Publicerad 2010-03-15 12:49:41 i Gravid med Wilja <3,

Tankar!


Har setat här och skummat igenom mängder med bloggar på morgonen! har kommit fram till hur olika varje persons graviditet faktiskt är? hur kommer det sig att många inte går upp ett gram under grav? eller att folk ens KAN gå upp närmre 30-35 kilo? det är ju helt... otroligt! nästan en hel Patricia. Visst att man kan samla vätska, men hallå... Man kan inte säga att de bara är därför, utan man faktiskt äter tre skepp till lunch!?
Och att vissa får bristningar, och andra inte.

Men de jag vill komma fram till är hur vackra alla är oavsett om man är kort/lång/tjock/smal. Varje mage innehåller det vackraste som finns, och de utrstålar en sån magi! är helt facinerad. Och det är så kul att se att ALLA ser olika ut! :)
Man ska vara stolt hur som än haver.

Men jag irriterar på mig att man kan gnälla så himla mkt över tex vikt, om man faktiskt inte gör nått åt det.
Eller alltså, ÅNEJ jag går upp i vikt. En bild senare på en hel kladdkaka som är slut. De är faktiskt upp till var och en!
Bara gnäll inte sen, de känns rätt lamt?

Jag har gnällt över mina 8 kg jag har gått upp! men det är för att JAG känner att JAG har kunnat, eller BORDE ha rört på mig mer än vad jag faktiskt har gjort. Och att ja har dåligt samvete över det! för även om man är gravid så ska man inte sluta leva. Allt är lite tyngre, men allt GÅR!
Så nu får ja ha en riktiig rolig resa mot vikten i sommar, här ska jag bli fit igen. Nån gång så! ^^
Ska börja blogga om träningen och kosten. Ska ställa mig på vågen 1 gång per vecka och göra en statestik!
Jag är verkligen laddad.

Postat av: Malin

Publicerad 2010-03-15 13:20:11

Ska bara inflika me att många inte alls kan styra över hur mycket dom går upp. Har en kompis som gick upp 22kg under sin graviditet - trots fortsatt tränande, idrottande & motionerande - det var alltså INTE för att hon sket i va hon åt eller stoppade i sig för flera pers.

Sånt är också väldigt, väldigt individuellt.



Samma sak som att det finns dom som bara går upp 5kg under sin graviditet men ändå ser större ut än dem som kanske går upp 15kg. Sånt är också individuellt :)



Däremot kan ja hålla med om dom som "passar på" att äta massa godis & skräp mer än vanligt bara för att man e gravid, då får man ju kanske ta att det blir svårare att gå ner i vikt sen igen för då lägger man på sig "annan vikt" än bara gravid-kilona :) Så då ska man ju inte gnälla :)



Men som sagt, det är väldigt olika, individuellt. Finns dom som man tycker ser supertjocka ut men som faktiskt gått upp mindre än dom som ser "mindre gravida" ut :) så sjukt olika, de som e så roligt :) att du verkliogen har en EGEN graviditet :)

Postat av: Josephine Westling - Gravid

Publicerad 2010-03-15 16:15:10

håller med! Alla är så olika i sin graviditet. Alla växer och ser helt olika ut! Men det är ju bra, för inge bra om alla såg lika ut :P hihi!



Varje mage är unik.

Men visst är det konstigt ändå att vissa inte får nå bristningar och andra får hur mycket som hellst.



Jag har ju oxå ångest att man inte rörst på sig så mycket. Men som sagt, får börja gå så mycket som möjligt när barnet kommer ut. Just nu orkar jag knappt gå hem från stan :p hihi.



KRAM

Postat av: johanna

Publicerad 2010-03-15 21:30:27

Lowe - startvikt 50 slutvikt 64... Ella startvikt 51 slutvikt 70... hade olika.. emd Ella åt jag inte ett skit av socker kan jag säga mådde skitkasst bara av att se sötad yoggi.. men med henne fick jag konstaterad foglossning fr v 10 och kunde knappt röra mig... hemskt.. ville verkligen träna gå promenader men det kändes som om ungen skulle ramla ut bara jag gick upp ur sängen!



nu är alla kilon borta och jag har ammat klart så nu kkan jag meer fokusera mig på träning men jag vägrar allt i vad bantning hetet. jag tycker att det är totalt ohälsosamt att banta och tror att man kan äta av allt bara man rör sig. tänkte bara säga till dig att du inte får banta när du ammar.. det är farligt för babyn.. ville bara meddela det ifall du inte visste:) snart är det dax och jag sänder dig massor av styrkekramar!

Postat av: Cissi - Mamma till Vidar

Publicerad 2010-03-15 21:43:19

När jag var gravid i sommras gick jag upp närmare 30 kg(!). Jag rörde på mig mycket, men kan inte sticka under stolen med att det slank ner en hel del onyttigheter ;)

Jag kan även säga att jag med all säkerhet lagrade hur mycket vatten som helst. Mina fingrar såg ut som hotdogs och mina fötter fick knappt plats i skorna. 2 dagar efter förlossningen hade jag gått ner 11 kilo och efter bara några veckor var jag nere på mindre än min originalvikt.

Jag tror det är rätt olika med viktuppgången beroende på hur ens matvanor och kropp ser ut innan graviditeten. Kroppen är ju smartare än vad man tror :D

Sen hur vida man går ner efter graviditeten är nog också individuellt. Jag har helammat min lilla kille sen han föddes och iom det rasat i vikt.



Hur har du tänkt att göra med ammning? =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela