Publicerad 2010-09-16 10:02:31 i Wilja 3-6 månader,

Jag hörde bara skrik, sen låg hon på marken!


Nu har det hänt, det jag har varit SÅ himla rädd för! Wilja rullade NER från sängen! Mitt hjärta tog en paus och jag blev så förbannat rädd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag såg henne landa på den vita fluffiga mattan med sängkuddarna brevid, TUR det säger jag bara! innan jag hann fram så såg ja bara hennes rädsla i ögonen, hennes panikskrik! Sen tog ja upp henne försiktigt, kollade så hon inte hade ont. Klämde och kände överallt, efter nån minut fick ja världens tok smajl. Jag älskar dig unge!!
Och de va sista gången du låg i våran säng utan jordens största BARRIÄR kring dig.

Förlåt, du har somnat om och ja sitter här och har så förbannat dåligt samvete!
TÄNK om jag hade kastat kuddarna på andra sidan sängen?
TÄNK om jag inte hade dragit dit fårullsmattan igår?
TÄNK om hon landat rätt på golvet?

Nä fy i helvete!
Har det hänt er någon gång att era barn rullat ner från säng/soffa/skötbord? Berätta hur de gått till! Känner mig verkligen som världens sämsta mamma.

Postat av: Marie&Elsa

Publicerad 2010-09-16 10:09:32

Elsa lyckades kasta sig ut våran soffa 2 ggr på en vecka. Det är ingen fara. Hon kommer ramla massa sen när hon lär sig gå :)

Postat av: Jaqueline- Elias mamma.

Publicerad 2010-09-16 10:30:11

Åh vad hemskt :( jag oroar mig för sånt hela tiden nu när elias rullar lunt som en lilten turbolarv haha.. men det värsta som har hänt än så länge är att han rullade in under soffan haha...



kram

Postat av: Hannele - Snart 2barnsmamma (bf på söndag!)

Publicerad 2010-09-16 10:52:56

ÄSch! Det är bra att barn slår sig ibland..dom måste ju lära sig vad smärta är för något annars så blire krångligt senare i livet med det där..(låter hemskt att säga så men det är sant).



Kevin har ramlat ner från våran säng och soffan några ggr men nu vare länge sedan han gjorde det.

Den riktiga gången han ramlade från sängen var ner på huvudet och jävlar vilken smäll det blev, fy fan har aldrig varit så rädd i hela mitt liv,

Vi låg och sov middag i våran stora säng och Kevin var ju liten och hade precis lärt sig hur man ålar sig och han brukade alltid väcka mig innan vi började med dagen osv men inte denna gång.

Han hade ålat ner sig på golvet och slog huvudet så hårt så jag vet inte vad, jag rycktes upp av världens duns och trodde att han blödde först eftersom det såg ut som det men tur så vare inte, han fick bara en liten bula på huvuvdet men mådde hur bra som helst efteråt.



Man gör misstag i livet och det är inge fel med det :)

Klantra dig inte för att vara en dålig mamma för att det är du inte, alla gör misstag och det kommer vi att fortsätta med.

Ibland är barn snabbare på att göra saker och ting än vad vi är bredda på ibland :) sånt händer!

Vi kan inte vara bredda på allt jämt, visst vi vill skydda dom oavsett mot vad men oftast så kan vi tyvärr inte göra det utan låta "naturen" ha sin gång (vet inte hur jag sk förklara hur jag menar, men ta inte denna kommetnar fel nu :))



Kramis!

Postat av: Cattis

Publicerad 2010-09-16 10:57:38

för några veckor sen så rullade min son ner från soffan, jag lämnade honom bara 5 sek för att hämta min mobil som låg i rummet brevid. hörde ett jättehögt DUNK och ett argt skrik.. han ramlade med huvudet rätt i golvet :( men det gick bra som tur var, han skrattade när jag lyfte upp honom och fortsatte leka.. men eftersom det var en sån rejäl smäll mot huvudet så fick han inte somna på ett tag, men det gjorde inte honom något :) det gick ju bra som tur var, men jag kände mig riktigt dum eftersom jag visste att någon dag skulle han rulla över, men det är så svårt att veta när den dagen är..

Postat av: Madelene - mamma till Elliot

Publicerad 2010-09-16 11:09:15

Det händer alla någon gång. Både du och jag har nog haft tur att det inte hänt tidigare. Och som tur var hamnade hon ju inte direkt ner på golvet. <3

Postat av: Nina, mamma till Hugo, Max & Vincent

Publicerad 2010-09-16 11:48:41

vet hur det känns. :( Men dom tål mer än vad man tror.

Första sonen ramlade ner från sängen och skötbordet en gång, det var riktigt jobbigt, men sånt händer lättare än vad man tror. speciellt när dom blir mer rörliga och man inte vet riktigt hur fort det kan gå.

Och man är inte en dålig mamma! Sånt händer dom flesta fast man inte talar om det..

kram

Postat av: Marina mamma till toñito

Publicerad 2010-09-16 12:06:14

Jag vet att man känner sig som världens sämsa mamma.. antonio har ramlat från sängen några gånger och varje gång blir jag så jävla förbannad på mig själv ! Hur kan jag tillåta nått sånt hända! Men ibland tänker man inte så långt :( Klart man försöker undvika det hela tiden men ibland händer då när vi minst anar :(

Postat av: Leee

Publicerad 2010-09-16 12:36:54

Mira ramlade ner från våran säng förut, och hon landade på golvet. det gick bra som tur var. Jag tror att hon ramlade med benen först.



Sånt kan hända alla. Du är INTE världens sämsta mamma.

Postat av: sofie, mamma till F.

Publicerad 2010-09-16 12:46:56

Det har hänt mig också, det är hemskt. Men oftast går det ju bra. OCh man får så dåligt samvete, men ha inte det. Jag lovar dig, det händer nästan alla. Även dem bästa. Glad att det gick br för erat lilla charmtroll! :)

Postat av: Alexnadra- Mamma till Ebba

Publicerad 2010-09-16 12:53:44

Nu kommer jag väl låta som världens sämsta mamma men Ebba har ramlat ner från soffan, sängen och skötbordet.. Det gick bra alla 3 gånger men fyyyyyy vad dåligt jag har mått i efterhand! Gråtit som en idiot och mått skit =(

Postat av: fanny

Publicerad 2010-09-16 14:30:37

finaste lilla du. du är verkligen den bästa mamman för wilja, hon har redan den bästa mamman. du beskyddar henne som ingen annan, du tänker alltid på hennes bästa. jag behöver absolut inte skriva ner allt jag känner, men jag VET att hon inte kunde fått en bättre mor. du är underbar Patricia. du glömmer tyvärr det. snälla gör inte det. du är så fin, smart och framförallt så Otroligt KÄRLEKSFULL mot både din fästman och din dotter. du är en bra förebild. Ha inte ångest, det kan hända vem som helst. skillnaaden är bara att du bryr dig mer än de allra flesta. vissa skulle inte ens tänka på det. förstår att du mår dpligt över det, men det är inte ditt fel, Inte alls! det h'änder, ofta.. de kommer troligtvis hända igen. hon börjar bli stora tjejen och kommer antagligen slå sig massor. tyvärr är de inget du kan göra åt. men jag förstår din känsla.



än en gång, glöm inte av vem du är. jag önskar att jag fick träffa dig och lära känna dig. men jag går in på bloggen varje dag och blir lika glad efter ja läst den. du är vacker och otroligt snäll. Ta hand om dig <3

Postat av: Mimmi & Liam

Publicerad 2010-09-16 14:47:38

Guuud! Mår lilltjejen bra?! Får inte skrämma upp gudmor såhär Willis!!!!!! <3

Postat av: Charlotte - Mamma till Nikita

Publicerad 2010-09-16 15:05:57

Nikita har ramlar ner från sängen 3 gånger, och det har varit lika hemskt varje gång. Första gången fick jag en sån klump i magen och världens ångest, men dom är ju tåligare än man tror. Och det gör inget att barn slår sig, för då lär dom sig att dom kan få ont och lär sig att dom inte är små porslinsdockor. För sen den dagen när deras mamma inte längre finns där och tar emot när dom ramlar, då får dom jäkligt ont istället. Jag tycker absolut inte att du ska känna ångest över det, hon har förmodligen redan glömt bort de :)



Men det är klart att det gör ont att se sina små hjärtan ha ont, man älskar ju dom såå in i helvete och vill aldrig att nått ont ska hända dom :)



Och du är inte en dålig mamma, absolut INTE!

Postat av: Katarina

Publicerad 2010-09-16 15:14:21

Min son var 8mån första gången han ramlade ur sängen, trots kuddar och täcken som barriär! Hur som helst så är det ingen fara, barn är tåligare än man tro. Så länge hon är lättväckt och inte kräks (hjärnskakning) så behöver du inte oroa dig.



Men jag förstår att du är orolig och känner dig hemsk, det gör alla när sånt här händer. Och jag tror faktiskt nästan varenda unge har varit med om liknande. Du är inte ensam :)

Postat av: Frida

Publicerad 2010-09-16 16:07:30

Hu vad läskigt! Men skönt att det gick bra! Don't blame yourself. Tror det är varje förälders mardröm.

Postat av: Jennie mamma till Wilmer

Publicerad 2010-09-17 09:15:52

hej! jag vill inte skrämma dej, men min son trillade ur sängen när han var 5 månader och slog huvudet hårt i golvet, och jag ringde sjukhuset och de sa att de alltid kontrollerar alla barn under 6månader så vi fick åka till akuten, nu landade ju wilja mjukt så jag vet inte hur det är då men tänkte du ville veta!kramar <3

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-09-17 10:19:53

Barn ramlar och slår sig och dom tål faktiskt mer än man tror. Men sjukvården har som stanard att barn under 6 månader bör komma in för en kontroll. Det är ju sällan något allvarligt men det lugnar föräldrarna om inte annat :P Vidar har ramlat ur sängen såååå många gånger att jag är glad att han har några hjärnceller kvar :P Haha nä men han tycker kanten är spännande och fattar inte det här med gravitationen än :P Men första gången var hemsk! Hade av någon anledning somnat om när jag matade honom på natten och han låg ytterst och så hör jag bara en duns och ett skrik! Jag kunde inte somna om på lääänge efter det :( Nu hör det nästan till vardan att han ramlar och slår sig :P Om du kollar på bilden i mitt senaste inlägg kan man ana ett horn i pannan(det är efter en störtdykning in i soffbordet ^^)

Men klandra inte dig själv, det händer nästan alla :)

Kram

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-09-20 20:13:15

Min son har ramlat ner jätte många ggr, när han va ca 6månader & började röra sig mer & mer så kröp han i sömnen, hade han alltid i vår säng då, han kröp ner till fotändan & ramlade ner där, hade så han inte kunde ramla ner vid oss utan man va tvungen att ta sig ner till fotändan, sen har vi vaknat upp mitt i natten av en duns så ligger knodden nere på golvet, fast han har fortsatt sova då, gnyr lite lätt men skriker inte :P

Sen har han ramlat ner från soffan också fast den är inte lika hög men där är ju soffbordet framför så då har det blivit mer gnäll.

Jag tror dom flesta barnen ramlar ner 1 eller flera ggr under sina första år, så länge det inte blir en stor skada som att dom tex slår i huvet & börjar blöda så tror jag inte att det är farligt & du är verkligen inte en hemsk eller dålig mamma pga det.



Ta hand om er & ha en fortsatt trevlig vecka :)

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-09-24 10:55:40

Haylie var 3 månader när hon RULLADE ner från sängen, rakt ner på golvet. Tror jag mådde sämre än hon faktiskt. Hemskt.

Postat av: Mia

Publicerad 2013-07-27 10:04:17

Mitt första barn är 4 år och har aldrig ramlat från säng/ skötbort. Mitt andra barn är 13 månade och lyckades inatt, trota att jag ligger mellan mina tjejer och det är höha gavlar på bägge sidorna rulla ner till fotändan och ramla på golvet. Fattar inte hur det kunde hända för vi ligger så trångt. Meb allt gpr, tydligen hur än mycket man tycks undvika det :(

Postat av: Petra

Publicerad 2013-08-08 08:47:44

Anledningen att jag hamnade på din blogg var för att min 5 månaders son trillade imorse ner från våran säng.
Jag brukar alltid ha sten koll på honom när han sover i vår sängen men jag lyckades somna och han ålade iväg och jag vaknar utav att det låter *Boom* Och sedan hör jag hur han skriker.
Min pojkvän som är en osympatisk skitstövel och aldrig tagit hand om honom någon morgon säger att jag är en dålig Mamma som inte kan ta hand om mitt barn. Så jag kände att jag var tvungen att kolla om det fanns några fler Mammor som också inte haft 100% koll på sina små änglar.

Det verkar ju onekligen som detta inte är jätte ovanligt och att jag inte ska känna att jag är världens sämsta morsa och att jag inte förtjänar mitt barn.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela