Publicerad 2011-09-22 08:58:31 i Wilja 17-24 månader,

- Natt nummer 3 åt helvete.



Bråkiga onge! Vad ska jag säga, natt nummer tre som har varit grönjävlig! "/
Och att inte veta vad FELET är gör min alldeles knäpp! är man inte van att ha de såhär, så blir dagarna helt vrickade både för mig och lillhjärtat.
Nu har hon vaknat tre nätter i rad mellan 02-04 ca, är JÄTTE ledsen! går inte att göra nånting! Hon vill inte va i sängen, hon pekar bara: där, där (alltså gå ut) när vi gått ut från rummet så vill hon in igen.
Sådär håller hon på, KÖR med mig till vettet! Fram och tillbaka, upp och ner. Klämmer på magen för o se om det är gaser, men inte det. Kollar öronen, men inte det. Gett henne alvedon, men det hjälper inte. Värmer välling för att se om hon är hungrig, men inte det heller.

Så jag vet att hon inte har ONT!
Är livrädd över att de har formats någon nattskräck? eller att hon drömmer nått så läskigt så hon inte vågar somna om? eller är hon mörkrädd? har en liten lampa tänd nu, men har inte blivit varken bättre eller sämre.

Hon sover sålänge vi BÄR på henne! såfort vi ska sätta oss ner, ja då vaknar hon och gallskriker!
Fan de går ju inte o bära henne en hel natt :(

Linus va uppe med henne inatt en timma, gick runt kollade om de va nått! hon somna, men som jag sa. När man ska sitta ner, eller lägga henne då får hon panik och bara vill upp till famnen igen!

Ingen BRA kombo att vara sjuk, o vara alldeles slut i kroppen för att man inte får sova!
Blir så ledsen för hennes skull, ifall de är nått.

Har ni några tips som jag kan testa, har ni haft liknande?

Postat av: Katinka, mamma till Elias + bebis i magen

Publicerad 2011-09-22 09:15:56

Elias har precis haft en sådan här period då han också har vaknat och inte viljat somna utan att hans pappa har legat med honom. Jag tog faktiskt upp det nu på BVC och hon sa att det kunde bero på att han precis har börjat hos dagmamman och det blir så himla mkt intryck så när dom sedan vaknar så vet dom inte riktigt vad som händer och utan ett fullt talspråk så blir det mkt gnäll och pakande.



Det har dock börjat gå över väldigt mkt nu ch i natt så sov han i sitt rum hela ¨natten. SÅ håll ut!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-22 09:36:36

Hon kan vara i en utvecklingsfas. Då sover dom oftast väldigt dåligt och vaknaroch är rädda. Kram

Postat av: Natha

Publicerad 2011-09-22 09:37:52

Det kan ju ha med dagis att göra, att hon bearbetar det på natten. Det är ju mycket nytt och nya intryck för henne. Hoppas det går över snart får ni får mer sömn :)

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2011-09-22 09:58:29

kan va drömmar. Mycket som händer nu när hon börjat dagis. Vira kan vakna upp ibland och vara helt hysteriskt. Typ inget går!

Det kommer gå över.

KRAMAR

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-09-22 10:08:11

Har som sagt inga egna barn. Men läser mycket om barnens utveckling då jag läser till förskolepedagog. Och alla barn går igenom perioder med mardrömmar och svårt att sova. Och dom enda tipsen jag hört är att bara finnas där och att man oftast inte kan göra så mycket mer. Hoppas verkligen du hittar något som fungerar för er. Och hittar du något som fungerar skulle det vara riktigt intressant att få läsa om det :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-22 10:10:39

Låter som nattskräck.. Dom brukar få d i den åldern. D händer mycke på dagarna som deras hjärna bearbetar under natten. Å nu har hon börjat på dagis oxå. Mycke att ta in... Finns tyvärr inte så mycke å göra. Lider med dig. Mina barn har oxå haft d.. Men d blir bättre :-)))

Postat av: Emma

Publicerad 2011-09-22 10:34:26

Är hon täppt i näsan? Testa att lägga böcker under sängbenen på huvudsidan eller ha en extra kudde så hon kommer upp lite.. Lycka till, kram

Postat av: Carro

Publicerad 2011-09-22 10:45:57

hej!! min son är precis likadan nu och vill inte sova brevid utan PÅ mig på nätterna. Han pekar också på dörren och är livrädd för någonting. jag uppfattar det som slutet eller mitten av detta stadie som han är i nu när han precis börjat dagis. Han har haft svårt med tilliten till mig och är rädd att jag ska försvinna från honom.. Inatt var en helvetisk natt, låter precis som den du beskriver!!

Postat av: LindaBitterfittanStellberg

Publicerad 2011-09-22 10:48:08

Elias hade precis en sån där period, där han skrek rakt ut och ingenting hjälpte.

Jag hörde mig lite för och allt jag fick till svars var just mardrömmar, Håller tummarna.



kärlek till er. <3

Postat av: emma

Publicerad 2011-09-22 10:56:22

Så lite så :) Kram

Postat av: Mariana- Milos mamma o gravid

Publicerad 2011-09-22 11:36:08

Testa o ge nässpray innan hon ska sova. De kan va en början på en öroninflammation o då får dom ont i öronen när dom ligger ner. Vårdcentralen säger jämt så till mig när jag berättar att min son bara skriker på natten o vägrar sova!

Postat av: Anna, mamma till Elis & Silas

Publicerad 2011-09-22 11:39:20

Jag har inbillat mig att alla barn kommer i nån period då dom sover dåligt, jag hade en sån period med min äldsta när ha var ca 1-12 månader och ännu en i samband med separationen i våras. Jag tror typ att det hör till, på något vis :P

Postat av: Rebecca

Publicerad 2011-09-22 11:54:45

Min dotter hade nattskräck en period som varade i ca 2-3månader. När hon väl vaknade så fick man ingen kontakt med henne,hemskt var det! Men det går över som tur e. alltså mitt råd e väl att inte gå o bära på henne för mkt för då vet hon ju att hon får som hon vill ändå tillslut ;) Ligg bara ner i sängen o mys o kaNSke läsa någon bok eller prata lugnande med henne.Inte pigga upp henne som sagt,inge bra :) Annars finNs det en del sidor om detta som jag läste på som fan om XD. Det kommer gå över,promise :) Good luck^^

Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

Publicerad 2011-09-22 12:08:02

åh hoppas att det bara är en tillfällighet och att hon snart sover bra igen! :)

Postat av: Emma

Publicerad 2011-09-22 13:08:54

Hej!

Min dotter har just börjat på dagis och de första 2 veckorna drömde hon jätte mycket mardrömmar och sov oroligt och vaknade flera gånger per natt vilket hon annars aldrig gör. Detta även fast hon stor trivs på dagis! Det är ju en stor förändring i barnets liv, helt plötsligt separeras dem ju från sina närmaste som dem är vana att vara med 24-7. För min dotter gick det över efter ett par veckor när de nya rutinerna lagt sig :)

Kram

Postat av: Lilla familjen

Publicerad 2011-10-05 19:54:24

Håll ut, det låter som att ni kämpar på bra ! (:

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela