Publicerad 2009-10-06 23:13:58 i Gravid med Wilja <3,

Skräm mig inte liten!


Tror att jag lider av detta, strålar och smärtar. Kan knappt gå rak, sista biten hem va inte rolig!
Är jätte nervös och orolig. Så första ja gjorde va att gå in här. Blir det inte bättre tills imorgon så kommer jag ringa min BM. Såhär ska de väl inte vara redan? "/ Bröst som läcker och smärta till tusen.

Är det något jag ska vara orolig över?

Mina förvärkar/sammandragningar gör ont!


Smärtsamma förvärkar/sammandragningar är i och för sig inte något farligt. Men de är ändå en signal på att något inte är bra. Kanske handlar det om alltför stor belastning, att du är överansträngd eller stressad. Det bästa sättet att motverka besvären med smärtsamma sammandragningar är att ta det lugnt. Korta ner arbetsdagen, se till att bli sjukskriven och vila mycket.
Om du har mycket kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen med tanke på för tidig förlossning. I vanliga fall brukar inte sammandragningar påverka livmoderhalsen, men om den av någon anledning är försvagad kan det hända att den öppnar sig i förtid.
Om du känner dig orolig kan du alltid ringa din barnmorska och/eller förlossningen.

Postat av: Sofia - Snart ung mamma

Publicerad 2009-10-07 09:26:58

Jag har dock inte så fruktansvärt smärtsamma sammandragningar, men vissa nätter har jag inte somnat på flera timmar och haft kraftiga sammandragningar var 5:e-10:e minut. Vilket man helst INTE ska ha.. men jag har kollat mig med vul flera gånger och tydligen så påverkar inte mina sammandragningar livmodertappen och då är det ingen fara. Men jag hade kollat upp det om jag var du. Så att man alltid är på den säkra sidan. Hur ofta har du det så jobbigt?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela