Publicerad 2012-01-12 14:53:13 i Wilja 17-24 månader,

Mysan är hemma, <3






Behöver jag säga att Wilja har njutit av maten? :D
De va kött idag på förskolan, vilket inte kommer in i Wiljas mun knappt... Ända sedan hon var liten så har hon ju inte ätit någon burk med kött i, köttfärssås går bra, korv går bra. Men inget annat! hon plockar ut varenda bit som kommer in i munnen. Har försökt att lura fröken o f t a.

Så här hemma lagas nästan bara kyckling & fisk! Vi äter iof också sällan kött kött. Men undrar varför de är så? Hon äter precis allt annat! älskar bönor, oliver, burgur, ris, allt sånt. Men just kött, icke!
Så hon fick lite rester nu från gårdagen då hon pillat i pyttipannan och bara ätit upp all potatis.

Sen är de ju så att vi har fått tabort hennes del av grönsaker till middagen! (efter hon ätit upp så får hon en skål) Annars äter hon sig mätt på grönsakerna och låter bli maten.

Broccoli, spenat & sparris, oliwer & fetaost kan hon bokstavligen LEVA på, och kidneybönor. Det äter hon som de vore godis i en liten skål framför tv:n om hon själv fick bestämma.

Har ni också så med nått i matväg? nått som dom vägrat sedan burkarna invigdes? :)

Postat av: Martina, Ellas mamma och bebis i magen.

Publicerad 2012-01-12 15:22:24

Man blir så glad av att komma in på din blogg. Fastnar direkt!:)



Har du någon aning om designer och annat, hur man går till väga för att få det som man vill? Jag är absolut ingen expert och vill Verkligen få utseendet att bli som jag vill.



Som sagt. Underbar blogg och fortsätt precis som du gör.



Ha en underbar onsdag.

Kramar

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-01-12 15:35:08

Wooow vilka härliga bilder:)

Postat av: maria

Publicerad 2012-01-12 15:35:26

Cevin äter inte knappt heller kött, knappt korv, förutom korvstroganoff. Men jag lägger alltid upp allt på hans tallrik i vilket fall som helst och försöker få han att smaka, ibland går det och ibland inte. Går bra om köttet är typ kokt med såsen en stund, men inte om man lägger små köttbitar. Inte ens köttbullar.

Postat av: Jenny

Publicerad 2012-01-12 15:45:33

Min lillebror som snart är sex äter inte heller kött! Han har aldrig gjort det. Han äter verkligen allt annat, inte ens köttfärssås går bra.. Det är väl bara så, har säkert med konsistensen att göra tror jag...

Olivia älskar fisk, men äter annars det mesta! Eller hon vågar iaf testa allt och det är det viktigaste:)

Postat av: Katten

Publicerad 2012-01-12 16:04:49

Våran mellersta son ville absolut inte ha mat när han var liten.



Han ratade allt förutom blodpudding. Det enda han fick i sig var välling. Men som tur är så började han äta mat när jag lyckades lura honom när han va 3 år att vällingen var slut både hemma och i affären... :)

Postat av: Lina - Mamma till Eila

Publicerad 2012-01-12 16:47:20

Men bra ändå att hon är så glad i grönsaker :)

Postat av: Sandra - Mamma till Leon

Publicerad 2012-01-12 16:59:49

Leon kom till datorn och sa "titta bäbi" Wilja heter hon, är hon söt frågar jag, han nickar med världens leende :D

Postat av: Lina - Mamma till Eila

Publicerad 2012-01-12 17:15:39

Tack vad snäll du är :).

Ja jag kan faktiskt rekomendera Priorin.

För två år sedan tappade jag jättemycket hår som en stress-reaktion. Då började jag äta Priorin (3 tabletter om dagen) och jag började snabbt se massa nya små hårstrån växa ut och efter några månader hade jag fått tillbaka håret igen. Nu efter graviditeten köpte jag Priorin och åt bara en tablett om dagen för jag tänkte att då kanske jag kunde förebygga att håret föll av.

Men nu ska jag börja äta full dos igen så borde det växa ut :).

Finns att köpa i hälsokostbutiker och kostar 399:- per burk har jag för mig.

Postat av: Sara

Publicerad 2012-01-12 18:22:00

Nathalie hon vägrade all burkmat :/

Så hon fick äta det vi åt,fik mosa åt henne.

Hon har alltid varit extrem med mat,kräsen liten dam :)

Samma här,vi äter mest kyckling och fisk,Nathalie äter väldigt lite kött.

Fläskfile går bra eftersom det är så mört.

Hon älskar dessutom avokado och broccoli :D



Vilka söta bilder på Wilja :)

Och vilken fin tröja hon har på sig!!



Kramar

Postat av: ENDENISE - Vinn en valfri barntavla ♥

Publicerad 2012-01-12 19:14:18

sv: Jag har lite rölätt på båda sidorna så det är nog därifrån. Man ser lite på fotona, men det är ganska mörkrött då hon inte alls är blond som Wilgot :)



Haha ja älskade Wiljas veck, så himla fina!

Postat av: Helen - mamma till Lea & Ellie

Publicerad 2012-01-12 20:01:04

Fina bilder på Wilja :) Kul att hon äter broccoli och andra grönsaker iaf. Lea äter bara ärtor, gurka/tomat i grönsaksväg. Dock äter hon gärna köttgrytor m.m istället så flickorna skulle ha gått halva vägen var och lärt sig av varann :) Närmar sig för dej nu, började läsa din blogg när jag var gravid och nu är lilla Ellie redan 9 dagar! :)

Postat av: Jenny&Loke

Publicerad 2012-01-12 20:03:23

Yes det har jag:D

En snabblektion bara tack:D du behöver inte skriva en lång förklaring

Postat av: sabrina

Publicerad 2012-01-12 20:44:28

Sv: åh tack så mycket..

Älskar bilderna på din flicka när hon äter, hon uttrycker så mycket känslor :)

Postat av: Tove

Publicerad 2012-01-12 22:10:49

Först och främst ÄLSKAR din blogg, du verkar vara en sån underbar person. Skulle jag ha bott i stockholm hade du gärna fått fixa mitt hår för skulle vara så roligt att träffa dig irl.

Men till inlägget. Jag är 21 år och sedan jag var barn har jag ALDRIG tyckt om potatis, varken på burk eller nu, det är jättekontsigt och vad brukar man bli bjuden på när man är hos svärmor om inte potatis. Känns så dumt att säga att man inte äter det så får jämnt sitta där med kväljningar i munnen, bara för att äta på det som bjuds. Dock vart det svårt för mina föräldrar när jag och min syster var mindre. Hon äter inte pasta så de fick jämnt göra 2 olika rätter åt oss. Oj massa babbel här, Ha en toppenkväll !

Kram Tove

Postat av: Emma

Publicerad 2012-01-12 22:26:51

Så charmiga bilder!

Vi får också vänta med grönsaker tills en del mat försvunnit. Majs är favorit här hemma hos oss. Viktor är ganska så kräsen med mat, men det är jag också så det är nog inte så konstigt. Favoriter i mat är nog korv och pannkaka. Fisk är jättesvårt att få i honom...

Hoppas att det gick bra att hämta tjejen och att du inte blev för blöt!

Postat av: Cissi - Mamma till Vidar

Publicerad 2012-01-12 22:37:40

Åhh! Sicka sötiga bilder! :)



Min lilla kille är likadan som Wilja med sallad. Han älskar det och skulle utan att blinka kunna leva på det. Ibland har jag tagit ungen på bar gärning när han försökt snuva mina marsvin på lunchen(!)



I övrigt vet jag inte om det är något han är så kinkig med... Han är iof inne i en sådär allt-annat-än-att-just-äta-mat-intresserar-mig-period just nu, men är inte särskilt mjäkig annars heller.

Kött KAN vara lite knepigt, men tror mest det beror på konsistensen :)



Postat av: Jasa

Publicerad 2012-01-12 23:05:19

Så kul att se hur Wilja växer och utvecklas :) Har följt din blogg sen du hade Wilja i magen och snart är bebis nr 2 ute och jag är kvar och läser :)

Jag hoppas att bara det får dig att förstå vilken härlig människa du är och att det du gör uppskattas av oss andra. Fortsätt så :)Och dom elaka ska du inte bry dig om, det är bara ett gäng patetiska människor som är avundsjuka på hur du lyckats i livet och att du har det mest värdefulla man kan ha och drömma om-en egen familj! kram på dig

Postat av: Carin

Publicerad 2012-01-13 16:40:47

Nu har ju jag inget barn utanför magen, än :) Men jag kan ju tala utifrån mig själv och hur jag var som liten :)



Är vegetarian; äter varken fisk, fågel eller kött. Men så har det inte alltid varit. Började när jag var 3 år och peta bort kött, alltså kotletter osv. Antagligen berodde det på att bitarna "svällde" i munnen trots allt tuggande. Så jag ratade allt kött som var liknande. köttfärs, korv och sådant som kallas "barnmat" gick ner. I 4;an slutade jag med det dock och har sedan dess ätit vegetariskt i skola och hem. När det gäller fisk är det något som jag inte skulle kunna tänka mig att äta. För mig är det doften och synen som säger nej. Det går liksom inte. Trots att min mamma försökte som en idiot när jag var liten (traumatiska minnen :) )..



Alla är vi olika och gillar olika :) Ibland är det bara till att gilla läget. Men hade jag fått önska så skulle jag åtminstone äta kött, för det luktar så gott och speciellt grillat :)

Postat av: Frida - mamma till Liam

Publicerad 2012-01-13 20:21:48

Så otroligt söt dotter du har :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela