Publicerad 2012-01-19 09:26:58 i Bara Patricia,

Otillräcklig & Uppskattning.


Efter att ha varit ute i över timman och bara gått.. kollat omkring, så kan jag faktiskt inte hålla tillbaka leéndet även om morgonen startade ganska jobbigt med en känsla som drog över mig på en gång.
Kalla det graviditetshormoner eller vad som! Att känna den där bitande kylan mot kinderna, höra snön knastra lätt under fötterna. Solen som lyser en i ögonen.. Rensa tankarna, Wilja lämnad på dagis.. Bara att vara ute har gett mig lite mer ork denna dag.

Att få skriva av sig.. har setat här nu på en liten bänk och jag insåg hur skönt det faktiskt är!
Bara få orden att ramla ut.. Att inte hålla det inom sig! Det behövdes. Har läst lite nu på era kommentarer som kommit in, om att det är en depression som jag hamnat i. Det har jag inte, jag har varit där. Och detta är inte ens i närheten av så som man kan känna! Kanske en lättare form, men detta är något som jag bär med mig nästan dygnet runt även om jag inte tänker på det.

Utan de jag känner nu, de är den här känslan av att vara otillräcklig.
Känner mig ibland som otillräcklig som mamma, känner mig otillräcklig som flickvän.. Känner mig otillräcklig i studierna. Bara otillräcklig som person! Och ibland sköljer det verkligen över en.
Jag är Mamma, men jag är också Patricia. Det är nog den delen av mig som hamnat i bakgrunden. Den jag inte tagit hand om, jag har tagit hand om alla andra. Men ibland vill JAG få känna mig omhändertagen! Uppskattad. Vill känna mig behövd.

Ibland har man nog sina dalar..
Och dom behöver nog att komma, för att kunna verkligen uppskatta morgondagen då allt inte känns lika grått. ♥ Och när väl allt kommer till, så vet jag att jag har allt jag kan önska.

Jag har en helt fantastisk pojkvän, som jag älskar så innerligt så hjärtat gör ont! Därav den stora rädslan, att förlora den person som står mig allra närmst.. han som jag vill dela allt med, han som jag vill leva mitt liv med! Han som jag vill alltid ska finnas till hands, han som alltid ska kunna lägga sin hand på min axel och kunna trösta, han som alltid finns där för att lyssna.

Jag har en bedårande liten dotter som jag lever för! vilket ni alla vet. Henne gör jag allt för.. att få vakna varje morgon och veta: En dag till, det ger mig en sådan enorm vilja och kraft. Att aldrig sluta! Ger jag upp, så kommer jag svika henne. Och det har jag lovat, att svika mina barn. De kommer jag aldrig att göra!

En till liten flicka kommer snart att komma, och jag vill överösa denna lilla prinsessa med all kärlek.. Våran lilla kärleksbebis, på riktigt. Hon är så efterlängtad, och jag vill bara få träffa henne! Se henne i sina ögon. Och tala om för henne som varje dag för Wilja: Jag älskar dig!

Jag har en otrolig ny familj vid min sida som både har tagit till sig mig & min dotter på ett otroligt sett.
Som finns här, som stöttar, som hjälper oss med allt! som vill vara delaktiga. För mig som inte är van, kan det ibland kännas overkligt! SKA det vara såhär? Kanske de är det som spökat på sista tiden.. Att jag inser vad jag själv har missat.. De jag trott varit normalt är helt jäkla onormalt?

Vi har världens mysigaste lägenhet! Även om det är en 2:a så vill jag inte bo någon som helst annanstans.. Jag trivs här, jag älskar vårt hem. De är en liten oas.. Min trygghet! ♥
De jag vill komma till, att jag har så mycket fint i livet. Och de gör mig förbannad över att de förgångna ska få komma ikapp. Vill njuta av nuet, inte dalta dået.

Postat av: camilla

Publicerad 2012-01-19 10:03:38

Hej Patricia.. Ville komma in med en kommentar för jag hängt med i din blogg under lång period och vi har mer gemensamt än vad jag trodde. I alla fall allt du känner är för mig otroligt bekant det är nått som jag levt med i flera år. Jag är en tös som är uppvuxen med beroende i bilden och en svårare uppväxt vilket faktiskt ger spår senare i livet oftast när det är som bäst. Sorger som man egentligen inte tänkt på kommer när man faktiskt mår som bäst.. O saknad, längtan efter dem där som faktiskt egentligen ger en känslan av ensamhet är inte lätt heller. Jag vet ju inte riktigt om det är detta du menar men för mig ger det mig den kopplingen i och med att du har ju som jag också en tuff bakgrund inte så som velat ha det men så det har varit. Jag ville i alla fall säga att jag gärna lyssna och finns där om du känner att vill skriva av dig. För ett lyssnande öra är för mig viktigt speciellt om man själv känt den känslan. Jag nådde kulmen förra veckan med min pappa och fick sagt det jag behövde få sagt om han orka lyssna det förmodar jag att han inte orka i och med att samtalet sluta med att han bad mig dra åt helvete men det gör faktiskt ingenting för jag fick sagt mitt och nu släpper jag taget :D.. Så om jag kan få låta en annan ha nån att prata med för att nå dit så gör jag det mer än gärna. Kram på dig och töserna :D

Postat av: Jenna

Publicerad 2012-01-19 10:17:22

Hej tjejen! Tack så otroligt mycket för dina fina hälsningar!! Det är helt fantastiskt och urhärligt! Än så länge har livet med två barn varit mycket "lättare" än jag föreställt mig. Tänk, snart har du din lilla här också, jag längtar för din skull!!



Jag kan känna igen mig i dina tankegångar lite, jag läste nånstans att "mammalivet" är det mest ensamma livet och det kan nog stämma för många.

Jag har nästan helt bytt umgänge sen jag fick barn och har nog till största delen att göra med att andra i vår ålder som inte har barn lever helt andra liv och man tappar många på vägen.



Hur länge hade du tänka vara hemma med lilltjejen? När hon kommer får vi se till att köra fika och promenixer för fullt! Det kommer ju bara var ca 1,5 månad mellan sessorna :)



Stor kram!

Postat av: Amanda

Publicerad 2012-01-19 10:30:17

<3 Att vara gravid kan vara en känslomässig berodal-bana...

Postat av: ENDENISE

Publicerad 2012-01-19 10:42:52

Har läst inläggen och jag vill bara säga att jag finns här, självklart finns jag här med ett öra! Ett öra som verkligen vill lyssna. ♥ Livet är inte alltid lätt och det är tur det. Det är alla nedgångarna som får en uppåt i livet. Att glömma bort sig själv och så otroligt lätt när man har barn. Jag känner så igen mig. Jag är också rädd, rädd att mina käraste bästaste Staffan ska gå åt sidan. Även om det aldrig funnits på världskartan. Men detta beror ju givetvis som du säger, att man är rädd för att bli lämnad ensam. HUR skulle jag klara mig?



Du kommer snart upp igen. Man blir så jävla less i slutet av graviditeten, jag blev jäkligt depp och ja, jag började också tänka.



Men bara så att du vet, jag finns här gumman!

Kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-01-19 10:42:53

Nej jag vet hur det är. Jag och min pappa sa upp kontakten i juli har mått så dåligt efteråt har varken vetat bu eller bä kände mig verkligen inte trygg i beslutet samtidigt som jag gjorde det för jag varit så arg, så i alla fall vi hade inte pratat nu sen i juli förrän förra veckan för hela det här har grott i mig att ska det bara vara så lätt att avsluta en relation till sin pappa eller ska det va så lätt att bara avsluta en tills sitt barn och inte minst sagt som grävde i mig min lilla dotter det är ju hennes morfar så jag kände mig inte alls redo så tog kontakt med pappa förra veckan för att få sagt vad som behövdes och med hopp om att det gick och rädda och ville så gärna hoppas på att var redo att lysnna men han är tyvärr ite där så att det blev en seger för mig ens där är för att alla dem käsnlor jag bärt på i och med att vi bröt kontakten fick jag berättat som ett avslut i alla fall. Men att du måste vara mogen för att komma till din lösning i detta och självklart i din takt. För alla fungerar vi på vårt sätt men du kommer nå dit när du känner dig redo men alla känslor du bär på är helt okej för du är inte ensam i det.



Inget att tacka för att jag tog mig tid till att skriva :D... Är för mig en självklarhet.. Kramar

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-01-19 10:54:24

Känner igen mig i det du beskriver att du känner,har själv haft en jobbig uppväxt och jag är så glad att jag träffade Christian just då och inte senare.

Va verkligen på botten men kämpade mig kvar vid ytan på nåt sätt.

När jag och Christian träffade varann så kände jag mig älskad och trygg på första gången på väldigt många många år.

Och Christians familj tog verkligen an mig, skämde bort mig på dom simplaste sätten men för mig betyde det världen <3

Kan också känna att mitt i mitt lyckorus kan det förflutna tränga sig på oinbjuden :(

All ork och den glädjen jag känner för Nathalie och Christian

bara tyngs och det gamla sätter sig fast.



Hoppas du känner dig bättre och att nuet och glädjen tar över.

Lättare sagt än gjort,jag vet <3

Själv så få jag såna svackor och blir bara ledsen och rädd..



Om du skulle vilja prata nån gång så få du ringa :)

Tro vi skulle ha mycket att prata om ;)

Kan maila mitt nr om du vill?



Många kramar

Postat av: venna

Publicerad 2012-01-19 11:02:24

Tänker på dig! Hoppas du får ut dina tankar och någon att prata med, tveka inte på att höra av dig :)

Postat av: Jessica - mamma till Joline

Publicerad 2012-01-19 13:06:19

Livet går upp och ner, ibland lär man gråta av sig lite, eller skriva av sig. Man måste få göra det! Man blir en helt annan människa och man känmner sig tusen gånger lättare efter!



En mamma är världens bästa mamma för just sitt/sina barn!



Postat av: Alexsandra

Publicerad 2012-01-19 14:41:27

Känner igen mig i det du skriver man vill bara ha lite uppskattning och få vara sig själv nångång då och då.. Stor kram!

Postat av: Nicole - mamma till C & H

Publicerad 2012-01-19 21:40:10

Se det som något fint att du fått den här nya familjen :)

Man får ju det man förtjänar,

Lycka till med allt :)

Postat av: Jo

Publicerad 2012-01-19 23:17:17

Hej! Jag kan känna igen mig i det du skriver, fast endå inte. Jag tror att när man själv får barn och skapar en familj( vilket jag inte har iofs) så kanske det som hänt en som yngre kommer i kapp en. Du har inte funderat på att gå o prata med någon utomstående? Det vore nästan konstigt om du inte känner som du gör nu, efter allt som hänt i ditt liv.. Ibland kan man behöva snacka med någon som inte känner en,dina nära osv. Ge det en chans. tror man kan få råd på vårdis om vart man kan vända sig. det kan vara värt att testa? man kan inte vara hur stark hur länge som helst.. Kramar !

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela