Publicerad 2011-01-08 18:28:03 i Bara Patricia,

Varför bloggar jag?


Mammas ängel!
(första bilden som las in i denna blogg!) V 8.

1 - Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sedan augusti 2009, jag startade denna blogg i samband med att jag blev gravid! Och jag tänkte då att jag ville skriva lite för mig själv, inte nå ut till er som läsare. Men bloggen blev min vardag - och min passion! Jag bara älskade att skriva, och jag älskade att läsa era.

Jag bloggade ett tag på en annan blogg, medan jag va i Thailand och reste med min förra pojkvän.
Då va väl bloggen jäkligt ytlig! och handlade om fester & inköp! inge roligt alls, så den raderades.
Lite tråkigt nu kanske! - för de va ändå mitt förra liv.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Min syn på bloggare... Jadu, folk som vill ha bekräftelse och uppmärksamhet? De är de kanske fortfarande.
För varför ska man egentligen lägga ut sitt hela liv för främlingar?
Men, den ändrades när jag skrev för MIG själv! och inte för andra. Men klart, ibland har man skrivit onödiga inlägg som folk har tagit åt sig av, och sårat folk.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Den första bloggen jag förälskade mig i var: Stinas mamma till Maya, hon skriver på ett sätt så att varje människa känner sig rörd.
Hon delar inte med sig av allt - vilket jag tycker är bra. Hon håller oss på avstånd, men delar med sig så jäkla mkt ändå! bara att kunna göra en sån sak, de är en riktig bloggare för mig.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i
 efterhand läser dem?
Mitt första inlägg skrev jag då jag berättade att jag var gravid! så mkt blandade känslor, jag hade lixom inte en aning om HUR man skrev! och jag va då rädd, för att alla ytliga bekanta och vänner skulle få reda på att jag var gravid.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag läser Klara - mamma till Loo, Love - mamma till Oliwer, Mimmi - mamma till Liam, Emma - mamma till Hugo, Cassandra - mamma till Josefin & Lexus Sen är det MASSA mer, kommer inte på de just nu på rakarm.

6 -Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Katrin Zytomierskas

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Kan inte svara på denna.

8 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Mamma tycker att det är roligt att jag bloggar, min syster och jag har haft lite bråk över bloggen. Har skrivit ett par klumpiga saker som gjort henne rasande. De är DET som är felet med skrift! Jag kan skriva nått som jag inte menar nått illa om, men någon som läser kan verkligen ta åt sig och bli ledsen över det.
Men i de stora hela tror jag alla tycker det är väldigt kul :)

9 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja det tror jag verkligen & hoppas det oxå.
Jag träffade en kille för några veckor sen som jag pratade mkt med. Vi har känt varandra ytligt sedab jag var 13. Han blev chockad över att jag va som jag va! för han hade haft en helt annan uppfattning om mig. Och som han sa: Jag tror tyvärr att många fortfarande tror att du är den du va då! Och det är synd.

10 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag har nog tänjt på den gränsen lite mer hela tiden! Jag väljer att skriva ner alla mina dåliga sidor också, inte måla upp min som en mönstermamma som aldrig har eller har haft tuffa stunder i livet.
Men de gör vem jag är i mitt bloggande! Jag är väldigt ärlig.

11 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag bloggar aldrig om saker som kan få människor ledsna, mina ÅSIKTER kan jag berätta om! Men inte skriva ut saker för att hänga ut en speciell person.

12 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag tror verkligen att alla människor som väljer att blogga gillar att synas och få bekräftelse! Varför gör man det annars? Folk som säger: för mig själv! Skriv en dagbok då istället. För de tror jag vad jag vill på! jag skriver mkt för MIG, men mkt för er också.
Jag gillar att bolla åsikter! därför skriver jag.

13 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja, jag tror verkligen man kan träffa vänner genom bloggen. Du skriver ju på ditt sätt, och folk VÄLJER själva att läsa den! Så absolut, de tror jag. Men Personkemin mellan varandra kanske inte alltid klickar. De är ju väldigt svårt att veta genom en dataskärm!

14 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Jag har träffat massa folk genom min blogg, och de är jag oerhört tacksam över! Folk man annars aldrig skulle ha mött på har man haft chansen o träffa. Så underbart duba människor som blivit ens vänner. Vad skulle ja ha gjort utan bloggen?

15 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Oja, de tror jag verkligen!

16 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar.
Jag tror inte jag blivit uthängd i någons blogg, inte vad jag vet OM iallafall! Men jag har blivit fruktansvärt ledsen för anonyma kommentarer som vanligt. Ett tag va de riktigt illa! Undrar varför de helt plötsligt slutade?

17 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Jag har nog skrivi en del klumpiga saker i min blogg - Ja! Om jag har kommenterat i någon annans - Ja! - Men har alltid då lämnat min mail adress.

18 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Folk kan vara jävligt elaka! och man vet inte hur olika läsare reagerar! man kan verkligen få folk att ta livet av sig, bokstavligen. Kolla in Kissie bara! de är sjukligt. Hur många små unga tjejer TROR att man ska se ut på ett visst sätt, eller vara på ett visst sätt? tycker de e sjukt.

19 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Oj! De vet jag verkligen inte.
Jag tror de? Livet kan förändras drastiskt på två år! Kanske är man gravid igen och bloggar me ny kraft, eller så bor man inte ens kvar i sverige? en alldeles för svår fråga att svara på!

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.


 Mia, Mamma till My
   Mimmi, Mamma till Liam
   Emma, Mamma till Hugo
   Nicole, Mamma till Chloé
   Jenna, Mamma till Viggo

Postat av: Miia mamma till My

Publicerad 2011-01-08 19:54:57

Då ska jag se om jag kan få ihop nått :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela