Publicerad 2011-08-25 22:04:26 i En annan del av Stockholm!,

- Sluta amma fight!


 



Istället för att passa på att sova! Så sitter jag här, för ovanlighetens skull eller nått?
Borde som sagt passa på. Hade en natt inte likt någon annan, och kommer ha de ett par nätter framöver.
Det är många som vet att jag fortfarande har nattammat Wilja!
Men från och med igår, så har hon inte fått tutten. TRO mig.. Jag, vi har försökt så många gånger innan! Men Wilja skriker sig blå, och grannarna knackar på för dom tror vi har ihjäl våran unge på natten.
Hon har varit ett monster utan tutten! De är inte de att hon ÄTER, utan hon använder mig som en natt.

Många vet ju även att Wilja aldrig har tagit napp, eller druckit ur flaska! vilket hon börjar göra nu, flaska alltså. Hon har spottat allt! och vi har testat varenda napp som finns att få tag på.

Men igår, så bestämde jag mig på riktigt!
Och jävlar vilken chock! Igår somnade fröken kring 21.00 lite senare, men hon somnade! Bar omkring på henne, lite gnäll! Inte mer än så. Ner i sängen. Hon vaknade kring 00.00 och va vaken fram till 00.30 med gnäll! fortfarande inget PANIKSKRIK som hon haft tidigare. Vi la oss ute på soffan!
Sen varje gång hon vakna och sökte, så andades jag bara lugnt i pannan på henne och strök henne över ryggen! OCH HON SOMNA GÅNG PÅ GÅNG! <3
Klockan: 07.00 bar jag över henne till våran stora säng! och sen vakna hon några gånger, men somnade självmant. Så, 09.00 gick vi upp! SOVMORGON :O Men de va nog tufft gångerna hon vaknade.

Sen idag har de varit NEMAS problemas! linus tog med henne ut på en promenad nu på kvällen, lyssna! HON SOMNADE MED NAPPEN I MUNNEN???! :D Sen vakna hon till här: 20.30, bar på henne till: 20.40, nu sover hon igen i sin säng.

Undra hur denna natt kommer att bli! Gårdagen va sagolik.
Har film på Wilja hur hon annars låter om nätterna, när jag sätter på den får alla tårar i ögonen.
Låter som hon ska dö alltså!

Meningen va ALDRIG att amma såhär länge! kom igen, hon är 16 månader.
Och till och med jag tycker det är äckligt...
Först va gränsen 1:år, men jag va nog för klen. Tror att både hon och jag är redo för denna strid nu!
Men har aldrig kunnat amma offentligt, eller så. Utan det har varit på kvällar etc.

Har ni något tips för hjälp ni som ammat era 'stora' barn?
Tror det är svårare att sluta med ett barn som förstår, än någon som är så liten som slukar allt som kommer in i munnen. Så har ni slutar kring denna tid, snälla! Kom med tips :)

Postat av: Carro

Publicerad 2011-08-25 22:15:06

Jag har samma problem med min skrutt , på dagarna går det jätte bra utan tutte men mot kvällen när det är dags att sova är det mycket svårare.

Nu har Petter fått börja natta henne med nappflaska det funkar ibland...Men snacka om att det är kämpigt med att sluta amma..Miley är nu 1 år.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-25 22:25:03

skönt att du iaf e medveten om att det e äckligt...lite perverst oxå kan jag tycka..jag menar amma ett så stort barn o så e de gravid me nästa..lite mycket UUUh asså...ska du amma två barn sen XD

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-25 22:26:49

...och varför änns ge en 16 månaders mat på natten? så stora barn ska inte äta på natten utan på dagen

Postat av: Klara

Publicerad 2011-08-26 00:01:12

Jag får ALLTID blir så jävla förbannad när jag kikar ner i dina kommentarsfält, alltid någon som ska sitta och beklaga sig, vara spydig, skriva elaka kommentarer eller vara allmänt dum i skallen, ungefär som ovan "tycker det är perverst", vadå? Att amma sitt barn? Såklart är det alltid anonyma som lämnar såna korkade kommentarer, varför inte bara stå för vad man tycker?!

Anonym, om du läser detta, lämna gärna ytterligare kommentar (du kan kommentera på min blogg om du vill!) om varför du använder just ordet "perverst"? Visst att man kan tycka att något är motbjudande (fast det tycker inte jag om detta) men PERVERST? Så jävla patetiskt att sitta och vräka ur sig en massa skit bara utan att stå för det. Om man inte har något bra att säga kan man lika gärna vara tyst, hört talas om det? Och om du nu är i behov att vräka ur dig massor med skit, gör det inte anonymt i så fall.

Postat av: Veronica, Mamma till Leo ♥

Publicerad 2011-08-26 00:08:20

Leo är likadan, han är 1år och tre veckor nu. Jag ammar honom bara när han ska sova, och oftast då bara på kvällen och inte när han ska sova middag på dagen. Och att han är så "beroende" av det är nog bara för närheten och för att han är van vid det, han äter knappt inte heller utan bara snuttar, även fast han även tar napp. Det är som en tröst för honom. Ibland behöver man inte ens amma, utan bara lägga honom tätt intill mig så somnar han ändå, det är en vanesak för barnen att få tutten.



Jag kan hålla med om att det börjar kännas lite, hmm, inte äckligt, men ja, konstigt att amma honom när han är så pass stor. Jag måste också försöka avvänja honom vid det!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-26 01:00:46

Men gud, det är inte alls äckligt. Man gör det som fungerar för en själv. punkt. Nu har du slutat och det är bra. Då är det bara att fortsätta stå på dig. Och som sagt så klarar hon sig utan mat på natten och har det bara som en vana. Öva med napp om det skulle bli väldigt jobbigt. Och du är grym, och det du gör är INTE äckligt.

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2011-08-26 06:36:33

men orka att folk ska vara på och klaga på engång. Det är inge fel att amma hemma på kvällarna tills ungen är stor. Men som du säger så kan det kännas konstigt när hon är "stor" men det är inte äckligt ett nått. Det är ens barn. Likasom att göra det när den är nyfödd.. Och sen spelar det absolut ingen roll att du är gravid..



Vira vill fortfarande äta på nätterna (välling) Det är väl mest för att hon är van att äta då. Hon behöbver egentligen inte ha. för ibland sover hon hela nätter.

men man orkar inte hålla på att tjaffsa, en annan bli ju tröttare osv.



hehe

kram

Postat av: J

Publicerad 2011-08-26 08:01:08

Ja. Alltså att röka(för de har du väl inte slutat med?) amma en unge som är såpass stor och dessutom vara gravid? Nu måste du nog börja tänka för eran skull. Du ska väl ge sjutton i dem som tycker att de är perverst... Men du måste nog börja du dera... Karaktär kallas det. Pajjar inte detta mellan dig och linus?

Postat av: elin

Publicerad 2011-08-26 08:38:30

men ååååå, anonym: om du tycker att det är perverst är det nog du själv som har stora problem. du känns lite läskig faktiskt. antagligen har du inte barn, för då skulle du förstå att man inte kan hur det "ska" vara med barn, alla är ju olika. och tur är väl det när man läser dina kommentarer.

Postat av: Amanda 19, mamma till Jolene

Publicerad 2011-08-26 10:05:31

Som du skrev fungerar inte amningen för alla tråkigt nog och för dem det gör är de toppen. Förstår om du vill sluta nattamma henne, är ju krävande för din kropp och snart får du en ny liten! Men att de är perverst?? Aa mån kan ju undra vad den stackare som skrev komentarer varit med om för att få ihop amning till perverst?!

Postat av: Therese - mamma till 4a.

Publicerad 2011-08-26 10:08:08

Men va e det för äckligt med att amma? Jag ammade Julia tills hon va 13 mån även dagtid! Ähh lyssna inte på skit snack patty!!! Mest naturliga någonsin....

Postat av: Lilly

Publicerad 2011-08-26 10:52:18

Herregud att folk har mage att sitta bakom en datorskärm och ge elaka kommentarer! vet att det finns en hel del mammor som bryr sig mer om sig själva,sina tuttar och allting och väljer att ge ersättning och flaska för sin egen bekvämlighets skull, kan det vara dom som är avundsjuka kanske...funderar på varför man ger sådana kommentarer. Var glad för att du gör allt för din dotter och att du gett henne den bästa starten i livet hon kan få. Kör ditt race!

Postat av: Matilda

Publicerad 2011-08-26 11:24:16

Vi avänjer nu vår 17månaders från nattamningen, inte alls äckligt och inte heller tanken från början att jag skulle amma så länge. Napp och flaska har också vägrats hos oss men jag tror att det kan vända nu när inte tutten finns. Det har ju varit barnens trygghet men nu är de stora nog att lugna sig själva och man finns ju alltid där. Lycka till med allt!

Postat av: camilla

Publicerad 2011-08-26 12:53:26

Ja vad ska man säga...Att folk ska lägga sig i med elaka kommentarer. Har samma problem med min tös hon e nu 16 månader och ammar fortfarande på kvällen och jag får inte bort det. Det är en otrolig kamp så står här och hejjar på att du lyckas få bort det nu patricia och guld att du fixat det för vet att amma nu är inte kul längre mest tröttsamt. Men en del barn vill bara ha det så helt enkelt. Så nu är det strax min tur att ta i det med :D

Postat av: Amanda & Oscar

Publicerad 2011-08-26 16:21:01

För det första är det inte äckligt och perverst att amma ett så litet barn. Sen tror jag att det är schysstare mot barnet att sluta amma när de är lite större och förstår vad man säger. Säger du till Wilja att du inte vill längre så kommer hon att förstå det, sen att hon blir arg är ju inget konstigt men de förstår mer än man tror i den åldern. Lycka till!! /en som ammar en 2,5 åring och snart även en bebis

Postat av: Renee

Publicerad 2011-08-28 14:39:56

Jag ammade båda mina barn så länge, tummen upp för dig! jag vet hur svårt det är att sluta men jag ångrar inget! kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela