Publicerad 2011-08-18 13:11:23 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 14.



arm livmoder


Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern.
Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Impulser från hjärnar gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.

Sexlusten ökar hos många kvinnor mellan fjärde och sjunde månaden. Det har att göra med att betydligt mer blod cirkulerar i kroppen och att könsorganen är mer känsliga för stimulans. Mot slutet av graviditeten kan sexlusten gå ner igen, helt enkelt för att kvinnan känner sig stor och otymplig och kanske är rädd att barnet ska skadas. Läs mer om sex och graviditet till vänster under Livsstilsfrågor, eller klicka på länken till höger: Tema Sex och relationer.

Pappa/partner

Graviditet och sexualitet hör ihop. Många tycker att en gravid kvinna är både vacker och sensuell. Däremot är intresset för sex under graviditeten väldigt olika för både män och kvinnor. En del är mer sexuellt intresserade och andra inte alls. Att ha sex när man väntar barn är helt normalt. Sex kan kanske bidra till att ni mår bra, att relationen mellan er blir bättre och att ni kommer varandra närmare. Men som så mycket annat handlar det om vad du och din partner känner.


Mammas egna tankar:
Hur fantastiskt är det inte? på SÅ kort tid så blir denna lilla lilla bebis ett liten barn?
Alltså! liten är inte större än 14 veckor.. men ändå så har den hår? den suger på tummen? alltså!
Helt otroligt.  Och PHA... Här över, lusten! alltså, de är för jävligt.
Är så jobbigt att hela tiden vilja, och när de lixom inte blir av blir jag ett känslomonster som gråter..
Stackars Linus <3

Fortfarande så mår jag jättte bra! Har inte känt av några konstigheter, inte ont nånstans.
Inget illamående. Och för varje dag blir jag säkrare att det är en liten lillasyster i magen! <33

Det KOMMER va en liten flicka! :D Ni ska få se, jag bara vet.

Postat av: emma

Publicerad 2011-08-18 14:09:42

Grattis till bebis nummer 2. Spännande :) Skönt att du mår så pass bra som du gör. Kram Emma

Postat av: Trixie; en medveten mammas vardag

Publicerad 2011-08-18 19:18:16

Känner igen mig! Jag VISSTE att det skulle bli en kille och att han skulle heta Ellis. I just knew :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela