Publicerad 2010-04-22 16:15:07 i Livet i Gnesta,

PRIVAT FRÅGA TILL ER!


Det här med sex under graviditeten har ju som sagt varit olika för alla!
Många får ökad sexlust och för många minskade den. För mig gick det väldigt mkt upp & ner måste jag säga själv. Jag kände mest stress över sex måste jag erkänna! för jag visste ju att även om MIN lust minskar så gör ju inte Simons det? och det är ju självklart? och inga konstigheter! så ja.. Jag kunde känna stress för hans skull, och att jag tvingade mig själv till att vilja.

ÄVEN måste jag säga att Simon va så otroligt förstående under hela grav, och ville absolut inte om han märkte på mig att jag inte ville, eller kände mig tvingad. Men han har ju ett behov, vilket jag FÖRSTOD! Vi förstod varandra jäkligt bra måste jag säga. Klart vi kunde bråka då och då om det, han ville å ja inte alls. Ja va sur och ledsen över att min lust hade minskat, va arg på mig själv osv. Men att vara nära, finnas & lyssna! framförallt att FÖRSTÅ är A & O måste jag säga.

  • Hur har sexet blivit för er nu efter graviditeten i samband med amningen?
  • Har det blivit bättre eller sämre än tidigare?
  • Känns sexet annorlunda efter en vaginal förlossning?
  • Har ni någon känsla av att ni är 'slappare' än tidigare?
  • Har det gjort ont?

TACKSAM för så många svar som möjligt, då vi inte ännu haft sex. Har ju inte läkt helt invändigt tror jag, även om avslaget är veck nu. Men jag är rädd över att det ska göra ont när vi väl har det, är väl lite rädd för ja kommer ihåg krystvärkarna!

Svara anonymt om ni inte vill avslöja vilka ni är, men lämna gärna svar även om de är negativa eller positiva saker! tar åt mig så mkt som möjligt.
Tror de är många som tänker på detta och undrar över hur de KAN bli.

Postat av: Tatti

Publicerad 2010-04-22 16:59:29

Min son är ju 11 månader gammal nu men vi hade sex 3 veckor efter förlossningen och jag ammade ju då men det kändes konstigt asså det var trångt som då man var oskuld och det gjorde lite ont så som det gjorde första gången jag hade sex dårå men man var typ orolig hela tiden mest att man skulle läcka massa mjölk på honom och så för jag läckte så pass mycket att det sprutade massor med strålar haha och dem där amningskuporna var värdelösa det gick ju igenom direkt på dem det var väl mest det och sen var jag lite orolig att det kanske inte hade läkt helt men det hade det hade till och med vart på efterkontroll 2ggr innan för att vara säker men det gör inte jätte ont att ha sex igen jag lovar det var mer att man var orolig och det kändes lite förbjudet och så med ett barn sovandes i samma rum :)

Postat av: Josephine Westling - Gravid

Publicerad 2010-04-22 17:01:39

Tack sötis! Näe inte så jätte långt kvar, men nu känns det som en evighet! Vill att den ska vara ute nu :P hihi.



KRAM

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-04-22 17:43:25

Jag undrar mycket över dom frågorna. För min egen del har det gått upp och ner, ibland har ja blivit frustrerad över att inte få nog, och andra perioder illamående och inte alls på topp för de! :) Skulle va kul å veta vad fler kännt/känner!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-04-22 18:44:36

Jag har haft mycket problem med sexlusten efter jag fött barn, jag tycker inte jag blivit slappare i underlivet, men däremot torrare, vilket inte alls är kul. Jag hade aldrig ont när vi återupptog sexet efter min vaginala förlossning. Däremot känns det märkligt att man fött barn sen ska det helt plötsligt bli en erogen son igen. Ett och samma "hål" ska vara så mycket :)

Postat av: Grynet

Publicerad 2010-04-22 20:07:44

Asså det är ju olika för alla med för oss tog det några månader innan vi hittade tillbaks till varandra, amningen gör ju att man blir helt slut och att slemhinnorna blir torrare. Och ja det gjorde ont, och var konstigt, och var inte alls roligt. Men det får nog vara så ibörjan för man har ju förändrats så mycket down there och det är ju inte så konstigt för man har ju liksom fött barn!

Men det blir ju bättre med tiden men jag tycker verkligen inte du ska ha bråttom med att ha sex för det kommer. Man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte orkar efter en hel dag med barnpassning.

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-04-22 20:19:58

Jag skulle säga NEJ på alla dina frågor..

Lusten har inte minskat, men däremot finns inte tiden för sex nu.. man är trött och känner sig som en zombie hela tiden. Slappare har de inte känts heller, jag tycker de har känts som innan.. men första gången jag o min sambo skulle göra de efter förlossningen var riktigt riktigt läskig.. man känner sig som en oskuld på nytt.. man visste inte riktigt vad man skulle känna. smärta, oro, skönt, konstigt? som sagt, de känns som vanligt, i princip :)

och du, stressa inte med att ha sex för tidigt, då kommer de säkert bli lite olustigt!



Lycka till ;)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-04-22 21:14:29

Hej!! Tycker du verkar ha en tiktigt bra inställning till det hela, det är DU som ska känna dig redo och ha lust, det är ju bäst i längden både för din kropp och för ert förhållande :) sex ska ju vara härligt, skönt och på bådas villkor!!



Själv fick jag en son för 3 månader sen och vi har provat typ 2 ggr, men ärligt talat så gör det fortfarande pissigt ont (som att man blir av med oskulden igen, som nån annan skrev) så vi tar det vääldigt lugnt än så länge.

OCH så länge man ammar så gör ju faktiskt hormonerna att lusten försvinner och man blir "torrare" där nere... helt naturligt med tanke på att kroppen nog inte vill bli gravid igen ;)

Dessutom så känns det lite konstigt att "göra det" med en liten sovande bebis bredvid... hihi

Postat av: Ch

Publicerad 2010-04-22 21:55:24

Jag och min kille hade sex efter cirka 5 veckor,

dagen efter att jag märkte att mitt avslag hade försvunnit... konstigt nog hade jag en jättestor sexlust som började cirka två veckor efter att lillan hade kommit till världen. Det var som om han tog min oskuld på nytt gjorde ont de tre första gångerna men efter det var sexet precis som förr blir dock lite lite jobbigt ibland med de sprutande tuttarna ;)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-04-23 01:31:19

Hej hej=)

1. Jag hade inga tankar om att amningen och sex skulle bli konstigt, men jag läckte inte så mycket överhuvudtaget så det kanske va därför..



2. Jag tycker inte det blivit jättestor skillnad, bätter kanske isf. Mitt förhållande började på liknande sätt som ert så att starta ett förhållande med barn gör att man kommer varann nära väldigt fort och därför känns det mycket mer "intimt". Och kanske därför blir det bättre=)

Men jag kan nog hålla med föregående om att jag upplever mig lite torrare när jag tänker efter. Men det kanske e för att man faktist inte har EXAKT samma ork och förutsättningar längre=)



3. Jag tyckte inte att det kändes konstigt eller att det skulle bli annorlunda p g a en vaginalf. Tänkte inte på det direkt, "glömde" bort det fort och kändes overkligt att detta lilla barn kommit ut där nerifrån...=)



4. Upplever mig inte alls som slappare. Allt e som vanligt;)



5. Vi hade sex efter 5 veckor. Då kände jag mig redo och läkt där nere! Kunde sitta, röra mig som vanligt. sprack endel..mkt;).. Man kände sig lite spänd för rädslan att det skulle göra ont så det kanske kändes liiiite grann men inte alls som jag trodde!



Lite tips/tanke=): jag började med mina vanliga p-piller som jag hade kvar sen innan, när ja slutat amma. Dom vanligaste som dom flesta tar, minns inte namnet.. Jag blev heeel konstig! psykologiskt alltså. Ingen sexlust osv.. En tuff period för oss. Insåg dock inte förens jag slutade med dom att det va "deras" fel! Jag blev mig själv igen=) Råd fråg, råd fråg, råd fråga barnmorskan! Gjorde inte jag och det är INTE att rekommendera!;)



Nu vart det en novell haha.. men hoppas du får lite hjälp av det!=)

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-04-23 06:34:43

Vi hade sex ungefär två veckor efter Leon föddes och första gången gjorde det lite ont, men snabbt där efter så blev det helt som vanligt. Ingen större skillnad när jag ammade och nu när jag inte ammar.

Lika bra som tidigare, absolut inte sämre!

Första gången kändes det annorlunda, men inte nu.

Nej, varken jag eller min pojkvän tycker det blivit slappare än innan. Om man kniper som man ska så ska man ju snabbt återhämta sig.

Som jag skrev innan gjorde det lite ont första gången.

Postat av: Linda

Publicerad 2010-04-23 08:56:44

Min sexlust försvann så fort jag "Plussa" vilket var i 15e maj 09.. Den har ennu inte kommit tillbaka och om sanningen ska fram har jag haft sex två ggr sedan dess och då var Elias född, Visserligen med kejsarsnitt.. Men han är ute och min lusst är inte alls tillbaka, Inte på samma sätt iallafall, Jag är fortfarande rätt "stel" i kroppen efter snittet, Kanske känner att jag inte kan ptrestrera lite BRA Som innan, ahh jag vet inte...



Men visst läckte tuttarna då jag väl hade sex, Ifrån att vara " tömda" till att stå som två fontäner gick rätt snabbt.. men de va mest kul... :P

Postat av: thea

Publicerad 2010-04-23 12:29:03

Vi hade sex efter 2 veckor och då gjorde det lite ont, men hade inget avslag kvar och jag var nog inte 100 läkt, så det var nog dumt att göra det då istället. Men nu, 1,5 månad efter förlossnignen känns det nästan som vanligt, det gör bara ont om (varning för detaljer)man gör bakifrån och snoppen "träffar fel" och kommer där stygnen har suttit, det kan göra lite ont. Jag känner att jag är lite slappare än vanligt, mden det verkar inte som om min pojkvän märker av det eller bryr sej! Jag tror att man har stooor fördel av att man är ung, kroppen är så bra på att återhämta sej. Lycka till i sängen ;)

Postat av: Johanna

Publicerad 2010-04-23 22:46:29

Så här sju månader efter att jag fick barn känns sexet precis som innan. I början var jag ju torrare än innan men det löser man med ett bra glidmedel. Efter första barnet var jag också jätterädd för att det skulle göra ont, inbillade mig att det gjorde ont även fast det inte gjorde det osv. Men vi tog det lungt och i min takt. Jag tror att om man spänner sig och tänker för mycket på att det kommer göra ont, gör det ju det också.

Kommer inte ihåg hur det vara att ha sex innan jag vart gravid, minns ju bara sexet som höggravid och det var ju inte alls speciellt trevligt och skönt. Så sexet efter förlossningen var ju mycket bättre om man ska jämnföra

Postat av: Liselotte,21 år & mamma till Lilly 11 månader & bebis i magen♥

Publicerad 2010-04-23 23:31:01

Jaha, ska jag ta & försöka ta & svara på det här då? Japp, det gör jag. är ju inte speciellt blyg av mig =)



Jag hade avslaget i 3 veckor & någon dag efter det försvann så prövade vi att ha sex igen vilket gick rätt så bra. Visst kändes det väl lite ovant eller vad man ska säga då man lixom tryckt ut sitt barn därifrån några veckor innan. Och det kan även vara bra att använda glidmedel i början med. Men det där under amningstiden kommer jag inte riktigt ihåg men jag tror att jag alltid ammade innan det blev lite vuxentid så jag tror inte at jag hade så mycket problem.



Jag tycker nog att sexet har blivit lite bättre men det tror jag nog beror mycket på att man kommer varandra så mycket närmre efter att man fått barn så det är nog därför.



jag tyckte nog inte att det var någon större skillnad på känslan efter förlossningen men visst kändes det ju lite konstigt dom första gångerna. Men jag vet inte riktigt om det kan ha varit pga mina 3 stygn eller om det var kondomen. För vi var på den säkrta sidan & körde med det till jag skaffat p-piller igen. Och slappare tror jag verkligen inte att man blir efter en förlossning då vi är byggda att vidga oss & sedan dra ihop oss. Och ont hade jag inte heller. Lite obehag i början & sen var det ju även lite då dottern låg & sov i sin säng brevid så man var ju rädd att hon skulle vakna eller så men ont hade jag inte.



Om det är något mer du undrar är det bara att fråga.

Postat av: linda

Publicerad 2010-04-26 15:50:40

jag vet inte om jag märkte nån större skillnad när jag ammade mot när jag inte gör det.

Däremot var det annars så härliga sexet ännu lite bättre de första gångerna. Vi båda hade ju längtat som galningar efter det och jag tror inte det tog en minut innan det gick för mig första gången! Vi fick använda glidmedel ett tag för annars gjorde det lite ont.

Slapp kände jag mig absolut inte, snarare tvärtom.

Det enda som gjorde det sämre var att man aldrig kunde slappna av ordentligt. Man vet ju aldrig hur mycket man hinner innan den lilla vaknar.

Jag tror det bästa är att bara ta det som det är. Testa när ni är riktigt sugna och är det då nåt som känns fel så är det ju inte värre än att man avbryter eller fortsätter på annat sätt.

det kommer gå bra ska du se :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela