Publicerad 2011-09-30 09:27:51 i De bästa av Bålsta! <3,

- Söder , Gnesta, Morfar, Gudmor.

Nu ska mamma lilla göra sig iordning för att hämta upp prinsessan på Söder som sovit hemma hos sin Pappa. Sen bär vi av mot Gnesta! Ska hälsa på Morfar håkan, och sen ikväll blir det att mysa med Gudmor mimmi och Maria! <3 Ikväll kommer hjärtat dricka aningen för mycket... Komma hem, må aningen för dåligt... Komma hem och ångra sig aningen för att han drack som han gjorde! ;)

Dom ska nämligen på Middag och avslutning och fira segern med fotbollen! :D Så ja, de kommer bli rätt hårt. Mamma bestämmer sig för att hålla sig undan spya och en dräggig fästman! <3 Have fun, men du SKA orka med morgondagen! ;)

Imorgon så tar jag mitt pick och pack och åker ut till Storesyster för häng och mys! Naturhistioriska lutar det åt? Kan bli spännande. Inte varit där på ja, år! Så bilder kommer att tas. Men de kommer bli glesare med uppdatering! Ni får nöja er med appen på mobilen ;)

Ha en trevlig helg, för det ska vi!

Publicerad 2011-09-30 09:05:05 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja 1½ år idag!

Idag för 1 ½ år sedan så las denna perfekta lilla flicka upp på mitt bröst för första gången!
11 Dagar över tiden, så kom äntligen våran Wilja till oss. Det va den dagen jag själv föddes, från och med nu skulle jag aldrig sluta kämpa! Varje andetag för min dotter. Det lovade jag henne, och det kommer jag alltid att hålla. En liten liten flicka.. Det första jag sa när hon kom upp till mig va: Men hon är ju så liten! och varför är hon så ren? Hade ju självklart kollat på ALLA förlossningsdokumentärer etc, där barnen är lila och vita av fosterfett!
Men fröken kom ut och såg nyduschad ut, knappt nått blod alls. Grisrosa och skör.. De va de hon va, ny i den stora världen!

Hon har gett mig den finaste tiden jag har haft i mitt liv.
Skulle inte vilja ångra på någonting, inte nånting över huvudtaget. Min dotter är perfekt, alltså så är situationen perfekt.

GRATTIS ÄLSKAD WILJA PÅ DIN STORA DAG!
Nästa steg är 2-årsdagen tätt efter att din lillasyster kommit till världen. Vilken lycka!

Publicerad 2011-09-29 23:14:53 i Frågor & Svar,

- Overaller, hjälp??

Jag tycker verkligen detta med overall är jätte svårt.
Förra året hade Wilja den högst upp till höger (dock en röd från Didriksson).
Den gillar jag väl, men den va tunn och lite stel. Kändes inte så bekväm! Men wilja var varm hela vintern även om det var så kallt! Så plus i kanten för det. DOCK så satt vi inte så mycket i snön eller lekte ute på det sättet.

Jag har hört så gott om: Ticket to heaven! Den längst ner till Höger. Såg en liknande på name it idag! HUR fin som helst, och tål mycket. Bra med den dubbla öppningen! då det är lättare att klä på/av.
Den från Hummel har vi kollat på FLERA FLERA gånger och jag är lite kär.... Någon som har erfarenhet av den?

Molos är JÄTTEFIN! Men vill ha en slitstark färg, känns som rosa lätt blir... grå efter ett tag!

Publicerad 2011-09-29 21:16:02 i Frågor & Svar,

- Äcklig kommentar!Anonym:
bra blogg..handlar den om hur man ljuger eller?
trodde du var ärlig emot dina läsare?
du har sakt flera flera gånger att det inte SPELAR någon roll om de e en flick lr pojke...o nu plötsligt kommer de fram att det visst spela roll! att de va en flicka du ville ha....sluta ljug i fortsättningen o var ärlig istället....rätt tröttsamt o lösa om lögner.....de finns de gott om i bloggar så d räcker redan, tack!

Spydiga kommentarer kommer att komma in, men denna va lite väl låg kan jag tycka?
Jag har bett om ett välskapt och friskt barn! Om det va en pojke eller flicka spelar ingen roll alls! Det vet vilken mor som helst. Men att jag har tänkt innan på att ha två flickor, är det skamligt? :S
Hade det varit en pojke hade vi blivit precis lika glada! En aning chockad hade jag blivit, men LIKA glad.

Klicka in på kommentarerna så förstår ni detta nedan:

- Anar att du har både läs och skrivsvårigheter människa lilla!
Om du läser texten igen, så menas det: Att jag inte blev besviken över att få reda på att det ligger en till liten flicka i min mage, utan väldigt överasskad och positiv till det! Många säger att man SKA ha en av varje. Men det jag menar då är att, jag blev inte ett DUGG besviken över lilla flickan som ska komma!
Om du lägger ner tid och energi på att leta upp och haka upp dig på små fel, så har du antingen ingen fritid eller en bara allmänt misslyckad och svarsjuk person! Söta lilla <3 Puss på dig!

Publicerad 2011-09-29 20:57:14 i Gravid med lillasyster<3,

- Det nya till lilla prinsessan! <3

Första kläderna till våran lilla prinsessa! Inte första första.... Men dom första med VETSKAPEN om att vi väntar på en liten lillasyster! Jag har inte förstått de ännu, en flicka! Har jag äran att få bli Mamma till två små flickor? Satt i bilen förut idag och tårarna höll nästan på att rinna nerför kinderna.. Alla säger: Man vill verkligen ha en pojke och en flicka, annars blir man besviken! åh, jag delar tyvärr inte den meningen över huvudtaget. Jag är så tagen och lycklig över att just denna lilla flicka ska få komma till oss! <3

Har alltid alltid velat ha två döttrar tätt, sen en son som sladdis! Tänker bara på när dom är äldre, att dom ALLTID har varandra! Umgås oftast med samma människor, blir som bästa vänner.. Kommer va MÅNGA MÅNGA jobbiga år, hejudamig! Men jag är.. så jävla glad! Kunde knappt våga tro på att de va en flicka, men en mors magkänsla stämmer alltid alltid alltid.

Publicerad 2011-09-29 20:43:49 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens middag!

Ni har bett mig att faktiskt SKRIVA ner mina recept och inte bara lägga ut bilder! :D
Tillagningstid: 45 minuter.

Fläskytterfilé
Pasta
Lök
Grädde
Creimfresh
Kantrareller
Soya
Chili

Börja med att strimla ner fläskfilén, fräs den i pannan så den får yta! Hacka ner lök och Chili (grön ir röd), och kasta ner i pannan. När det är genomstekt så ner med grädde och resterande! Låt de stå och koka ca 30 minuter. Koka pastan och servera till!

NOTERA! Linus som HATAR HATAR HATAR svamp tyckte detta va förskräckligt gott! :D Först sa han: Har du svamp i?!?! när han smaka av såsen, i med vanlig cremfresh så blev smaken alldeles perfekt för någon som inte gillart! ;)

Publicerad 2011-09-29 18:45:18 i Gravid med lillasyster<3,

- Wilja ska bli storesyster åt en .....

Som ni ser ovan, JAG BARA VISSTE!!!! <3
Åh, man ska inte önska va de blir! Men jag blev så otroligt lycklig när hon sa: Tror det är en liten lillasyster i magen! Har velat haft två små töser tätt.. och nu blev de så! är så glad så jag snart spricker.
Bebisen mår bra! fullt aktiv och rörlig, perfekta små fingrar som bebisen visade stolt för mamma &  Pappa!

Jag har ju sagt de från dag ett, de ÄR en liten flicka!!!!!!!
Lillasyster.. Wilja ska få en LILLASYSTER!


Den 7:e November ska vi till Tittut, då får vi veta med säkerhet! <3

Publicerad 2011-09-29 10:51:38 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dagens Mama!
Åh, så glad!!! :D snart kommer min stora kärlek hem, äta lite lunch! Sen är de dags att åka.
Hoppas så innerligt att få veta vem liten är! <3
Flicka, pojke flicka! ååååh.

Publicerad 2011-09-29 09:04:30 i De bästa av Bålsta! <3,

- Tack Wilja <3


Imorse så hade jag och Wilja en sånhär fantastisk och mysig morgon som jag aldrig ville skulle ta slut! Wilja vaknade vid 07.30, de första hon sa va: Mamma, kröp ihop och slängde armarna omkring min hals! Hela hjärtat bara värkte till av kärlek, min lilla fina tjej. Halvtimman i sängen gick så snabbt, kramades, pussades, busade, pratade! sjöng.. åh, att vi inte alltid kan ha de såhär! istället för upp och lek på en gång. VÄRLDENS bästa morgon utan att behöva tänka! <3

Nu har jag även lämnat en LEDSEN Wilja på dagis för första gången! känns helt hemskt.. Att behöva gå när man ser sitt finaste i livet så ledsen! Nu vet jag iallafall hur de känns, inte kul någonstans.
Så jag hoppas att hennes Pappa som ska hämta henne efter dagis ger henne miljoner mer kramar och pussar bara för att!

Snart är de dags att börja göra sig iordning, ska städa undan lite! Sen in i duschen, och iväg mot Uppsala för Ultraljud. Ska få se våran andra liten idag.. Helt otroligt, längtar!! kunde knappt somna igår.

Publicerad 2011-09-28 21:27:35 i Gravid med lillasyster<3,

- Ultraljudet imorgon! <3

Nu är det bara att lägga huvudet på kudden för att de snabbare ska bli morgon! <3
Det är dags för andra ultraljudet för oss, och de är bara att hålla alla tummar och tår för att liten inte ligger lika tokigt som sist, och h*n har flyttat upp sig lite i magen! så långt ner är de inte bra att ligga.
Klockan 13.00 i Uppsala, åh! vill att de ska bli morgon nu nu nu nu nu.

Publicerad 2011-09-28 21:16:11 i Recept, mat & bakelser,

- Middagen för kvällen.

Så, frys och kyl fullproppat! Äntligen kan man börja laga lite mat igen! :D <3
Fick en fråga om jag har gått någon utbildning för att laga mat, nej nej. Har ju i stort sett lagat min egna mat sen jag va 11-12, så man har ju lärt sig! Tycker de är roligt, och hallå! Mat är de BÄSTA som finns.

Har varit lite idol koll nu på kvällen, alltså kom igen! alla grabbar suger, suger suger suger.
Det är som sagt tjejernas år! Amanda & Linni är nog favoriter för mig, otroligt låg ålder på alla bara.
Går inte att jämföra ens med förra, Jay & Olle var ju helt oslagbara enligt mig.

Nu blir det att spela lite WF, lägga sig i sängen! och imorgon besvarar jag alla era kommentarer ang mitt inlägg som jag la upp i eftermiddags.

Publicerad 2011-09-28 15:05:03 i Wilja 17-24 månader,

- Fröken liten är hemma från dagis!!
Åh, prinsessan LITEN är hemma från förskolan med rivmärken på näsan! :D haha, så går de när inte haspen är på. För lilla fröken hade dagen gått super igen :) har varit och fikat lite på solslätten, en smörgås, kaffe & kaka blev de för oss :) Nu är vi hemma igen, ska mysa lite innan Linus kommer hem! Då blir de att åka o S T O R H A N D L A ! Känns som kylskåpet ekar sin sista värs just nu!

Imorgon så blir de ULTRAALJUUUD igen! <3 Fröken ska sova hos Pappa S över natten, så möts vi upp på centralen fredag morgon och åker tillsammans till Gnesta allihop!

Publicerad 2011-09-28 13:01:09 i Bara Patricia,

- Mina ögon?, linser?

Ja som sagt! Som ni ser så skiftar mina ögon REJÄLT ibland! Och får ofta frågan: Har du linser?
Mina ögon blir alltid ljusa och blåa under sommaren! Men såfort de kallnar, så får jag en släng av grönt och lite brunt. Dom blir verkligen mörkare! Är de någon som har likadant? :D

Publicerad 2011-09-28 09:37:01 i Frågor & Svar,

- Alkohol intag under en graviditet?Ja, nu vill jag ha era åsikter! anonyma eller inte.
Jag vet att det är många som dricker alkohol under sin graviditet. Många sitter och kan dricka en flaska vin utan problem. Medans någon annan tar sig ett glas vin under en hel kväll tillsammans med vänner under en middag.

Om man tänker i allmänhet, så är min egna tanke! Att äldre kvinnor, som är kring 30-40 inte har något problem med att ta ett glas vin. Och allmänheten tycker inte heller att det är något fel, ett glas rött är ingenfara.

Men skulle man som 20-åring ta och dricka ett glas vitt! så skulle det bli världens liv, med tanke på att vi tyvärr redan har så många fördomar mot oss!

Ingen vet vilka mängder alkohol som skadar fostret. Det vi däremot vet är att allt mamman dricker går över till fostret. Fostret får samma blodalkoholhalt som mamman. Forskning visar att barnets intellektuella utveckling kan påverkas. Om du dricker dig berusad när du är gravid, berusar du också ditt barn. Ditt barn utsätts för alkohol under mycket längre tid än du själv.
30 procent av de gravida fortsätter att dricka alkohol under graviditeten.

EGNA TANKAR:

Alltså.
Under både denna graviditet och med graviditeten med Wilja, så har jag inte intagit alkohol alls. Dock, så tycker jag inte att det är något fel om jag skulle se någon annan ha ett glas under en hel kväll! Det är upp till var och en, men JAG personligen ser ingen mening med det. 9 månader kan man vänta, och som några sagt: är man inte redo för de, kanske man inte ska ha barn. Skillnad om jag skulle se någon bli berusad eller full, då vet jag inte riktigt hur jag skulle gå till väga. Var med om de när ja va gravid med Wilja, att jag hade en bekant som gjorde så, helt otroligt i mina ögon! Att man kan utsätta sitt ofödda barn för nått sånt.
Jag har smakat en mun vid matlagning etc, men aldrig någonsin sätta mig i soffan en fredagskväll med ett glas vin i handen medans magen är upp i luften! fy.


Publicerad 2011-09-28 09:25:38 i Gravid med lillasyster<3,

- Nu är vi inne på halvtid! <3 20 veckor.
Nu är det bara 20 veckor tills vi får ha dig lilla i våra armar! <3
146 dagar, helt otroligt. Tycker inte ni att de känns som jag berätta detta igår??

Bebis: I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) ca 26 cm från huvud till fot. Vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna. Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.
Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.

Mamma: Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Pappa:

De flesta kvinnor och män börjar fundera mer på sin relation till sin egen mamma och pappa. Du kan kanske prata med dina föräldrar eller far- och morföräldrar för att få deras historia. Kanske får du en annan bild av dina nära när du hört deras berättelser. Du kan kanske få svar på frågor och funderingar kring din egen uppväxt.

Mammas egna tankar:
Det går lixom inte att förklara riktigt! Halva tiden har redan gått, och tiden har verkligen bara susat förbi. Har inte hunnit med känns det som! Jag vet att denna tid med W kändes som en hel livstid. Nu har den bara ... *poff* gone! Känns lite sorgligt, jag NJUTER mer denna gång än med Wilja! Jag tar verkligen vara på denna känsla.

Jag mår fortfarande bra! Nästan lite pinsamt, för de finns många som verkligen har ett helskotta. Ingen känsla av foglossning, rör mig precis på samma sätt som tidigare! Känner att jag är mindre nu än med W, inte ökat lika mycket i vikt. Känner mig smidig!

Har börjar få halsbränna, men de är det enda! Jag känner mig fortfarande knappt gravid. Hoppas på att få må såhär tills det är dags! <3 20 veckor kvar.. Helt galet!

Publicerad 2011-09-28 09:12:19 i De bästa av Bålsta! <3,

- Wilja har sin mors morgonhumör, illa!

Mammas lilla älskling ville vist ha sovmorgon imorse! <3 Försökte mysa och väcka henne vid 07.30, men nej nej! hon ville inte. Va jätte sur, slogs och la dig på mage igen och somnade om. Hallå! Börjar denna morgonhumör innan 2-årsålder, så vill jag inte veta hur hon är när hon är 14! jag kastade allt i min väg mot dörren som öppnades. Pappa ringde alltid mig på mornarna från vardagsrummet, han ringde tills jag kom utrusande och va asarg! Enda sättet!^^, tack gode att den tiden är förbi.

Men 08.30 fick jag upp en sur tjej i knät som iallafall va hungrig på frukost! På med kläder, och ned i cykeln sen iväg till dagis med 5 minuters marginal!^^, allt detta på 25 minuter. Känner mig rätt bra faktiskt måste jag erkänna! :D

Jag vaknade med en enorm träningsvärk i högra armen! - vafan har jag gjort tänkte jag?!
Igår kväll så åkte vi till gamla lägenheten och tvättade ut den, ska lämna nycklar idag och på Fredag så är den gone! så skönt att slippa dubbla hyror, har ju haft det i 3 månader. Så nu är den veck!
Men åter, jag skrubbade golvet för hand, för att få bort de värsta innan ja moppade! JÄVLAR va oträndad jag måste vara!! HAHA. Visst att ja skrubbade som en tok, men ändå! Kom igen alltså.

Publicerad 2011-09-27 17:24:49 i Livet i Gnesta,

- Tåg land & rike!

Idag har vi fart land & rike!
Efter 4½ timme kommunalt så är jag rätt slut må jag lova er!
Morgonen började med att vi gick upp vid 6, 08.00 gick tåget som tog oss mot Gnesta! Väl framme så möter Mimmi mig med en VAGN! hah, åkte ju utan för ja va tvungen att cykla till tåget. Tog en liten fika, sen hämta lite papper i gamla lägenheten (mimmis nu). Sen kom Papi och hämtade mig! Lillan stannade hos sin gudmor. ÅH så glad hon va! har nog hört: 'mimmi' 100-tals gånger denna dag :D <3 Sen gick jag iväg på möte.

Väl tillbaka så rensade vi ur förrådet! Och efter lite slit så tog vi en lunch och drack en kopp kaffe! back at days! som jag kan sakna de, de ska du veta.

Sen satte vi oss på tåget hem! Wilja har varit så DUKTIG på tåget hela dagen, är så stolt stolt stolt ska ni veta. Sov över 2 timmar sammanlagt, setat fint och INTE bråkat! vilken lättnad.

På fredag är de TJEJMYS som gäller, och Wilja har tandläkar tid nere i Gnesta. Nu blir de att DÖ ut i soffan, och betala räkningar! Alltid lika roligt :P

Publicerad 2011-09-26 20:49:57 i De bästa av Bålsta! <3,

- Vårat första bråk! VÄLKOMMEN :D

Ja hör och häpna! Ikväll va de min älskling som stod för middagen, tyckte jag hade gjort mitt! Lite misstänksam va jag när han stod i köket. Att laga mat, ja! Man har verkligen SITT sätt! och lägga sig i? självklart måste jag göra de!^^, men en spark i arslet så åkte jag ut från köket!
Resultatet med min topping blev PERFEKT! så duktig du är <3 Skit gott, och Wilja vart ännu mer förtjust.

För övrigt så har jag och Linus haft vårat första bråk efter 9 månader tillsammans!
Va konstigt de kändes, men nu i efterhand? jäkligt skönt! :D Men de tog sin tid. Vi har ännu inte blivit ARGA på varandra! Men ledsna, vilket kom fram idag efter lite prat! Kram och förlåt, sen är de bara att gå vidare. När bråkade ni första gången? Klart att man har haft små tjaffs, eller gnabbats! men lixom, där de slutar med att någon blir ledsen?

Kvällen har spenderats med idol-tittande. Dagens bidrag SÖG för övrigt!
Hur har dessa ens kommit vidare? Robin, okej. Men de andra? skäms!

Publicerad 2011-09-26 13:32:55 i Gravid med lillasyster<3,

- Dagens lilla mage!

Dagens Mamma-mage! <3
Som jag längtar efter att få se dig igen, på TORSDAG! snart snart snart.
Ursäkta för att jag visar upp mina amnings-booobs! efter 17 månaders amining så kan dom tyvärr inte vara så perfekta som dom en gång var!^^, den tiden är long gone.. hasta la vista! - kärt barn har många namn.

Men värt de! så jäkla värt det.
Tänka på sig själv före sitt barn är sjukligt enligt mig, brösten får bli som dom blir! Kan man amma, så ska man amma enligt mig.

Publicerad 2011-09-26 13:28:49 i De bästa av Bålsta! <3,

- Iväg till förskolan för o hämta lillskiten.
Nu bär det av mot förskolan för att hämta hem lilla sötan! <3
Sen får vi allt se vart denna dag för oss nånstans. Skogen! - låter mysigt. Men helst inte själv! så får faktiskt ta och bli en annan dag. Kanske bara ska va hemma och mysa, imorgon blir de fullt upp både för mig och trollet. ÅÅÅÅH, vill köpa nytt HÅR! Nu har ja ju mörkt, och mitt andra är ljust.
Trött på att känna mig som en liten pojke! :P

Publicerad 2011-09-26 12:09:02 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ansiktsmask & kafferep.I nu läget så har jag inte kommit längre än såhär! ;D Ansiktsmask, dator & en kopp med kaffe.
Jag tare lite chiiiill innan klockan 14, ingen stress här inte! känner att jag bör lägga på ett kål dock.

Ni som går på ÖF på Söder, vilka tider och vilka dagar är det?
Är jätte sugen på att åka dit nåndag! Wilja går ju tis-tors dagis bara ännu! :)


Publicerad 2011-09-26 12:00:17 i De bästa av Bålsta! <3,

- Effektiva lilla jag i farten!


Effektiva Patricia är i farten! Lägenheten dammad, mattorna piskade, tvättmaskinen är på! Likaså Disk, dammsugit & skurat, putsat! Vikt in alla kläder, Ja! Och lunchen gjord :D nu blir de soffläge med en kopp kaffe. In i duschen, sen blir de dags att gå till Dagis och hämta hem mitt lilla gryn! Fårse om det blir lite skogsvandring och leta efter trattisar & kantareller! Hittar ju inte här i skogarna, så känns lite läskigt att ge sig ut ensam med Wilja! Men tänkte packa ner lite oboy och mackor, sätta oss och ha lite mellis! :)
Men vi fårse.

Ikväll kommer jag inte se skymten av hjärtat speciellt mycket! När han kommer hem så blir de iväg till gymmet, därefter fotbollsträning! SEN montera ner garderoberna från gamla lgn. När han kommer hem? - ja då är de bums i säng! imorgon ska jag åka ner till Gnesta!

Mimmi har ju flyttat in i min & simons gamla lägenhet idag! Simon flyttar upp till stan, och jag vill inte göra mig av med den. Så hon tar den! Perfa :D så ska ner och rensa ur garderoben, sen ska jag iväg på ett möte. Hälsa på gammel-far är också en tanke! En bra Tisdag! :)

Publicerad 2011-09-25 18:16:25 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens underbara middag!

ÅH så gott de va! Wilja glupsa i sig, trodde hon skulle tycka vitvinssåsen va för syrlig! men icke, hon åt som en liten häst! <3 Fröken gillar mammas mat, vilket jag uppskattar.
Finns det intresse för denna rätt,, så lägg in en kommentar! alla lax-älskare kommer iallafall hamna i himmelriket utav denna rätt.

Du behöver:
Laxfilé
Potatis
Burk med Philadelpiaost
Salladslök/gräslök efter smak
Salt, citronpeppar, lime, citron, ströbröd.

Rör ihop en burk med philadelphia tillsammans med hackad salladslök/gräslök om så önskas.
Pressa ner citron, salta, peppra! 2 msk ströbröd. Låt stå medans du steker laxenHÖG värme bara någon minut på varje sida (om de önskas) jag gillar att ha en yta! Peppra, salta laxen med valfria kryddor. Massa lime! Lägg den stekta laxen i en form, på med krämen. Strö över lite ströbröd till, in i ugnen ca 15 minuter! Klart :)

Sätt på potatisen dock de första ni gör!
Sen valfri sås till. Vi hade en vitvinssås med persilja & citron!

Publicerad 2011-09-25 17:01:24 i Gravid med lillasyster<3,

- Magen vecka 19, 18+4 <3
Åh, på Onsdag har vi gått in på HALVTID! Helt otroligt, magen har satt fart ordentligt sista veckan!
Känns mer som jag är i v30. Herre alltså! :D Tycker ni att den har blivit stor? Titta! nu ser man den ordentligt framifrån också.

Dagen började med att jag gjorde mig iordning, sen iväg till tåget! Mötte upp Mamma på centralen, gick till Waynes och tog en fika och pratade lite! Mötte upp storebror efter någon timma, trampade runt och hade de jätte mysigt! Sen en sväng in på Kulturhuset och åt lite lunch, mammas hjärta yra omkring och lekte! Så skönt o få se ett så glatt ansikte <3 Saknat dig lillan!

Kom hem från stan kring 16, handlat mat! Nu blir det att laga lite middag, sen bunkra upp med film och söndagsmys i soffan! <3 KANTARELL mackor ikväll! OFÖRSKÄMT gott.

En bra söndag, en riktigt bra!

Publicerad 2011-09-25 08:25:29 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar om min bakgrund.Amanda:
Hej patricia!
Kan inte du skriva någonting om din barndom någon gång? Har förstått att du haft en tuff uppväxt men jag har alltid undrat på vilket sätt? Du skriver t.ex. att din syster har agerat mamma många gånger osv. Kram på dig!

Svar:
Hej Amanda! Under kategorin: Bara Patricia, så hittar du en del text längre bak som besvarar några utav dina frågor. Jag har självklart valt att inte skriva allt, då det inte tillhör bloggen eller saker som jag vill att allmänheten ska veta. Men bakgrunden till allt står nedskrivet.
Kramar!

Publicerad 2011-09-25 08:16:19 i De bästa av Bålsta! <3,

- Lördagen i helhet! <3
Som på kortet, jag är gul! stod i ett omklädningsrum och skulle därefter försöka få på mig en klänning!
OKEJ. Jag fastnade! - FICK inte upp den över armarna igen! där stod jag och fick råpanik i omklädningsrummet, stack ut huvudet och skrek på linus att han skulle hjälpa mig! Sen stod jag där o svor att dom gör kläderna alldeles för små, att de va en konstig storlek. Sen insåg jag.. Men Patricia, de är faktiskt DU som gått upp i vikt! Även på armar och rygg, haha..... Så jag sa skamset förlåt till klädesplagget och kände väl mer: Snart så! Snart ska jag fan komma i dig vackra klänning! :D

Igår så va de en dag då vi gjorde allt och ingenting kändes det som!
Började med att Wilja ville att Mamma skulle vakna 05.00 och leka. Mamma somnade efter 02.00! så jag va trött om jag säger så, Wilja somnade om en sväng på soffan efter de. Men 06.30 så va de verkligen morgon... Suck! gjorde iordning frukost, myste en stund! Packade ner lite kläder åt skrutt, Pappa S hämtade henne vid centrum.
Så vi hoppade in i bilen allihop, och åkte och lämnade tuss! <3 En hejdå puss & kram fick mamma!


Sen så mötte jag svärmor vid Gamla delen utav bålsta! Upp med bordet, och fram med smyckena, Sen satt vi där från: 09.00 - 16.00 och sålde smycken! :D en jätte trevlig dag i SUPER väder! Satt och drack kaffe, åt kakor och snacka skit helt enkelt! bra bra, mycket bra.

Linus kom förbi innan vi avslutade, sen så åkte vi hem. Duscha och gjorde oss iordning för att avnjuta en barnfri dag för oss själva! Lite middag i magen <3 strosa omkring en stund, sen va de dags för Bio.
Men nä! Fan så trötta vi va, så innan 21.00 styrde vi hemmåt och efter 23 sov vi. Vilken lördag!^^, men ibland är de så. Man är TRÖTT!

Publicerad 2011-09-25 07:54:11 i Bara Patricia,

- Min blogg har varit hackad.I Fredag så fick jag PANIK! Efter jag skrivit mina inlägg på förmiddagen, så skulle jag logga in mot eftermiddan och skriva ett par till. Det funkade inte att logga in? jag testade igen, igen och igen! bytte till små bokstäver/stora. Testade på min mobil, från Linus mobil! nej, de funka helt enkelt inte.

Började få ont i magen, och skickade min återställningskod till hotmail. Och skulle logga in - NEJ det funkade inte! Paniken spred sig, och jag va så jävla rädd att någon idiot skulle sätta sig och skriva olämpliga inlägg som jag inte stod bakom, eller de värsta: Att RADERA min blogg!
Mailade fort som attan Blogg.se och fick inget svar (HELG).

Nu idag efter många om o men så har den öppnats, och ALLA mina lösenord överallt är nu obytta!
Denna händelse fick mig att förstå hur FARLIGT det är att ha nått så VIKTIGT liggande på internet!
Kom och tänka på: Allt de viktiga finns här, ALLA känslor jag har haft upp och ned. Alla tankar med Wilja i magen, första inläggen efter förlossningen! skulle de av EN knapptryckning försvinna! Så skulle jag förlora en bit av mig själv.

Bloggandet för mig och för er, är min vardag! Och efter att ha varit utan, så kan jag inte tänka mig att inte skriva alls. Eventuellt att låsa bloggen för allmänheten, men jag kommer aldrig att sluta skriva!
Kommer inte på frågan.

Till den personen som gick in och gjorde allt detta, så undrar jag bara varför?
Kan du inte skilja från ditt&mitt?
Jag är inte arg, du skrev aldrig nått olämpligt eller förstörde nått så gott jag vet. Men hade jag inte ordnat detta, så hade jag inte kommit in på min blogg över huvudtaget. Då låg den i dina händer!


PASSA ER FÖR ATT RÅKA SÄGA LÖSENORD, BE ALDRIG NÅGON ANNAN SKRIVA IN DET ETC.
Det kan vara så att någon gör de av ren avundsjuka eller av ren elakhet.. Fyfan alltså!

Publicerad 2011-09-23 11:38:30 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja somnade på cykeln?! haha.
Avgudar dig min lilla prinsessa.... Så förbaskat go & snäll <3
Jag och Wilja fick för oss att åka till badhuset! så, cyklade iväg.. Efter 10 minuter så känner jag att någon 'hänger' på ryggen på mig! - Och mycket riktigt. Wilja hade SOMNAT på mig!?! eh... Happ! Haha, så cyklade hemmåt igen. Ville inte väcka henne för bad, då skulle hon bara ha blivit grinig.

Så nu har vi ätit lunch, hon kommer somna inom 15 minuter igen! tröttmössa. Sen får vi se om vi tar oss till badhuset igen, eller om vi cyklar hem till Farmor och förbereder lite inför imorgon!
Ska ju stå och sälja hennes smycken på marknaden!! :D kom till Bålsta o kika!^^,

Föresten, den där kepsen.. De är ett bidrag från Gudmor Mimmi <3 Du ser, den kommer till användning.. INOMHUS! Wilja älskar att ha den på sig, men på sidan... Inte annars!

Publicerad 2011-09-23 09:11:43 i De bästa av Bålsta! <3,

- Frukost i stora lass!
Frukost är de absolut bästa jag vet! Frukost i mängder, i olika färger! Det är nog de enda målet jag verkligen VILL äta allting! Scrambled eggs, bacon.. Dricka té, rosta en macka! Ja ni förstår! Jag GILLAR frukost! :) Likaså fröken här hemma.

Idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på! Måste aktivera den numera FRISKA lilla ungen! Hon ska va hemma från dagis, då jag verkligen vill att hon blir riktigt kry tills på Måndag!
Så vad ska vi göra?
Är det någon som kanske vill träffa oss på en fika på stan, strosa omkring lite? Eller kanske komma hit?
VÄLKOMNA att höra av er! :D Måste ha nått att göra.

Annars så blir det nog en lugn kväll, lite Fredagsmys är aldrig fel <3
Inatt sov Wilja föresten utan att vakna! 20.40-07.10. Förstår ni??? hon har vaknat VARJE natt sedan hon föddes! Alltså inte varit ledsen, men vill ha lite närhet för att kunna somna om.
Men inatt sov hon dessutom SJÄLV och hon vakna inte! :D YEEEY. Och inge ramaskrik denna natt inte!

Publicerad 2011-09-22 23:30:51 i Måste ha - Wanties,

- Babystuff.


Varför går jag inte bara och lägger mig? ligger och suktar på bebissaker, kläder till Wilja!
Blir tokig. Finns så så mycket fint! Och speciellt i unixes!!!
Vad ska jag ha för overall till henne iår? :D
Hon hade en didriksson förra, och känner väl lite sisådär med den. Ett annat märke detta år!

Har ni några tips på SLITSTARKA, vattentäta och VARMA overaller!?

Publicerad 2011-09-22 22:54:13 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja och hennes potta.

Orden: Kan kissa hör Mamma ofta om dagarna! <3
Hon drar fram pottan, hämtar servetter och tar ner blöjan och sen sätter hon sig på den och säger: kissa! Sen ska hon självklart torka sig. Tänker inte lägga upp de bilderna, då hon inte har något under klänningen! Men där 'torkar' hon sig verkligen! så jäkla sött. Har den framme varje dag, och hon har kissat i den 2 gånger hittils och bajsat 1. Men då blev hon lite rädd, så då fick jag lyfta över henne till stora toan.

Men snart är de dags för den riktiga pott-träningen!
17 månader, stor tjej nu!
När började ni med eran pott-träning? :)

Publicerad 2011-09-22 22:49:57 i Gravid med lillasyster<3,

- Linus fick känna liten ikväll <3Idag, den 22/9 så kände Pappa Linus små buffar för första gången.. Och jag kände bebis på utsidan <3
Låg i soffan och bara skrek på han! Han missade två små kickar, men när Pappa la handen så kom två rätt tätt efter varandra!

Otroliga magiska känsla.. Det är verkligen på riktigt! Vi ska verkligen bli föräldrar, vi tillsammans!
Vilken ofattbar lycka. Just nu är jag precis där jag önskar i livet, just nu kan ingenting vara eller bli bättre. Tänka sig, om 5 månader ganska på dagen så kommer liten finnas hos oss.

Att allt har gått så snabbt, snart halvtid? herrejesus!
Jag älskar er, så ofattbart. Alla tre <3

Publicerad 2011-09-22 22:36:42 i Recept, mat & bakelser,

- Baka baka liten kaka!

Kvällen har spenderats med att ha bakat lite kakor! <3
Wilja åkte iväg med Linus, så jag blev ensam kvar här hemma! Gick och handlade lite saker, massa FRUKT i stora lass. Min stora last, helst sött & salt på samma gång.. Kan inte bestämma mig! äter jag godis måste jag tex ta en djungelvrål tillsammans med en pimpim. Ja, de ska va BLANDAT! Skumma mig.

Bakade lite drömmar och hallongrottor!
Nu på kvällen har vi fikat lite, och ätit en massa fruuukt. Åh, färsk-ananas! De är ju SÅ gott. Har ju dock inte ätit det sedan sista dagarna med Wilja, då jag tröck i mig en hel själv och fick blåsor i totalt HELA munnen.
För bövelen! De är ju starkt.

Mina hjärtan sover, ska dags krypa till kojs jag med! Ska dricka upp kvällstét, sen är de nattinatti.

Publicerad 2011-09-22 17:44:00 i Wilja 17-24 månader,

- Fröken Busig!

Ja, så vad ska jag säga! Tösen har gått mamma på nerverna idag! <3
Men jag har skrattat lika mycket som jag blivit sur på henne, de går ju helt enkelt bara inte. Men som min syster säger: Patricia! hur FAN hinner du med henne? och ändå har hon tre egna barn! ;)
Wilja är lixom... Överallt och ingenstans på bara några minuter! GOGOGOGOGOOOO 0-100 i denna lilla madame.

Lik sin mor yngre, myror i brallan! skulle alltid hitta på saker att göra, fanns det inget på några minuter så blev jag alldeles knäpp! Följer hon sin mors fotsteg har jag ett par TUNGA år framför mig ;D Samtidigt så lättar de sen..
Haha! Toka, mamma älskar dig.

Middag har ätits, mys i soffan! snart ska Linus & Wilja åka iväg för att kolla på fotboll :) Mamma ska stanna hemma, plocka undan. (Baka?) Och BADA!!! Helt själv...... Njuta, svar - JA!

Publicerad 2011-09-22 14:44:41 i Wilja 17-24 månader,

- Traderar ut mitt barn...
Alltså hon måste skämta med mig!
idag har W varit helt grönjävlig.... gjort allt hon inte får! men hon är så förbannat SÖT. Varje gång hon gjort ett sånt här litet 'hyss' kommer hon, ropar 'maaamma, titta! - tar mig i handen och visar. Sen när jag ser de, så tar hon upp händerna med VÄRLDENS pussmun! SKITUNGEEEEEEEE.... <3

Kan inte låta bli att älska dig.
Men idag, för många hyss på mindre en en timma!
Kan jag inte ens BAJSA ifred längre?
Skit också!

Publicerad 2011-09-22 13:32:40 i Wilja 17-24 månader,

- Trollet är vaket!Men SÅFORT hon vakna kom min lilla solstråle fram igen! <3 Lekte med sin gåvagn! (roligt att stå på den när den välter) därav alla fantastiska blåmärken fröken har skaffat sig! Men hon skattar på... Konstigt barn detta! :D efter vi bytte om från pyjamaspartyt så blev de lite lunch i magen!
Sen tog vi en PREMIÄR cykeltur ner till Centrum! :D

Gick så bra, hon tyckte de va jätte roligt! skratta hela vägen ner. Så de va en hit! synd att snön kommer snart bara.... Väl i centrum så blev de lite fika, kaffe för mamma! festis för Wilja, sen dela vi på en liten bulle. Wilja lekte sjövilt på lekplatsen! :D lägger in en liten fim mot kvällen, så jäkla sött!
upp och ner i kanan, tröttnar ALDROG.

Nu är vi hemma! senare blir de lite babyplask och fotbollsfotografering som vi ska iaktta!^^, måndag är de dagis igen! :D nya tag, 2 dagar kvar på inskolningen.
S ska ha Wilja Lördag - Söndag! ska på ARBETSINTERVJU på Söndag, och på Lördag så ska jag hjälpa Svärmor att sälja på Marknaden här i bålsta!

Publicerad 2011-09-22 13:27:41 i Wilja 17-24 månader,

- Trött tjej?

Även lilla hjärtat tyckte detta va en hård natt.. Medans mamma skulle värma på lunchen i köket så somnade fröken på golvet?! Lilla sötan.. Tyckte de blev lite tyst så snabbt, så kollade ut. Och jajjemen, såhär hittade jag henne! Bar in henne till sängen, och vidare sov hon i en timma.

Jag älskar dig lilla fia, <3
Tack till alla kommentarer! Många har ingen blogg eller lämnat någon mail som jag kan svara till.
Men tack så mycket för alla era tips om vad de kan vara. Så som många säger, är det nog dagis och drömmar som ställer till det! tack för alla tips om böcker, om hon är täppt etc. Fortsätter de inatt, så har jag era ord i tankarna! :) Blir jätte glad, för varenda hjälp som strömmar in.

Publicerad 2011-09-22 08:58:31 i Wilja 17-24 månader,

- Natt nummer 3 åt helvete.
Bråkiga onge! Vad ska jag säga, natt nummer tre som har varit grönjävlig! "/
Och att inte veta vad FELET är gör min alldeles knäpp! är man inte van att ha de såhär, så blir dagarna helt vrickade både för mig och lillhjärtat.
Nu har hon vaknat tre nätter i rad mellan 02-04 ca, är JÄTTE ledsen! går inte att göra nånting! Hon vill inte va i sängen, hon pekar bara: där, där (alltså gå ut) när vi gått ut från rummet så vill hon in igen.
Sådär håller hon på, KÖR med mig till vettet! Fram och tillbaka, upp och ner. Klämmer på magen för o se om det är gaser, men inte det. Kollar öronen, men inte det. Gett henne alvedon, men det hjälper inte. Värmer välling för att se om hon är hungrig, men inte det heller.

Så jag vet att hon inte har ONT!
Är livrädd över att de har formats någon nattskräck? eller att hon drömmer nått så läskigt så hon inte vågar somna om? eller är hon mörkrädd? har en liten lampa tänd nu, men har inte blivit varken bättre eller sämre.

Hon sover sålänge vi BÄR på henne! såfort vi ska sätta oss ner, ja då vaknar hon och gallskriker!
Fan de går ju inte o bära henne en hel natt :(

Linus va uppe med henne inatt en timma, gick runt kollade om de va nått! hon somna, men som jag sa. När man ska sitta ner, eller lägga henne då får hon panik och bara vill upp till famnen igen!

Ingen BRA kombo att vara sjuk, o vara alldeles slut i kroppen för att man inte får sova!
Blir så ledsen för hennes skull, ifall de är nått.

Har ni några tips som jag kan testa, har ni haft liknande?

Publicerad 2011-09-21 21:53:44 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar.Anonym:
du kallar väl inte linus föräldrar för wiljas farmor och farfar? jävligt otänksamt och elakt mot dom som faktist är hennes farföräldrar isf. Kan inte rå för att tycka illa om det är så.

Svar:
Uppenbarligen så känner du inte till allt så väl, och med tanke på hur du skriver så har du inte riktigt läst mina inlägg, utan du ser det du vill se.
Om du tänker efter så skriver jag ALLTID: Farmor Gunilla, eller Farfar Bengt! Vi har valt att göra så, då det snart kommer ett syskon till Wilja. Och ingen av oss vill att Wilja ska känna sig utanför, eller undra.
När hon blir större kommer hon SJÄLV att förstå, och få välja vad hon vill säga.
Hon VET att hon har sina biologiska, och hon VET att hon har sina plast som gör totalt allt för henne.

Enligt mig så är det en ren lycka att hon får ha så många vuxna vid sin sida, som verkligen bryr sig om henne! Det hade jag själv önskat.  Att VARA en farmor är mer än bara själva titeln. Tänk på det!
Linus föräldrar har funnits där för Wilja mer än vad jag kunnat drömma om!
Dom har varit med varenda steg, tagit till sig henne. Jag är så jäkla glad att hon har dom.

Idioti, ren idioti som inte förstår bättre själv.
Hon träffar sina biologiska när hon är hos S ibland, och då säger vi självklart farmor & farfar?
Herregud!

Publicerad 2011-09-21 19:41:16 i Gravid med lillasyster<3,

- Magen, vecka 19 <3
Mammas lilla stora bebis, vecka 19! <3 Det går undan nu, snart halvtid.. Helt otroligt! Känner mig inte alls så stor, magen har verkligen stannat av! Är mindre nu än med Wilja, utan att tveka! Har inte gått upp lika mkt i vikt denna gång heller tack och lov, men det kommer väl snart kan jag tänka mig! :D

vi älskar dig! , <3

Publicerad 2011-09-21 19:16:11 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar!Anonym:
du är inte rädd att de händer barnet något? tänkte eftersom du både färgar håret massor o solar solarium??? o både de är inte bra för fostret /barnet! och det säger jag av ren erfarenhet!

Svar:
Jag hade aldrig skadat mitt barn! Men att sola TVÅ gånger, då solar jag mellan 6-10 minuter. Det tror jag inte skadar, förutom att JAG själv kan få pigmentförändringar! självklart solar jag inte som höggravid, men bebisen är så liten och ligger så pass skyddat. Av egen erfarenhet, berätta mer? :)
Forskningen visar iallafall att det inte är skadligt, förutom för mig själv! så tala om för mig är du snäll.

Likaså med att FÄRGA håret!
Det ÄR inte farligt, förutom att frisörerna AVRÅDER att färga håret, då det också har pigment. En hårfärg kanske inte blir som man tänkt sig, fäster inte lika bra etc.

Fått in lite mer kommentarer om att det ÄR skadligt att färga håret. Kalla fakta hade nått inslag om det! men då kan jag säga såhär, kalla mig hemsk eller vad. Det är inge fel med Wilja, och med henne färgade jag minst en gång i månaden.
Ska man avstå från ALLT som inte sägs vara bra under graviditeten, skulle man inte få göra ett skit.

Så att fortsätta färga håret? De ska jag göra.

Tack på förhud.


Kan man sola när man är gravid?

Att sola under graviditeten är i sig inte skadligt, men du bör sola med måtta. Det finns forskning som visar att barnet vänder sig bort om man belyser magen med starkt ljus, vilket kan tolkas som att barnet vill slippa det starka ljuset. Det finns ingen forskning som tyder på att UV-strålning i sig är skadligt för fostret, men kvinnan kan däremot drabbas av pigmentförändringar i hyn vilka kan vara mycket svåra att få bort. Dessa pigmentförändringar beror på en förändring i hormonbalansen. Den kan blekna bort något med tiden men går inte bort. Har du mörk hårfärg så är risken större för att drabbas.

Färga håret som Gravid?
För många år sedan så var hårfärgerna mycket starkare än de är idag och innehöll oftare farligare ämnen också. Förmodligen är det någonstans då som myten om att det var fariligt att färga håret gravid uppstod men jag vet inte säkert. Är du väldigt nojig så kan du ju låta bli men det ska inte vara någon fara så vill du förgylla din graviditet med lite blonda lockar så kör hårt!

Publicerad 2011-09-21 18:10:56 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens Middag!


Fy så gott det är med Lasange! :D och så perfekt att ha i matlåda, eller att frysa in! De blir ju så mycket åt gången. De uppskattades här hemma! och underbart att ha 'lata' dagar när man inte orkar laga mat, in i micron och klart! :D toppen.

Publicerad 2011-09-21 18:09:02 i De bästa av Bålsta! <3,

- Kvällen i kort!
Wilja och Linus har myst hemma hela eftermiddagen! När jag kom hem. Så låg dom i sängen och sov så sött! <3 Mina hjärtan, de bästa jag har. Jag tog cykeln ner till centrum, va TVUNGEN att få lite luft! (men kände att de inte var de bästa väl hemma sen). Solade en sväng, 6 minuter! Men lite ger det iallafall. Sen blev det att handla till maten ikväll :) Köpte med mig lite -tycksyndommiggodis- hem, så ni har jag nått att mysa till medans Linus är o tränar och Wilja sussar!

Nu blir det att sätta in en färg i skallen! som sagt, 4:e gången gillt :D de RASAR av när jag varit så blond tidigare. Suck! Hur länge ska de hålla på såhär? :/ Man tappar ju den färgen som man ÄLSKAT, nästa färg blir ju lixom inte likadan.

Publicerad 2011-09-21 12:37:51 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja myser i den stora sängen!

Mamma Patricia är korkad! Igår kväll så var jag jätte trött, men.. Började spela Wordfeud, sen va jag fast!
När jag väl blev trött kring 02.00 och la telefonen åt sidan, så vaknade Wilja jätte ledsen hostig!
Så sist jag kolla på klockan va den 03.20! *suck*, och slog upp ögonen vid 06.00! Efter Linus gick, så la vi oss ute i soffan, mamma snosade till 09.00, Wilja somna en sväng! Sen satt hon med sina böcker i soffan och bara myste. Tror hon också va lite trött!

Idag känner jag mig MYCKET bättre än igår! är inte lika hängig, trött bara! men de har sina anledningar.
Vill sätta fast cykelstolen nu så jag och Wilja kan trampa ner till centrum! ska köpa mig den FJÄRDE hårfärgen. Eftersom jag va så blond så fäster inte färgen som jag önskar! men efter många om o men hpppas jag på bättre! :D

Tvätten är hängd, den nya är i maskin! Lunch i magarna, dammsuga. Sen är de vila-dags för Wonka!
Back on track med andra ord.

Publicerad 2011-09-21 12:30:32 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens Lunch tips!

Koka upp ris!
Förbered currysåsen (gjorde en hemmagjord idag då vi inte hade nått annat). 2 dl mjölk, 50 gr smör, 2 msk curry, 1 tsk redning! i med salt, peppar, rosmarin (om önskas) och i med lite persilja! fy så go den blev.

Stek kycklingfilén efter smak! Jag vill ha yttre knaprigt, men saaaftigt inuti! Så jag steker på högvärme först, sen står den på svag i kanske 15 minuter.

Servera, och voila! tok gott :)

Wilja ÄLSKAR grönsaker, ris & curry blandat. Hon spottar kyckling, som alla säger. Wilja är en liten veggo redan nu, alltid... alltid alla grönsaker o spottar allt som har med kött o göra! :/

Publicerad 2011-09-20 23:54:32 i De bästa av Bålsta! <3,

- Gnallmaraton hela dagen lang.
Svr på en fråga, om vart jag köper alla mina mammakläder.
Om sanningen ska fram, så har jag faktiskt bara ett par jeans som jag köpte häromveckan!
Äger inga mammakläder, utan har mina tidigare. Likaså med Wilja, hade då bara ett par jeans också. Dock DUM i huvudet som jag va så klippte jag av dom till shorts.. vilket jag ångrar, finare byxa får man leta efter!
Får jag fråga varför du undrade?


Idag har vi då inte gjort mycket vettigt..
Har verkligen mått sämst under vissa stunder idag! när linus kom hem från jobbet, så var de verkligen inge roligt.. hostade och låg i fosterställning i sängen! Hjärtat tog med sig wilja ut så jag fick vila lite, hem kom dom med Middag ala Sibylla! Mina goingar.
Tusen tack, att laga mat hade varit.... nä, tänk inte ens tanken.

Wilja och jag har gnällt ihop, dock har jag gnällt mer än dottra mi.
Jag börjar få ont i öronen också, har inte haft det sedan jag va liten!! minns inte ens hur de känns, men nu trycker de på vänstra. DAGIS-BACILUUUSSKER skyller jag på! haha. Så kommer det väl bli detta år, mer sjuk än vad man är frisk! Linus åkte iväg med svärmor, 4 timmar senare och en städad lägenhet så kom dom förbi med Wiljas nya cyckelstol! aaaah sa roligt. Om vi mår bättre imorgon sa ska den sättas på, och vi ta en liten tur. Hjälm och allt har vi!

Föresten, Wilja har fått sin första cyckel av farmor gunilla och farfar bengt! Den kommer va precis lagom till nästa sommar. Så jäkla söt! och en resesang står nu där, med nytt täcke och madrass! Nu kan vi va där och wilja kan somna i sängen istället för att sova i vagnen. Och för övernattningar! hel toppen alltså.
En grind är även införskaffad till deras övervåning! wilja älskar att utmana den farliga trappan....
Men icke sa nicke, den kan hon inte lura!!

Nu blir det att lägga huvudet på kudden efter en dag med riktig huvudvärk, tv-tittning och en allmän soff-potatisdag.. Idol är bäst detta år! LINNI ar helt otroligt grym. Är lite kär måste jag medge!

Publicerad 2011-09-20 23:45:43 i Gravid med lillasyster<3,

- Mammas lilla skapelse.

For varje dag som gar lilla liten sa vaxer du dig storre och starkare.. Kan inte forsta att det ar sant!
Att jag har fatt den lyckan att bara dig i mig.. Det spelar ingenroll vem du ar, om du ar en lillasyster eller lillebror, det spelar ingenroll hur du ser ut.. Du ar lika alskad och efterlangtad for det!

Det ar sa fantastiskt o se magen.. Kanna magen, NJUTA denna graviditet! Vem vet, det kanske blir den sista. Verkligen ta VARA pa graviditeten! inte stressa fram den.. Just nu langtar jag bara tills den blir stor och mysig.
Nar jag ligger ner, sa syns den knappt annu! men staller jag mig, jajjemen! da kommer den.
Men magen ar alltid som storst innan laggdags kanns det som.

Att kanna dig, det ar den mest fantastiska kanslan man kan ha i livet!
Att ens egna kott och blod ligger i magen och gror, blir en egen person.
Blir alldeles salig!
Jag alskar min familj, sa forbannat mycket. Allihop!

Publicerad 2011-09-20 23:40:35 i Renovering av lägenheten.,

- Lite av det nya hemma!

Har glomt att lagga in bilderna fran de senaste som vi kopte pa ikea! foresten.. Wilja har varit pa tagentbordet, kan inte fa in a, a, o ni fattar... och alla tecken ar placerade pa helt fel stallen! Kommer ihag efter den langa thailandsresan sa hade jag jatte svart att skriva pa svenska! nu blir de snurrat tvartom. HJALP kanske finns att fa??!Och efter snart tva mandader i denna lagenhet sa kom ANTLIGEN korten in i ramarna! tog sin lilla stund, men nu ar dom dar. Kan ni gissa hur vi brukar sova? haha!

Publicerad 2011-09-20 10:53:04 i Wilja 17-24 månader,

- Hostning varvas med lek! :)
Jag och pigan har iallafall orkat att hoppa in i duschen, nu ska vi laga lite lunch! Har setat och lekt lite på golvet, tagit på blöja på bebis och klätt på den! Men lika fort ska kläderna av, Wiljas med! hon slet av sig både tröja och byxa, så nu går hon nude igen! sötan. Kläder är de värsta W vet hemma! strumporna ska av när skorna ska av.. En liten mogli har vi här hemma! Ska passa på att somna en sväng när W ska sova lite lunch. Är lika trött jag! så jag orkar med resten av dagen.

Snart kommer baby hem för att äta lite lunch med oss! - du är allt bäst du! <3

Publicerad 2011-09-20 08:52:28 i De bästa av Bålsta! <3,

- Sjukstuga!
Hemma, sjuka... Och ska kurera oss!
Fy, nu har vi åkt på den ÅRLIGA vinter/höst sjukan. Hostar ikapp jag och Wilja, näsorna rinner! Så jag ringde dagis imorse och sa att Wilja inte kommer komma. Många va sjuka idag! :/ BLÄH!
Dagarna blir bara så långa när man går hemma, men de behövs för att bli friska! Ut i den här blåsten så blir allt säkert bara värre.

TACK till alla fina kommentarer som jag fick igår om håret! :D gjorde så jag trivs liiiiite bättre it faktiskt.
Men som sagt, kommer ta LÅNG tid att vänja sig! När jag går förbi spegeln i farten o sneglar, får jag alltid gå tillbaka två steg för att kolla igen! :P

Publicerad 2011-09-19 17:20:54 i Wilja 17-24 månader,

- Middagsbordet.
Wilja delade sin middag med hennes lilla kisse! <3 Igår fick hon en ny, nu har hon två små hjärtan. Hon gör ingenting utan dom, med till dagis! När hon kom ut från vilan hade hon en i varje hand.. Så jäkla rar!

Nu blir det att åka till farmor gunilla en stund och springa omkring på landet :)

Publicerad 2011-09-19 17:18:35 i Wilja 17-24 månader,

- Dagen med lilla Wilja! <3Effektiva dag!
Lämnade Wilja på dagis vid 09.00, i det VÄRSTA tänkbara vädret! Jesus vad de regnade.... Sen sprang jag hem fort utav bara helskotta! Men kom på. Va tvungen att ta mig till centrum, 1.6 km dit, och lika långt tyvärr hem! :P MEN!! Fick ju en cyckel häromdagen! Så tänkte på att använda den.

Den absolut värsta cyckelturen jag tagit i spöregnet! Väl framme kunde jag vrida om mina kläder som en trasa... Mascaran va totalt över HELA ögonen! ;)
När jag kom hem så blev det att n j u t a av ett långt långt bad! så skönt så.

Linus ringde, luncha tillsammans på Maithai <3 Vilken lyx sisådär klockan 11 att få äta tillsammans med honom! Sen efter han sluta så hämta vi hjärtat på dagis. Sovit och ätit så bra! De är så härligt att de går så bra för henne.

Nu har vi ätit middag och tar det lite lugnt! Busat omkring här hemma sen vi kom hem.
Igår somnade Wilja 19.00 och vaknade: 07.30, LÅÅÅNG sömn! så undrar hur de blir ikväll :)

Publicerad 2011-09-19 12:13:33 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dagens Mama.
Så!
Efter att ha varit utan data hela helgen och UTAN telefon så är jag glatt tillbaka i verkligheten! :D Tiden har spenderats hemma hos syster på landet. Mobilen har varit lagd på hyllan, nåra meningslösa försök till att spela Wordfeud!^^, men det har icke gått så som jag önskat! Missat planer, glömt bort saker och ångest där efter. Men man är inte mer än människa och ibland blir det så! Igår så åkte vi in till Södertälje! väl där kom jag på att jag skulle iväg, men hade ingen mobil med mig. Så strosa runt där, och väntade på bussen skulle komma! Hem till Gosia igen. Väl framme så började projekt: READ-HEAD! :D

La först i en kopparguld, bara för att få bort de VITA jag hade. Blev rosa (precis som jag förstod!) tur att man inte är efterbliven när det gäller färgning! annars hade de varit jobbigt o gå och se ut sådär o köpa en ny! ;D i med en riktig koppar ORANGE! Bara för att pigmentera det. Och idag så satte jag i en Kastanj! för att få lite mer rött i det hela.

Svårt o säga om jag är nöjd? :P Vill ha de lite mer orange! riktig koppar-färg! SÅ snyggt till hösten. Men det är en toning, så kommer sköljas ut alldeles snart. Så i med en röd :) Jag kommer väl att vänja mig!

Efter att ha varit blond SÅ länge är de rätt svårt att kolla sig i spegeln! :D
Minns ni hur MÖRKHÅRIG jag va när jag väntade Wilja? På förlossningen med henne va de nästan svart.

HISS ELLER DISS?

Publicerad 2011-09-16 23:57:43 i Gravid med lillasyster<3,

- Ultraljudet..<3
Mammas BUSIGA... Envisa... ÄLSKADE... Lilla... Sötnos!♥

När vi kom fram till Uppsala, så va jag så nervös! Va så jäkla nervig, minns inte att jag va så med wilja. Tio minuter kändes som 60 minuter helt plötsligt! <3 Kom in i rummet och då började de 45 minuters långa ultraljudet... ;)

Lilla bebisen! Ville verkligen INTE sammarbeta med oss idag. Hur vi än försökte, så ville liten inte flytta sig, H*n låg såååååå långt ner att dom inte såg nått för blygdbenet kom ivägen (därav förklaringen till trycket) jag har nämt! Lilla liten ligger ovanligt långt ner, och flyttar sig inte mer rumpan upp och huvudet ner. Hon försökte buffa och vända men inte!

Liten är FRISK! <3 Vilket är de viktigaste. Men vi hade svårt att mäta lårben, skallben och allt för att liten låg som h*n gjorde! och skräddarställning med benen! <3 Så hon kämpade på i 45 minuter till vi bestämde oss för att ge upp.

Så vi ska tillbaka om 2 veckor o se vår skatt IGEN! åååååh, iiiih! lycka och ännu mera spänning.
Ska få se liten igen!! Fick en liten bild på bebis idag.. Fick ingen profil, för såfort de va dags att trycka! Ja då kom händerna upp i ansiktet eller så klia h*n sig på huvudet! :D
Lilla trollet.

FAN SÅ GLAD JAG ÄR ATT ALLT ÄR BRA!!!
En sån lättnad.

Som det ser ut NU har jag fått ett nytt BF-Datum, den 1:a Mars! alltså bakåtflyttad 8 dagar.
Men jag ska inte lita på de, för alla mätningar hon gjorde idag var olika! så ska kolla ordentligt om 2 veckor.
Alltså, tänk om jag får TVÅ marsbarn! <3 Helt otroligt.

Publicerad 2011-09-16 23:51:15 i De bästa av Bålsta! <3,

- Sickla, Uppsala & Bålsta! <3Efter att vi hade hämtat bilen, varit i Uppsala så ringde S, dags att hämta Wilja! skulle ju egentligen varit i stan ett tag, men så blev de inte! "/ aja. Vi hämtade Wilja vid Gullmars! hade bestämt oss för att ta oss till Andys lekland med Wilja! <3 OJ så roligt hon tyckte att de va! Den läskiga kanan (som jag höll på o skita ner mig i) tyckte Wilja va som roligast! Hon skratta så hon nästan kissade på sig! busa me henne bland bollar o jagade henne i nästan 2 timmar, då kom en TRÖTT tjej fram! <3 Åkte hem kring 19.20 och vid 20.00 somnade hjärtat i bilen! Lyfte upp henne när vi kom hem, och nu sitter jag här.

Tacksam över en fantastisk dag!
Jag älskar er, alla tre. <3

Publicerad 2011-09-16 23:47:30 i De bästa av Bålsta! <3,

- Den nya bilen har anlänt!
ÄNTLIGEN måste jag få säga! <3
Nu kan vi äntligen ta oss vart vi vill utan att behöva besvära svärföräldrarna varje gång! Bilen är hämtad, barnstolen är i... Ja, kan inte säga mer än att Linus är som ett barn på julafton!
Nu saknas kåpan som kommer nästa vecka.
Han är så glad så ni anar inte! Vilken underbar bil att åka i. Wilja va tyst som en mus då hon såg ut på vägen när vi åkte! :D

Publicerad 2011-09-16 23:45:20 i Dagens Mama,

- Dagens klädda Mamma!

Dagens Mamma
Jacka - H&M
Halsduk - H&M
Tröja - H&M
Jeans - NYA MAMMAJEANSEN FRÅN.... självklart! H&M.
Skor - Haha.... H&M.....

Alltså, styling by H&M, vad ska man säga! De blev bara så^^, och ser ni! Jag kan ÄNTLIGEN få upp håret i en såndär löjlig liten toffs! <3 Känns skönt då jag va rakad på sidorna i vintras! Börjar växa, men jäklar vilken tid de har tagit.

Vissa av er har velat att jag ska lägga in mer: dagens outfit! Vet inte om de är min grej, men kan ju alltid testa iallafall. Kanske är kul! :D

Publicerad 2011-09-16 08:41:29 i Gravid med lillasyster<3,

- ULTRALJUD IDAG!!
Kan inte tro att det är sant... <3 Idag är den stora dagen här! FÖRSTA gången vi ska få skymta på våran lilla skatt. Alla dagar av väntan, MÅNADER från bokningen! Men idag... IDAG!!
Ska göra oss iordning för att åka till Uppsala snart!
Jag verkligen.. Hoppas att allt är som det ska med liten.

Publicerad 2011-09-16 08:39:36 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ikea, H&M, solariet & fotbollsträning!Igår hade vi en skitbra dag! Linus kom hem, kastade i oss lite lätt middag! in i bilen, åkte till H&M, har ÄNTLIGEN köpt ett par Mamma-Jeans <3<3 (JAG KAN ANVÄNDA JEANS NU! WIHOOO) Och en kofta. Linus hittade en urmysig kofta (på bilden) och en stoooor halsduk som jag senare snodde under kvällen.
Strosa i Jakan o höll i hand, hade de allmänt mys bara.

Sen blev de en trip till Ikea! Fick med oss två krukor och två blommor hem, två korgar till badrummet och en glasskiva till den delen som fattades på tv-bänken! vilken skillnad de blev.

Tillbaka i Bålsta så kastade vi bara av oss allt här hemma! Sen bär de av mot SOLARIET! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh<3 Första gången på.. Jag vet inte hur länge? Jag njöt! Och lite rosig på kinderna är aldrig fel. Men några minuter räckte såhär första gången!

Jag gick till gamla lägenheten, fixade lite. (ska ju vara tömd & städad den sista) så packa ner resten som vi ska ha hit.

I kylan NOTERA 11 grader... Ställer jag mig och kollar på Linus fotbollsträning! i endast tunntröja, (på bilden), väst och sen en FET halsduk! använde den som burka sista 25 minuterna. Men tycker de är så kul att se Linus spela! Han är så jävla duktig. <3 Sen hoppa jag in i en VARM bil och väntade på att han skulle bli klar!

Väl hemma, så serverades de varmamackor med marmelad och ett STORT glas oboy till <3
Wordfeud i ja... 3 timmar innan huvudet föll ner på kudden.

Publicerad 2011-09-15 15:39:22 i Wilja 17-24 månader,

- Du är så DUKTIG!
Mamma är så stolt över dig lilla vän! <3
Jag och Pappa S gick upp till dagiset, förväntade mig en jätte grinig tjej som inte kunnat sova.
När vi kommer dit vid 12.30, så är de tyst! inte ett barn som är uppe och leker. Alla 16 låg och sov.. Helt i chock frågar jag om dom gått ut med Wilja? nejdå! hon ligger inne på madrassen och sover.. <3

LILLA STORA TROLLET SOMNADE SJÄLV PÅ MADRASSEN!
Förstår ni att min prinsessa har ammats i 17 månader, fri i ca 4 veckor nu. FÖRSTA gången hon somnar utan mig själv, och inga problem? FAN VA STOLT JAG ÄR!!! <3

Vid 13.45 så vaknade hon! Såg mamma och pappa på en gång, vi fick kramar och pussar! satte oss i soffan och läste en bok. Hon med sin kisse i handen, hon släpper den inte!

Jag är så GLAD över att jag har en sån trygg liten tjej! Så trygg i sig själv. Och hon VET att mamma alltid kommer tillbaka! <3 På gott & ont att åka mellan Pappa & mamma ibland hon VET att jag alltid finns.
Är mäkta imponerad!
Summasumarum: Denna inskolning har varit ÖVER förväntan! Inte ett gnäll, helt jäkla otroligt.
Fröknarna är impade, och mamma är ja! Stoltaste någonsin^^,

Publicerad 2011-09-15 14:57:33 i Frågor & Svar,

- Hjärtat det blöder! Tack Carro..Hej Patricia,
Mitt namn är Caroline ********, min pappa är gift med ****** mamma. Det är därför jag vet vem du är, Dessutom var du ju onekligen en av de "populärare" i Gnesta under högstadietiden, och Gnesta är ju Gnesta. Som du alltför väl vet. Hur som helst, jag skriver inte för att förklara vem jag är men jag tycker du har rätt att veta vilka personerna är som tycker och tänker hit och dit hela tiden.

Jag hade självklart kunnat skriva en kommentar på bloggen men jag vill vara mer personlig och jag fick din mejl när du lämnade ut ditt lösenord till din privata blogg. 

Herregud vad jag skriver.. Jag vill bara ge dig några stöttande ord på vägen. Jag märker hur elaka kommentaren kastas in och hur de som kommenterar börjar tjafsa med varandra. Jag blir så imponerad av dig, verkligen imponerad av att du orkar fortsätta, att du skriver i din blogg trots allt och kämpar dig igenom alla dagar. Självklart förstår jag att Wilja, Linus och lilla bebisen och alla dina vänner och din familj lyser upp dina dagar och får dig att klara ytterliggare lite till. MEN du ska ha en sådan cred för din starka personlighet, det är så många kommentarer som inte bara kränker dig som individ, utan även dig som mamma. Vilket är totalt och helt fel. Det märks att du älskar din dotter mer än någonting annat vilket är så vackert att se. Jag måste erkänna att jag kunnat undra hur unga mammor (så som du själv) tänker när de skaffar barn, (trots att min egen mamma bara var 17 när jag föddes..). Men du har gett mig en ny syn på unga mammor, en syn som får mig att glömma alla dumma och idiotiska fördomar och inser att åldern inte har någon betydelse, kärleken-är ALLT som spelar roll. 

Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till, haha. Jag vill bara att du ska förstå att trots alla elaka kommentarer om det ena och det andra så blir jag verkligen inspirerad av dig, så som jag vet att många andra också blir. Dessa människor som skriver onödiga kommentarer... ja, jag vet inte om de är avundsjuka eller mår så fruktansvärt dåligt att de inte tror att någon annan kan må bra. 

Försök glömma alla de där, fokusera på din egna lilla familj som verkar så varm och go. Så kommer dessa människor växa upp en vacker dag, precis som du redan gjort!

Jag sitter här och känner mig alldeles stum! Jag fick denna kommentar på min mail... Och varför jag väljer att publicera den är, för jag sitter här med gåshud och ögonen fyllda med tårar. Att ett sånt här mail kan komma in.. Att ett mail från just DIG av alla personer kommer in, gör varmt i hela hjärtat!
Du känner mig från 'högstadieperioden' då.. Ja totalt hela Gnesta avskydde mig?! Jag va inte snäll. Inte någonstans! och det gör mig så chockad över att DU har gett mig en chans, faktiskt sett hur man kan ändras. På riktigt! Ge mig alla dessa fina ord..

Som jag sa, jag vet inte ens hur jag ska kunna uttrycka mig och tacka tillräckligt! Vill bara ta och krama om dig.. Du ska veta, att det du skrivit har verkligen stärkt mig! Ett bevis på att folk faktiskt kan ACCEPTERA att man ändrats! Och folk som tror att man kan VÄXA upp. Folk som.. Ja, ger en en andra chans, även om man ibland inte har förtjänat den.

Miljoner tack! Nästa gång jag ser dig, så lovar jag. Ska ge dig en sån fet kram! <3
Massa tack Carro..

Publicerad 2011-09-15 12:17:41 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dagens Mamma!
Dags att hämta prinsessan på dagis snart! <3 Har testat självutlösaren men varför blir det SÅ suddiga bilder, tar kort med inställningen: auto! ändå blir de så? skit tråkigt ju! :/ Sen har jag klädångest.
Får inte på mig nått, ingenting sätter bra! finns knappt några byxor jag kan knäppa. Dom beiga va för tighta..... Så de fick bli TIGHTS! Shit, hörde ni? De har jag inte burit sista 4 månaderna ;) <3

Publicerad 2011-09-15 09:22:39 i Wilja 17-24 månader,

- Dagens Wilja! <3
Min älskling nu på morgonen, SJÄLVKLART kissen i handen <3
Wilja är lämnad, pussade mamma hejdå, gav slängpuss och en jätte kram fick jag innan jag gick! inte en tår. Dag 4:a på inskolningen, och ännu har hon inte blivit ledsen! Utan glad, och förbannat glad när jag kommer och hämtar henne! <3 Kan nog verkligen tacka just detta för att hon ändå alltid VET att jag kommer och hämtar henne! När hon är hos Pappa etc. Hon vet att de inte är nått farligt! Känns super.
Inge roligt att höra barn som verkligen blir förkrossade när mamma eller pappa går :( ush! kan inte vara roligt som förälder att gå därifrån (även om man VET att de är för stunden) :(

Skulle gå hål i hjärtat på mig att behöva lämna en förkrossad Wilja! Men vi får väl se, hon kommer säkert ha ledsna dagar också.

Men idag så ska hon både vila och äta där! så ska jag hämta henne kring 13.00, så! jag har alltså 4 timmar att SLÅ IHJÄL! Va i helskotta ska jag göra? - måste ju vara i närheten eftersom de fortf är inskolning. Så! Hm, promenad och sola blir de nog allt! 3 km för solning, äre värt? :D haha.

Publicerad 2011-09-15 07:44:59 i De bästa av Bålsta! <3,

- Nyttigheter & förskola!
Imorse vaknade Wilja (HÖR OCH HÄPNA) vid klockan 06.00!!!! Är inte van, inte ett dugg. Ögonen svider! hon vaknade när Linus gick upp, sen ville hon bara vara hos honom medans han skulle försöka göra sig iordning till jobbet! Ville att han skulle bära på henne, och hon höll på o somna mot axeln flera gånger. När han stängde dörren och gick, så grät hon i mja.. 15 minuter hysteriskt och gick inte från dörren! :( tillslut kom hon till soffan och jag satte på bolibompa till henne! :) Nu.. Sover hon igen! :D Tänkte väcka henne till 08.00 och se om hon vill äta lite till. Åt en macka medans hon grät, och en flaska välling på morgonen! så tror hon är ganska belåten.

Sen. SKA JAG LÄMNA MITT BARN! och gå hem. Va konstigt det kan kännas! jesus alltså.

Förövrigt.
Så kommer den hälsosamma Patricia fram! Ska börja ta och promenera nu varje dag, tänkte faktiskt ta och unna mig o sola idag! :) Ska tabort allt onyttigt, bli lite sockerfri ett tag. Rensa ur kroppen med skit!
Känns att det behövs! :) ska färga ögon & bryn, ja! Ska bli sådär snygg som jag alltid annars känner mig ;) just nu känner jag mig mer som en sunkig gamling!

Publicerad 2011-09-14 22:58:09 i De bästa av Bålsta! <3,

- Rockbebisen!
Ikväll när hjärtat va och handlade lite, så kom han hem med dessa!
Linus hade gått lös på blöj-avdelningen :P hittade små ROCK blöjor, några nya up&goes från Libero! Och han va bara tvungen o testa! ;D haha, så sött.. Men så löjligt! Vem fan kollar deras blöjor?
Och ger mig tusan på att dom är dyrare... BARA för märket! :P
Men lite sött är det allt.

Imorgon är de Dagis! Och wilja ska vara SJÄLV fram till klockan 13.00, jesus! Vad ska jag sysselsätta mig med hela dagen? städs? så tomt de kommer att bli.
Sen möter jag S vid tåget, för att gå och se på Wiljas dagis! Sen följer hon med Pappa in till stan för att sova en natt där. Kan ju inta ta med henne till ultraljudet, så han är snäll som ställer upp och tar henne.

Åh, imorgon... är de bara EN dag kvar!!! <3

Publicerad 2011-09-14 22:51:32 i De bästa av Bålsta! <3,

- Kvällen i korthet <3
Idag gjorde vi en liten omvändning! :D Soppa & pannkaka på en Tisdag! Men gott va de.
Dock så myste vi med pannkakor med sylt & glass till kvällen, tände ljus och kolla på bonde söker fru! :D
Som förra året. Jag och mimmi satt BÄNKADE klockan 20.00 och kollade :P Tyckte den där.. Ehm! otroligt vackra kvinnan va något alldeles speciellt! och hennes dejter va bland de roligaste mina ögon skådat.

Har fastnat.
Jag har aktat mig!
WORDFEUD..... Vilken jävla drog!
Klockan är alldeles för mkt, och batteriet på mobilen är på 2% ååh, nej jag har inte spelat sen 21 ;)
Linus och Wilja sover som små sedan länge! Och här på golvet ligger jag.

När slutade ni ligga på mage? :D Kan fortfarande göra de utan obehag, och ska njuta sålänge som jag bara kan! För jag saknade de SÅ SÅ mycket med Wonka! <3 Va de bästa ja gjort efter att hon kom ut.
Få ligga på mage, vilken lättnad! (sover ju alltid så).

Publicerad 2011-09-14 13:33:52 i Bara Patricia,

- Att få kalla sig Mamma?
Jag får alldeles ont i magen.. Efter att ha läst de vanliga bloggar som jag har gjort idag är jag både tårögd och alldeles lycklig! Att jag har fått äran att bli Mamma till denna fantastiska lilla tjej, jag har en bebis i magen som är så efterlängtad och så himla saknad! Jag har snart mina två barn - Och som mamma, så gör jag ALLT för dom.
Wilja kommer föralltid vara det vackraste, finaste som någonsin har hänt mig! Och jag kan tacka hennes Pappa så otroligt mycket, han har gett mig det finaste i världen. När Wilja kom till världen, så las äntligen mitt egna pussel.
Nu är jag hel, men sådär alldeles på riktigt. Har allt jag någonsin velat ha! <3

Att förlora ett barn, måste vara det värsta som någonsin kan hända! Även om det är ett foster, eller ett barn.
För så ser jag på det! Att använda 'abort' som PREMENTIVMEDEL är helt s j u k t enligt mig. Man får stå för sina handlingar! Kan inte ursäkta, tycker det är så himla fel. Denna fråga kan man dra upp miljoner gånger, och alla har olika åsikter om den. Att man gör en abort för man vet att barnet inte kommer få det bra - okej. Att man gör en abort för att man vet att man inte kommer klara rollen som mamma - okej. Då är du MOGEN och tar ett ansvar!
Men ligger du, blir gravid utan skydd o känner: nä, ojdå! Då tycker jag det är FEL.

Det finns kvinnor som försöker & försöker och aldrig lyckas! Det finns kvinnor som genomlider ett rent helvete för att önskan att få ett barn är så stor. Sen finns det mammor som inte BORDE ha barn! mammor som bara är egoistiska och tänker på sig själva, uppskattar inte sina barn. Ser dom som: misstag eller ser dom som: Du har förstört mitt liv! Hur kan dessa HEMSKA människor få bli föräldrar när andra inte KAN få barn eller FÖRLORAR sina?

Läste nyss att en ung Pappa SLOG ihjäl en av sina tvillingdöttrar, TVÅ månader gammal!
och han slog ihjäl henne?!?!! VART I HELVETE VAR DEN DÄR 'MAMMAN'? Över min döda kropp att någon skulle sätta ett finger på Wilja! Hellre att jag själv åker in för mord på idioten. Ingen, ingen rör mitt barn!


Kärleken som man känner till sitt/sina barn är totalt över gränsen! ingenting kan mätas. Inget ord räcker till, som Denise skrev. Den som KAN förklara, gör de gärna! för den är obeskrivlig.

Publicerad 2011-09-14 13:12:08 i Bara Patricia,

- Mama Wanties!
Åh, jag själv behöver verkligen en uppdatering nu!
Vill inte behöva pressa ner mig i mina kläder. Så obehagligt! Framförallt i byxor. Vill ha ett par ordentliga mamma-jeans! vill inte gå i tights precis JÄMT! Finns så mycket fint nu på Mamma-avdelningen! Gjorde det inte när jag väntade Wilja.

Undrar varför det är dyrare på den avdelningen än vanliga! ;D Hm! Bara för att man MÅSTE ha kanske?

Publicerad 2011-09-14 12:56:28 i Gravid med lillasyster<3,

- Wanties to baby!
Har kikat runt lite på lite nytt till lillbebis!
Att hitta UNISEX är verkligen inte det lättaste. Till flickor finns det HUR mkt söta små kläder som helst! Till en pojke, så minskas det rejält. ZARA har förbaskat fina pojk-kläder. Men de kostar därefter också :)
Så man kanske inte ska köpa ALLT därifrån, en body för: 229:- i strl 50 känns väl lite sådär.

Men de jag menar! Kikat efter kläder till BÅDE och, men finns ju knappt! så tråkigt :)
Så att klicka hem till liten, ja de får vi allt ta och vänta med! <3

Publicerad 2011-09-14 12:54:07 i Wilja 17-24 månader,

- I <3 ZARA-Baby!
Blir alldeles tokig! Den som INTE älskar att köpa barnkläder är det nått fel på! :D Blir alldeles knäpp.
SÅ, nu har de blitt en liten uppdatering! Va inne på både Zara och H&M och kikade.

Nu kommer säkert många kommentarer in om vilka kläder jag sätter på Wilja eller inte!
SÅLÄNGE JAG kan välja, så gör jag det. Sen om hon vill ha en pippi-tröja så är de självklart att hon kommer få bära en pippi-tröja eller någon med spiderman på! MEN. Jag... ursäkta! Kan tycka barnkläder är så förbaskat gräsliga om man kollar i vissa butiker. Ibland förstår jag inte hur man kan sätta på sitt barn vad som helst!


Snart kommer den perioden Wilja vill bestämma HELT själv! :D Och de ska bli så spännande.
Hittils plockar hon bara fram, och är de nått hon INTE vill ha på sig säger hon promt till! Men hon bestämmer skor och jacka helt själv. Lilla madamen har mer skor än mamma....

Publicerad 2011-09-14 10:13:58 i De bästa av Bålsta! <3,

- Lunch.
Att äta själv är verkligen inte spännande. Därav denna tråkiga (men goda) måltid! :D
Nu är jag PROPP.
Jag är hungrig precis HELA HELA tiden! Men jag orkar inte äta nått? Stopp säger de bara! Sen kan jag äta en liten portion till efter några timmar. Sen stopp! :/ konstigt detta! att jämt vara HUNGRIG men aldrig ORKA äta! :S

Publicerad 2011-09-14 10:11:43 i Wilja 17-24 månader,

- Dagens MorgonmysWilja!Mammas fina tjej imorse innan vi gick! hjälp, jag sitter hemma. Min lilla tjej är i andras händer! Känns jätte läskligt, men samtidigt så stort! Vet att hon har de bra och stormtrivs verkligen! Blir en kort dag idag med, fram till 11.00, så ska hämta henne då. Sen får vi se vad vi ska göra denna dag? ^^, är skitväder ute idag igen. Suck! :/ Juste, kom hem förut från dagis! Hade handlat, skulle öppna dörren. Hade jag nyckel med mig? NEJ! Den va på dagis. (NOTERA) att det BARA är uppförsbacke dit! Phu, vet inte hur de ska gå i vinter med STOR mage och vagn? kommer bara glida bak! :P De är inte långt. Tog tid påvägen hem, nedför... 3 minuter och 46 sekunder! Tar 10 upp ;) haha.
Nä plocka lite! äta upp, och sen gå till prinsessan min! <3

Publicerad 2011-09-14 10:06:57 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 18! <3 

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert


I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare.

Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

MAMMA..........................................................................

Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar.
Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.

Mammas EGNA tankar:
Ja som sagt, känner mig fortfarande inte gravid! "/ inte alls faktiskt. Blir nog mer verkligt nu när ultraljudet närmar sig. Jag har ju känt bebisen ett fåtal gånger med säkerhet! Men inte dagligen så som jag gjorde med Wilja. Oroar mig gör det.. Jag hade ju moderkakan i framkant då, och tror jag har de även nu! Men nä, de är bara dumheter från min sida säkert :)
Känner mig fortfarande inte STOR eller att jag ökat brutalt i vikt! Utan känner mig bara hälsosam om jag jämför med hur smal jag var ett tag. Så än sålänge har jag ingen viktnoja! :D Den kommer väl snart.

 


Publicerad 2011-09-13 12:13:22 i Wilja 17-24 månader,

- Nu är vi hemma från Förskolan.
Andra dagen på inskolningen och vi är nu hemma! <3 Jag är en sån STOLT mamma just nu ska ni veta.
Idag så fick jag gå ifrån en stund medans dom klädde på barnen och gick ut på gården för att leka!
Pussade och kramade Wilja och sa hejdå. Hon vinka och slängde en slängpuss åt mig och fortsatte ta på sig skorna! Så skönt att fröken är så trygg i sig.
Satt uppe på personalrummet och såg ut över gården! Wilja lekte och röjde va 45 minuter, sökte sig till fröken och upp med armarna mot henne när hon ville ha lite närhet!

När jag kom ner efter ca 60 minuter och sa: hej Wilja! så sprang hon mot mig med ett JÄTTE LEENDE på läpparna! inge gnäll, utan superglad och kramade om mig jätte länge. Min lilla koala! <3

Sa hejdå, räckte för dagen! Inte ett gråt på hela dagen, varken idag eller igår.
Imorgon blir det att lämna henne en stund, så jag kan gå hem ett tag! Va konstigt de känns. Men så skönt! hade förväntat mig illskrik och en tjej som bokstavligen skulle sitta PÅ mig! Men inte. Hon ser inte ens åt mig medans dom leker! hm, skitunge! :P

Så har vi skrivit schema! vill inte att hon börjar med 7-17 på en gång. Så, Tis, ons, tors kommer hon va på dagis! Och ökar tiden succesivt :)

Publicerad 2011-09-13 12:04:05 i Gravid med lillasyster<3,

- Dagens bebismage!

Att man kan vara så nyfiken på vem du lilla är! Jag nästan VET att de är en lillasyster!! :D
Har de verkligen på känn. Allt är likadant som med Wilja! Ingenting skiljer sig åt, mår lika oförskämt bra. Humöret är desamma! Inte surare, inte gladare. Precis LIKADANT! 3 dagar kvar, sen KANSKE vi får veta!

Publicerad 2011-09-13 07:46:17 i En annan del av Stockholm!,

- Wiljas Gudfar är med på MTV!
Jag måste säga att när jag slog på MTV nu på morgonen (som alla andra mornar) så blev jag lite förbluffad! På skärmen ser jag någon som liknar Wiljas Gudfar så förbannat! Och jajjemen, efter att ha setat 2 cm från Tv:n så ser jag! De är ju Jim :D Så på en gång tog jag fram telefonen! Hur kunde jag ha missat detta? :P

Lite sorgligt att jag har sett Videon 2 gånger på beloppet av 35 minuter, och ser han bli ihjälskjuten i slutet! :P Hm! hoppas INTE de är verklighetsbaserat!^^, vill att Wilja ska få behålla honom.

Videon till: Avicii - fade into darkness är han med i!

 

Publicerad 2011-09-12 19:27:09 i De bästa av Bålsta! <3,

- Badhuset! <3
Haft en jätte mysig dag med mina älsklingar, de behövde jag! <3 Har busat och skrattat! åkte till badhuset och Wilja har kört sig helt slut nu! En flaska välling för fröken och krypa ner i sängen. Mycket som har hänt idag, förskolan, busat hemma, badat! Varit i centrum! :) Hon är rätt trött nu.
Ska nog göra detta med badandet lite mer till en rutin nån gång i veckan!
Super roligt och Wilja gillar de ännu mer än mamma! :)

Svar till Mari om varför jag badar med kläder på:
Jo! För att dum som jag är ligger allt nerpackat i kartonger, rensade alla sommarkläder och i flög badkläderna med :) Så, jag hade bikinitrosor och en BH, över en t-shirt.

Tycker att kommentarern PÅ inlägget: Sovrutiner börjar gå för långt, gällande alla inblandade.
Och vilka detta än handlar om, så kommer jag alltid stå för att barn SKA Inte vara uppe på nätterna, kalla mig en hemsk och ond människa om ni vill, men ni bör tänka på själva att aldrig skaffa barn om ni resonerar på det sättet.
Tänker inte lägga ner en minut till på detta, och kommer inte publicera mer idiotiska kommentarer! För just nu har de lett till någon slags hets och mobbning.

Publicerad 2011-09-12 13:58:11 i Wilja 17-24 månader,

- 3D/4D Ultraljud!

7 November kl 16.45 får vi se vårat troll på Tittut-kliniken!♥

Nu har jag och Linus gjort en bokning.. De känns som i ett annat liv, så långt fram! Men ska bli så spännande - och de går alltid att avboka! Får be till gudarna att vi inte behöver.
För andra gången jag besöker tittut <3 Inte för 3D då, men känslan. Av att få se sin skapelse!
Helt OTROLGIT.

Nu längtar jag!

Publicerad 2011-09-12 13:26:25 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ibland vet man bara!
Kan knappt bärga mig! <3 Vill så gärna se så att allt är okej, att du är frisk och mår bra! Få en liten bekräftelse på att du faktiskt FINNS! Känner mig inte gravid, inte alls! Inte ont, inge illamående. Har bara en liten liten mage, de är allt! Ska inte gnälla. De är förbannat skönt! <3

Har raderat ut allt oviktigt i mitt liv - Och har allt det viktiga kvar. Det som jag vill ta vara på!
Elaka kommentarer får givetvist fortsätta att strömma in, inga problem! Så roligt att ingen ringer o talar om det bara. Jag vet vilka jag har vid min sida, vet vilka vänner som jag har! Det räcker.

Wilja sover gott, mamma ska sätta igång o städa! Regnet öser, ska ta oss ut och handla lite frukt och mat sen iallafall. Dagens ansträngning! Skulle vilja åka och bada? :) mysigt!

Publicerad 2011-09-12 11:39:23 i Wilja 17-24 månader,

- Inskolningen gick så BRA!
Åh, inskolningen! Morgonen har gått som en dröm. Mamma va där, men bebis såg inte sin Mamma!
Utan bebis gick och höll fröken i handen! Och när vi skulle gå, vem fick en puss? Jo fröken!
Wilja har förälskat sig i sin förskolefröken Ingela! :D Så himla roligt.
Imorgon så är det lite längre än idag, 09.00-11.30, men eftersom de gick så fint idag! så ska jag få gå ifrån redan imorgon! alltså, de gick som på RÄLS! Wilja sprang iväg och lekte, höll hand i tåg.

Och hon har redan hittat sin mörke prins! En liten William som är lika gammal me bruuna ögon o brunt hår! Wilja och han stod och pussades och gick hand i hand under morgonen! Söta barn alltså.

Nu sitter mamma här.
Wilja är TRÖTT! Jag med min stora kopp KAFFE, och jag bara ler! Känner att de är så skönt för Wiljas skull. Så roligt att se henne ha de så bra! Tror verkligen att hon kommer att stormtrivas! <3 Sover sött ute i vagnarna. Ja alltså! Ja gillart verkligen. Kunde inte få ett bättre dagis!

Publicerad 2011-09-12 08:51:19 i Wilja 17-24 månader,

- Iväg till dagis!
Igår så kom hjärtat hem med en liten överasskning till Wilja! Och SÅ glad hon blev <3
Hon behövde ju en liten ryggsäck till starten! Och denna passar perfekt för någon smörgås, dricka och så i. Åh! Sen blir de att köpa en ordentlig till kläder och så! Såg att POP hade jätte bra med spänne kring bröst & midja! :) en sån får det bli.

Wilja sprang omkring här hemma med väskan på sig hela kvällen! SÖTA rara unge <3
Nu blir det förskole-dags! första dagen på inskolningen, hoppas att det kommer gå bra! vi har fått en BRAKFRUKOST i magen bestående av ägg, gröt, smörgås och ett glas mjölk :D Bra med sömn, så har alla förutsättningar för en bra dag!

SPÖREGN dock! Kul att jag inte har en regnjacka! ;D Wilja är redan klar, stövlar har hon satt på sig. Väskan hänger lite på sniskan också!
Mammas söta stora tjej.

DAGIS! herrejäklar.

Publicerad 2011-09-11 22:50:29 i Bara Patricia,

- Lycklig? Ja! Då är man en hackkyckling.
Ja! Som rubriken. Varför är det så?
När man skriver att man är ledsen - Ja då är det fel.
När man sen skriver hur lycklig man är - Ja, men då är det en lögn? och då är det falskt.
När man är lycklig bildas det även svartsjuka - och elaka kommentarer strömmar in, inte sant?

En god vän till mig skickade mig ett SMS idag, en text.
Och den var så sann - så ärlig! Och varenda ord förstod jag mig på.
Älskade, finaste, underbaraste..
Bara för att jag lever i ett förhållande med kärlek med någon som jag älskar på riktigt, vi bråkar inte...
Jag har världens finaste unge, bara för att jag är lycklig på riktigt så blir jag en hack-kyckling. Både du & jag vet
hur mkt fasad det finns mellan dessa.
Hur mycket, hat, hur mycket bråk.. Genom avundsjuka växer hat. Jag älskar dig! <3

När jag såg denna text, detta sms. Så förstod jag verkligen! så är det. Så är det tamefan! Det gäller lixom med allt. Är man glad, är man lycklig, är man kär! - Ja, då är de en lögn för under ytan döljer de sig ALLTID något enligt andra. Men är de verkligen så? Man kan ha mycket problem med sig själv!
Men måste det alltid finnas ett problem i ett förhållande?

Publicerad 2011-09-11 19:51:04 i De bästa av Bålsta! <3,

- Pissdag!

Wilja sover, och en gång till. Det här har verkligen inte varit en bra dag! tjaffsat med allt o alla känns det som. Gråtit för de ena och andra! nu känner jag mig bara allmänt less, förbannad och irriterad. En sån liten sak blir plötsligt en så stor? och då ska ALLT dras in i samma! :/

Linus är på middag, jag har varken haft lust att äta, eller vill äta nått nu. Blir en STOR kopp kaffe och bli på bättre humör.

Imorgon är de en NY dag! Och ingen vanlig dag, för imorgon är det Wiljas första inskolnings-dag! min lilla lilla tjej ska bli en liten dagisflicka <3 Fan så tiden rinner iväg fort.
Mamma älskar dig!

Publicerad 2011-09-11 17:46:39 i En annan del av Stockholm!,

- Att jag hänger ut någon?En smula av irritation!
Vissa personer reagerade på mitt inlägg på bloggen och trodde att jag hängde ut en person. Vilket inte alls va i min mening! Och kompisarna ska försvara och önskar att någon hänger ut mig? - happ! moget?
80% av mina vänner på facebook är Mammor, lite lustigt att just dra upp EN person då! Hade man inte försvarat - hade inget varit fel?

Det spelar ingenroll om det är mina BEKANTA eller inte! JAG tycker inte att det är okej under vilka omständigheter som helst. Ett barn behöver sömn, ett barn behöver att komma till RO! Tycker ni att jag är dum för det? Lätt att yttra sig om man inte har egna barn. SÖMN är viktigt för barn, punkt slut! Men jag har ALDRIG sagt att man är en DÅLIG mamma för att barnet är uppe över 00.00 varje kväll? :S

SÅ om det vore en av mina VÄNNER hade jag sagt det till dom också, de ÄR inte okej enligt mig!
Men i detta fall är det ingen VÄN jag tänker på. Utan de är flera stycken okända för mig, genom bloggvärlden.

Och svar på era frågor! Så är de inte den personen ni tror jag har 'hängt' ut! De är INGEN specifik person, utan de är flera! Bloggar jag läser, varje kväll samma sak. Uppe sent! Som jag skrev, självklart har barn dåliga dagar likaså vi! sover mindre, ont i tänder! ont i magen, feber, sjuk, förkyld vad som.

Publicerad 2011-09-11 14:02:10 i Bara Patricia,

- Dåliga dagar..
Det är du som får upp mig varje morgon älskling och föralltid kommer de att vara du som gör så jag ser ljuset i allt. Min dotter, min perfekta dotter. Kollar ut, känns sådär måste jag säga! Har känt mig rätt låg i några dagar nu, eller veckor? eller vad säger man! Känner mig trött precis hela tiden, kan vara de som får mig att ha noll ork till någonting, eller lust med något. Känns bara som jag har haft fler låga dagar än glada! Klart att jag är glad, men inte sådär riktigt som Patricia nästan alltid är! Känner mig ledsen, arg.. men på vadå? De är ingen som har gjort nånting.. Känner mig bara, ja som sagt! Lite less. Vill bara veta vart de grundar sig, så jag kan göra nått åt de.
HATAR den här känslan! Kan det va så att även om jag har allt jag älskar här, så känner jag mig ensam?

Publicerad 2011-09-11 13:07:15 i En annan del av Stockholm!,

- Söndag

Dagen började med en liten sovmorgon för Mammas del! <3 07.00 ville prinsessan stiga upp! Vi får skylla oss själva när vi somnar kring 02 ;D MEN! Linus tog upp henne och stängde dörren. Fick sova en stund till, tack snälla snälla älskling! Efter en stund blev Wilja trött igen och somnade om en sväng med mig! Så 10.00 gick vi upp för dagen. Linus är iväg och hämtar massa kartonger och pyssel från gamla lägenheten.
Jag och Wilja har precis busat i ett bad! nu blir de lite lunch till folket :)


Sen idag blir de Match i Sigtuna! :D

Publicerad 2011-09-11 00:09:42 i Wilja 17-24 månader,

- Barn som inte har några sovrutiner över ett år?

Okej, nu ska jag INTE vara någon 'pretto' morsa! Utan jag måste bara få fråga.
Jag BÖRJAR med att säga: Okej att barn under ETT år kanske inte har några direkta sömnrutiner! Dom ammas etc, som spädbarn så sover dom o är vakna hur dom känner fört!

Men när jag läser statusar på face... Att barn mellan 1-3 års åldern är VAKNA fast kl är: 00.00 och de är dagis eller whatever imorgon så blir jag lite förbluffad.. Vad gör ett så litet barn vaket så sent?! :S Och mamman skriver statusar på face ofta om hur jobbig ungen är som aldrig sover! (dock äter den godis innan läggdags o dricker läsk) kanske inte så konstigt att ungen är pigg! Och de är då ett barn utan rutiner ALLS. Men skitsamma! Eller folk som lägger upp direkta mobilinlägg där barnet är vaket så sent varje kväll? :S

Utan jag tycker verkligen att ett barn över ett SKA ha rutiner när de är läggdags, vilodags på dan osv. Göra nattningen till en rutin? välling, varva ner etc. Eller har jag helt fel?

Klart att Wilja någon gång är vaken lite senare om vi är iväg o kommer hem sent! De i sig är INGE fel.
Men varje kväll? Wilja skulle aldrig ORKA! 20.30 är max max max.. Sen svimmar hon annars! Även om hon är en sjusovare på morgonen.

Äsh, tycker det är fel.

Publicerad 2011-09-10 23:24:13 i Gravid med lillasyster<3,

- Era gissningar.. <3

Charlotte, mamma till Nikita: Lillasyster
Michelle Von Walden: Lillasyster
Caroline, mamma till Jennifer: Lillasyster
Sanna: Lillasyster
Ellinor: Lillasyster
Helen: LillasysterJosefin, mamma till Melwin: Lillebror
Caroline: Lillebror
Nicole, mamma till C & H: Lillebror
Emma, mamma till Hugo: Lillebror
Emma: Lillebror
Klara: Lillebror
Lynn: Lillebror
Alexandra: Lillebror
Cassandra: Lillebror

Så spännande att höra era gissningar! Nästan 50/50! :D 5 gissa flicka, och 6 gissade pojke.
Jag SJÄLV... Ja! Jag vet inte, olika för varje dag alltså. Är NÄSTAN bombsäker på att det är en liten flicka i magen. Men varje gång jag viker Wiljas kläder så får jag alltid känslan: Ja.. Dom här ska packas ner och aldrig komma upp igen! Alltså så är jag DÅ bombsäker på en liten lillebror.

Men som sagt, 6 dagar kvar. Sen får vi äntligen se om våran liten är frisk! Det är de viktigaste <3
Börjar bli så nervös.. Tänk OM, tänkt om nått är fel. Ush, kan inte ens tänka mig tanken. Känns förjäkligt!

Shit, tänk om dom kan se va de blir? så otroligt häftigt! <3 Tänk om de blir en till flicka.. Jäklar va tighta dom kommer bli som äldre när de är så tight.. Innan Wilja så va jag SÄKER till tusen att jag bara va en 'pojkmamma'. Men nu kan jag knappt tänka mig tanken? haha! (man vänjer väl sig). Just ni ser jag mig bara me små flickor!

Men som sagt, spännande. Bara liten är hel, de är de viktigaste för mig.

 

Publicerad 2011-09-10 19:52:43 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens middag!
De GODASTE receptet som jag stulit utav Madelene! :D
Kycklingenchiladas.

Du behöver till ca 4 personer:

1 grillad kyckling
1 STOR rödlök
1 Stor Creimfresh
1 Burk med majs
2 msk Sambal-olek (starkt)
Salt, peppar, rivenost, enchiladas.

Börja med att 'strimla' kycklingen i tunna bittar, dra för hand lixom! Grillade är ju redan färdigt.
Sätt på ugnen på: 175 grader.
Ner med kycklingen på stekpannan, bryn den lätt! i med rödlök, och därefter majs, creimfresh, sambal och allt du vill ha i. Låt koka upp i ca: 5 minuter!

Lägg enchiladasen på en plåt, fyll dom! rulla ihop, och strö över ost. In med dom i ugnen i ca: 5-10 minuter. Tills osten blir gyllenbrun och fin! (55 minuter med våran...) därför fick dom ingen yta! Tar FÖR lång tid.

Sen servera med de ni vill ha till :) Gräddfil, salsa och grönsaker som ni vill ha!
BON APTIT!

Publicerad 2011-09-10 19:47:07 i Wilja 17-24 månader,

- Resultatet av kladdet!....
Ja.... Vad säger man? De ska börjas i tid! ;) haha! Så går de om mamma inte håller koll under 2 minuter.
Hon är snabbare än blixten själv på att hitta på hyss! Hade inte hunnit innanför dörren, kissat... o ja! hon rota upp packningen, fram med sminket! Och ja! Hon har ju sett mamma sminka sig ;) Hon tycker väl att jag sminkar mig på detta vis! Kladd & mera kladd.

Att hon hittade en VATTENFAST mascara gör ju inte saken bättre... De går lixom inte bort hur mkt jag än gnuggar! :P Testat med pads och lotion på också! Men de e mest sotat ;) schnyyyyggt!

Publicerad 2011-09-10 18:07:21 i De bästa av Bålsta! <3,

- Jag och min älskling!
Ikväll så är de mys för hela slanten här hemma!
Har precis badat Wilja.... Hon hittade mammas sminkväska!^^, Så! Resultat: Totalt svart överallt! :P
Nu är Linus nere och handlat massa gott till våra kyckling enchiladas! <3 Bland de goaste vi äter här hemma! Fick recept av Madde & Elliot. Nu är vi HOOKT! Ikväll blir de Chips & dip! Alltså, riktigt lördagsmys.

Kommer sätta mig ner och svara på alla era kommentarer ikväll <3 Gör de i lugn och ro när Wonkan min har somnat!

Publicerad 2011-09-10 17:31:33 i En annan del av Stockholm!,

- Lunch på Saltåkvarn.
Åkte och åt lite lunch vid 'Antis-järna!' hade hur mysigt som helst. Solen lös, lunchen smaka helt otroligt! Massa fina bilder togs, gud.. Får inte ens in alla här i bloggen! Kommer va OÄNDLIGT med bilder. Så lägger upp allt på Facebook istället, men jesus! Är verkligen nöjd med bilderna. Så roligt att äntligen kunna fota igen!
Och blomman.. Slutet på sommarn, snart kan man inte fota dessa skönheter längre! :( Då blir de dock träd klädda med tung snö.. <3 Lika mysigt det!

FATTA, tre månader kvar till Jul! :D Trodde aldrig jag skulle säga de... Men jag längtar faktiskt ;)

Publicerad 2011-09-10 17:24:08 i Wilja 17-24 månader,

- Bilder från storesyster.

Åkte hem till Storesyster igår som sagt, och har haft det så jätte mysigt! Barnen har lekt och busat för fullt.
Igår blev de en rätt så tidig kväll, alla va SÅ trötta! :D Men idag gick vi upp vid 8, åt brakfrukost med ägg, juice och allt gott! Klädde på oss lite smått, och sen iväg ut till skogen för svamp-plockning!! <3

ÄLSKAR att gå ute i skogen och plocka svamp. Verkligen terapi-arbete för mig!^^ Kan gå i timmar.
Wilja tyckte de va jätte kul att få gå runt och strosa, leka med pinnar och äta blåbär!

In och klädde på oss för att åka mot Saltåkvarn för lite lunch! <3

 

Publicerad 2011-09-10 17:20:13 i Bara Patricia,

- Jag älskar er, min familj.
Kärleken till er är så stor.. Kärleken till min familj är helt enorm! <3 Att få vakna vid er varje morgon, är något jag vill göra resten av mitt liv. Är så tacksam över att jag funnit dig Linus! Min andra hälft, mitt bättre jag.
Jag älskar er, dig och Wilja... Och självklart vår bebis som växer sig större för var dag! <3

Publicerad 2011-09-09 14:01:50 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja jävlas..
Jag och pigan kom nyss in, varit ute en sväng! Men wilja är på humör: Vill inte göra nånting! så vi gick in, och inne vill hon inte heller vara. Hon är inne i en 'jäkelskapsperiod' och går mig på nerverna idag! Gör saker som hon vet hon inte får göra. Klättrar upp där hon vet att hon inte kommer ner ifrån. Busas, äter upp apelsinerna med skal?! Ja, hon sätter sig vid köksbordet. Spelar ingenroll hur liten fröken är, hon ÄR överallt!
Suck.

Andas Patricia, andas.... tålamodet själv är på noll idag, är irriterad!

Publicerad 2011-09-09 09:00:31 i En annan del av Stockholm!,

- Nu börjar mailen trilla in igen till Linus..
Bara du & Wilja för mig, det ska ni veta. Jag älskar er genom allt!

Nu börjar jag bli less på det här.. Ni vet att jag la ut en inlägg tidigare, där Linus hade fått en mail. Där en person i sig beskrev hur hemsk jag var etc, att jag inte va nått att satsa på och lalala. Att vi fick sms mitt i natten av att någon sa sig vara Linus 'förra' , men han har aldrig varit tillsammans med någon innan mig? De hände jätte konstiga saker. Bara för att förstöra mellan oss! (vet vilka dessa personer är nu idag). Men de va en orolig tid, och jag mådde verkligen inte alls bra av detta! Ville ju bara vara med honom och må bra. Men visste inte vilken sida jag skulle tro på , hans eller deras. Men, de visade sig att Linus talade sanning! Och de visste jag innerst inne.
Men får man höra andra saker, ja då är de lätt att bli misstänksam.

Nu har det börjat igen.. Igår så fick han ett mail av en tjej från Gnesta! Där hon påstår att hon har fått mail från honom i Juni. TVÅ stycken har skrivit! Och jag vet att det inte är Linus som skrivit nått, han är helt i chock och är stum. Varför skulle han vara så dum att skriva till folk som han vet jag känner? - de är inte logiskt och går inte ihop. Nu vill vi iallafall ha print! Och han har nu bytt alla lösen. Då många tidigare har vetat om det. Men då är frågan. Vem är IDIOTEN som isåfall påstår sig vara hans 'vän' som sitter och skriver saker från hans facebook?
Och raderar de isåfall från utkast! För inte ett påstått MAIL finns kvar! alla andra, men inte just till dessa personer?

Och känns lite konstigt att personerna i sig skrev igår efter flera månader, samtidigt.... beloppet av 15 minuter?
Hm!

Orkar inte lägga ned mer energi på detta, varken någon av oss! Vi vet vart vi har varandra, de är huvudsaken.
Blir bara less när folk ska komma in och förstöra. SPECIELLT när de kommer från brudar från Gnesta!
Som jag skrev på facebook.. Har man plöjt hela stan, så vill man hitta andra utvägar. Men ge fan i min!

Publicerad 2011-09-09 08:51:52 i De bästa av Bålsta! <3,

- Morgonstund.

Imorse så vaknade min vackra när Linus gick upp, en flaska välling till skrollan! (ihopp med att hon skulle somna om) men icke! Gick ut till soffan med täcket, sitter fortfarande kvar här!^^, hade lite pusskalas och mys med Linus innan han åkte iväg till jobbet. Är inte ALLS van att gå upp kring 06.00! Har varit så bortskämd med att Wilja gillar o sova på mornarna. Nästan aldrig innan 08.00, oftast vaknar hon mellan 08-09 på morgonen! Men igår somnade hon tidigt. 19.30, så inte konstigt att hon vakna tidigt! :D Brukar hålla henne vaken till iallafall 20.00 :) Somnar hon innan dess så brukar hon vakna mitt i natten o vill upp o leka! Men inte inatt inte :)

Fått frukost i magen och har allmänt morgonmys här hemma! Kläder ska packas, för idag bär det av mot storesyster!
Ska bli SÅ jäkla mysigt. Självklart är kameran med, hoppas på att fånga lite fina bilder! <3

Publicerad 2011-09-08 21:58:21 i Wilja 17-24 månader,

- De tar ju aldrig slut?!


Jag måste säga med handen på hjärtat... Att sitta o märka kläder har inte varit de roligaste! ;D
Men nu är de klart! Förutom! STRUMPOR. Jag har ju skrivit för hand, och har inte beställt lappar eftersom de va så plötsligt att hon fick sin plats. Har ni några tips på hur man kan märka dom? De är strumpor i förbannelse! För jag fick höra att förskolan käkar strumpor & vantar mer än tvättmaskinen (alltså mamma som tappar bort) och då är de ILLA.

Pigan har nu 2 set med regnkläder till dagis, 2 set fleacke! Byxa & tröja. 3 st vindjackor, och ett par höst-termos.
2 par stövlar, ett par ordentliga höstskor! och ett par gympaskor.
De bör räcka ett tag iallafall! Men nu har jag märkt lite mer kläder, inte alla. Men ifall man skickar iväg henne med nått 'finare' så är de ändå märkt! :)

Åh, nu är det inte många dagar kvar alltså.
De är på RIKTIGT! Förskolan... en stor tjej, en väldigt stor tjej! <3

Publicerad 2011-09-08 19:28:42 i Renovering av lägenheten.,

- Välkommen hem till oss!

Så! Här kommer bilderna på lägenheten som många har frågat om!
Det är LÅNGT ifrån färdigt! :D köket har vi knappt rört, målat endast en gång! ska byta vitvaror etc.
Så inga större ansträngningar där inte! :) Sen är det balkongen som ska ordnas till våren! Känns lite dumt att lägga pengarna på det nu, när de ändå ska komma snö! Kan lägga de pengarna på roligare saker! :D

Nå, vad tycks?

Publicerad 2011-09-08 17:32:54 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens Middag!


Middagen är lagad, matlådan ordnad! :D hur gott som helst, lite lyxigt på en Torsdag sådär! Sen blev det svärmors äppelkaka med vaniljsås till efterrätt :) Wilja blev mer än nöjd då hon fick sin favorit-luch idag! klar på 10 minuter.
Wilja äter som sagt inge burk, och har inte gjort de på länge. Med den enkla anledningen: Hon spottar och äter inte maten! Ingen idé att köpa de längre, kastar alla burkar! men de är SÅ smidigt när man är iväg :/ men de blir att köpa en lunch till henne ist.

Idag har jag även gjort dagens goda gärning! Va upp till röda korset och inlämnade massa kläder som vi inte ska ha kvar, istället för att slänga de på tippen! :) Dom blev så glada så! Och personalen gick igenom de, och ena tjejen köpte en massa från butiken till hennes egna barnbarn! De är ju lixom fina kläder, Wilja har ju aldrig haft nå 'skit' på sig.

Sen blev de en promenad i regnet hem, 1.6 km! YEY, blir promenad detta fram o tillbaka! Bra att röra på sig ;D
Om vägen bara inte hade varit så förbaskat tråkig! RAKT RAKT fram sålångt ögat når.

Imorgon efter jobbet för Linus så styr vi bilen ut mot storesyster för en kväll med mys & övernattning! Ska bli så skönt och roligt o se dom igen, känns som de var längesen nu! :(
Ikväll är det träning för L, och lite pyssel hemma för mama! Wilja är supertrött, stackarn har sovit kanske 15 minuter sedan kl 08.00 imorse! :/ Vet inte riktigt hur jag ska hålla henne vaken! :D

Publicerad 2011-09-08 09:58:24 i Bara Patricia,

- Garderoben!

Suck! Garderoben är tömd... ALLA fina färger är: POFF väck, och in har flyttats in mörka kläder och STORA kläder.
Lite halvdeppig är jag faktiskt må jag säga! Nu blir de att trolla fram kläder :P Hitta vad jag ska ha på mig!
Lovar att de inte kommer vara de lättaste. Känns iaf lite bättre att en tvätt hänger på tork, och två kvar. LIIITE mer kläder kommer att få flytta in. Tack! Fick iaf en ordnad garderob på köpet :D Haha.

Publicerad 2011-09-08 09:30:38 i Wilja 17-24 månader,

- Att bli smutsig?
Blotta tanken på att detta är en utav de sista dagarna under veckan som jag o Wilja kan ha morgonmys ger mig kalla kårar! ska min lilla flicka vara på dagis då på mornarna? Va läskigt alltså! <3 Men hon kommer trivas som fisken i vattnet. Tror inte inskolningen komer bli några problem alls för Wilja! Då hon ändå är van att vara ifrån mig, då hon åker till Simon etc. Så tror att de kommer gå alldeles toppen! Och hon är så frammåt, och verkligen inte blyg för andra.

Happ, regn idag igen alltså? Börjar faktiskt bli jäklans tråkigt måste jag erkänna! Finns inte speciellt mycket att hitta på. Iallafall inte här i Bålsta, måste åka iväg isåfall! Och gissar på att Wilja gallskriker efter 5 minuter! Tycker att de är lite obehagligt när regnet kommer och hon blir blöt ute. De är nått som hon kommer vänjas vid snart! ;)

Nått som jag inte har en aning om vart de kommer ifrån är att enligt de värsta som finns för W är att bli smutsig!?
Såfort hon får kladd på händerna skriker hon, när vi är ute och hon ramlar så säger hon: ush ush ush tills jag borstar bort allt från knäna och händerna. Hur ska de gå när hon är tvingad till att bli lortig?
Att få smuts på skorna är de värst tänkbara scenariot! De gillas INTE.
Min storebror va PRECIS likadan tills han va 4 år, tvätta händerna jämt jämt jämt jämt. Medans jag va i stallet och lorta ner mig! Det kan bli lite jobbigt detta har ja en känsla av? De kanske försvinner iof!

Men det är me allt, hon har ALDRIG gillat att kladda runt med maten! aldrig tryckt de i ansiktet o så.
Hon kan ha de i handen och kasta ner lite spagetti eller så. Men absolut inge kladd, inge plask med dricka etc...
Hm!

Publicerad 2011-09-07 22:17:28 i Bara Patricia,

- Ett tungt farväl!

Wiljas nya face! Jämt, pussmun pussmun och åter pussmun! Mamma är lycklig som får flera pussar om dagen.
Innan har hon pussats på sitt sett, men inte fattat galoppen på riktigt! ;D men nu för några dar sen så! Nu fick jag de äntligen bara på kort. SÅ SÖT!

Ja... Idag va de ett tungt avsked må jag säga!

Min garderob har packats ner i kartonger och säckar. Storleken XS har jag insett sitter som korvskinn på mig (alltså inte snyggt nånstans) så just nu känns det som jag har NOLL kläder. Har även tagit adjöss av ALLA sommarkläder och sommarskor till både mig och Wonkan! känns så sorgligt.. alla fina sandaler packas ner, fina shortsen (som jag förövrigt inte kommer kunna ha förns nästa sommar iaf :P ) men ni förstår. Det är SORGLIGT!

Känns som big mama böhöver en sorts update i sin garderob! Har plockat ner hujedamej hur många byxor som helst. Dom lixom går ändå inte o knäppa! :P har INGA jeans kvar i garderoben. Ehm... Allt som är kvar är sånt jag inte brukar använda! :P Men hey! nu tar jag tillfälle i akt och faktiskt ANVÄNDER skräpet!

Har varit en riktig pyssel-plockar-fixar kväll. Så några kort på lägenheten blev det tyvärr inte av! Kanske lägger upp några imorgon :D Nu sover mina fina sen länge, och dumma mama sitter här med en kopp té. Nattmänniska som jag är! Hua.

Har även fått känna lilla bebisen i magen ikväll, flera gånger har jag känt sprattel mot magen.. Så fantastiskt!
Att man kan älska nått så litet så mycket, att man kan älska någon så mycket som man aldrig har skådat. ♥

Publicerad 2011-09-07 19:19:07 i Wilja 17-24 månader,

- Ute bus & lek på kvällen.
Nu på kvällen har jag och min älskling varit ute och busat i lekparken! Har en jätte trött tjej, så va tvungen att gå ut o leka med henne! annars skulle hon somna på duns! :) Men nu är hon glad och busar med linus som tappert försöker få ihop våran GAREROB! Finnaly <3 Så ikväll tänkte jag slänga in lite mer bilder på lägenheten ni som vill se mer bilder på rummen. Ska försöka ta så bra kort i mörkret som jag bara kan!

Nu blir de att äta lite kvällsgröt och smörgås för prinsessan! Sen somna gott i sängen! En dag imorgon också.

Juste, vad tycker ni om dessa regnkläder? :D Får bli till dagis ist för overallen. Lite stor den också, men den gick att spänna åt nertill och jackan också om man vill! Så blir perfekt, den kan hon ha nu till våren också.
Mammas lilla skrutta.. DAGIS! fan så sjukt.

Publicerad 2011-09-07 18:30:05 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens middag!
Tycker ni att det är roligt att jag lägger ut: Dagens middag? Eller är de totalt ointressant? :D
Vad lagar ni för gott hemma? Vill ha lite goda tips! Känns som jag är lite i samma spår hela tiden.

Skär torskfilén i så stora bitar som du önskar.
Tre st ägg, och sen rulla i ströbröd!
Koka potatis, och på med Persilja när det är klart! Lite smör på om så önskas!
Grönsaker, och valfri sås! :D

Ca 30 minuter eftersom potatisen tar sin tid :)

Publicerad 2011-09-07 16:35:02 i Måste ha - Wanties,

- Nya kläder till starten!

På förmiddagen så pratades jag vid med Svärmor! Bestämde oss för att åka till Enköping och kolla lite kläder till Wilja nu till dagis-starten! Som hittat. Blev ju lite panik nu med dubbel-uppsättning, skor, regnkläder, vantar o så etc. Så nu har pigan fått 6 st nya vantar (sen ett par med fleace och som är regntäta)! Ett par ordentliga höstskor hon kan leka omkring i på dagis! Sen två st vanliga baströjor, STRUMPOR i massor då tvättmaskinen måste äta upp våra?? Två par mjukisar! En skit söt mjukisdress från hm. En randig tunika med tillhörande byxor. Sen ett par 'Vintertights' som är tjocka, MJUKA, varma och håller tätt och håller fukten borta!' Helt otroliga. Im inlove! Mössa, Svärmor köpte den jätte fina koftan till Wilja.

Nu är nästan allt färdigt!
Ett gäng med nya tights, lite baströjor och lite med hoods. Sen är hon klar för dagis! Och en liten ryggsäck :D

Har ni tips på bra dagis-saker som går åt?
hjälp hjälp! På måndag är de dags som sagt!^^ :D åh så kul.

Fikade lite innan vi åkte hem, haft en jätte mysig dag verkligen! Tack underbara Gunilla för allt :)
Nu blir de att göra lite middag så småningom! Lucas och Linus är och hämtar vår garderob. ÄNTLIGEN, en månad senare bara!^^ :D Får hit ALLA mina kläder! YEY.

Publicerad 2011-09-07 10:33:13 i Bloppis,

- Skinnjacka säljes.Någon som är intresserad av denna MC-inspirerande jacka från H&M? Strl: 36! Använder den aldrig.
Kan räkna på handen hur många gånger jag har haft den! Den passar inte mig och min stil bara helt enkelt.
Tjockare, så till hösten/vintern är den ultimat.

Publicerad 2011-09-07 09:42:44 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 17, veckorna flyger fram.Gravid vecka 17

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg. Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl. Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Mammas egna tankar:
Fortfarande... Så mår jag bra! Inge illamående so far, ingen foglossning. Jag har känt av lillbebis till 100% två gånger hittils. Med Wilja så låg ju moderkakan i framkant, och förmodar att den gör det nu också. Med Wilja så kände jag rörelser från vecka 18, och då hela hela tiden. Så vi fårse när jag känner liten dagligen! Men jag längtar såå. Annars så flyter allting på, veckorna rusar fram! Snart har vi gått halvvägs. Känns som jag fick reda på att jag va gravid häromdagen! Denna gång har gått SÅ SÅ mkt fortare.

Nu längtar jag till RUL så jag dör! För att se att allting är okej med pyret.. Och OM dom vill säga o kan se kön <3
Vill så gärna veta om det är en lillasyster eller lillebror! <3

Publicerad 2011-09-07 08:40:26 i Wilja 17-24 månader,

- Morgonmys i soffan.
Som ni ser så har jag och Wilja en massa mys medans regnet verkligen ÖSER ner utanför fönstret. Slutar de inte regna sådant, så har jag en känsla av att jag och Wilja stannar inne idag! <3 Åh, nätterna går så bra utan tutte alltså! Nu vet jag inte hur många dagar de är sedan sist? Över en vecka! Imorse så vaknade hon 06.00 första gången, och fick en flaska välling. Sen gick vi upp nu innan 08.00! Helt super alltså.

Wilja ligger fortfarande här brevid mig och kollar på barnprogram under filten! hon känns lite trött idag. Annars är de action 0-100 på Wilja när hon vaknar! så hon ligger här och gäspar. Hade inte så stor matlust på morgonen, dock fick hon ju flaskan för inte allt för längesen! Men en liten skål med fil, en banan och någon tugga på smörgåsen! Får bli mellis och sen en ordentlig lunch för fröken småätare sen :)

Vad hittar ni på när vädret öser ute? :)

Publicerad 2011-09-06 22:14:50 i Wilja 17-24 månader,

- Lilla bebis, vart tog tiden vägen?

Ikväll är jag ensam hemma och är alldeles blödig.. Sitter och kollar igenom alla dessa kort på Wilja när hon va så så liten. Kommer verkligen ihåg känslan när detta kort togs, jag va så stolt! Så förbaskat lycklig över att efter all väntan att hon äntligen va i min famn. Dom där dagarna som jag gick över var som bortblåsta! Bara lyckan och de där ruset som for igenom hela kroppen veckorna efter förlossningen. Jag va så hel, allt kändes så förbaskat bra! Åh, längtar tills dessa känslor svämmar över en. Jag kunde bara ligga och kolla på henne, hur länge som helst och ALDRIG tröttna! Jag bar henne hela tiden, ville inte lägga henne ifrån mig.. Ville inte lägga henne i vagnen, ville inte duscha utan att hon va med mig där inne! (och ja. De fick jag tillbaka nu;) ) Men.. Det va de värt! Jag vill ha denna fantastiska lilla tjej kring mig hela dagarna, nära mig. Vill att hon ska veta hur mycket jag älskar henne! för oj.. Det gör jag, som alla andra mammor älskar sina barn.

Publicerad 2011-09-06 19:51:51 i Wilja 17-24 månader,

- Wiljas nya regnoverall!
Ja, här har vi Wiljas overall, den känns... mjah! Lite väl stor kanske? eller? ska den sitta såhär?
Idag snubblade hon omkring här hemma i den, halkade på den.. Så den känns lite väl stor må ja säga. Strl: 86, men ja! Vi har en liten tjej här hemma <3 Så får nog bli strl: 80 istället. Är självklart olika stora i olika storlekar!
Fan så svårt de ska vara.

Får helt enkelt ta med Wilja till affären och testa ut en som sitter topnotch!

Nu blir det att natta Wilja, Linus ska iväg och kolla fotboll.. Och mamma ska sitta och märka baaarnkläder till dagis:)

Publicerad 2011-09-06 16:03:03 i Wilja 17-24 månader,

- Inskolning på Måndag! <3

Backsippans förskola! :)

Har precis kommit hem efter att ha besökt den urmysiga lilla förskolan! åh, vilket läge alltså. 14 barn på 4 heltid, helt ny lokal från nu till starten. När vi kom dit så hade Wilja precis somnat i vagnen! Efter ca 30 minuter väckte jag henne för hon skulle få titta omkring! Va rädd för en gnällig och mammig Wilja! Men inte. SÅFORT hon såg alla andra barn springa omkring så skulle hon ner, sen såg jag henne inte på resterande 35 minuterna medans jag pratade med Ingela. Den ena personalen! När vi skulle gå så satte sig Wilja i hallen och skrek, hon ville INTE sluta leka!
Och brydde sig inte om mig ett schmack.

Men kort och gott! Egentligen skulle hon ha börjat den 14:e, men de tyckte hon verkade så frammåt! Så dom frågade om hon ville börja nu på Måndag! Och jajjemen. Måndag it is, nu är de INSKOLNINGSDAGS!! :D <3

Känner mig så glad!
Sån jävla tur att en unge flytta. Så fick hon sin plats på den förskolan som vi ville! :D

Publicerad 2011-09-06 12:59:48 i Wilja 17-24 månader,

- Äntligen är vi hela här hemma.

Äntligen är mitt troll hemma hos mig efter många om o men! :D

Tog tåget, tårarna rann (notera att det blåste) och såfort jag går ut i blåsten så rinner mina ögon! totalt meningslöst att sminka sig egentligen. Spelar ingenroll! Varje gång jag kommer fram nånstans så är ALLTID de vänsta ögat totalt utsmetat. Kom fram! Hann med tåget me två minuter, phu! Sprang ner, så när jag HETSGICK så tog promenaden till tåget exakt: 17 minuter. Suck! vi bor långt bort me andra ord.....

När jag sitter på tåget så är de fel. Såklart! (alltid är de nått med SL). Fick hoppa av vid centralen och byta perrång och ta tåget mot Södertälje istället! Och av vid Södra. Väl framme så möts jag av mitt solsken, ååh! Värt allt.
Mammas vackra vackra tjej! Att man blir så tokigt förälskad igen. Herre jesus!

Så på tåget hem har Wilja fått bli bortskämd. Har bokstavligen gjort ALLT hon vill! Efter en liten stund i lekparken här nere så går hon nu runt och söver sin docka! Pratar jag med henne så tar hon upp fingret över munnen och säger: schhh! Så jävla söt <3 Lite mat i magen och sen blir de att sova en sväng för henne! Så hon blir pigg när vi ska hälsa på FÖRSKOLAN.

(Jag VET att det heter förskola) - Men jag säger ändå dagis. Fel nog kanske, men de är bara av vana! Tycker förskola låter så stelt..? Men rätt ska vara rätt! så förskola it is. Men ingen jakt efter mig för jag säger D A G I S! :D

 

Publicerad 2011-09-06 09:08:25 i De bästa av Bålsta! <3,

- Tack till alla! Åka och hämta sötan. <3

Igår ramlade de in så många och fina kommentarer här på bloggen så att jag inte trodde mina ögon! Har försökt att besvara så många som jag bara har kunnat nu på morgonen, till er alla som har adress att svara till! <3
Er andra som bara skrivit namn eller anonymt.. Vet inte hur jag kan tacka tillräckligt för alla fina ord och stöttningar! Ni är helt fantastiska, och om alla människor vore som er. Skulle vi inte ha ett enda problem i världen! Ta vara på hur fina ni människor är, på riktigt. För första gången så har INGEN elak kommentar trillat in! Känns faktiskt lite konstigt. Har nog väldigt många läsare som är här inne och snokar som är rent utsagt avundsjuka, bittra och har no life mer än att sitta och kolla in en annans liv och störa sig på saker!

Kort, men tusen tack. På riktigt! Till er alla. Och det är så roligt att  få ett större hum om vilka ni faktiskt är!
Har ett gäng bloggar som jag ska kolla in i senare idag som jag missat! ;) tack för era tips!

Nu så ska en förkyld och sjuk mamma klä på sig för att åka till Stockholm och hämta min prinsessa!
OJ, nu saknar jag henne till döden. Skippar faktiskt duschen, vill bara åka. Få hem henne, pussa & gosa!
Regnväder ute är de också, fy ush. Blir att kura ihop sig, sen blir de att gå till Wiljas dagis och hälsa på!! <3 Nu har äntligen kommunen godkänt allt, och hon fick den plats som vi sökte till i förstahand! Ett mindre dagis med bara 14 småbarn, 4 heltidare. Känns faktiskt bra! Vill inte att hon ska gå på ett större nu när hon är så liten.

Publicerad 2011-09-05 20:07:06 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens middag!
Enkelt att svänga ihop, men så otroligt gott! :D Sjuuuusss in i ugnen! Blanda ris med ketchup och tomatsås, salt och peppar! Lägg i formen tillsammans med falukorven! Senap om så önskan i skårorna, över me lite ost och på med MASSA grönsaker! :D

Publicerad 2011-09-05 14:30:41 i De bästa av Bålsta! <3,

- K ä r l e k!

Sätta lite fart!
10 påsar med Persilja är nu i frysen (kommer ha för hela året) YEEY! Älskar färska kryddor på maten.
Sen har jag packat ner 4 påsar med äppelkaka! Någon som vill komma hit på fika? ;)

Nu blir det att slänga sig i badet och göra sig lite mänsklig! Ska ta en trip till de där berömda stora varuhuset IKEA bara för att ha nått att göra! Mysigt att gå runt. Varje gång vi är där så har vi en unge i panik som inte alls vill sitta i vagnen! ;D så ska bli mysigt att bara strosa omkring och finna lite inspiration!

Ikväll tänkte jag ställa mig och baka : Kärleksmums!
Rebeccka skrev en kommentar på facebook som fick mig på fall. Nu blev jag allt sugen!
Ska sätta mig ner och försöka hitta nått nytt till bilderna! Redigera dom lite annorlunda. Har fastnat i samma spår med att ljusa upp, fördjupa, ram : klart! Är kass på sånt, och har ju inte photoshop! Så de blir att ta till de verktyg som faktiskt finns.

Hur redigerar ni era bilder för att få dom mysiga, ljusa och med effekt i?

 

Publicerad 2011-09-05 12:50:14 i Bara Patricia,

- Att vara en bra mamma!Att få bli mamma - är ett mirakel! Men att vara en mamma, är ingen dans på rosor alla dagar i veckan.
Det vet alla föräldrar! Man älskar sitt/sina barn till döden. Men den som säger att man inte har jobbiga dagar ljuger! Idag är det en sån dag då jag faktiskt njuter av att få vara ensam. Även om jag saknar mitt hjärta till tusen! Så behöver man tid för sig själv också. Få tid för de där som man annars aldrig kan! - Som att ligga på soffan i linne och klockan är snart halvett? kunna klunka en panna kaffe och läsa i en skvallertidning. (har barnprogrammet på i bakgrunden, annars blir de för tomt dock!). Ni förstår vad jag menar? Många dagar så vill jag tradera Wilja för jag är så arg och trött på henne. Sekunden efter så är hon det bästa som finns! (det är hon såklart alltid) men själva grejen. Att bråka hör till, men den gränslösa kärleken finns alltid kvar! Oavsett vad, vilken väg man en tar. Så är hon alltid mitt prio ett! Mitt barn, mitt kött & blod. Henne gör jag allt för.

Att få bli Mamma är det finaste jag har fått vara med om i hela mitt liv. Men samtidigt den största uppgiften jag någonsin kommer att kunna få! Hur är en bra förälder? - Tänker jag tillbaka på min egna uppväxt så har jag facit i hand på hur man inte ska vara som Mamma. Och jag gör allt för att Wilja ska få det bättre än vad jag hade när jag själv var liten. Men klart att man ibland känner sig osäker och otillräcklig? ibland känner jag att jag vill så mycket, men det går inte. Ibland känner jag att jag inte har den tryggheten jag önskar Wilja ska ha! Även om jag vet att hon har den.

Att få bara vara Patricia har jag glömt hur de känns. Det är ingen person jag saknar i sig! Jag kanske saknar att få släppa allt ansvar över en dag, göra vad jag vill när det befarar mig! Wilja har gett mig en mening med mitt liv. Wilja har fått mig att växa som person, kvinna & mamma. Wilja har gett mig så mycket utan att hon själv har en aning om hur mycket! Wilja har hjälpt mig att bli den jag är idag. Och den personen som jag har blivit, är jag så inåthelvete stolt över! Ibland har jag sånna dagar när jag känner mig bättre än precis alla! - Men samtidigt har jag dessa dagar då jag känner mig sämst av alla.

Detta inlägg har ingen röd tråd, och jag vet inte vad jag vill få ut. Mer än att tacka! Har så mycket att tacka för.
Att Linus kom in i mitt liv, fick mig att veta vad jag ville! Ta de rätta besluten. Hade aldrig klarat av det utan honom. HAN har hjälpt mig så otroligt under denna resa.

Jag VET att många tycker att jag gör om 'samma misstag' en gång till. Men då ska jag säga en sak. Hur det än blev, så är Wilja INGET misstag! hon är det vackraste i livet för mig, och för att få henne! gör jag om 'misstaget' tusen gånger om. Det ni bara inte förstår! Är att denna gången hade vi ett val. JAG hade ett val! Jag valde att separera, jag valde att försöka med Linus! Jag valde att flytta, jag valde att bli sambo! Vi valde att förlova oss! Och vi VALDE att skaffa barn! <3 Bara en sån sak, att det faktiskt var nånting vi ville.. Det är inget misstag!

Idag vet jag vad jag vill.. Och jag är inte den personen jag va för 2 år sedan.
Idag är jag en stark tjej! Idag är jag en Mamma åt en fantastisk liten tjej, jag är snart mamma till ett litet pyre.
Jag lever tillsammans med den bästa killen jag någonsin kommer att hitta.

Publicerad 2011-09-05 11:32:37 i Bara Patricia,

- Vilka är ni?

Ni är nu så många som har följt denna resa.. från att Wilja låg till magen, till att den lilla bebisen ligger där och gror! Jag vet att jag har många läsare som är inne på denna blogg som ratar allt som har med mig och göra, därav alla kommentarer. Men jag vet även, att ni är så många som verkligen bryr er om oss! <3 Och det gör mig så oerhört tacksam.. Alla fina kommentarer som kommer in, alla stöttningar, allt peppande! Som jag många gånger sitter och tänker.. Många gånger UTAN er, så vet jag inte hur jag skulle ha orkat. Den vägledningen, era råd! Blir alldeles varm i hela kroppen.

Men nu vill jag åter igen veta vilka det är som läser denna blogg?
Vilka är det som är nya?
Vad är de som har fått er att stanna här inne och läsa om våran vardag?
Är det någonting ni stör er på, nått som ni vill att jag ska sluta med?
Något som jag ska skriva mer om?

Vart kommer ni ifrån?
Har ni egna barn?
Ja! Ni förstår.. Vill veta vilka NI är! <3 Vilka som JAG delar med mig av till..

Publicerad 2011-09-05 11:17:22 i Svärmors smycken.,

- Stå och sälja smycken!Den 24/9 så kommer jag och svärmor att stå och sälja hennes fantastiska smycken på marknaden här i Bålsta! Från 10-16, ska bli SÅ kul att hjälpa till :) Så roligt att hon har fått en sån rullning på de hela, att hon sålde så mycket igår! helt otroligt. Men ja - hon gör fina saker. Så de kan man räkna med :)

Publicerad 2011-09-05 09:02:02 i De bästa av Bålsta! <3,

- Måndags morgon!

Hej höst, hej dunderförkylning!
Jag kände igår att jag började bli dålig. Vaknade upp på morgonen, och känner mig helt förstörd. Huvudet är tjockt, näsan full! Ja fyfan säger jag bara. Gillart inte! Skönt att W inte är hemma just nu, enda jag vill är bara att sova och vila tills L kommer hem, innan de är dags för träning för hans del.

Vill gå och simma! (gjorde de mer än halva graviditeten med Wilja) men nu är ja förkyld, och kommer säkert att bli värre. Ska hitta mig en cyckel också! Måste ha en här, cyckla ner till Centrum ist för att gå denna E V I G H E T S S T R Ä C K A till centrum.
Vägen är helt HEMSK! Alla som varit hemma hos oss och hälsat på säger samma sak, den är grönjävlig och så förbannat trist. Den är verkligen bara rakt fram i 1.6 km! Får ju promenad iallafall fram o tillbaka.

Men trist, trist trist är va den är!
Ska städa och laga nått gott att äta idag! W är hemma hos sin Pappa till imorgon. Sen blir det att åka och hämta prinsessan liten.

Juste, brun bas, white top! <3 Donkeyn kommer bli VÅRAN!

Publicerad 2011-09-05 08:49:54 i De bästa av Bålsta! <3,

- Fotbolls söndag & flytthjälp!

Igår efter Övergran blev det en riktig Fotbolls-söndag! Wilja busade som vanligt med alla barn som springer omkring där och hade de jätte kul. Tog fram kameran och började fota lite! :D Så kul. Högst upp i serien ligger dom med noll förluster, går bra nu! Inte många matcher kvar. Så småningom började jag och W runda av.

Tog oss mot tåget där S kom och hämtade upp Wilja (vilket betyder att jag är utan min stora kärlek nu!). Wilja vinkade så glatt och slängde slängpussar påvägen mot tåget. Kändes genast bättre att lämna en glad tjej!
Linus hämtade upp mig, hem och klädde på oss.

Iväg och hämtade släpet! Destination: Barkarby! Hjälpte storebror med flytt igår till Gärdet! Blev en effektiv och snabb flytt alltså. Från barkarby till kontrakt på gärdet.... Nej nej, är inte ALLS avis! Som tack för hjälpen blev vi bjudna på middag. Plankstek ute och en STOR Cola för mig! :D så jäklans gott.

Hem till Bålsta, förbi svärföräldrarna och hämta en massa gott bröd, en STOR knippe med färsk persilja en PLÅT med underbar äppelkaka och lite annat från Hembygdsgården. Blev att åka hem och decka i sängen sen! Uha så trött jag var.

Publicerad 2011-09-05 08:40:27 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ingen uppdatering?!En helt utan uppdatering! FY skäms Patricia.
Har haft en jätte mysig helg iallafall, dessa bilder kommer från Övergran! Åkte dit igår och hade de mysigt, strosa bland hästarna och Wilja blev överlycklig! Åt äppelkaka och drack en kopp med Kaffe. Hejade på Linus mamma som stod och sålde sina smycken för första gången! Va inte kvar sålänge, men den lilla stunden som vara var iallafall HUR mysig som helst.

Och som jag längtar att få hoppa upp i sadeln igen! helt sjukt... Första jag ska kolla när bebis ploppat ut! Att få bli medryttare! Egen häst igen kommer ALDRIG att hinnas med när barnen är så små. Men i framtiden? Har jordens läge här ute med hästarna. Kanske blir så, vem vet! <3

 

Publicerad 2011-09-02 22:01:17 i De bästa av Bålsta! <3,

- Barkarby och Wiljas nya nike!

Lite bilder från Barkarby som togs idag! Jesus vilken liten tjockis jag är <3
Och magen syns nu från alla håll och kanter! Går inte att dölja den längre. Enda som funkar är stickade tjocka koftor! Men då ser man verkligen bara ut som ett litet fetto! ;)

Och som tjockisen jag är så blev det donken innan vi åkte hemmåt! Ligger i soffan och är jätte nöjd över kvällen som varit! Kom hem med fina saker till mina fina också!


Alltså lilla fröken... <3 HUR STOLT ÄR HON INTE för sina nya skor! Visa dom för alla och pekade på dom. De va de första hon hitta i butiken, och dom fick hon också! Perfekta nu till hösten, fodrade och högt skaft! Ordentliga gympaskor. Väl behövligt! Blev nya strumpor och sen..... Ett par små skor till liten!
KUNDE inte motstå. Och är de en liten lillebror, så får han fan ha ljusrosa skor ändå!

Publicerad 2011-09-02 21:33:47 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja & hennes äpplen.

Dagens bilder! <3 Mammas plutta ute bland sina älskade äpplen. Helst ska alla med i vagnen! Så söt, sen la hon ut sin lilla filt under trädet. Där satt hon och plockade! Och peka vilka äpplen mamma skulle ta ner åt henne. Äppeltjejen! Väntade på att Linus skulle hämta oss. Skulle ju gå på Cirkus idag. Men kom IGEN 380:- per person och 280:- för barn?!! Kommer inte ihåg att de va SÅ dyrt när jag va på cirkus som liten. Va ju jämt där då! Herre. Nä, så vi skippade det! Ville ju mest att Wilja skulle få se djuren.

Men då kan man lägga de pengarna på biljetter när hon är lite större. Kändes lite väl mycket kan jag tycka! Så tog en sväng till barkarby för att kolla in Donkeyn och eventuellt beställa den! Men icke, där va de stängt. Så de blir barnbutiken imorgon! Gamla brogatan för o kolla in om Linus är lika kär i den som mig. <3

Nu är de fotbolls koll och mys.

Publicerad 2011-09-02 16:48:58 i Recept, mat & bakelser,

- Middags tips!Till middag så serverades de panerad röding med citronpeppar och MASSA citron! Till de kokt potatis med persilja och lite smör. Hemmagjord sås med dill, persilja, CITRON, creamfresh, salt och peppar!

Uppskattades av både stora & små! <3
Nu blir det TIVOLI! :D

Publicerad 2011-09-02 16:46:17 i Recept, mat & bakelser,

- Wiljas lunch!

Lagade lite lunch åt fröken som blev väl uppskattat! :D Köttbullar med mos & persilja.. MASSA smör i för hennes del med ärtor & morötter.

Tack till tipset om att blodpudding är förstoppande! Hade inte en susning, och problemet va nog det!
Magknip :/

Publicerad 2011-09-02 15:31:57 i Bara Patricia,

- Irriterad på morsor!Okej. Låt mig börja att meddela att detta kommer bli långt, pallar ni inte läsa. Så sluta direkt!
Idag så satt jag och kollade lite på nätet. Hamnade på ett forum (såklart ett 'ung-mamma-forum'. Började läsa och irritationen växte på en gång! Fan alltså, vad är de med Mammor och allt jävla gnäll? Blir sura över att Pappan är trött, blir sura för att man får städa hemma, (men jag har min mamma till hjälp?) Även om man är ung som mamma, så SKA man inte bli mamma när man fan är ett barn själv.

Suck alltså!
Allt jag kan säga är ett STORT cred till dunderfarsor! (sambos, killar etc. )
Kan börja med att tycka.
Är man Mamma och är hemma hela dagarna tycker jag det är LOGISKT att man sköter allting hemma? För din egna skull och för ditt barn om inte annat? Kanske för jag är lite utav en pedant, och är sambo med en ännu värre så har vi aldrig det problemet att bråka om. OM STÄDNING!
Likaså om jag är borta en hel dag, så är golven dammsugade, köket rent, disken plockad! Maten är lagad.

Alltså!
Kan skatta mig lyckligt lottad! När Linus kommer hem från jobbet så är de första han gör är att tar upp Wilja! leker med henne, matar henne. Han lägger ofta henne (sköter nattningar) HAN ÄR INTE ENS HENNES PAPPA och det är nått jag ALDRIG behöver be honom om! Han går upp på nätter och gör välling till Wilja! BER honom ALDRIG, och när han väl gör nått! Så uppmuntrar jag honom.
Och om jag någongång frågar om hjälp, så aldrig ett enda suck!

Tycker vi verkligen gnäller alldeles för mkt! klart som fan killen tröttnar på att göra nått, när de enda dom får höra är gnäll. KLART dom är trötta när dom kommer hem från en jobbdag? Inte fan tycker jag att dom ska ställa sig och STORSTÄDA efter en hel dag på jobbet? Klart avlasta oss, hjälpa oss med maten eller disken! Men fan kom igen.

Vi har ett HELTIDSJOBB, men fan! Vi busar och leker med barnen.
Äsh, sorry alltså!
Gå vidare, sluta gnäll och tahand om de ni har. Skriver detta av erfarenhet, vet vart gnäll leder till.

Kan bara säga det att Linus är världens bästa plastpappa!
Kan inte önska mig någon snällare, finare och bättre.

Publicerad 2011-09-02 13:30:40 i En annan del av Stockholm!,

Utan att behöva tänka två gånger har jag o...img_1390 (MMS)

Utan att behöva tänka två gånger har jag och Linus verkligen blivit kära! Igår testade jag den första gången, både som enkel och dubbelvagn! FYFAN säger jag bara. Testade UJ:s efter, nästan så jag skratta.. Vilken skillnad på vagn alltså! Kan man bli kär i en pryl, ja! Då gifter jag mig fan med denna vagn. Speciellt att du får två vagnar i ett! Annars hade vi behöv köpa en tvilling och en ny enkel. Då har vi redan överstigit detta pris! Ultimat. Säger bara de!

Publicerad 2011-09-02 10:17:05 i Wilja 17-24 månader,

- Värsta natten i mitt liv!

Fina barnen, kramgoa var dom allt!
Inatt. Jag har inget att säga - natten va hemsk.
Inatt vet jag inte vad som hände, handlade inte om tutten. För hon har inte försökt att ta den på flera nätter! Inatt va de nått annat. Utan att ens behöva tänka tillbaka, så vet jag med säkerhet att denna natten va den jobbigaste sedan Wilja föddes! Hon vaknade precis hela tiden och gallskrek som varade minst i 30 minuter, somna 10.. Sen började det om! Klockan 04.00 såg jag på klockan och insåg att jag ännu inte hade somnat. Klockan sex så fick hon välling, vakna och skrek klockan 7! sen somnade vi om till klockan 09.00. Nu på morgonen är det som ingenting hade hänt! Va livrädd att hon hade ont nånstans, klämde och kände igår. Men ne! Ingenstans.

STORT cred till er mammor som får vara vakna nattetid med skrikande barn! hur orkar man? efter EN natt är jag helt färdig. Orkar inte städa, orkar ingenting. Sitter i soffan och kollar på barnrprogram och känner mig mer död än levande. Jesus alltså! Hoppas på att hon är trött under dagen och sover massor, så jag kan passa på att vila med henne. Fårse hur denna natt blir! Tutten har hon inte ens frågat om, inte ens när vi badar. Så vet att de inte är den hon vill ha, utan de va nått helt helt annat.

Hon är ju lite förkyld, kanske var obehagligt? men samtidigt så har hon varit igentäppt och sovit hela nätter för det. Nä, kort och gott! En jobbig jobbig natt, och va stolta ni som har de såhär.
Jag hade med handen på hjärtat brutit ihop och gråtit nätter igenom.

Bara för de så kommer vi säkert få ett helskotta med liten! :D Men tror samtidigt att när man väl är inne i det, känns det inte på samma sak. Skillnad med ett barn som sovit hela nätter sedan dag 1, och plötsligt inte alls! Va så ledsen för hennes skull när jag lixom inte kunde göra nånting för att de skulle bli bra.

Publicerad 2011-09-01 20:14:24 i En annan del av Stockholm!,

- HERREGUD!Alltså.. hur ska jag orka ta tag i allt! Och detta är inte allt då jag har tre ikea-kassar till nere i förrådet och en svart sopsäck hos svärföräldrarna kvar! ska ett barn på ett ÅR ha så mkt kläder??! :D Kan bara hoppas att de är en flicka i magen.

Publicerad 2011-09-01 19:16:33 i Gravid med lillasyster<3,

- Känt bebisen! <3

Idag hände det, på riktigt! Har verkligen känt av våran bebis <3 Går INTE att ta miste, låg i sängen och plötsligt for de i hela magen. Tror bebis gjorde en liten kullerbytta med rumpan uppåt! La handen på, och jajjemen! Där kände jag nått! Två gånger, sen under dagen har jag inte känt nått mer.
Men IDAG, den första riktiga känslan! Innan har jag ju inte vetat, men idag.
ÅHHHHH! <3 Wilja började jag känna vecka 17 precis innan RUL även om moderkakan låg i framvägg! Och denna gång vecka 16 <3 En vecka tidigare med andra ord.

Ett bevis på att du lilla faktiskt finns!
Som jag älskar älskar dig lilla.

Publicerad 2011-09-01 19:12:12 i Måste ha - Wanties,

- Det nya till barnen! <3

Så! Äntligen, köpt två st regnställ åt Wilja, ett till dagis & ett hem! MEN... Ändrade mig angående den röda, så den ska lämnas tillbaka. Hittade en as fin från hummer på babyplaneten! så den ska åka och inhandlas, måste ta mig till kista bara. Hittar nästan bara gallon, de ska ANDAS! Vidrigaste som finns är att bli svettig under, så vind & regntätt ska de vara i skönt material. Punkt! Gallonerna ger mig rysningar!

Nu ska de hittas ett par ordentliga regnstövlar också! Kollade på POPS idag, är de bra?
Vet inte alls vad man ska ha! vill att dom sitter bra kring foten, och ändå är fodrade.

Tycker verkligen att BRA ytterkläder är A och O för barn! Får kosta vad de kosta vill. Barnen är ute så pass mkt, leker i vått & torrt! Hur tänker ni på det?
Så tycker jag iallafall. Jag köper kläder från KappAhl och h&m lixom, inge fel alls med det. Att sätta på en ettåring gant tycker jag är lite till överdrift! självklart enstaka plagg, för det har jag också!

Men YTTERKLÄDER! Viktigaste enligt mig.
Bra skor, bra overall och BRA regnkläder.

 

Publicerad 2011-09-01 18:59:32 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja & sin hjärtevän!

Idag på stan hittade Wilja sin hjärtevän! En jätte go liten pojke som Wilja blev alldeles förälskad i.
Haft en skitmysig dag! Mötte upp
Mimmi & Liam vid Åhlens, tog en liten lunch! Foccacia och kaffe, satt fint det. Strosa runt en liten stund innan hon skulle iväg till kärleken! Så jag och Wilja gick runt en stund själva, satte oss och fika och väntade på Morbror! Väl på fiket så hittade Wilja sin blonda prins!
Barnen busa, en rätt hård lek! ;D men båda var tåliga! sen blev de iväg mot centralen och på tåget i RUSNINGSTRAFIK! Alltså, stan hela dagen. Varit jätte mysigt!

Nu har de serverats blodpudding rond nummer 3 för dagen.... Wilja ratar allt annat! så får hon i sig nått är jag glad, och massor med mjölk. Linus har vi inte sett ännu idag, iväg på träning! så honom ser vi inte skymten av förens efter 21. Suck (hög suck!) :P

Börjar bli förkylda, näsan rinner på Wilja och jag känner mig tung i skallen och snorig!
Fy, inte nu alltså. Verkligen noll lust med att ligga dålig.. :/
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

Patricia.extensions@hotmail.se


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela