Publicerad 2010-02-05 20:48:31 i Gravid med Wilja <3,

Vecka 35, 34+0.



fingernaglar fett


Bebis:
Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.


Mamma:
Nu vill förmodligen barnmorskan träffa dig varje vecka ända fram till förlossningen (eventuellt varannan om du är omföderska).

Egna tankar:
Ja, min barnmorska gör ju allt för att inte träffa mig, fick en tid om en månad! den 1/3, alltså 20 jäkla dagar innan hon är beräknad. Helt sinnes, ja förstår verkligen inte.. Men de är de 'normala' så att säga här i Gnesta?
Fan har ja bosatt mig nånstans! värdelöst.
Annars så är det hur bra som heeelst! hon börjar verkligen bli STOR och de känns. Ökat 6,7 än sålänge. Så kan inte gnälla, men nu tror ja kilona börjar rulla upp! :) hon växer och tar åt sig mer.

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-02-05 22:28:10

Men gud va knäppt! Det borde ju vara varannan vecka, finns det ingen mer mvc där då? Kankse är värt att åka en bit för rätt mödravård?



Härliga bilder i inlägget nedan föresten :)

Postat av: Johanna

Publicerad 2010-02-05 22:31:25

Har gett dig en award. Gå in på min blogg och läs hur du ska göra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela