Publicerad 2011-08-10 22:11:13 i Frågor & Svar,

Frågor & Svar från frågestunden! <3


Hannah:
Funderar ni på att kolla upp kön?
Svar:

Hej! Linus vill så gärna kolla, så det tror jag att vi kommer. Det är inte de som är det viktigaste, utan att bebisen mår bra! Och skulle dom vilja säga, så är det ett + i kanten. Men jo, vi vill förbereda och relatera oss mer till bebis!

Anonym:
men herregud KVINNA..du är ju gravid!!! sluta klaga över vikten..man går upp under graviditeten även om du inte visste det? annars vore de ju konstigt. o m du nu är så fixerad vid din vikt kanske du inte borde blivit gravid? Tråkigt att de ska vara så tycker jag.
Svar:
Hej! Jag må vara löjlig! Klart jag vet att man går upp i vikt när man väntar barn, det är inte mer än logiskt! Men att lägga på sig 10 extra kilo*8n bara för ’att’ man är gravid tycker jag INTE är okej! Att sitta hemma och äta gott varje kväll, tycker inte jag heller är okej. För enligt mig tar man inte hand om sig själv, och har noll självrespekt.
Jag skulle nog titta tillbaka på kommentaren du skrev, och skämmas lite.


Anna:
Nu har du skrivit det så många gånger så jag blir tvungen att påpeka som den stavningsnörd jag är ;) Lillasyster stavas det, inte lillesyster :p Du är kanske medveten om det redan men om inte så vet du nu.
Svar:
Tack så mycket! Haha, men jag vet att det stavas LILLASYSTER, men jag tycker inte det är lika sött. Så jag skriver så här! Har faktiskt haft Svenska lektioner ;)

Carolina:
Läser du andra mammabloggar? I så fall, vilka?
Svar:
Jag läser oftast alla som skickar kommentarer till mig, går alltid in och kikar.
Men bloggar jag följer dagligen är: jagochmittbarn.blogg.se (wiljas gudmor) maddihz.blogg.se moncans.blogg.se Läser Katrin Zytomierskas, är dålig på bloggnamn. Skriver ist! Emelie bergh, mamma till max och vincent, Cassandra mamma till Josefin och Lexus, Josephine mamma till Wira, läser Jessicas, mamma till oliwer och nellie etc. FLERA som jag läser via bloglovin!
Följer ett dussin mer! :D

Helen:
Åh det var riktigt bra med leksakkatt :) Mina barn stryper levande katter här ;) Tyckte för mej att ni hade en levande katt förut? Var är hon/han? Du är en supermamma! Lycka till med graviditen, kram!
Svar:
HAHA! Men ush, inget att skratta åt! Men kommentaren såg så rolig ut.
Jo, vi fick Lowa av Wiljas gudmor! Men mitt i seperation med Wiljas Pappa, och flytt så kände jag att jag ville Lowa skulle få ett tryggare och bättre hem. Så hon är på landet med andra kissar och har de toppen! Leva precis så som en katt ska göra i mina ögon.

Bala:
hej jag älskar din blogg så jävla mycket! och du har en underbar söt liten dotter! jag hoppas ni lever lyckliga i alla er dagar! men jag har en fråga och hoppas att du svarar på den!
1, kan inte du ha några barntävlingar i din blogg?
ha en jätte bra onsdag kram bala
.

Svar:
Hej! Va roligt att du gillar vår blogg så mkt, och ja! Hon är söt hon! Då har jag en fråga till dig. Vilka barntävlingar? Och hur börjar man med det? Kram!

Maria:
så frågor till frågtestunden:
Det allra bästa med att vara mamma?
Och det tuffaste?

Svar:
Det allra bästa är att få vakna upp på morgonen, kolla åt sidan och se sitt lilla hjärta ligga där! För första gången så kändes det som en bit av mitt egna pussel hade lagts.
Jag hade nu mitt hjärta utanför kroppen! <3 Det är de vackraste för mig, att se henne utvecklas varje dag och bli den fina lilla flicka som hon är.

Det tuffaste för mig är att jag är ensam med Wilja! Då hennes Pappa inte finns med så mkt som jag önskar i bilden. Även om jag och Linus lever tillsammans och väntar barn, så är hon ändå MITT ansvar! Skulle aldrig be honom göra saker om han själv inte gjorde det. Skulle aldrig kunna be honom stanna hemma för att han har ett barn etc. Aldrig be honom ta Wilja för att jag ska få sovmorgon! De är en oskriven regel för mig.
Det ÄR inte hans ansvar, men om HAN väljer att göra de för att han själv vill! Gör det mig varmt i hjärtat att han vill vara delaktig.


Cissi:
Har ni tänkt ta reda på kön? Har ni några namnförslag? :) kramar

Svar:
Som kommentaren ovan, ja! Vi vill veta kön på bebis om de är så möjligt.
Annars kommer vi göra ett 4D ultraljud på Tittut när bebis är större <3
Vi har namnförslag! Men likaså som med wilja, så kommer inte namnet att sägas förns bebisen är här! De ska vara lite spänning. Men blir det en flicka, så börjar de eventuellt på O, och pojke. Så blir det ett W <3

Caroline:
Okej, då ska vi allt komma på några frågor! :D ;)
Vad tycker du om att prutta i sin partners närvaro, okej eller inte? :P
Vad tror DU det blir för kön på bebis? :)
Kan du göra fler videobloggar? :D
Vad är det första du kollar på hos en kille, och vad anser du vara de viktigaste egenskaperna?
Sen vill jag bara säga ännu en gång att jag tok-älskar din blogg, att du verkar vara en supergo tjej och mamma, och att du är jäkligt snygg! Haha :D
Svar:
Haha, jag skulle ALDRIG få för mig att prutta i hans närvaro?! Hell no!  Om man sover eller gör de av misstag är de en annan sak, då kan man kanske försöka skämmas och skratta åt de!
Men att ligga i soffan framför varandra och prutta? – är jävligt äckligt. Likaså om tjejkompisar gör de!
Jag tror att det faktiskt kommer bli en lillebror! Men det kommer att visa sig.
Hm… ÖGON! Det är nog de första, och leéndet.… Sen muskler! Fan, jag dör. Är dom smala, så ne fy.
Jag vill känna mig trygg! Omhändertagen, en kille med ölmage kan gå och ställa sig på gymmet ett par timmar enligt mig! Tänder INTE på halvtjockisar, och tycker de är oattraktivt.

Videoblogga? :D Jag vet inte om det är nått för mig, jag tror att jag…. Tycker de är lite utlämnande och pinsamt faktiskt! :D Men kanske, ska försöka.


Pernilla:
Hur ser era framtidsplaner ut tillsammans?
Vad ska du jobba med när barnen blir lite större?
Hur har S och din familj tagit det nu när du är gravid?
Svar:
Förhoppningsvist leva långt och lyckligt tillsammans med barnen! Att resa, utbilda mig till det jag vill. Att få det stadigt och tryggt! Jag vill inte skippa min dröm, att börja på Björn Axén SKA jag göra, hur jag än vrider och vänder på mig så ska jag klara de! Annars kommer jag vrida mig i graven.  Simon har tagit detta bra, och stöttat mitt beslut vilket jag är tacksam över.

Emeli::
Har du tappat intresset för hästarna eller räcker tiden inte till?
Kram
Svar:
Nej nej, verkligen inte! <3 Har inte haft möjlighet till stall bara. Sen jag sålde mina hästar, så har kontakterna inom ridvärlden försvunnit! :/ men förhoppningsvist är de nått jag kan ta upp med barnen! Likaså som mina föräldrar gjorde me mig när jag va liten.

Ellinor:
Har ni börjat fundera på namn ännu? :) Har du någon känsla av om det är en tjej eller kille?
Svar:
Som jag skrev ovan! Vi har namn färdigt mer eller mindre, två namn som vi båda är överens om och tycker om. Men som med Wilja så kommer jag inte att säga nått förns bebis faktiskt är här.
Tror det är en liten lillebror! Men vi fårse.


Anonym:
Jag har precis börjat läsa din blogg så vet inte mycket alls, så hoppas du kan svara på mina frågor även om du nämnt det tidigare här i bloggen :)
1. Vad har du för relation till wiljas pappa?
2. Har du börjat tänka på några namn till bebis?
3. Vad har du för framtidsplaner? Jobb, boende, familj osv?
4. Vad har du gjort innan du fick barn? :) Skola, jobbat?
5. Vad lever du på nu?
6. Va något av dina barn planerade? Om inte, vad gjorde att du beslutade dig för att behålla? :)
Svar:
Va roligt att du har hittat hit! Och jag hoppas att du kommer att stanna <3
1. Wiljas Pappa och jag har en bra relation idag, vi pratar oftast utan bråk nuförtiden.
2. Ja, bebis har nog ett namn även om de är en flicka eller pojke! <3
3. Framtidsplanen är att jobba som frisör! Hitta nått större här i Bålsta som vi båda trivs med! Justnu är jag förälskad i våran lägenhet, och kan inte tänka mig någon annan. Men i sinomsin tid <3
Jag vill jätte gärna ha en till bebis tror jag? Har sagt tre. Så de hoppas jag på! Jag gick på Bernadottegymnasiet innan jag blev gravid, en militärinriktad skola. Läste inriktning mot: Katastofmedicin och ledarskap. 
4.Jag har både jobbat på Ica, Konsum varit säljare, sålt för Tele2 och tidning. Har jobbat på somatik i fruängen, jobbade på Nilsons när jag bodde i Linköping. Har varit servitris, jobbat på café. Har jobbat MKT innan, och började innan 16!
5. Lever på Mammapenning, underhåll, barnbidrag etc.
6. Wilja va inte planerad, men ett riktigt lyckligt oops.
Bebis nummer två va planerat då vi slutade med P-Piller, men trodde inte riktigt att de skulle gå så snabbt! 4 veckor senare +:ade vi.

Anonym:
Vad är de som du ska jobba med när du skriver att du snart ska börja jobba igen? Vad jobbade du med innan du fick wilja?
Svar:
Ska jobba på Fruängsgården, innan jag väntade Wilja så jobbade jag som säljare hos tele2 och jobbade halvtid på företaget: makalös.

Sandra:
Har ni tänkt på nåt namn till bebisen än? :)
Svar:
Som ovan!^^ , namn har vi nog bestämt, men inget vi skvallrat ut om! Man vet ju aldrig.

Ronja:
Ni valde ju ett ganska så fint namn till Wilja. Vad ska nästa unge heta? Namnförslag?
Svar:
Tråkigt svar, men jag vill inte säga nått då vi är ganska säkra på vad vi ska välja om de är en flicka eller pojke, så hold on! :D

Madde:
1. Vad hoppas du att det blir tjej eller kille?
2. Är musik viktigt för dig och 3. Lyssnar Wilja på det du säger?
Kram
Svar:
1. Så kan man ju inte säga om man redan har barn? Kön är inte de viktigaste! Önskar mig ett friskt barn, självklart så skulle det va kul med en lillesyster. Tror dom får mkt gemensamt när dom blir äldre, bästavänner. Eftersom de endast skiljer 2 år på barnen.
2. Musik har jag på hela tiden hemma! Men är en all-lyssnare och kan nästan ha vad som helst i bakgrunden, de får bara inte va TYST.
3. Wilja är i en period då hon lyssnar på allt, och gör allt jag säger! Njut av ögonblicket, för de är nog inte långvarigt ;)


Jennie:
var bebisen i magen planerad?
Svar:
Ja, bebis i magen var planerad! Vi slutade med skydd, men trodde inte pyret ville bosätta sig så snabbt som den faktiskt gjorde! Men lika glada är vi för det.


Patricia:
Har ni tänkt på några namn till tillskottet? :)
Svar:
Lillskottet har förmodligen redan fått ett namn, men det vet man aldrig! Då den karamellen
håller jag på tills bebis är här! <3


J:
Har ni funderat på namn till lillen ännu? Har Simon tagit din nya graviditet bra? Vad är dina planer framöver? Vad vill du jobba med?
Svar:
Jajjemen! Om du läser här ovan så förstår du <3
Ja, det har han gjort. Så bra han kunnat! Jag vill bli frisör, och det ska jag försöka att uppnå.
Ingenting är omöjligt, så ser jag det! <3


Sanna:
Hej!
Jag hittade din blogg genom mybaby.blogg för några dagar sen, men jag har ingen aning om hur jag hittade hennes. Jag upptäckte i alla fall att vi nästan är exakt lika långt gravida, du e en dag före mig bara =) Så nu ska jag absolut följa din blogg! jag är 27 år och det är mitt första. Jag undrar egentligen bara vad du jobbar med och om du har tecknat någon gravidförsäkring? Det kommer säkert fler frågor framöver=) ha det bra! Mvh Sanna
Svar:
Åh, va roligt att höra! :D hoppas att du fortsätter att läsa. Grattis måste jag säga! Jag har jobbat som säljare, både i butik och via telefon. Ska återgå till samma nu när Wilja börjar på dagis!
Jag gjorde det med Wilja, och jag kommer nog att göra det igen.

Josefina:
1. Var graviditeten planerad?
2. Hur har ditt ex simon, wiljas pappa tagit det att du ska ha barn? och hur reagerade han när han fick veta?
3. Vad hoppas du att bebisen i magen är för kön? (kom inte o säg att det inte spelar någon roll för man vill alltid ha något mer än de andra ;))
4. är du och madelene (elliots mamma) inte lika nära vänner längre som förut? tycker man såg mer om henne här på din blogg förr;)
vart ligger eran lägemhet som ni har köpt?
oj..blev ngr frågor:P

Svar:
1. Bebis var planerad! <3
2. Han har tagit det jätte bra, har sagt att jag ska göra de som känns rätt för mig.
3. Vi hoppas inte på nått kön alls! Herregud, bebisen ska ha 10 tår och fingar, att den mår bra. De är det som betyder nått när man redan har ett!
4. Jag va med Madelene idag, och vi är precis lika goda vänner som innan! Anledningen att hon och elliot inte näms lika ofta är för att vi bor flera mil ifrån varandra och har inte samma möjlighet att ses som tidigare! Tyvärr :/
5. Våran lägenhet ligger i Gamla delen av Bålsta!


Anonym:
1,tänker du skaffa tvillingvagn?
2,hur många barn vill du ha i framtiden
3,kan inte du göra några tävlingar?
ha en bra dag kram helst anonym
Svar:
1: Självklart ska vi skaffa oss en tvillingvagn! Blir en bugaboo donkey som de lutar åt just nu.
2. 3-4 barn kanske? Kanske slutar med två! Sånt kan man aldrig veta.
3. Ge mig tips och hur jag ska gå till väga med tävlingar så kan jag anordna de :D Vore jätte kul.


En tjej om som undrar mycket! (haha va sött) <3:
hej älskar din blogg, jag hoppas du har kvar den och bloggar i flera år! men jag har några frågor också! om några är privata bhöver du inte svara,
1,har du tänkt att gifta dig nån dag?
2, kan inte du visa wiljas rum och den nya bebisen som du har i magen?
3,kan inte du ha några tävlingar som barntävlingar i din blogg?
4,har du facebook (vad heter du då)?
förlåt för att jag ställer så många frågor men är liten ny besökare! är tacksam för svar! och tycker att wilja är såå vacker och såå gulligg, när man kollar på henne sitter blicken fast i hennes små söttta underbara blåaa ögon! du är själv vacker så man ser ju vart vackerheten och andra delar på henne!!
Svar:
Va roligt att du tycker om min blogg så mycket som du gör, alltid lika kul att höra!
1. Jag skulle jätte gärna vilja gifta mig någon dag, men SKA de va, så ska de! Punkt slut :D
2. Ska ta bilder när allting är ordnat och klart här hemma efter flytten, känns smått kaos just nu.
3. Tävlingar – ABSOLUT! Tips tack?
4. Det står vad jag heter i för och efternamn här, så de är inte så svårt att luska ut
J
Det är bara att fråååga, de jag ville! Va fina kommentarer, tack så mkt. Kramar!

Helst anonym:
har en till sak att fråga som jag glömde! du bor väl i sverige? men vart i sverige bor du och jag undrar vart du köpte bugaboo vagnen? finns det i barnbutikerna, men vart och vad heter affärena där som säljer dom vagnen? tacksam för svar
Svar:
Ja, jag bor i Sverige! Det är inte min vagn, utan säljer den åt en kompis som behövde hjälp.
Ja, de finns den! De flesta barnbutiker säljer bugaboon!
J

Linda:
Tror du och Linus att ni väntar en pojke eller flicka? "Hoppas" ni på något av dem? :)

Svar:
Man kan nog aldrig önska ett barn! Det spelar verkligen ingenroll, men jag har tänkt på en lillesyster, och linus har tänkt på pojke! Men vad de blir, de spelar INGEN roll <3

Josefin:
Har ni några namn på lager till liten? =)
Svar:
JAAAA! <3

Elvira:
Tänker ni ta reda på könet på liten? :) Jättefin och härlig blogg förresten, har följt den sedan Wilja låg i magen :)
Svar:
Ja, om de går så vill vi jätte gärna veta! Liten kanske gömmer sig helt :D Men fan så kul att du följt med under hela resans gång.. Hur har du stått ut? Haha!

Anonym:
Vad tycker du om att man har 3 olika barn med 3 olika killar? Väljer att vara anonym då jag vet vilka fördomar de kan finnas. Men snälla, svara på min fråga..
Svar:

Vad ska jag säga.. Jag hoppas ingen har låga tankar om mig för jag valt ha barn med två olika killar?
Även om de finns otroliga fördomar, så tycker jag dom är hemska! Att leva tillsammans med en man för barnens skull tycker jag är fel. Är man lycklig med den man lever är, så spelar det ingenroll. Far inte barnen illa utav det, så för mig gör det inget. Man kanske tycker till först, men när man får reda på situationen så förstår man den mer! Förstår du?
Det LÅTER illa, bara för att det inte ska VARA så. Men jag tycker inte att det är fel! Man är i så olika stadier i sitt liv, att man aldrig kan veta. Kramar!

Oliviah:
Är nyfiken på:
* Om du och Linus pratat om namn? Isf vilka?
* Kände du redan innan du +ade att du var gravid? Om ja, hur?
* Vilken vecka +ade du i?
* Är du nervös inför hur ditt liv kommer att bli med 2 barn?
Tack för världens bästa blogg Patricia :D
Svar:

1: Vi har pratat om flera, men vi har nog bestämt oss även om de blir en flicka eller pojke! <3
2. Jag kände av dagen innan, hela kroppen bara VISSTE! Och alldeles korrekt. Så va de ett plus.
3: Jag plussade samma dag som min mens skulle ha kommit, alltså i v: 4.
4: Faktiskt inte ett dugg, är så förväntans full satt jag inte finner några ord! <3

Jennie:
Hur har du tid att blogga så mycket? Du har en liten energisk tjej, bulle i ugnen o flytt mitt upp i allt. O igår gjorde du 9 inlägg! Det är mer än de flesta proffsbloggarna. Hur orkar du? Hoppas inte du tar ut dig, glöm inte att vila. Du är grym :)

Svar:
Alltså! Ärligt, jag tänker inte på att jag lägger in så många inlägg?
Utan jag gör det utan att jag tänker på de! En vana, och på ren rutin? :D Äsh, man tar sig tid! Tycker man om nått, så går allt. Gnälla på tidsbrist är de sämsta en människa kan göra! :D
Man kan , om man VILL :D
herregud, vila? Bloggen är mitt sett att förmedla ut de jag känner. Hade blivit knäpp utan!

Marina:
Hej ! ja undra hur du mår med graviditeten ? Mår du illa eller så ?
Svar:
Nej, inte alls måste jag säga! Jag mår toppen, känner mig inte gravid alls om det inte vore för magen.
Inte spytt, inte mått illa! Oförskämt bra mår jag, njuter för fullt denna gång och stressar inte fram veckorna! Njuter medans liten befinner sig här inne <3 Väntar man på nått gott, väntar man aldrig för länge.

Karro:
Vill börja med att skriva att jag älskar din blogg!! Du är en inspiration till många mammor. Du har en underbar liten flicka och du är sån bra mamma <3
Nu till frågorna :)
1. Har du nån önskan på vad lilla bebisen ska ha för kön? Vet att man inte bryr sig så mkt, men nån liten mini önskan :)?
2. Vad känner Simon till att du ska få en liten bebis?
3. har ni några namn ni har funderat på till bebisen?
Stor kram från mig till hela familjen//Karro
Svar:

Oh, känner mig så elak som inte kan besvara dig! :D men de va så många med samma frågor, så läser du över så kommer du hitta alla svar du frågat om! <3 Som du sa, man kan aldrig önska kön på de sättet, men jag har alltid drömt om en syster till Wilja! innan henne va jag BOMBSÄKER på att ja bara skulle vara en pojkmamma!^^, men de ändrades! nu blir jag vettskrämd av tanken. hjälp! hur gör jag då??

Postat av: Sabina Riverland..

Publicerad 2011-08-10 23:00:37

Hallå, angående 4D ultraljudet..

Vi gjorde de med Wilma i vecka 25.. De va på kliniken Tittut med, nybrogatan där! Fyfan va värt, de kan jag rekommendera :) Lycka till!

Postat av: Madde

Publicerad 2011-08-10 23:10:17

Alltså jag har ju själv barn och det är ju inget man behöver säga att man vill ha ett friskt barn, det är ju självklart! Undrade bara vad du hoppades på för det får man ju göra med det är det ju inte sagt att man inte blir lika lycklig vilket som!



Tävlingar så kontaktar du olika företag o föreslår samarbete som de sedan går med på eller inte, beroende på vilka företag man kontaktar osv! :) Du har ju ganska många följare o bör ha lätt att få startat!

Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

Publicerad 2011-08-11 08:26:39

jätteintressant att få läsa svaren :)

Postat av: Frida

Publicerad 2011-08-11 09:11:20

Vad roligt med frågestund:) här har du en till som hängt med från start!

Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Publicerad 2011-08-11 09:49:38

Hej! :D Åh, vad roligt och tusen tack för dina söta ord! Och visst finns det mycket fint till de små? Bästa shoppingen ;D Kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-11 10:04:17

Vilka bra svar :) jätte kul att läsa! Jag är en av dina nya läsare och älskar verkligen din blogg! En perfekt blandning av allt intressant ;) Och måste bara säga att du är så himla fin och det är även dit dotter och du verkar vara en riktigt bra person och mamma! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela