Publicerad 2009-08-16 13:01:00 i Gravid med Wilja <3,

Vårt mirakel v 10+1




Det ända som får mig att känna ett sånt lyckorus idag är du lilla vän! <3


Bebis vecka 10: Nu är fostret ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja. Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår.
De inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.
Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.


Mamma: Du har massor med graviditetshormoner som cirkulerar i blodomloppet, dessa påverkar dig på olika sätt. En del gravida får sömnbesvär. Det blir ofta fler toalett besök på natten. Köp en bok till den blivande fadern som säkert har svårt att förstå dina berg- och dalkänslor just nu, eller dig själv.

- Det känns som det stämmer på mig, har sömnbesvär, och vaknar jag på natten så har jag otroligt svårt att kunna somna om igen. Och humöret, OJ! säger jag bara. Skrattar ena sekunden, skriker och gråter nästa. Men har halsbränna, uppstötningar har jag med lycka undvikit, hoppas att det håller i sig bara!

Mitt lilla mirakel bara växer och växer.

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-08-17 23:12:27

I denna vecka gjorde jag abort. Så fruktansvärt jobbigt :(

Postat av: Patricia Lindh

Publicerad 2009-08-18 09:21:40

Hej! Såg din kommentar här och blev jätte rörd. Det är sent gånget för abort.. men va det med vilja? Förstår att de måste ha varit jobbigt. Hände det för längesen? :( Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela