Publicerad 2011-11-23 09:56:19 i Gravid med lillasyster<3,

- Förlossningen närmar sig! 12 veckor.




Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten ca 1100g.
Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.

Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna
Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och
fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.

Egna tankar:

Nu börjar jag faktiskt l ä n g t a och nu börjar jag komma i den här perioden då jag BÖRJAR bli lite trött på magen! ;) Sen vet man hur mkt man kommer sakna den sen. Men det är nog helt normalt att tänka så!
Nu är det 12 veckor kvar, de är ingenting! Allting närmar sig med stormsteg, 3 ska bli 4. Det är otroligt! En familj, en familj på riktigt! ♥ Kan inte tänka mig att jag bara vägde 300 gram med och va 5 cm längre än pyret i magen när jag själv föddes..

Jag mår fortfarande jätte bra! Foglossningen som kom och spöka är bättre nu än förut, känns av självklart när jag går och så! Men inget som jag ska gnälla över. Sammandragningarna kommer fortfarande, rätt ofta och intensivt när jag anstränger mig! Kroppen börjar förbereda sig väl.
Lillasyster är otroligt efterlängtad nu♥

Egna tankar med Wilja i magen:

Annars mår jag oförskämt bra, som tidigare. Lite ont, men de börjar släppa nu också! :) ingen halsbränna, och foglossningen verkar ha dämpats. Ja! Om de inte vore för magen så skulle ja inte känt mig gravid! börjar inte bli tungt heller? Lite svårt att andas när hon lägger sig mot lungorna typ. Men de lilla får man allt ta! :)

Lite roligt att med båda flickorna så har alla 'krämpor' minskat i denna vecka! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela