Publicerad 2009-10-05 11:23:22 i Mina tankar,

Månadskonstnader.


Jag har tänkt och tänkt på detta ämne! hur långt ska de gå tills man bör få ekonomiskhjälp?
Alltså, hur långt tillåter man sig själv? Kredit på kredit, lån på lån.
Jag har ett lån, ett lån med ränta. Hade jag fått välja om? Hade jag aldrig tagit det, men gjort är gjort.
Och inte kommer jag kunna göra det ogjort, även hur oklokt det va av mig.

Igår satt jag och Simon hemma och räknade ihop räkningar, el, mat och DYL på en månad. Och vår inkomst, och kom nog fram till att vi kommer klara oss ganska bra. Detta stod på familjeliv, och sjukt skönt att man kan dela med sig, även om det är jobbigt, om det är något man undrar över lixom. Så min blogg, är ju det närmsta jag har. Och då vill jag även dela med här, Tips, råd, besparningar! HJÄLP :)

  • Hyra: 5330:-
  • El: Ca 500:-
  • Lån och ammortering: 2500:-
  • Två mobilräkningar, ca: 1500:-
  • Mobila Bredband: 199:-
  • Tv licens: 300:-
  • Mat/hygienart: ca 3500,4000:- då är även blöjor inräknat.
  • Och dyl ca: 1500, till resterande småsaker.
  • =13. 826:-
Då har vi alltså: 20.174 kr över varje månad, här i är mammapengen uträknad.
Sen är ju Simons lön provisionsbaserad, så ännu bättre vissa månader, och sämre andra. Men här drog vi en snäll gräns på inkomsten i December månad.

Hur gör ni för att spara in pengar varje månad? är det att åka och storhandla? inte äta ute, berätta! vill ha all hjälp, då vi vill spara så mkt som möjligt.

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-05 15:37:06

Hej! Jag kan bara tipsa om det simpla och enkla som att dra in på små saker, inte äta ute för ofta utan att det är nåt som sker ibland vid speciella tillfällen, Roliga/dyra saker kan man kosta på sig på helgerna, bio osv.

skriv upp varje dag vad du/ni gör av med oavsett om det är tågresor, bio, mat eller blöjor! allt ska dokumenteras!

Välj inte alltid det dyraste allternativet när ni handlar, jämför priser!

Impulshanda inte utan använd matlista så handlar du bara det som står på listan!

Om pengar brukar dra iväg på just mat är ett tips att skriva en "matlista" på vad ni ska äta dom kanske kommande 5dagarna.



Jag har själv haft väldigt bra ekonomi tidigare och lagt dyra pengar på allt från inredning, kläder, prylar, krogbesök, resturangbesök, taxiresor osv!

Men är som sagt nu inne i en ekonomisk "kris" och vill så länge jag klarar mig utan låta bli att ta hjälp av socialen, så nu är det nerdragning på allt från cigg, nöjen till mat och solning osv.

Jag kan säga att jag trodde det skulle va fruktansvärt svårt men det går om man bara vill! Visserligen har jag inget val men jag tror att om ni vill spara pengar kan ni dra ner på era utgifter nåt otroligt! Och när barnet kommer (erat första och allt) så kommer ni antagligen vilja ge henne/honom allt. Men tänk på att upplevelser är värda mer för barnet (när det blir äldre) än vad dom där Puma-skorna barnet kan ha i två månader gör.

Så tänk smart helt enkelt :) blev ett luddigt inlägg men hoppas det häjlper lite iaf=)

Postat av: Maria

Publicerad 2009-10-05 15:40:47

Storhandla och gör ngn typ av matsedel så ni vet på ett ungefär vad som behövs handlas...:) Du verkar ju få en väldigt bra föräldrarpeng, har du jobbat så mycket??

Lycka till med bebisen!!!

Kram

Postat av: Patricia Lindh Nielsén

Publicerad 2009-10-05 15:58:45

Hej!! :) Tack för tipsen!



Nä min mammapeng är inte så otroligt bra.. Ligger runt ca: 6500 som vi kommit fram till på www.forsakringskassan.se men som sagt, man vet inte till hundra procentigt! =) Jag har jobbat sen jag va 16, och haft heltidstjänster.



Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela