Publicerad 2011-10-31 21:15:31 i De bästa av Bålsta! <3,

- Gonatt säger vi!




Tussan sover sen länge, har precis kollar klart på SOS, nu är det snart sängen som nalkas för mig! Trött? ja!
Shit, lagt mig kring 21 tre dagar i rad nu, vilken kärring jag blivit!
Imorgon så blir det att gå upp tidigt, Linus hämtar Wilja vid 16 imorgon på dagis. Fårse när jag kommer hem.

Kanske inte kommer vara den bästa uppdateringen imorgon, återkommer med ett inlägg på kvällen.
Antingen ris eller ros, ush.

Lillasyster har hållt igång HELA dagen! Magen har hoppat till höger och vänster, ser verkligen när hon buffar och det är så förbannat mysigt. En rumpa dit, en arm dit.. ett knä dit och de andra hit :D
Från att knappt ha känt henne till att magen gungar, de är så häftigt. Linus ligger och håller på henne varje dag, och hon buffar tillbaka!♥


Jag älskar min familj, över allt och annat.

Publicerad 2011-10-31 15:15:58 i Wilja 17-24 månader,

- Trött chey?





Jag och Wilja skulle gå ut i förmiddags och leka lite! Jag kom till vivo.... Notera, 30 sekunder från oss! Och Wilja hade då redan somnat i vagnen... :D En trött tjej? Hon verka hur pigg som helst här hemma! Så jag tänkte gå ut och leka lite innan Lenita kom, men tji fick jag! Sen sov hon 1.30 på balkongen. Mysan!

Så fint väder idag, Lenita har åkt hem så nu tänkte jag och W göra andra försöket till att gå ut och leka lite innan middagen och linus kommer hem! :)♥

Hoppas att ni alla har en fin dag, är superglad! Imorgon så blir de andra tag, och nu jävlar.

Publicerad 2011-10-31 15:08:31 i Extensions,

- Extensions på Lenita.





Fick en smärre chock när jag såg Lenita gå ut från bussen RÖDHÅRIG!
Hon hade tydligen färgat de imorse från blondt, och färgen diffade något på håret! Så gick ner och kollade på Vivo om dom hade en färg som passade mer tillsammans med håret, men inte. Så hon bestämde sig för att färga överhåret hemma sen! :)
Trodde de skulle skilja mer än vad de faktiskt gjorde, och förutom färgen så är jag förbaskat nöjd med isättningen! Inte ett enda fäste syntes, varken uppsatt eller nedsläppt. Toppen verkligen!

Sist hade vi i 120 st slingor, men idag räckte de gott & väl med 90, då hon redan hade längden! Hon ville bara få de lite tjockare.

Så en nöjd Lenita, och en riktigt nöjd Patricia! :)
De tog bara 60 minuter & vi hade turen på vår sida då Wilja sov under hela tiden. Skönt! :D

Publicerad 2011-10-31 08:56:48 i Wilja 17-24 månader,

- Jag sitter hellre här och luktar på blommorna...






Mammas BUSA! Medans jag hängde tvätten så hittade Wilja Mammas fina blommor hon fått av Linus... Tur att vi hann se och njuta av dom en stund iallafall, där satt hon uppe på bordet och luktade på blommorna!♥ Hon satt där så fridfullt.. Skratt och bus, precis så en morgon ska vara! Nu har jag lärt mig att inte ha blommor i bordshöjd!

Publicerad 2011-10-31 08:05:18 i De bästa av Bålsta! <3,

- Gomorgon kära ni!





Gomorgon säger vi från vår sida utav stan! Eller Wilja bestämde sig lättare sagt att slå upp sina stora fina ögon redan när Linus stängde dörren efter klockan 06 här hemma! Bara att vänja sig med tidiga mornar... Nu är dom långa härliga sovmornarna över, vi har haft de här hemma sedan Wilja va bebis! Alltid varit sovglad, men nu får vi dock längre och mysigare dagar! Så ska inte klaga.... eller? ;) ^^, är en riktigt morgontrött människa. Känns som jag inte fungerar vid denna tid riktigt.... Men lite kaffe senare, så mår jag ändå OKEJ! :D

Wilja kollar på Dubbelkvack och har skorna på sig i sin lilla fåtölj, inte ett spår av trötthet i denna lilla tös!

Idag så kommer Lenita som ska sätta i sin hårförlängning, det blir dagens stora anstängning!
Pimpla kaffe, annars dör ja.

För er som INTE Vet:


Jag sätter i extensions för 500:- , (ordinariepris mellan 1000-1500)
Håller mellan 2-5 månader beroende på skötsel, hår, och hur mycket ditt egna växer.

Jag köper mitt hår från TAJMAHAL eller RAPUNZEL of Sweden
Bor ni i Stockholm så har både Skärholmen och Vårbergscentrum BRA äkta REMY hår för: 350 kr.


Nu har jag tänkt på att hjälpa er att sätta i om det är någon som vill och önskar? Istället för att betala mellan 3000-7000 på salong.
Är ni intresserade så maila mig på: [email protected] så ska jag besvara era frågor. Eller ställ frågor här på bloggen.

http://www.rapunzelofsweden.se/1/sv/products/europeiska-hartraensar.php
http://www.tajmahal.se/hair-dress-conditioner-p-215.aspx


Det tar ca 2 dagar för att håret att komma hem till brevlådan! och jag är som sagt mammaledig och har inte mkt annat att göra. Så vill ni ha håret isatt inom en vecka, så är det inga problem.

Jag ansvarar för isättning, klippning etc.
Om ni vill se mer för&efter bilder kika in på denna länk: http://mammasangel.blogg.se/category/harforlangningar.html

Publicerad 2011-10-30 21:03:03 i Wilja 17-24 månader,

- Bara du & jag.





Lilla fina flickan min!
Vad jag har saknat att dela med mig till er, och jag hoppas att ni har haft en lika mysig helg som mig.
Men är så glad över att vara hemma, känns som jag har varit på resande fot hela veckan! Wilja har inte varit hemma sedan i Tisdags! Så imorgon är det en HEMMADAG och ingenting annat. Iväg ut på lite bus, det är allt. Hela veckan sen så blir det dagis och komma in i rutinerna igen♥

Nu blir det att mysa ner med beck, lite choklad och älskling har erbjudit sig att smörja in och massera mig lite!
Världens finaste och underbaraste pojkvän.
Jag älskar dig!


Grattis min lilla fröken på 19-månadersdagen!

Publicerad 2011-10-30 20:06:43 i Wilja 17-24 månader,

- Vilken helg! nu är vi hemma.



Har haft en jätte mysig helg hemma hos Storesyster!
Blev ju även Donkey-premiären igår, Wilja har setat i vagnen snäll som ett lamm! Och ni som vet hur hon varit tidigare, inte ett knyst. De roligaste tyckte hon va att bädda till dockan i korgen brevid! ;) På med filten, ner i filten. Hon satt och hade de bra, somnade gott gjorde hon också!
Den är helt sjukt.. otrolig att köra, är verkligen inlove. Bästa köpet någonsin! :D Träffade iallafall Syster och syskonbarnen i Södertälje! Blev en fika, och Jossan skrämde livet ur mig också! ....

Fikade och pratade lite, sen blev de att sätta sig i bilen och ut mot dom mörka skogarna! Med klippning för Moa, en fin och lång page. Skitsnyggt blev de på henne! Och hör o häpna, vid klockan 21 så låg vi alla i sängen, kvart över tror jag alla sov.

Ögonen slogs upp snäppet för tidigt idag (06.00) ALLTSÅ klockan F E M! Så , nu? Är jag hur trött som helst! Strosat runt uppe på Järna idag, sen kom älskling ut snäll som han är och hämtade oss! hann äta god middag med söstra, sen in i bilen och hem. Storhandla påvägen hem, så nu är både kyl, frys & skafferi fyllt! Skönt, älskar när hyllorna är alldeles FULLA av mat! :D

Nu blir de att kolla på Beck!
Imorgon är de en dag jag ska ladda, och på Tisdag på möte.

Om jag kunde, så skulle jag göra allt! Men jag är inte lika jävlig som dig.
Bara så du vet gumman.

Publicerad 2011-10-29 09:19:18 i De bästa av Bålsta! <3,

- Rise and shine sunshine!





Egentligen så är jag skittrött! Men det är baara att gå upp, för idag är jag superglad då jag ska få träffa min lilla älsklingstjej! <3 MAMMA HAR SAKNAT DIG!
Så ska få i mig lite frukost, sen är det bara att bada och åka till stan.

Blir att åka till syster idag, sådeså! Vill inte sitta hemma och uggla, och de är ju allt så förbannat mysigt att vara där! Så åker vi hem imorgon, de blir bra det. De är en familjedag idag, då vill jag inte va själv! :D ♥

Publicerad 2011-10-28 19:13:07 i Recept, mat & bakelser,

- Kvällens mysmiddag!





Ikväll så lagade vi en supergod middag! Köttet blev alldeles P E R F E K T, jäkla drag i de med Chillin! men sjukligt gott. Har inhandlat massa gott till ikväll, blir idol & monopolmys.
Saknar Wilja som sjutton nu, men imorgon så får jag träffa henne!♥ Linus ska iväg imorgon och ha lite grabbkväll. Ska kanske åka ner till Storasyster beroende på hur wilja är, inte varit hemma på ett par dagar!
Så fårse om vi åker hem och landar lite bara, eller om vi åker ut till på Söndag. Blir bara ett sånt åkande, då jag ska ner till Gnesta igen på Tisdag.

Så vi fårse. Nu är ljusen tända i hela lägenheten, och myset kan inledas!
Ha en fin helg ni alla.♥

Publicerad 2011-10-28 19:08:46 i Gravid med lillasyster<3,

- Första MVC kontrollen med Lillasyster.





Idag så va vi iväg på första kontrollen för lilla bebisen! åh, träffade vår snälla Barnmorska och fick en jätte kram! hon är så förbaskat go.. Känner att man vågar prata & fråga. Hon är så lätt att prata med allmänt!
Jätte glad för att vi fått henne.
Har både lite ris & ros efter idag! Hjärtat lät jätte bra, och va så mysigt att få höra henne!♥ Linus tyckte de var mäktigt också! Allt är så annorlunda än från Wilja.
Dock så hade jag D Å L I G A järnvärden, nere på 114.... Så gick till apoteket och köpte Niferex! Så nu blir de att ta tabletterna igen på kvällarna.

Sen så hade jag.... otroligt mycket äggvita i urinen! (alltså någon infektion) så hon skickade de till labbet så får jag svar nästa vecka om jag måste ta antibiotika! hon blev orolig när jag förklarade mina starka sammandragningar, och att jag känner de där 'trycket' nedåt. Just detta kan ju orska en tidig förlossning! Så de va bra att kollen va idag så vi får hjälp med det :)

Värden med Bebis vecka 24:
SF mått: 22
Hjärtljud: 134-140
Järnvärden: 114
Vikt: 63

Värden med Wilja vecka 24:

SF mått: 25
Hjärtljud: 154
Järnvärden: 124
Vikt: 65.5


Så summasumarum! Så är magen mindre denna gång! (vilket jag misstänkt), och denna bebis har mycket lägre hjärtljud! Wilja låg på 150 hela tiden, och denna bebis hade under 140 både på RUL och idag! :)
Men jag har ökat lika mycket med båda flickorna i denna vecka :) 5 kg hittils, och det lär nog sluta på 10 till. Med Wilja ökade jag ju till: 68,5 alltså 8,5 kilo totalt! men tror jag går upp mer nu.

Va otroligt mysigt att få höra henne, se till så allt var bra!
Nästa besök är i vecka 28, och sen är det tätare besök.

Publicerad 2011-10-28 13:44:54 i De bästa av Bålsta! <3,

- Projekt STORSTÄD!







PHUEW!
Nu kan man fan spegla sig i golven, efter en sovmorgon till klockan.... 11! Vet ni hur längesen? äsh, behöver inte ens säga! :D När Linus ringde trodde jag lätt klockan va 08, men icke! Skulle kunna ha sovit myycket längre till. Men upp, sen har jag städat städat städat. Putsat fönster, fixat allt! Tvättat, jag har hunnit med o bada. Gjort massa! Och föresten så målade vi köket igår!! :D Hur tyckte ni de blev?

Själv känns de äntligen MYSIGT! har ju haft så svårt därinne. Helst vill vi ju riva ner hela skiten, men nej! En sak i taget blir det :) Nu går det iallafall sitta där inne äta i ro. Känns inte som man är i en sjukhussal längre.

Sen har vi projekt: Sängloft på G! Vill ju att flickorna ska ha rummet. Så tänkte bygga ett sängloft i vardagsrummet! Håller på att kolla på olika modeller, vill ju ha med en gipsvägg upp till taket. Då barnen ska kunna vara där uppe utan att ramla ner, med små fönster. En stege med en liten grind upptill :)
Det blir så om man inte bor så stort, COMPACT living! Jävligt mysigt dock.

Nu ska jag hinna med att sminka mig, laga lunch! Sen vid 16.00 är det dags för MVC ♥

Publicerad 2011-10-27 20:32:53 i De bästa av Bålsta! <3,

- Full rulle hela dagen lång!





Idag så gick jag och Mamma ner och träffade vår gamla BVC-tant från när Wilja var en liten spädis!♥
Va så kul att ses, och hon blev lika glad och kramade om oss båda.
Vi va nere och vägde & mätte Wilja, inte varit där sedan hon va 14 månader, så de kändes som de va DAGS!
Wilja hade ju en liten dipp där vikten på kurvan gick ner ett tag... Men nu va hon tillbaka och lite över hennes kurva! Åh, kändes verkligen toppen.

Så hon har ökat 1.8 kilo på 5 månader, och växt: 7 cm! Nu är hon stor stor, men ändå så liten.
Hon har ju inte mycket att brås på!


Sen så blev de att fylla i blanketter på kommunen, fick nya papper etc. Sen vidare till banken, fick dosa & beställde nytt kort! Sen blev de lite lunch med Mami på kolgrillen, de tackar vi för! Mötte upp pappa S , och Wilja är nu hos honom i två nätter..
Fick höra lite skvaller också!! Wilja klarade sig UTMÄRKT på 18-månaders kollen, doktorn blev imponerad av att hon va så med för att vara så liten, och att hennes tal är så brett! hon gjorde nämligen alla sina 'trix' där inne och charmade doktorn och sköterskan. Söta!

Nu är det det iallafall ordnat så Wiljas journaler kommer hit till Bålsta. Så slipper vi åka ner för sprutor och så!
Imorgon så är de dags för MVC för koll på lillhjärtat i magen.. så spännande de ska bli alltså!
Och Wilja har sin TANDLÄKARTID också som Pappa tar.♥
Åkte upp mot Bålsta med Mamma, träffade även Lindah på tåget och satt & pratade. Så roligt att träffa henne då de händer skamligt sällan.. Linus hämtade upp mig vid tåget, sen bar de av mot Barkarby!

NU, soffläge.

Publicerad 2011-10-27 20:19:39 i Gravid med lillasyster<3,

- Babyboxen är hämtad!





Vi passade även på att hämta hem babyboxen från babyproffsen när vi va där och yrade! :D Lite smått och gott låg i den, blöjor, våtservetter, lite tidningar och rabattgrejer :) Sen blev de även en blöjhink, den tackar vi för! Hämtade ju aldrig ut någon med Wilja. Så lite kul att se vad som fanns i!

Jag och hjärtat strosa omkring lite i Barkarby, in på Chilli, möbelhuset & kollade, in på rusta en sväng! Har ni köpt ROLLER, så imorgon SKA vi måla.... Punkt! Sagt de i tre helger nu, men nu nu nu så.

Dagen har varit stressad som tusan, men har äntligen landat hemma! Men saknar min puff en del nu.♥

Publicerad 2011-10-27 20:14:49 i Gravid med lillasyster<3,

- Då har man blivit Donkey ägare!





♥Bästa U N D E R B A R A fantastiska Donkey står nu hemma hos oss!♥

Ikväll så hämtade vi hem den efterlängtade och vackra donkeyn! Den är så förbaaaskat skön om jag får säga det så! Vilken syskonvagn som helst kan nu ta och slänga sig i väggen, den är så lätt! så otroligt mjuk att köra. Gillar denna SKARPT bättre än Cameleon. Mycket mjukare att köra, och finesserna är lite mer uppdaterade än på den.

Kan man bli kär i något materiellt?
OOOOOOOJA!
Min tredje bebis som vi ska ta så väl väl väl hand om. Helt kär, helt helt kär.

Publicerad 2011-10-26 21:29:38 i En annan del av Stockholm!,

Bästa unge!



Wilja har varit så duktig hela dagen, snäll som ett lamm på tåget, satt fint i sätet! Inge bråk, fick vänta 40 minuter på södra också. Inte ett enda gnäll! Mamma/mommo kom och mötte oss vid tåget, gick och handlade lite. Släppte ut all ilska och spydde lite galla! Plötsligt kändes det bättre. Väl hemma hos Mommo så fick Wilja ett eget lego! Så glad hon blev, de bästa va ändå hennes nya 'Lalla' (docka) på Polska! :) hon bär den, bäddar den, pussar på den! Åt middag och Wilja fick bada med mormor! Sen blev det en promenad upp till Pappa och Wilja sover så gott i sängen och jag har en släng av hemlängtan.

Imorgon blir det fullt upp! Wilja ska till pappa, vi ska hinna med BVC för mätning/vägning. Var oförskämt längesen!! Sen så ska jag till kommunen, vidare till banken! Sen skriva i och skicka flera blanketter hit & dit, sen ladda nya krafter för ett möte på Tisdag! :/ hem och ladda nya krafter hos hjärtat först.

Nu säger jag godnatt vid halvtio, är helt slut efter idag. Hoppas ni har haft en trevligare dag!

Är så tacksam för över dom som finns hos mig i allt detta. Jag älskar er alla!

Publicerad 2011-10-26 12:48:47 i En annan del av Stockholm!,

Otroligt!



Morgonen började fint, men slutade lite panikartat efter ett samtal.. Så hoppade in i duschen och hämtade Wilja från dagis! (som för övrigt har limmat fast sina små löv så fint på pappret) <3 sen så SPRANG vi ner till bussen, bussen kom. Men fick inte åka med då de redan stod en vagn där inne, så fick snällt vänta på nästa och jag missade anslutningståget. Kul! Så får vänta en timma extra nu för att kunna åka ner till Gnesta.. Idag så ska jag fixa papper, skicka papper och vara med Mamma.

Blir fortfarande så chockad över att någon såkallad 'vän' har kunnat gjort så en hel familj sätts i skiten. Du ska bara veta hur mycket du orsakat! Du drevs av ilska på mig, av vilken anledning? Men tyvärr så tänkte du inte längre att detta drabbat alla, och inte bara mig.

Tänker inte säga att jag önskar dig likadant, för huvudsaken är att jag vet! Och vi vet. Att ni är ett enda stort skämt! Och inte värda att lägga någon energi på.

Ush säger jag bara, ush!

Publicerad 2011-10-26 09:28:50 i Frågor & Svar,

- Svar på lite frågor av er! :)



Nathalie, 17 år & Gravid:
Du är väldigt fin i din gravidmage både med Wilja och med lillasyster!

Men du, jag skulle gärna vilja börja blogga. Eller jag tror det iallafall. När jag sitter och läser
alla andras bloggar hade det varit jätte roligt om man hade haft sin egna att titta tillbaka i sen efter graviditeten och så.
Så vad rekommenderar du när man ska börja blogga? :)

Svar:
Jag får börja med att säga tack så mycket för din kommentar! :)
Ja, så var det för mig också. Precis när jag +:at så började jag läsa, hade faktiskt inte intresserat mig av mammabloggare tidigare.
Läste faktiskt inga bloggar alls då måste jag erkänna!
Jag skriver självklart för mig själv, lägger ut bilder, skriver ner mina tankar i text för att en dag kunna gå tillbaka och minnas!
Jag kommer självklart inte blogga för all framtid.. Utan planen är en annan med min blogg, och jag vet hur jag ska göra för att alltid kunna bevara den.

Vad som rekommenderas.. Oj! Så svår fråga? Att alltid vara dig själv tror jag är de viktiga. Tappa inte den du är för EN enstaka elak kommentar, för dom kommer
att komma in någon gång. En spydig kommentar hit & dit! Utan de negativa är 0000.1% av alla fina som du får! så all fin respons, och alla fina människor man lär känna genom bloggen.

Ha en grund som du vet vad du vill skriva om, sen är det bara att försöka!
Gå tillbaka till min första månad som bloggerska, så ser du att jag SÖG. Hade ju aldrig gjort detta tidigare, men någon gång måste vara den första! :)

Så ett stort lycka till, och ge mig ADRESSEN när du börjar! ;)
Kramar.


HF:
PATRICIA! Var har du köpt de där ljusa beiga byxorna?!?! Jag måste snälla få veta:) sååå fina

Svar:
Haha! va roligt att de kommer in kommentarer om dessa byxor :D Tyvärr så är dom gamla, från 09! Dom kommer från VILA, dock har dom inte används speciellt mycket.
Kramar! Kanske finns några liknande i butik nu?


Johanna:
Vilken är med vilken flicka?? Och bara undra, det stod att du är vecka 23+2 på fredag. Men på magbilden längre ner står det veckan 23+4??:)


Svar:
Åh, jag vet att jag trasslade till det! Jag går in i vecka 23+0 idag, alltså vet jag inte vad jag tänkte på! :D
Den första bilden till vänster är med Wilja, och högra med Lillasyster.

Stina:
Hejsan! Jättetrevlig blogg du har. Jo, jag undrar vart du köpt dina byxor? Ser ut som gröna militär-aktiga sådana? Snygga!

Svar:
Va roligt att du tycker om bloggen! :) Jo, dessa byxor kommer från H&M, och är tighta i benen och lite lösare upptill (dom ska vara det) haha, nu har jag ju ökat lite.

Maria:
När vi gjorde så fick vi jätte fina bilder och hon var verkligen jätte lik när hon sedan kom. Vi gjorde i vecka 28 på titut =
)

Svar:
Men va roligt... Nu vill jag dit ÄNNU mer! är så spänd, gud. Skulle ju egentligen ha gått dit nu i den 7:e, men beslöt oss för att vänta några veckor till för att hon
ska bli lite större så vi verkligen SER! Vi kommer vara i vecka 27, tror du att det är en bra vecka? att se tydligt och så?


Sandra:
Jättefina armband! Finns det en hemsida som man kan besöka och beställa ifrån? :)


Svar:
Visst är dom jätte fina? Nej, ingen hemsida ÄNNU! Men sitter och knåpar på en blogg åt henne nu. En smyckesblogg, där ni kan göra beställningar etc.
Där lite priser kommer skrivas ut, nya smycken etc! allmän information om material och så.
Kramar!


B:
Kan du polska? för din mamma är väl från Polen? :)


Svar:
Som liten så talade jag flytande polska hemma med både mamma & pappa, han är ju helsvensk men lärt sig språket iallafall.
Men Pappa och Mamma separerade när jag inte var allt för gammal, och har ju alltid bott tillsammans med min Pappa. Så jag har tappat talet lite måste jag erkänna..
Jag förstår mer än vad jag kan prata!

Men är jag där någon vecka så tror jag de skulle komma tillbaka mer och mer, de är som att lära sig cykla igen! Har man en gång kunnat ett språk, så kommer de tillbaka
med lite övning.
Men jag sjunger ju för Wilja på polska, och även ramsor och så.. Använder polska uttryck vid mat, sova etc! så hon säger dom nu istället för på Svenska :)

Lite svar på frågor till er som inte har en egen blogg! Så ni som vill fråga nått, men inte tror ni kommer få ett svar för att ni inte har nått man kan skriva tillbaka till, så skriv! :) svarar på allt som jag hinner & kan.
Kramar!

Publicerad 2011-10-26 09:10:37 i De bästa av Bålsta! <3,

- Världens finaste Linus!




Igår så åkte hjärtat iväg en sväng och skulle hjälpa ett par vänner att flytta två soffor.
Hemma stannade jag och Wilja och gjorde kväll, pyjamas och välling! sen blev det lite titt på TV:n. Så, efter någon timma så dyker hjärtat upp, backar in till köket... (förstod att nånting va på lurt!) och jajjemen, ut kommer han med en bukett rosor i handen och en chokladask! BARA för att♥ Blev så jätte glad! Tack tack tack tack.

Den där chokladen... Den slank ner fint i magen! finns kvar, men de e dom som är mindre goa!^^, gottade oss en stund, och sen blev de sängen. Wilja va lite stökig igår innan läggdags, och ville inte alls sova. Så hon va vaken snäppet för länge enligt mitt tycke! :D

Åh, blir knäpp att sitta och vänta på personer som lovar att ringa upp, vet inte hur många meddelande jag lämnat nu. Men jag ger de en sista chans, idag! annars så åker jag ner imorgon och ordnar allt istället.
Sen ska jag skicka in lite blanketter idag, papper hit & dit, att ha o göra med FK är fan inte roligt! trassel trassel.

Och ja! ni som la märke till magbilden, den är självklart FEL! Vet inte hur jag tänkte.
Jag är i vecka 23+0 IDAG, inte vecka 24+0! Blev lite kortslutning i hjärnan helt enkelt.

Publicerad 2011-10-25 18:12:15 i Bara Patricia,

- Bebismagarna, skillnad i samma vecka?





När jag ser dessa bilder från SAMMA vecka så tycker jag faktiskt inte att det är en sån himlans stor skillnad på magarna? Vad tycker ni? :D

Jag ska ju till BM på Fredag, då är jag i vecka 23+2.


Med Wilja i vecka 23+0 så var jag hos min barnmorska.
SF måttet låg då på: 25,
hjärta: 154
Viktuppgång på: 5.5 kg!


Tror ni att det kommer se annorlunda ut denna gång? :D Så kul att jämföra magarna och allt.. ååååh! längtar som en galning till på Fredag nu.

Publicerad 2011-10-25 14:51:16 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja är med Mamma på julafton!





Har hämtat hem lilla busan! Är så glad, har pratat lite i telefon. Och så som det ser ut så får vi ha Wilja under julafton! <3 Så får hon träffa Pappa på Juldagen. Har oroat mig jätte mycket, och tyckt de varit jobbigt att inte veta om hon får fira med oss eller inte.. Men åh, vilken lättnad! fira utan henne vill jag inte göra, då skulle jag gömma mig någonstans! Nu kommer snart storhjärtat hem så vi får fira lite! ♥

Publicerad 2011-10-25 13:07:14 i Gravid med lillasyster<3,

- Dagens lilla buse!





Dagens lilla bebis i magen! Det känns inte alls så lång tid kvar.. Och den här tiden har bara sagt POFF! Kan fortfarande knäppa brallorna, men nu är de nära slutet alltså.... känner att de trycker och är obehagligt, och dom där fina handtagen som är gjorda av kärlek som jag har pressas ut... Och det är inte vackert, inte nånstans! Så numera blir det att leta efter ett par mammabyxor, eller så blir det att gå i tights resten av graviditeten som med Wilja!^^, på Fredag bär det av mot vår Barnmorska, FÖRSTA besöket sedan inskrivningen vecka 10.

Är det verkligen såhär sällan man ska gå?
Jag känner ju henne varje dag och så, men skulle ändå kännas tryggare med tätare kontroller..
Är det bara jag som är fjönsig? :P

Publicerad 2011-10-25 12:57:37 i Bara Patricia,

- Har haft ett spa här på förmiddagen!





Ska jag meddela att jag har haft en mysig och underbar förmiddag alldeles med mig själv? åååh!
Ibland behöver man detta, bara att tanhand om lite extra! Och det var jag allt värd kände jag idag, grått ute och dimman ligger som ett täcke! Men har piggat upp mig, och mår mycket bättre nu♥
Benen är rakade och allt som hör till, fötterna filades! Låg och bubblade en stund och lyssnade på musik.

Sen har jag haft en riktig liten FOTFEST! haha, bort med gammalt nagellack, klippte och filade tår. På med fotmask, sen på med en kylande fotcremé från MaryKay, luktar mint och de sticker lite varmt&kallt i fötterna. Åh!
Målade tårna fina igen, så nu är fötterna lika lena som en liten babys.

Har även hunnit med att färga både fransar & bryn! Äntligen är man människa igen utan smink :D Jag som har så ljusa egentligen, försvinner ju när jag inte är blond längre.

ah, nu är jag redo att hämta hem lillälsklingen! Lägenheten är städad, och lunchen lagad.
Effektiva men ack så underbara förmiddag!

Publicerad 2011-10-25 11:27:32 i Gravid med lillasyster<3,

- Film på Wilja som busar med lillasyster!





Haha, Wilja.... Wilja ska sparka, pussa och klappa på bebis! Sen 'prutta' på magen.. <3
Mina troll och mina flickor, jag älskar er så!


Det är så kul att se nu när hela magen hoppar hit & dit nät hon rör på sig! Det är helt fantastiskt, och jag njuter varje dag. Än sålänge så mår jag fortfarande lika bra som innan, inte ont! (om jag inte överanstränger mig) men annars. Inte krämpor, inga vader som spänns. Inga hysteriska sammandragningar! Utan magen säger ifrån efter mycket lyft upp & ned, eller efter raska & långa promenader! då säger jag aj aj aj.
Men jag har verkligen inte rätt att gnälla.

Publicerad 2011-10-25 09:43:54 i Svärmors smycken.,

- Gunillas smyckesblogg är snart igång.





Wilja är lämnad på förskolan, och hon blev så glad! Idag så fick jag både en puss & en kram, sen sprang hon in och vinkade åt mig! Lilla skruttan, så skönt att slippa se henne så ledsen.

Igår så gjorde jag ju miljoner: måsten så imorgon blir det att åka ner till Gnesta och ordna det mesta! Papper hit och dit, ner till banken och hämta det nya. Nytt ID, ja. Miljoner saker måste GÖRAS! Åka ner och hämta min jacka, den är hemma hos Mamma. Så phu.. Fårse hur dagen ska hinnas med, träffa Johanna på lunch ska jag göra också i Jakan! Full rulle, men det gillas.

Och ni alla underbara människor som skrivit och frågat om Gunillas smycken.
Nu är det såhär! Jag håller på att knåpar ihop en liten smyckesblogg - hemsida åt henne. Så ni kan gå in själva och ställa era frågor, där mer priser kommer finnas! bilder på smyckena etc.

Ha lite tålamod, och är ni fortfarande intresserade så kan jag maila hennes hotmail, så ni kan komma i kontakt med henne på en gång.

Publicerad 2011-10-25 09:37:29 i Wilja 17-24 månader,

- Pucko.





Ja vad ska man säga?
Stolt över att vara din Mamma lilla hjärtat! <3
Ser ni hennes vackra fina målade ben? haha!
Hon missade de där med att måla på pappret, sen kom hon till mig och visade sina ben så stolt! åh, tur att det gick bort från platser där det INTE skulle målats på!^^, så nu är varenda penna bortplockad, och nu ska de köpas mer kritor.

Publicerad 2011-10-25 09:31:18 i Wilja 17-24 månader,

- Mammas kräftstjärtsttjuuuuuv!





Igår så va jag så himlans sugen på KRÄFTSTJÄRTAR! Ville verkligen ha de, och de va på monomonaaangen! ^^
Så, underbara älskling gick ner och handla och köpte upp en påse med lite gott! Åh, kvällsmys.
Blev kräftstjärtar.... Som jag inte fick avnjuta alls, medans jag åt min macka så snegla ja i skålen och kolla på Wilja med munnen full! Hela burken tog slut, och Wilja blev proppmätt :P Min lilla tjuv!

Så gott, tunnbrödrulle med creimfresh och skinka (rölök) ska hackas ner om man orkar! super gott. Sen några skivor melon till, alldeles perfekt tugg om man är sugen på nått men inte godis eller liknande :D

Publicerad 2011-10-25 09:27:06 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja klär ut sig!




Wiljas lilla nöje om kvällarna! att klä på sig, precis allt hon hittar! Sen ska hon ut, och blir jätte ledsen när mamma säger att det är mörkt ute och att snart ska vi sova! Borsta tänderna och lägga sig i sängen. Nefy! De tycker hon inte är roligt. Igår hittade hon Mosters halsduk som vi hittade här, och sen mammas Sommarhatt! EN sko på foten och sin dagisväska. Ja men vad är de ni inte förstår då? hon ska ju ut och LEEKA! <3

Tycker era barn att klä ut sig?

Publicerad 2011-10-24 14:04:13 i Bara Patricia,

- GBs nogger! mhhm.





Är det någon mer än vi som har smakat denna SJUKT goda glass?
Igår så delade jag och Linus på ett paket! Jag åt upp halva min och höll på att kräkas, snegla på hans.. och han hade allt kvar och resten lämnades i kylen! Jag kunde bara inte sluta äta, de va så GOTT!!! :D
Smakade verkligen NOGGER, åh! tror jag dör.

Förbaskat god, inte smakat? så spring iväg och köp den!
Den va ljuuuv <3

Publicerad 2011-10-24 13:00:17 i De bästa av Bålsta! <3,

- Usel bloggerska!





Kan man vara med off? STOR ursäkt för min förjäkliga bloggning!
Igår tror jag mina ögon slogs ihop innan va klockan 20, Linus och Wilja va vakna, men mamma slockna... Hörde att dom kom intossandes senare och la sig brevid mig, fina ni.

Hela morgonen har bestått utav SAMTAL och åter igen samtal... Kö hit & kö dit!
Fick ju en avgift på 1250:- x 2 för Wiljas dagiskostnad? höll på att sätta i halsen! Men va nått som hade blivit tokigt, och nu har dom skickat ut nya blanketter att skriva i.
Ringt till TRE , då min mobil varit avstängd sedan den 5:e, har ju inte haft någon mottagning! Men idag så är den åter igång <3 Vilken lycka!

Sen så har jag ringt banken, ny dosa och kort ska hämtas! Ringt och pratat med lite andra viktiga personer.
Känns bra, en sten har lättat och jag är iallafall på god väg fram!

Ska försöka aktivera Wilja en tråkig dag som denna, kolla ut? jesus! har noll motivation att gå ut alls, kallt inne är det också. Men finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!^^, så på med overall och ut och lek. YEY!

Publicerad 2011-10-23 09:17:55 i En annan del av Stockholm!,

- Söndagsmorgon!




(Dessa fina änglar var jag och lämnade till Gudmor Mimmi i helgen)

Vi har vaknat upp till strålande sol denna Söndag! Så mysigt, Wilja och jag är uppe medans hjärtat får sova ut en sväng! Vaknade och va sååå sugen på varma och färska frallor med ett STORT glas Juice <3
Men jag orkar inte gå och handla, så de får ätas de som finns här hemma helt enkelt.

Det blir att hoppa in i duschen, sen iväg till Ekilla! Linus ska kolla på matchen med några kompisar i ef.middag, sen kommer han över och myser med oss en sväng! :)

Kommer bli lite dålig uppdatering i dag, bara så ni vet lixom! Inte varit någon blogghelg här inte.

Publicerad 2011-10-22 23:05:51 i De bästa av Bålsta! <3,

- Land & rike denna Lördag!





P H U E W......
Det är allt jag har att säga om denna Lördag, känner mig fullständigt krossad! Varit halva Sverige runt känns det som. Morgonen började med uppstigning HALV TIO! Vilken jäkla lyx :D Kändes dock som någon hade nockat mig med sömnpiller, va förjäkla trött! Men gav hjärtat frukost på sängen (notera vilken fantastiskt flickvän jag är) serverade gröt till Wilja framför barnprogrammet! Trots allt Lördag :D
Hoppade in i ett bad, och strax efter 11 så satt vi i bilen på G ner mot destination: Gnesta!

Vi va väl framme innan klockan ett drygt, en liten fika på Kannan då mimmi kom ner. Nu va jag verkligen tröttast än tröttast, och allt jag tänkte på var en stor & fluffig säng.
Rensade ner förrådet och in med allt i bilen! Åkte upp till Pappa och hälsade på. Så överasskad & glad han blev, det hade han inte räknat med :D

Sen blev det stopp på Arena och så intog vi en Pizza! Självklart blev de en Pan för oss båda.

Vidare till min fantastiska storesyster med familj! Där bjöds de på popcorn och massa gott, prat & kaffe. Ungarna lekte, såg inte skymten av Wilja på flera timmar! Vid 8 så satte vi oss i bilen och åkte hem, Wilja somnade GOTT. Och vaknade inte när vi lyfte ur henne och la henne i vagnen!

Dock så hade krabaten gjort BIG TIME A i blöjan! så hon vakna helt chockad och hysterisk, av med blöjan. Torka (dock så hade de kommit.... överallt) så vi fick ta henne under kranen! väl i sängen innan blöjan han på så kissa hon... byta sängkläder IGEN! Hon somna ännu mer utmattad efter lite välling på mammas sida av sängen!

Nu sitter jag i soffan d ö d efter denna långa men ack så mysiga dag! <3

Imorgon så ska jag till svärföräldrarna och träffa Linus farmor & mormor som kommer dit. Klippning för hela slanten blir det! Så ska passa på att fråga henne om alla PRISER på smyckena som ni frågat efter. Så hoppas de går bra med svar då?

På måndag är det nya tag för övrigt, återkommer.

Publicerad 2011-10-21 23:33:32 i Wilja 17-24 månader,

- Våran kväll.





Kvällen har spenderats ute på landet hos Svärföräldrarna! Linus drog iväg på Match, och Gunilla kom och hämtade oss. Wilja skulle SJÄLVKLART ha med sin 'lilla' nalle, den här krabaten får åka med under vagnen när hon ska ut! För PROMT ska den med. Och när hon vill gå, ja då ska den sitta på sätet :D sötunge! Så skönt att kunna åka dit nu, när dom hämtade en stol till Wilja idag! :)

Wilja har röjt och yrat omkring, alla lådor har hon varit i.. Hällt ut alla knäckformar, ischokladforar! Ja you name it. Blev att kolla lite på idol, dricka kaffe och äta en kaka!

Jätte trevlig kväll, har dock varit hur trött som helst. Och är de nu med, men vill ha C H I P S och det är typ nu?!
Sånt sjukt sug...... suck!
Sov, ja. De blir bra det!

Publicerad 2011-10-21 23:26:46 i Svärmors smycken.,

- Svärmors smycken.









Lite av det nya som jag fotade hemma hos svärmor! Men tänkte ta och fota i dagsljus, då jag bråkade i evigheter med kameran, och den ville inte som jag ville. Med ett litet provsmak utav det hon gör! :)

Publicerad 2011-10-21 14:25:02 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ut & lek!




När Wilja har vaknat så ska vi ut på lite lek! Så fint väder så de inte är klokt, dock svinkallt säkert?!
Idag så ska jag testa att göra hemmagjorda DUMPLINGS! Degknyten som är kokade, med köttfärs, vitlök, purjolök & chilli i! Stekt aburgin och en dipsås till, så så så så så gott.

Frågan är bara den om man lyckas hemma med den! ;)
Ikväll så har Linus match klockan 19, fårse om det är för kallt ute för att kolla. Vore jätte kul, för förlorar dom ikväll så åker som ut ur kuppen! dom har ju redan vunnit serien, men nu är de upplandskuppen dom spelar.

Men ikväll är de ju IDOL! Då innebär det en skål med godis & cola är tillåtet <3

Publicerad 2011-10-21 12:05:53 i Wilja 17-24 månader,

- Skitunge aka Wilja.




(Favorit i repris..)♥

Vad har hänt? Klockan är tolv och jag har inte setat vid datan knappt! Fy, idag är jag så oförskämt trött.. Igen! Uuh, så trött på att inte känna mig på topp även om jag sover ruset av mig! Väntar på att Wilja ska somna en stund, så vi kan gå ut och leka lite i det fina vädret sen, så hon får aktivera av sig lite!

Wilja har förövrigt blivit riktigt förjävlig här hemma när det gäller att RÖJA!
Innan så har hon ju lekt, med sina saker och så. Nu ska hon slita i allt, dra ut allt ur alla lådor, tömma alla väskor, dra ut alla skor, alla vantar, sina kläder! mina kläder, köksgrejer.. shit va han hänt?! Hon bara kastar saker hejvilt omkring sig. Detta har aldrig aldrig hänt innan! Hon har börjat med så mycket HYSS. Kastar saker på mamma - nej Wilja, inte kasta bebisen på mamma. Sen skrattar hon och DRÄMMER den i skallen på mig! Va ska man göra? Jag kan ju inte kasta bort dockan, då ser hon ju att jag gör likadant.

Säger till på skarpen, hon lyssnar. Pussar och säger: flåt.. när jag tittar bort en sekund så ser jag en docka kommer flygandes i ögonvrån och Wilja med de största leendet på läpparna.
S k i i i i i i i i i t u n g e!

Publicerad 2011-10-20 23:58:51 i Bara Patricia,

- Bloglovin?





Hm! Jag undrar en sak, jag har ju nu över 1200 unika läsare varje dag! :) Men använder ni er av Bloglovin eller skriver ni i adressen till bloggen varje gång för o se om jag har uppdaterat eller inte? :D
Fan va jobbigt o behöva gå in hela tiden istället för o bara logga in och kolla? :D

Om ni vill lägga till, så har ni en liten länk till vänster om er!
Gonatt på er alla från oss tjejor. ♥

Publicerad 2011-10-20 20:40:29 i De bästa av Bålsta! <3,

- Kvällens klippotek!





Kvällen har spenderats hemma hos Millan & Daniel! Wilja har busat omkring i huset och varit hur snäll som helst. Det bjöds på god lasange , bullar & kaffe!♥ Satte i folieslingor på Millan, medans dom satt i så klippte jag Daniel. Efter, så blev de att tvätta ur Millans hår, och klippa hennes page igen! Och därefter så blev Linus sugen igen att korta ner sidorna! Så en sling, och tre klipp hanns med under ett par timmar. Så kul att millan blir nöjd varje gång.

Haft det jätte trevligt! Wilja är lite uppe i varv, men gnuggar sig i ögonen hela tiden! så nu ligger hon tillslut brevid mig här med vällingen och nedbäddad! Linus är på träning, nu blir de teeeeeevehyllan hela kvällen lång!♥

Idag är det en BRA dag!

Publicerad 2011-10-20 19:56:33 i Frågor & Svar,

- Lite svar på era frågor! :)



Sanna:
Hej Patricia! Jag är så glad att jag har hittat din blogg för jag är oxå gravid i vecka 23 med bf 20 feb.
Så det e så kul att följa dig! Jag bara undrar om du har börjat få mjölk än? Min bröst har inte vuxit det minsta och inget spår av mjölk än =(
Hoppas det kommer snart. Ha det bra! Kram Sanna


Svar:
Åh, va roligt att du gillar den! :D Grattis till graviditeten!
Ja, alltså jag slutade ju amma Wilja på nätter för inte allt sålänge sen, nu kan jag trycka hur mycket som helst men de kommer absolut INGENTING!
När jag väntade första barnet så hade jag inte heller någon mjölk förens efter förlossningen! Då kom råmjölken, och POFF så kom allt! DUNDER mycket.
Så det är ju så olika för alla! Det är inte konstigt att få de tidigt, och inte sent heller.

Har du några fler frågor, så tveka inte på att fråga!
Ska försöka svara på ALLT jag kan.
Många Kramar!


Nathalie 17 år & gravid:
Får ni betala något för 3D ultraljudet? :)


Svar:
Hej gumman! :)
Ja, vi ska göra vårat ultraljud på Tittut-kliniken.
Vi får betala 1700:- , då får vi bilder och även en 30 minuters film inspelad under ultraljudet, så ska bli helt fantastiskt!


Nathalie 17 år & gravid:
Du verkar må väldigt bra faktiskt! Det är så roligt att se när du ler så stort! :D
Jag undrar, vad använder du för byxor? Har du mammabyxor eller kör du dina vanliga jeans? Jag kan nämligen inte knäppa mina vanliga jeans och dom mammajeansen jag har är inte sköna..
Stort problem detta med byxor när magen växer ;)

Svar:
Åh, tack så massor! :D
Jag använder olika. Många av mina kan jag fortfarande ha, knäpper dom under magen! Har inte gått upp allt för mycket ännu.
Det har mest satt sig på armar och ansikte?! :P
Men dessa jeans jag har på mig är ett par tights som kommer från H&M mamma, enda byxorna som finns i strl: xs, dom andra är alldeles förstora och hänger!
Men på dessa är det INGEN mudd över magen (tack & lov) då jag tycker det är obehagligt att ha något över naveln.
Så dessa är högre i rygg, men går djupt under magen. Så inga kanter eller veck syns! :) Toppen, för 199:- kortare i benen med en liten detalj av kedja.
Fina för denna lilla summa kan jag tycka.


Kram!

Bella:
ååh gott! Har man inge mjölk i?

Svar:
OTROLIGT gott! Nope, ingen mjölk i 'pannkakan' då de är som en slags omelett :D


Frida:
Jag har absolut ingen erfarenhet överhuvudtaget om bebismagar,och du säger ju att den ser större ut på bild,
men är inte du lite övernaturligt stor redan för att bara vara i fjärde(?) månaden? Det brukar väl bara vara en liten bula då?
Fast jag är ju som sagt ingen expert. (om det här på något vis går att tolka nevativt så är det absolut inte meningen, jag menar absolut inte något nevativt alls,
jag är bara allmänt nyfiken, och alla är ju olika) :)

Svar:
Hej Frida! :)
Hm, jag har verkligen ingen aning om vad som är övernaturligt stort eller inte! :) Men jag är ju så liten också, så en mage på mig kan tyckas se väldigt stor ut.
Sen sägs de ju OFTA att mage nr 2 brukar bli större, inte i alla fall, men i vissa.
Jag fick mage väldigt tidigt med båda barnen!
Men när jag födde Wilja i vecka 42+0 så hade jag SF på 34. Tror det är ganska litet, eller ni som kan! är de det? :)
Men på mig så ser det ut som en BAMSE mage på 155 cm.

Kramar!


Issa:
Gottie :) Hur många personer blir de till? :)


Svar:
Åh, ja de är supergott! :D Denna smet blev till två stora fluffiga!

Frida:
Hej, jag älskar din blogg, har läst sedan du väntade Wilja.
Jag är också gravid och har BF 1/3 :) men när jag räknar så går jag in v 22 i dag (21+0). Du skriver alltid en vecka före. Har jag räknat fel? blir så förvirrad... :)


Svar:
Hej!! :D Grattis till graviditeten!
Jo, alltså jag vet inte. Har fått tre olika datum på mina ulraljud, så nu har jag satt ett mitt emellan :D haha, har ingen aning riktigt.
Tror inte riktigt på BF datumet alls, bebisen kommer när den är redo! så en vecka hit eller dit bryr jag mig inte så mycket om :)

Kramar!

Publicerad 2011-10-20 13:15:17 i Gravid med lillasyster<3,

- Nu går jag!




Tycker magen gör sig så orättvis när jag tar kort på den själv, den blir så STOR! Så stor är den faktiskt inte, och jag tycker nästan att den är mindre än med Wilja! :D Känner mig dock klumpigare, nu känns det att jag ökat mer i vikt. Har en såndär härlig haka nu.... :D Och kinderna börjar bli riktigt nypbara! Men idag mår jag bra, helt strålande faktiskt. Är på ur bra humör, himlen är blå! ska hämta Wilja, och göra massa roligt idag.

Publicerad 2011-10-20 12:39:03 i Gravid med lillasyster<3,

- Bebismagen min, vecka 23.




Du växer så de knakar hjärtat mitt.. åh, nu längtar jag så oerhört efter 3D ultraljudet den 17:e november! <3
Ser fram emot det så otroligt mycket. Ska bli så spännande o se om pyret liknat den lilla man ser på skärmen!

Ni som gjort de, och fått era små! Har man sett likheter?? :D

Publicerad 2011-10-20 12:36:52 i Bara Patricia,

- Dagens Muuumi.




Nu är jag iordning gjord, duschat och klätt på mig! Dagens ansträngning, nu blir det att cykla ner till banken och fixa ett par saker. Beställa ett nytt bakomatkort, kan vara dags att göra! Så får jag åka ner till Gnesta sen och hämta ut bankdosan. Sucka! Men som sagt, utlämningsstället är ju där.

Sen blir det att hämta prinsessan! ikväll blir det middag hemma hos Millan & Daniel! Se hur dom har fått det i nya huset. Ska bli jätte kul o se hur dom har det :) Blir att slinga & klippa millan, likaså med Daniel.

Publicerad 2011-10-20 09:54:29 i De bästa av Bålsta! <3,

- Tjockpannkaka med smak av vanilj typ?




Hör och häpna! Jag och Wilja försov oss till förskolan imorse?! Det händer ALDRIIIIG här numera att vi sover till klockan 8! Så Wilja är en automatisk väckarklocka. Har inte ställt den på gud vet hur länge.. Så vaknade jag och kände mig ruskigt utvilad, på en gång kändes de som: De här stämmer inte! :P Kolla klockan, 08.45!! iiiih, väckte Wilja så fick hon en flaska i sängen och en banan. På med kläder, byta blöja, borsta tänder! Sen iväg till förskolan. Cyklade faktiskt dit idag och Wilja va helt superglad! :D Hon satt med sin filt och hennes lilla kisse.

09.04 så va vi framme! :D den ni... När jag gick därifrån va jag alldeles svettig! iih, stress. Men vi hann! :D För böövelen, kan inte komma försent dit. Pinsamt, så! Hädanefter ska en KLOCKA införskaffas!

Kom hem, skulle äta lite frukost.
Men hittade absolut ingenting hemma utav intresse.. Sen kom jag på Mammas underbara goda 'polska' pannkakor vi brukade få på helgerna! Så fruktansvärt gott, ååh. Helt underbara är dom! Så har mofflat i mig en, och intagit en stor kopp gott kaffe!! Vilken lycka, trodde det va slut... Men när jag rotade i skåpet hittade jag liite lite snabbkaffe kvar! xD De smaka himmelskt nu när jag trodde de inte fanns.

2 st ägg
3 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver (den blir sådär HÄRLIGT fluffig och underbar!!)
Lite salt

Vispa ihop, smör i pannan och stek på någon minut på var sida, servera med sylt!
NOM NOM NOOOM!

Publicerad 2011-10-19 22:46:02 i Bara Patricia,

- Det hat som du bär, är ditt problem.



Efter ett mycket välbehövt samtal ikväll så sitter jag här nu och tänker. Förundras över hur människan funkar!
Handlar det inte om avundsjuka - så handlar det om ren elakhet.
Att folk som kan stå en så 'nära' vara så elaka, och kunna yttra sig om saker som dom inte har att göra med alls.
Att man ens har mage att sitta och klanka ned på någon som tillhör 'familjen' och självklart. Jag blir ju inte förvånad.. För vissa människor tänker enbart på sitt egna hat mot en specifik så dom skiter i om det drabbar någon annan! Suck. Det är iallafall tur att man vet vilka man har vid sin sida, och att man inte har ett litet pack.

Sen börjar jag se en viss ironi i allt detta.
Om man nu hatar en person SÅ SÅ innerligt, och gör allt för att 'hacka' , varför kommer man då in här? Läser om den personen man hatar, skriver ANONYMA fega kommentarer.. Som om man inte förstår? :S skulle du inte må bättre av själv att verkligen få säga vad du tycker och tänker istället för att lämna dessa kommentarer? Förstår bara inte riktigt. Jag vet ju att ni inte gillar mig, så varför envisas med att vara så 'anonym' och häftig?

Spåra IP

Spåra IP

Vi har sökt igenom våra databaser och konstaterar följande för
IP-adressen 62........ IP-adressen verkar höra hemma i Gnesta, Sverige Flagga.

NÄMEN!! :O Oh, de kunde jag aldrig ha listat ut. Är du på riktig?
De flesta jag sökt upp kommer från Gnesta! och nu väntar jag svar på adresser..

Publicerad 2011-10-19 22:22:37 i De bästa av Bålsta! <3,

- Pysselkväll.





Kvällen har spenderats med massa mys med mina hjärtan! Pyssel och kramar hela kvällen. Wilja gick lös på pennorna, mamma lekte med trolldegen.. Linus satt och spelade Wordfeud!^^, toppen! Försökte göra fot/handavtryck med trolldegen! Gick strålande.... men jag hade ugnen på 200 gr istället för 100, så den blev bränd! fuck. Så ska ta och köpa gipsavgjutning istället :)

Familjen min sover gott, här sitter jag efter att ha kollat på Greys.
Snoka igenom lite vad som hänt under dagen, sen ska jag göra den underbara sängen sällskap jag också!^^ :D

Publicerad 2011-10-19 15:42:09 i Bara Patricia,

- Att vara snygg vid förlossningen?





Innan förlossningen.
Hur viktigt var det för dig att vara snygg, fräsch? Vet många som sminkar sig, gjort iordning håret.. Målat tånaglar etc för att 'förbereda' sig inför det som komma skall.
Många färgar bryn & ögonfransar, hår. Ja! Förbereder sig lixom. Hur ställer ni er till den frågan?

När jag väntade Wilja så rakade jag mig, hela tiden. Både ben och nedtill, bara för att JAG ville känna mig fräsch med mig själv, inget mer än så. Så kvällen innan förlossningen så kom rakhyveln fram, och bort med det som fanns! :) Det räckte för mig.. Att sminka sig innan var absolut inte något som iallafall jag hade i tanken, hade ni?

Hur fräsch är man lixom efter x antal timmar av gråt, skrik, svett! Sen kommer bebisen upp på dig, är de någon som har liknat en fotomodel? :D Då ska jag vara glad att allt tog sammanlagt 8 timmar, från första värk tills hon landade på mitt bröst.

Läste en tråd på familjeliv, och därav så skriver jag detta inlägg.


Dock tycker jag många är elaka och skriver onödiga saker om att man vill hålla sig 'fräsch' nedtill?
Samtidigt så tycker jag: Bara man är ren och är hygienisk, så ska det inte spela någon roll om man har hår eller inte. Men JAG gillar inte hår, så därför så rakade jag mig.

(Tack du anonyma att du rättade till min text!)

Texten blev missuppfattad då jag skrev att det var ohygieniskt om man inte var rakad.
Själv inlägget är inte dömande till någon. Varken dom som vill vara 'fina - eller dom som vill vara naturliga' och det tycker jag man förstår rätt bra då jag själv skriver att jag inte hade en tanke på att göra mig tjusig förutom att raka mig mellan benen?!

Publicerad 2011-10-19 13:13:12 i De bästa av Bålsta! <3,

- Dags att hämta hem Wilja.




Tycker dom är så söta! Så va tvunga att fota det jag hade hemma.
(Svärmor som har gjort).
Perfekta att hänga på väskan, eller kedjan på halsbandet, eller mobilen.

Nu har lunchen intagits - frukosten?! Vet inte riktigt. Till frukost fruukost så blev det bara en kiwi, banan och en mandarin! Sen har jag inte varit sugen på nånting. Men nu blev jag allt lite hungrig, så kokade mig två ägg och två knäckemackor! Nu är jag p r o p p. Blir mätt på ingenting just nu, men blir lika hungrig efter 20 minuter igen, det här suger! :D Vill kunna äta i lass, sen slippa äta. Men nej nej!

Städat har jag gjort, rensat har jag gjort, duschat har jag gjort. Ja!
Kollar man ut så är de rugg-väder idag igen... Funderar på att köpa lite lera hem, så Wilja kan sitta och pyssla. Blir inte så mycket utelek denna dag inte? SÅ TRÅKIGT väder!

Publicerad 2011-10-19 12:03:39 i Bloppis,

- Schäslong!





Vi bestämt oss för att sälja våran vita Ektorp-schäslong! Den tar alldeles
för stor plats här hemma, och vi har annat i tankarna. Den är inköpt i Augusti, och den är knappt använd då den mest har stått som en 'prydnad' därav att vi känner att det är lite onödigt! Klädseln är vit, och helt oförstörd. Inga fläckar, och har tvättat den ren. Nypris: 1990:- tänkte sälja den för: 1000:- eller bud.

Publicerad 2011-10-19 09:39:39 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ny dag, nya tag!





Wilja är lämnad på dagis nu, hon sprang rätt in och började åka kana! ♥ Känns skönt att lämna henne, har känt mig så tråkig de sista dagarna, varit ledsen.. Försökt att inte visa nått för henne, men hon är inte dum. Jag är ju faktiskt hennes Mamma! Så hon behövde att gå, och hon är inte lika snorig eller hostig. Ringde imorse och frågade dom, inga problem! Bara hon inte hade feber, och nope! De har hon inte haft. De är dessa tider nu, alla är lite trötta, snoriga & hostiga. Så klädde på oss, åt frukost och lämnade henne! Idag ska dom till skogen igen! Grilla lite korv och leka lekar.

Är verkligen så otroligt nöjd över hennes dagis, alla barn och speciellt den fina personalen.
Nu blir det att städa lite! Sen ut på en långpromenad själv.. Musik i öronen, och bara få vara en stund. Känns att de behövs, piggna på lite! Ny energi och se fram emot de som komma skall :D

Känns som jag inte har skrivit så mycket om lillasyster de senaste dagarna.
Men magen växer på och lillan sparkar mer och mer för varje dag, än sålänge är de fortfarande så mjukt! Systern hennes va INTE lika lugn i magen! :D Men vi fårse.. Wilja har ju alltid varit ett LUGNT barn, eller sen hon kom. Den här lilla tösen kanske blir... en liten terrorist istället.

Tack alla för fina kommentarer, stöttande kommentarer, positiva kommentarer!
Jag har försökt att hinna med att svara på alla, men det har varit lite svårt. Och många har bara lämnat namn, men ingen mail. Så ett stort tack till SPECIELLT er! Då jag inte kan svara någon annanstans än just här. ♥

Den 20-25:e är pendeln inställd mellan Stockholm C - Bålsta... SUCK! Betyder att det är ersättningsbussar hela vägen, så känner att jag ska hålla mig på hemmaplan! Blir bara svettig av tanken att trängas på en buss med W.

Publicerad 2011-10-18 20:44:48 i Bara Patricia,

- Vad ska man säga, anonyma..





Såhär hittade jag lilla fröken på förmiddagen! i sin lilla ask som hon fick utav sin Gudmor! <3

Det börjar bli lite löjligt nu med anonyma kommentarer som kommer in.. Kom igen, tror ni inte jag kan räkna ut på fingrarna vilka ni är? Tycker bara det är löjligt. Vid detta läge borde iallafall ni kunna stå för vilka ni är, det är ni som gör bort er nu. Och att yttra er om nått som ni inte vet om, ta reda på hur saker ligger till i nuläget istället. Men varsegod och gör er till åtlöje, och vill ni åt mig. Varsegod! Men det är ett barn som straffas i det hela, inte hennes Mamma. Så tänk efter, en gång till.

Tycker ni jag har betett mig omoget i allt detta, visa er bättre då? visa att ni är duktigare.
Och snälla, sluta skriva anonyma. Alla ni är borta, så tror ni att det skulle göra mig ledsen över att få reda på vem det är som hotar? Hm..

Publicerad 2011-10-18 20:06:59 i Recept, mat & bakelser,

- Kvällens middag!





Vilket fruktansvärt väder vi har, jag och Wilja gick och handlade. Höll på att ramla omkull när vi slog upp dörren, paraplyt bara flög iväg! Blev plötsligt jätte sugen på att göra pizza, så gick och inhandlade allting.
Linus är iväg på träning! Så duktig han är, hur kan man gå dit frivilligt? springa omkring i blåst och regn! DUKTIG är han iallafall! :D

Wilja har fått sin välling nu, och pyjamasen på. Snart blir det sängen, hon är uppe lite längre idag då vi sov sent på eftermiddagen, men är man sjuk så göör det ingenting.. Nu blir det att kika på lite outsiders.

Publicerad 2011-10-18 16:40:03 i Wilja 17-24 månader,

- Vackra unge!





idag så kom en varm famn och kramade om mig lite tidigare än tänkt, och jag behövde det som mest! ♥ Idag har det blivit lugnt, jesus! har ni kollat ut? De är ju fanimej storm! Regnet öser, träden bara flyger omkring, det är helt svart ute! Riktigt läskigt. Vi håller oss inne, precis HELA dagen!

Jag och Wilja har lagt pussel, lyssnat på massa musik och dansat! Tänkte plocka fram kritor och mys efter middagen så hon får kladda lite. Så svårt att aktivera henne en hel dag när man är inne såhär.

Men jag har behövt det, det har varit skönt! somnade med Wilja brevid mig förut och snosa på min lilla prinsessa. Vad som än visar sig att hända, så slutar jag aldrig att kämpa för dig.

Publicerad 2011-10-18 08:49:59 i De bästa av Bålsta! <3,

- Ingen sömn denna natt..





Morgonen är här, efter bara någon timmas sömn. Wilja hade de så kämpigt med sin hosta, och jag med mina tankar. Hon somnade gott vid 8, och sov fram tills jag la mig i sängen vid 01.00. Sen kom hennes hostattack som höll oss alla vakna till ca 03.10, sist jag kollade på klockan så var den 03.20, och vet inte när jag somnade.. Det känns iallafall av nu på morgonen, ögonen är helt slut.. Likaså alla tankar, känner mig lite nollad.

Beslöt att hålla hjärtat hemma idag i detta rugg, dom ska ha en utedag i skogen! så kändes dumt att släpa med Wilja ut som är hostig och som har lite sömn bakom sig, så vi är hemma idag. Njuter av henne, just nu har vi myst i soffan. Försökt att få i Wonka lite frukost, men icke! hon sörpla 200 ml välling inatt då hon verka hungrig, grät när den va slut men somnade om. och 200 nu på morgonen, så hon klarar sig en stund till utan 'mat' i magen.

Om vi blir bättre till i eftermiddag så tänkte jag gå ner på 'ungmammagruppen' här i bålsta i en timma!
Beroende på hur de känns här hemma. Just nu när jag kollar ut så är det alldeles grått, grått och blåsigt. Har ingen lust alls med nått idag. Någon som vill komma hit är varmt välkommen <3

Publicerad 2011-10-18 00:26:42 i Wilja 17-24 månader,

- Det gamla är stängt, de nya öppnas.





Det gamla kapitlet är stängt, nu ser vi fram emot det nya kapitlet utav vårat liv! Vårt tillsammans. ♥
När jag ser dig så finner jag all styrka i världen igen! Känns som ingenting kan raseras, för vet du? jag kommer bygga upp allting igen. Tusen gånger om, bara för din skull. Jag vill att du ska få de bästa från alla världar.

Att denna tyngd har lagts på mina axlar är nog bara bra, för nu ska jag klara av denna uppgift! Vad vore livet om inte lite motgångar? jo, man ser aldrig det fina i allt.
Efter denna kväll har jag uppskattat det jag redan har så förbannat mycket mer! Jag har de finaste vännerna kring mig, de är inte många. Men dom är äkta! Jag har en makalös fästman... Att jag har hans fulla stöd, han kommer med tips, han frågar hur jag mår. Han VET hur jag mår, bara en kram. Det räcker, för jag vet att han förstår.

Jag har en fantastisk glad liten sprallig tjej här hemma som jag får följa varje dag, se hennes utveckling, se henne bli en liten flicka. Jag missar ingenting, det kan jag med stolthet säga. Jag vill inte missa någonting, det ska jag aldrig göra heller.

Vi väntar en bebis, jo! För att vi båda vill, inget misstag. Utan för vi vill ha ett barn tillsammans, ett syskon till Wilja, för att göra oss kompletta som en familj.

Wilja har en plast-pappa som gör allt för henne, tusen gånger om! han älskar denna lilla tjej som hon vore hans egna. Aldrig sett någon ta till sig någon på detta sätt.. han gör allt han inte borde, det är han som tröstar, det är honom hon går till, det är han som värmer välling på nätterna, det är han som pussar gonatt, det är han som ständigt finns där när hon behöver en kram.

Hon har en extra farmor och farfar som har knytit sig an denna lilla tös otroligt ♥
Foton utav henne pryder deras hem, dom kramar, skrattar, busar, tar ansvar som vilka biologiska som helst. Och dom särbehandlar inte! dom kallar sig farmor & farfar för att hon inte ska känna sig utstött när bebisen kommer.
Vilka gör så?

Jag har dom allra bästa kring mig, och det ska JAG ta vara på! Det är upp till mig att få allting att fungera.
Det är vi nu, och jag ska inte låta detta komma emellan oss. Nog med det, nog med tårar.. Nog med ledsna stunder mellan oss här hemma för att nått har gått snett, någon plan som aldrig slog in.. Ett svek till..

Nu är det vi, vill du så är du hjärtligt välkommen, kommer aldrig någonsin vända henne mot någon.
Hon har rätten att vara bland folk som älskar henne, verkligen älskar henne! Ju fler hon har, destå bättre kommer hon att må.

Wilja är speciell, det är min lilla tjej. En vacker sådan, en mors stolthet. Min stolthet!

Publicerad 2011-10-17 23:19:02 i Bara Patricia,

- Många tankar.



Tankar snurrar, vet inte vad jag ska tänka. Hur tänkte jag innan? hur kunde jag låta det bli så fel! Min dotter är livet själv för mig, och det kan ingen ta ifrån mig. Ingen kan ta ifrån mig att jag är den bästa mamman för Wilja! Att jag ständigt gör allt för denna lilla flicka, som är en så stor del av mig. Det käraste jag har!
Därför gör det så ont i mig själv att jag har utsatt henne för detta. Detta krig, ett litet barn som inte har haft valet att komma till världen. Utan det var vårat val, att det har blivit såhär. Att jag som mamma till ditt barn blir behandlad såhär. Kommer inte dra upp detaljer. Hade jag vetat om det här när jag väntade henne, så hade jag kunnat vara i vecka 20 och ändå gjort abort för min DOTTERS bästa! älskar jag henne så som jag gör, så skulle jag gjort det för henne.

Så många gånger funderar jag på att tabort bloggen, men jag måste få skriva.
Funderar på att öppna en ny, under ett annat domän, skriva för mig själv och bara mina vänner. Ingen annan!
Jag önskar bara att alla lär känna den personen som jag känner, och inte den goda som jag också gjorde ett tag. För oj, han va det bästa som fanns! Men just nu är det inte så, inte för någon av oss.

Jag är slut, men vet du? än har du inte knäckt mig!
För jag har nått att kämpa för, min dotter. Och min familj, det du sket fullständigt i.

Publicerad 2011-10-17 23:05:29 i Bara Patricia,

- Korten är nu lagda.



Jag har inget mer att säga.
Det är borta, du är borta. Nu och föralltid, inte ett ord om dig här.
Det är du inte ens värd.
Visa vem du är, för de är den människan man vill lära känna. Inte den du påstår dig att vara!

Inga ord är sagda, förens korten på borden är lagda.
Du har förstört precis allt.

Tack för allt fint stöd, och ni som faktiskt vet.. Båda sidorna, och inte bara från den ena.
Tack för det stödet, ni som faktiskt vet.

Publicerad 2011-10-17 12:45:21 i Wilja 17-24 månader,

- Första inlägget på Måndagen!





Hej alla fina!
Imorse så var planen att ta oss till Söder för att titta in Öppna förskolan som alla pratar så gott som, som alla förövrigt verkar hänga på? Men vi vaknade imorse och Wiljas näsa bara rinner och hon hostar! Hon har ingen feber eller är inte hängig. Men tror dock inte att andra Mammor skulle uppskatta om jag kom dit med henne så hon smitta ner hela bunten! Så idag får vi vara hemma. Har myst, badat, lagat lite lunch. Nu blir de sovdags för lillan, sen ska vi ut i rusket en stund! Regnar ute, men måste iallafall få en nypa luft.

Imorgon är det dagis som gäller för Wilja! Sen tänkte jag faktiskt gå ner till den Öppna förskolan här i bålsta för 'unga föräldrar' aldrig varit där, men tog reda på att det fanns! Så ska dit mellan 13.30 - 15.00 och kolla in läget! Kanske är jätte kul, och nått som jag verkligen har missat. Dricka lite kaffe & Wilja får leka med andra barn! Så de ska bli kul :) Är alltid nervös inför att gå på öppna förskolor?! att gå dit själv lixom, med andra så inga problem. Men när man inte känner en ENDA! Ja, då är det lite jobbigt alltså :)

Idag blir det nog en rätt lugn soff-potatis-dag då vädret är som de ska, och både ja och Wilja är rätt snoriga! men blir så UTTRÅKAD utav att bara vara hemma.

Någon mer som är lite snorig? Välkommen hem hit och mys!! :D


Publicerad 2011-10-16 23:08:29 i Frågor & Svar,

- Frågor & svar!



Sara:
Undrar desamma som första :)
Vart ha du köpt vardagsrums-bordet? :)


Svar:
Visst är det sjukt snyggt? Bordet är inköpt på Svenskahem, dom har ju en hemsida om du söker. Oracel eller nått liknande. Pris: 3700:-


Karin:
Om jag inte hade varit så blyg hade jag gärna träffat dig!
Jag är 89:a och har en son som är två månader yngre än din söta Wilja.
Älskar din blogg


Svar:
Meen.. Jag är också blyg ibland, tro mig! :) Tycker inte det ska vara ett hinder.
Va roligt att du känner så!
Kramar till dig.


Sara:
Vilken fin tröja :)
Vart finns den att köpa?
Kram

Svar:
Åh, tack så mycket! Har en grå och en puderrosa. Köpte dom på Hm förra året för 149:- styck, dock är detta nog andra eller tredje gången jag anväder den!
Har inte blivit av och är inte så 'fäst' vid dom. FAST dom är snygga!

Kramar.


Angelicka:
du undrade vilka som följer dig. Jag följer dig, eftersom jag sett dig sen du var ett litet kryp och sett dig under uppväxt,
hållt fast dig framför mig på Sorbas rygg ute i skogen, tror du var ca 1 år då. Och bara skulle med ut. Så helt enkelt en nyfikenhet att fortsätta se dig!
Så inte en av dina ovänner. Tvärtom. Jag och dotter har en enkel blogg oxå,

Svar:
Blev så glad när jag såg att du hade lämnat en kommentar, en smula chockad måste jag säga.
Jag har försökt att komma in på bloggen som du lämnade, men tyvärr så kommer jag inte in på den då de står att den är otillgänglig? Vore väldigt
kul att gå in och se hur ni har det och vad ni skriver om!
Betyder mycket att du faktiskt lämnade ett litet spår här inne.

Massa Kramar!


Helena:
måste säga att du verkar vara duktig på och laga mat, vars för du dina idéer ifrån?


Svar:
Åh! :D Vad glad jag blir, får inte så mycket kommentarer ang maten jag lägger in! Så de är så svårt att veta om jag ska fortsätta med det eller inte.
Jag själv ÄLSKAR att laga mat, idéer? Jadu.. Jag vet inte! Är ingen som kollar recept eller så, utan bara kastar ner allt som jag tycker är gott! :D
Jag använder ALDRIG dl mått i köket iallafall... haha! allt på känn :D då blir de som bäst enligt mig.
Tack igen :)

Anonym:
Hej. skriver anonymt, gnesta är litet...
Till frågan, går in i v.11 imorn. Mår hur bra som helst, vilket oroar mig. har uppfattat att du också mått bra? Inte mått illa. det enda jag känner är bröstförändringar och trött kvällar.
somnar redan innan nio. blir så nojig...var du det?

Svar:
Först och främst så vill jag börja med att säga ett STORT grattis till lilla pyret :)
Du behöver nog inte oroa mig, jag har känt likadant så som du beskriver. Med Wilja så kände jag av brösten, inte denna gång! Och jag va trött, men inget inget annat.
Innan magen kom så trodde jag ALDRIG att jag var gravid! Men vissa har tur att slipper de där hemska illamåendet man hör andra lider av :(
Men tycker du ska ringa ner till mvc och rådfråga! AKTA dig för Gunvi säger jag bara.... har du val, så välj Gunilla! Gunvi blandade ihop allt för mig, glömde ta sprutor, blodsocker, urin.. Hon blandade namn, ja! hon kändes allmänt oseriös.
Och har hört fler som tycker samma! :/

Stort Grattis ännu en gång!

Kramar.

Ellinor:
Jag har fullt i vardagsrummet också tyvärr, men klockan! Vart har ni inhandlat den? :)


Svar:
Klockan är inköpt på inn & finn, men jag tipsar INTE om den! visst att den är snygg, men visarn stannar och bråkar jämt.
Vill hitta en likadan men i bättre kvalité, någon som har nått tips?

Anonym:
En fråga.. Det ser ut som att du målar dina ögonbryn med skugga längst fram. Gör du det? Fint i alla fall :) Och vad använder du dig av isf?


Svar:
Ja! jag skuggar hela mina bryn, använder mig inte av penna! :) Jag har en 'kaka' som är inköpt på Makeupstore, med en liten pensel till. Tycker det blir naturligare och fylligare!
Tycker INTE det är snyggt när man får markanta streck utav pennan, har nog skuggat mina bryn i minst 3 år iallafall.
Kramar.

Förlåt om svaren kommer in lite sent ibland, ska verkligen försöka hinna svara på mer kommentarer! Ibland hamnar dom efter.. Godkänner dom och tänker 'ja men de här ska jag svara på när Wilja somnat' , men då börjar jag röja och somnar i sängen! och dagen efter så finns det inte med i tankarna.
Ska verkligen inte GODKÄNNA en enda kommentar innan jag svarar.

SKA BLI BÄTTRE!!

Och ni alla som kommenterade om mellanmålen. Strålade, tusen tack! tänkte lägga in ett inlägg som Madde bad om, där jag skriver ner dom olika tipsen som jag fick ner.

Publicerad 2011-10-16 22:20:37 i Gravid med lillasyster<3,

- SD!





Typ, aj?
Såhär får jag när jag vaknar på morgonen eller anstränger mig för mkt. Om jag går längre, eller om jag lyfter upp och ned på Wilja! :D Haha, innan har de inte känts speciellt mycket. Men nu börjar dessa sammandragningar göra rätt 'ont' måste jag säga. Idag va de obehagligt! Kändes som jag höll på att tappa ut hela paketet!

Snart är det dags för att gå till Barnmorskan! :D Första besöket sedan inskrivningen <3
Hur ofta va ni på besök med bebis nr 2? Oftare, mer sällan eller lika ofta? Lite spännande att se vad SF måttet kommer att landa på med henne! :D Har ju kvar alla papper från när jag väntade Wilja. Kul att jämföra både vikt & sf-måttena :)

Publicerad 2011-10-16 19:30:33 i Bloppis,

- Didriksson overall säljes.



Jag säljer en fin Didriksson overall i strl 70 Motsvarar ca 74/80 då den är lite stor i storleken.
Wilja hade den förra vintern (innan hon blev ett), och kunde ha den fram till i April i år. Overallen är i näst intill nyskick, inga fläckar eller skavanker på den. Avtagbar luva med päls, tejpade sömmar, kardborreband vid armar samt nedtill. Åtsnörpningsband i midjan. Overallen har märket 'storm system' vilket betyder att den är vattentät med förseglade sömmar, färgen är röd med lite Gråa detajer. Overallen användes aldrig i snö, då min dotter enbart hade den i vagnen. 450:- eller bud!

Har mer bilder på den bakifrån om det är intressant, kan ta en bild i dagsljus också.

Publicerad 2011-10-16 17:59:52 i Frågor & Svar,

- Jag ammar min man.



"För ca 2 veckor sedan märkte jag att de var något konstigt med min man, jag frågade var de var och efter lite övertalning berätta han vad de var. Han vill testa att bli ammad. 
Jag vart helt ställd. Min mjölk har inte slutat produceras med nummer ett, och nummer två är på väg (Väldigt tätt emellan dem) Har iaf ganska mkt mjölk kvar. Har PRECIS slutat amma nr ett. 
Jag vart som sagt helt ställd och tänkte inte mera på de, när kvällen kom och vi hade nattat nr 1 så frågade han igen lite skämtsamt. Jag fråga om han ville provsmaka mjölken men han sa då att han vill bli ammad. Jag förstod inte riktigt så jag bad honom visa. Vi la oss i sängen han kysste mig lite sedan så tog han fram mitt bröst, och börja suga på de. Vi låg då lixom mage mot mage. Jag trodde han ville bara göra så men vi låg där i säkert 40 min han sög på bra, de var en väldigt konstig känsla för mig de var ju helt sjukt! Han sa att han fick massa mjölk och att han mer än gärna vill fortsätta med detta. Så vi har testat att göra de nu i ca 2 veckor här nu, och de är helt underbart. Han säger att de är dags oftast då nr 1 sover, så vi går in i sängen så suger han flitigt på varje bröst. Min mjölkproduktion har kommit igång hur mycket som helst. Och de två senaste dagarna brukar jag få säga åt honom att de är dags då de spänner otroligt i brösten. Detta är helt underbart, vi har en helt annan relation nu mot innan. Detta har blivit otroligt intimt för oss. Han har även börja bli mätt på ett annat sätt, även innan hade han otroliga problem med magen som nu är helt borta. Någon annan som ammat sin man? 
De låter helt sjukt när man skriver de men när vi väl ligger där och han gosar in sig i bröstet å får ett bra tag så är de helt underbart <3 Älskar min man och är detta något han vill så ska jag absolut inte neka honom. I natt så nattsnuttade han även på mig.  Allt är så fint när jag ammar honom, han säger att han älskar mig på ett annat sätt nu, att de känns som om vi krossat en barriär. Vi kan ta oss igenom allt. Snälla inga elaka kommentarer. Detta är vårat val, letar likasinnade."

När jag läste detta fick jag en CHOCK!!
Alltså, på allvar? finns det människor som tillåter detta och beter sig såhär och tycker att det är ett NORMALT beteénde? Jag blir så äcklad, så sjukt äcklad! Jag kan inte rå för det, men jag tycker inte det är OKEJ under några omständigheter som helst.
Fyfan säger jag bara!

Vad tycker ni? Eller ni som låter era killar amma och bli 'mätta' från erat bröst, kan ni förklara HUR och varför?!!

Anna *host* .....
Allvarligt. Fan vad elak DU är Patricia. Hon skriver "snälla inga elaka kommentarer, detta är vårat val" DU som ska va så himla duktig o redig acceptera då folk som är "annorlunda" Jävligt taskigt skrivit av dig.


Svar:
Snälla kära människa, du är borttagen från allt som har med mig och göra, så varför går du då in här? suck!
Jag är hemsk och elak, okej? Jag tycker det är äckligt. Skriver man ut detta på nätet så kan man ju vänta sig den ena och andra reaktionen! In och läs tråden på familjeliv så är jag inte den enda NORMALA människan som tycker detta är helt galet. Jätte taskigt av mig, jaja.

Publicerad 2011-10-16 17:37:27 i Bara Patricia,

- Fick två armband av svärmor.





Igår så fick jag två helt fantastiskt fina armband av min svärmor! <3
Blev så glad, och jag tycker verkligen om dom! Är så dålig på att bära smycken, men dessa satte jag på mig på en gång. Tycker de känns EXTRA kul då hon har gjort dom själv, att INGEN har likadana!
Hon är så otroligt duktig.

Tack åter igen!

Publicerad 2011-10-16 17:06:47 i Recept, mat & bakelser,

- Mustig fiskgryta med Curry & vitlöksbröd.





Utan att tveka den GODASTE soppa som jag någonsin lagat!
Efter att ha hämtat hem prinsessan från stan så är vi hemma nu, lagat middag och ätit! Och så ... SÅ gott det blev!

Purjolök
Morötter
Torsk
Tärnad potatis
Fiskbuljong
Matlagningsgrädde
Creimfresh
Vatten
Salt
Peppar
Vitlök
Paprika
Curry

NOM NOM NOOOM!

Publicerad 2011-10-16 12:44:14 i De bästa av Bålsta! <3,

- Söndag & till den stora staden.





Snart ska jag åka iväg till stan för att hämta hem detta lilla troll! <3
Saknade henne nått så fruktansvärt när vi kom hem igår och de blev lugnt. Låg i våran säng och kollade mot hennes, knöt till sig i magen av saknad! Vid två så ska jag vara vid Södra, så ska alldeles strax slänga på mig för att åka ovh hämta henne.

Jag och hjärtat vaknade vid 10.15!!! Så jäkla skönt, dock sitter jag här med ögon som svider och jag känner mig inte alls utvilad.. tredje dagen utav denna trötthet.. fy! :/ Gick och handlade ägg och yougurt, lite pålägg! Fick oss en dunderfrukost, så mysigt.. Solen skiner ute, och jag känner mig allmänt glad! Dock vill jag sova ett tag ;)

Underbara barnmässan har vi missat, men nästa år! Ja då SKA vi gå.

Publicerad 2011-10-16 12:40:00 i Gravid med lillasyster<3,

- Lillasyster.





Lillasyster bökar och snurrar för fullt! Dock är hon fortfarande mycket lugnare i magen än vad hennes storesyster va. Känslan är mycket mjukare denna gång, mycket snällare!
Hon rör sig alltid som mest när jag själv tar det lugnt och sitter stilla. Känns fortfarande konstigt att jag är inne i vecka 22 och inte 23 eftersom jag är bakåtflyttad! Tror DOCK iallafall att lillasyster kommer komma i Februari och inte i Mars! :)

Jag njuter så mycket mer av denna mage, låter det ta sin tid. Får nästan lite panik när jag inser att det inte är allt för många veckor kvar, de har gått så FORT! Och med Wilja kändes denna tid som en..... evighet! Nu är det bara att njuta.. För vem vet, det kanske är sista gången med bebis i magen! <3

Men jag älskar den, visst att den är stor! Men jag tycker den är oerhört fin.

Nu är tittut ombokat iallafall! Bestämde mig för att en vecka senare i graviditeten istället, så nu kommer vi vara inne i vecka 27 när det är dags! Den 17:e November, alltså om en MÅNAD imorgon så ska jag, linus & svärmor få åka iväg! <3 Se våran lilla.

Publicerad 2011-10-16 12:33:31 i En annan del av Stockholm!,

- Lördagen!





Igår så hade vi en barnfri dag! Simon kom och hämtade Wilja kring 14.00, blev lite hastigt! men han ville träffa henne, och självklart. Så ändrade lite planer sen kom han till Bålsta! :) Wilja satt med sin korv i vagnen och blev glad att se Pappa.
Igår va jag sådär obotligt trött.. (som jag är idag också!) nu måste jag verkligen kolla järnvärdena. Jag sover bra, äter bra, rör på mig! Men ändå är jag ständigt så trött, och det släpper verkligen inte. Fy!

Meningen va att vi skulle på lite Bio-mys! Så åkte till mina svärföräldrar för att boka biljetter därifrån, men väl där så beslutade vi oss för att stanna på middag! :D Åkte och köpte allt till för att äta Racklettplatta! Har ni ätit de någon gång?

Man sitter och fräser sin egna del av maten! saltar, peppar, kryddar efter behov! SÅ SÅ SÅ gott. Sen smälter man ost i en liten panna under, äh slå mig baklänges! Gott var det. Stekte zuccini, champijoner, lök, lövbiff, ost, tomater, paprika & massa gott! Linus snälla Mormor hörde att vi hade uppskattat de så! Så nu väntar en RACKLETTPLATTA hemma hos henne till oss! <3 Så ni som vill komma på middag, välkomna att joina! :D

Strax vid 23 så åkte vi hemmåt, låg och pratade i timmar i sängen! En bra Lördag.
En tröttare Söndag dock!^^,

Publicerad 2011-10-16 12:28:22 i Recept, mat & bakelser,

- Middags tips!





En fantastiskt god middag lagades och älskling stod för potatisgratängen! Så duktig du är.
Gott blev de, ruskigt gott! Jag är verkligen en MAJS älskare. Men att koka majsen i lite smör och salt? aaah... finns inge bättre, på riktigt alltså! :)

Publicerad 2011-10-15 16:20:54 i De bästa av Bålsta! <3,

- Fredagen i efterhand.





En helg utan uppdatering, och vet ni? Det har kliat i fingrarna! Samtidigt som de har varit förjäkla skönt att INTE blogga! all tid åt familjen, så det ska vara.
I Fredags så kom Linus hem efter jobb! Jag och Wilja va och träffade Elliot & Madde <3 Som vi längtat efter er.. Barnen blev hur glada som helst över att få ses igen! Får inte gå såhär lång tid mellan. Efter mycket prat om allt och ingenting så tog vi oss hemmåt! Wilja sjöng hela vägen hem, lilla skatten.

Vi gick och handlade lite Fredagsmys! Godis, chips & cola va med på beställningen! Åt god mat. Kollade på idol (som förövrigt är ett stort SKÄMT iår). Små fjantar som inte tar detta på allvar! Ush, förra året. De ägde! Punkt. Wilja somnade vid 8, sen va de mys för mig och hjärtat hela kvällen lång, dock va vi båda trötta. Så hoppade i säng RELATIVT tidigt! Gonatt säger vi till denna Fredag.

Publicerad 2011-10-14 12:27:08 i Wilja 17-24 månader,

- Hösten är här! och jag älskart.






Jag och Wilja har varit ute och busat hela förmiddagen! <3 Hon somnade så gott i vagnen, så jag har kört ut henne på balkongen här nu.
Haft jätte mysigt, lite picknick med smörgås & varm oboy! FANTASTISKT väder, solen skiner och värmer hela kroppen. Sitta där och mysa på filten med halsduken kring sig, mössan på och vantar som värmer.
Jag älskar hösten, behöver jag säga det?

Snart kommer snälla svärmor förbi med en jacka som jag kan ha ute när jag busar med wilja! Som jag förhoppningsvist kommer kunna knäppa! :P Sen blir de ännu mer JACKJAKT så småningom! Men då har jag en NU och slipper gå runt i skinnjacka lixom..

Publicerad 2011-10-14 08:18:42 i De bästa av Bålsta! <3,

- Uppvilad, sovmorgon!





Godmorgon mina fina läsare! Ibland så undrar jag så ofta vilka ni faktiskt är, många har andra bloggar! Men några av er läser bara min utan att skriva ner tankar till text. Tänker ofta på om, finns de någon där ute som verkligen skulle kunna bli min vän? Ni läser min blogg av en anledning! En simpel anledning, ni gillar den jag 'är' genom bloggen. Så förhoppningsvist så skulle ni gilla mig på riktigt också! Alla kan inte älska alla, - så är det bara. Alla kan inte klicka med alla, men ibland så händer det! Och tänker på: Skulle de kunna vara någon om er?
För i många fall så vet mina läsare oftast mer än vad mina vänner som inte läser min blogg.

Fredag idag!
Wilja är hemma från dagis, så de har betytt: SOVMORGON! Vaknade för en stund sen. Kommer ihåg till i somras, Wilja sov till 09-11 utan problem och har ALLTID gjort sen hon föddes! aldrig vakna nätter me denna tös, vakna dagar! Men inga nätter. Så de där med sömnlösa nätter har jag inte så stor erfarenhet av ännu! :P Visst någon natt hit och dit med tänder etc, men inte värre än så.

Vad ska man göra idag?
Ska gå ut med Willy till lekparken en stund iallafall, sen blir det nog Fredagsmys! God middag, snacks & idol.
Imorgon blir det att hitta PÅ nått! som vad? Ser ut som att Wilja blir hemma med oss hela helgen också, har inte hört nått annat iallafall.. <3

Publicerad 2011-10-13 20:53:44 i Wilja 17-24 månader,

- Min fina.





Kvällen har spenderats med bad och MASSA skratt! Gud, kan räkna på fingrarna hur många gånger Wilja har skrattat på detta sett! hon va SÅ jäkla glad, och linus och hon busa och busa för fullt <3
Mammahjärtat värmdes till tusen ska ni veta...
Wilja sover sen länge och Linus är på match.

Jag sitter och kollar på: Drömmen om ett barn.
Programmet är helt underbart, inte ett ont ord. Men... Jag har stört mig på rätt mycket idag!
Tycker den nyblivna mamman... som är över 40 är... speciell?
Det hon säger, det kändes logiskt för mig efter bara ett par dagar. Och deras dotter är över 5 veckor, och hon saknar redan att vara sig själv bara?
Nä.. Ska inte säga nått.

Men tycker att i många fall att en tjej under 20 förstår mer vad det innebär att bli mamma.


Ska ta och somna tiidgt har jag bestämt mig för. Mer sömn, är helt slut! kommit in i en trötthetsperiod där allt jag önskar är att sova, sova och sova.

En helt fantastisk kväll.

Publicerad 2011-10-13 14:53:23 i Wilja 17-24 månader,

- Tips på mellisar?





Jag blir så glad när de är dags att hämta hem trollet, går dit med ett leénde på läpparna! <3 Så tomt utan henne hemma, och jag njuter inte alls. Det är fruktansvärt tråkigt! ibland är de skönt att få göra de man annars inte hinner, men i mest dels så väntar jag bara tills hon kommer hem.
Idag så fick Wilja risgrynsgröt till mellis! Och FY så gott hon tyckte de va :D Fick fylla upp skålen en gång till.
Och det är inte ofta det händer.. Wilja äter snabbt, sen är de klart. Ingen njutare här inte! Men detta va smaskens. På med lite kanel, sen va de klart! :) De ska göras oftare.

Kokade bara ris på förmiddagen, ner med grädde, mjölk, och lite kanel och sen låta de puttra! :D Gjorde ingen riiiiktig gröt, men hon tyckte de va gott! :D Det som är de viktigaste.

Vad brukar era barn uppskatta som mellis? TIPS tack! :D Vi äter ju middag vid ca: 16.30-17.00 så hon får inte bli FÖR mätt, annars orkar hon inte äta.

Publicerad 2011-10-13 13:38:10 i Bloppis,

- Vit schäslong ektorp säljes.




Efter mycket tänkande här hemma så har jag och Linus bestämt oss för att sälja våran vita Ektorp-schäslong! Den tar alldeles förstor plats här hemma, och vi har annat i tankarna. Den är inköpt i Augusti, och den är knappt använd då den mest har stått som en 'prydnad' därav att vi känner att det är lite onödigt! vi vill ha mer sittplats då vårt vardagsrum inte riktigt är de största! :)
Klädseln är vit, och helt oförstörd. Inga fläckar, och har tvättat den ren. Nypris: 1990:- tänkte sälja den för: 1000:- vill mest bli av med den. Lämna en kommentar om de finns intresse.

Bilden är mörk, kan ta en ny om så önskas på både klädseln och schäslongen!

Publicerad 2011-10-13 11:26:27 i Bara Patricia,

- Underbara barnmässan!





Åh plötsligt fick jag ett jätte-sug över att gå på Underbara barnmässan iår!
Skulle dit när jag va gravid med Wilja, men det blev bara aldrig av.
Och nu ser jag, de är ju i HELGEN! Fredag-Söndag.

Är det någon som ska dit?
Förklara vad man gör typ? Eftersom jag själv inte har en sån stor jätte koll! :D Dyrt?


VILL GÅÅÅÅÅ...

Publicerad 2011-10-13 09:06:45 i Wilja 17-24 månader,

- Barnen på dagis.





HEEEEJ WILJA , så kom Alva fram och pussade Wilja på morgonen! <3
Hon tog William i handen, sen gick dom iväg till alla andra barnen. Lilla söta ni... Barnen på dagis är så goa, DÄR KOMMER WILJAS MAMMA! Springer fram och hälsar. Adam kom fram och kramade om mig.
Så skönt att dom är så nåra barn, och alla får verkligen kontakt med varandra. Ingen som leker ensam etc!

Idag är jag så fruktansvärt trött.
Så istället för att göra alla 'måsten' så tänkte jag faktiskt lägga mig och sova! Sovit så dåligt flera nätter i rad nu.. Mot eftermiddagen svider ögonen, och allt jag vill då är att sova! Men vill ju leka med hjärtat som kommer hem då. Så nu blir det bums i sängen, och ska bli en pigg och ROLIG mamma! :D <3

Publicerad 2011-10-12 22:36:52 i Wilja 17-24 månader,

- Kvällsmys med Willy!





Innan hjärtat somnade för kvällen så badade vi och myste! Wilja ÄLSKAR att bada, och vägrar vägrar gå upp! frågar man henne, så säger hon bara: NÄEE! Hon vill inte, skrik och protest om jag tar upp henne. Hennes tossningar va alldeles skrynkliga till sist. En pyjamas, en flaska välling så slockna hon efter 19.. Trötta flicka!

Wilja har börjat PRATA, och de bara smattrar ur munnen! Idag sa fröken att hon är otroligt duktig, och att dom blev lite ställda över att hon lyssnar så fint, kommer när man säger, klär på sig etc. Hon är medgörlig! Och Imse vimse spindel och Apelsin vill hon sjunga hela tiden! Upp skiner solen så tar hon upp händerna, spolar bort och med händerna när den klättrar.

Här är lite mer ord som jag kommer på såhär som hon sagt den senaste tiden:

Blöja
Bära
Vante
Vagn
Duscha
Tvätta
Öga
Munnen
Jacka
Byxa
Strumpa

Säkert fler som jag bara inte har i tanke nu! wilja har alltid varit väldigt tidig med allt, men nu när hon har börjat på förskolan har det hänt MASSOR med henne! hon har exploderat och verkligen blivit ett BARN! Så otroligt lycklig över att få vara med i all hennes utveckling.. <3 Från en liten sparv som sov till en sprudlande liten flicka!



Publicerad 2011-10-12 20:32:14 i Bara Patricia,

- Jehovas.



Sitter och kollar på Sanning & konsekvens och känner mig alldeles illamående..
Jag ska inte yttra mig speciellt, då alla är fria till sin egna religion. Men det jag hör av dessa personer som själv varit med, är skrämmande! Stackars barn som inte har haft ett eget val.. Som blir infödda, som inte vet något annat.
Religionen betyder mer än barnet.. Så sa hon.. Kan man inte ge blod till sitt egna sjuka barn för RELIGONEN säger så, då borde man fan avrättas själv. Vilken mamma kan göra så?

Eftersom jag inte är insatt eller har så stor kunskap om det hela så vet jag inte hur det är från församling till församling.. Men att inte få ha kontakt med sina nära och kära om den väljer att ha ett riktigt liv? Det säger sig själv bara tycker jag. Kärleken till en religion är starkare! så SKA det inte vara tycker jag! :(
Men efter detta repotage så har jag setat och googlat lite om det. Sekterna i Sverige, USA.. Och de flesta skriver likadant. Tål Jehovas att man inte är lika 'med' som någon annan? Att man har kontakt med sin familj fast man gått ur etc, ni som vet! Skriv gärna, är väldigt intresserad.

Efter detta repotage så ändrades min synvinkel av det JAG visste ganska mycket.
Så ni som kan mer, rätta mig gärna om jag har fel. Eller skriv om jag har rätt i vissa punkter.

Publicerad 2011-10-12 13:20:10 i Bara Patricia,

- Dagens Mamma!




Sitter hemma och har rensat igenom datorn lite! Så SJUKT mycket bilder... Vad ska man göra med alla? Hade jag inte bloggat lovar jag att inte ens hälften hade funnits på denna data! :D Men enligt mig så gör mycket bilder i en blogg, till en lite bättre. Så SHOOT!

Nu blir det att ta sig och hämta lillan! Har målat om alla stolar, nu hoppas jag att hjärtat kommer hem med en sablans roller!! Vi skulle ju ha målat i helgen, men nee.. Vi glömde den, och nu har vi bara blivit lata och har inte riktigt 'orkat' ta tag i de! :D så ikväll när lillan sover. Så SKA jag få detta gjort!

Lillasyster bökar, och hon trycker.
Känns som mina inälvor har åkt bak i ryggen och snart trycks ut genom sidan! flyyyytta på dig bebi.

Publicerad 2011-10-12 13:12:31 i Bara Patricia,

- En bild som jag inte hoppas provocerar.




Ni har tidigare sätt en tjej både topples och i bikini på stranden, så försök inte ens lägga några onödiga kommentarer. Det här är en blogg för tjejer, och inte män. Det vet ni alla!

Men iallafall.
Kommer ni ihåg stunden jag började jiddra om att jag skulle börja med GI metoden för att jag hade börjat öka i vikt? Vilket skämt när jag ser tillbaka på det... sitter och bara undrar vad TÄNKTE jag på! Den andra bilden visar: bilden på hur jag såg ut innan, och sen tänkte jag ta en efterbild också. Men jag hann ju inte sålångt, för jag +:ade på stickan några dagar senare, jag var alltså gravid i vecka fem! Där va orsaken till att jag kände mig 'tjock'. Det är ju helt sjukt! Nu när jag kollar så kan jag inte ens tänka mig att jag varit sådär smal?

Och vill då tillägga att jag hade ÖKAT från 47-(53!!!) på denna bild. Herregud! Hur såg jag ut förut?!?
Har ingen bild på kroppen innan, men jag måste ju ha sett ut som en pojke... Både fram och bak! herregud, låt mig aldrig se ut sådär igen.

Publicerad 2011-10-12 09:31:55 i Bara Patricia,

- Hårextensions.





Ni nya läsare kanske inte hade en aning om att jag utför extensions! Gå in under kategorin: hårförlängningar
så ser ni mer för & efter bilder ifall det skulle intressera er.
Jag tar 500:- för en isättning, även om det tar längre tid än räknat.
Perfekt att pigga upp sig själv under höst-deppet! :)

Publicerad 2011-10-12 08:21:09 i Wilja 17-24 månader,

- Att borsta tänderna är en mardröm för Wilja.





Varje morgon & kväll så trilskas jag och Wilja med att borsta tänderna.
Wilja skriker och jag blir utmattad.. Känns som jag har försökt med allt, hon kan gå runt med tandborsten själv, men då borstas dom ju inte.. vet inte vad jag ska göra?
De är inte kul att tvinga i henne tandborsten medans hon skriker och gråter!

Har ni nått tips om vad man kan göra?

Publicerad 2011-10-11 20:54:14 i Frågor & Svar,

- Frågor & svar.



Anonym: Så jävla fult när du gör ankmun...

Svar: De är en dum vana som sitter i, ska försöka arbeta bort de ;D

Linda:
Hej! :) Jag har en fråga till dig. Jag gjorde två gravtest igår, först en stav som visade två starka streck direkt, sedan ett digitalt där det stod 'Gravid 2-3' Jag testade inte för att mensen var sen, utan för att jag kände det på mig. Är det för tidigt att ringa mvc? Ska jag vänta en vecka och testa igen och sedan ringa? Förresten så
älskar jag din blogg! Kram


Svar:
Hej! först och främst så ett STORT grattis till graviditeten♥
Så va de nu med liten i magen, jag bara visste!
Jag tycker inte alls det är förtidigt att ringa till MVC och prata, boka tid för
inskrivning etc. Med Wilja så gjorde jag det såfort jag hade plussat!
Men i vanliga fall så sker inskrivningen mellan vecka: 10-12, beroende på kommun till kommun.
Tycker man ska ringa in och fråga! Dom hjälper dig alltid med svar och frågor.


Lycka till, och ett stort Grattis!


Nathalie 17 år och gravid: Hur känns det att ha foglossning och när vet man om man har det?
Och hur vet man om det är bebis man känner i magen? Förstår om detta kan vara svårt att svara på men jag kan inte skilja på vad det är jag känner i magen och varför jag har så ont neråt ljumskarna
hela tiden. KRAM


Svar:
Hej! Oj, det är nog väldigt inviduellt.
Så du får nog olika svar från person till person du frågar! Men jag kan förklara min känsla. Jag har fått väldigt ont vid hastiga rörelser, att gå i trappor! Att gå längre sträckor..
Min smärta sätter sig MELLAN benen och i ryggen, ner mot svanskotan. Och jag känner: Bajsa på mig känsla när jag överansträngt mig!
Att sitta brett med benen eller korsa benen är ingen lek längre, och när jag har setat länge så får jag ont när jag ställer mig och ska resa på mig!
Men det är från dag till dag, vissa dagar sämre andra bättre :)
Tycker du ska prata med din barnmorska om dina besvär och fråga om mer råd & hjälp.

Ja, hur vet man! Det är nog svårt att förklara förns du verkligen VET.
Med Wilja hade jag jätte svårt att veta, och dom första TYDLIGA rörelserna kom efter RUL i vecka 18!
Nu med lillan i magen så har jag känt från vecka 15 ca, små små buffar. Dom är fortfarande mjuka nu, men hon rör sig hela hela tiden! Såfort jag är stilla.

Så svårt att hjälpa såhär, men hoppas du fått något svar på de du undrat över!
Lycka till, och massa Kramar.


Amanda: Din kompis mimmi har ju varit öppen med att hon gjort abort innan hon fick sin son. Jag undrar om du någonsin har gjort abort?

Svar: Hej! Ja, jag har gjort en abort. Men det är ingenting jag vill gå in på.. Det va längesen, men något jag inte vill gå igenom igen. Har man inte skyddat sig, så tycker jag man är egoistisk som gör abort.. Alla förstår 1+1, man kan bli gravid utan skydd.
Så jag gjorde en abort, 1. Jag va alldeles för ung! 2. Jag hade aldrig klarat av att vara mamma så pass ung. 3. Jag lärde mig utav mitt misstag!
Och nej, jag kommer aldrig glömma att jag har gjort det. Och tänker på det ofta!


Betty: Missförstå mig rätt nu men har fått en bild av dig när andra har skrivit om hur de upplevt dig i verkligheten
och att många tycker att du är dryg och så och att många kanske kopplar ihop det med hur du ser ut. Jag trodde att du lät dryg på rösten eftersom jag aldrig hört dig prata (har dock sett dig några gånger i G-town). Men efter denna video har min uppfattning ändrats. Du verkar vara en jättefin och söt person Patricia både på in och utsidan, det tycker jag verkligen! All min beundran och heder till dig och din blogg! Kram

Svar:
Men Betty... Vilka fina ord!♥ Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt.
Är så glad att du verkligen tycker så!
Jag vet inte om jag har ett 'kaxigt' utseende direkt, men folk kan nog koppla mig som dryg.. Så jag förstår vad du menar!
Vill bara säga ett stort stort tack.

Massa Kramar!


B:
Kan inte du ha ett tema eller hur man ska kalla det där Linus kan få svara på frågor som vi(jag) läsare undrar? tex hur han känner inför att bli pappa och övriga frågor frågor?
Tack för en bra blogg!
Kram


Svar:
Va roligt att ni vill veta lite om hans tankar och funderingar! Fråga gärna på, så får han välja att svara på det han vill. Han har valt att inte vara så 'delaktig' i bloggen, och all respekt mot honom! Men fråga på, så får han som sagt ha ett eget val! Vore spännande med lite frågor till Linus.

Publicerad 2011-10-11 20:26:59 i De bästa av Bålsta! <3,

- Att minnen bara kan svepa förbi.





Idag på tåget så fick jag en såndär underbar känsla.. Det pirrade till i hela kroppen, och jag bara satt och log för mig själv! Jag kommer ihåg den där känslan första gången på tåget mot Bålsta själv.. För att få träffa Linus! hela kroppen pirrade och jag ville kräkas för att jag va så nervös! Det va iskallt ute, och jag ville bara att tåget skulle komma fram, även om jag ville att stationerna inte skulle ta slut. Detta va andra gången jag åkte för att träffa honom, men första gången skulle vi vara helt ensamna. Det va mörkt ute, precis som idag. De va bitande kyla utanför och snön låg som ett täcke.. När vi närmade oss bålsta så såg jag alla lampor och hjärtat slog så hårt!

Kommer aldrig glömma känslan av hans kram, att han inte släppte mig.. Att vi bara stod och kramades, sa ingenting.. utan bara kramades! ville aldrig att de ögonblicket skulle ta slut.
Varje gång jag kommer ner från tåget och rundar hörnet så ler jag! tänker alltid tillbaka på den där kramen! Kommer ihåg exakt hur han luktade, vad han hade på sig.. hans mössa! hans varma händer, och när han sen tittade på mig och log! åh, jag älskar dig älskar dig älskar dig!

Publicerad 2011-10-11 20:17:04 i En annan del av Stockholm!,

- Stan & klumpiga Patricia är i farten!




När vi åkte mot stan så var Wilja världens gladaste unge.. Nånstans vid Sumpan tog energin slut, och hon förvandlades till den elaka tvillingsystern: trots! Skyndade iväg till åhlens för att träffa upp Rebecca! Bestämde oss för att äta lite uppe på Åhléns! Men tji fick vi då allt va stängt. Så! John chris it is. Som förövrigt har dom godaste pastasalladerna ever. Ett gamlat STANDARD fik! <3
väl där, efter sisådär 10 minuter så sitter vi äntligen ner! En latte fick jag, en latte försvann... ner i rebeccas KNÄ!
Ja ni hörde mig. Klumpiga jag spillde ut HELA latten över henne! vilken panik jag fick, bad om ursäkt gånger 1000. Men hon övertygade mig tillslut att de faktiskt var 'lugnt....' har jag nämt att jag är klantig?

Jag är OERHÖRT klumpig! så kom ihåg de om ni träffar mig. Spiller mer än barnen! haha.
Åt lite mat och pratade, Wilja sammarbetade inte riktigt med att sitta still. Helst överallt och ingenstans ville fröken vara! och påväg till tåget igen så fick mamma bära hela vägen, inget annat funka! Efter jag betalt min biljett tyckte jag de blev väldigt tyst? kollade ner i vagnen. Och jajjemen, Wilja sov!

Nu har jag burit över henne till sin säng, på med ny blöja och klädde av fröken allt UTAN att hon vakna!
Ja, hon må då vara trött.

Nu sitter jag här efter en jätte trevlig kväll och saknar hjärtat.

Publicerad 2011-10-11 13:25:35 i Gravid med lillasyster<3,

- Dagens bebismage!




Ibland har man helt enkelt bättre dagar än andra!
Igår va de en bättre dag för mig, varför det orkar jag inte ens gå in på. Så upp med minen och iväg för att hämta prinsessan på dagis! <3 Sen blir de ut o leka lite i parken.

Som det ser ut nu så ska jag åka in till stan och träffa Rebecca med Wilja! Känner mig dock riktigt trött, men känner att de vore skönt att få åka iväg och hitta på nånting! :) Lite fika har aldrig skadat!
Bara förbaskat tråkigt att bo sålångt bort från stan.. De har sina fördelar och sin charm, men nä! ingen landet-tjej är jag inte. Även om jag vill! :/ Mitt emellan. Kan man vara det?

Publicerad 2011-10-11 11:47:13 i De bästa av Bålsta! <3,

- Städa, förskola, duscha, inget & göra.




Lillstrumpan är lämnad på förskolan!
Och jag har städat igenom hela lägenheten, golven dammsugade & moppade! Hyllorna rena. Ja, de luktar gott! - precis så som det ska va. Nu gör sig den lätta lilla foglossningen påmind... De blir bara värre och värre, från början så bröt de ut efter långa promenader! Nu kommer de när jag setat still och ska upp från soffan och börja gå, efter en stund så mjuknas de upp. Och när ja gått steget för långt, så börjar de ömma igen! ska inte gnälla, vet mammor som har de så mycket värre med smärtan. Men har man aldrig haft de, så känns detta av! Och jag är inte riktigt van att bli 'hindrad'. Springa kan jag GLÖMMA! De kunde jag med W fram tills slutet. Bara tanken på de nu, så känns de som jag har tusen blåmärken i underlivet.

Idag blir vi själva här hemma! Linus har träning, och sen iväg och kolla på fotboll. Så ska försöka hålla oss sysselsatta denna dag. Tips?

Föresten, någon som vill ses på stan eller vart som imorgon för en fika och lite bebishäng! så hör av er :)

Publicerad 2011-10-11 09:04:11 i De bästa av Bålsta! <3,

- Vinterjacka?




Eftersom jag har gått och blitt tjock över magen så är jag i stort behov utav ny vinterjacka.
Om någon har missat, så är det ruskigt kallt att gå i väst till dagis på morgonen när tempen står på 3 grader! Och. Min jacka från förra året är en underbar skön, varm och fin jacka. Men det stora problemet ligger i att den är i XS.
Vilket betyder... Att den inte går att knäppa, totalt omöjligt.

När jag var preggo med Wilja så hade jag en jacka från ZARA på mig i strl M, den satt helt perfekt över magen. Kommer jag hitta en liknande? De tvivlar jag på!!

Så alla ni som kommer vandra med en kanonkula under vintern, vad/vilken jacka kommer ni att ha? :)

Publicerad 2011-10-10 15:42:46 i Wilja 17-24 månader,

- Att barn kan vara så olika.





Att inte veta.
Som min barnmorska sa till mig en gång: Patricia, du vet ännu inte hur det är att ha barn! Wilja har från att hon kom till nu varit ett så enkelt barn! Aldrig skrik på nätterna, låtit oss sova. Inga problem under förlossningen, inga problem efter! hon har ökat i vikt, hon har tagit bröstet, hon har ätit. Inte varit sjuk förutom förkylningar och så såklart. Men jag har haft en sån himla tur! Och i min värld så är Wilja inne i en trots, men i andras? Så är de verkligen inte så! Wilja är bestämd de kan man inte ta ifrån henne. Men hon är inte jobbig eller elak! hon är inte elak mot andra, aldrig hänt! Hon lyssnar, hon lär sig. Har ingenting alls att gnälla över egentligen! Jag kan bara med stolthet säga att jag har en förjäkla snäll unge! Visst kan hon skrika till högt, visst kan hon bråka någon natt hit och dit! Men jag KAN inte gnälla! Dessa 1½ år med henne har varit rena drömmen. För mig, och för många andra mammor som inte haft det lika enkelt. Men jag tror verkligen på de, en trygg mamma ger ett tryggt barn.
Utan att tveka till!

Men nu till det.
Lillasyster bakas! Och hujedamig... Nu kanske jag får vara med om dessa slitna småbarnsår utan sömn. Lillasyster är ju faktiskt en egen liten person, och ingen Wilja! Så jag har verkligen förberett mig på det värsta! :D
Hittils så kan jag säga de att lillasyster är MYCKET lugnare än sin storesyster i magen! små små mjuka buffar ger hon mig, medans Wilja krigade i magen redan vid denna tid!

Ska bli så otroligt att få följa dessa flickors liv och utveckling! Mina flickor, mina perfekta oavsettt vad som händer. Kommer glädjas åt alla fina stunder, kommer gråta tillsammans och kommer att uppleva tillsammans! De viktigaste, att alltid ha varandra! <3

Publicerad 2011-10-10 10:20:04 i Wilja 17-24 månader,

- Wiljas första dagisfoto.




Lilla mysan innan vi gick iväg mot förskolan för foto!
Lilla sötnos, hon tog på sig mössan och sen skorna såfort jag sa att vi skulle ut, fröken liten missa strumporna.
Så gör om, gör rätt! Imorse fick Wilja faktiskt på sig overallen, de va så sjukt kallt och regnade, 6 ynka grader.
Lämnade henne till fröken och fick nycklarna till personalrummet.
Vem tror ni somnade inne i personalrummet i 1½ timma? ;) Jo! Patricia.

Nu är vi hemma.
Äta lite lunch och vila lite, Wilja är hur trött som helst!
Regniga fyiga dag.
Usha!

Publicerad 2011-10-09 13:47:46 i Wilja 17-24 månader,

- Wilja är HEMMA!!



Äntligen så är de som de ska här hemma!!! <3 Wilja är hemma och busar, varit i centrum och hämtat lillan!
In på lindex och hittade lite smått till henne & bebisen! Mamma fick sig även nått nytt... Nu blir de mat och bus för hela slanten! nu ska vi SÖNDAGSNJUTA! :) Mamma är glad, märks det? :D

Publicerad 2011-10-09 09:47:49 i Bara Patricia,

- Heron med dom bästa.






Igår hade vi verkligen en toppenkväll med mimmi och emil! <3
Som mimmi kläckte ur sig, de är första gången sedan Mars hon & jag är barnfria tillsammans!
Eh, de är ett tag sen. Bowling, fika och massa mys blev de! Åt innan vi åkte sen, sen landa vi tillbaka i bålsta vid 23.30!
Mimmi vann med stolthet första, och Linus andra! Jag blev en lycklig förlorare i båda!^^ :D De där me Bowling kanske inte riktigt är min grej.... Men roligt va det!

IDAG KOMMER WILJA HEM!! <3
Så ska städa undan här hemma, göra en brakfrukost. Sen är de bara att invänta lilla pigan!

Publicerad 2011-10-08 16:55:38 i De bästa av Bålsta! <3,

- Full rulle!





Jag har en bit ner till backen från bilen? Som svärmor sa till mig! Jag kommer ju få använda STEGE för att ta mig in och ut när magen blir större :PJobbigt att ta sig in redan nu! Stora stora bil.
Vi har varit iväg och kollat på fotbollsmatch! Jävlar i gatan va kallt det va ute... blåste som inåthelsike! Nästa gång blir de både mössa och vantar på. Sen så kom svärfar förbi! Stod och kolla tillsammans, sen blev jag bjuden på en kaffe! De tackar vi för. Efter att ha slängt i sig lite pizza så ligger vi båda i soffan och slappar!

Ikväll bär det av mot Heron City för att träffa Gudmor mimmi & emil på lite bowling!
Supermysigt. <3

Publicerad 2011-10-08 12:00:31 i Bara Patricia,

- Film på hur jag sätter i mina extensions.



Fick en förfrågan om hur man sätter i sina clips!
Så jag tänkte för andra gången i min blogghistioria lägga in en film......
Känner att de inte riktigt är min grej!! :D Men iallafall, här kommer den.
Och ursäkta för slutet, elektrikern kom..... Så de blev lite pinsamt! så hann lixom inte fixa de sista med spray och kamma till allt.
Få er ett gott skratt nu!! :D

Publicerad 2011-10-08 10:07:01 i De bästa av Bålsta! <3,

- Lördagsmorgon och match i sikte!





Igår hade jag jätte svårt att somna utan hjärtat hemma, och nu på morgonen vaknade jag med en enorm saknad! Lilla trollet... Är så svårt att acceptera att vara utan dig! Men jag vet att du har det bra & mysigt.
Vi har precit vaknat här hemma! Kan inte minnas när jag sov såhär länge sist?? Känner mig dock bara lite övertrött. Idag blir de att kolla på Linus match i Bro! Sen vidare med projekt kök som vi aldrig orkade med igår...
Ni får självklart se lite bilder sen när det är färdigt! ;) Tror de blir bra dock.

Ikväll skulle jag så gärna vilja åka på bio! Vill försöka hålla mig så sysselsatt som bara möjligt... Annars tänker jag bara på snorpan som inte är hemma, då blir de lite jobbigt.
Så go go go go ska de va! Annars får de va :D

Publicerad 2011-10-07 23:07:18 i Bara Patricia,

- Att kroppen förändras..





Börja nu inte med att säga: Då kanske du inte ska bli gravid, då kanske du tänker för mycket på dig själv bla.bla.bla.

Jag måste erkänna att jag har så svårt att acceptera att kroppen förändras så mycket under graviditeten.. Jag älskar magen över allt annat! men jag älskar inte allt annat som tillkommer.
Att få sitt barn betyder världen, och man gör allt. Självklart! Men jag ska inte påstå att de inte GÖR nånting att magen är dallrig eller att tuttarna är förstörda?

Jag tycker det är skitjobbigt!
Jag har svårt att acceptera viktuppgången, jag har svårt att acceptera att jag inte gillar de jag ser i spegeln. Under graviditeten med Wilja så hade jag inga problem alls konstigt nog! Men denna gång, tycker de är så jobbigt att inte gilla det jag ser.

Tycker de känns jobbigt att jag inte vill ha t-shirt på mig, för jag gillar inte att mina armar har blivit större, att mina lår är bredare. Gillar inte att mina kinder är rundare!
Jag VET att jag får det bästa utav de! Men kan inte rå för att jag inte NJUTER av det...

Att lägga sig under kniven efter har jag inga som helst problem med, jag vill se bra ut för MIG själv! Jag vill kolla i spegeln och känna: fan va snygg jag är! Vill inte behöva dölja mig?
Så... Efter amningen, så efter barnafödandet, så är de nått jag ska göra för mig själv! för att JAG ska må bra, och inte för att göra någon annan tillfredställd.

Nu ska jag vara så tacksam över att ändå ha fått se ut som jag gjort i kroppen efter förlossningen med Wilja, magen drog ihop sig, inga bristningar! Kände mig snyggare gånger 1000 än innan.
KANSKE just därför är de så svårt DENNA gång!

Har aldrig känt mig så snygg som efter henne, både i kropp och utseende överlag. Och att se mig förvandlas till nått som inte känns som jag är jobbigt!

Tolka nu inte detta inlägg så som ni vill tolka, utan läs det jag skriver och försök att förstå vad jag menar istället. Ni som läst min blogg vet att jag skulle skära av mig alla tår och fingrar för Wilja och bebisen!

Men jag tänker inte vara den som säger: De gör ingenting att jag ser ut som en kratta!
För MIG så spelar det roll.

Publicerad 2011-10-07 15:17:53 i De bästa av Bålsta! <3,

- Barnfria helgen kan börja.





Pappa S har nu hämtat lillan och jag är nu hemma och har plockat undan! Liknar alltid ett tredje världskrig på förmiddagen, sen lugnar de sig! ;D Kändes lite jobbigt att säga hejdå. Men fröken va superglad när Pappa kom! Så, nu börjar den barnfria helgen. Frågan va i tusan man ska ta och hitta på? Hungrig som en varg är jag!

Fårse om vi åker och köper lite färg!^^, så blir de en MAKEOVER i köket! De behövs. Den enda platsen jag och Linus inte gillar att vara på, och den som faktiskt betyder mest? Man ska äta med ro och inte äta med tanken: åh fy så tråkigt. Vill hellre sitta vid vardagsrumsbordet! men de är big no no med middag här hemma, frukost eller mys på kvällen okej. Men MAT ska man äta i köket, punkt! :)

Publicerad 2011-10-07 12:22:19 i Wilja 17-24 månader,

- <3





Wilja somnade på mig, somnade när hon kramade mig, så satt jag med henne i famnen länge, gungade fram och tillbaka! Det bara värker i mig.. Det är så sagolikt, att få känna sitt barn så tätt intill! Hålla om henne, viska att jag alltid kommer att älska henne.. Blödig mamma? Ja! Det är jag.
Tror att alla mammor älskar sina barn, vissa mer vissa mindre.. Och det gör så ont! Hur kan inte alla mammor älska sina barn? hur kan inte alla känna så som jag gör för Wilja? Vetskapen av att de finns föräldrar som slår sina barn, pyskiskt misshandlar sina barn.. Bara skriker inom mig! Och vill tahand om varenda en av dom som är utsatta. Att få älska är en gåva, att få älska sina barn! Det är den största gåvan.

Ute så är de blåsigt, kallt och otryggt. Här hemma så lever vi som i en egen liten bubbla, Wilja snosar i duntäcket, jag sitter och lyssnar på musik och sneglar ner på henne då och då, bebisen i magen buffar till.. Ett enda ord räcker, jag lever för er.


Publicerad 2011-10-07 09:51:04 i Gravid med lillasyster<3,

- Mys med Wilja innan hon åker.





Mamma Wilja och lillasyster har legat här i soffan och myst på morgonen! Idag serverades frukosten här. När Wilja ska iväg till Pappa över helgen så vill jag bara pussa och mysa med henne precis hela tiden, dock springer hon ifrån mig! ^^, skitunge.
Nu har vi precis badat tillsammans! Tänkte göra oss iordning så småningom. Vid klockan 14 så ska Wilja till Pappa S, och hon kommer inte hem till Mamma förens på SÖNDAG!! Ush, alltid jobbigast när hon åker, sen på kvällen. Måste ha saker att göra hela hela tiden, annars blir det outhärdligt!

Fast det är så roligt för Wiljas skull att S faktiskt vill ha henne mer och mer nu :) Gör mig riktigt glad! För deras skull. Så vad ska vi ta och hitta på denna barnfria helg nu då?

Publicerad 2011-10-07 07:54:43 i Frågor & Svar,

- Så arg så jag kokar!



Ush jag är så ARG!
En rå och rent av ELAK kommentar kom in som jag inte tänker publicera, den finns på under inlägget:
Finns inte ett ord.

Att en sån förjävlig kommentar kommer in gör så att jag blir fruktansvärt förbannad!
Säger man sånt? Oavsett vad man tycker, SKRIVER man så? Ska man sitta och döma personer efter utseénde, ska man sitta och döma andra genom en förbannad jävla dator?

Låt mig börja.
Det du säger betyder absolut ingenting, förutom all omogenhet bakom kommentaren som gör mig helt rasande. Kom inte och skriv nu att jag inte ska bry mig, för när de handlar om personer som är viktigast för mig, så blir jag arg. Jag är för i helvete inte tillsammans med någon tack vare det yttre? Att jag är med någon betyder att jag VILL, att jag älskar just DEN personen för den HAN är! Att HAN får mig att må bra, känna mig komplett, ge mig kärlek, ge Wilja kärlek, ge vårt BARN all kärlek! Att han är den som ständigt finns här, han som ständigt peppar, han som ständigt och ALLTID tar oss i första hand!

Det är DÄRFÖR jag älskar honom. Och att JAG tycker att han är de viktigaste och snyggaste för mig, de får stå för mig själv. Men i mina ögon så finns det ingen finare person, välkommen hit och träffa honom! Då förstår du, JAG ÄR SÅ JÄVLA LYCKLIGT LOTTAD och du kommer bli så svartsjuk så ögonen blöder!

Har en kille som tarhand om min dotter som sin egna, tar de ansvaret knappt en Pappa tar.
Har en kille som har gjort allt han kan för både mig och Wilja!
Jag har en fästman som får mig att känna: Jag duger precis som jag är, för han älskar mig iallafall. För första gången så kan jag vara precis mig själv, våga vara mig själv! för jag vet att han aldrig skulle döma mig.
Vilken kille gör det? ta och hitta honom ute du.

Kalla mig ytlig när de gäller mig själv de ör nått jag står för. Att jag vill ha fint hår, läppar, va smal skitsamma. Men jag vill ha människor kring som mig ÄLSKAR mig för den JAG är, och jag skiter fullständigt i hur min bästavän ser ut, eller min pojkvän ser ut. Gör HAN mig lycklig, eller hon mig lycklig! Då är de så, punkt slut.

Publicerad 2011-10-06 21:28:14 i Bara Patricia,

- Höstrugg & mys!





Kvällen har spenderats med att ha varvat bakning med tv-tittande.. hjärtat är iväg och har träning, så tänkte överasska honom med lite gott när han kommer hem! De är han värd, han är värd precis allt.

Sitter här nu med lite té, har ätit en PERFEKT kladdig kladdkakemuffins! Utanför så blåser det som attans och regnet öser ner. Som Linus sa tidigare idag,jag är inne i topform i matlagningen! ;) Många har tyckt till om min kost, och sagt att jag är duktig! De är så roligt att höra. Just nu är jag inne i en: Noll inspiration till mat alls! har inga nya idéer, utan man äter samma vecka in & ut.

När ni ska komma på nya recept, vart kollar ni då? :)

Publicerad 2011-10-06 21:23:57 i Bara Patricia,

- Sitter här med tårar i ögonen.





Har setat och kollat på: drömmen om ett barn.. och mitt hjärta gick nästan i tusen bitar! Att det är så orättvist.. Att de kan vara så grymt! När dom hämtade sin dotter i kina så sprutade alla tårar, satt här och höll om magen och bara kände hur lyckligt lottad jag är över att ha fått äran att få bli mamma till mina barn.. även om liten ligger i magen, så är hon min! Även vad som händer, om de skulle hända något. Så är hon ändå alltid min! Och föralltid min dotter. Att de finns människor och föräldrar som så innerligt vill få ett barn.. Medans andra blir gravida utan att vilja.. Jag förstår verkligen inte hur de kan vara så! :( Det blir att krama om Wilja extra innan jag lägger mig i sängen, snosa på henne medans hon sover... <3

Publicerad 2011-10-06 15:22:07 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens lunch! <3 äntligen är sopptiden här.





Är så glad för att de är höst! Nu kan storkoken börja, äta varm soppa och bröd! Åt iallafall en himmelsk god soppa till lunch.

1 st kycklingfilé
3 st potatisar
1 lök
Buljong, grönsak/höns
vatten
Gröna ärtor
Creimfresh
Krossade tomater

Och massa goda kryddor!
Soppa låter svårt, men de är de LÄTTASTE man kan laga! låt stå och koka i ca: 1 timma, voila klart.

Publicerad 2011-10-06 15:18:50 i Wilja 17-24 månader,

- Så kan de gå när Wilja ska äta lunch.





Såhär arg kan man bli om man inte får äta soppa med en gaffel ....
Men efter en stund av ålande på golvet så insåg fröken bestämd att hon visst ville smaka på mammas goda soppa! Lilla skitunge. Har slagit mig, att när Bebisen är lika gammal som Wilja nästan så börjar Wiljas 3 årstrots, HUJEDAMIG!! <3

Publicerad 2011-10-06 15:15:13 i Wilja 17-24 månader,

- T R O T S ! ! ! !






Detta har fröken: JAG VILL börjat med . . . Såfort de inte passar slänger hon sig på marken och gallskriker! Helt hysterisk är hon ibland, för minsta minsta lilla. Detta handla om att jag inte kunde bära henne, och att hon skulle gå.
Frågan är, vad ska man göra. Låta henne ligga kvar tills hon reser sig själv och tröttnar, eller ta upp henne? Hittils så har jag gjort de sistnämnda även om de gör ont i hjärtat. Men jag vet att de är av ren VILJA, inte att hon har ont nånstans lixom.

Och svar till anonym:
Självklart vet jag det! Detta är de enda som jag har filmat, här menade jag mer att hon kastar sig på marken när hon inte vill nånting! Välkommen hit och hör på skrik och du misstror? Vilken grej att haka upp sig på! :) Puss på dig!

Publicerad 2011-10-06 11:16:12 i De bästa av Bålsta! <3,

- Mums!





När man inte är direkt så jätte hungrig men OTROLIGT sugen på något så tycker jag detta är så gott!
Knäckemacka med philadelphia med smak av gräslök, kalkon och skiva tomat på! Salt och oregano <3
Kan leva på dessa smörgåsar! ^^, sitter och äter framför tv:n med en STOR STOR kopp té!

Har en riktig saknalinus dag idag!
Vill bara att han ska komma hem så vi får kramas. Har abstinens efter sällskap också! Dock inte lika bra.
Nä, sätta fart & göra någon nytta! Soppa ska kokas, pannkakor ska lagas. Det är ju Torsdag ;)

Publicerad 2011-10-06 10:00:28 i Gravid med lillasyster<3,

- Fundersam.



Jag har lite frågor!
Enligt BF så är lillan beräknad att komma den 1:a Mars, med andra ord blev jag GRAVID den 10:e Juni.
Men när jag tänker tillbaka, så PLUSSADE jag den 18:e, alltså 8 dagar efter?
Ska de redan då synas så starkt på stickan??

Publicerad 2011-10-06 09:52:34 i De bästa av Bålsta! <3,

- Morgonen.





Igår somnade pigan redan klockan 18 som jag berättade! Hade förväntat mig att hon vakna mitt i natten och skulle vara jätte pigg, men icke! hon va trött lilla tjejen. Hon vakna vid 01.00 och fick en flaska välling eftersom hon missade kvällsgröten. Sen sov hon till 05.00, då gick vi upp och åt lite mannagryn och myste i soffan. Vid 06.30 så la sig Wilja på mig i soffan, och sov till klockan: 08.30.. Sen blev de bara att klä på sig och gå upp till dagis! <3

Känner mig fortfarande risig, och halsen är inte rolig över huvudtaget! Fy bövelen.
Vila, vila & vila.

Publicerad 2011-10-06 09:39:12 i De bästa av Bålsta! <3,

- Svar på flera frågor.




Här kommer det lite svar på lite kommentarer som inte har någon mail eller blogg att svara till :) Finns det fler frågor, så tveka aldrig på att fråga! Svarar på allt som jag kan.

Mammasara
Åh vilken fin tröja :)
Vart ha du köpt den nånstans?


Svar:
Tack så jätte mycket! :D Oj, den köpte jag på H&M förra året, men faktiskt inte användts före nu.
Så skön över magen :)


Shirin
Har lite frågor om graviditet och vikt. Jag är i v 25 och har gått upp 6,5 kilo vilket känns ganska mycket:/
hur mycket hade du gått upp med wilja i den veckan och vad gick du upp totalt sen? Har hört att man förlorar ca 10 kg efter fl, stämmer det?
Är orolig för att inte komma i form snabbt efter fl. Tack på förhand <3 kram shirin


Svar:
Det tycker jag inte låter mycket alls! :)
Har inte koll på i vecka 25, men i papprerna som jag har är närmsta v: 28, då hade jag ökat: 5.2. (MeN HAR ÖKAT MER DENNA GÅNG!!) Totalt så gick jag upp 8.5 kilo med Wilja, men jag rasade... fruktansvärt efter förlossningen! Vägde 60 när jag blev gravid, gick upp till 68.5, men rasade ner till 46.. Du kan ju tänka dig hur man mådde! Trött konstant.. så hellre att man går ner sakta än förlora allt allt allt.

Alla graviditeter är OLIKA!
Men denna gång så har jag ökat mer absolut än med Wilja, men jag hade en lägre utgångspunkt! Men tror jag hamnar kring samma slutsiffra som med wilja. Tror dock ja ökar kanske 15 ist för 8.5 :)
Hoppas du blir klokare! Stort grattis till graviditeten och njut. Lycka till!

Mammasara:
Åh så fin du är :)
Synd att vi bor så långt ifrån,annars hade du fått fixa hårförlägning på mig med :)
Den bruna färgen är verkligen fin,och du passar verkligen i den!
Var beställer du ditt hår ifrån?
Pris?
Och hur sätter du fast det?
Många frågor men jag skulle själv vilja förlänga håret men allt känns bara som en djungel :S

Kram på er!


Svar:
Åh, du har ju lösen! så jag kan inte gå in och svara till dig.
Tack så jätte mycket! Denna gång så gick jag faktiskt in på Tajmahal, brukar alltid beställa från Rapunzel annars.
Denna kortaste längd betalade ja endast: 350:- för! Men de va för att testa, men känner mig jätte nöjd verkligen :)

Jag brukar oftast fästa det med vax, men har bestämt mig för att VILA mitt hår då jag har extensions på extensions i flera månader i rad.
Så just nu använder jag mig av Clips!
Kramar <3


M:
Jag undrar över din privata blogg - har du stängt igen den? Slog mig bara :)
Tack annars för en trevlig och känslig blogg som går rakt in i hjärtat på en.
Kram från trogen läsare


Svar:
Ja, den är nedstängd för tillfälligt.. mycket som jag ibland vill skriva..
Men min blogg har blivit större än tänkt, och känns verkligen som att outa sig själv alldeles för mycket.
Likaså respekt mot dom personerna som är inblandade.
Ska försöka på samma sätt som jag har gjort, men ibland får man tänka till innan man skriver! <3


Sara:
har en sån didrikson i år, verkar super!vad hade ni under den overallen förra vintern? :)

Svar:
Under overallen så hade jag ett vanligt litet ställ! Alltså, Wilja va ju fortfarande så liten så hon lekte ju inte i snön på de sättet.
Så strumpbyxa, fleecetröja sen va de bra! Sockor på de :)

Publicerad 2011-10-06 09:17:16 i Gravid med lillasyster<3,

- Foglossning?





Lite gnällig får man allt vara.
Den sista veckan har allting känts BAAAM! De har gått såfort, magen har växt sig? sjukt stor! har 19 veckor kvar, hur kommer den se ut då? Känns som jag ökat hur mkt som helst i vikt.
Sen har jag fått ont.

Klarat mig från allt som har med foglossning o göra med Wilja och hittils i denna graviditet! Men... Efter promenaden i stan förra helgen så satte de igång. Gick på stan med tårarna brännande bakom ögonen med syster. Hade så ont! Varje steg jag tog så högg de mellan benen och kändes som ryggen skulle gå av! Såfort jag tog de ena benet framför de andra så brändes det.

Kan få illamående attacker, som gör att de svartnar framför ögonen så jag måste sätta mig bums! Igår så skulle ja gå ner och möta mamma vid centrum, knappt 1.6 km! Kom fram.. efter 45 minuter!!! Brukar ta 15 att gå, så de blev taxi tillbaka.. Upp till dagis för backarna så får ja sjuka sammandragningar.

TVIIII att ja sagt att allt är bra! :D Nu börjar de kännas att jag är gravid, och därmed all beklagan som jag hittils inte fått.. Men de är de värt, varje varje varje sekund! <3

Publicerad 2011-10-05 20:31:47 i De bästa av Bålsta! <3,

- Sjukstuga.... igen!





Gräsliga dag! (världens goaste) men jag har mått som en överkörd bäver sen jag vakna, och de måste ha smittat av sig på Wilja! hon har yrat omkring hela dagen utan att sova, gick upp 06.15, sen dess va hon uppe UTAN att sova hela dagen! efter en timmas hejkomochhjälpmig-skrik! så fick hon faktiskt hamna i säng vid 18, hon satt upp och sov tillslut.. Så får ta den striden om hon vaknar och är pigg inatt! Kunde verkligen inte tvinga henne att vara vaken.
Somnade en stund med henne, och nu mår jag tusen gånger värre än innan! Halsen ömmar, svider och irriteras! Börjar få ont i öronen och hostan börjar bli slemmig! Jävla höstsjuka! Känns som totalt ALLA är sjuka just nu. Känns skönt att Simon ska tahand och busa med Wilja i helgen, så jag får vila upp mig. Sjuka på sjuka, känns som jag aldrig blir riktigt

För övrigt har de varit en jätte mysig dag!
Mötte mamma vid tåget som kom till Bålsta för lite Wilja mys! Tog oss upp till dagis, sen har vi busat hemma och myst hela eftermiddagen.

Nu blir de att kolla Greys sen slänga huvudet på kudden och få ett pars timmar med sömn..

Publicerad 2011-10-05 09:32:58 i Wilja 17-24 månader,

- Världens bästa morgon, foton på Wilja.








Som ni ser, så har jag och hjärtat mitt haft en oslagbart mysig morgon! <3 Vi va lite tidiga till dagis, så vi passade på att busa och mysa bland alla löv! Vilken perfekt dag, så varmt och skönt i solen! Blev så glad, och Wilja har varit på strålande humör fast hon varit jätte trött <3 Lilla hjärtat!
VACKRA UNGE! <3 Hon fick nog alla våra bra gener..

För övrigt så mår jag s k i t.
Halsen känns som taggtråd, och illamåendet väller över mig då & då! Hoppas de försvinner, börjar få ont i kroppen så jag bara håller alla tummar och tår för att jag slipper feber.

Publicerad 2011-10-04 20:26:07 i De bästa av Bålsta! <3,

- Tända ljus & mys!





Mammas lilla skrutta ligger och sover så gott i sängen nu! Jag har tänt ljus, har kokat mig en kopp te och myst in mig i filten. Finns det något bättre? Alltså! Jag ÄLSKAR de här, och därav så ÄLSKAR jag hösten!! <3
Linus är på träning, alltså så är de bara jag och lilla donnan i magen som busar omkring och härjar! så mysigt att få känna henne så som jag gör nu.

Imorgon är de en dag i sig! På förmiddagen så kommer mor min till Bålsta, sen vid 15 bär de av mot Solna för en ny intervju! :) Så skruttan sover hemma hos Pappa imorgon då han hämtar henne efter dagis.

Sitter och kollar på Outsider nu! Alla får vara som dom är, men det finns väl gränser?
Hon som är en 'katt' har gått snäppet för långt i mina ögon,
där måste det vara ett stort fel alltså...

Publicerad 2011-10-04 19:41:42 i En annan del av Stockholm!,

- Möbleringen!




Flyttade som sagt in garderoben och ut med hyllan! Perfekt, ner med alla leksaker och Wilja river som aldrig förr!^^, super! När hon lagt sig, så döljer man dagens bus alldeles perfekt. ÄLSKAR mina korgar! haha. Men tycker de blir toppen, och garderoben! - Ja, den tillhör sovrummet.

Sen blev de lite nytt på hemtex! Den nya kappan, och löparen ute i köket.
Nu fattas de målarfärg till väggen och betsfärg till bordet! Sen börjar de bli ordning här hemma! :) Får ta de någon kväll eller dag då lillan är hos Pappa. Att ha små tassar på väggen kanske är charmigt för oss, men inte för de andra som flyttar in efter oss!^^ , vad tycker ni?

Publicerad 2011-10-04 19:38:08 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens middag, supergo Carbonara.





Det va nog den godaste carbonaran jag lagat på känn!
Linus påfyllning x3 visade de gott och väl ;)

2 Paket Bacon
1 Stor gul lök
2 St vitlöksklyfor
Grädde
3 st ägg
Parmesan
Lite Persilja

Stek lök och bacon tillsammans så de blir lite knaprigt.
Vispa ägg, parmesan, grädde salt och peppar tillsammans i en bunka.
När pastan har kokat klart, ner med baconet och löken i kastrullen och över med smeten av ost och grädde. Låt den alltså inte KOKA!
Hur gott som helst och busenkelt :) billigt om inte annat.

Publicerad 2011-10-04 19:25:37 i De bästa av Bålsta! <3,

- Garderobsbus!




När Linus kom hem så blev de superbus här hemma! Linus skulle försöka klä på sig, men de gick väl sådär! Wilja va mer HEJ på att leka! :D Haha, har ju möblerat om lite. Linus tyckte att garderoben tog upp hela vardagsrummet! och jajjemen, väl på plats i sovrummet så haja jag till :D Mucho bättre.

Publicerad 2011-10-04 15:00:57 i Gravid med lillasyster<3,

- Magen idag!





Magen idag!
Blir så virrig av detta att vi flyttades tillbaka, alltså så går jag INTE in i vecka 21 på Onsdag, utan jag byter numera vecka på Torsdagar därmed så går jag in i vecka 20. Och eftersom jag har fått ett NYTT BF datum, så sägs det att hon är beräknad att komma till oss den 1 Mars istället för 21 februari.
Dock tror jag IALLAFALL att bebis kommer komma i Februari! Gud kan väl inte va så ekak o ser till att jag går över tiden med båda två? Eller så gör han de ;)

Kul om både fyller i Mars..... Både 18 årskalas och 20 årskalas! Wooooopa :D <3

Låt mig tillägga, det är INGEN Olivia! De namnet hade vi till Wilja! :)
Men som med henne, så kommer jag inte att tala om namnet förns hon är här, likaså som med Wiljas. Två rätt ovanliga namn som vi vill hålla för oss själva en stund :)

Publicerad 2011-10-04 11:39:50 i De bästa av Bålsta! <3,

- Jag älskar er!




Nu är lägenheten städad, speglarna putsade! Ja, allt är klart. Nu så ska jag njuta av ett lååångt bad, shave up my self! :D Sen blir de att hämta trollet från förskolan, gå och handla lite mat till middagen! Sen blir de att åka ner till Centrum med baby och fika! Äta en KANELBULLE, för ni har väl inte missat att de är kanelbullensdag idag va? Är inte lika duktig som de flesta o ställer sig o bakar!^^

Att baka kanelbullar må vara de tråkigaste som finns! Jäsa, jäsa och jäsa lite till.

Publicerad 2011-10-04 09:06:21 i En annan del av Stockholm!,

- Gomorgon!





Wilja är lämnad på dagis! En feberfri liten skrutta från igår, så hon fick gå idag. Men ska hålla mig i närheten om hon verkar bli hängig igen! Natten va väl sådär, hon har kommit in i en perdiod igen, där hon gnyr och inte kan komma till ro riktigt. Så jag har nog legat på vakt utan att tänka på de, och de känns i ögonen nu kan jag lova.

Jag ska sätta igång och städa, alla maskiner blev körda igår!
så vika tvätt, och hänga upp de som är i maskinen nu! :) Blir att försöka hinna ta mig ner till Centrum för att hämta hem cykeln som jag lämnade där i Fredags! :D Kolla lite på Hemtex efter en panel in till köket.
Dom som hänger där för tillfälligt GÅR verkligen inte att ha där! Gröna och fula, hänger inte ihop alls.

Försökte få tag på Mormor för att höra om hon ville komma hit och hälsa på! Busa lite med Wilja i hemma-miljö, men nja. Fårse om hon ringer upp om en stund.

Nu blir de att återgå till mina husmorssysslor.

Publicerad 2011-10-03 16:54:46 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar :)



Kommentar:
Såg dig på basaren i Järna och funderade på om jag skulle gå fram och säga att jag gillar din blogg. Men så fick jag en så fruktansvärt bitchig blick (så där som när man var 15 liksom) och då ångra jag mig. Hur kommer det sig att någon som verkar så himla glad och positiv jämt beter sig så drygt i verkligheten
.

Svar:
Hej! Oj, jag vet inte vad jag ska säga riktigt, det va inte meningen?
Va så extremt mycket folk på alldeles för liten yta! Barn som trängdes, stora som trängdes! En hängig Wilja i famnen! Ytterkläder att bära på, Ja! Jag va inte direkt glad och jag va förbaskat irriterad.

Tycker det är tråkigt att du inte kom fram och hälsade! Om du hade gjort de så hade jag inte varit ett dugg irriterad eller sur, hade tyckt att de va roligt att få träffa någon istället för att gå och irritera sig på allt :)
Hade en dålig stund där, och det har ju alla! så om du uppfattat som min blick bitchig så ber jag om ursäkt, men de va förjäkligt där inne! :D ännu en anledning att inte gå på så små bazarer.
Kram!

Publicerad 2011-10-03 15:32:03 i Bara Patricia,

- Långhårig, och mörkt.




Nu är jag inte längre ginger i skallen, och jag har inte kort! :D
Äntligen så har jag köpt mig mitt hår, och imorse så la jag i färgen i skallen! tänka sig, blev preciiis som löshåret. Är rätt duktig måste jag säga!^^, känns hur hur bra som helst. Äntligen känner jag mig lite kvinnlig! Blir att tvätta håret då de är alldeles rakt utan volym alls! Så blir de så som jag önskar :)

Väntar på att baby ska komma hem, lite middag i magarna! Sen blir de tvätt : 18-22 i tvättstugan, tvätta alla sängkläder och handdukar! Finns ingenstans att hänga upp allt hemma! Sen torkar de snabbare och slipper att de ska se så stökigt ut! ;)

Ska sätta mig och beställa lite från Elf alldeles strax! ska få Willy att somna en liten sväng bara! <3

Tips på nått ätbart när ingenting alls duger? :/

Publicerad 2011-10-03 15:28:31 i Wilja 17-24 månader,

- Tok feber & mamma mys!




Har som sagt inte uppdaterat nått som ni har förstått! I Lördags kväll efter en supermysig dag på stan med syster & familj, gudmor mimmi och lilla Liam! Så kom vi tillbaka till Gosia! Skruttan började bli hängig på kvällen och jag misstänkte: feber.
Så rätt hade jag! På morgonen va Wilja rätt hängig, men ändå helt okej! ingen förkylning eller nått sånt konstigt som låg och spökade. Klädde på oss och åkte mot Järna för lite barnbazar! Hittade shit nada.
Aldrig varit med om en bazar med så mkt slitna kläder? usha!

Men Wilja började bli ännu sämre, så vid 14.00 så åkte jag och linus hem! när vi tog tempen så visade den: 40.4 , HJÄLP! hon hade ätit, druckit bra. Så trodde verkligen inte att den va så hög! I med en massa alvedon och vatten, mot kvällen va min bebis alldeles hjälplös och bara pep efter Mamma, ville bara ligga på min mage i soffan. Den sänktes ner till: 39.6 med alvedonen iallafall!
Natten va förjäklig för skruttan, pep och vakna hela tiden! :( tyckte så synd om henne!

Men när vi vakna så låg den endast nere på 37.7, så nu har hon lekt för fullt hela dagen! ätit sämre dock, så vi klädde på oss och gick o handla en glass.. Lite luft fick vi, sen har vi legat och myst på mattan ute på balkongen! mössa och kläder på :) bara så hon har fått lite frisk luft.

Resten av dagen kommer bli lika lugn den! Konstigt, bara feber och inget annat.
Fårse om hon går till dagis imorgon eller inte, är den borta så okej! det är ju bara 5 timmar, och skulle hon va hängig så är jag där på mindre än 5. Lilla skruttan!

Är det vanligt med så pass hög feber?

Publicerad 2011-10-01 01:34:53 i En annan del av Stockholm!,

Har fått äran..



Idag så har jag fått äran att hålla denna fantastiska lilla flicka i min famn! Maria och Jimmys bedårande lilla dotter på 2 veckor <3 3 kg och 48 lång.. Kan inte minnas att Wilja varit så liten!
Satt där med tjejerna i famnen, och snart sitter jag där med MINA! Helt otroligt. Wilja va helt tagen och ropade bebis hela tiden, satt och kollade, skrattade och pekade! Pussade på bebisen också. Tänk om nästan 5 månader är hon ännu större och förstår mer. Utan att tveka, en fantastisk Storesyster! Har haft en TOPPEN kväll.. Har verkligen saknat det <3 myst med Mimmi och alla tjejer hela kvällen, nu saknar jag min andra hälft så jag spricker!! Vill bara krama ner mig. Måste säga att de känns ytterst konstigt att sova i lägenheten där Wilja sov sin första natt, där hon kröp första gången.. Ligga i vardagsrummet i min forna bäddsoffa! Så mycket minnen från Wilja här <3 känns starkt..

Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela