Publicerad 2009-12-04 10:35:38 i Gravid med Wilja <3,

Vecka 26, 25+0.


Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 35 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Egna tankar om bebis & mig:

Som sagt, har mått oförskämt bra under hela min graviditet. Men nu tror jag allt allt liten bråkar lite med mig!
Har ju sagt att jag har en otrolig värk i ryggslutet, och ner mot rumpan? Och inte blir det värre! Drömmer konstiga drömmar, och sover dåligt om nätterna. Och ibland får jag en känsla av ren panik! känns som jag inte kan andas när jag ligger på rygg, att hon ligger och trycker upp mot brösten! Under, trycker upp.
Och jag kan inte andas! hemsk känsla, usha!
Viktmässigt vet jag faktiskt inte ännu, väntar ju på min koll. Annars så känner jag mig lite halvpluffsig! haha, eller alltså, magen är fortfarande en stor liten booll, men nu börjar ja lägga på mig ett och annat extra kilo.
Bort bort booort ska det sen! Men allt är värt för min lilla lilla ängel.

Vår lilla O.C.B <3
Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela