Publicerad 2011-11-21 23:51:35 i Wilja 17-24 månader,

Nu börjar den eviga trotskampen...


Underbara... lilla... älskade... trotsiga... skitunge!!!!

Ikväll, idag, igår och de kommande dagar så har du, och kommer gå mig på nerverna maximalt. Du ska veta att jag älskar dig, även om jag just nu vill slänga dig på tippen och hämta dig när du återgått till ditt underbara du.

Ikväll så har Wilja bestämt sig för att: Jävlas, och absolut ingenting annat än o jävlas! Hon kastar dockan, hon vill ha dockan. Hon gråter och skriker sig blå, hon får dockan.. hon kastar dockan!
Wilja skriker efter vatten, hon får vatten.. hon häller ut vattnet, skriker sig blå när vattnet är slut!
Ja, ni förstår grejen.
Men här hemma så är jag bestämd, kastar hon den. Så får hon helt enkelt inte den! punkt, ingen disskusion. Hon är så pass stor nu så hon ska lära sig vad som händer när man kastar en sak, eller ska jag plocka upp den satans dockan 10 gånger på fem minuter? inte hemma hos oss iallafall.

Wilja vaknade nu på kvällen, i 2 timmar har hon gråtit sig hes! Vad jag än har gjort, så har det inte passat fröken. Hon har nypt mig, hon har pussat mig, hon har bitit mig, hon har vridit om mina bröstvårtor så jag skrikit av smärta! nu sover demonen, hur fan kan hon va så söt nu?! Skitunge va arg jag är.
Tillslut somnade hon, själv. Och vet ni? de gjorde inte ens ont i mammahjärtat när jag stoppa ner henne i sin säng och hörde henne skrika en timma medans jag låg i stora sängen. För vet ni? det är NOG! här hemma är det vi som bestämmer, och hon ska inte köra över oss. Herregud, snart kommer det en till bebis. Wilja är redan bortskämd som det är, sätta gränser. Japp - de måste vi göra för denna envisa Wilja.

Hon fick iallafall ett förbaskat passande namn! Wilja har fan så mycket egen vilja...


Kommer det någon riktig trotsperdiod innan 3 års trotsen? Wilja är strax 20 månader och har VERKLIGEN blivit en egen person. Tror hon vet om det själv också! hon är extrem nu, extrem på att visa alla känslor. Glada, ledsna, ARGA, lyckliga, förbannade, förkrossade! Ja, man förstår verkligen vad hon menar.

Postat av: miia mamma till My

Publicerad 2011-11-22 00:05:38

Tror dom har lite trotts i både 1 o 2 årsåldern också om ja inte minns fel. Min lilla fia har humör som heter duga också, envis som en åsna. Och blir sur som ett bi. Men mamma ger sig inte :p

Postat av: Malou

Publicerad 2011-11-22 08:23:46

Hur kort kan man ha innan man sätter i löshåret? Jag gjorde en jävligt dum grej igår och lär väll bli allmänt hårlös.

Postat av: Carrå - mamma till isabella

Publicerad 2011-11-22 08:46:14

Värsta trotsåldern ska ju vara vid två år men det finns ju redan innan. Min unge trotsat redan som attan och hon är bars 15 mån :p

Postat av: Sofie

Publicerad 2011-11-22 08:51:40

2 årstrots! Min lilla är inne i den just nu & det är kamp varje jävla dag. Men jag säger till mig själv hela tiden att set kommer gå över.. Men hon har sina bra dagar också min skatt, inte bara överjävlig trots.

Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

Publicerad 2011-11-22 09:15:55

Varje ålder har en trots :P Sådär har vi det varje dag här hemma haha. Trots trots och åter trots! :P

Postat av: Lisandra-Milos mamma

Publicerad 2011-11-22 09:37:32

Låter som här hemma, Milo visar sin underbara sida ibland oxå;)

Och precis som du, så är ja väldigt bestämd med att det inte är Milo som ska styra och ställa i denna familj:)



Att denna trots skulle komma så tidigt hade ja inte väntat mej, men den går väl över nångång, hoppas jag:)



Hoppas ni får en mysig dag:)

Kram

Postat av: Lea

Publicerad 2011-11-22 09:54:31

Jag förstår dig. Min dotter är precis likadan. Ännu värre är det när hon ska sova.. Hon vägrar och nattningen ta tre timmar innan hon somnar kl tio på kvällen :(

Postat av: Helena

Publicerad 2011-11-22 10:47:23

det tar aldrig slut blir nog bara värre och värre, det är som de märker själv att de vill testa mer och mer hur äldre de blir, jag som har en 3 åring tycker det var lindrigt vid 2 år så får se hur det blir när han fyller 4 år. antar man ska hålla fast på sina regler och rutiner hela tiden så blir kanske lite lättare. jag har nog gett med mig för mycket för att slippa bråk tidigare så det får jag igen nu, min son kan ibland skita totalt i vad jag säger och bara trotsa emot.

Postat av: emma - mamma till dwayne

Publicerad 2011-11-23 21:29:51

jag känner igen mig så hårt i detta inlägg. dwayne och jag kan funkar inte tillsammans vissa dagar,, igår t.ex. grät han sig till söms utan anledning. han fick inte se på bilar-filmen, inte äta kaka och massa andra anledningar. två timmar stod han och tjöt tills han gav upp, hur orkar de små undrar jag?! :/ trots trots varje dag. hoppas att det ger med dig med tiden, annars får man jobba!!

Postat av: Marina

Publicerad 2011-11-23 23:08:10

jag kan trösta dig genom att berätta att vi har exakt samma situation hemma, trots, min lille på 2 år är extrem när han inte får som han vill slänger han sig o skriker o slår sig själv till och med och kan hålla på galet länge.. ja får bara lust o slita av mig håret. PLUS att vi har en bebis på 2 månader nu och jag lovar dig de blir extra jobbigt då du automatiskt ger mer tid åt den lilla bebisen. De e tufft men tänk på att nåndag så lugnar sig den trotsen hehe.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela