Publicerad 2010-06-20 16:47:52 i Livet i Gnesta,

Ja ja... Jag är en alkoholist som MÅSTE dricka?


Bruden från Stallarholmen?


Anonym SÅKLART:

alkoholen går över i modersmjölken, DÖRFÖR skulle aldrig jag, dricka medans jag ammar..även om det inte är mkt..så skulle Aldrig jag utsätta mitt barn för de...om du nu så gärna vill dricka tycker jag du ska sluta amma

Nu skriver du din idiot IGEN anonymt? Varför bara inte vara ärlig och säga vem du är?Jag bryr mig inte om du tycker att de är fel, för det gör inte JAG! men fortsätter du skriva anonymt när jag ber dig prata som en vanlig och ärlig människa tröttnar jag.

Åsikter kommer det alltid finnas, och de är jag glad över! HIMLA tråkigt om de vore så att alla vore likadana? men jag dricker NÅTT glas någon gång, och är de inte bättre för min dotter om jag ammar än ger ersättning dagligen? Och dricka nått GLAS då & då och hon inte tar skada av det?

Läs på och skaffa kundskap innan du yttrar dig, idiot.

SAMMA ANONYMA:

ja om du ska dricka när du ammar så tycker jag det e MYYCKET bättre att du ger ersättning...o ersättning e mins lika bra för barnet som riktig modersmölk

Men om jag får för mig att gå ut en kväll, och dricka fler en ETT glas vin så är det klart att jag ger henne ersättning? Men de kommer inte hända ännu för att jag är inte REDO och VILL inte gå ut och SUPA? ser ingen mening i det. Men jag tänker fan inte ta att jag är dålig för jag dricker ett glas vin?
Isåfall skulle nästan hela jordens befolkning vara DÅLIGA mammor som du kallar mig.

Och ersättning är inget altenativ för mig då jag ger min dotter den närheten hon behöver via amningen. Jag är GLAD för att jag har mjölk och kan amma.
Det är inte MINST lika bra, de är bra... Men inte lika bra! Så nu får jag väl skit för de också. Alla kan inte amma, punkt. Och då måste man ge dom ersättning, men kan jag amma... å dricker jag ett glas vin! Så FINE.

Sluta vara anonym, och du har samma IP. Så jävla fegt av dig! Slår vad om att du är någon i min 'närhet' som är så förbannat FEG som inte vågar stå för vem du är?

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-06-20 16:58:41

ja om du ska dricka när du ammar så tycker jag det e MYYCKET bättre att du ger ersättning...o ersättning e mins lika bra för barnet som riktig modersmölk

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-06-20 17:19:03

tycker bara att det är synd att du utsätter wilja för något sånt, som sagt, hon skanse inte tar skada av det o det e inte mycket alkohol som du säger.men liiite går ändå över i modersmjölken, även om det inte e så mkt så det skadar...men JAG hade aldrig druckit ändå, för jag hade velat att mitt barn fick REN mjölk!

Postat av: Klara

Publicerad 2010-06-20 17:19:48

Men herregud vad folk är dryyyyyyga!

Vad jag förstått går det över en MINIMAL mängd alkohol till mjölken. Så rent alkoholmässigt skulle man kunna dricka utan att barnet påverkas. Vad som diskussionen kretsar runt är huruvida man är kapabel till att ta hand om ett barn då man har druckit; men det fattar ju vem som helst att man inte ska ta hand om ett barn då man är riktigt påverkad.

Kram!

Postat av: M:et, ung mamma

Publicerad 2010-06-20 17:36:03

herregud..en del folk asså.

Vad jag hört finns det inte ens "bevisat" att alkoholen går ut i mjölken. Det tror dock jag, men så liten mängd gör knappast nått. Och som du skrev i tidigare inlägg BM säger lixx att ett glas vin under graviditeten går bra, en del myter säger ju till och med att man ska och att det är nyttigt med ett glas i veckan. Det tror jag inte heller.

Men klart man är sugen på vin efter 9+ helt nyktra månader, det är då jag!:)

Postat av: tittie

Publicerad 2010-06-20 17:46:01

åhh herregud vad folk är patetiska. håll era åsikter för er själv eller stå för dem! som sagt går alkohol över i en minimal mängd och är absolut inget som barnet tar skada av. och nä det är faktiskt inte bättre med ersättning än modersmjölk om du kan amma! barnmorskan råder till och med folk som röker att amma trots att nikotin går över i mjölken det med! och du som inte kan skriva ditt namn, vilket tur att ditt barn kommer få en helt perfekt förälder, eller ja vad du ser som perfekt i dina ögon. grattis till dig! du måste va stolt över dig själv! :)



och patricia, du får gärna lägga till mig på facebook. har tyvärr ingen blogg. tittie thomasson. :)

Postat av: Caroline

Publicerad 2010-06-20 18:20:49

Åh gud va irriterande människa.. Vad ger henne rätten att säga till dig vad du ska göra och inte? Självklart får hon tycka vad fan hon vill men irriterande somfan om hon ska komma å säga att hon TYCKER ATT DU SKA SLUTA AMMA. Man går ju bananas på sånt folk..



Vadå jävla "synd att utsätta Wilja för något sådant", det finns folk som knarkar, röker och dricker som svampar, vad fan kan ett glas vin göra för skada? Ni som klagar kan ju gå in på kanal 5 play och sätta på danska Unga mödrar, så kan ni istället sitta och irritera er över att över majoriteten där super och kedjeröker under hela graviditeten och sedan i ansiktet på sina barn, SEN kan ni ju tala om hur man "UTSÄTTER SITT STACKARS BARN FÖR ETT GLAS VIN" Herregud..

Postat av: Mimmi

Publicerad 2010-06-20 18:30:28

Skit i dom som skriver, vi morsor är värda ett glas vin eller två ibland! :) Jag är säker på att lillan mår minst lika bra nu efter lite vin till mamsen :D Kram på dig

Postat av: Madelene - Mamma till Elliot

Publicerad 2010-06-20 21:39:47

Ah du patrica , om vi tar ett glas vin när barnen har somnat så är det HELT ur kroppen efter 3 tim. Och vad jag vet så har inte ens barnen vaknat efter att vi nattat dom?! såå ah, inte ens den där "lilla" mängden alkohol som "kanske" skulle ha lagt sig i bröstmjölken har dom ju då inte ens fått i sig, så jag tycker att samtalet om detta ska sluta här. Eller ? :) Puss på dig.! <3 förresten gör vi helt rätt i att efter 13 mån i HELT nyktert tillstånd och inte en droppe alkohol i kroppen att ta ETT glas vin efter barnens läggdags. HELT RÄTT! :)

Postat av: Kate

Publicerad 2010-06-20 22:13:16

Rent vetenskapligt:



Under graviditeten får barnet i sig precis det som mamman får. Detta gäller alltså både nikotin och alkohol. Detta betyder att om mamman dricker att glas vin, får barnet i sig ca 2dl vin med ca 12% alkoholhalt.



Skillnaden är att vid ammning har mjölken bearbetats av kroppen innan den produceras vilket gär att den alkoholmängd barnet får i sig är av samma halt som mamman har i blodet . Dvs. maximalt 0,4 promille! (Vi högre alkoholhalt i blodet blir människan medvetslös) Den maximala alkoholmängd ett barn får i sig alltså är ungefär lika mycket som finns i FILKMJÖLK!

Postat av: Lollo(maddes syrra)

Publicerad 2010-06-22 09:03:20

Bry dig inte om vad vissa okunniga människor säger. Ett glas hit och dit har ingen dött av. Tänk hur det var för ca 50 år sen morsorna rökte och drack både under graviditet och vid amning.Jag kan inte se att det gett någon av de äldre jag känner någon större skada:P hahaha verkar snarare som att personen är svartsjuk på dig på nått sätt och vill trycka ner dig. Ignorera!

Postat av: Thomas

Publicerad 2010-06-26 10:42:50

Hej. Rekommendationen är ju att inte dricka medans man ammar. och jag tror inte man sätter ut en rekommendation för ingenting.. Tänk på din lilla dotter. Många säger att det är en väldigt liten promillehalt som kommer till bröstmjölken, men tänk på att det är ett väldigt litet barn, en väldigt liten kropp som inte behöver så mycket promille för att ta skada utav det. Jag vill inte säga att du är en dålig mamma, för du verkar hur bra som helst för lilla Wilja. Men jag tycker du ska ha det i baktanken, att så små barn behöver då inte mycket promille för att påverkas av det.

Postat av: e

Publicerad 2010-06-26 20:36:47

Man kan dricka öl bara man pumpar ur brösten innan man ammar. Annars går det ut i mjölken. Men pumpar man ur det innan så är det ingen fara =) Har diskuterat det där med min mamma, brors flickvän med mera. och alla säger samma sak som jag. Så Patty om du vill ta en öl lr två så kan du men bara du pumpar brösten innan du ammar henne =)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-06-27 12:04:57

fetto barn!. stackars unge att ha en mamma till hora..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela