Publicerad 2011-10-07 23:07:18 i Bara Patricia,

- Att kroppen förändras..




Börja nu inte med att säga: Då kanske du inte ska bli gravid, då kanske du tänker för mycket på dig själv bla.bla.bla.

Jag måste erkänna att jag har så svårt att acceptera att kroppen förändras så mycket under graviditeten.. Jag älskar magen över allt annat! men jag älskar inte allt annat som tillkommer.
Att få sitt barn betyder världen, och man gör allt. Självklart! Men jag ska inte påstå att de inte GÖR nånting att magen är dallrig eller att tuttarna är förstörda?

Jag tycker det är skitjobbigt!
Jag har svårt att acceptera viktuppgången, jag har svårt att acceptera att jag inte gillar de jag ser i spegeln. Under graviditeten med Wilja så hade jag inga problem alls konstigt nog! Men denna gång, tycker de är så jobbigt att inte gilla det jag ser.

Tycker de känns jobbigt att jag inte vill ha t-shirt på mig, för jag gillar inte att mina armar har blivit större, att mina lår är bredare. Gillar inte att mina kinder är rundare!
Jag VET att jag får det bästa utav de! Men kan inte rå för att jag inte NJUTER av det...

Att lägga sig under kniven efter har jag inga som helst problem med, jag vill se bra ut för MIG själv! Jag vill kolla i spegeln och känna: fan va snygg jag är! Vill inte behöva dölja mig?
Så... Efter amningen, så efter barnafödandet, så är de nått jag ska göra för mig själv! för att JAG ska må bra, och inte för att göra någon annan tillfredställd.

Nu ska jag vara så tacksam över att ändå ha fått se ut som jag gjort i kroppen efter förlossningen med Wilja, magen drog ihop sig, inga bristningar! Kände mig snyggare gånger 1000 än innan.
KANSKE just därför är de så svårt DENNA gång!

Har aldrig känt mig så snygg som efter henne, både i kropp och utseende överlag. Och att se mig förvandlas till nått som inte känns som jag är jobbigt!

Tolka nu inte detta inlägg så som ni vill tolka, utan läs det jag skriver och försök att förstå vad jag menar istället. Ni som läst min blogg vet att jag skulle skära av mig alla tår och fingrar för Wilja och bebisen!

Men jag tänker inte vara den som säger: De gör ingenting att jag ser ut som en kratta!
För MIG så spelar det roll.

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-10-07 23:34:28

Du har jätte fin kropp tjejen!! Jag älskar min kropp, men som du sa med Wilja gjprde du det:) Men som jag har försått jar du en underbar kille vod din sida som säkert förklarar för dig hur vacker du är, så då får du tro på det han säger. Jag är 23 har alltid hafy komplex tills nu när jag blev med barn, första gången jag ex vägt övrt 60 kg, gått upp tio kg på 17 veckor haha men jag älskar det!! Som du säger den största gåvan man kan få, så tjejen se dig en gång till i din spegel å se vilke vacker kropp du har <3

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-10-07 23:39:43

Nu vill jag inte skriva något elakt eller så, men blir så less på att du klagar hur du ser ut? du ser bra ut! du är smal..t.om nu..om man bortser från din fina gravidmage. och en sak ska du veta..iaf som jag tycker, du var inte ett dugg snygg när du var smalare..o jag kan kolla påde på nu o när du var gravid med wilja o du e sååå mkt snyggare gravid / rundare än när du var som smalast efter wilja o innan du blev gravid...du såg inte ett dugg bra ut då..så klaga inte, du ser så jäkla mkt bättre ut nu ska du veta! förut såg du mer sjuk ut, nu ser du verkligen ut att MÅ BRA!

Postat av: Sanne - Mamma till Lykke

Publicerad 2011-10-07 23:51:27

Ja. absolut :-) Dom är fina, fast jag vill ju ha lite volym samtidigt som man använder den, men har svårt för att få till det.. Hmm... haha!



Fina ni är, du o magen. Kram

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-10-07 23:56:13

Bra skrivet! Jag hoppas att alla som läser detta inlägg läser som det står och inte deras egna uppfattning! Jag uppskattar att du skriver som du verkligen tycker! :)



Och.. du är skitsnygg i ditt hår!

Postat av: Wilja

Publicerad 2011-10-08 00:08:42

Förstår precis hur du menar, men JAG tycker du är skit snygg i alla fall :-)

Postat av: Nicole - mamma till C & H

Publicerad 2011-10-08 07:44:02

I hear you! Jag hade svårare att acceptera och njuta av graviditet nr 2 , varför vet jag ännu inte och samma sak det där med vikt. Nu när hon är här den lilla skatten är bag självklart lycklig men tampas ändå med att de dåliga tankarna går igång ang vikt, höfter mm.

Jag vill tillbaka, tillbaka till mitt gamla jag och gärna så fort som jag gjorde efter graviditeten med C. Och det är inte fel o tänka såna här tankar, alla är vi olika och man ska inte behöva ursäkta sig för att man fortf vill kunna vara snygg och sexig trots att man fått barn.

Puss!

Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Publicerad 2011-10-08 08:23:20

Så glad jag blir! Tack snälla! :D Kram

Postat av: Marielle

Publicerad 2011-10-08 09:37:13

för mig var det tvärtom, kroppen förändrades som mest under första graviditeten. jag gick upp nästan 25 kg fast att jag inte smällde i mig massa onyttigt och försökte röra på mig som vanligt. mina lår och rumpan blev större än någonsin tidigare och jag tyckte verkligen det såg hemskt ut! bristningarna kom såklart när jag gått en vecka över tiden, inte jättemånga men tillräckligt för att jag inte skulle tycka om dem. tuttarna ska vi inte ens prata om!



under andra graviditeten gick jag också upp mkt trots att jag verkligen höll igen med onyttigt och tog minst en promenad om dagen, tror jag gick upp runt 16-17kg. jag hade verkligen ställt in mig på att jag skulle se lika hemsk ut igen, men låren och rumpan blev inte alls som under första graviditeten och jag fick inte en enda bristning till. tuttarna hände det inte så mkt med, de var väl tillräckligt förstörda sen innan :P



det jag vill ha sagt är att du är absolut inte ensam om att känna som du gör! jag tycker inte att man som mamma helt plötsligt ska acceptera sin kropp för "vad den är", inte ens göra ett försök till att se bättre ut. det är ju nästan så man ska skämmas över att man inte känner sig bekväm i sin "nya" kropp och genast ska andra koppla det till kärleken till ens barn. vad i helvete har min kärlek till mina barn att göra med vad jag tycker om MIN kropp? det är min egna kropp jag fortfarande inte är helt nöjd med, inte mina barn, jag är så trött på ett ens behöva förklara/försvara mig om den saken för andra.

nu blev det långt de här, men som sagt du är inte ensam. jag och säkert många fler vet precis hur du känner och vet att missnöje med sin kropp har inget med kärlek till barnen att göra. om det bara var lika lätt för alla andra att förstå det också.



Postat av: Theresé

Publicerad 2011-10-08 09:44:20

Jag förstår precis hur du känner, och jag trodde inte jag skulle känna så, men jag börjar känna samma sak. Mina lår har blivit bredare, kinderna rundare, å armarna bredare, så jag vet precis hur det är, inga kläder passar längre! fast jag bara är i vecka 11...! dock har jag inte gått upp i vikt, så jag fattar ingenting. Men jag förstår hur du känner och jag tycker att det är okej å känna så, trots det fina som man får... Men jag tycker att du är vacker med din mage! Det är ju samtidigt vackert att vara gravid....

Postat av: Michelle von Walden - Gravid!! <3

Publicerad 2011-10-08 09:46:20

Svar: Alternativet var att åka närmare jul och de hade jag inte pallat just med justressen så då tog vi de nu strax efter halvtid helt enkelt. Sen känns de ju skönt att ha de mesta klart om den lilla väljer att komma tidigare och så.



Förstår de som väntar också, såklart man är lite nervös och så självklart de är jag också till och från.



Priser ja Babygymmet kostade 349:-, babysittern 229:- babyskyddet 799:- amningspumpen 119:- Åkpåsen 229:- och musikmobilen 149:- sen fanns de väl lite dyrare/billigare grejer också beror ju på vad man vill ha. Småsaker som nappflaskorna kostade mellan 20 och 30 kronor, napparna max 40 om jag inte minns helt fel =)

Postat av: Sofia

Publicerad 2011-10-08 10:22:32

Förstår hur du känner! Är inge kul att se sig i spegeln längre. Iaf inte delen nedanför magen som består av ben och rumpa. Har dessutom gått upp 18 vilket inte känns jättekul. Allt kan ju knappast vara bebisen.

Får hoppas att jag har någon ork kvar när hon kommer ut så att jag hinner träna också!

Postat av: Lisandra-Milos mamma

Publicerad 2011-10-08 13:02:49

Tror dom flesta känner precis som du skriver, klart att man vill vara fin för sej själv fast man fött barn!

Dom som inte vill det måste ju ljuga för sej själva för att dom är för lata för att ta tag i de.

Det är precis som vissa tänker, ja kan se ut så här, lite småfet överallt för ja har trots allt fått barn, men innerst inne vill dom det nog inte.

Och ja säger inte att man inte får se ut som man själv vill, självklart ska man göra de, huvudsaken är ju att man själv mår bra:)

men ja tror att ALLA skulle må bra av att äta rätt och träna och känna sej nöjd med sej själv:)



och du, ja tycker du är jätte fin:)

kram

Postat av: Fröken M

Publicerad 2011-10-08 15:19:40

Jag tycker du är vacker, men jag förstår precis hur du menar ! Jag klarade mig ( lyckligtvis ) utan några större skavanker efter graviditeten, men varje dag under den bar jag omkring på en stor portion oro för att drabbas av bristningar och andra "bieffekter". Ytligheter kanske kan tyckas i andras ögon, men för mig - där och då var det mardrömmen... ;) Lite fåfänga måste man få ha - trots att man blir mamma !!



Ha en bra dag :)

Postat av: Elli

Publicerad 2011-10-08 16:59:32

Försår precis hur du menar och känner! Jag tycker också det var mycket jobbigare med andra än första barnet.

Men måste tillägga att du är otroligt vacker!

Postat av: Malou

Publicerad 2011-10-09 08:27:02

Att lägga sig under kniven är absolut inget att skämmas över! Jag fattar inte varför folk ska gnälla om sånt! Så länge man inte överdriver så är det ju helt ok? Jag tänker definitivt lägga mig under kniven efter att jag fått barn!

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-10-09 12:21:22

Skönt att höra att det det finns människor som vågar stå för att kroppens förändringar inte bara är stolthet! Jag förstår dig till fullo! och det har inget med att göra med hur stark kärleken till ens barn är, självklart så är ens barn sitt allt, men man skulle gärna skippa kroppens förändringar med graviditeten..

Postat av: helen - mamma till Lea och BF jan 2012

Publicerad 2011-10-09 16:45:23

jag håller med om att de är jobbigare med andra barnet. Jag väger ungefär lika nu som i samma vecka med Lea men denna gång har jag hemskt viktnoja även om jag vet att bara man kämpar lite sen så försvinner det. Man borde ju vara mer lugn med andra barnet men verkar inte så. Ha en fin kväll!

Postat av: a

Publicerad 2011-10-10 01:30:37

förstår att det är jobbigt! för mig är det också jobbigt! jag har länge haft ätstörningar och att gå upp i vikt nu under graviditeten är självklart en liten påminnare om att jag blir fet igen! MEN det är något jag får acceptera, och jag vet att du också accepterar det, vilket är underbart bra! men lägg inte ut pengar på en operation direkt när du har två fina flickor! är inte dom hundra gånger bättre att lägga pengarna på?? fixa bank konton åt dom med pengarna istället eller åk utomlands med ungarna och linus (som visst är snygg och perfekt för dig, lyssna inte på elaka kommentarer om honom för han ska ha mycket cred för allt han gör) sola, bada och mys med familjen! tror du och familjen har bättre nytta av det!

Postat av: Jenny&Loke

Publicerad 2011-12-11 19:24:02

Du är toksnygg men jag vet hur det känns.

Jag opererade brösten för 2 år sen för jag ville inte ha barn.

Nu efter Loke så kommer jag lägga mig under kniven för att fixa tuttarna, men större inlägg. Gör det för min egen skull för att jag ska känna mig så snygg jag bara kan:)

Jag förstår hur du känner

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela