Publicerad 2012-01-02 10:49:18 i De bästa av Bålsta! <3,

Fan va irriterande.


I skrivande stund så kan inte låta bli att känna mig riktigt irriterad och ledsen..
När någon i ens närhet 'stjäl' ett namn, inte så jävla konstigt att man håller käften om det. Och enbart berättar de för sina närmsta i familjen och sina närmsta vänner! ÄVEN om man inte är vänner idag, så har man väl en skalle bakom allt, eller?

Kommer så väl ihåg när jag berättade i somras om vad lillasyster skulle heta, och du berättade då ditt namn som låg i tankarna. Många ungar som heter likadant, så är det världen över! ett barn måste självklart ha ett namn. Men att ta en väns, eller forna. Skitsamma, de tycker jag är förbannat respektlöst!

De jobbigaste är att jag och Linus har haft ETT namn som vi varit överens om, ETT namn som jag tyckt om sedan lång tid tillbaka. Innan jag träffade Linus, som jag berättade och som han fastnade för direkt!
Vi har alltså gått och kallat lillasyster i magen för detta namn, och nu känns de plötsligt JÄVLIGT fel. Samtidigt så känner jag, de ÄR vår tjej. Så de ska inte spela någon roll, ingen alls.

Hur hade ni känt? :/

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-01-02 10:52:30

Vad var de för namn då, för misstänkjer att du ej kommer ha de längre..?

Postat av: jennifer

Publicerad 2012-01-02 10:56:36

ush va tråkigt! därför håller vi tyst om alla våra namnförslag tills hon är ute i vida världen!

Postat av: Ida - mamma till Hugo

Publicerad 2012-01-02 11:10:42

Skit i att någon annan tagit det namnet! Då blir ju dom sura också för att du tar det. ;) Låt inte dom förstöra.. skulle ju vara tråkigt. Väljer du ett annat namn nu har ju dom fått som de vill. Stå på dig kvinna! :)

Postat av: Patricia, Wiljas mamma & lillasyster i magen.

Publicerad 2012-01-02 11:13:47

Som jag skrev, de handlar inte om grejen att fler barn heter likadant för de gör barn världen över!

Dock så bröt vi kontakten i höstas, och vi har alla gemensamma vänner kvar. De som suger!

Men som sagt.. Bara själva grejen, tycker den är rätt låg måste jag säga.



Men vi har de som förslag, och de är våran tjej i magen. Så jag skiter i det :) blev bara fruktansvärt irriterad när denna tjej har gjort allt för att lägga näsan i blöt gällande ALLT.

Postat av: Johanna 23- mamma till 3

Publicerad 2012-01-02 11:50:22

Ha kvar ert namn. En kompis ill mej döpte sin dotter likadant som

Min. Hennes är född 11 och min 09. Det värsta är att hon i te sa vad barnet hette föränn hon var två månader gammal, och vi var vänner! Urk!

Postat av: Pernilla - 21 år och mamma till Kevin och pyret i magen

Publicerad 2012-01-02 11:50:31

Sånt är bara så himla lågt så det inte är sant, förstår inte hur folk tänker!

Var med om samma sak när vi skulle ha sonen och då var det väldigt nära vänner som "tog" namnförslaget och dem hade ändå sagt något helt annat från första början tills vi sa det vi hade bestämt oss för.



Men som tur är så hittade vi något annat till slut, men förstår hur du/ni känner.

Nu har vi inte nämnt något till vänner (bara våra föräldrar & syskon) vad dottern ska heta.



Men ibland så undrar man verkligen hur/vad folk tänker med!

Men hoppas att det löser sig på ett eller annat sätt.

Kram!

Postat av: Emma

Publicerad 2012-01-02 12:18:16

Irriterande!!



Sv: Tack så mycket. Vi klarade över tolvslaget, 5.53 sen förste januari föddes han :)

Postat av: Amanda - Blivande mamma i februari

Publicerad 2012-01-02 12:44:49

Förstår dig! Så jävla respektlöst, så gör man faktiskt inte. Det är en sak om man slumpmässigt vart väldigt fast för det namnet båda två innan man ens visste vad den andra tänkte. Men att bara ta sådär när hon vet att det är erat enda, det är bara fel! Men tyvärr finns det ju sånna människor med.. Förstår din frustration extra när jag och min kille har så svårt för det här med namn, hade nån gjort så mot mig nu hade den fått en rak höger! Idioter det finns asså, men stå på dig ni kommer välja rätt i slutändan vare sig det är samma namn eller ett nytt. Lycka till och många kramar till er!

Postat av: Alexsandra

Publicerad 2012-01-02 12:57:18

Näääää fy va tråkigt :/



Jag har sagt vårat namnförslag och kön till dom som jag vet kan lita på, däremot har jag en väninna som döpte sin son till Oliver men hon var så gullig att hon fråga om jag tyckte det var okej, fint gjort tkr jag!



Kram tjejen!

Postat av: Malou

Publicerad 2012-01-02 13:10:51

Jag hade blivit sjukt arg. Det är dålig stil. Bara för att man inte är vänner nu så gör ju inte det att det är ok att 'ta' det namnet bara sådär. Men tyvärr får man nästan räkna med att det finns folk som tar det namn man själv tänkt ut pga att dem får en 'åh ja det namnet är underbart!!!'. Folk är i största allmänhet idioter. En bekant till mig är gravid och jag kommer aldrig andas ett ord om de namn jag tycker om just pga att det finns dem som inte har någon jävla moral och bara tar namnet. Man får fan ta och fråga om det är okej. Vart tog respekten vägen?! Kul för henne när barnet frågar varför heter jag detta? ' Jo för att min före detta kompis ville döpa sitt barn till det så jag tänkte bajs på henne och döpte dig till det, enjoy! '

Postat av: Josefin - Mamma till melwin 100831

Publicerad 2012-01-02 13:11:05

Åh ja vet hur du känner, jag har med så.. Ja Och robbin hade Melwin sedan dag ett, sedan vi fick veta att ja var gravid. Ja prata med en tjej varje dag under gravidteten hon hade ett annat namn till sin son, sedan blockade hon mig på fb och allt sånt och sen när ja fått melwin ja då hade hon fått sin MELVIN! de känns lite som om folk inte kan hitta på egna namn..



Ett annat namn jag hade var hugo, ja låg länge och valde mellan just Melwin och hugo, en bekant som också skulle ha barn i samma sväng frågade hela tiden vad ja hade för flick och pojknamn ( även fast ja visste att ja vänta en pojk) hela tiden la hon upp nya statusar med MINA namn på facebook. Idag heter hennes son HUGO MELWIN. Hemskt tråkigt att folk inte kan hitta på egna namn faktiskt, men de betyder bara att vi har bra smak gumman. :)



Jag tycker inte ni ska byta namn på lilltjejjen bara för att någon har tagit samma namn, de har ju varit självklart för er så länge. Ja funderademånga gånger på att melwin skulle heta något annat, men idag är de det ända minnet han har av sin pappa. Att vi valde hans namn tillsammans, och Melwin VAR en melwin hela tiden.. Så självklart, allt föll så naturligt, precis som de gjorde/gör för er.

Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Publicerad 2012-01-02 13:32:46

Usch så tråkigt. Men ta namnet ändå. Ni umgås ju inte längre.

Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Publicerad 2012-01-02 13:32:46

Usch så tråkigt. Men ta namnet ändå. Ni umgås ju inte längre.

Postat av: Rebecca - Shopping, mode & vardag

Publicerad 2012-01-02 13:46:04

Vet vem du menar! Och hon

Är ju inte riktigt klok. Så skit i det gumman!! :) <3

Postat av: Rebecca - Shopping, mode & vardag

Publicerad 2012-01-02 13:47:10

Vet vem du menar! Och hon

Är ju inte riktigt klok. Så skit i det gumman!! :) <3

Postat av: Louise

Publicerad 2012-01-02 16:11:56

fy vad elakt!! de är bara våran familj och en vän som vet vad ja vill att våra barn ska heta, men ja kommer inte våga tala om för någon annan..



tycker ni ska behålla namnet till eran dotter ändå, är du inte vän med henne mer så skit i de.. :) eran dotter passar säkert mkt mkt bättre i de namnet.. :)

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-01-02 16:34:17

Klart ni ska behålla det namn som ni har tänkt er, strunta i att den andra personen hade dålig fantasi. Förstår att du blir ledsen och förbannad men låt inte hon få trycka ner dig!

Kram :)

Postat av: Jenny&Loke

Publicerad 2012-01-02 16:46:23

Jag har en sån tjej i bekantskapen som hade bestämt sig för Melvin först och sen när mon son föds och jag talar om hela hans namn :Loke Erik Viking, så får hon son som några dagar senare och döper sin son till samma namn +mellannamn..

Så himla respektlöst!!!

Postat av: miia mamma till My

Publicerad 2012-01-02 16:57:25

Så va det för min mamma, när hon skulle ha sitt tredje barn hon hade både pojk o flick namn för hon visste inte va det va. Det blev en sophia :) och om det hade blivit en pojk skulle han heta Dennis. Så hon sa att om hon får fler barn o det blir en pojk så ska han heta Dennis, men min moster fick en pojk innan mamma blev gravid och då döpte hon honom till Denniz. Är man vänner eller släkt och man sagt sina namnförslag så tycker jag det är fel att ta ens annans namn. Man kan ju fråga iallafall.

Jag hade My och Saga som favoriter när My låg i magen och ut kom en rödhårig liten tös så då fick det bli My :) My va ensam om sitt namn på öf och här i stan (vad jag vet) Nu finns det en liten My till så nu är min My stora My på öf och den andra Lilla My :p

Postat av: Linda

Publicerad 2012-01-02 18:14:25

Men har människan ingen skam i kroppen? Det är ju tråkigt också om andra tror att det är ni som "härmas" och att ni inte får vara först/själva med namnet till er dotter. En sak om man råkar gilla samma namn utan att ha pratat med varandra men om du säger att du tänkt döpa din dotter till namnet i fråga så är det sjukt respektlöst att sno det, i alla fall utan att kolla av läget först!



Tycker verkligen du ska hålla dig till det namnet du kände var rätt!

Postat av: Sofia

Publicerad 2012-01-02 20:17:23

Usch vad respektlöst!

Men jag tycker absolut att du ska behålla det! Det kommer alltid finnas fler som heter det och när du inte umgås med människan längre ser jag absolut inte någon anledning till att ni ska byta!

Skit i din ex kompis och välj det namn ni vill!

Postat av: Caroline- Mamma till Wilda

Publicerad 2012-01-02 20:26:36

Äsch, är det ditt namn och hon snott det. ta det ändå. Sur, arg och sårad kan man va, därför soom du säger ska man aldrig säga vad för namn man har innan dem kommit =) har haft livliga diskutioner om samma ämne med mina vänner..



men ta det som känns rätt för er. oavsett om hon har tagit det.. det är ju ändå erat barn =)

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2012-01-02 20:27:03

så himla dålig stil. JAG SkullE bli skit förbannad om någon jag känner eller kände döper sitt namn till Vira..

Postat av: Caroline

Publicerad 2012-01-02 21:08:30

Jag hade blivit jättesur!! Tycker helt klart att lillasyster fortfarande ska få heta det namn ni tänkt! Pinsamt för den föredetta kompisen bara..

Postat av: agnes

Publicerad 2012-01-02 21:37:49

det är ju ett namn? jag och min karl har ett namn på våran tös och det har vi sagt till alla som undrar, för jag tycker att ett namn på ett barn ska vara något man tycker är fint, och som barnet kan ha utan att skämmas. tycvker att fler föräldrar blivit lite väl fjolliga när det gäller namnen, dom ska ha dom mest udda namnen eller jätte gamla namn på barnen bara för att SITT barn ska vara annorlunda, då tycker jag att det slutat handla om sitt barn, och man kanske ska börja tänka över hur man väljer, för att dom vill vara speciella med att deras barn heter si och så, det är väl lite bansligt! ett namn på ett barn ska vara något som föräldrarna tycker passar och då spelar det ingen roll hur många i världen som har det namnet! däremot så är det genant att behöva "sno" någon annans namn, för då är det ju inte för att man själv gillar namnet utan jag tror att hon är lite avundsjuk på dig och vill förstöra. så låt det inte ändra ditt tycke om namnet. men är det så viktigt med namn så tycker jag att ni ska klura på ett nytt och inte säga det till nån! :) ha det bra och hoppas wilja mår bra:)

Postat av: Katinka, mamma till Elias och Nora

Publicerad 2012-01-03 14:21:56

Tråkigt att den personen i fråga inte kan komma på något "eget" namn måste jag säga. Det är precis som flera andra skriver, Hon är nog mest avundsjuk!!



Hoppas ni har haft en toppen jul/nyår!



Kram

Postat av: Janni

Publicerad 2012-01-03 20:33:06

Respektlöst! Jag skulle gå i taket, särskilt med alla gravidhormoner också. Jag hade nog ringt upp henne och gapat lite, just bara för att få ur mig lite ilska..

Vilken störd tjej, ursäkta!

Postat av: hannah

Publicerad 2012-01-03 23:41:12

man tror verkligen man sett allt, man tror att folk är annorlunda och då gör de precis något sånt som du beskriver nu. jag kan bara beklaga, jag har varit med om liknande! jag fattar inte hur vissa personer är funtade... men om det är nån tröst så är det bara att skita i dem, de är tragiska människor utan något som helst eget tänk och tycke!

Postat av: Chicmommy - mamma till Ajdin och bebis i magen

Publicerad 2012-01-06 09:09:42

Jag tycker att du ändå ska ha det namnet om du är fast vi det och om det känns så rätt för er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela