Publicerad 2011-08-10 09:29:26 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 13, 12+0 <2



huvud


Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern.
Nu är fostret nästan 7 centimeter långt och väger ungefär 43-52 gram – som en banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17 kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, tröttjet och illamående minskar under andra trimestern. Andra trimestern börjar efter graviditetsvecka 13. Det kanske till och med känns som om du inte är gravid längre. Men magens ökande rundning visar tydligt att du är det.

Mammas tankar:
Nu är dessa 'farliga' veckor förbi, men jag har ändå vågat njuta fullt ut fråm början! :)
Mår hur bra som helst fortfarande, ända 'krämpan' om man kan kalla de så är väl att jag kissar som en elefant! hela tiden. Har sura uppstötningar så de skriker om de på kvällarna. Vågar inte ens tänka på hur de kommer bli sen. Kommer ligga och gråta! Haha :D
Annars så påminner graviditeten mig mkt om Wiljas! Mår bättre nu dock, är inte lika orolig och så som jag va när jag väntade henne.

Men jag känner att magen börjar spännas mer och mer. Sitter man nu, så ser man en liten liten liten utspänd boll på magen. Nu tror man inte att jag bara är tjock längre! :D Har dock gått upp, hur mkt vågar jag inte ta och kolla. Fy Patricia , skärpning!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-10 10:45:51

men herregud KVINNA..du är ju gravid!!! sluta klaga över vikten..man går upp under graviditeten även om du inte visste det? annars vore de ju konstigt. o m du nu är så fixerad vid din vikt kanske du inte borde blivit gravid? tråkigtatt de ska vara så tycker jag

Postat av: natha

Publicerad 2011-08-10 12:09:28

du som kommenterat högst upp verkar ju helt efter. Klart som fan att man går upp i vikt när man e gravid men man kan påverka vikten genom att äta nyttigt och motionera. Jag gick upp 20 kg med min andra och det var inte direkt något jag var glad över oavsett om det var pga graviditeten. Ni som kommenterar sådär borde ju helt ärligt stoppa huvudet under kudden och skämmas.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela