Publicerad 2011-09-05 12:50:14 i Bara Patricia,

- Att vara en bra mamma!


Att få bli mamma - är ett mirakel! Men att vara en mamma, är ingen dans på rosor alla dagar i veckan.
Det vet alla föräldrar! Man älskar sitt/sina barn till döden. Men den som säger att man inte har jobbiga dagar ljuger! Idag är det en sån dag då jag faktiskt njuter av att få vara ensam. Även om jag saknar mitt hjärta till tusen! Så behöver man tid för sig själv också. Få tid för de där som man annars aldrig kan! - Som att ligga på soffan i linne och klockan är snart halvett? kunna klunka en panna kaffe och läsa i en skvallertidning. (har barnprogrammet på i bakgrunden, annars blir de för tomt dock!). Ni förstår vad jag menar? Många dagar så vill jag tradera Wilja för jag är så arg och trött på henne. Sekunden efter så är hon det bästa som finns! (det är hon såklart alltid) men själva grejen. Att bråka hör till, men den gränslösa kärleken finns alltid kvar! Oavsett vad, vilken väg man en tar. Så är hon alltid mitt prio ett! Mitt barn, mitt kött & blod. Henne gör jag allt för.

Att få bli Mamma är det finaste jag har fått vara med om i hela mitt liv. Men samtidigt den största uppgiften jag någonsin kommer att kunna få! Hur är en bra förälder? - Tänker jag tillbaka på min egna uppväxt så har jag facit i hand på hur man inte ska vara som Mamma. Och jag gör allt för att Wilja ska få det bättre än vad jag hade när jag själv var liten. Men klart att man ibland känner sig osäker och otillräcklig? ibland känner jag att jag vill så mycket, men det går inte. Ibland känner jag att jag inte har den tryggheten jag önskar Wilja ska ha! Även om jag vet att hon har den.

Att få bara vara Patricia har jag glömt hur de känns. Det är ingen person jag saknar i sig! Jag kanske saknar att få släppa allt ansvar över en dag, göra vad jag vill när det befarar mig! Wilja har gett mig en mening med mitt liv. Wilja har fått mig att växa som person, kvinna & mamma. Wilja har gett mig så mycket utan att hon själv har en aning om hur mycket! Wilja har hjälpt mig att bli den jag är idag. Och den personen som jag har blivit, är jag så inåthelvete stolt över! Ibland har jag sånna dagar när jag känner mig bättre än precis alla! - Men samtidigt har jag dessa dagar då jag känner mig sämst av alla.

Detta inlägg har ingen röd tråd, och jag vet inte vad jag vill få ut. Mer än att tacka! Har så mycket att tacka för.
Att Linus kom in i mitt liv, fick mig att veta vad jag ville! Ta de rätta besluten. Hade aldrig klarat av det utan honom. HAN har hjälpt mig så otroligt under denna resa.

Jag VET att många tycker att jag gör om 'samma misstag' en gång till. Men då ska jag säga en sak. Hur det än blev, så är Wilja INGET misstag! hon är det vackraste i livet för mig, och för att få henne! gör jag om 'misstaget' tusen gånger om. Det ni bara inte förstår! Är att denna gången hade vi ett val. JAG hade ett val! Jag valde att separera, jag valde att försöka med Linus! Jag valde att flytta, jag valde att bli sambo! Vi valde att förlova oss! Och vi VALDE att skaffa barn! <3 Bara en sån sak, att det faktiskt var nånting vi ville.. Det är inget misstag!

Idag vet jag vad jag vill.. Och jag är inte den personen jag va för 2 år sedan.
Idag är jag en stark tjej! Idag är jag en Mamma åt en fantastisk liten tjej, jag är snart mamma till ett litet pyre.
Jag lever tillsammans med den bästa killen jag någonsin kommer att hitta.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-05 13:27:44

hej. Läser din blogg hela tiden och du är så grym! Skulle du kunna berätta lite om din barndom, eller har du redan gjort det?



Du skrev " Tänker jag tillbaka på min egna uppväxt så har jag facit i hand på hur man inte ska vara som Mamma"



Vet inte om det är ngt du vill skriva ut eller så, har du inte haft bra kontakt med din mamma innan? kram

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-09-05 13:28:52

Haha ja det blev faktiskt RIKTIGT gott, jag som inte är så väldigt förtjust i ostar! Men då kan man ju smaksätta dom precis som man vill! Eehm, det blev typ som.. soom.. Mjukost? Haha! XD Nej gud jag vet inte!



Ohnoooe, jag kommer aldrig våga göra första tatueringen på revbenen då :D Men 13 timmar, flicka lilla. Förstår att det kändes som du skulle kräkas och svimma mot slutet ;) Funderar på att slänga upp en bild här på bloggen hur jag har tänkt.. Ska suga på det ett tag och KANSKE våga göra den ;)



Förstår att det va värt det, skulle döda för din tatuering! Men ALDRIG palla lägga mig på ett bord och göra en sån, och betala för det.... (kan tänka mig att det kostar om man ska göra det här i sverige) ;)



Nu fick du en till novell som du tycker så mycket om! :D /Din staaaalker! ;D

Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

Publicerad 2011-09-05 14:22:55

sv: Jodå, det är med photoscape. Sen handlar det om hur i vilket ljus man fotar. Nu fick jag ljuset snett bakifrån. Men de jag gör i photoscape, på varenda bild är... Ljusar upp bilden, fördjupar lite, ljusar upp lite till tills jag är nöjd. Går in på filter och väljer uttoningsstil högsta nivån i färgen rosa. Sen så brukar jag göra dubbelt om det behövs. Sen brukar jag även gå in på filter och välja filmeffekt och där anväder jag olika beroende på hur jag vill ha bilden. Det gäller sig att prova sig fram. Använder adlrig något annat program :)

Postat av: Caroline Elisabeth - Mamma till Jennifer

Publicerad 2011-09-05 16:27:53

Så otroligt fint skrivet. Skit i vad andra säger. Det är du och din familj som ska må bra. Ett barn är aldrig ett misstag. Det är en gåva som aldrig går att toppa. :)



Kramar!

Postat av: naiana

Publicerad 2011-09-05 21:06:10

jätte fint skrivet.

Postat av: Emelie (mamma till Saga & Kevin)

Publicerad 2011-09-05 23:36:10

Bra skrivet! Det finns inget bättre i livet än att få barn och känslorna/kärleken man har är obeskrivlig för att den är så enorm! Huvudsaken är att du känner att det är rätt, att du mår bra! Mår du bra och är lycklig så är också Wilja det! :) Barn kan man inte kalla misstag. Människor som kallar barn för misstag är kalla mäniskor födda utan hjärta! Du har en otroligt fin flicka Patricia och man ser verkligen att hon mår bra och har det bra och nu kommer hon att bli storasyster. Vad roligt!

Jag önskar dig all lycka framöver. Du skriver verkligen jättebra! Att vara en bra mammma är inte att kunna ge materiella ting, ha mycket pengar, hitta på saker hela tiden eller att orka ALLT. Vi är bara människor. Att vara en bra mamma handlar om att kunna ge kärlek, att finnas där, att visa vad som är rätt och fel, att kunna uppfostra och visa att inget är mera värt än sitt/sina barn! och det är jag ganska så säker på att du gör! :)



Kraaaam! Emelie :)

Postat av: Josefin - Melwins mamma

Publicerad 2011-09-06 12:07:56

Gud vad jag känner igen mig i dina texter ibland.. Du skriver så otroligt bra hela tiden.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela