Publicerad 2011-12-15 10:10:50 i De bästa av Bålsta! <3,

Sömnlös, värdelösa Morsa.




Efter att ha skrivit närmre en roman här, så startades självklart datorn om! Och jag får börja om.
Så detta inlägg kanske inte blir riktigt lika bra som det jag tidigare hade i tanken.

Att känna sig som en värdelös och trött Mamma! - japp, precis så känner jag mig just nu. Jag håller verkligen på att bli galen, jag är helt slut! Tredje natten av ett rent helvete för mig. Noll sömn, Wilja som skriker. Vad är detta?! Vill inte ens veta vad klockan va när jag kände: nu ger jag upp! närmre 03, och då vet jag inte alls när jag somnade. Känns som jag gick upp direkt när jag väl somna? fan alltså!

Wilja måste känna av att jag inte kan sova? för efter 00 så börjar fröken trilskas och bråka! skriker vartannat, när jag tar upp henne så somnar hon på en gång. Men jag måste sitta med henne i famnen och vagga, annars skriker hon som en galning. De GÅR ju inte! även hur mycket jag vill, så kan jag inte sitta och sova. Sen vill hon ha de, och de .. och de o de! Ni förstår. Hämtar vi det, ja då duger det inte.

Inatt fick jag verkligen krupp på allt! Va så trött att jag mådde illa, men kunde forfarande inte somna. Såfort jag va påväg, ja! då började Wilja.. Tillslut orka jag inte ens ta upp henne, och jag brydde mig inte ett förbannat smack om att hon skrek. (Bara en sån sak har jag världens ångest över idag) men botten var verkligen nådd!

Efter 30 minuters skrik så gav jag upp och tog upp henne IGEN. DÄR gör jag ännu ett stort jävla fel :( När jag väl tar upp henne så visar jag ju bara henne att såfort man skriker så kommer mamma och plockar upp mig, så nu ska jag skrika tills jag blir hes! Jag måste verkligen få vila! Jag känner mig helt slut.. Humöret är nere på botten.

Hormonerna spelar mig ett spratt och nu har jag fan ONT.
Inte längre 'de gör lite ont' , utan såfort jag ska ta mig upp ur säng eller soffa känns de som någon står och hoppar på mitt bäcken! att bära på Wilja är rena pinan. Att ens gå upp efter att ha legat still en stund, känns som ett maratonlopp! :/

En mamma utan sömn är fan ingen glad Mamma! Känner mig som en riktig bitterfitta med sammanlagt 10 timmars sömn på tre nätter! :/ Nä! sooooovaaaa....

Anonym:
Om Linus älskade dig skulle han ställe upp å ta vilja en natt eller åtminstonde någon gång så du FÅR SOVA!! tycker jag.. och du får sluta vara så "mesig" bestäm dig antigen får du en bortsämd unge som vaknar på nätterna å håller på såhät..eller så sluta va en sån mes o bestäm dig för att nej nu är det NOG! och de kanske e jobbigt till en början men i LÄNGEDEN kommeer både du å wilja må bättre"!!!


Svar:
Oj! Jag förstår vad du menar.. Samtidigt så är de så att Linus gör allt han kan här hemma för Wilja. Men han ska även upp och orka jobba när klockan slår sex, och just nu är faktiskt jag hemma om dagarna. Så jag har en chans att kunna vila, även om det inte är 'roligt' eller om jag önskar mer 'hjälp' så är det varken hans plikt eller ansvar! Men att han GÖR det, de betyder mängder. Men han ÄR inte hennes Pappa, därför så kommer jag aldrig kräva någonting av honom när de gäller Wilja. Han ska göra de när han själv vill! Och självklart hjälper han mig med henne dagarna igenom. Men just nätter, då måste han få sova för att orka göra de han gör på sitt jobb.

Och jag vet att jag är 'mesig' och vet att jag måste tuffa på mig lite. Klart att vi kommer må bättre och sova bättre. Nu har de som sagt inte alltid varit såhär, utan det är en liten period. Framförallt är det JAG som inte kan sova! och att Wilja är som hon är nu, de är en fas. Och nått hon kommer gå igenom! så är de att ha barn helt enkelt. Inte bara ros! :)

Postat av: Sara

Publicerad 2011-12-15 10:37:41

Förstår att du är helt slut, sömn måste man ha annars ger kroppen upp.

Det där att Wilja vaknar och skriker, gallskriker hon vid 00.00 och efter det?

Är hon vaken när hon börjar skrika och du tar upp henne?

Nathalie hade exakt likadant, hon somnade i normal tid på kvällarna men vaknade vid 00.00 och bara skrek rakt ut, det visade sig vara nåt som heter nattskräck :/

Dom är inte vaken och minns inget efteråt,men vi kan uppfatta som vakna.

Liknande att gå i sömn,men det växer bort sa dom på BVC till mig.

Men visst är det jobbigt :(



Kramar

Postat av: Amanda

Publicerad 2011-12-15 12:16:48

Det är väl fantastiskt för ett barn att veta att när jag behöver mamma/pappa, ja då kommer hon/han. Små barn skriker ju inte för att jävlas med sina föräldrar.

Jag tror såhär, det är en fas, det hör till åldern, det går över!

Men är man gravid och trött så är det inte så lätt, man gör så gott man kan och är inte en värdelös förälder för det!

Postat av: madde

Publicerad 2011-12-15 12:16:55

oj va jag känner igen mig i det du skriver om att vara värdelös. Jag har inget barn men en hund som kräver det där extra lilla.. och allt just nu är JOBBIGT!!!!

Postat av: Josefin - Mamma till melwin 100831

Publicerad 2011-12-15 12:18:00

Melwin hade en sådan period, ja vet inte riktigt om det är nattskräck. Men precis som wilja så fick han panik när man la ner honom igen. Han skrek och skrek och gav inte upp. Precis som du säger.



Nu vet jag inte vad du har testat, men för mig fungerade att jag satte mig på golvet jämte sängen, hade ena handen innan för spjälorna och kollade åt ett annat håll. Reste han sig upp ja la ner honom igen sa godnatt och satte mig återigen där. Tillslut insåg han att de va natt och att skulle sova. Hoppa de löser sig för er.

Postat av: Carro

Publicerad 2011-12-15 14:33:50

Usch, vad jobbigt :( Det värsta som finns är när ungen skriker och ingenting hjälper.



Har ni provat 5 minuters metoden? Det har fungerat varje gång för oss. Vi kör lite av vår egna variant, men ändå.



Hoppas du får sova bättre inatt! <3

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-12-15 15:56:37

Om Linus älskade dig skulle han ställe upp å ta vilja en natt eller åtminstonde någon gång så du FÅR SOVA!! tycker jag.. och du får sluta vara så "mesig" bestäm dig antigen får du en bortsämd unge som vaknar på nätterna å håller på såhät..eller så sluta va en sån mes o bestäm dig för att nej nu är det NOG! och de kanske e jobbigt till en början men i LÄNGEDEN kommeer både du å wilja må bättre"!!!

Postat av: tessan

Publicerad 2011-12-15 22:33:44

Vad jag läst förut så HAR Linus tagit wilja på natten/morgonen ut till soffan?... "om han älskade dig" men suuuuck. Va glada för andras glädje.... Människor.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela