Publicerad 2009-10-17 09:59:41 i Gravid med Wilja <3,

Vecka 19, 18+1 SNART är vi halvvägs! :)


Graviditetsvecka 19

 

Mamma: Det kan hända att du drabbas av smärtor eller en dov värk ner mot ljumskarna. Det gör ont då du går och står och försvinner om du lägger dig ner.  Du har ont i ligamentis teres uteri. När livmodern växer och blir större tänjs de ut och kan göra ont. Vad du kan göra för att underlätta smärtan är att sätta dig en stund och lägga upp benen.


I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnets hud är ömtålig och täcks därför nu av fosterfett, vernix caseosa - det täcker hela huden, även över ögon och öron. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar, är vitt till ljusgrått och mycket segt, salvliknande.

Sugande rörelser och sväljningsrörelser förekommer från tolfte graviditetsveckan och framåt. Barnet sväljer fostervatten, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Barnets förmåga att kissa är också viktig för balansen av fostervattenmängden.

Postat av: Malin

Publicerad 2009-10-17 13:44:06

Åhw va stor bebis börjar bli nu :) Guuud vad sakta allt går förresten såhär i början.. inskrivning vecka 12 - böjan på DECEMBER.. de är ju huuur lång tid som hellst kvar! :o vi är ju bara inne i halva oktober.. :) hur fick du dagarna att rulla? ;) hihi Kram!

Postat av: Nicole

Publicerad 2009-10-18 11:01:23

Snart är halva tiden gången :)

Postat av: Johanna

Publicerad 2009-10-26 01:17:31

Jag går in i V 19 på onsdag så vi ligger inte så långt ifrån !

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela