Publicerad 2010-01-17 20:21:40 i Livet i Gnesta,

Pappa helt ofrivilligt..


Imorse satte jag på 4:an och låg och kollade på tv:n. Då kom detta ämne upp, ofrivilligt faderskap. Det finns så mkt tankar kring detta, så många 'rätt & fel'. Så man varken vet ut eller in!

Detta va en kille som va tillsammans med en tjej under en kortare tid, hon åt p-medel enligt henne. Så, dom hade oskyddat sex! (båda tar sitt ansvar) vid denna fråga. Hon blir gravid! Han säger klart och tydligt att han inte är redo, och inte vill behålla detta barn, då det är fel tillfälle i livet osv. Men, hon beslutar att behålla barnet iallfall. Jag FÖRSTÅR henne, MEN.. Samtidigt förstår jag honom, mer än någonsin.

Iallafall, två år går! han tar sitt ansvar, lever med denna kvinna och hans son. Men, efter två år känner han fortfarande bara ångest och oförmågan att älska sitt egna barn! Eftersom allt bara har varit ångest.. Men han försökte, men klarade inte av det.

Alltså, de gör ont i mig.. Min 'mamma' del i mig förstår, men samtidigt! skulle inte simon velat behålla liten så hade jag inte heller velat det. Ett barn har rätt till båda sina föräldrar, PUNKT.
Och man är två om det, inte ensam. Säger killen nej, så är det nej nånstans känner jag!
Att inte dela dessa stunder när han håller på magen och pratar med henne, första gången efter 4 dagar vi började prata om namn.. Att gå igenom detta med någon som inte vill är fel.

Detta är mina åsikter, nu blir många kanske arga? Men skriv! hur tycker ni?

Postat av: emma

Publicerad 2010-01-17 20:34:33

jag tycker att tjejen får behålla barnet men då om hon inte kräver något av mannen, typ one night stand och hon är desperat efter barn. Ja, du förstår. När dom är i ett förhållande tycker jag det är fel fel fel om han nu inte vill. stackars killen, måste vara riktigt klyven

Postat av: linda

Publicerad 2010-01-17 20:56:30

jag förstår helt klart vad du menar med att om killen säger nej så är det nej fast jag håller inte med. Det är en jättesvår fråga och jag tror inte att det finns nåt rätt och fel, man får helt enkelt hitta en lösning. Jag vet att om min sambo inte hade velat ha vårt barn så skulle jag ändå behållit det. Kvinnan har ju faktiskt också något att säga till om. Givetvis skulle jag inte kräva något av pappan. Han hade ju i så fall valt att inte ha barn och jag hade valt att ha det, då hade jag fått ta hand om mitt barn ensam.

Jag älskade vårt lilla mirakel så fort jag fick veta att han växte i mig och jag kan tänka mig att du kände likadant för er flicka, jag skulle aldrig kunna ta bort honom..

Men som sagt, det finns nog inget rätt och fel..

Postat av: Lisa

Publicerad 2010-01-17 21:08:48

Jag tycker faktiskt det är rent egoistiskt och idiotiskt att som kvinna behålla ett barn, om inte killen är med på det. Har alltid tyckt det. För om jag skulle vara kille, skulle jag rent utav bli helt förkrossad utav att tvingas bli förälder när jag absolut inte vill det.



Har inga problem med ensamstående föräldrar där mannen hjälper till ekonomiskt osv. Men jag gillar inte att man går emot en annans människas vilja.

Postat av: Therese

Publicerad 2010-01-17 21:09:30

Jag och Robin var tillsammans i 8 månader, drygt. När jag blev gravid ville han inte ha något barn.. Men jag valde att behålla lillen. Jag tycker inte att det är något fel med att vara ensam, men självklart är det finare att vara två om saken. Men, själv tycker jag också att kan man ha oskyddat sex så får man också vara beredd på konsekvernserna utav det. Det är min åsikt.

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-01-17 21:10:57

jag tycker som du, men det är inte alltid ett förhållande håller, framförallt inte efter alla utmaningar man möts av som förälder. Men jag tycker att man ska vara överens innan man sätter ett barn till livet.

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-01-17 21:16:18

Jättebra skrivet! Min lillebror går igenom detta just nu.. Han väntar på svaret på faderskapstestet. Han och en tjejkompis till honom träffades och hade sex, alltså inte ens ett förhållande. Hon blev med barn och bestämmer sig för att behålla barnet trots att han absolut INTE vill ha barn och bönar och ber för att inte behöva bli pappa emot sin vilja. Nu är sonen född och dom har ingen kontakt, han blir snart tre månader. Min bror väntar som sagt på svaret på testet och ska efter det ta ett beslut, men han har flickvän (hade det dock inte innan) och vill antagligen inte ha något med dom att göra, han känner sig sviken och väldigt illa till mods. Jag har ju mina mammakänslor som tycker det är jobbigt att han eventuellt inte vill ta sitt ansvar, MEN förstår honom. Ingen ska någonsin behöva bli tvingad till ett sådant ansvar när man inte känner sig redo. Jag tycker det är fel!

Postat av: Charlotte - Gravid

Publicerad 2010-01-17 22:17:58

Jag håller med dig, till en viss del. Jag har själv gjort abort för min sambo inte ville ha barnet, jag ville ju att mitt barn skulle ha en pappa så jag gjorde abort. Och det är det värsta jag varit med om, så skulle det hända igen skulle jag behålla barnet ändå, kommer inte klara av att göra fler aborter.

Kram

Postat av: Jessica Nellie & Oliwer´s Mamma

Publicerad 2010-01-17 23:11:24

jag håller helt med dej, iaf i denna situation!

barn är nog bland det största man kan vara med om.

Postat av: Cassandra, josefins mamma

Publicerad 2010-01-17 23:30:12

Jag håller verkligen med dig :)

Postat av: Mamma till Adam & Gravid!

Publicerad 2010-01-18 21:51:46

Jag håller inte med, har man haft sex får man räkna med att det KAN hända, det är något man ska diskutera innan för att veta vart man står i den punkten så att det inte blir så.

Postat av: Sanne

Publicerad 2010-01-19 14:30:43

Jag håller också med dig! Man måste nog nästan vara två om det, åtminstone i ett förhållande, för att det ska fungera... Det känns nästan som att det är dömt att misslyckas annars.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela