Publicerad 2012-01-25 22:26:22 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 37, 36+0 <3




Barnet:

Ca 2800 g - 3000g. Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innandet är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Mamman:
Du går troligen ännu på en graviditetskontroll. Är det något du fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är de vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte darligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Du kanske har slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer må bra av att få rå om dig själv och att släppa arbetet helt.

Du behöver också tid att förbereda för barnets ankomst och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare mat, gärna med extra kolhydrater så du har lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Egna tankar:
Kan inte ens tänka klart. Så känns det just nu! som högst 40 dagar kvar tills hon faktiskt är här. Då blir det igångsättning! Hör ni hur knepigt & konstigt det låter? Börjar tänka mer & mer på hur förlossningen blir! hur kommer det att starta? Kommer jag veta när riktiga värkarna kommer, då jag har sjuihelsikes förvärkar! (dock så VET man nog när dom riktiga kommer) den känslan med Wilja, ja.. Då kunde jag inte gå miste! :D Allting är nästan redo, min väska & pappa linus väska ska packas.
Sen tänker jag mycket på Wilja! Sker det under natten att de sätter fart, så kommer farmor gunilla hit och sover så wilja vaknar hemma! Annars då, hur i sjutton gör vi då? - dagis och farmor får hämta? nä! panik så de heter och duga.

Bara en sån sak, linus ska faktiskt bli PAPPA! Han ska bli Pappa på riktigt, även om han har en stor roll i Wiljas liv, så är de nu hans första dotter ska födas.. Hur kommer hon se ut, kommer hon lika honom?
Det är verkligen så spännande!♥ Bilbarnstolen ska snart lyftas in i bilen, BARA för att ha den där.


Kan inte säga mer än att jag längtar så jag ibland tror jag blir knäpp!
Att verkligen få SE dig, hålla i dig, känna på dig.. Pussa på dig, höra dig skrika, gnälla! Jag vill svära för att jag är så trött, jag vill önska att jag aldrig föddes! :D Ja ni förstår.. Jag längtar till allt, inte bara de mysiga stunderna. Vill välkomna livet som TVÅBARNSMAMMA och därmedbasta!


Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2012-01-25 22:35:08

myyyyysigt snart e hon här :D

Postat av: Malin

Publicerad 2012-01-25 22:48:05

Leija kom i v37 - tänk att de kan hända när som hellst nu :) Hoppas du slipper gå över så långt denna gång tjejen!

Postat av: Hanna - 19 år och förlovad

Publicerad 2012-01-25 22:50:46

En så himla fin babymage! :) Åh, lite avis blir man allt. :) Vem kan låta bli liksom. ;)



Jag måste bara fråga lite snabbt, eftersom jag tänkt på det så många gånger.. Hur i hela friden håller du dig så brun och snygg i dessa grådassiga tider? :)

Postat av: ENDENISE

Publicerad 2012-01-25 23:19:08

Underbar läsning ♥ NU ÄR DET NÄRA!

Postat av: Pernilla- 21 år & mamma till Kevin och lillasyster i magen

Publicerad 2012-01-25 23:20:21

Nej precis! Vi flyttade till en trea för 13 månader sen och innan dess bodde vi också i en tvåa, det är först och främst inte så himla lätt att få tag i större lägenheter och sen kan bebisen ligga/bo i samma rum som föräldrarna det första året och det lider dem verkligen inte av. Men tyvärr så är där inte så många som får in det i huvudet, vissa tror att det är en dans på rosor och att det är lätt att få tag på större lägenhet. Det är upp till var och en hur man vill bo, sen är det en stor skillnad att bo i en etta med två barn än i en tvåa. Men det finns verkligen inga rätt och fel! Inte så länge barnen har det bra och mår bra då finns där ingen anledning till att gnälla på andra.

Men tyvärr så finns där dem som försöker framstå som "proffs" men innerst inne har dem inget vett innanför skallen.



Förövrigt vill jag bara tillägga att magen din bara växer och blir större och att du ska veta att du klär verkligen i att vara gravid alltid lika vacker och fräsch. :)

Massa kramar!

Postat av: madde

Publicerad 2012-01-25 23:26:40

Minns inte hur din inställning till detta var så jag undrar ifall om Linus ska se på när tjejen kommer ut om du förstår? Många är så känsliga kring att mannen inte ska titta! Vart står du?

Postat av: Amanda 19, mamma till Jolene 2år

Publicerad 2012-01-26 09:53:28

Vad är det för tatuering du har nere vid ljumsken, troskanten? :)

Postat av: Monia - Med bulle i ugnen

Publicerad 2012-01-26 10:58:49

Hej! Just nu har jag en tävling i bloggen där du kan vinna ett Presentkort värde 250 kronor hos HejBaby.se - tuffa barnkläder från 0-6 år :) Har du inte barn själv kanske det kan vara en perfekt present till någon närstående som har barn. Kika gärna in och tävla !



http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/january/vinn-presentkort-hos-hejbabyse.html



Ber om ursäkt om du inte uppskattar sånna här kommentarer, bara att radera ;)



Kram

Postat av: Sandra- Mamma till Emanuel och Emilia

Publicerad 2012-01-26 13:37:31

Vilken super fin mage ! =)Tack, JA det var jätte skönt med kontrollen och erfarenheten !

Postat av: Isabelle

Publicerad 2012-01-26 16:31:41

Oj, så fort det går! :-) Hoppas allt går bra när det väl är dags!



Kram Isabelle

Postat av: Mickan (Gravid v. 31)

Publicerad 2012-01-26 16:41:40

Du är jättefin gumman! :)

Kram

Postat av: Ängla Norberg - Livet som mamma & Fru

Publicerad 2012-01-26 19:41:25

gullig du är!! färg på stjärten! <3 längtar tills man kommit tillrätta i sthlm så vi kan träffas mer <3

Postat av: Helena

Publicerad 2012-01-26 20:42:24

låter som en bra plan. Wilja kan ju komma till bb sen ifall du orkar. Viggo kom samma dag Molly föddes efter jag sovit några timmar, födde på natten/morgonen. Tror inte man ska göra så stor sak av det. Hade pratat mycket om sjukhuset och bebisen innan så när det väl var dax var det ingen stor grej. Han fick åka med i bilen på natten då barn vakten bodde på vägen till sjukhuset. Jag försökte så gott jag kunde att inte skrika eller så i bilen, viggo prata på som inget hänt. Sprang in till barnvakten glad som vanligt och jag stannade kvar i bilen och kämpade på med värkarna. Kan säga att viggo nog trodde att man far in på sjukhuset och hämta hem bebis mer förstår nog inte ett litet barn. Det jobbiga kommer när man kommer hem med bebisen och syskonen inser att det är någon annan som ska dela dig så du får nog ställa in dig på några tuffa månader för det är inte säkert att svartsjukan kommer på en gång för våran del kom nu. Små ord som man förstår har med att lilla syster är här och tar plats. men det löser man med bekräftelse och kärlek=)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela