Publicerad 2011-09-02 15:31:57 i Bara Patricia,

- Irriterad på morsor!


Okej. Låt mig börja att meddela att detta kommer bli långt, pallar ni inte läsa. Så sluta direkt!
Idag så satt jag och kollade lite på nätet. Hamnade på ett forum (såklart ett 'ung-mamma-forum'. Började läsa och irritationen växte på en gång! Fan alltså, vad är de med Mammor och allt jävla gnäll? Blir sura över att Pappan är trött, blir sura för att man får städa hemma, (men jag har min mamma till hjälp?) Även om man är ung som mamma, så SKA man inte bli mamma när man fan är ett barn själv.

Suck alltså!
Allt jag kan säga är ett STORT cred till dunderfarsor! (sambos, killar etc. )
Kan börja med att tycka.
Är man Mamma och är hemma hela dagarna tycker jag det är LOGISKT att man sköter allting hemma? För din egna skull och för ditt barn om inte annat? Kanske för jag är lite utav en pedant, och är sambo med en ännu värre så har vi aldrig det problemet att bråka om. OM STÄDNING!
Likaså om jag är borta en hel dag, så är golven dammsugade, köket rent, disken plockad! Maten är lagad.

Alltså!
Kan skatta mig lyckligt lottad! När Linus kommer hem från jobbet så är de första han gör är att tar upp Wilja! leker med henne, matar henne. Han lägger ofta henne (sköter nattningar) HAN ÄR INTE ENS HENNES PAPPA och det är nått jag ALDRIG behöver be honom om! Han går upp på nätter och gör välling till Wilja! BER honom ALDRIG, och när han väl gör nått! Så uppmuntrar jag honom.
Och om jag någongång frågar om hjälp, så aldrig ett enda suck!

Tycker vi verkligen gnäller alldeles för mkt! klart som fan killen tröttnar på att göra nått, när de enda dom får höra är gnäll. KLART dom är trötta när dom kommer hem från en jobbdag? Inte fan tycker jag att dom ska ställa sig och STORSTÄDA efter en hel dag på jobbet? Klart avlasta oss, hjälpa oss med maten eller disken! Men fan kom igen.

Vi har ett HELTIDSJOBB, men fan! Vi busar och leker med barnen.
Äsh, sorry alltså!
Gå vidare, sluta gnäll och tahand om de ni har. Skriver detta av erfarenhet, vet vart gnäll leder till.

Kan bara säga det att Linus är världens bästa plastpappa!
Kan inte önska mig någon snällare, finare och bättre.

Postat av: Trixie; en medveten mammas vardag

Publicerad 2011-09-02 15:45:33

Word up. Bra att någon vågar vända trenden i detta eviga gnällträsk, jag håller helt med dig. Man skapar ju sina egna situationer.. om pappan eller killen är slö och man bara stör sig, separera? Det är nog ändå inte speciellt bra för barnet att vara i en miljö där de vuxna bara går runt och surar ändå. De vuxna i barnens liv är deras förebilder. Och jag vill föregå med gott exempel - ingen människa ska få TA min energi. Ett förhållande ska GE mer än vad det tar. Det är iaf min personliga uppfattning.



Ha en fin helg <3

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-02 17:54:27

Jag stör mig tills döds på att man ska snacka om hur jävla duktiga unga mammor är som orkar. De är ju så unga! Allvarligt, mamma är ingen ålder och man är inte bättre bara för att man står ut när man är yngre. Att skaffa barn är allt som oftast ett aktivt val vi väljer, och då är det bara att gilla läget.

Postat av: elin

Publicerad 2011-09-02 17:55:01

jag gillar inte heller de som bara gnäller utan att göra något åt det, men alla har ju faktiskt olika förutsättningar. om man har ett barn som skriker och är ledsen hela dagarna (pga tex magont) och man inte får sova mer än ett par timmar på nätterna, så är det inte så lätt att vara en supermorsa som städar och lagar mat varje dag.

Postat av: Emmasc

Publicerad 2011-09-02 23:18:27

Håller med att många gnäller och inte pallar saker andra mammor tar för givet men alla barn är olika och vissa är osjälvständiga och sover kasst varje natt (som Hugo :p) och då orkar man inte dammsuga och hålla hemmet på topp varje dag ;) kram

Postat av: Grynet

Publicerad 2011-09-03 10:32:32

Problemet kan ju då bli om man inte är hemma längre utan pluggar och jobbar men får fortfarande göra dubbelt upp. Kanske bara är jag men jag pluggar på heltid, gör allt hushåll, betalar allt och tar hand om Vidar(nej jag är inte ensamstående :P)... Inte för att jag klagar och bråkar men jag börjar känna mig less och förbisedd. Men på nått sätt känns det naturligt eftersom min mamma var ensamstående, hårt arbetande, trebarns mamma.. Men att däremot vifta bort att mammorna gör ett bra jobb och bara gnäller tycker jag är fel för klart som fan man får ställa krav. Men att gnälla på ett forum över lite disk och så känns lite löjligt.

Postat av: Linda Mark

Publicerad 2011-09-03 11:53:08

Håller med helt! Vissa är ju i fasen i livet då det fortfarande är jobbigt att städa sitt egna rum, och växer tyvärr inte till sig och mognar på 9 månader.



I min sambos fall var det så att de var 19 & 20, hon sitter hemma och klagar över allt som man kan klaga på när man är mammaledig, vill ha allt men inte bidra med nått själv, så han måste ju jobba för att kunna uppfylla hennes krav, sen klagar hon istället på att att jobbar för mycket, mycket vill ha mer är även hennes signum, men det gick ju som det gick, och nu har hon lyckats med detta igen, dock i vuxenålder.



jag tycker att du är grym! hoppas att Linus nu gillar donkeyn!:D

Postat av: Carro

Publicerad 2011-09-03 23:23:49

Håller verkligen med !!

Är man hemma hela dagarna får man väl räkna med att göra hushålls sysslorna..

Klart att papporna är trötta när dem kommer hem.

Petter hjälper självklart till dem få gånger han inte jobbar..

Måste vara jätte jobbigt i gnälliga förhållanden ..så mycket negativ energi som ligger i luften då. "/

Postat av: Patricia, mamma till Saga och Wiggo <3

Publicerad 2011-09-05 17:52:46

haha min roliga grupp på fejjan, MEN inte direkt för att jag ville att det skulle bli en gnällsida..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela