Publicerad 2011-11-30 22:48:04 i Bara Patricia,

Att inte alltid kunna räcka till.

Supermum?
Ibland känner man sig som en sådan! Hur stark som helst, att man klarar allt. Sen kommer de då dagarna man vill dra täcket över huvudet och stanna kvar där, för ja! Jag har rätt många sånna dagar också. Men någonstans går man upp för att man måste! Man måste få vardagen att fungera, jag måste gå upp för Wiljas skull. Jag måste göra livet rättvist för henne! Punkt, inge snack om det. Att ge upp, det är den sista utvägen! Och jag är långt ifrån den just nu, jag kämpar. Och det är bara början på en hel jäkla resa! Jag är 21 år gammal, och jag kommer tvingas kämpa mig igenom hela livet. Så varför sitta och älta spilld mjölk, kan inget annat än att resa mig, sträcka mig, och aldrig sluta kämpa! ♥

Idag så har det varit en effektiv dag enligt mig! (mer har jag gjort under denna dagen som på en hel vecka). Även om jag känner mig kry, så ska jag ta de L U G N T! Men det är inte Patricia, jag vill helst ha hundra bollar i luften, då mår jag som bäst. När jag har press kring mig, stress kring mig! Ja, då levererar jag. Idag har vi lagat lunch, städat! för de har inte gjorts på en hel vecka.. :P Två isättningar, busat med Wilja.

Tagit hand om en pojkvän med 39.4 gradersfeber! :/ Ush, när ska denna lilla förbannelse släppa. När Wilja blir frisk så blir jag dålig, när jag blir frisk så blir linus dålig. Stackarn! Feberfrossa och är varm som ett element, men som skakar tänder. Feber må vara de värsta som finns!!

Publicerad 2011-11-30 22:30:31 i Wilja 17-24 månader,

Grattis min skatt på din 20-månadersdag! <3

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Wiljas 20-månadersdag!♥
Jag vet faktiskt inte när det ska börja gå upp för mig att min bebis faktiskt börjar bli riktigt stor. Om 4 månader så är fröken 2 år, och storasyster? De känns som en hel oändlighet dit, fast det inte är lång tid alls. Ska livet verkligen rusa förbi såhär snabbt? Då sitter jag snart där! i hörnan, grått hår och knappt kan gå. Ändå så gnäller man! Att man har tråkigt, de ena och andra. Man är oftast aldrig riktigt NÖJD! Ta vara på livet, för ibland är det helt överasskande kort.

För 20 månader sedan så föddes min dotter, även min mening till livet! Under 20 månader så har jag tagit min livs största resa, tagit på mig den största uppgiften i livet. Att vara en mamma! Att vara den bästa mamman för Wilja! Och hittils tror jag att jag har lyckats. Enligt mina ögon, så har Wilja det bra! riktigt bra. Och så vill jag att det ska förbli. ♥

Min lilla tjej är så stor fast hon är så liten! och gång på gång så imponerar hon på folk, charmar. De är som en vuxen är inbyggd i denna lilla kropp. Att de finns så mycket vilja, kärlek, värme, omtanke i en kropp som är 80 cm hög, de är helt otroligt.

Att göra en lista på vad hon kan eller inte, de gör jag inte nu.
Wilja pratar så munnen går i ett, och orden har blivit alldeles för många för att komma ihåg! hon sjunger, hon bildar nu små korta meningar. Min lilla prinsessa börjar nu bli en fin, en otroligt fin liten flicka.

Jag hoppas att en bra & trygg start i hennes liv, kommer följa med henne resten av livet. ♥

Publicerad 2011-11-30 21:11:31 i Extensions,

- Extensions på Ulrika denna kväll.
Ikväll så kom Ulrika och satte i sitt hår med 100 st nailhair-slingor! Vid denna längd rekommenderas det ca 30 slingor till, bara för att få de där 'fylliga!' sen beror resultatet från person till person, kvalité på hår etc. Men Ulrika blev jätte nöjd!♥ Innan så hade hon ett rätt 'trasigt' hår om man säger så, väldigt blonderat och slitet! så vi klippte bort en del, och försökte få bort den markanta kanten så gott som vi kunde för att de inte skulle bli så synligt. Hon använde sig av en mixblond då hon ville ha nyans längderna! :) De blev en trevlig kväll här hemma, då de kom en jätte mysig kund!

Ewa:
Hej! Du verkar vara väldigt duktig på att sätta i extensions. Har länge funderat på att sätta i men jag har lite frågor som jag hoppas du vill svara på, du har säkert svarat på liknande
innan men jag orkar inte leta :) jag har ganska kort hår, framförallt i nacken. Hur långt bör egna håret vara för att resultatet ska bli bra, eller att det ens ska fungera? Var bor du?
(för du gör detta hemma eller?) Man köper håret själv och tar med sig och så gör du själva isättningen då? Tack på förhand! Mvh Ewa


Svar:
Hej! Tack så mycket, jag gör alltid mitt bästa. Ja, absolut. Det är ingenfara, ingen fråga är dum att ställa!
Nacken BÖR vara iallafall 4-5 cm, bara du har längre överhår som täcker (de som kommer synas upptill) sen som sagt, resultatet blir ALLTID bättre om man har längd på sitt egna!
Tyvärr så har jag också väldigt kort eget, men vill verkligen ha långt hår... Så jag sätter i ändå!

Jag bor i Bålsta som ligger ca: 35 minuter ifrån Stockholm Central med pendeltåget.
Precis! du står för håret, och jag står för isättning och klippning som tar ca 2 timmar.
Fråga mer om du har något som du undrar över!
Kramar.

Jessica:
Jag vet att du har skrivit de förr men hittar ingenstanns nu.. Var kan man köpa hår till bra pris?:) hur vet man vilken nyans man ska ha??:)

Svar:
Svarar på de frågor som jag kan.
Du hittar hår på Tajmahal, deras hår ligger på ca: 580:- för en träns, och sen vax till för 100:-. Annars så köper du ett STORPACK från Rapunzel för 890:- , då får du
100 färdiga slingor, slipper göra dom själv och behöver inte köpa tillhörande vax.
Men allt från 680-1500.
Nyans kan jag gärna hjälpa dig med om du mailar en bild till mig på: swo.rainbow@hotmail.com
Kram!

R:Känner du alla som du gör håret på eller är det några som har läst din blogg och frågat genom den? :)

Svar:
Hej! Det är faktiskt inte ofta jag känner någon som jag gör isättningar på, utan de är allt från genom bloggen eller någon som gjort hos mig, som rekommenderar mig vidare.
Självklart på bekanta också! Men inte lika mycket :)

Publicerad 2011-11-30 15:00:39 i Extensions,

- Extensions på Emmelie!

På förmiddagen så kom Emmelie förbi för att sätta i sitt hår! Blev 100 st nailhairs från Rapunzel. Innan isättningen så hade hon en längre page. Men gick härifrån med 40 cm längre hår på mindre än 2 timmar.  Skulle ju satt i de redan förra Fredagen! Nu har jag ett par att hinna med under veckan, men ska vila! så en varannandag få de bli! :D en till ikväll, och sen eventuellt en imorgon. Sen blir de inte nått förens på Lördag!

Finns det intresse från er sida, så hör av er! Passa på nu inför Jul & Nyår.

Publicerad 2011-11-30 11:20:40 i Wilja 17-24 månader,

- En liten klänning till Wilja!

Tror jag har hittat Wiljas lilla klänning till Julen! ♥ Den ÄR finare i verkligheten! Den är inte röd som ni ser? Utan en BLÅ! Har aldrig någonsin köpt en blå klänning i hela mitt liv.. varken till mig eller Wilja! Men jag tänkte mig den här, ett par RÖDA strumpbyxor och ett rött litet band i håret? (de lilla hon har) ett pannband lixom med en liten rosett. Tror de blir jätte fint :) Och sen har hon en röd liten bolero som hon kan ha på armarna! Haha, jag tycker iallafall den va skitsöt. Så använder hon den under jul eller ej, de får vi se! Men söt va den iallafall, hoppas bara den inte är förstor. Strl 86/92, Wilja har ju 74 i de mesta.♥

Publicerad 2011-11-30 11:15:23 i Gravid med lillasyster<3,

- Lillasysters uppdatering i garderoben.

Eftersom lillasyster verkligen har ALLT hon behöver, så har vi inte handlat speciellt mycket till henne! Men här kommer lite nytt bara till henne!♥ Smidigt att ha två flickor som är beräknade till samma månad! klädmässigt alltså (vinteroveraller etc) samtidigt så känner jag att... Lillasyster också ska få lite nytt!
Men kan vara så tacksam och ge mig själv en KLAPP på axeln att jag va så förstiktig med Wiljas kläder! Ser knappt använt ut alls! :) Och de som varit 'noppigt eller fläckigt' har åkt ner i sopkorgen!
Nu ska vi bara rensa igenom alla ikea-kassar och plocka ut strl 50-62, så vi har litegrann på lager här uppe i lägenheten tills resten är dags att plockas fram! ♥

Publicerad 2011-11-30 10:09:46 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 29, 28+0.

Barnet:
37 cm och cirka 1.2 kg.
Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra.

Mamman:
Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen. Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan.

Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Riktigt stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.


Egna tankar:

Det har varit en händelserik vecka om man säger så, så jag har inte riktigt hunnit känna efter! Utan jag har haft ont, och sammandragningarna blev påtagliga förra torsdagen! Då allting höll på att starta. Har bricanyl hemma, så det känns rätt skönt. Jag mår bra idag! Som sagt, vi vet ju ännu inte vad de är som gör att de gör ont. Så jag ska vila, åter igen vila! Och bära Wilja så lite som möjligt (även om det är riktigt jobbigt till och från). SF måttet ligger nu på 25 iallafall, och på Tisdag så ska vi på en ny kontroll ♥

Publicerad 2011-11-29 20:00:45 i Bara Patricia,

- Det efterlängtade H&M Paketet!

När jag kom hem så väntade även ett litet paket till mig här! Åh vilken lycka.
Har inte fotat allting, ska ta och göra det imorgon. Blev två likadana koftor här nedan, en rostbrun och denna. Så otroligt mysig! ♥ Sen blev de en kofta med söt volang nedtill. Wilja fick sig en fin klänning, en body med volanger! Pyjamas, och raggsockor.

Nu väntar vi på den ANDRA leveransen! Linus har även fått hem lite fina kläder.
En tidig julklapp till oss alla, de va vi allt värda. ♥

Publicerad 2011-11-29 19:58:26 i Bara Patricia,

- Nu har vi landat hemma i Bålsta.

Behöver jag säga mer än att lugnet har ramlat över mig, och att vi äntligen har kommit hem?
Meningen va att stanna hemma hos Mamma idag! Men vid 17 så kom paniken krypandes över mig... Och allt jag ville va bara att åka HEM! Så kollade tåg lite snabbt, vid 18 lämnade vi Gnesta. Sen kom jag till stationen här i Bålsta vid 19.04. Jag måste få säga att jag ibland ÄLSKAR SJ. Den annars så långa resan tog ett litet ögonblick, snabbt byte vid centralen. Susade förbi alla stationer och hem kom jag! på 64 minuter, jag är riktigt imponerad! :D klart värt varenda krona som de kostade lite extra!

JAG ÄR HEMMA!♥

Nu ska jag vänta på att trollet ska somna, (hon är helt överlycklig över att vara hemma!) springer runt i hundra här hemma och leker med sina leksaker. Så idag, ja. Då får hon va uppe tills hon är riktigt trött och bara vara! Har varit så mycket för henne dessa dagar, och se henne så glad och leka med alla sina saker gör mig så lugn! Njuter verkligen. Och imorgon får hon gå till Dagis och leka med alla sina kompisar♥ Nu hoppas jag att vi kan STANNA hemma! Mamma ska verkligen vila, och inte göra hundraåttio saker samtidigt som jag är ganska känd för. Är de stökigt, let it be!


När trollet har somnat så ska jag sätta mig och läsa igenom era kommentarer en vecka bakåt och svara på alla som jag hinner! Åter igen, ett varmt och stort tack till er.

Publicerad 2011-11-28 22:13:09 i En annan del av Stockholm!,

Pysselfia!Idag när Wilja och mormor gick på promenad så kom dom hem med en liten påse med pyssel! <3 och eftersom jag fortfarande är parkerad i sängen (får snart liggsår utan att överdriva) , så har Wilja varit så snäll och målat själv! Är så stolt över dig flicka lilla som ändå tar de så bra att mamma är så tråkig!

Idag är allt bättre som jag skrev förut, och vi fårse om det blir så att vi åker hem imorgon! Har en sån extrem hem
och Linus längtan så det inte är klokt!

Men åker vi hem, så blir det till att vila vila och vila iallafall. Längtar till datan också! Otroligt va? :D <3

Publicerad 2011-11-28 09:47:47 i En annan del av Stockholm!,

Morgon! <3När jag vaknade imorse så känns allting aningen bättre. Att bara vila, de är det som hjälper verkar det som. Tack snälla mamma som gör allt för Wilja just nu och allt för mig! Förstår bara inte hur de ska bli om de fortsätter. Är de för att jag lyfter Wilja, hur ska jag kunna ha henne hemma utan att leka och hjälpa henne? Det funkar ju inte.. Helt ohållbart! Bara hålla tummarna att detta va något dumt som kom och gick lika fort.. 3 månader kvar, de handlar ju inte om 3 veckor. Kan glädja mig åt att Wilja iallafall har sin dagisplats tre dagar i veckan.. :/

Nu så ligger jag kvar där jag ligger och blir beordrad om att inte röra en fena! Solen skiner och de är verkligen toppen väder ute! Vill uut.. Wilja och mormor ska snart ut på en promenad och leka lite.

Tack till alla som skriver och lämnar så fina kommentarer, jag har ingen dator så jag skriver korta små uppdateringar härifrån!

Jag längtar hem <3

Publicerad 2011-11-27 22:14:50 i En annan del av Stockholm!,

Jag är inte död.Inte ännu iallafall.. Igår fick jag åka hem, idag vaknade jag upp och hade ännu ondare än i torsdags! Imorse bestämde jag mig för att åka hem till mamma ifall jag skulle vara tvungen att åka in igen. För att veta att Wilja är trygg och har en plats att vara på! Och eftersom jag är okapabel till att ha henne ensam så kändes de som de rätta. Under kvällen har de känts förjävligt! Har legat still sen jag kom och har bävat mig inför att gå upp på toa. Känner mig även nominerad som den tråkigaste mamman! Märker av hur frustrerad och arg Wilja är på mig! :( känns det inte bättre när jag vaknar så åker jag in till akademiska igen och vägrar åka hem förens dom vet vad felet är! Vill inte ha de såhär ont, bebisens rörelser och sparkar ska man njuta av.. Nu kvider jag mig så fort hon rör sig, varenda rörelse är som ett helvete. Gör ont utanpå, innan på! Precis överallt.

Hoppas ni står ut, orkar inte riktigt blogga.. Kram till er <3

Publicerad 2011-11-25 22:06:18 i De bästa av Bålsta! <3,

Nu är det julemys hemma hos oss!

Som ni ser, nu på kvällen så har jag njutit... BADAT! Gud så skönt, mina kläder! våran säng.. ja ni förstår! Njuter för fullt, sen passade jag på att slå in skruttans första julklappar som redan varit inhandlade ♥ Så mysigt! Har lite till i tankarna, men de viktiga har vi redan köpt! :D

De stora paketet är en stor FARM! Hon älskar alla djur, så de är med ett 'stall', grisar, kossor och hästar! hönor, ja ni vet. Alla djur på en djurgård! En traktor med en gubbe och lite roliga saker! :D Sen har vi köpt pennor, ritblock, playdooh lera och sen den första barbien :D Hon älskade hennes kusins, så nu har hon fått en.

Nu ska de köpas: Wilja BEHÖVER paket! Så svårt bara :D Har ni tips som ligger på lager?

Publicerad 2011-11-25 22:00:59 i Gravid med lillasyster<3,

Hemma på permis!

Jag vill börja med att tacka så otroligt för alla varma och fina krya-på-dig kommentarer som strömmat in, och är så ledsen över att jag inte har svarat till er! Som ni ser, så efter många om o men så fick jag komma hem över natten så Linus min underbara kom och hämtade mig! Ska vara tillbaka i Uppsala på avdelningen 09.00 imorgon..

Vi vet fortfarande inte vad de är som spökar, utan aktiviteterna i magen är bättre! Inga regelbundna sammandragningar, brincanylet gjorde toppen! dock så både kräktes jag och skaka igår. Började frysa och en frossa dök upp och febern kom. Natten va inge rolig alls, var ju fastande fram till 14 idag, så över 24 timmar så fick jag inte ens smutta på vatten! Även om man får i sig allt genom dropp så suger de ju..

Sänkan höjdes från 20 igår till 95, så det är nånting helt klart som pågår i kroppen! därför så ville dom inte släppa hem mig först, men efter att jag va helt förtvivlad, ingen mobil, inte planerat något så fick jag åka hem 'packa' en väska för att komma tillbaka och ta mer prover. Urinvägsinfektion vet vi iallafall, men de är inte den som orsakar de 'onda' i magen, så vad DE är, de vet dom fortfarande inte.

Men, jag mår mycket bättre nu än igår. Kunde knappt gå då, nu klarar jag de utan att bli svimfärdig!
Så ska bara njuta av kvällen hemma nu, återkommer såfort jag vet mer.

Saknar Wilja så jag snart dör!
Att vara ifrån sitt barn när man verkligen inte vill, är något som gör så jävlans ont! Att höra henne ledsen i telefon, att höra henne skrika efter mamma, de hugger! hon grinar, jag grinar.. Hoppas verkligen jag får åka hem helt imorgon, och få hem min prinsessa... Förlåt hjärtat, vill inte lämna ifrån dig såhär!♥

Publicerad 2011-11-24 22:42:49 i En annan del av Stockholm!,

Fy.En känslomässig storm är det, tårarna sprutar vartannat! Vet fortfarande inte vad problemet är, nu misstänks iallafall blindtarmen! Så fastar till imorgon.. Är så törstig och hungrig så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Fått brikanyl och dropp som stannat av alla aktiviteter i magen. Just nu är jag skakig och helt låg, febern gör sig påmind och jag svettas som en galning! hoppas verkligen de inte är något, vill bara få komma hem! <3 minuterna känns som år här.

Publicerad 2011-11-24 18:20:31 i En annan del av Stockholm!,

Inga nyheter!Fortfarande satt på dropp.. Har inte druckit eller ätit sen innan 12, ett glas med iskallt vatten vore nått! Kräktes för ett tag sen och skulle mer än gärna få dricka lite.. Vet fortfarande inte vad de är som spökar. Kirurgen har varit inne, klämt & känt! Utesluter blindtarmen! Och ikväll vid kl sju ska jag få komma på ett ultraljud av magen om det kan vara gallblåsan. Vad de än är som spökar så sätter de igång sammandragningarna! Har fått morfin och andra tabletter nu för värken som sitter i övre delen av livmodern. Har tagit med blodprover och väntar på svar, dom vita blodkropparna är skyhöga! Så är iallafall satt på antibiotika nu, kl 22 och 06 ska det intas. Har en härlig kväll framför mig, saknar min familj så massor! <3

Publicerad 2011-11-24 15:24:26 i En annan del av Stockholm!,

Inlagd på akademiska..Igår kväll så skrev jag att jag hade ont, och ja. Under natten blev det värre, tog två Alvedon men det hjälpte inte. Efter någon timmas sömn så vaknade jag, det gjorde fortfarande ont! Så ont att jag knappt kunde ta några steg.. Åkte till mvc. Och hon skickade oss till Uppsala för en vanlig 'kontroll' men i hissen påväg till bilen börja tårarna bara spruta! Fan va de högg på vänstra sidan av magen. Kom in, kopplade på Ctg och Jajjemen, full aktivitet .. Efter ultraljud så konstaterade dom att jag ska få vara kvar! I panik och i chock så fattade jag inte alls vad som hände! Ena stunden vanlig koll, andra så ville dom inte släppa hem mig.. Fått piller i de delarna jag helst hade sluppit!! .. Så nu ligger jag här, själv! Fan va knepigt, dessa timmar har varit som en hel oändlighet! Och jag har fortfarande inte fått något svar på vad de faktiskt är, och de vet inte dom heller... Uppsikt! Utan mat & vatten. Dropp får bli middagen! Vila, vill inte röra på mig! Hjärtat hämtar wilja och har henne hemma ikväll <3 och imorgon ska hon till pappa.. Vet inte när jag får komma hem, och vill bara få krama på henne! Tårarna har sprutat åt alla håll, och har inte min telefon med mig! Utan Linus lämnade sin, så börja inte ringa..
Hör av mig när jag vet mer.

Publicerad 2011-11-23 22:20:25 i En annan del av Stockholm!,

Gonatt från våran sida!

Föresten! Jag och Wilja är buddies igen... De tog sin lilla tid, men sen fick jag mängder med pussar och kramar, vi förlät varandra satt säga!^^, de va dock fortfarande en riktigt konstig upplevelse.. Men som till er som jag svarat till på kommentarerna, de blir bara så knäppt när Wilja är den snällaste lilla flickan, sen så förvandlas hon till en liten häxa på nolltid. Men VÄRRE kommer de bli, för äldre blir hon! ;) ♥ Är nog bara lite bortskämd med ett väldigt snällt litet barn!

Men tror de blev konstigt för henne,
hon somna hos Pappa och vakna hos Mamma & hemma, klart de blev oroligt! Gummsan, så hädanefter så ska jag alltid väcka henne en snabbis så hon fårse att mamma är där, sen får hon somna om. Och får vi se om de blir lika panik när hon vaknar igen :)

Nu blir det att somna gott,
har haft jätte ont i magen ikväll.. tagit två alvedon, och nu har värken satt sig i ryggen! ush, sova bort de. Vet inte alls vad de kan vara för nått! :/

Publicerad 2011-11-23 22:13:55 i De bästa av Bålsta! <3,

När ska juuulgranen åka fram?!

Här kommer fotot som jag fick i tack-present av en tjej som jag gjorde håret på!♥ Blev så otroligt tacksam! De är de enda 'juliga' som kommit in innanför dessa dörrar ännu! Har ni börjat pynta hemma ännu? :D Till första advent har vi sagt... Då ska stjärnor och ljusstakarna fram, de är ju så mysigt! Lika mysigt de är att plocka FRAM allt så är de LIKA skönt att plocka bort allt, håller ni inte med?

När är de okej att sätta fram julgranen hemma hos er?! Tar ni fram den när ni känner fört, eller dagen innan julafton? Så nyfiken!

Publicerad 2011-11-23 18:43:53 i En annan del av Stockholm!,

En hemsk dag, vad har jag gjort?

Vilken dag! blev inte alls så som jag trodde :(
Va så glad när jag skulle åka in och hämta Wilja! hon låg och sov (skönt tänkte jag) sov hela vägen till Bålsta, väntade på bussen hem! hon sov, när vi kom hem. Hon sov! så jag började förbereda middagen! Efter ca 30 minuter så kände jag: Nä, nu måste hon vakna! annars kommer vi få ett hell inatt.

Men det borde jag inte ha gjort!
Wilja vaknar, och de första hon gör när jag tittar ner i vagnen för att plocka upp henne är att riva tag i mina kinder och bokstavligen SLITA! hon skrek och skrek, undrade va i helskotta som hade hänt!
Försökte få av henne overallen och hon bara kräla och gallskrek på golvet! i 20 minuter försökte jag hålla om henne, pussa henne och säga att de inte var någon fara!
De slutade me att hon va så arg så hon dunka ner läppen i golvet och blod kom överallt... på hela mig, på hela Wilja, och hela golvet!

De slutade med att vi båda satt och grät på badrumsgolvet.. Va i tusan hände?
Efter mat i magen så är hon på bättre humör, nu leker hon för fullt och har gjort de ett tag! Men jag känner mig skitledsen verkligen.

Publicerad 2011-11-23 11:47:04 i De bästa av Bålsta! <3,

Nä, jag börjar bli sjuk igen!
Nä, huvudet är fortfarande tungt och näsan den rinner!
Tror jag börjar bli sjuk för omgång 580 denna höst! :/ Pratade med S och Wilja är också hostig! så ska hämta hem henne alldele strax, sen ska vi bara vara hemma och kurera oss så vi blir riktigt friska!

Ush, jag är så less på att hela tiden gå runt och vara SMÅSJUK! Kan inte helvetet bara bryta loss och sen får vi vara friska och slippa allting? :D Snart är det också helg, igen! jesus vad veckorna bara rusar förbi. Det är S helg denna, så vi blir utan Wilja här hemma! :/ Vad ska vi dåå hitta på?
Jag har två isättningar på Fredag!, sen fyller Pappa 70 år... SJUTTIO jäkla år på Söndag! så blir ner och besöka Gnesta en sväng iallafall.

Publicerad 2011-11-23 10:02:10 i De bästa av Bålsta! <3,

Vart är snön, det är snart DECEMBER!

Godermorgon gott folk!! :D
Mamma Patricia har verkligen fått s o v a a a a.. Dock tror jag aningen för länge, för jag har huvudvärk och är lite öm i kroppen! ajaj, inte van att sova såhär ostört och att inte vakna under nätterna! Men nu är jag iallafall uppe. Frukost har jag ätit, och vet ni? Ligger faktiskt i SÄNGEN med datorn i knät! Vilket jag aldrig annars gör, lite sådär onsdagslyx! Snart ska jag slänga mig in i duschen och sätta på mig ett ansikte!

Traska iväg till tåget i regnet och hämta hem mitt lilla mirakel.
Saknar henne nu, skönt att få va fri i ett par timmar! Sen är det nog för hönsmamman Patricia!

Idag så har vi inte en enda plan! eftersom någon har beställt det äckligaste vädret jag skådat så är de rätt skönt att bara åka hem! Hallå, de är snart DECEMBER! Vart är snön nånstans?!
Är det bara jag som verkligen längtar till snön kommer? Ut och leka, pulka åt! Om det är sol, ut med termos med varm choklad... nä, jag älskar verkligen vinterhalvåret! Men längtar lika mycket till sommarn sen.

Publicerad 2011-11-23 09:56:19 i Gravid med lillasyster<3,

- Förlossningen närmar sig! 12 veckor.

Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten ca 1100g.
Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.

Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna
Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och
fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.

Egna tankar:

Nu börjar jag faktiskt l ä n g t a och nu börjar jag komma i den här perioden då jag BÖRJAR bli lite trött på magen! ;) Sen vet man hur mkt man kommer sakna den sen. Men det är nog helt normalt att tänka så!
Nu är det 12 veckor kvar, de är ingenting! Allting närmar sig med stormsteg, 3 ska bli 4. Det är otroligt! En familj, en familj på riktigt! ♥ Kan inte tänka mig att jag bara vägde 300 gram med och va 5 cm längre än pyret i magen när jag själv föddes..

Jag mår fortfarande jätte bra! Foglossningen som kom och spöka är bättre nu än förut, känns av självklart när jag går och så! Men inget som jag ska gnälla över. Sammandragningarna kommer fortfarande, rätt ofta och intensivt när jag anstränger mig! Kroppen börjar förbereda sig väl.
Lillasyster är otroligt efterlängtad nu♥

Egna tankar med Wilja i magen:

Annars mår jag oförskämt bra, som tidigare. Lite ont, men de börjar släppa nu också! :) ingen halsbränna, och foglossningen verkar ha dämpats. Ja! Om de inte vore för magen så skulle ja inte känt mig gravid! börjar inte bli tungt heller? Lite svårt att andas när hon lägger sig mot lungorna typ. Men de lilla får man allt ta! :)

Lite roligt att med båda flickorna så har alla 'krämpor' minskat i denna vecka! :D

Publicerad 2011-11-22 21:00:21 i Wilja 17-24 månader,

Dockan vs Wilja <3

Förstå! Hur läskigt.... Snart har vi en såndär liten här hemma hos oss!

Denna lilla docka bär WILJAS gamla kläder! som va stora på henne, vi fick vika upp ärmarna och fötterna♥ Och ändå är de bara storlek 50! Kommer ihåg när folk sa: Men Patricia, du BEHÖVER inte köpa så smått! hon kommer kunna ha de i ett par dagar, om ens det.
Men våran fröken liten hade strl 50 första & andra månaden, olika från strl till strl.
Sen 56 hade hon i OJ hur länge! Hon växte ju bara på bredden vår lilla tösa♥

Hur länge använde ni era 50 kläder?

Publicerad 2011-11-22 20:29:01 i En annan del av Stockholm!,

Mamma Patricia är tjööööött!

Jesus! Ja, som bilden ovan. Jag fick lov och sätta mig tillslut.... ;) Nu börjar den rara lilla kulan man har på magen säga: Stop Patricia! Jag tänker faktiskt inte sammarbeta sålänge til.
När hjärtat kom hem så lagade vi lite köttfärssås & spagetti! kollade på en film! Ja, ni hörde rätt^^, en film bara SÅDÄR på eftermiddagen! kommer inte ens ihåg sist de hände.

När Linus drog på möte så skulle jag bara lägga mig i sängen o 'vila' lite, jo! visst. Vaknade när han kom innanför dörren vid 19.30, så har fått sova nästan i två timmar och kände att de verkligen behövdes! Nu har vi precis varit och handlat lite gott, MUNKAR åt folket! Glass, och lite mer spännande bara till oss♥

 

Publicerad 2011-11-22 13:09:56 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dagens oss, nu är vi redo.

Nu har jag och lillbebisen hoppat ut ur pyjamasen och på med kläderna!
Snart bär det av mot dagis för att hämta skruttan! Möta Pappa S påvägen, ska följa med och pussa & krama henne hejdå. Annars kommer jag inte kunna somna ikväll! Ska pussa lite extra på henne efter vår hemska natt, och kolla om hon kan förlåta sin sura Mamma! Lite ångest har jag idag, va faktiskt på bristningsgränsen igår och blev riktigt förbannad när klockan närmade sig fem... och fortfarande utan någon sömn!

Ska tala om för er att ögonen mina svider som attan! Och jag längtar efter en timmas sömn eller två..
Sen vill jag så gära se på TWILIGHT! Någon som vill gå på bio med mig?! Omöjligt att få me mig min man...

När jag har varit gravid så är de många som talat om för mig: Patricia! Du strålar.... herregud, att känna sig snygg när man är gravid är totalt omöjligt för mig, men idag! Ja, de är en bra spegeldag.
Därför bjuds det på lite egobilder! :D Idag är de en bättre dag av alla hemska dagar.... Känns som håret faller platt, har fått HORMONFINNAR som kommer och bombarderar mitt ansikte i omgångar, ja! Vikten... även om de verkligen hör till, så har jag iallafall lite rätt till att gnälla! :P

Känner ni er SNYGGA som gravida?

Publicerad 2011-11-22 10:10:09 i De bästa av Bålsta! <3,

- Jag är slut som artist!

Wilja jag älskar dig mer än livet själv!

Men just nu är jag en trött m a m a med tålamod till noll. Har knappt sovit något alls inatt, Wilja har bökat omkring! bestämde sig för att gå upp och leka vid 3 vilket jag inte tyckte om då jag precis hade somnat! Det tog 40 minuter, sen så sov vi igen för 20 minuter.. sen började vi om, så har de varit hela natten lång♥ Sen vaknade vi imorse, frukost i magarna och iväg med skrutt till förskolan! Och hon blev så glad så. Och utan att skämmas så NJUTER jag nu av att få en stund helt själv här hemma...

Och idag ska Wilja till Pappa och jag ska lägga mig innan klockan slår 8 ska jag lova er.. vakna upp imorgon, blir en piggare & gladare mamma! hämta hem de förhoppningsvist glada trollet :D

Nu blir det att städa undan här hemma & få det fiiint! :)

Publicerad 2011-11-22 10:01:48 i Frågor & Svar,

- Svar på lite av era kommentarer!D:
hej ville bara säga att du e otroligt vacker! sen har jag en fråga..jag gillar din hårfärg skarpttttt på foto nummer 1 och 6 .. undrar vad det är för färg du använt? (jag e BLOND just nu)


Svar:
Jag vill börja med att få tacka så jätte mycket! :D Oh, va kul. Gillar den askiga blonda också jätte mycket! Jag har då använt mig av extensions (som på alla bilder) då har jag köpt denna som du hittar på länken nedan: http://www.rapunzelofsweden.se/harforlangnings-produkter/hair-extensions-storpack/nail-hair-extensions-storpack/p824-nail-hair-extensions-storpack 100 st sånna och sen har jag blandat i överhåret med 40 st av denna:
http://www.rapunzelofsweden.se/harforlangnings-produkter/hair-extensions-storpack/nail-hair-extensions-storpack/p27613-nail-hair-extensions-storpack

Bara för att få en ljusare effekt upptill och bevara det blonda! Så ett storpack, och två lösa pack har jag då använt mig av.
Kramar!


Carro:
Du är så otroligt vacker på dom bilderna. Även när du ser lite knasig ut ;) Kan tänka mig att de är många som är avis på dig. Inte bara pga ditt utseende utan även ditt liv.
Lycka till vackra du. O en sak till. Kanon bra blogg..

Svar:
När det ramlar in såna här kommentarer så tar det typ.. en evighet innan jag vet vad jag ska svara!
Jag får börja med att säga tack! Men, jag har många brister i mitt liv också. Det är ingen som är felfri, och jag har nog miljoner fel själv som jag skulle vilja ändra på! <3
Det gäller nog bara att vara sig själv, låta människor ge en annan nya chanser. För jag har varit en ren idiot tidigare! Faktiskt. Men får man barn, så växer man upp. Hade jag inte varit en idiot så hade jag ju aldrig lärt mig av de misstagen! Eller hur? Så ska egentligen tacka den perioden i mitt liv! :D
Massa Kramar!


Sara:
Fin blogg du har! Gillar verkligen när du lägger upp "dagens middag" och recept, jättebra inspiration!
Kram!

Svar:
Åh va kul att de uppskattas med ’dagens middags bilder & recept’! :D Har ju inte lagt in de på ett tag, för jag vet inte om ni verkligen tycker de är så intressant att läsa om?
Just nu är jag inne i en mattorka och har knappt någon matlust själv.. knäckemackor it is! Annars får de vara. Men ska bli bättre om intresset finns för det? :D


Anonym:
kte du skrev för ett tag sedan (ca 1 vecka sedan) att du INTE skulle sova borta med Wiljka nått mer? fölr hon inte sov ba borta? lite själviskt o konstigt att du skiter i de..redan 1 vecka efter att du sa de?:S tänker du alltid på dig sj först?!
och sen, om wilja är sjuk. ÅKER man inte hem direkt på morgonen då? ist för o vara kvar sen åka o ä'ta pizza? lite själviskt tycker jag faktiskt...bara detta inlädd tyder på att hon kommer i andra hand !


Svar:
Förlåt, men får jag kalla dig för en idiot?  Inte för att vara sån! Men är du på riktig? Och anonymt.. Varför, snälla rara människor! Hur orkar ni fortsätta med dessa anonyma kommentarer? Antagligen har du inte fått hår mellan benen för detta visar bara hur omogen du faktiskt är gumman.

Att jag inte ska sova borta med Wilja på platser hon inte känner till så bra, det stämmer korrekt.

Men om hon och jag sover hos sin MOSTER som hon jämt och ständigt är hos? Leker med ungarna, en plats där hon är trygg på! Då sover Wilja bra, och jag känner mig lugn.
Om jag alltid tänker på mig själv först? Jag åker dit för HENNES skull! Att hon får springa runt hur hon vill, leka av sig med barnen som saknat henne! Kallar du det för min skull?
Jo, vi åkte på morgonen och Linus mötte oss! Som jag skrev, vi tog en lång promenad för att Wilja skulle få luft i vagnen medans hon sov, och vi åt en pizza och åkte hem. Kalla mig för fan inte en dålig mamma som käkar mat och ser till att min unge får luft!

Fan va irriterad jag blev av denna ANONYMA kommentar, stort suck!

Hannah: Va fin du är i ditt nya hår!

Svar:
Va kul att de är så många som gillat mig i de korta håret! :D De trodde jag inte.
Kramar!


F
rida:
Varför måste du alltid avsluta dina "svar på tal" med en dryg kommentar? "Var det något mer du undrade över? :)" syftar jag på, kom igen, "drygheten" lyser tyvärr igenom.. just sayin.

Svar:
Är det en dryg kommentar som kommit in, så kan det räknas med nått drygt tillbaka.
Välkommen och hoppa in bakom min skärm och se efter själv! Ibland blir det rätt tröttsamt.

Em:
Hej. Jag är lite nyfiken på det här med extensions och har ungefär hundra frågor! :P Hur länge sitter de i och hur funkar det när man behöver/bör ta bort dem? Om man bestämmer sig för att det skulle vara toppen att få komma till dig och bli fin till nyår hur funkar det då med tid och färgmatchning? Får man välja längd själv? För jag vill inte ha så extremt mycket längre, utan mest lite tjockare och lite längre såklart. Sorry för alla frågor!

Svar:
Ja! Fråga på, ingen fråga är dum nog att ställa :D
Oj, håret är i BRA kvalité minst i 2 månader, sen beror de på din egna skötsel. Men mellan 2-5 månader ska håret sitta i om du tarhand om det fint och är varsam!
För att tabort det så använder man sig av en alkoholfri remover på fästena i botten, de ska sitta en stund, sen till med värme så åker dom av. Jag själv brukar sova med en inpackning i botten natten innan, på morgonen har dom blivit så mjuka så man kan pilla bort dom själv J
Ja, de är klart att du får välja din egna längd. Till en förtjockning rekommenderas det 40 cm.
Och 100 st slingor, då blir det ett paket som kostar: 890:-

KRAM och fråga mer om de är nått du undrar över.


Anonym:
Har du tänkt på att eran gulle tjej kanske föds på skott dagen, det är ju skott år 2012, vad tokigt. Hur skulle det kännas? Lycka till, till dig och dina fina familj. Kram


Svar:
Oh herre! Nej jag har inte tänkt på det alls faktiskt?! Jesus.
De är mycket möjligt då hon är beräknad från den 21 feb – 1 mars. Så ojdå! :D Jag vet faktiskt inte, någon som själv fyller år på skottår? Hur firar ni? Klart man ska ha de i tankarna!
Kram

Sofie:
Vad jobbar Linus med? :)


Svar:
Linus jobbar som grävmaskinist!


Nicole s:
hej patricia :) tänkte fråga du som är så duktig med hår, hur får man skonsammast fram platinablond? är det bara bleka som attan eller finns det någon skonsammare metod? jag har guldbrunt nu med lite mörka och röda pigment i :) kram


Svar:
Åh, tack! :D Ja, alltså har du testat silverschampo? Om inte! Bums iväg och köp det. De gör så att alla gula reflektioner försvinner och håret blir blondare & mer askigare! När du fått bort de ’värsta’ tycker jag själv att du ska lägga i en toning! (iced blond) den ljusaste, för att slippa blonderingen…. Och eventuellt en slingning på hela håret, tunna tunna slingor i hätta och använd dig av mood. Blir aldrig gult, de va så jag fick bort mitt mörka hår denna gång! Två sling, och en toning.
Så gör alltid jag, och jag har ju som sagt varit VITHÅRIG när jag hade det som kortast. Lycka till :D
Kram!

Publicerad 2011-11-21 23:51:35 i Wilja 17-24 månader,

Nu börjar den eviga trotskampen...Underbara... lilla... älskade... trotsiga... skitunge!!!!

Ikväll, idag, igår och de kommande dagar så har du, och kommer gå mig på nerverna maximalt. Du ska veta att jag älskar dig, även om jag just nu vill slänga dig på tippen och hämta dig när du återgått till ditt underbara du.

Ikväll så har Wilja bestämt sig för att: Jävlas, och absolut ingenting annat än o jävlas! Hon kastar dockan, hon vill ha dockan. Hon gråter och skriker sig blå, hon får dockan.. hon kastar dockan!
Wilja skriker efter vatten, hon får vatten.. hon häller ut vattnet, skriker sig blå när vattnet är slut!
Ja, ni förstår grejen.
Men här hemma så är jag bestämd, kastar hon den. Så får hon helt enkelt inte den! punkt, ingen disskusion. Hon är så pass stor nu så hon ska lära sig vad som händer när man kastar en sak, eller ska jag plocka upp den satans dockan 10 gånger på fem minuter? inte hemma hos oss iallafall.

Wilja vaknade nu på kvällen, i 2 timmar har hon gråtit sig hes! Vad jag än har gjort, så har det inte passat fröken. Hon har nypt mig, hon har pussat mig, hon har bitit mig, hon har vridit om mina bröstvårtor så jag skrikit av smärta! nu sover demonen, hur fan kan hon va så söt nu?! Skitunge va arg jag är.
Tillslut somnade hon, själv. Och vet ni? de gjorde inte ens ont i mammahjärtat när jag stoppa ner henne i sin säng och hörde henne skrika en timma medans jag låg i stora sängen. För vet ni? det är NOG! här hemma är det vi som bestämmer, och hon ska inte köra över oss. Herregud, snart kommer det en till bebis. Wilja är redan bortskämd som det är, sätta gränser. Japp - de måste vi göra för denna envisa Wilja.

Hon fick iallafall ett förbaskat passande namn! Wilja har fan så mycket egen vilja...


Kommer det någon riktig trotsperdiod innan 3 års trotsen? Wilja är strax 20 månader och har VERKLIGEN blivit en egen person. Tror hon vet om det själv också! hon är extrem nu, extrem på att visa alla känslor. Glada, ledsna, ARGA, lyckliga, förbannade, förkrossade! Ja, man förstår verkligen vad hon menar.

Publicerad 2011-11-21 20:08:27 i De bästa av Bålsta! <3,

- Wiljas lillasyster!
Svärmor och svärfar kom förbi på kvällskvisten här på en fika! Alltid lika mysigt.
Nu ligger jag och hjärtat här i soffan, Wilja sover! Nu blir det slapp. Om jag orkar ska jag ta itu med alla barnkläder! Rensa vilka kläder som vi ska behålla till prinsessan, och vilka som ska sorteras bort! :)

Imorgon så åker skrutt till Pappa över natten! Så konstigt de känns, nu va de längesen sist.
Hon har inte haft feber på hela dagen, och varit pigg! Så imorgon så ska hon få gå till dagis, sen hämtar vi henne där tillsammans imorgon.

Publicerad 2011-11-21 17:02:08 i De bästa av Bålsta! <3,

- Barn, dom måste ha de tråkigt ibland.

Idag har det varit en sån dag som jag känt mig lite otillräcklig! Och jag vet att Wilja inte har blivit så road som jag önskar att hon blivit. Vet att många föräldrar är livrädda för att sina barn ska ha de lite 'tråkigt' jag är en av dom. Att sitta inne en hel dag för mig är oförståligt, och nu har vi en sån dag! Men... Samtidigt så MÅSTE man få ha tråkigt för att kunna uppskatta att faktiskt ha roligt! Det gäller särskilt barn.

Är ni rädda för att bara vara hemma och låta barnen aktivera sig själva? :)
Jag kan säga att jag har varit det, dock har det lättat nu när jag faktiskt inte KAN springa runt efter henne på samma sätt som innan, jag kan inte bära omkring på henne som innan etc!

Idag så har de varit en sån dag: Måste städa, måste tvätta, måste.. måste.. måste! Så Wilja har fått en egen trasa, tvättat med mig. Vi har badat tillsammans, lagt pussel! bäddat till wiljas alla bebisar! lekt med dom och så, läst en bok och spelat spel på telefonen. Men inte mer än så!

Får ni dåligt samvete över nått speciellt? :)

Publicerad 2011-11-21 12:55:05 i En annan del av Stockholm!,

- Långt hår innan Jul & Nyår?
Är du sugen på att få långt hår till Jul & Nyår?

Sätter i extensions för er här nu för 500:- istället för mitt ordinarie pris. Nu inför Jul & Nyår så har jag en del bokningar, men eftersom jag är hemma så går det att ordna med tider lite hur som haver.

Håret sitter i mellan 2-5 månader beroende på skötsel, hår, och hur mycket ditt egna växer.

Jag rekommenderar att köpa håret från Rapunzel of sweden. Det är en nätbutik, och det tar mellan 1-2 dagar för håret att hamna i brevlådan. Man betalar antingen via kort eller på faktura! Har alltid beställt från dom, bra leveranser och ett otroligt skick på håret. Har aldrig blivit besviken, och färgerna som syns på bilderna är dom exakta i verkligheten. Dom har även en butik inne i Stockholm för er som har vägarna förbi, då får ni hjälp direkt och dom väljer ut den färg som passar er.

Nu har jag tänkt på att hjälpa er att sätta i om det är någon som vill och önskar? Istället för att betala mellan 3000-7000 på salong.

Bifogar en länk direkt till rapunzel där ni ser färgerna, och priser på storpacken.
http://www.rapunzelofsweden.se/harforlangnings-produkter/hair-extensions-storpack/nail-hair-extensions-storpack

Jag ansvarar för isättning, klippning etc.

Publicerad 2011-11-21 11:52:40 i De bästa av Bålsta! <3,

- Vaknade över TIO!

Vilken L Y X !
Idag så vaknade jag av att telefonen ringde, hur skumt? Kollade klockan! 10.20! :O herre min skapare, min dotter låg fortfarande och sov. Vi hade lite fight inatt, därav att hon va tröttast i hela världen ;) Så väckte fröken när äggen stod på kokning! en riktig lyxfrukost fick vi för oss. Febern är borta, hade dock en kämpig natt där hon vakna hela tiden, och ja började bli frustrerad... sovit dåligt i två nätter, men sen så fick jag sovmorgon! underbara flicka.

imorgon så tänkte jag och Wilja ta oss till öppna förskolan på Söder! Ska lämna Wilja till hennes Pappa på dagen sen, så de passar alldeles utmärkt :) någon som ska ta sig dit? ♥

Idag har jag ett såntdär: MÅSTE GÖRA BEHOV! men samtidigt vet jag inte vad, vädret är sådär! och skönt att vila upp sig när hjärtis har haft feber så vi blir ordentligt friska!

Publicerad 2011-11-20 19:04:35 i De bästa av Bålsta! <3,

- Vår mysiga Söndag!

När jag la mig med skruttan igår så märkte jag att hon hade jätte hög feber! Så i med alvedon, natten va förjäklig för henne stackarn! Blev två omgångar till med alvedon, och hon somnade aldrig ordentligt, bara yrade.. mamma mamma.. ush, gör så ont i en! ingen mamma vill se sitt barn sjukt! Och man vill bara ta ifrån dom allt som är jobbigt♥

Men under dagen med alvedon i kroppen så har de gått bra, hon har sovit mycket! Och man har märkt såfort den går ut ur kroppen. Vi åkte hemmåt rätt tidigt, men snälla underbara älskling kom och mötte oss i stan innan vi åkte hem tillsammans. Stannade till och åt lite på pizzahut! en så mysig söndag♥ innan vi åkte hem så tog vi en kaffe på centralen, sen hemfärden mot bålsta! en lång promenad hem mot oss efter de, men va så skönt att röra lite på sig.

Köpte alla indrigienser till LUSSEBULLSBAKET! Ja, ni hörde rätt. Premiären här hemma för iår!
hjärtat är och tränar, Wilja ska snart sova (igen..) och jag njuter av att sitta vid datan! så tokigt de kan bli.

Publicerad 2011-11-20 19:00:33 i De bästa av Bålsta! <3,

- Nytt till flickorna!

Hittade lite fint till flickorna igår, och sen lite smått som jag inte tagit kort på! strumpbyxor & så som kanske inte är lika spännande. H&M har verkligen fått in så sjukt fina saker! Längtar verkligen till paketen som kommer snart. Tycker ni om h&ms kläder nu denna tid? innan har de alltid varit så krimskramsigt och inte alls min stil i tycke! Men nu, åh! dör. Så fina kläder till både pojke & flicka! Hade man haft alla pengar i världen så hade man ju köpt upp rubbet.

Pratade med syster om det igår, ett tag så hade h&m inga kläder som tilltalade alls! modet va helt hemskt, men nu?! ÄLSKAR allt allt allt allt.

Publicerad 2011-11-20 18:58:09 i Nagelförlängningar,

- Storesysters naglar.

Tog en bild på systerysters naglar som jag gjorde igår bara för att hon blev sugen! :D

Så roligt de va att pyssla med de igen, riiktigt terapiarbete. Men så kul när de faktiskt blir fint!
Att naglar kan göra SÅ mycket på en hand?! Det är helt ofattbart..

Har alltid sagt det, jag tycker verkligen att de finaste som finns på en kvinna är vackra naglar!

Publicerad 2011-11-20 18:55:38 i Bara Patricia,

- Mina allra första fjädrar!
Jajjemen!
Igår hittade jag dom, dom som jag ville ha. Bara sådär, alldeles från ingenstans! :D Har inte hakat på denna fjädertrend som pågått ett bra tag ;) Men nu fastna jag, så enkelt! Men så snyggt. De piffar uppe en svart vanlig tröja! Jag gillart.

Hiss eller diss för dessa?

Publicerad 2011-11-20 12:25:51 i En annan del av Stockholm!,

Syster-häng!Vi tog tåget och åkte in mot Stockholm där syster och systerdotter skulle inväntas :) hann in på h&m och köpte ett presentkort och örhängen till Moa! Så glad hon blev! Strosa omkring lite, hitta en kofta och mössor åt mina fina flickor! Blev lite gott och blandat, efter en massa spring i butikerna för Moa så hittade hon flera kassar! Åt lite buffé och sprang i lite flera butiker! :) bestämde mig för att följa med syster hem! Så ikväll har vi bakat årets första lussebullar :D oh så gott de är.... Wilja har busat omkring & lekt med barnen! Och jag ordnade till systers naglar, kul att hon blev så nöjd! :D om jag ska vara ärlig så ligger jag redan brevid Wilja i sängen! Helt död är jag. Innan barnen somnade så satt alla och titta på lillasyster som levde loppan i magen då hela den for åt alla håll & kanter.

En jätte mysig kväll, och gonatt säger vi till pappa Linus! Vi älskar dig <3 Wilja sprang omkring här förvirrat och letade efter honom när hon sen kom fram o sa: borta?!

Publicerad 2011-11-19 00:29:34 i Nagelförlängningar,

- Nails by me.

Väl på plats så var jag hur trött som helst! Men när jag kom hem, så blev jag hur pigg som vanligt.
Så tog fram mitt lilla nagelkitt som jag inte har rört på över ett år! Och sen började jag med att sätta tippar, glitter och gel. Wipps så har jag fått fina naglar istället för nedbitna äckliga! :D
Känns helt okej, inte de bästa. Men för att ha gjort på mig själv, och att de va sålänge sen så känns de rätt bra jobbat ändå! :D

Idag så har Wilja även fått en ny jeansklänning och stumpbyxa, nya VINTERSKOR hitta ja också! :D Så nu är alltid färdigt i vintergarderoben, så förbaskat skönt. En ordentligare mössa, kollat på dom från Didriksson som verkar otroligt varma & gosiga!

Publicerad 2011-11-19 00:26:18 i De bästa av Bålsta! <3,

Tacoskvällen! <3

Vi har verkligen haft en jätte fin kväll, med gott sällskap och MASSA god mat! :D Behöver jag säga att en enorm tacobuffé är något att tacka nej till? ;) ♥ Wilja har busat omkring med barnen som en liten galning! Alla bara skratta åt de lilla energiknippet som hon är, så go. Och sen älskar hon att spela 'allan!' när andra skrattar åt henne - ja, de är då hon mår som bäst! Fröken liten, men fröken underbar.

Faffa har varit något av en favorit ikväll, vilket han alltid är iof! :D såfort vi åker mot ekilla så skriker hon faffa faffa faffa, och så ger hon oftast honom en lång kram! sist när dom va bortresta så sprang hon förtvivlat och leta efter faffa kring huset! Tussan, vår stora men fina prinsessa.

Behöver inte nämna att jag är så enormt tacksam över att jag och Wilja har hamnat hos en familj som verkligen har tagit till sig oss alla så mycket.. Hade jag aldrig kunnat drömma om! Wilja har världens bästa styv farföräldrar, och det kommer jag alltid vara er tacksamma för.♥

Publicerad 2011-11-18 16:03:55 i Dagens Mama,

- Dagens oss! :)
Nu tar vi de luuuugnt och Mamma & magen får sitta ner och vila en stund! :D
Snart blir det att göra sig iordning, Iväg på tacokväll ♥ Imorgon, ja då ni! Då blir det en spännande dag.
Jag återkommer! ;)

Publicerad 2011-11-18 15:52:36 i Extensions,

- Extensions på Päivi & Mia.


Dagen började med att rara Päivi kom för att sätta i sitt hår! :) Med sig hade hon en så fin present som jag ska visa er sen. Har den tänd nu, mysbelysning numero UNO! Wilja sov under hela tiden vi fick i håret, så de gick riktigt smidigt! :)
På andra bilden så har vi Mia som kom strax till att Wilja vaknade upp från sin skönhetssömn! Men hon va så duktig hela tiden och lekte så fint! Nu har vi fått i oss mat och städat upp lite, för snart kommer baby hem. Mia hade riktigt kort innan, så blev över förväntan när håret väl hamnade på plats! :)

Så är ni intresserade, in och kika på de andra för/efterbilderna som ni finner under kategorin: Hårförlängningar, så vill ni bli fina till jul/nyår så hör av er! Tar 500 för en isättning.

Publicerad 2011-11-18 08:50:13 i De bästa av Bålsta! <3,

Fjeedag! så som jag är glad.

Gomorgon fina ni! Fredag är här, så som många längtat va? Igår efter vi åkte hem från stan! (i all extas) så svängde vi in på donken och beslöt oss för att äta vår middag där! tyckte vi skulle 'fira' lite :D haha, men en burgare satt fint när vi va helt utsvultna. När vi kom tillbaka till Bålsta hämtade vi hem en jätte glad liten Wilja! Hade gått SUPER för henne hela långa dagen, inte ett skrik! De gillas.
Blev att laga lite middag såfort vi kom hem till fröken, sen blev de bara mys hela dagen! Satte in lillasysters bilder i två ramar och så!♥

Nu så blir det att jäkta in i duschen!
Har nämligen två st extensions att sätta i idag, hur i gudarnas ska det gå med Wilja hemma! De lär vi märka, hon har ju inte vaknat på en stjärnas humör ;)
Sen ikväll blir det Tacokväll! Bli trevligt, och Linus kommer med stor sannolikhet få i sig en öl... eller två!♥

Publicerad 2011-11-17 18:05:24 i Gravid med lillasyster<3,

- Våran vackra välskapta dotter!
Wow... jag kan inte förklara tillräckligt! Vilken otroligt vacker upplevelse som vi fick vara med om idag♥ nu när jag är hemma har jag svårt att hantera dessa känslor! vi fick nu ett litet ansikte på våran skatt som vi bär på. Den efterlängtade lilla PRINSESSAN som nu är bekräftad ligger i magen och växer sig stor! helt otroligt.

Kan inte tacka min fina svärmor tillräckligt för denna fina upplevelse som vi fick! Och det va så mysigt att ha er där. Lilla hjärtat i magen ville dock INTE sammarbeta! Både händer & fötter i ansiktet. Men vi fick se hennes alla sidor, när hon sov, när hon tittade, när hon peta finger i näsan och när hon drack!

Har nu ett TILL bf-datum! nu blev vi flyttade till den 24/2, alltså på våran ettårsdag!♥ Så nu har vi den 21, 24, & 1. Undra när hon bestämmer sig för att titta ut!

Trodde aldrig det skulle vara såhär, har en hel CD med bilder! Helt obeskrivligt.


En liten snutt på skatten i magen! Vem tror ni hon kommer likna? ♥

Publicerad 2011-11-17 09:07:16 i De bästa av Bålsta! <3,

- Gomorgon gott folk!

Urk! Kommer inte ens ihåg när jag ställde klockan sist?! Och uppe va jag strax efter sex. Efter en natt med aaaaalldeles för lite sömn enligt min smak! Både jag och Wilja har vaknat varannat, hostiga som få är vi båda två. Den retans dumma hosta! :D

Upp och hoppade in i duschen medans lillhjärtat låg och sov, fixade iordning mig! Sen innan 8 så drog jag upp fröken skitsur! i med frukost, på med kläder, på med overallen! Sen blev hon överlycklig när hon insåg att vi skulle cykla till dagis! Hon hoppade här utanför och sa: bruuuum bruuuum! Misstolkat cykel-lätet lite älskling! ;)

Lämnade henne och blev överasskad av att se hjärtat hemma när jag kom hem halvnio!? Han hade visst redan slutat, klar med deras jobb. Så nu blir de lyx skjuss till tåget!
Sen INTERVJUEN, och sen till sist.... men inte minst, TITTUT!

Publicerad 2011-11-17 09:02:08 i En annan del av Stockholm!,

- Svar på en kommentar!Jennie:
Varrför är hon på dagis? Du jobbar ju inte...

Svar:
Wilja är på dagis 15 timmar i vecken, 3 dagar (5 timmar om dagen). Jo för ATT jag inte kan ge henne den stimulans som hon behöver just nu när jag knappt kan leka och springa efter henne. Att komma till dagis för henne är jätte roligt då hon får leka med andra barnen, gå ut i skogen och så. Det ger henne så mycket i utvecklingen, och hon trivs verkligen. Så bara för att jag är hemma, varför ska hon då gå här och släpa fötterna varje dag? :)
Det tycker jag bara är bra! Och nu kommer det att bli mer, men hittils i 2 månader så har hon gått 15 ht i veckan. Var det något mer du undrade över? :)

Publicerad 2011-11-16 21:54:51 i De bästa av Bålsta! <3,

- Kvällens helhet! :D
Ja ansiktsmasken hamnade på! galet vacker? inte sant.. ;)
Kvällen har spenderats med en massa: Mysch som Wilja säger! hon har klängt på Linus som en liten gorilla ikväll. Snutt, mys hela tiden! Ätit gott och haft de trevligt.

Är så jäkla nervös inför morgondagen! mycket kommer hända♥ Ska få se våran prinsessa, och sen ska jag ju på möte på morgonen. Åker till stan så jag är där kring 10.00, då har jag en timma att slå ihjäl! men kan sätta mig nånstans och ta en kaffe lite i rugn & ro innan det är dags.
Sen har jag dock DÖTID att slå ihjäl fram till 14.30 då vi ska ta oss till Station för ultraljudet! Kommer möta upp mormor & 'farmor gunilla' i stan sen också!

iiiiiih, tanken slog mig! eftersom vi aldrig fick reda på att lillasyster verkligen VA en lillasyster till 100%, så kanske lillasyster har en snopp? hjälp! :D lite nervöst är det faktiskt nu.

Publicerad 2011-11-16 15:01:40 i Wilja 17-24 månader,

"SCSHÅÅÅÅ Mamma!"

Fröken älskling är hemma! Och vad gör man inte? Jo, sätter det finaste man har på bordet! ♥ Idag hade dom busat, och satt och baka lite lera när jag kom! Idag ville hon inte alls följa med mig hem, utan tyckte de va så kul att baka och mamma skulle sitta brevid medans hon gjorde sina små pannkakor till mig!
Pratade lite med fröken och vi bestämde att imorgon ska Wilja lämnas innan 07, så frukost får hon på förskolan! Sen kommer Pappa S och hämtar henne vid 14 så dagen inte blir allt för lång för henne.

Sen hämtar vi upp henne i stan när vi alla är påväg hem! Har ätit lite fiskgryta nu, och snart blir de dags att laga lite middag tills L kommer hem. Ikväll blir de att sova t i d i g t för mig och Wilja! Blev sent igår, trötta idag och imorgon blir det en übertidig morgon som ingen av oss är van vid.

Publicerad 2011-11-16 13:00:01 i Dagens Mama,

- Nu lämnar jag dumburken!

Hej hopp! Dags att sätta dagens soppa på lagning! eller dagens lunch vill säga. Upp och hämta Wilja på dagis om timman! Sen får vi se vad vi hittar på denna fina dag, ladda krafter inför imorgon!
Är så spänd för tusen anledningar, jobb & sen TITTUUUUT! ♥ Hoppas att det är värt varenda riksdal.

Publicerad 2011-11-16 12:57:33 i Gravid med lillasyster<3,

- Skillnader på bebismagarna?


Här har ni dagens bebismage, och därunder är fotona med Wilja i samma vecka! Tänka sig, snö och allt. Och det skiljer sig bara en månad i tiden på korten, de nedanför är i December! Känns som vi tog dessa foton igår.. så snabbt det går, och det är två år sedan? kommer ihåg efter vi kom hem från denna promenad så fick jag mina nässelutslag över HELA kroppen! Kommer ni ihåg dom? shit, ja tjöt som ett litet barn! de klia så in i bomben.. Hoppas jag slipper utslagen denna gång! fy i helskotta.

Om jag kollar så är magen verkligen mindre! mycket lägre ligger den, sen ser man tydligt att jag va betydligt rundare nedtill, och ändå gick jag bara upp 8.5 kilo allt som allt! Denna gång kommer jag gå upp MYCKET mer, men ändå kommer nog siffran på vågen visa lägre.

Publicerad 2011-11-16 11:03:15 i Gravid med lillasyster<3,

- 97 dagar kvar, vecka 26+0!

Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.
Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet

återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken
är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat
röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester. Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen.
Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när
du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?

Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

Pappa/partner:

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Egna tankar:
Ja, jag mår fortfarande toppen! Sammandragningarna kommer ganska påtagligt och dom gör ondare. Det som är jobbigt nu är att magen är så spänd och hård, känns som jag lixom måste trycka ner allt? konstigt att förklara. Men det börjar närma sig, inte allt för lång tid kvar nu, helt obeskrivligt!♥

Mina tankar jag hade med Wilja i vecka 26+0:
Som sagt, ANFÅDD! allt jag kan säga. Såfort jag lägger mig ner så känns det som luften flyger ut ur mig. Och ONT... Hela vägen från svanken ner DÖDAR mig verkligen! gör så förbannat ont.
Ska till MVC och kolla om det är foglossning eller nått annat, nått fel är det ju. Eller om det är en nerv som sitter i kläm, svårt att säga.

Annars så är de bara bra! Sover jäkla dåligt, vaknar 5540 gånger per natt och KAN inte somna om inom 40 minuter. Så HEJ påsar under ögonen! :(

Publicerad 2011-11-16 10:46:08 i Frågor & Svar,

- Frågor & svar!
Jag försöker att hinna med o svara på alla kommentarer som kommer in, men ibland hinner jag inte och får ångest över det! Sen publicerar jag dom, sen glömmer jag bort vilka jag svarat på och inte.. Nått som jag ska bli bättre på, lika så att JAG ska bli bättre själv på att lämna kommentarer. Jag går in och läser era blogger (för att jag bara måste annars funkar inte vardagen) men jag hinner sällan lämna en kommentar själv! Så fy attans på mig, nu så. Här kommer det lite frågor som jag fått som jag inte kan svara på till annat sätt. Kram till er alla, och sorry för att de tagit en stuund! Virrpannan själv har nu talat.

Klara:
Hej! Älskar din blogg. Jag tycker du skriver jätte bra och fängslar dina läsare(speciellt mig iallafall).

Jag undrar var du har köpt skalet någonstans? Skulle vara jätte tacksam för svar. Jag måste säga att din blogg är en av mina vardags uppgifter jag gör.

Jag tycker att du skiter i alla som skriver dumma kommentarer. För om din blogg inte skulle finnas skulle jag bli jätte ledsen. Patricia du är en fin människa.

Låt inte ditt självförtroende sjunka bara för att det finns ett par idioter som inte har överseende med något. Du är du och det ska du fortsätta att vara. Ha en underbar dag i morgon och

lova att inte sjunka för en enda idiot där ute. Du är stark, tro på dig själv och skit i vad andra tycker. För jag gillar dig/din blogg. Många höstkramar en trogen läsare som har följt dig länge! :)

Svar:
Jag blir fortfarande lika rörd när dessa kommentarer kommer in, och jag tror aldrig att dessa rader kommer sluta att ha en påverkan på mig. Att när någon tar sig tid att skriva ner några rader lite snabbt, så säger det mycket om vem du är! Tack så otroligt mycket för alla fina ord du fått ner.  

Jag har köpt skalet inne på Tele2, och det är i ’högglansrosa’ lite lack! Bilden gör sig inte rättvis då det är med mobilen, ännu finare i verkligheten. Kostar: 199:- och finns nog på de flesta tele2 i Sverige.
Massa Kramar!

Joi:
va spännande med jobb! va e de för jobb=)?

Svar:
Det är ett jobb som mötesbokare, får jag turen nu får jag även spendera mer tid med min bästavän mimmi som jobbar på samma företag hos tele2. Men berättar mer när jag själv vet mer! :D
Ett jobb som innebär vila för min del, inge spring, inte lyft. Perfekt med andra ord tills lillasyster vill ut och hälsa på världen.


Sanna:
Hej! Jag är oxå i vecka 26 och min mage e lika stor och härlig som din =)Hur har det gått med dina urinprover förresten?


Svar:
Haha, visst är det härligt? Konstigt nog så är min mage mycket mindre än på bilder! Folk blir lika chockade när dom ser den, för den står HUUUUGE ut! Men den är faktiskt mindre än med Wilja, skiljer 3 hela cm på sf-måttet. DOCK är denna mage hård som en liten boll! Vilket jag inte hade med Wilja, det spänns hela tiden och trycker du fingret på magen så är de som att ta på sten. HÅRD är bara förnamnet!
Ja, proverna hittills har varit okej! Nu väntar jag på svar på de senste, fortfarande mycket äggvita men har uteslutit bakterien GBS! Utan nu håller vi bara koll på både blodtryck och så det inte blir bakterier i urinen.
Kram!


Lisen:
Oj 25+4? Trodde du var beräknad till samma dag som mig 1/3? Har för mig att jag läste det efter du hade vart på ditt RUL?


Svar:
Tror jag förklarade i ett inlägg tidigare då fler har frågat! Jag har ju fått två olika datum på två olika ultraljud, så jag har bara satt ett mitt därmellan. Bebisen kommer helt enkelt när den är färdig (vilket jag lärde mig med Wilja) och därför är detta bara en riktlinje för mig! Wilja låg över 11 dagar, och va även då en minibebis när hon föddes. Och jag tror lillasyster blir minst lika liten hon! Om inte mindre. Så, jag tar inte så allvarligt på en vecka fram och tillbaka! Magen växer så som den ska, och hon mår bra. Då är det viktigaste avklarat! <3

Lisa:
Nää, tänk inte så!! :( Det hade varit tråkigt om du hade slutat att skriva. Läser din blogg varje dag. Du skriver jätte bra och tar mkt fina bilder! :)
Men en blogg ska ju aldrig vara en bördan för att du har ju trots allt ett RIKTIGT liv men sambo och framförallt en dotter.
Hoppas att du hittar din passion att tycka det e kul igen! :) Men du gör det bra redan! :)


Svar:
Dessa tanker flyger över mig lite då & då! Vissa dagar har jag tappat lusten helt, och ifrågasätter mig själv: Varför bloggar jag, varför skriver jag. Men om sanningen ska fram så behöver jag verkligen att få skriva för att må bra! Så småningom så kanske jag sätter lösen helt, och skriver för mig. Samtidigt vill jag inte låsa er ute som har följt den i över 2 år snart. Blandade känslor! Tack för din stöttning & dina peppande ord! Tar med mig dom i tankarna när det blir jobbigt.
Massa Kramar!


Mathilda:
Underbar blogg! En fråga bara, din tatuering på sidan av magen, hur har den hållt sig genom graviditerna?


Svar:
Jag har nog haft en såndär onaturlig tur… Har ju inte fått en enda bristning med någon av barnen (hittills) och efter Wilja så syntes det ju aldrig ens ett spår av att jag hade fött ett barn! Denna gång tror jag självklart det blir svårare för magen att dra ihop sig, men då får man jobba för det! Vilket jag inte gjorde med Wilja, föråt mig på cocosbollar och kilona bara rann över mig & fick kämpa mig upp med vikten igen! Som en tatuerare i stan sa när jag ville fylla i den: Ingenting syns, du kan gott vänta ett par år. Jag har haft TUR!
Tanken slog mig efter jag gjorde min tattuering: Dagen jag kommer få barn så kommer detta konstvärk bli alldeles suddigt och förstört, vad fan har jag gjort!? Men.. tack till högre makter helt enkelt. Kan lägga in en för & efter bild på tatueringen.


Emelie:
Kanske inte blir lika många tankar och frågor när man väntar sitt andra barn? Men när du väntade wilja skrev du nästan varje dag om hur graviditeten var och så. Men den här gången har det inte vart lika mycket. Du kanske skriver om det någon annanstans för dig själv bara men jag skulle gissa på att det är något som iaf du själv vill ha sen. Tror att många som jag som inte har barn skulle tycka att det var intressant att höra mer om hur det är och lite jämfört med förra gången. Kommer ju något inlägg ibland med lite sammanfattning iaf :)


Svar:
Hej! Så tror jag absolut, man har ju gått igenom denna resa en gång! Man kollar inte på nätet som man gjorde då, jag följer inte dagar. Utan tiden bara går och veckorna hoppar hit och dit, man hinner knappt med. Även om man längtar så man spricker, så har jag ju en liten tjej att lägga mina tankar på här hemma. Det blir inte samma väntan, då man redan ÄR mamma!

Jag ska självklart bli bättre på att sammanfatta graviditeterna, men när jag kollar tillbaka så har jag inte alls mycket bilder på Wilja när hon låg i magen! :/ Varför vet jag inte.
Kramar!


Naiana:
Man ska amma helst 1 år med ett barn för det är jätte viktigt för ungen. 6 månader är för lite.

Svar:
Det rekommenderas, men det står inte skrivet i sten att man ska amma så länge! För min skull, och för Linus skull så har jag valt denna gång om det nu är möjligt att INTE amma så länge. Jag ammade Wilja på nätter tills hon va 17 månader…. Allting blir svårt! Tycker mer att man förstör för barnet när dom blir så stora. Ingen annan kunde natta henne, inget annat än tutten kunde trösta henne! Det funkar inte. Linus ska kunna trösta precis lika bra som mig, därför ska vi försöka varva amning med flaska, DOCK! Så vill jag iaf amma första halvåret. Det är viktigt för mig, med närheten till mitt egna barn. Men inte en dag längre än så!

L:
Heello! Bekant L här igen! Är även frisör och gjort dig i håret för fleeeeera år sedan ;D Mitt tips till dig är rödhårig numera själv! Och mitt hår mår sådär. Bojkotta färg heeeelt och kör på färginpackning helt. Revlons färgbomber är heeelt fantastiska! Finns en som heter 7/34 (guldröd) och en som heter 7/40 (rödröd) om man vill ha den ljusare så kan man vara blanda i 1003 (ljusguld) eller 9/31 (beigeblond)
Good luck!


Svar:
Jo jag vet! Jag använde mig av 7/34, men på mig så hjälpte det inte nu ändå. Som sagt, kan vara hormonerna som ställde till det. Men nu är jag åter ljus i skallen men saknar den fina färgen så förbaskat. Men till vår så, då jäklar!

Nathalie 17 år & gravid:
Är det inte farligt för barnet om man använder blekning och slingar håret när man är gravid?
Jag skulle nämligen behöva slinga mitt ljusa hår men har inte vågat för är rädd att det är farligt :(

Svar:
Mycket sägen går, det är aldrig ’bra’ att färga håret oavett som gravid eller ogravid! Det som är att håret kan dra åt sig olika, att hormonerna i kroppen gör så att färger kanske inte blir rättvis. Därför avråder frisöerer för att färga, då de kan bli fel.
Hade man lyssnat på alla: DU FÅR INTE, så hade man setat still på sofflocket i 9 månader..
Kanske jag som inte är så ’rädd’ men jag tror inte att en slingning i håret kan göra skada på ditt barn.
Publicerad 2011-11-16 09:58:37 i De bästa av Bålsta! <3,

- Bara du i hela vida världen.

Ni som har hängt med här på bloggen och bland mitt babbel så kanske ni känner igen denna bild?
Det är snart ett år sedan, ett år har gått! Helt otroligt. Detta är en utav mina favoritbilder på en trött men förbaskat söt liten tjej.

För ett år sedan så hade jag aldrig i livet kunnat tro att jag skulle stå där jag gör idag. Idag känner jag mig minst en meter längre än då, en meter starkare! (om det går) och tusen meter stoltare över den jag är. Och hur stolt jag är över denna lilla flicka som blörjar växa upp, det finner jag inga ord till.

IDAG ÄR DET SOL! Och jag känner mig så sjuihelsikes glad, är de bara jag som avgudar detta väder?! Sol, kallt. Precis så som det ska va! Nu kan gärna lite snö ramla ner på backen också. Lämnade en glad tjej till förskolan imorse! När jag kom in, så höll dom små på att klä på sig! Ut i skogen hade dom med smörgåsar och varm choklad :) Perfekt start på dagen för fröken liten.

Nu kommer det ske förändringar, vilken grej. Och jag tar varmt emot dom med öppna armar!

Publicerad 2011-11-16 09:50:22 i Måste ha - Wanties,

- Den forna shopoholicen!

Det bästa med att bo här i Bålsta är att jag som en FORNA shopoholic har sparat så inåthelvetes mycket pengar! :O Alltså, på allvar. Har ju haft ett köpstopp här hemma nu ett tag, sista i klädesväg vi handlade va ju till lillasyster efter första ultraljudet. Det va i september? Okejrå, Wiljas overall och så. Men det räknas inte! Jag kommer inte ens ihåg sist jag la en krona på mig själv... BRA PATRICIA!
Men nu.. Känns det som att en mössa, en cardigan och lite mammatoppar över magen inte skulle vara helt fy skam. Så nu tycker jag att jag allt är värd att få lite till mig själv! :D
*applåderar på axeln*. Förra året vid denna tid (sitter och kollar inne på h&ms sida) så hade vi i November månad handlat för: 13.445,50:- Och nu ett år senare så har vi från Januari handlat för: 2680:- Då jag och Wilja enbart.

Så ni förstår, MAMMA har blivit jädrans duktig.

Publicerad 2011-11-16 09:45:11 i Wilja 17-24 månader,

- Blir att besöka H&M imorgon ser jag det.
Imorgon efter jobbet och innan tittut så blir det nog att kila in på H&M och se deras urfina kläder som kommit. Åh, de jag älskar med just denna butik är att dom faktiskt HAR ganska fina saker, och titta priset. Till ingen kostnad alls, så Wilja ska nog få bli uppdaterad en del. Fröken litens garderob börjar eka tomt nu efter rensningarna! Jesus, sluta väx lilla flicka!

Men... Det positiva är ju att lillasyster inte behöver allt för mycket nya kläder! Att få så mycket kläder som knappt är använda vore ju rena rama drömmen! :D <3
Kommer ni ihåg att Wilja hade en liknande pälsmössa förra vintern? Ungen kasta ju ner den på spåret vid tunnelbanan vid medis...... OCH NU FINNS DEN IGEN! ♥

Publicerad 2011-11-15 21:00:12 i Bara Patricia,

- Skydd till min iBaby.

Typ äntligen för den delen?
När skadan redan är skedd så köper jag ett skal... bra Patricia! Men nu klarar vi oss ett tag utan att behöva byta hela baksidan. Hoppade av tåget i Jakan och gick till centrum för att möta Svärmor och linus mormor! :) in på tele2 en snabbis, sen köpte vi med oss fika och åkte hem till gammelmormor! :) hade en mysig stund och Wilja njöt av en bit kaka!

Sen satte vi oss i bilen för att åka hem till våran älskling! åh, borta bra men hemma bäst. SÅ är det bara! Gjorde iordning lite middag en snabbis. Blev lite mys innan handling på Willys! Linus är på träning och mitt lilla monster somnade vid 8, fått hålla henne vaken sen 17, idag har hon varit t r ö t t .

Och imorgon så nalkas det dagis!
På torsdag så ska jag ju på arbetsintervju på drottninggatan, är redigt nervös! Sen så blir de att möta svärmor och mamma på centralen (hjärtat också såklart, sen blir det TITTUUUUT).
Kommer inte kunna sova imorgon!!^^, jädrans vilken känsla att få se lillasyster på 'riktigt!' :D

Publicerad 2011-11-15 20:55:28 i De bästa av Bålsta! <3,

- Vilken start vi hade på denna hääärliga morgon...

Efter en händelserik dag så har jag nu parkerat röven i soffan och kommer inte flytta på mig heller förns det är dags att lägga mig på kudden och somna, hårt & djupt.
Sovit som en kratta denna natt! Wilja somnade sent, kunde inte komma till ro. Sen vaknade vi vid kanske halvfem? och Wilja ville vara vaken.... Sen när hon väl somnade till så vaknade hon av minsta lilla ljud.

Har kommit fram till att: sova borta perioden är över! Självklart hos Pappa, mormor och så. Men inte på ställen hon inte är på så ofta. Hemma, annars får de va. Funkar inte med henne! märks att hon tycker det är jätte jobbigt..

Så klockan 07.20 så gav mamma och wilja upp! Sen började skrikfesten till kl 10.30, helt och hållet. Hon ville inte äta, sen ville hon. Sen ville hon inte, jag fick inte duscha, inte klä på henne, inte byta blöja. Utan hon bara skrek och ingenting funkade! förstod att prinsessan va helt utmattad efter natten..

Så jag ringde mormor, klädde på oss lite snabbt och gick ut! Va tog de, 5 minuter så somnade hon med en banan i handen och sov i 2½ timma... Lilla hjärtanet♥ Så, nu får det va så. Sover hon inte hos Pappa, så ska hon sova hemma. Punkt slut med det!

Fikade lite med mamma, som höll mig sällskap lagom till tåget gick mot bålsta kring 13! Åkte upp till stan, prinsessan va då som förbytt och på världens bästa humör! se så lite mat & sömn kan göra. De kan framkalla en liten terrorist istället! :D

Publicerad 2011-11-14 23:30:02 i En annan del av Stockholm!,

Ett brev från min mamma...Detta inlägg kommer bli långt, och rätt känslosamt för mig att skriva! När jag var 14 år så satt min mamma och skrev ett brev till mig, ett brev som jag skulle ha fått för snart 8 år sedan. Men ett brev som kom bort, och som hittades igen för någon vecka sedan. Ett brev som jag fick idag!

Jag grät, och mamma grät. Det va nog bra att jag aldrig fick de då, för jag hade aldrig förstått. Jag kommer skriva ner med hennes ord, och är det fel i texten så får ni ha förståelse. Hon hade vid denna tid precis lärt sig skriva på svenska!

Hej älskling!
I mina värsta tankar så trodde jag aldrig att jag nångång i livet att mitt egna barn behövde säga till mig "DRA ÅT HELVETE!" det gör nu så ont så jag inte kan beskriva detta. Jag bar dig, jag tog hand om dig hur mycket jag kunde.. Jag kunde ge mitt liv för dig! Och det kan jag nu. Tyvärr så finns det saker som jag ännu inte kan prata med dig om, för mig är du fortfarande bara ett barn. Ett barn som tvingats mogna alldeles för tidigt, därför att du själv var tvungen att överleva. Jag är inte arg på dig, jag är arg på mig själv. Det är vårat fel, mitt och pappas. Våran skilsmässa och vårat krig, inte ditt min dotter. Det är vårat fel att du är som du är idag, det är din instinkt du bär på till överlevnad. Du har rätt att bli arg, du har rätt att känna ilska, men du har inte rätt att hata mig. Jag kan bara hoppas att det kommer en dag du förstår mig! Det är så mycket som jag vill säga till dig, men du vet att jag inte kan så bra skriva på svenska. Jag är rädd att du kommer skratta hur mycket fel jag skriver. Jag är inte svensk, men det är du! Och ibland skrämmer det mig..

Det jag har med ***** det blev jag tvingad till, och jag trodde att du förstod vilken situation jag har hamnat i. Mina val var att - va ihop med pappa igen, eller flytta tillbaka till ***** igen. Jag kunde inte välja de första, med respekten som jag har för din Pappa. En gång i tiden så var vi lyckliga tillsammans, jag älskade honom, vi fick en underbar dotter tillsammans.

Jag kunde inte ljuga för honom att jag var redo igen för ett nytt förhållande, och att jag kommer älska honom lika mycket som jag gjorde förut. Jag trodde att han skulle uppskatta det, att jag var ärlig. Och om han gav mig lite mera tid så kanske det skulle gå.

Därför valde jag de andra altenativet.
Här behöver jag inte ljuga, det är som det är.. Jag kan försöka leva tills jag kan stå på mina egna ben, men det kostar dig vill jag lova. Det har kostat mig dig, mitt barn. Jag jobbar, jag pluggar, jag är nästan aldrig hemma! Jag har inget riktigt hem..

Jag önskar och hoppas att du en dag blir stor och förstår, och kanske kan förlåta. Jag vet att du inte har det lätt, och att de dig lida gör att mitt hjärta brister. Och de gör att jag mår ännu sämre, du känner ilska och du just nu hatar mig.

Om vi bodde i polen hade det aldrig behövt att bli såhär. Där har jag hela min familj som kunnat stötta och hjälpa oss. Men här är jag helt ensam.. Det är bara jag själv som kan kämpa, det är bara jag som kan betala mina räkningar, och maten på bordet. Det kommer komma en dag då jag inte bara kan ge er kärlek, utan den dagen jag kan ge er mat på bordet om dagarna..

Jag älskar dig väldigt mycket och jag saknar dig! Jag tänker på dig varje dag och jag undrar vart du är.. Jag kan bara hoppas att jag en dag finner dog tillbaka, och vinner ditt lilla hjärta igen. Även bara för en dag!

Puss och kram, din mamma.
En dikt till dig:

"du har tappat dina ord och din papperslapp, du barfota barn i livet. Så sitter du och gråter på handlarens trapp så övergivet. Vad bar det för ord? - var det långt eller kort? Var det väl eller illa skrivet? Tänk efter nu - dröm dig nu bort du barfotabarn i livet."

Jag älskar dig!

Publicerad 2011-11-14 13:24:49 i En annan del av Stockholm!,

Påväg mot ingenmanslandet!Efter ett samtal med Mamma så bestämde jag mig snabbt för att sätta lite fart i baken och hoppa in i duschen. Packa en liten väska till mig & Wilja, och nu sitter vi på tåget som ska ta oss till Gnesta! :D fick en liten mammalängtan, så här är vi. Farmor Gunilla va så snäll och hämtade upp oss utanför och körde ner oss till tåget så vi slapp gå den långa vägen. Wilja va så trött, men försökte hålla henne vaken sålänge jag bara kunde! Så jag hoppas att hon sover till Karlberg iallafall så resan inte blir mer än en timma för henne. Sen får vi se om jag åker hem imorgon eller stannar tills på onsdag :) ska ringa till förskolan och meddela att Wilja inte kommer imorgon också. Nu får vi se vart dagen tar oss nånstans!

Publicerad 2011-11-14 13:15:50 i En annan del av Stockholm!,

Fick en kommentar nu på morgonen som gjorde mig ännu stoltare som Mamma!Anonym om - En mamma som är fruktansvärt stolt:
Hej :)
Tänkte bara skriva några rader då jag har läst din blogg sen starten, men aldrig kommenterat.
Jag bor också i Bålsta och jobbar som timvikarier på olika förskolor. Så en dag förra veckan jobbade jag på Backsippan och fick då se att Wilja går där.
Nu till saken: Du har en otroligt fin och snäll dotter. Hon känns äldre än vad hon är, det tänkte jag på när jag satt ocg "degade" med ett par barn. Jag fick sitta och göra "korv med bröd" i lera till alla barn utom Wilja, för hon försökte verkligen själv! Istället för att gnälla och säga att jag skulle göra så försökte HON. Den minsta vid bordet! Jag blev imponerad :) Och hon var så snäll mot allt och alla.
Förstår att du är stolt, för det borde du vara! :)

Sitter här och läser igenom och kan ingenting annat än o le! Att hon har hamnat på en förbaskat bra förskola, och har bra pedagoger är jag glad för. Men att dom tar in vikarier som är minst lika duktiga glädjer mig! Va roligt att du hamnade just på hennes avdelning, men va chockad du måste blivit att där är Wilja! :D de du säger känner jag igen, och de får jag höra ofta. Wilja är verkligen stor för att vara så liten, men glömmer de ibland! Och de märks när man träffar barn i samma ålder. Det är imponerande att barn kan vara så olika! Precis så som det ska vara, alla har sin takt.

Oavsett hur hon är, tidig eller sen de skulle inte spela någon roll. Hon är den hon är, och man kan inte jämföra något annat barn med ett annat! Men att hon är SNÄLL mot andra barn, de tackar jag gudarna för! Aldrig har jag sett henne puttats, bitit någon annan eller är elak. Aldrig: MIN! Utan hon delar med sig. Vi har jobbat mycket på de här hemma, och klart att de kan komma perioder. Men i överlag mot andra så är hon en fantastisk liten tjej!

Tack så mycket för att du lämnade din kommentar, den gjorde verkligen hela min dag! Hoppas vi ses nångång på förskolan :)

Massa Kramar.

Publicerad 2011-11-13 19:18:30 i Wilja 17-24 månader,

- Me is a blondie..

Som ni ser på bilderna så va de en ren lycka att få hem min prinsessa idag! är så glad, nu är de så som de ska igen. Som ni också ser så har jag gått o blivit rätt LJUS i skallen :D inte de möööörkbruna längre.
Trivs helt ok i de som de är nu! saknar de röda, men får testa igen sen när skrollan är ute.

Nu slipper jag färg mer, och ska låta bli fram till hon föds!
Gick otroligt lätt att få bort allt? trots jag hade så röda pigment! Fått en riktigt fin 'mellanblond' färg nu tycker jag allt. Hjärtat är på träning, och nu ska jag stänga ner dumburken och gosa med prinsessan innan läggdags!

Publicerad 2011-11-13 19:16:20 i Gravid med lillasyster<3,

- Dagens stora mage!

Fröken i magen har busat hela dagen! Poff har magen sagt, och nu är den skit stor. Börjar me ärlighetens namn säga ifrån när ja ska knyta skorna ;) haha! så blir slipin hädanefter. Conversen är de dags att lägga på hyllan! Nu längtar jag verkligen... Inte på tok för lång tid kvar nu♥ Nu är de bara 4 dagar kvar till TITTUTTT!

Publicerad 2011-11-13 19:14:28 i Wilja 17-24 månader,

- Den nya overallen.

När vi kom hem från saknade 'faffa & famo' så testade vi overallen på fröken! strl: 80, satt som en smäck. Lite stor i fötter och armar, men då kan hon ha den till våren utan problem! är verkligen jätte nöjd över den.
Sen är den svart bak i ben och rumpa, bra då man sitter mycket ute! :) Gillar färgerna skarpt. RIKTIGT bra köp!
Sen toppen med vantar med dragkedja! så knöligt att få på dom nu när fingrarna inte riktigt lyder.

Vad tycker ni om den? :D

Sen fick jag en fråga om varför vi har två olika overaller!
Jo, detta kommer bli en DAGIS overall då jag verkligen vill ha en ordentlig. Bli blöt är något hon verkligen inte ska bli på förskolan! och hon ska hålla sig varm när dom är ute i skogen och så. Dom är ute mycket på Wiljas dagis, så de ska vara.

Sen hemma kommer vi använda en vanlig everest! i vagn & på stan och så.

Publicerad 2011-11-13 14:25:59 i En annan del av Stockholm!,

Bomben och jag!Nu åker jag och lillasyster iväg för att hämta hem den stora prinsessan! Sammandragningarna har busat hela dagen och varje rörelse som jag tar så kommer dom. Fy bööövelen! Sluta bråkas. Har iallafall inhandlat en skit snygg overall idag till skruttan. Blev först en från didriksson, men bytte efter att vi varit på intersport och såg deras från Attitude tror jag de heter? Upp till 10000 vatten, och sen köpte vi även tillhörande vantar. Nu kommer hon inte bara vara torr & varm i vinter, utan en riktig snygging också! :D men fy... Så orimligt dyrt de är med overaller! Jesus amalia. Över 1000 kr för overaller, hur mycket tyg lixom?!

Publicerad 2011-11-13 10:08:33 i Bara Patricia,

- Farsdag idag! <3

Idag är de farsdag, så hoppas du älskade Pappa får en mysig kväll!♥

Blir lite långt att åka ner för att gratta, så vi får göra de i veckan om vi ska åka ner någonting och hälsa på.
Vaknade tidigt imorse, allt jag vill göra är att slänga mig i badet och åka o hämta lillprinsessan! Wilja har självklart köpt ett litet kort till Pappa S också, visst är hon snäll?

Nu tänkte jag ställa mig och göra lite frukost till älskling! Fast han inte är 'Pappa' på riiktigt ännu, så är han faktiskt det. Både för Wilja, på sett och vis! Och så har han faktiskt en bebis på jäsning, så tycker allt att han är värd det.

Blir att åka ut till svärisarna idag har jag hört! Så ha en trevlig dag alla ni, pussa & krama på era nära och kära.

Publicerad 2011-11-12 22:13:52 i Bara Patricia,

- De finaste jag har.

Två av mina absoluta favoritbilder!  ♥
Och underligt nog är båda tagna med min iPhone? Fick till två rätt sjukt bra bilder måste jag säga.

Nu sitter jag här, skulle dock ha varit på G till Arlanda?! Kollade flighten, försening! så vi skulle åka senare. Så vi satte på oss ansiktsmask här hemma, hade PREMIÄR för glöggen! åååh.. Alkoholfri såklart, så lite söt va den. Sen kollade vi IGEN bara för att! Då skulle den komma i tid, så linus kasta på sig kläderna och skulle åka! MASKEN skrek jag! Skulle va lite roligt om jag lät honom åka så, men så elak är jag faktiskt inte! :D

Så nu fick jag en stund för mig själv, har badat och smort in hela mig! Bäddat ner med en kopp te. Längtar så oerhört till imorgon för att hämta sessan! Blir OVERALL-Jakt imorgon också, nu är de dags för den andra! hon har en på dagis, men måste ha en hemma också. Så ska kika tusan efter någon ordentlig och bra! Snor kallt ute nu.

Haft en jätte mysig Lördag! Och vi har fått de så fint här hemma, väggen med foton gjorde oerhört mycket. Likaså att lampan faktiskt kom UPP! 3 månader senare....

Publicerad 2011-11-12 18:24:43 i De bästa av Bålsta! <3,

- Det nya från Ikea!Efter en jätte mysig dag på Ikea med hjärtat så kom vi hem med en mängder med ramar!♥ Fick upp de bästa bilderna, allt i svart/vitt! fick med oss en taaklampa hem, nya ljusstakar och en mängder med smått & gott, lite saker till Wilja! En korg så hon kan ha alla mjuka leksaker i, lite gossedjur och sånt! :)

Strosa omkring i ett par timmar, är alldeles slut i knopp & själ just nu! :D Blir att vila upp sig lite, och snart åker vi iväg till Arlanda för att hämta svärföräldrarna! Blir en luuugn & fri helg här, ladda krafterna och hämta hem vår fina prinsessa imorgon! saknar henne så förbaskatm mycket.

Publicerad 2011-11-12 09:33:53 i De bästa av Bålsta! <3,

- Någon sköt mig i röven!

Nej nu blir jag ju less, känner mig som en pillertant! nu i natt så vaknade jag igen av att de kände som någon stog och hoppade i svanken på mig, sen när jag ställde mig så sköt någon mig i röven! Jag lovar, kunde knappt gå till toaletten.. Sen låg jag där i sängen och ville bara gråta, försökte massera så gott de gick.
Vad är detta? Nu på morgonen så känner jag i n g e n t i n g! utan inatt satte sig värken i ryggen/rumpan och natten innan nere mellan benen. Vad gör hon mot sin mamma om nätterna?!

Sen saknar jag Wilja också, men henne får jag åka och hämta imorgon♥

Ska göra oss iordning nu för att ta en sväng på Ikea! Ha en fin Lördag allesamman så hörs vi mot eftermiddagen.

Publicerad 2011-11-11 23:06:16 i Bara Patricia,

- Skillnader & likheter mellan mina graviditeter.Jag har varit så dålig på att 'jämföra' mina graviditeter, fick en kommentar om det! Så ska försöka förklara lite. Roligt att ha för sig själv sen också!
På övre bilden är graviditeten lillasyster och som ni ser har en bomb exploderat i magen de sista dagarna! Inte undra på att jag har haft 'växtvärk', inatt va jag tvungen att gå upp och ta en alvedon då de gjorde SÅ ont i nedre regionen... de molade på och de tröck nedåt! sjukt obehagligt, och som ni ser så ligger är magen MYCKET lägre denna gång! så inte underligt att jag känner att hon snart ramlar ut.

På nedre bilden så är jag gravid med Wilja! Och under denna tid så mådde jag toppen. Hade knappt känt av en enda sammandragning, kände mig inte otymlig utan mådde så bra! Va inte trött av mig.

Den här graviditeten så är jag otroligt trött (inte konstigt då jag har ett barn på 1.5 år) att aktivera hela dagarna, och hinner inte 'vila' upp mig på samma sätt! Sammandragningarna kommer varje dag, och känns av såfort jag går till Vivo! notera 100 meter från lägenheten. Så har det kämpigare denna gång på de sättet! otroligt trött och jag känner min hindrad i det 'aktiva' med wilja, och får en jäkla ångest över det.

Annars så mår jag jätte fint! Så som jag gjorde med Wilja också! Denna graviditet går fortare, men den är tyngre på samma veva också.

MEN!
Min sexlust med Wilja va ju helt obefintlig, den försvann i o med att jag plussade, helt borta! POFF sa de bara, och de va nått som jag tyckte var skitjobbigt, och den kom aldrig tillbaka
MEN.....
Denna gång! jesus, den är så ökad så de är helt otroligt. Som natt & dag! får jag inte de jag vill ha några gånger i veckan så brister det, vill jämt! :S har ni haft så, att de varit så olika? :)

Sen att man börjar bli klumpig & jävligt OSEXIG gör att man lätt blir hormonell!^^,
Känner att jag har mycket mer toppar och dalar denna gång. Blir så ledsen över att skon är obekväm, och blir jätte glad över minsta lilla. Gravida hormonkossa!
Har dock fortfarande svårt att bli ARG, utan blir ledsen eller uberglad.

Har ni några frågor?! :D

Publicerad 2011-11-11 22:30:14 i Wilja 17-24 månader,

- Film & skrattattack!

Älskade underbara unge!
Blir så lycklig in i själen när jag hör dig skratta såhär... Självklart missade jag de roligaste, men en liten snutt på busandet. Och hennes 'helm' ska hon självklart ha på! ♥

Du är det bästa jag har gjort, och jag saknar dig gumman.

Publicerad 2011-11-11 18:23:09 i En annan del av Stockholm!,

- Slut som artist idag!

PHU!

Som ni förstår är jag alldeles slut, tre isättningar och precis är klar! Stått upp nånstop sen klockan 11, så sammandragningarna är härliga! ;) Nu blir det pizza & idol, ska ner och äta nu. Så vi hörs senare!

Publicerad 2011-11-11 18:19:31 i Extensions,

- Extensions på Berit.Anns tvillingsyster Berit kom efter ett tag och satte i sitt hår.
Hon hade betydligt kortare än Ramona & Ann, men det blev jätte fint ändå.
Syns absolut ingenting med uppsättning, vilket är de VIKTIGASTE! Att inte vaxfästena syns, usha.

Publicerad 2011-11-11 18:15:40 i Extensions,

- Extensions på Ann.I förmiddags så kom Ann och Ramona med sin lilla bebis på 6 veckor (snacka om att de värkte till i livmodern) uuuut med dig bebiii♥, blev lite kaffe och sen så började vi med Ann.
Före så hade hon ganska långt, men ville få lite längre och tjockare. Så på henne satte vi i 80 st nailhairs.
Resultatet blev riktigt fint måste jag säga, och hon passade verkligen i det långa.

Publicerad 2011-11-10 21:48:03 i Bara Patricia,

- Har jag tröttnat?

Åter igen så sitter jag här med dessa bloggtankar!
Vet inte om jag har börjat tröttna, inte så. Kanske bara för en stund, jag är inte lika engagerad så som jag önskar att jag vore! Känns som jag har tappat väldigt mycket, och vet inte hur jag ska få tillbaka just de 'där' som krävs för att driva en blogg! Skriver för mig själv, det gör jag absolut. Men samtidigt har det blivit en utmaning att skriva för er, skriva så att ni gillar den! Känner press på mig när jag inte uppdaterar, känner mig stressad över bloggen när jag lixom inte hinner! Så ska det väl ändå inte vara?

Känns också som jag har tappat mycket om vad jag ska skriva om!
Hade det inte varit för er, ni som peppar ni som glädjer er för oss! så vet jag inte om jag redan hade slutat? kanske hade skrivit på en helt personlig bara för att föra en dagbok!
Mycket tankar som jag har, men jag vågar inte skriva ner alla här. Vill inte hänga ut någon, vill inte göra någon ledsen eller förbannad. För jag har också märkt hur långt vissa kan gå! Och det ska vara några som man kunnat kalla för vänner tidigare i livet, vad skulle då inte en främling kunna göra? :/

Hoppas bara att jag hittar tillbaka lite! :) Ska inte sluta, så de är inte det. Måste bara finna mer motivation och mer ett konkret VARFÖR jag bloggar.

Publicerad 2011-11-10 17:09:41 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens goa middag!


När vi kom hem från dagis så fick Wilja lite mellis i sig! Sen slängde jag ner henne i badet, och där satt hon och plaskade i 30 minuter. Hon älskar att bada, över allt annat! Och skriker oftast när jag ska ta upp henne... Men jag får en lugn stund att sitta där inne, och hon njuter utan att säga ett ord till mig, utan leker HELT upptagen med sina badleksaker! :D

Sen blev de att göra lite middag, kollade vad som fanns hemma och bestämde mig för att göra gulaschsoppa för FÖRSTA gången! Men jädrans i helskotta, de bara piiiiiip i munnen! :D Top fem enligt Linus, och då måste ja ju stoltsera mig själv lite o skryta om att ja gör rätt go mat! ;D Så den fick helt klart ett bra betyg!
Blev att steka lite pannkakor till mina hjärtan. Jag själv föråt mig på grytan, så fick inte ner någon. Men Wilja och Linus smaskade på bra! :D

Så nu har han både soppa & pannkaka till matlåda imorgon! :D han är glad, jag är glad.
Nu blir det att: VILA.
Känns som jag har varit igång från morgon till kväll! Så kolla på lite Greys nu och sen soffläge ännu mer. Träning blir det för hjärtat, och jag ska försöka få wilja att varva ner en sväng!

Till soppan behöver du:
 • Ryggbiff eller grytbitar, vilket jag använde idag.
 • 4 st potatisar
 • 2 st gula lökar
 • 1 st paprika
 • 1 st vitlök
 • 3 msk tomatpuré
 • 1 l vatten
 • 2 tärningar oxbuljong
 • Cayenne peppar, peppar, salt.

  Bryn de hackade köttet i en kastrull, tillsätt sedan hackad lök och paprikan! låt stå och puttra en stund. Blanda i tomatpurén och kryddorna, ställ åt sidan.
  Koka upp vattnet och tillsätt buljongen. Häll i hälften av vattnet i grytan och koka i 20 minuter.
  Tillsätt sedan potatisen som är hackad i bitar, och resten av buljongen. Koka yttligare 30 minuter!

  Servera med en klick creimfresh, HUR gott som helst.

Publicerad 2011-11-10 16:52:35 i De bästa av Bålsta! <3,

- Blöjan i tvättmaskin!

Jävla skiiiiiiiiiiiiiit också! Allt som flöt på så bra med städningen, sen skulle jag hänga upp tvätten! när jag lyfter på allt så rasar nått vitt & kornigt på mig, va i helvete?! Upptäcker när jag börjar pilla i tvätten att jag råkat KASTA NER EN BLÖJA i tvättmaskinen! Helvete. Ni vet hur de blir när en blöja blir överfull och de som suger upp kisset lixom.... går sönder? ja! hela jag va ftvätten. Skakade i minst en timma innan jag fick ut de mesta! Så nu är maskinen åter igen på rullning och hoppas åp ett bättre resultat. SKIIIIT va jobbigt va va att få ut! :D

Fattar inte hur blöjan kunde ha hamnat där?! har ju en blöjhink! Och är supernoga med att aldrig lägga en kissblöja nånstans med anledningen att jag tycker de är äckligt. Men hur fan! måste ha varit virrig när jag bytte om på Wilja imorse och la den på skötbordet eller nått! :P för i tvättmaskinen hamnade den.

Publicerad 2011-11-10 13:12:52 i De bästa av Bålsta! <3,

- Slut som artist!

Nu är morsan strandad i soffan med en kopp kaffe & datan för en stund innan det är dags för att hämta hem lilla hjärtat från Dagis! Fårse om vi är ute en stund innan Linus kommer hem, eller om vi går ut en sväng efter middagen! Så fint väder ute idag :D Så vill inte sitta inne och uggla.

Imorgon så åker skruttan till Pappa tills på Lördag. Och jag har tre extensions att sätta i! Så blir en jobbdag för Mami, but home. Gillart! Göra nått som man tycker om, men ändå få nått för det. :)
Sen är helgen helt obokad. På lördag blir det arlanda och hämta hem svärisarna! mer än så är de inte planerat.

Nä upp & hoppa! Ha en fin dag ni alla.

Publicerad 2011-11-10 13:09:37 i De bästa av Bålsta! <3,

- Organiserat kaos?? :D

Ibland.... men bara IBLAAAAAND får man faktiskt ge sig själv en KLAPP på axeln! ^^, jag har varit så duuuktig denna morgon. Började med att jag kom hem och såg allt kaos efter gårdagens lek som jag inte riktigt orkade ta tag i igår. Egentligen så ville jag lägga mig i sängen och sova en sväng! Men på med skrubbhandskarna.

Städat, då menar jag STÄDAT i mitt organiserade kaos! Jag är en sån människa, sålänge det inte SYNS.... då är det rent! Men rotar ni bland alla korgar & skåp så kan du hitta en diskborste bland sängkläderna! .... Ja, ni förstår. Jag slänger in de där de får plats.
Så har rensat varenda låda, varenda KORG! har då 8 st, och jesus va de får plats med saker i en sån!

Ni ser även min fantastiskt fina garderob? Linus dödar mig snart! på hans sida är de ordning och reda.
Och jag kunde inte ens svänga upp dörren på min... för saker va överallt! inte undra på att jag inte haft några kläder? hittar ju för bövelen ingenting! så ut med de mesta på golvet, och resten i spjälsängen för att rensa.

4 kassar med kläder ska nu åka ner till förrådet! Har verkligen insett att strleken XS går över naveln på mig!
Så nu är de riktigt sorgligt. Känns inte som jag har ett enda plagg kvar i garderoben! Och känns så jäkla dumt att gå o handla kläder i en storlek som kommer bli alldeles förstor sen.. :/ Suckkkk! Men nu är de rent. Och kommer garanterat ha en glad pojkvän när han kommer hem! :D

Diskmaskinen slutade leverera igår också.... vilket innebär att jag måste DISKA! Fy fan hur klarar man sig utan diskmaskin?! de är ju husets hjärta känner jag. Så diskade upp allt för hand, tvättat alla golv! skurat toalett och hela badkaret, tvättat golv. Ja ni förstår, rubbet. Från 09.30 - 12.30
NONSTOP!

Som sagt, idag är jag duktig!! :D

Publicerad 2011-11-10 09:44:44 i Bara Patricia,

- AJ, min tutte! Råmjölken is BACK.

Jag forstätter på detta spår med gamla sommarbilder.... En mamma som nyligen fått reda på att lilla liten befann sig i magen, vecka 10♥

Föresten! AJ min TUTTU! Vaknade imorse av att jag inte kunde ligga på ena bröstet, wtf?! Satte mig upp i sängen och kände. Japp, stramt och de gjorde lite ont. Kläde lite på brösten och ut kom RÅMJÖLK i mängder! Helt genomskinligt med en strimma av de där gula i. Herrejesus, känns som min mjölk försvann sen för bara någon månad sedan och nu är den tillbaka igen. Gash! Hoppas de släpper, de högra är det jätte mycket i. Men det vänstra har jag knappt nått i.

När ni ammade, hade ni något bröst som va mer en favorit?
Wiljas va just det vänstra. Men jag är så fruktansvärt öm i det bröstet nu efteråt! Att klämma på bröstvårtan är bara att glömma. Så är lite orolig över om jag kommer kunna klara av att amma på det bröstet sen?

Har lovat mig själv denna gång, OM amningen nu fungerar! Så kommer jag som högst amma i 6 månader, och då ska vi variera flaska & tutte. Pumpa till flaska så Linus får möta, tänker inte gå igenom ett likadant hell som med Wilja! Utan bebisen ska lära sig ta flaska från början, likaså napp. Gick lite sådär att försöka med Wilja efter ett par månader, hon spotta allt som kom i hennes väg! Inte förns nu efter 1.5 år hon lärt sig suga rätt på en flaska! Men amma de 6 första månaderna VILL jag, ifall jag kan.

Tycker att amningen ger så mycket närhet mellan mamma & barn, och de tror jag verkligen på.
Den första trygga starten man kan ge, och all den näring barnet behöver till en början.
Så om jag KAN, så FÖR amning! Men inte förlänge ;)

Publicerad 2011-11-10 09:36:47 i De bästa av Bålsta! <3,

- Sommarn försvann såfort!

Sitter och kollar igenom lite bilder på datan från i somras, och jag måste faktiskte erkänna att jag saknar sommarn så förbannat nu! Att man kan göra så mycket, va ute. Man är glad, mindre deppig! Det här vädret är hemskt för mig, jag ändras verkligen helt och hållet. Nu när det bara är grått.. Längtar tills snön kommer och man börjar få se lite ljus igen! Man är fin, man är brun man ser lixom inte trasig och sliten ut! inge smink för att va snygg, utan de är man ändå! Ja, ni förstår. SOMMARN, nästa kommer spenderas med två flickor! <3 Vilken grej.
Två små på stranden och hålla reda på! Jesus, tur att lillan knappt kommer kunda vända sig! ;)

Är det någon fler som känner igen sig med att bli smådeppig under denna period?
Eller tycker ni bara de är mysigt? :) Som jag sa när jag va gravid med wilja, jag vill INTE vara gravid under samma period på året!^^ , jo tjena. En månads skillnad blev de! Man blir så tung, isolerad, ful? de är kallt. Jobbigt att gå, ja allt är bara hua. Gravid på sommarn, japp! De vill jag vara även om det blir varmt på ett annat sätt. Men värme klarar jag av, älskar värme. SÅ GE MIG JUNI MÅÅÅNAD!♥

Publicerad 2011-11-10 09:26:15 i Wilja 17-24 månader,

- En mamma som är fruktansvärt stolt.

Igår va de en stund som jag kände mig oerhört stolt efter samtalet på förskolan!
Dom frågade mig hur jag kände mig bekväm med platsen, hur personalen arbetade och så. Jag har tidigare nämt att jag är väldigt glad över att Wilja hamnat just på Backsippan! Men jag är förbaskat glad. Har fått höra så mycket från de äldre här i Bålsta man kommit i kontakt med om att Backsippan är bland de bästa förskolorna som finns här. Lärare säger att de märks vilka barn som kommer därifrån och andra förskolor!
Jag älskar deras sätt att arbeta, den nära relationen till barnen. Och att varje barn får den tid de behöver! Kan ha o göra med att dom enbart är 14 barn mellan 1.5 - 3, och 4 st heltidare. Och tar in extra vid behov! Är ute i skogen 3 dagar i veckan, är ute väldigt mycket och får de dom behöver. Bra hemlagad mat, ja.
Kort sagt, är otroligt nöjd över personalen, och känns förbaskat tryggt att ha henne just där! Hon har hittils aldrig någonsin kommit hem smutsig, aldrig med tung blöja. Inte ett enda PLAGG eller inte en enda VANTE har försvunnit! De fick jag höra, att folk stjäl, de försvinner. Så min bild av en förskola innan va rent: Kaos! Och därför ville jag först att Wilja skulle få vara hos en Dagmamma. Men nu har HELA min syn ändras! Kan med stolthet säga att jag tycker verkligen att förskolan är nånting som är BRA. Både för det sociala och utvecklingen för barnet. Glad bebis, glad mamma.

Sen så satt vi och pratade om hur dom upplever Wilja! Det som fick mig att bli alldeles rörd va när hon sa: Det märks att Wilja har det bra, hon är så otroligt trygg i sig själv den här lilla tjejen.
Även att Wilja leker så fint med sig själv! Än sålänge intresserar hon sig inte speciellt för dom jämnåriga, nått som hon aldrig har gjort. Utan är dom på gården, så går hon alltid upp till lekstugan och leker med barnen från den andra avdelningen (de äldre) de som leker lite mer med HENNE.

Men hon är så nöjd. Hon leker fint, gnäller väldigt sällan! Äter bra. Dom berättade att de är sällan man ser en sån fingerfärdig och kreativt litet barn. Kan hon ha fått de från vår sida av släkten?
Följer med i alla sånger, och talet har exploderat.
Och just med TALET så har jag otroligt mycket att tacka förskolan för! Har verkligen exploderat.

Hon säger ifrån när någon slår till, men än sålänge har hon inte börjat själv. Inte slåss, puttas eller bitas. Men de kommer säkert att komma snart som dom talade om, dom tar efter så mycket från varandra. Efter det här samtalet så känner jag att det verkligen är rätt! Dom kan så mycket om henne, vilket visar vilket intresse för just barnen. Känns toppen!

Ett riktigt hönsigt och stolt mamma-inlägg! ♥

Publicerad 2011-11-09 12:20:12 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dagens tröttis!

Okej, det kan inte vara magsjuka har jag nu konstaterat högt för mig själv! Då borde de ju ha kommit upp nått hittils? Men jag mår illa. Som bara den! Attans också.. Känner mig helt hängig idag! MEEN... Dagens anstängning har varit att plockat undan, och ha hoppat in i badet. Kletat på lite mascara! OCH gjort nudlar.. Gourmélunch hör jag det! mums. Sånt får man äta om man är alldeles själv!

Snart ska jag iväg på de FÖRSTA samtalet på förskolan. Känns så spännande! För första gången? Åh.. De är detta man ska se fram emot nu, höra hur de går, hur hon utvecklar sig. Helt fantastiskt!
Känns som lillasyster också är grinig i magen idag. Buffar är inte rätt ord längre, utan hon KICKAR mig i revbenen! Så nått måste jag ha gjort. Har glömt hur de kändes de där!♥ När Wilja låg i magen så parkerade hon alltid ena foten under vänstra revbenet, så kunde hon ligga! hur mycket jag än hoppa, rulla, buffa tillbaka så vägrade hon att flytta på sig. Men lillasyster har snott de högra ;) skitungar båda två!

Man saknar graviditeten så otroligt mycket när bebisen väl är ute! hur är de egentligen möjligt? Vad är tjusningen med magen egentligen? känner mig som en padda! aldrig söt, aldrig fin, aldrig 'sexig' vilket kanske är helt omöjligt. Det är KLART värt varenda sekund! Men ändå, att vara gravid kanske inte är min grej :P
Om man klär i det fine. Men jag som är ett äpple högt blir lika lång som bred. Men med andra ord, jag älskar att vara gravid, men kanske inte alla dagar i veckan!^^

Ett snurrigt inlägg om allt och ingenting, beror på tristess.

Publicerad 2011-11-09 10:20:27 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 26, 25+0! <3
Barnet

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka
på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande
sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen
kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan.
Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig.
Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen
som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Mamman:

Ni delar allt.
Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

Egna tankar:

Oj, ja mina tankar! Den här graviditeten har verkligen sagt POFF! Självklart börjar de kännas mer och mer 'tungt' om man kan kalla det så. Har man varit gravid innan så vet man ju att de finns mer att vänta på! ;)
Men inga kramper i vader eller dylikt ännu. Utan de är att jag har sammandragningar såfort jag gör nått känns det som! De har börjar hindrat mig från att bära Wilja... Leka aktivt med henne, så de gör mig lite ledsen! Att jag inte känner mig så PÅ :/ har dåligt samvete över det samtidigt som jag försöker leka med henne på alla möjliga sätt istället för att springa runt och busa. Men jag märker att hon tycker de är frustrerande också, när jag inte kan bära eller jaga henne! Springer jag så känns de som någon har skjutit mig i ryggen, så låter helst bli om jag ska vara ärlig.

Annars så mår vi bra jag & bebis! Magen växer på som det ska, något mindre än med Wilja fortfarande! Inte ökat allt för mycket i vikt, 6+ så vi fårse vart vi landar. Dock äter jag nu som aldrig förr! JÄMT sugen på nått....
KÖTT..... Potatis & bea! Japp, de tilltalar mig oerhört.

Publicerad 2011-11-09 10:08:00 i De bästa av Bålsta! <3,

- Mår illa! Som en goooorillaaa...

Nej nej... nej nej nej nej, jag ber till alla gudar som finns! Inatt så hade jag svårt att somna, när jag väl vaknade så vaknade jag av en: illamåendeattack! sprang upp till toan, men nej. Ingenting kom! La mig igen och jag börja må illa och halsen brändes. Nu när jag vaknade på morgonen så kände jag: jag orkar inte gå upp med Wilja till dagis, jag orkar bara inte. Men fick ryck, tog på henne! hon ska inte lida för att jag mår som ett äpple.

Nu sitter jag här, illamåendet kommer och går! Hallå, är det illamående av graviditeten eller är de sjuuuk-illamående? Börjar bli lite rädd då vi träffade Elias & Lindah, och efter vårt besök så insjuknade dom båda i kräkattacker. Så, det kanske är på mig och gror nu?

Hoppas verkligen att det bara är nått som går över?
Har fått i mig ett äpple.... Är skit hungrig, men kan inte ens tänka tanken på att äta nu. Fy bövelen säger jag bara!

Om det inte blir sämre till i eftermiddag så ska jag på ett föräldramöte på dagis! Den ni ♥

Publicerad 2011-11-08 23:49:16 i Bara Patricia,

- Mammor utan fördomar, skitsnack.

'Mammor utan fördomar'
Är det på riktigt? Jag känner nog inga mer som har större fördomar än mammor! Herregud. Gör man så, då är de fel, gör man si, ja då är det också fel. Man är bäst helt enkelt, och alla andra mammor är helt världelösa! 'hon ger Casper burkmat' fy så hemskt, har ni hört?
Sånt jävla GOSSIP!

Var bara ärliga, snacka med varandra istället för o skriva tomma ord via en förbannad jävla data.
Kan inte låta bli att bry mig! Man kan verkligen inte gilla alla, TRO mig. Det kan man inte! men istället för att kasta massa glåpord på en annan människa. Låt bara bli! Mår man bättre över att skriva en elak sak? förstår verkligen inte hela grejen. Det kommer jag aldrig att göra! sitta där bakom sin skärm och känna sig SÅ bra, eller vadå?
Folk som lägger sig i saker dom inte har en enda jävla aning om. Folk som är elaka och skriver saker som dom inte kan stå för! herregud..

Snurrigt inlägg! avundsjuka kommer alltid att finnas, där tror jag skon klämmer i de flesta lägen!
En annan människa klarar inte av att se en annans lycka, och gottar sig därför i andras olycka för att må bättre själva.

Publicerad 2011-11-08 19:56:50 i En annan del av Stockholm!,

- Moonbots till Barn! <3

Okej, på riktigt... Jag dog, sen återuppstod jag, sen dog jag igen! må detta vara jordens sötaste skor någonsin?
Vet att dessa till vuxna är helt otroliga på alla sätt. Klarar upp till -35 grader, och släpper aldrig in nått.
Helt susen... Jag är kär, på riktigt väldigt jätte kär! ♥

Publicerad 2011-11-08 19:50:18 i Bara Patricia,

- Resultatet av färgningen!

Idag hade jag ju som sagt: Projekt HÅR! Ni ska få se en bättre bild imorgon.
Innan så hade jag ju en asfin färg! Men som blev förjäklig... Bara mörk, alla trodde ju att jag hade färgat håret nästintill mörkbrunt! Men icke, de blev så när allt bara försvann?

Nu är jag dock jätte nöjd med färgen! Den är något ljusare än på bilden, skulle kanske behöva lägga i en toning så småningom, för att dämpa det lite. Det känns som en sandig kopparfärg! Hade slingor i i ca 30 minuter, sista tio minuterna blandade jag slingorna med en koppar för att dämpa det 'gula' blev helt okej :)

Linus blev dock rätt chockad när jag kom hem!
" Men vaa, jag hade ju precis blivit van med att du va mörkhårig! :P "

Publicerad 2011-11-08 12:25:50 i Bara Patricia,

- Ne, jag ger upp. Slingor! hej.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen! Har plockat här hemma, lagat lunch och tvättat! Ska cykla ner till centrum och köpa en slingfärg...... Är så trött på att ständigt va dassig i håret när färgen åker ut! De är så otroligt fint de första dagarna. Och alla ni som tipsat om super produkter, testat och de funkar inte. Är säkert för att jag är gravid och har mer hormoner och håret stöter bort. Så nu lägger vi i lite ljusa slingor så slipper jag den här eviga kampen!
har färgat 5 gånger sen jag blev mörk, känns som det räcker.

Så hejdå vackra fina färg! lovar att vi ses till sommar igen <3
Japp, för när jag återigen har blivit smal & snygg så ska ja lägga i denna fantasiska färg & hoppas på att den FASTNAR! men, det va roligt att råkas.

Publicerad 2011-11-08 11:15:44 i En annan del av Stockholm!,

- Mammor är som skvallrande små tanter!Efter att ha börjar läst en tråd på facebook på morgonen så fick jag senare ett givande samtal.
Där jag har lärt mig, att mammor som sitter och läser min blogg pratar om mig när inte jag är med? gottar sig i saker ni inte har en aning om. Och återigen! Tack, där fick jag det bevisat för mig. Varför jag inte blandar mig in i mammaträffar eller liknande. Mer skvallrande kärringar finns ju inte! herregud, har man inget annat att tala om?
Stort suck säger jag bara.

Sen sitta här dag in & dag ut och lämna 'snälla' kommentarer? hallå! Ansträng er inte om ni inte gillar mig :)
Puss.

Publicerad 2011-11-08 09:34:19 i De bästa av Bålsta! <3,

- Mvc kontroll imorgon..Skruttan min är lämnad på dagis! Självklart skulle hon ha med sig både Bebis & Kissen! När jag lämnade henne imorse så va de lite jobbigt igen, går till och från de här! Men hon satte sig hos Eya vid samlingen och snyftade lite med kissen i famnen. Känns inge roligt att gå därifrån, men som dom säger! hon är ledsen tills jag går. Sen är de bra och hon röjer på som vanligt! Imorgon är det dags för de första: föräldramötet! oh herregud, går tiden såhär fort?

Fick precis samtal av min barnmorska också! Ska ner imorgon igen på en till koll och lämna nytt urin?
Dom fick tillbaka svarena från uppsala, och jag hade nått i urinen som inte va så bra. Men ska göra en till koll? och sen skulle hon trycka lite på magen igen. Blev lite orolig här nu, då jag inte har en susning om vad det handlar om, eller vilken bakterie som fanns. Det är säkert ingenfara! Men klart att man blir lite orolig.

Om man ska kolla på min mamma så har ju hon två tidiga förlossningar efter den första. Min syster kom ju i vecka 40. Men med min bror så kom värkarna i vecka 32, och med mig så började vattnet sippra vid vecka 30, höll mig inne i en vecka sen blev det akutsnitt.. Kanske behöver nämnas?

Annars så ska jag städa här, väntar på ett samtal! Kanske blir jobb nu, mer jobb. Så jag iallafall jobbar helt fram till förlossningen, skulle vara så skönt! Mötesbokare, så inge speciellt. Men ett jobb, som jag skulle trivas på till förbannelse. Ner till Centrum en sväng ska jag hinna med! Köpa hem lite blöjor och smått.

Publicerad 2011-11-07 23:19:35 i Gravid med lillasyster<3,

- Tittutkliniken den 17:e.

Idag så skulle vi ha varit till Tittut och kollat på våran prinsessa!♥
Men hon får jäsa yttligare i 10 dagar för SEN ska vi dit! Ville så gärna att Svärmor och att min Mamma skulle följa med, så vi får vänta tills alla kan. Men Torsdag den 17:e är det dags för 3d/4d ultraljud för lillan vår!

Vilken känsla! Är så nyfiken på vem hon kommer att likna.. Vem tror ni?
Wilja är ju sin Pappa upp i dagen! alltså, så finns det inte så stor chans att hon liknar sin syster. De är också så svårt för mig att förstå! Jag får ju bara små Wiljor, hur kan hon se ut på ett annat sätt? :D
Tror ni denna tös liknar Mamma eller Pappa mest?

Låt dessa 10 dagar gå fort fooort fort, snälla! ♥

Publicerad 2011-11-07 22:46:18 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja har kissat i pottan helt själv!!

Gjorde iordning kvällsgröten till Wilja i all sin vanliga form... Dock kom hjärtat hem med en ny sort av havregryn, medans jag rörde i hennes gröt så började jag läsa på förpackningen! Tjockismonstret i mig började ila av vilja! :D CHOKLADBOLLAR såg jag med stora bokstäver! såååå...... medans gröten va på så va kaffekannan redan igång till mina små bollar!^^, så efter att W somnade och Linus kom hem från träningen så har vi setat och mofflat lite bollar med dåligt samvete, men fy i tusan va goda dom blev! Önskar dock cocos istället för pärlsocker!

Kvällen har varit jätte lugn. Linus åkte iväg så jag och Wilja har myst här hemma!
Medans jag kissade så följde Wilja med in som vanligt och satte sig på sin potta (så gör hon alltid) , men idag så tog hon ner sin blöja! När jag torka mig så bad hon om Papper, självklart gav jag henne de, för hon slänger alltid de i toastolen efter hon 'torkat sig' när hon tog upp den lilla biten med Papper som jag gav henne så såg jag att pappret va BLÖTT!!!! FRÖKEN hade kissat i pottan för FÖRSTA gången på riktigt <3 <3 <3 annars har vi ju alltid sprungit dit när hon börjat, då hon inte haft blöja.

Men jag blev så glad och berättade hur duktig hon va och applåderade och sa: nu är du en stor tjej! När vi gick ut, gick hon tillbaka och ut i vardagsrummet kom hon med pottan i handen och sa: Kissa meja! <3

SÅ med andra ord! Wilja har KISSAT själv i sin potta för första gången medvetet och på riktigt <3

Publicerad 2011-11-07 22:38:11 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens goa middag.

Till kvällens förtjusning så lyxade jag till de lite såhär i höstmörkret när hjärtat kom hem! Tände lite ljus, och lagade min favvorätt, eller kanske inte just med kyckling till. Men jag ÄLSKAR rotfrukter och knapriga klyftpotatisar i ugn.. Wilja likaså, sitta och doppa i lite gräddfil, så enkelt att göra!
Hacka grönsaker och tjoff in i ugnen! Bryn filén någon minut på varje sida, låt den ligga i lite marinad och in 20 minuter i ugn. Behöver inte göra ett knyst, men läskigt gott! <3

Längesen jag la upp en: Dagens! så detta bjuder jag på idag :)

Publicerad 2011-11-07 13:59:05 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar, min uppfostran.Ella:
Hej!
Bra svarat och jag förstår hur du tänker! Jag håller med att man inte behöver sätta på sina barn pippi-tröjor bara för att de är barn.
Jag har själv inga barn, men jag inser att det inte kan vara så lätt att inte påverka sitt barn och föra över sin stil/smak på sina barn. Det är ju inte heller, såklart, bara klädstil som barnen får med sig, även ens tankar, ideér, lätt åsikter och moral-tänk! Det handlar ju mer om uppfostran än smak ioförsig.
Sen kom jag på en till fundering! Jag undrar hur du tycker att du uppfostrar din dotter på? Anser du dig själv vara sträng eller inte alls? Har du tänkt något på hur du ska uppfostra henne, om du känner att du vill göra något annorlunda från din egna barndom eller likadant?
Ojsan, nu blev det lite mycket frågor kanske, och du behöver inte svara om du inte känner för det!
Ha det bra!

Svar:
Självklart är det inte enkelt, oavsett om man vill eller inte så tar barnen självklart efter sina föräldrar.
Jag har inte tagit med nått i min egna uppfostran gällande Wilja, utan jag har vänt på allting och ger henne därför allt som jag själv alltid saknade.

Därför så tror jag att jag är en såkallad ’hönsmamma’ jag vill hennes bästa i alla lägen. Och ibland kan det vara till en nackdel, då jag är med FÖR mycket. Känner ett sån starkt behov att alltid se till att hon känner att hon är det viktigaste i mitt liv. Det är hon också! Men jag tror även jag är rätt hård, eller det är jag. Men på ett sätt som jag tror är nyttigt för henne. Ett nej är ett nej, och då får hon skrika tills hon är blå! Men samtidigt aldrig visa mig förbannad, utan få henne att förstå. Att förklara saker och ting för henne redan från att hon är liten till varför jag gör som jag gör. Och förklarar varför det är fel! Hon ska sova när hon ska, inget snack. Självklart under helger eller andra tillställningar är de en annan sak, men på vardagarna så är det bara så.

Linus har en stor del i allt som har med Wiljas uppfostran att göra, han har fått mig att bli starkare, jag klarar av att höra henne gråta nu, vilket jag tyckte va hemskt innan. Bara jag förklarar varför! Har blivit mer konsekvent som mamma sen Linus kom in i bilden, och vi har verkligen byggt upp rutiner för Wilja som får vår vardag och henne att fungera. Äta på samma tidpunkter, sova, ja du förstår. Men som sagt, hade nog aldrig blivit så bra utan hans del i det hela.

Jag vill att hon ska känna trygghet, för mig är de det allra viktigaste! Hemmet är hennes oas, där hon alltid ska kännas sig trygg. Har personer kring mig som jag vet hon är trygg med, sen jag fick barn har min vänskapskrets gått från hundra till kanske 3, har verkligen sorterat för hennes skull. Och man själv växer ifrån och mognar som människa! Och de jag umgicks med för några år sedan, är fortfarande barn i mina ögon.


I mina ögon så tror jag, eller jag vet. Att jag är den bästa Mamman för just Wilja.

Och jag tror att jag gör rätt, annars skulle jag aldrig få så mycket beröm för hur hon är, hur hon uppför sig.
Kram!

Publicerad 2011-11-07 13:16:35 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar, att påverkas.Ella:
Hej!
Har läst din blogg sen du startade den och läser varje dag!
Jag har en liten fundering angående ditt val av kläder till din dotter. Personligen tycker jag att alla kläder du väljer är väldigt flickiga och tjejiga. Och att du kanske mer väljer form och färg framför funktion...?
Du skriver att hon får välja sina egna kläder sedan när det blir dags. Men, du tror inte att hon faktiskt kommer att välja samma typ/stil av kläder som du sätter på henne nu?
Hur mycket tror du att dina barn påverkas av dig?
Detta var absolut inte menat som någon kritik eller så, utan jag bara undrar hur du tänker kring hur mycket barn påverkas och tar efter sina föräldrar eller vuxna? Jag tycker att det är rätt intressant!

Ha det jättebra!

/Ella


Svar:
Hej Ella! Vilken bra fråga att kunna svara på. 
Ja, till vardags så är kläderna väldigt ’flickiga’ och opraktiska i mångas ögon. Men det är absolut inte de kläderna hon bär till Dagis. Jag skulle självklart inte sätta på ett plagg som inte var bekvämt! Gällande till mina färgval – ljusa färger kanske inte är så praktiska på ett barn som är 1-2 år. Men där är nog dom alla väldigt olika! Wilja gillar inte att ’smutsa’ ner sig, och hatar smuts som jag tidigare har nämt här i bloggen. Därför så har vi det väldigt ’vitt’ här hemma, av den enkla anledningen: Vi kan det!

Självklart så kommer valet av kläder följa med henne när hon blir stor nog att välja själv.
Likaså tror jag att ett barn följer sina föräldrars spår om de bär kläder med döskallar på, mörka kläder eller använder sig enbart av Unisex. För de är det barnet vet om och är van vid att se!
Hur ska man då klä sitt barn för att inte omgivningen ska reagera eller tycka att det är konstigt?

I mina ögon spelar det ingenroll om en flicka bär en body eller en tröja med en Döskalle på! Ser inget konstigt i det, dock skulle jag inte sätta på Wilja det just nu, med den enkla anledningen: Det är inte vad jag gillar.  

Samtidigt så tycker jag INTE man kan säga tex: Barn måste få vara barn! Självklart är det så, men jag tycker inte barnasinnet sitter i barnens kläder? Sett det på många sidor där mammor blir hysteriska för man klär sitt barn ’modemedvetet’ och inte enbart i kitty eller pippi-kläder.

Jag tror absolut att Wilja kommer påverkas av mina val – det är mitt barn? Men jag kommer samtidigt försöka få henne att välja själv. Och verkligen aldrig neka ett plagg som hon tycker om! Att fostra ett barn med en egen vilja, är det viktigaste hos mig.


Kramar, hoppas du fick lite svar.

Eller vad tycker ni alla? :D

Publicerad 2011-11-07 09:37:36 i Wilja 17-24 månader,

- Zara, Wiljas önskelista.
Jag älskar verkligen Zaras barnkläder. Många gillar dom inte, då det är för mycket: Vuxen imitation på dom! Men jag tycker verkligen dom är fina.. Och jag sätter gärna på Wilja varenda ett att dessa plagg! :)

Dock självklart kommer hon få bestämma precis vad hon vill sen när det är dags. Men eftersom jag själv inte gillar varken nalle puh eller speciellt inte hello kitty så har Wilja några få enstaka plagg i de. Och de har hon då fått! Jag förstår inte varför denna lilla katt ska sitta precis på alla alla kläder, vantar, VAGNAR, väskor? Ser den överallt, och nånstans känns det som att jag måste börja gilla den.

För Wilja kommer väl så småningom att älska just: Kitty! :P ♥

Publicerad 2011-11-07 08:47:41 i En annan del av Stockholm!,

- Drömmar i vitt.Drömmarna om ett hus i vitt.. Jajjemen, de kommer jag nog alltid att ha!
Vimplar, vet ni vart man kan få tag på vimplar till barnrum? Har velat ha de sålänge! Och nu när flickornas rum så småningom ska göras, så ska dom självklart finnas där! :) Fina vimplar då, inte illgula eller så. Utan rosa, eller gröna kanske? Ljusblå! Ja, ni förstår de färgerna.

Kan sitta på denna hemsida och hitta hur mycket som helst. Julsakerna brukar jag alltid beställa från denna hemsida! Så fint.

Är det bara jag som LÄNGTAR efter att få julpynta?! ♥

Publicerad 2011-11-07 08:14:05 i Gravid med lillasyster<3,

- Bebismagen vecka 24+5 <3
Gomorgon mina fina!
Wilja & Mamma vaknade för en stund sen, frukost är intaget och undrar vi lite över vad vi ska hitta på idag. Har inte en enda plan! Och faktiskt, så känns de helt okej :D Ska ta o gå ut och leka en sväng, ta en promenad till centrum när Wilja har somnat iallafall! Mer än så ska vi inte göra har jag tänkt.

Kämpar lite med Wiljas frukost! hon är ruuskigt dålig på att vilja äta på morgonen (förståligt då jag själv aldrig ätit innan jag kommit igång) men, eftersom hon inte äter frukost på dagis så måste hon bli ordentligt mätt hemme.
Hon får ju alltid välling ifall hon inte vill ha gröt, macka eller så. Då vet jag iallafall att hon får i sig så hon klarar sig till deras fruktstund. Hon lämnas ju 09, 10 frukt och 11.15 lunch! Så hon dör ju inte, men vill inte att hungern ska smyga sig på kring 10.

Nej, frukosttips! :D har ni haft svårt med någon måltid under dagen?

Publicerad 2011-11-06 19:22:02 i De bästa av Bålsta! <3,

- Söndag & leklandet i Järfälla.


När vi alla vaknade här hemma imorse så va vi alla rätt så trötta! Emil och Mimmi lånade linus bil och åkte iväg och handlade juice och lite frallor! <3 jag va hemma med barnen, och sprang runt här hemma med två. Åh, längtar så otroligt tills de aldrig är tyst här hemma nu. Fick en liten känsla hur de är att vara tvåbarnsmamma! Jag njöt ska jag lova er.

Efter brakfrukosten intogs så bestämde vi oss för att åka till Lekpalatset i Järfälla! Blev lite besvikna faktiskt, inte i närheten som Andys! Kändes så smått och ja, inte alls som jag hade tänkt mig. Men barnen lekte tills dom stupa! Wilja somnade i bilen hem, och lyfte över henne till sängen där jag och hon somna yttligare i 1.5 timma! När vi vakna va de mörkt ute och klockan va halvfyra! Bra där... :P Hjärtat kom hem efter att ha tvättat bilen, middagen har lagats och nu är jag o Wilja hemma medans linus är på gymmet en sväng!

Ikväll nalkads de Beck och en mängder med SÖNDAGSMYS!
En helt underbar helg.

Publicerad 2011-11-06 19:16:06 i De bästa av Bålsta! <3,

- Underbara lördagen med Gudsonen & Mimmi.
Igår så vaknade jag och kände: HJÄLP! Hur länge har jag sovit (hade ju faktiskt massa planer) haha! Så hoppade in i duschen, åkte till stan för att möta Lindah & Elias! Satt och fikade en stund, snackade lite skit och pimpla kaffe! Efter en stund så kom Pappa S och lämnade Wilja! Så gick vi vidare mot Björns Trädgård för en massa bus! Barnen lekte och åt lite korv. Tog oss till Södra Station för att möta upp Gudmor mimmi & min fina Gudson! Så tog vi tåget till Bålsta. Dom hade packat väskan, nalkades övernattning hos oss! <3

Underbara barn säger jag bara, dom röjde för fullt! Åt tacos och hade de mysigt, Madde & Elliot kom förbi, drack kaffe och pratade. Förut så var detta en vardag, nu händer det inte ens en gång i månaden! ush, sorgligt. De får vi bli bättre på, att ses. ALLIHOP! Barnen lekte och hade de skoj. Bäddade ut i vardagsrummet, helt plötsligt blev de en hel stor säng och barnen stormtrivdes och låg under täcket tillsammans. Emil kom förbi efter en runda på stan och landade här vid 23, Linus kom hem tätt efter.

Igår så va barnen vakna till strax efter halvtolv! herregud.... Wilja har sovit större delen av hela dagen idag!^^, men så får det bli. Ibland! dom hade de jätte roligt och ville verkligen inte sova igår.

Sen hade jag en h e m s k natt, somnade inte förns 03 och Wilja vakna varannat med hennes hemska mardrömmar och skrek: nej nej neej! :( Kunde inte väcka henne, så satt bara och höll henne i famnen och vagga fram o tillbaka. Efter en stund så slog hon upp ögonen o sa: Mamma! Sen krama hon om mig, och somnade. Två gånger vaknade vi såhär, helt hemskt! :( Ush, dumma dumma drömmar! försviiiinn. Känner mig så maktlös och vet inte varför hon har de, de kommer och går! Nu va de jätte längesen sist, vid inskolningen. Men nu då?
De är så jobbigt när hon inte kan förklara vad de är hon drömmer.. Lilla hjärtat, nästan så jag sitter där och gråter när hon äntligen har somnat om i famnen.

Hade en skit mysig kväll och har verkligen saknat er massor.

Publicerad 2011-11-06 19:10:17 i De bästa av Bålsta! <3,

- Fredagens bus!

Fredagen började ju med att Wilja åkte till sin Pappa! när linus kom hem så hoppade vi in i bilen och åkte till Barkarby och strosa omkring bara! kollade på film när vi kom hem och tog de allmänt lugnt.
Laddade hem: Jag saknar dig, och jag låg och grät som ett litet barn. Hormonell? Javisssst.
SOV, sov lite till och lite längre. Känner mig så trött (obotligt) har ju ätit niferexen över en vecka nu, men känner inte ännu att det har hjälpt nånting. Imorgon så blir det samtal ner till MVC och se hur det blir med antibiotikan och kolla lite nya värden.

Med andra ord så va de en bra Fredag, men helt helt lugn! :D <3

Publicerad 2011-11-04 14:36:45 i De bästa av Bålsta! <3,

- Drömmen om flickornas rum.

Åh jag vill så hemskt hemskt gärna börja göra iordning flickornas rum! Först måste vi bara veta vilken lösning vi ska hitta på. Dom får de största rummet i hela lägenheten, tror de kommer bli toppen! vill verkligen ha tapeten med stjärnor på, SÅ fint! <3 Skulle också kunna tänka mig ha den i grönt. Men detta är drömmen! Rosa & fluffigt. Tills dom själva börjar bestämma! ;) Vill ha de lite mer stilrent (mer vitt) och inte en bakelse helt och hållet. Men ni förstår grejen, tycker verkligen det är hur fint som helst!

Publicerad 2011-11-04 13:24:50 i Bara Patricia,

- Att inte njuta av sin ensamhet.

Du kommer bli världens bästa Storasyster! Är så stolt över dig hjärtat mitt, och vet du? Jag saknar dig redan!

Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt att 'njuta' av ensamtiden utan Wilja! Har jag saker att göra, ja då går det bra. Men det är som en molande huvudvärk, släpper ändå inte tankarna. Man ska passa på att göra de & det. Men jag njuter ändå inte! Utan tycker det känns jobbigt! Det går bra ett par timmar, men sen är de bra! Då vill jag ha hem henne, krama om henne och speciellt att få natta henne och lägga henne i sin säng o se när hon somnar.

Kanske är hönsig, de har jag hört allt för många gånger! Men ser inte riktigt anledningen till att inte vilja vara med henne? självklart behöver man ensamtid med sin partner, men för mig räcker det en stund! Middag, mys och sen tillbaka hem efter ett par timmar. Då fortsätter livet, inte utan henne.

Hur ser ni på ensamtiden, tycker ni att jag är löjlig som känner såhär? Att det inte är en GLÄDJE att lämna bort henne! Men jag vet att hon är hos sin Pappa, de gör saken bättre. För deras relation till varandra, och jag är glad när han vill träffa henne. Och skulle och kommer aldrig neka en träff!

Publicerad 2011-11-04 13:06:56 i De bästa av Bålsta! <3,

- Inte en Fredag som planerat!

Vad hände?
Meningen va ju att åka till leklandet idag med prinsessan när hjärtat kom hem! men istället så sitter jag nu här alldeles själv? uuuush! Simon kom och hämtade henne för en natts övernattning. Min snutt! jobbigt när man inte är riktigt förberedd på det :/ Men imorgon ska jag hämta hem pigan igen! <3 Blir fika med Lindah & Elias inne i stan, sen så möta upp gudmor Mimmi & Liam! Dom ska 'överasska' mig här hemma (dock så vet jag om det) haha, med ÖVERNATTNING! Supermysigt. Fårse vad vi hittar på för bus :) Blir att äta gott och ha lördagsmys helt enkelt.

Nu blir det att RÖJA här hemma då älsklingen åkte iväg!
Ska rensa ut garderoben hade jag tänkt, både min & Wiljas liknar ett tredjevärldskrig...

Tack åter igen för alla fina namn-tips! MOTTAGES gärna <3
Igår satt jag och Linus åter igen och pratade. Det är ett namn som inte är med på denna lista som är verkligen intressant för oss! Men man vet ju självklart aldrig förns bebben väl är ute. De kanske inte alls passar! Men det är så fiiiint.

Publicerad 2011-11-03 20:43:18 i Bara Patricia,

- Blir galen på mitt hår!

Åh, blir helt galen på mitt hår! Nu har jag dock inte färgat på över en månad, men det röda har bara runnit ur! så nu är de någon halvtaskig brun färg! Jag som inte har världens tjockaste hår ser skallig ut när mitt blonda börjar växa ut! ;D haha! Så hemskt. Så måste verkligen hålla upp färgen HELA HELA tiden! Har ni nått tips om hur jag ska göra, vilken färg som ska läggas i? Vad ska jag ha, ska jag lägga i lite ljusa slingor, eller ska jag fortsätta att vara mörk??

Publicerad 2011-11-03 20:09:52 i Gravid med lillasyster<3,

- Namnförslagen <3

Tack så mycket för era fantastiska namnförslag! Åh, så mycket namn man aldrig någonsin har tänkt på.
ETT namn på denna lista är med i våra tankar! <3 De andra har inte nämts. Hm! Spännande.
Fick en kommentar där Cornelia kom på tal, de är JÄTTEFINT! Därför döpte jag Wilja till de i andranamn. Så därför känns det inte speciellt roligt att döpa lillflickan till de :D Men nu så ska vi suga på lite mer namn.
De är trots allt måånga veckor kvar! Men kul att känna lite på namnen.

Vi vet ju faktiskt inte med säkerhet att det är en tös? Hon va inte alls säker... Men den 17:e så får vi veta!♥

 

Publicerad 2011-11-03 13:07:06 i Gravid med lillasyster<3,

- Namnhjälp till knoddis??

Svärmor kom förbi med en liten namnbok! :D Så svårt med namn denna gång till lillflickan... Jag och Linus har väl två namn, men kommer inte riktigt överens! Vi får nog suga in lite mer förslag!

Har ni något namn som klingar in med Wilja? Vill ju att dom ska passa ihop på nått sett! Och eftersom tösen min har ett lite speciellt namn (i mitt tycke) så vill jag att lillknodden också ska ha det!

KOM MED FÖRSLAG då vi står still mellan två! :D

Publicerad 2011-11-03 09:44:20 i Måste ha - Wanties,

- Jabadabado serien, önskelista!
Åh, är det bara jag som ÄLSKAR Jabadabado-serien? Tycker verkligen att den är så fin!
Älskar deras leksaker och tillbehör. Har redan hunnit samla på mig en del, men detta är lite av vad jag vill ha till flickorna! Tycker verkligen den är fin. Nu så har vi en spargris, en annan tamburin, lite olika burkar i olika storlekar, en brödrost! Sen en kladdkaka, en liten väska! Ja, och massa små skallror och sånt som är för smått för att ha framme nu. Men vill ha HELA seriiiien! :D

Så Julklappar, nu vet du tomten. LEKSAKER!♥

Publicerad 2011-11-03 09:21:50 i De bästa av Bålsta! <3,

- Wilja är lämnad! Nu dags att städa.

Imorse skulle Wilja PROMT ta på sig skorna som hon plockade fram, men dom va ju liiite för små! Så arg hon blev när hon inte fick på dom på fötterna.
När jag lämnade Wilja idag så va hon ledsen! :( längesen sist... Men hon höll nästan på att somna i vagnen påvägen dit, sen fick jag dra upp henne! Blev känsligt när jag skulle gå, men vinkade hejdå i fönstret, och efter några steg bort så hörde jag att hon slutade gråta.

Idag och inatt har de inte varit någon bra start på magen! full aktivitet. Vaknade inatt av att jag hade ett par onda sammandragningar och la mig på sidan! Nu på morgonen tog de en stund att ta mig upp för backen till förskolan. Högg till, gör ont i hela övre delen av livmodern, och mer på vänstra sidan!
Nu när jag sitter så drar det till igen, ush. Ja, tiden är väl förbi då man knappt känner av dom!
Men om jag tänker tillbaka så kommer jag inte ihåg att de kändes såhär med Wilja i magen!

Så olika det kan vara. Ska se så det lugnar ner sig under dagen! Ska ju inte göra nått ansträngande precis! :D Och imorgon så får vi svar om de va nått tokigt eller inte.

Publicerad 2011-11-03 08:31:38 i Gravid med lillasyster<3,

- Lillasysters lilla skosamling.

Ja, lillknodden har redan en drös med FÖRSTA skor! <3 Har setat nu på morgonen och plockat lite i hennes låda medans Wilja åt lite frukost (välling framför soffan och en smörgås). Då Wilja ÄLSKAR att ta fram hennes saker och försöker tappert att klä på sig allting!
Så skönt att de är en till flicka, annars hade man ju fått köpa rubb & stubb nytt! Några enstaka unisex plagg, annars så är de ju nått som säger att de är en flick-body eller liknande! :D
Men fröken har fått ganska mycket nytt också. Allt ska hon ju inte få ärva!

Ska va så glad över att ja älskar Wiljas små kläder, fina och i så bra skick!
TACKA GUDARNA ATT JAG TOG HAND OM KLÄDERNA såhär i efterhand... De mesta ser helt nytt ut :D

Är så nyfiken på hur 'liten' eller STOR hon kommer att bli?
Wilja va ju en liten pygmé och hade strl 50-56 tills hon iaf va tre månader? :D hon öka lixom på vikt och inte längd! Men linus... Han va ju betydligt större när han föddes! hjälp.

Publicerad 2011-11-03 08:27:28 i Wilja 17-24 månader,

- Fröken litens egna plats!

Mammas lilla tulta igår när vi åt lite äpplen och vaniljsås! SÅ GOTT de va! <3 Ska göra de lite oftare åt henne, (alltså varma äpplen) inte paj. För de va nått speciellt att få smaska på dessa tunna små skivor med lite kanel på! Så söt och så glad hon va när vi satt framför soffan och myste.

Publicerad 2011-11-03 08:25:44 i De bästa av Bålsta! <3,

- Onsdagslyx!

Igår när Linus kom hem från träningen så hade han med sig en hel drös med äpplen! Så vi bestämde oss snabbt för att baka den där efterlängtade goda smulpajen med äpple & kanel <3
Lite vardagslyx sådär! Wilja fick smaka lite och bara ÄLSKADE äpplena! Degen peta hon bort, de va dom varma och goda äpplena som fröken var ute efter. Blev en tidig kväll för Wilja & Linus, mamma skulle kolla på Greys och la mig efter de! För att just få SOVA tidigt, hah! Tror ni påt eller? Fastnade vid WF och var vaken till över 00, suck! och gick upp 06 imorse, känner mig sådär lagom pigg må jag säga!^^

Lämna Wilja på dagis står på schemat, städa undan här hemma efter gårdagens bus! och sen så kommer Svärmor min över på lite fika och klippning :) Bra Torsdag, lugn men bra!

Ska sätta mig och svara på era snälla tips och råd om havandeskapsförgiftning.
Ska förtydliga mig!
JAG HAR INTE DET ÄNNU, och kanske inte ens kommer att få! Men som barnmorskan förklara så väntar vi nu på provsvarena för att resultaten va skyhöga och blodtrycket va lite högre. Så behöver inte vara nått! Och någon kommentar om att Antibiotika inte skulle hjälpa, har faktiskt inte en aning!
Utan de är det jag ska äta nästa vecka om proverna inte visar att de va någe bra.

KRAM!

Publicerad 2011-11-02 16:45:27 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 25, dagens mage.

Lilla stora jätte magen idag! <3 Har ätit lite god mat precis, nu har baby åkt iväg på träning och jag o Wilja ska busa lite! Sen så blir de att baka lite paj ♥ längtar tills helgen gör jag nu, då jag får leka med Madde & Elliot! Dagen har varit jättemysig med svärmor, har knåpat som sagt hela förmiddagen! Inte klara, men på god väg. Imorgon blir de klippning, och inge mer spännande på schemat! :)

Ni som är mer erfarna utav havandeskapsförgiftning, lämna gärna en kommentar!

Publicerad 2011-11-02 13:03:12 i De bästa av Bålsta! <3,

- Svärmors smyckesblogg!

Nu är det så att vi knåpat ihop en enkel liten design till min fina Svärmor som för försts gången någonsin testar på att just: Blogga om sina smycken! Har setat nu sedan 09 imorse och förklarat alla inställningar, hur man kommenterar, hur man svarar på kommentarer etc! Men nu börjar hon få in de :D

Så lite bilder har vi lagt in på de senaste hon har gjort, och så småningom så kommer alla hennes smycken komma upp. Men det tar ett tag för henne, så ha överseende med de! :D
In och kika, jättefina och unika smycken och inte alt för dyra.

Ni hittar henne på bloggen: http://GunillasSmycken.blogg.se
In och lämna en varm kommentar är ni gulliga hon får lite mer PEPP på vägen!

Publicerad 2011-11-02 08:12:31 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 25, 24+0.
hår♥ 16 dagar kvar till 3D/4D ultraljudet på tittut med älskling, svärmor & mamma! ♥

Bebis: Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Mammas egna tankar:
Som sagt, jag vet nu varför jag är så trött! (mitt dåliga järnvärde) sen va de som jag misstänkte! Magen är mindre denna gång än med Wilja, hon ligger mycket längre ner nu. Likaså att jag väntar spänt på proverna från labbet. Hoppas att få svar på Fredag! Hade ju den högsta graden av äggvita i urinen. Och fick lite information om just: Havandeskapsförgiftning!

Hoppas på att jag bara behöver en antibiotika kur, men man kanske ska ha de i bakhuvudet?
Kan ingenting om havandeskapsförgiftning, och vågar inte tro på allt som står på internet.

Ni som har drabbats, kan ni berätta lite? i vilken vecka, vad hände & så?

Annars så mår jag susen! Foglossningen ligger där och lurar, men är inte allt för jobbig. Får dras med den helt enkelt! Men åter igen, ska inte klaga. Tänker bara på vissa som inte ens kan gå! :(♥

Publicerad 2011-11-02 08:05:03 i Wilja 17-24 månader,

- Mys på morgonen är absolut bäst!Gomorgon världen säger jag och Wilja från våran sida av stan! Eller stan och stan, Uppsala? :D
Imorse så valde flickan min att stiga upp klockan mindre än vad Mamma önskade! Men satte oss fint ute i soffan med en flaska välling, jag satte på lite kaffe och gjorde iordning lite frukost! Yoggi och smörgås.

Nu när jag är gravid (va likadant med Wilja) så var jag tvungen att äta, de FÖRSTA ja gjorde på morgonen! Mår så illa annars, så bums upp ur sängen och in med nått i magen.

Nu ska vi strax klä på oss och borsta tänderna! Lämna Wilja vid 09, sen kommer Svärmor och hämtar mig vid dagis! Iväg ut till Ekilla för att ordna med hennes fotosmyckesblogg! Så nu kommer ni kunna kontakta henne direkt, kommer länka bloggen från min sida.

Publicerad 2011-11-01 16:21:44 i En annan del av Stockholm!,

Försök att trycka ner, du lyckas inte.Sitter nu på tåget och det känns som himlen har lättats.. Känner mig lätt, känner mig inte längre bitter. Jag är inte arg, inte ledsen.. För i all denna soppa så vet vi om vem som har rätt & inte. Bara jag har det på mitt samvete, och du själv. Det är det viktigaste! Jag har bara en fundering. Något som jag inte kan släppa, varför? Och vad får man ut av detta? Mår man bra själv som gör såhär? Vad har du vunnit? Enligt mig, absolut ingenting. Säger bara hur långt man kan gå av ilska och avundsjuka!

Efter en mysig lunch med mamma så är jag nu påväg hem till mina hjärtan. Längtar så förbaskat efter att få borra in ansiktet i älsklingens famn! Vad skulle jag ha gjort utan dig? All styrka du ger mig, allt pepp. Att du är den du är för oss! Så tacksam över att jag får vara lycklig med dig.

Hoppas att de har gått bra för gumman på förskolan idag, en lång dag! Bloggar sen när jag kommer hem. Är helt matt, tom men lättad. Att bara få prata! Att det kan ge en så mycket?

Och vet ni! Jag kan också, jag ska bara ta steget och verkligen våga. Jag blir inte svagare, bara starkare av alla motgångar! Jag är fortfarande så ung, är bara och känner med tårna på livet som skall komma.

Publicerad 2011-11-01 09:46:06 i De bästa av Bålsta! <3,

- Nu får jag snart magsår!S T R E S S M O R G O N - Detta ger mig klart magsår! På 40 minuter så har jag hunnit med att lämna hjärtat på dagis, hem, duscha, sminka mig, fönat håret och klätt på mig! Känner mig riktigt duktig må jag själv säga! Nu sitter jag och sneglar lite på ungamödrar. Ska sätta på en kanna med kaffe, svepa några koppar och sen åka ner mot Gnesta för möte. Så idag så hämtar Linus Wilja från dagis efter 16 :) Så kommer JAG hem till serverad middag, de gillas!^^, lite oftare så tack? haha!

Sen blir det att färga håret ikväll. Blir galen på detta, färgen fastnar inte! så nu måste jag fan lösa detta. Annars blir jag BLOND igen!
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

Patricia.extensions@hotmail.se


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela