Publicerad 2011-11-17 09:02:08 i En annan del av Stockholm!,

- Svar på en kommentar!


Jennie:
Varrför är hon på dagis? Du jobbar ju inte...

Svar:
Wilja är på dagis 15 timmar i vecken, 3 dagar (5 timmar om dagen). Jo för ATT jag inte kan ge henne den stimulans som hon behöver just nu när jag knappt kan leka och springa efter henne. Att komma till dagis för henne är jätte roligt då hon får leka med andra barnen, gå ut i skogen och så. Det ger henne så mycket i utvecklingen, och hon trivs verkligen. Så bara för att jag är hemma, varför ska hon då gå här och släpa fötterna varje dag? :)
Det tycker jag bara är bra! Och nu kommer det att bli mer, men hittils i 2 månader så har hon gått 15 ht i veckan. Var det något mer du undrade över? :)

Postat av: Cornelia

Publicerad 2011-11-17 09:06:05

Jag tycker inte att dagis ska, i första hand, ses som ett ställe där barnen är när föräldrarna jobbar. Utan ett ställe där barnen träffar andra barn, utvecklas socialt, och framförallt leker och har superkul! Klart hon ska gå på dagis, att ett barn går på dagis behövr ju inte ha med att göra om föräldrarna jobbar eller inte. Tycker jag då. Kram! :-)

Postat av: Grynet

Publicerad 2011-11-17 09:25:57

Shit vilken drygpotta! Fan bars för att man skaffar barn blir man inte automatiskt en superhurtig lektant. Alla är olika och alla har inte den kunskapen eller tålamodet att vara hemmamamma. Sen som du säger, så har dom så himla kul på dagis och utvecklas med dom andra barnen :) Jag älskar att Vidar går på dagis, trots att jag ibland är hemma och jag skäms inte. Fattar inte varför folk ska lägga sig i. Surtants morsor är fan pest!

Postat av: Fiddeli

Publicerad 2011-11-17 09:46:06

Självklart ska barnet vara på dagis, just för att få det sociala, stimulans, och framförallt för att många barn mår väldigt väldigt bra av det!

Postat av: Sissela

Publicerad 2011-11-17 10:37:27

Tycker det skulle va kanon med 15 timmars speciellt om Måns någongång får syskon,och dessutom behöver dom ju kompisar och behålla kontakten med sina fröknar.... Du skrev att hittills går hon bara 15 tim,men hon får väl inte gå mer när du inte jobbar?



Tänkte lägga en kommentar om ett tidigare inlägg också ang vikarien som skrev till dig om wilja,jätte kul och så att

Hon hörde av sig! MEN jag tycker att det är fruktansvärt oproffisionellt att skriva vad hon tycker i din blogg,med tanke på att hon la en kommentar om dom andra barnen också och att vi alla fick ta del av det?! Dessutom skriver alla vikarier på tydsnadsplikt när man börjar jobba....

Lycka till med den nya lilla knodden' kram från mig

Postat av: lisa

Publicerad 2011-11-17 10:44:56

va är det för dryg fråga.. herregud. :p DAGIS är jätte bra ju! får de både stimulans & ha roligt :) inte allt det är roligt hemma ju ;) Kram

Postat av: Finni - Elliotts morsa

Publicerad 2011-11-17 10:47:20

Vilken muppig kommentar! Klart som fan att hon ska få gå på dagis. Både för hennes skull, men också för din skull. Om du har möjlighet att vila lite och göra sysslor som är omöjliga att göra när man har en rabiat unge hemma så gynnar det er i längden. Glad mamma = bra mamma.



Kraam

Postat av: Josefin - Melwins mamma

Publicerad 2011-11-17 11:51:16

men vilken jävla dum fråga. Varför ska Wilja bli "lidande" för att du inte jobbar?. Oavsett om man jobbar eller inte så KAN man inte hur som helt ge barnet den stimulans som dagis ger. Jag har än så länge inget jobb heller men ALLA barn är berättigad dagis 15 timmar i veckan oavsett om föräldern/föräldrarna jobbar eller inte.

Postat av: MANDY- Mamma till River & ägare av Bymandy.se

Publicerad 2011-11-17 11:52:51

Du tar så himla fina bilder.. vad är det för kamera och objektiv du har? :)

Postat av: Emeli

Publicerad 2011-11-17 12:18:51

Vilken löjlig kommentar, dagis är till för att barn ska utvecklas och lära sig nya saker. Ett barn behöver utvecklas socialt tillsamman med andra barn.



Fortsätt göra precis som du gör och fortsätt vara precis som du är Patricia. Det är ju därför jag fortsätter läsa din blogg varje dag!



Kram

Postat av: Jenine

Publicerad 2011-11-17 12:32:17

Tack grynet för att du kallar mig surtant och drygpotta! Patricia, förstår att du har henne på dagis av den anledningen, men här i vår kommun (nära göteborg) får man inte ha barnen på dagis om man inte arbetar, så kanske det inte fungerar hos er? =)eller har det något med att du är gravid att göra?

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-17 12:40:15

Min dotter är 15 månader och går på dagis :) Har rätt till 24 timmar i veckan (8-14, mån-tors) fast vi utnyttjar inte alla. Det spelar ingen roll hur mycket jag aktiverar henne hemma, jag kan ändå inte ersätta barnen. Så jag håller med dig Patricia! Mitt barn mår bättre nu när hon får vara på dagis. Och tänk, jag är också bara hemma :) Och väntar tvåan jag med!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-17 19:57:38

Barn ska vara på dagis! Så är det bara. De utvecklas, deras sociala sida utvecklas. Det är nyttigt att vara ifrån mamma och pappa.



SJÄLVKLART DAGIS!

Postat av: jessica - mamma till joline

Publicerad 2011-11-18 00:46:32

ÅH! men ja :) hahah jag använder mig utav "photo filtre" då jag aldrig förstått mig på PS.. hehe jag tycker att det är ett mycket enklare program sen är man heller inget proffs på sånt pill.. Men jag klistrar lixom dit det, del för del :)



KRAM

Postat av: Helena

Publicerad 2011-11-18 11:18:13

Är man inskriven på arbetsförmedlingen måste man ha barnen på dagis 15 timmar veckan, så man kan söka jobb och delta i arbetsförmedlings utbildningar för de som inte vet.

Postat av: Frida

Publicerad 2011-11-18 22:52:32

Varför måste du alltid avsluta dina "svar på tal" med en dryg kommentar? "Var det något mer du undrade över? :)" syftar jag på, kom igen, "drygheten" lyser tyvärr igenom.. just sayin..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela