Publicerad 2011-11-16 10:46:08 i Frågor & Svar,

- Frågor & svar!



Jag försöker att hinna med o svara på alla kommentarer som kommer in, men ibland hinner jag inte och får ångest över det! Sen publicerar jag dom, sen glömmer jag bort vilka jag svarat på och inte.. Nått som jag ska bli bättre på, lika så att JAG ska bli bättre själv på att lämna kommentarer. Jag går in och läser era blogger (för att jag bara måste annars funkar inte vardagen) men jag hinner sällan lämna en kommentar själv! Så fy attans på mig, nu så. Här kommer det lite frågor som jag fått som jag inte kan svara på till annat sätt. Kram till er alla, och sorry för att de tagit en stuund! Virrpannan själv har nu talat.

Klara:
Hej! Älskar din blogg. Jag tycker du skriver jätte bra och fängslar dina läsare(speciellt mig iallafall).

Jag undrar var du har köpt skalet någonstans? Skulle vara jätte tacksam för svar. Jag måste säga att din blogg är en av mina vardags uppgifter jag gör.

Jag tycker att du skiter i alla som skriver dumma kommentarer. För om din blogg inte skulle finnas skulle jag bli jätte ledsen. Patricia du är en fin människa.

Låt inte ditt självförtroende sjunka bara för att det finns ett par idioter som inte har överseende med något. Du är du och det ska du fortsätta att vara. Ha en underbar dag i morgon och

lova att inte sjunka för en enda idiot där ute. Du är stark, tro på dig själv och skit i vad andra tycker. För jag gillar dig/din blogg. Många höstkramar en trogen läsare som har följt dig länge! :)

Svar:
Jag blir fortfarande lika rörd när dessa kommentarer kommer in, och jag tror aldrig att dessa rader kommer sluta att ha en påverkan på mig. Att när någon tar sig tid att skriva ner några rader lite snabbt, så säger det mycket om vem du är! Tack så otroligt mycket för alla fina ord du fått ner.  

Jag har köpt skalet inne på Tele2, och det är i ’högglansrosa’ lite lack! Bilden gör sig inte rättvis då det är med mobilen, ännu finare i verkligheten. Kostar: 199:- och finns nog på de flesta tele2 i Sverige.
Massa Kramar!

Joi:
va spännande med jobb! va e de för jobb=)?

Svar:
Det är ett jobb som mötesbokare, får jag turen nu får jag även spendera mer tid med min bästavän mimmi som jobbar på samma företag hos tele2. Men berättar mer när jag själv vet mer! :D
Ett jobb som innebär vila för min del, inge spring, inte lyft. Perfekt med andra ord tills lillasyster vill ut och hälsa på världen.


Sanna:
Hej! Jag är oxå i vecka 26 och min mage e lika stor och härlig som din =)Hur har det gått med dina urinprover förresten?


Svar:
Haha, visst är det härligt? Konstigt nog så är min mage mycket mindre än på bilder! Folk blir lika chockade när dom ser den, för den står HUUUUGE ut! Men den är faktiskt mindre än med Wilja, skiljer 3 hela cm på sf-måttet. DOCK är denna mage hård som en liten boll! Vilket jag inte hade med Wilja, det spänns hela tiden och trycker du fingret på magen så är de som att ta på sten. HÅRD är bara förnamnet!
Ja, proverna hittills har varit okej! Nu väntar jag på svar på de senste, fortfarande mycket äggvita men har uteslutit bakterien GBS! Utan nu håller vi bara koll på både blodtryck och så det inte blir bakterier i urinen.
Kram!


Lisen:
Oj 25+4? Trodde du var beräknad till samma dag som mig 1/3? Har för mig att jag läste det efter du hade vart på ditt RUL?


Svar:
Tror jag förklarade i ett inlägg tidigare då fler har frågat! Jag har ju fått två olika datum på två olika ultraljud, så jag har bara satt ett mitt därmellan. Bebisen kommer helt enkelt när den är färdig (vilket jag lärde mig med Wilja) och därför är detta bara en riktlinje för mig! Wilja låg över 11 dagar, och va även då en minibebis när hon föddes. Och jag tror lillasyster blir minst lika liten hon! Om inte mindre. Så, jag tar inte så allvarligt på en vecka fram och tillbaka! Magen växer så som den ska, och hon mår bra. Då är det viktigaste avklarat! <3

Lisa:
Nää, tänk inte så!! :( Det hade varit tråkigt om du hade slutat att skriva. Läser din blogg varje dag. Du skriver jätte bra och tar mkt fina bilder! :)
Men en blogg ska ju aldrig vara en bördan för att du har ju trots allt ett RIKTIGT liv men sambo och framförallt en dotter.
Hoppas att du hittar din passion att tycka det e kul igen! :) Men du gör det bra redan! :)


Svar:
Dessa tanker flyger över mig lite då & då! Vissa dagar har jag tappat lusten helt, och ifrågasätter mig själv: Varför bloggar jag, varför skriver jag. Men om sanningen ska fram så behöver jag verkligen att få skriva för att må bra! Så småningom så kanske jag sätter lösen helt, och skriver för mig. Samtidigt vill jag inte låsa er ute som har följt den i över 2 år snart. Blandade känslor! Tack för din stöttning & dina peppande ord! Tar med mig dom i tankarna när det blir jobbigt.
Massa Kramar!


Mathilda:
Underbar blogg! En fråga bara, din tatuering på sidan av magen, hur har den hållt sig genom graviditerna?


Svar:
Jag har nog haft en såndär onaturlig tur… Har ju inte fått en enda bristning med någon av barnen (hittills) och efter Wilja så syntes det ju aldrig ens ett spår av att jag hade fött ett barn! Denna gång tror jag självklart det blir svårare för magen att dra ihop sig, men då får man jobba för det! Vilket jag inte gjorde med Wilja, föråt mig på cocosbollar och kilona bara rann över mig & fick kämpa mig upp med vikten igen! Som en tatuerare i stan sa när jag ville fylla i den: Ingenting syns, du kan gott vänta ett par år. Jag har haft TUR!
Tanken slog mig efter jag gjorde min tattuering: Dagen jag kommer få barn så kommer detta konstvärk bli alldeles suddigt och förstört, vad fan har jag gjort!? Men.. tack till högre makter helt enkelt. Kan lägga in en för & efter bild på tatueringen.


Emelie:
Kanske inte blir lika många tankar och frågor när man väntar sitt andra barn? Men när du väntade wilja skrev du nästan varje dag om hur graviditeten var och så. Men den här gången har det inte vart lika mycket. Du kanske skriver om det någon annanstans för dig själv bara men jag skulle gissa på att det är något som iaf du själv vill ha sen. Tror att många som jag som inte har barn skulle tycka att det var intressant att höra mer om hur det är och lite jämfört med förra gången. Kommer ju något inlägg ibland med lite sammanfattning iaf :)


Svar:
Hej! Så tror jag absolut, man har ju gått igenom denna resa en gång! Man kollar inte på nätet som man gjorde då, jag följer inte dagar. Utan tiden bara går och veckorna hoppar hit och dit, man hinner knappt med. Även om man längtar så man spricker, så har jag ju en liten tjej att lägga mina tankar på här hemma. Det blir inte samma väntan, då man redan ÄR mamma!

Jag ska självklart bli bättre på att sammanfatta graviditeterna, men när jag kollar tillbaka så har jag inte alls mycket bilder på Wilja när hon låg i magen! :/ Varför vet jag inte.
Kramar!


Naiana:
Man ska amma helst 1 år med ett barn för det är jätte viktigt för ungen. 6 månader är för lite.

Svar:
Det rekommenderas, men det står inte skrivet i sten att man ska amma så länge! För min skull, och för Linus skull så har jag valt denna gång om det nu är möjligt att INTE amma så länge. Jag ammade Wilja på nätter tills hon va 17 månader…. Allting blir svårt! Tycker mer att man förstör för barnet när dom blir så stora. Ingen annan kunde natta henne, inget annat än tutten kunde trösta henne! Det funkar inte. Linus ska kunna trösta precis lika bra som mig, därför ska vi försöka varva amning med flaska, DOCK! Så vill jag iaf amma första halvåret. Det är viktigt för mig, med närheten till mitt egna barn. Men inte en dag längre än så!

L:
Heello! Bekant L här igen! Är även frisör och gjort dig i håret för fleeeeera år sedan ;D Mitt tips till dig är rödhårig numera själv! Och mitt hår mår sådär. Bojkotta färg heeeelt och kör på färginpackning helt. Revlons färgbomber är heeelt fantastiska! Finns en som heter 7/34 (guldröd) och en som heter 7/40 (rödröd) om man vill ha den ljusare så kan man vara blanda i 1003 (ljusguld) eller 9/31 (beigeblond)
Good luck!


Svar:
Jo jag vet! Jag använde mig av 7/34, men på mig så hjälpte det inte nu ändå. Som sagt, kan vara hormonerna som ställde till det. Men nu är jag åter ljus i skallen men saknar den fina färgen så förbaskat. Men till vår så, då jäklar!

Nathalie 17 år & gravid:
Är det inte farligt för barnet om man använder blekning och slingar håret när man är gravid?
Jag skulle nämligen behöva slinga mitt ljusa hår men har inte vågat för är rädd att det är farligt :(

Svar:
Mycket sägen går, det är aldrig ’bra’ att färga håret oavett som gravid eller ogravid! Det som är att håret kan dra åt sig olika, att hormonerna i kroppen gör så att färger kanske inte blir rättvis. Därför avråder frisöerer för att färga, då de kan bli fel.
Hade man lyssnat på alla: DU FÅR INTE, så hade man setat still på sofflocket i 9 månader..
Kanske jag som inte är så ’rädd’ men jag tror inte att en slingning i håret kan göra skada på ditt barn.




Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela