Publicerad 2011-11-14 23:30:02 i En annan del av Stockholm!,

Ett brev från min mamma...


Detta inlägg kommer bli långt, och rätt känslosamt för mig att skriva! När jag var 14 år så satt min mamma och skrev ett brev till mig, ett brev som jag skulle ha fått för snart 8 år sedan. Men ett brev som kom bort, och som hittades igen för någon vecka sedan. Ett brev som jag fick idag!

Jag grät, och mamma grät. Det va nog bra att jag aldrig fick de då, för jag hade aldrig förstått. Jag kommer skriva ner med hennes ord, och är det fel i texten så får ni ha förståelse. Hon hade vid denna tid precis lärt sig skriva på svenska!

Hej älskling!
I mina värsta tankar så trodde jag aldrig att jag nångång i livet att mitt egna barn behövde säga till mig "DRA ÅT HELVETE!" det gör nu så ont så jag inte kan beskriva detta. Jag bar dig, jag tog hand om dig hur mycket jag kunde.. Jag kunde ge mitt liv för dig! Och det kan jag nu. Tyvärr så finns det saker som jag ännu inte kan prata med dig om, för mig är du fortfarande bara ett barn. Ett barn som tvingats mogna alldeles för tidigt, därför att du själv var tvungen att överleva. Jag är inte arg på dig, jag är arg på mig själv. Det är vårat fel, mitt och pappas. Våran skilsmässa och vårat krig, inte ditt min dotter. Det är vårat fel att du är som du är idag, det är din instinkt du bär på till överlevnad. Du har rätt att bli arg, du har rätt att känna ilska, men du har inte rätt att hata mig. Jag kan bara hoppas att det kommer en dag du förstår mig! Det är så mycket som jag vill säga till dig, men du vet att jag inte kan så bra skriva på svenska. Jag är rädd att du kommer skratta hur mycket fel jag skriver. Jag är inte svensk, men det är du! Och ibland skrämmer det mig..

Det jag har med ***** det blev jag tvingad till, och jag trodde att du förstod vilken situation jag har hamnat i. Mina val var att - va ihop med pappa igen, eller flytta tillbaka till ***** igen. Jag kunde inte välja de första, med respekten som jag har för din Pappa. En gång i tiden så var vi lyckliga tillsammans, jag älskade honom, vi fick en underbar dotter tillsammans.

Jag kunde inte ljuga för honom att jag var redo igen för ett nytt förhållande, och att jag kommer älska honom lika mycket som jag gjorde förut. Jag trodde att han skulle uppskatta det, att jag var ärlig. Och om han gav mig lite mera tid så kanske det skulle gå.

Därför valde jag de andra altenativet.
Här behöver jag inte ljuga, det är som det är.. Jag kan försöka leva tills jag kan stå på mina egna ben, men det kostar dig vill jag lova. Det har kostat mig dig, mitt barn. Jag jobbar, jag pluggar, jag är nästan aldrig hemma! Jag har inget riktigt hem..

Jag önskar och hoppas att du en dag blir stor och förstår, och kanske kan förlåta. Jag vet att du inte har det lätt, och att de dig lida gör att mitt hjärta brister. Och de gör att jag mår ännu sämre, du känner ilska och du just nu hatar mig.

Om vi bodde i polen hade det aldrig behövt att bli såhär. Där har jag hela min familj som kunnat stötta och hjälpa oss. Men här är jag helt ensam.. Det är bara jag själv som kan kämpa, det är bara jag som kan betala mina räkningar, och maten på bordet. Det kommer komma en dag då jag inte bara kan ge er kärlek, utan den dagen jag kan ge er mat på bordet om dagarna..

Jag älskar dig väldigt mycket och jag saknar dig! Jag tänker på dig varje dag och jag undrar vart du är.. Jag kan bara hoppas att jag en dag finner dog tillbaka, och vinner ditt lilla hjärta igen. Även bara för en dag!

Puss och kram, din mamma.
En dikt till dig:

"du har tappat dina ord och din papperslapp, du barfota barn i livet. Så sitter du och gråter på handlarens trapp så övergivet. Vad bar det för ord? - var det långt eller kort? Var det väl eller illa skrivet? Tänk efter nu - dröm dig nu bort du barfotabarn i livet."

Jag älskar dig!

Postat av: Josefin - Mamma till Melwin 100831

Publicerad 2011-11-15 00:21:53

fy vad ja snyftar, :( fina du jag tänker bara på den kommentaren du la i min blogg, den jag inte publcera, ja skulle vilja ge dig en kram.. Fina du..

Postat av: Emmasc

Publicerad 2011-11-15 00:59:52

Starkt av dig att dela med dig, kram!

Postat av: Amanda 19, mamma till Jolene 2år

Publicerad 2011-11-15 05:59:20

<3

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-15 11:18:32

Gud va fint skrivet! <3

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-15 11:58:29

Väldigt fint och jag hoppas att allt är mycket bättre mellan er idag! :o)

Postat av: Janni

Publicerad 2011-11-15 14:12:18

Jag vet inte vad du och din mor har eller har haft för relation, men det lät som tunga grejer. Jag kan nog inte föreställa mig.

Däremot vet jag hur det är att ha en komplicerad relation till en förälder. Jag tog själv beslutet efter många års funderan och depression att släppa taget om min pappa. Relationen skadade mig bara.

Det är tufft, men jag hade inget val. Nu känns det rätt.



Kram på dig, och det var ett väldigt fint brev din mamma skrivit.

Postat av: Josefin - Melwins mamma

Publicerad 2011-11-15 22:51:49

Ja nu är de en vändning här hemma, de misstänker en överkänslighet mot fullkorn så nu är de majsvälling här hemma i en vecka så ja håller tummarna.

kram<3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela