Publicerad 2011-11-02 08:12:31 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 25, 24+0.



hår



♥ 16 dagar kvar till 3D/4D ultraljudet på tittut med älskling, svärmor & mamma! ♥

Bebis: Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Mammas egna tankar:
Som sagt, jag vet nu varför jag är så trött! (mitt dåliga järnvärde) sen va de som jag misstänkte! Magen är mindre denna gång än med Wilja, hon ligger mycket längre ner nu. Likaså att jag väntar spänt på proverna från labbet. Hoppas att få svar på Fredag! Hade ju den högsta graden av äggvita i urinen. Och fick lite information om just: Havandeskapsförgiftning!

Hoppas på att jag bara behöver en antibiotika kur, men man kanske ska ha de i bakhuvudet?
Kan ingenting om havandeskapsförgiftning, och vågar inte tro på allt som står på internet.

Ni som har drabbats, kan ni berätta lite? i vilken vecka, vad hände & så?

Annars så mår jag susen! Foglossningen ligger där och lurar, men är inte allt för jobbig. Får dras med den helt enkelt! Men åter igen, ska inte klaga. Tänker bara på vissa som inte ens kan gå! :(♥

Postat av: Cattis - mamma till Adrian och Alfred

Publicerad 2011-11-02 09:20:48

jag hade början till havandeskapsförgiftning med första barnet från vecka 30 tills bebisen föddes, jag hade också högsta grad av äggvita i urinen, även blod.. väldigt högt blodtryck, huvudvärk konstant i 12 veckor, fick ta extra starka tabletter som var utskrivna av läkare på förlossningen.. usch.. men behövde aldrig läggas in utan fick order om att vila hemma istället. som tur var så blev det inte likadant med lillebror, var livrädd för det. hoppas det inte blir mer än äggvita för dig!

Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

Publicerad 2011-11-02 09:43:53

vad mysigt med ett 3D/4D ultraljud! :)

Postat av: Jessica

Publicerad 2011-11-02 09:55:07

Min bästa vän fick havandeskapsförgiftning om du vill kan jag höra med henne om hon kan berätta sin historia för dig. Om du är intresserad kan du ju maila mig lr skriva på fb till mig :)

Postat av: Hannah Lindquist

Publicerad 2011-11-02 09:58:56

Hej Patricia jag hade havenskapsförgiftning med min dotter. Dom upptäckte det i vecka 39 men hade antagligen gått med ett tag. Jag var trött hade huvudvärk för jämnan och mina fötter och händer var svullna såg ut som fotbollar. Jag hade då ingen tanke på det eftersom det var första barnen och huvudvärk har jag jämt haft till och från. Att man var trött trodde jag hörde till graviditeten. Melina var beräknad att titta ut 5 Mars 2009 men den 2 Mars 2009 las jag in och den 3e mars satte dom igång mej. Men om man får det tidigt får man pencelin och få gå på extra kontroller tycker dom är jätte duktiga idag på att behandla havenskapsförgiftning. Lycka till! Kram

Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

Publicerad 2011-11-02 10:01:43

Helt galet att du redan är i v25 :D Tiden går! ååh 16 dagar är ju ingenting :D Då går jag nästan in i v 38..gaaaaalet !

Postat av: Gunilla Carlsson

Publicerad 2011-11-02 12:50:53

Hej

Postat av: Anna

Publicerad 2011-11-02 13:41:35

Hejsan,

Jag fick havandeskapsförgiftning i vecka 36, Då märkte dom på mvc att ja hade högt blodtryck och äggvita i urinen så blev skickad till förlossningen på en gång. och när vi kom in så hade ja så dåliga prov svar så blev inlagd och varje dag när dom tog nya prover så visade dom sämre å sämre så blev igångsatt samma vecka på lördagen. Och fick en frisk liten pojke. :)

Postat av: Linda

Publicerad 2011-11-02 19:40:45

Du kan inte få antibiotika mot havandeskapsförgiftning för det är ingen infektion..



Tror att konsekvenserna blir att barnet oftast får lägre födelsevikt eftersom näringstillförseln till moderkakan försämras och att förlossningen ofta behöver sättas igång tidigare eftersom symptomen inte försvinner förrän efter förlossningen. Dock tror jag att det är mamman som tar stryk av det hela och inte bebisen, det kan ju kännas skönt att veta! Om de har koll på det på MVC är det nog ingen fara, tror man kan få någon typ av medicin mot det höga blodtrycket och så!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela