Publicerad 2012-01-04 12:59:19 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 34, 33+0.




Bebis:

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Mamma:
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Postat av: emma nilsson (:

Publicerad 2012-01-04 13:46:14

Åååh, nu är det inte så jättelångt kvar! :) Spännande värre! :)

Postat av: Madelene

Publicerad 2012-01-04 13:49:05

Så fin mage :) Undrar en sak, hur mycket hade du gått upp i v.30? Jag har inte vägt mig sen inskrivningen men gjorde det idag, är i v.29+4 och har ökat 7 kg sen inskrivningen i v12. Är det normalt? :p kram!

Postat av: Charlotte - Mamma & Gravid

Publicerad 2012-01-04 13:55:49

Du har så otroligt vacker mage! Jag älskade din mage med wilja och den är precis lika underbar nu!



Har inte magen sjunkit med? Kan ju va därför sf måttet var litet. Mitt var också väldigt liten för några veckor sen och hade knappt växt alls, men det var ingen fara för nästa gång hade hon växt till sig igen :) Hoppas det inte är någon fara med lillasyster <3

Kramar!

Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

Publicerad 2012-01-04 14:02:53

åh fina stora magen :) tycker inte den ser liten ut. men min såg ju superliten ut trotts att jag låg i mitten på kurvan så :p



ja precis, det finns ingen anledning att vräka ut sig en sådan kommentar! förstår inte varför folk ska vara så elaka

Postat av: Louise&Isabella + bebis i magen- BF 24 januari

Publicerad 2012-01-04 14:22:49

jag tror inte det är någon fara, jag går in i vecka 38 idag och i fredags låg mitt sf på 31 och hade inte växt något alls på två veckor. ska på extra ul imorgon men jag ororar mig inte direkt eftersom storasyster också var liten och vi redan vet att denna bebisen kommer ligga strax under tre kilo precis som sin syster!!

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2012-01-04 14:59:41

svar: nej men man skriver ändå inte så som "en vuxen" människa till någon annan.

Man kan ju inte tycka alla barn är söta, men det behöver man ju inte säga. Kan ju vara tyst om det... Skulle bli tokig om någon skrev så om Vira..

Men men.. Bara att strunta i vad människan skriver.. Bara avundsjuka. för denne inte bar barn säkert.



KRAMAR FRÅN OSS...

Postat av: Mysan

Publicerad 2012-01-04 15:11:34

Sv jag förstår dej precis! Skulle inte heller tolerera att en vuxen människa skulle gå på mina barn! Aldrig! Det är isåfall den personen som har något allvarligt fel! Men tror att det är fler människor som tycker både du och Wilja är bland det vackraste som finns sp den människan kan känna sig rätt knäckt! Tror mest man skriver så för att man är avundsjuk! Eller att man själv har något fel! Tycker du gör rätt som blir förbannad men låt inte människan ta all din energi! Kramar <3

Postat av: Novembersara.

Publicerad 2012-01-04 15:49:18

Du har så vacker mage och så fin gravidkropp!

Postat av: Cecilia. Mamma till Lova 110404 <3

Publicerad 2012-01-04 16:28:05

åååh så fin mage! <3

Postat av: Sandra - Mamma till Leon

Publicerad 2012-01-04 16:29:23

Nej det är helt sjuk! Att ens gå på barn oavsett ålder är fel! Sitt egna barn är alltid finast i världen och så kommer det alltid att vara! Har fått höra att Leon är ful också,men som du säger, JAG vet att han är söt så jag skiter i det. Nä skulle aldrig falla mig in heller att säga så till någon annan. Vissa människor borde tänka sig för innan dom pratar/skriver!

Kram <3

Postat av: Jenny

Publicerad 2012-01-04 20:09:44





Fiiin mage;)



Jag jag håller helt o hållet med dig, jag förstår verkligen inte hur människor man säga/ skriva sånna saker.

Men ärligt talat så tror jag att dessa människor ifråga är avundssjuka, avis för att det går bra för andra personer..

De är avskyvärt att gå på en sån söt liten tjej som Wilja som inte ens har gjort något mot personen i fråga eller ens kan försvara sig!!! Fruktansvärt helt enkelt!!!...



Jaa gud ja, foglossning är inte o leka med vissa dagar, allt blir så överväldigande o "jobbigt" när de sätter igång ordentligt. De jobbigaste som jag känner är att jag är själv när alla dessa jobbiga situationer kommer upp, de är ju lite halvknepigt att försöka massera ryggen själv;) men de är ju bara att stå ut;)



hur fungerade akupunkturen?



kramar

Postat av: Jenny - Blivande 2 Barnsmamma

Publicerad 2012-01-04 20:21:15

Okej, jag vägde också 46 innan jag blev gravid sen är jag 163 lång så jag är ganska liten i kroppen jag med.

Det är inte alltid så kul :S



Men 20kg är ju ingen fara :) Det försvinner nog fort sen, det mesta brukar ju försvinna redan efter förlossningen sen flyter det på bra med resten, det är bara att bita ihop dom sista veckorna :)



Oj, vilka bamsebebisar :)

Postat av: ENDENISE - Vinn en valfri barntavla ♥

Publicerad 2012-01-04 21:33:18

fina MAGEN ♥

Postat av: Sara

Publicerad 2012-01-04 21:43:18

Magen ser ut att ha sjunkit rejält tycker jag :)

Åh vad man längtar tills man själv har ett liv i sig <3

Mer gravidbilder tack! :)

Postat av: Novembersara.

Publicerad 2012-01-04 22:34:11

SV; Förstår det, men jag tycker din kropp ser helt sjukt fin ut, 15 kg extra or not! Men jag förstår vad du menar, jag känner mig som en ballong fast jag "bara" är i vecka 22 och bara gått upp 2 kg!

Postat av: Novembersara.

Publicerad 2012-01-04 22:41:20

Kände att jag ville skriva en till kommentar.. Läste svaren på frågorna i den personliga delen och kände igen mig väldigt mycket. Både min mamma och pappa var alkoholister när jag var liten, och jag gick upp och gjorde min egen frukost från att jag var 6 år medans mina kompisar fick serverat upp till högstadiet. Dom skiljdes när jag var 15 och då brakade helvetet lös. Jag flyttade då, blev satt i ungdomslägenhet, fick inte bo hos mamma, blev utkastad från pappa.. Nu har jag och mamma dock fin kontakt, hon är nykter nu, och pappa och jag har kontakt men han dricker fortfarande mkt. Har alltid skött sitt jobb men jättefull på helgerna.



Och den frågan du fick om varför du inte vänta med att bli gravid tills du kände din pokjvän.. Jag blev gravid 21 augusti, jag och min pojkvän blev tillsammans den 26 mars. Många höjde på ögonbrynen kan jag säga. I det här fallet tycker jag att man får lita på magkänslan, jag tror att man känner på sig vad som är rätt och fel och huruvida pojkvännen är redo!



Lycka till med allt!

Postat av: Sara

Publicerad 2012-01-04 23:03:22

Min sjönk början på v37, Nathalie kom v38. :)

Ser faktiskt ut som att den sjunkit, hon kanske ligger längre ner?

Många barn ligger djupare och då ser magen ut att bli "mindre" .

Tror du att hon kommer innan bf eller går du över som med Wilja! :)



Många kramar!

Postat av: Lina - Mamma till Eila

Publicerad 2012-01-04 23:32:32

Å vilken fin mage :). Nu är det inte långt kvar ju :). Skönt för dig!

Postat av: Alexandra BF+8

Publicerad 2012-01-05 06:32:28

Ja övertiden är riktigt frustrerande. Men sköt att veta att han snart är här! :) tack så mycket och detsamma! Inte lång tid kvar för sig heller :) kram

Postat av: Ida

Publicerad 2012-01-05 10:04:11

Mysig med mage !!



sv. Tack! den är från H&M, dock kanske 2 år gammal..

Postat av: Martina, Ellas mamma

Publicerad 2012-01-05 19:27:19

Så himla mysigt och fint med dessa underbara gravidmagar.

Längtar tills min mage börjar bli lite större:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela