Publicerad 2011-10-12 20:32:14 i Bara Patricia,

- Jehovas.


Sitter och kollar på Sanning & konsekvens och känner mig alldeles illamående..
Jag ska inte yttra mig speciellt, då alla är fria till sin egna religion. Men det jag hör av dessa personer som själv varit med, är skrämmande! Stackars barn som inte har haft ett eget val.. Som blir infödda, som inte vet något annat.
Religionen betyder mer än barnet.. Så sa hon.. Kan man inte ge blod till sitt egna sjuka barn för RELIGONEN säger så, då borde man fan avrättas själv. Vilken mamma kan göra så?

Eftersom jag inte är insatt eller har så stor kunskap om det hela så vet jag inte hur det är från församling till församling.. Men att inte få ha kontakt med sina nära och kära om den väljer att ha ett riktigt liv? Det säger sig själv bara tycker jag. Kärleken till en religion är starkare! så SKA det inte vara tycker jag! :(
Men efter detta repotage så har jag setat och googlat lite om det. Sekterna i Sverige, USA.. Och de flesta skriver likadant. Tål Jehovas att man inte är lika 'med' som någon annan? Att man har kontakt med sin familj fast man gått ur etc, ni som vet! Skriv gärna, är väldigt intresserad.

Efter detta repotage så ändrades min synvinkel av det JAG visste ganska mycket.
Så ni som kan mer, rätta mig gärna om jag har fel. Eller skriv om jag har rätt i vissa punkter.

Postat av: Mikaela

Publicerad 2011-10-12 22:15:46

Jag tittade också på det, sinnes!

Postat av: Carro

Publicerad 2011-10-13 08:30:55

Jag kollade oxå på de o de är hemskt. Dock utan att ha Jehovas vittnen bakom min rygg vill jag säga att de är olika från församling till församling. Min mormor är ett Jehovas vittne o hon o hennes församling får ha kontakt med dom som inte är med (mig bla) även min moster som hoppa av o en annan kusin som blev utesluten. Mormor får ha kontakt med alla hon vill. Så precis som ja brukar så dra inte alla över en kant..

Postat av: Jasmin 21 år 3 barns(mamma)

Publicerad 2011-10-14 18:36:57

Tittade också och jag kan säga att media verkligen är grymt duktiga på att "vrida" sanning, jag har själv varit utesluten och jag blev aldrig illa behandlad...

Jag blir mest ledsen när jag ser repotarge om vittnena, eftersom det verkligen förstärker alla fördommar som finns. Jag mådde också dåligt efter programmet, ont i magen och kände bara hur orättvist allt kändes. Jag pratar ju inte öppet om min religion i bloggen eftersom jag VET med fakta hur fel att skulle tas och att i slutändan får man bara skit i ansiktet för något som inte ens stämmer.

Alla får absolut tro som dom vill, och jag har en man som är "icke troende" och det är INGEN som dömmer mig för det.

Men jag kan säga att det var varannan minut som jag kände: "vad snackar hon om????", hittar hon på`???

hade en massa fina vänner som inte är vittnen som messade och sa "vad skönt att vi vet att det inte är sådär men man blir ju mörkrädd hur dom förvränger".



Jag vet inte vad jag vill säga med den här kommentaren, men fördommar kommer alltid finnas.



Blodsfrågan är verkligen helt absurd hur dom framställde det, hur man "låter sina barn dö" osv. Ja men det är en helt annan story, hjälp säger jag bara. Tror någon på fullaste allvar att man inte bryr sig om sina barn eller sitt liv???



aja...



förstår att du måste blivit chockad av repotaget, du var verkligen inte ensam...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela