Publicerad 2010-01-08 07:57:56 i Gravid med Wilja <3,

Vecka 31, 30+0.


Bebis:
Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

fetal development at 31 weeksPå grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Mamma:
Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Egna tankar:
Det här är helt otroligt, obeskrivligt! och jag saknar ord.
Hur kan nått så litet betyda så oändligt mycket? du är mammas allt, verkligen mitt allt.
Hon rör sig fortfarande mkt, eller inte som tidigare. Men känner av hennes rörelser mkt tydligare och nu kan de till och med göra ont för hon får in fullträffar upp mot revbenen! skönt, tack älskling!
Likaså att hon ligger så högt upp så de känns som jag tappar andan för hon toktrycker! Känns nu som magen kommer att spricka om den blir större, eller mer spricka inifrån, insidan av mig kommer bara: POFFFFF!

Det är fortfarande ofattbart, och kan inte förstå att jag ska bli mamma snart. Om bara några veckor så ligger vår skrutta här brevid mig i soffan och snosar! Sen får vi se om ja går övertid, de kan ja allt räkna med. Me min extrema tur så lär ja allt gå 15 dagar i övertid!^^ :)

Postat av: Therese

Publicerad 2010-01-08 14:01:25

Va, fyfan... Du måste skoja, 2 timmar. Gick tågen så sällan? Stackars er. Haha ja, det kan jag verkligen tänka mig, man blir lite otålig :p Jag fick ju sällskap hela vägen hem så för mig var det inga problem, annars hade det blivit lite tråkigt.



Jo jag tänkte också det, kan slänga ut den som du också gjorde från Loves blogg. Kanske man drar med några extra :) Ju fler desto roligare. Nja, det är inte så jätte många, men med tanke på att jag inte nämnt den till några så börjar det bli fler och fler besökare. Men såg att du hade väldigt många! Vi ska inte ens jämföra hahah ;)

Kramar!

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar!

Publicerad 2010-01-08 17:01:20

Åh vad mysigt! Den sista tiden är verkligen den bästa under hela graviditeten! Passa på att mysa gärnet säger jag bara för sen när den lille/a kommer så kommer du att sakna den tiden :)

Lycka till1

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela