Publicerad 2012-02-29 16:12:26 i Novalie 0-3 månader,

Hörseltestet.
Och våran lilla stjärna klara sig utmärkt på läkarundersökningen imorse!♥
Allting såg jätte fint ut, båda öronen va godkända! Dom sa att hon allt va en väldigt välskapt och vacker bebis, ohja! Hon är en liten skönhet vår Nova.

Hon är redan uppe i födelsevikten! Så de är kräm i mammas tuttar, men de va inget jag oroat mig för! hon tog tutten de första hon gjorde, och de rann till på en gång nästan! Men nu gäller de för mig, att INTE amma lika länge som med syster, de går inte för sig. Men den här bebisen är inte snutt-tokig!! Vilket kanske underlättar,  utan nappen är i munnen och hon tar den utan problem! Fick ett godkännande av tanten att använda napp idag! Kändes faktiskt bra. Är lite mesig när de gäller sånt annars, men eftersom hon ökar som hon ska och verkligen säger till när hon vill ha mat så är de inga problem! Jag vill inte agera napp igen, punkt med det.

Så fröken väger nu: 3815 gram! STOR flicka, vår stora älskade flicka.

Publicerad 2012-02-29 16:08:58 i De bästa av Bålsta! <3,

Full rulle, då mår jag som bäst.


Fullt ös medvetslös hela dagen lång idag! PHU, första gången jag satt mig ner på röven idag!
Morgonen började med att göra iordning en happy liten fröken till dagis! Vädret va redan strålande då, så morgonen började med ett jätte glatt humör! Linus gick iväg med Wilja, och jag snosade en stund på bebis innan jag hoppade in i duschen!

Satte oss i bilen och styrde mot Enköping! Åkte och S T O R H A N D L A D E, har bunkrat upp frys, kyl och skafferi från topp till tå! Fantastiskt jäkla skönt. Mat är bland de bästa som finns, så de kan man aldrig ha för mycket utav!^^, styrde bilen hem och hämtade fröken! 16 jäkla grader, får man bli LYCKLIG in i själen?
Hade skinnpajen på idag, och njöt för fulla muggar.

Hem, och nu har jag storstädat! sängkläder bytta, golven rena, tvätten hängd! :D Bus med min stora, har läst lite böcker. Nu är det dags för middagslagning! fläskfilégryta med potatis, MUMMA!

Sen ikväll får vi fin besök utav Rebecca!♥

Sen blir det att packa en liten väska åt Wilja som ska åka till Pappa & tessa över helgen!
Då kommer hon bli glad, två veckor sedan sist! så har en tös som längtar efter Pappa sin.

Publicerad 2012-02-29 16:03:54 i De bästa av Bålsta! <3,

Små små bebisar!
Jag fick en fråga om jag kunde lägga ut bilder på flickorna när dom va ungefär lika små (stora!)
För att se om dom va lika ♥ Kan inte hitta mycket likheter mellan dom! Då ingen av töserna är lika sin mor. Utan är Pappas tjejer rätt upp i dagen båda två!

Wilja va mycket mindre, och de syns verkligen! Och hade jäääääätte ögon! Min lilla ET♥

Publicerad 2012-02-28 21:56:47 i Novalie 0-3 månader,

Svar från Frågestunden.Anna:
Hej stort GRATTIS till er underbara dotter. Hon är så himla sött! Jag hoppas att allt gick bra och att er lilla dotter är HELT frisk. Nu är det bara att ta väl hand om henne.
Och mata henne vid varje minut.

Jag har några frågot. Och jag hoppas att du startar ett stort frågstund om allt.

Men har några frågor jag undrar:
Hur uttalar man hennes namn.?
Vem kom på namnet?
vad betyder ordet Novalié?
Och kan du skriva hur förlossningen var och hur det gick och kändes?
kan inte du visa vagnen nu när hon sitter och lilla wilja som sitter?

Så det var mina frågor är tacksam om du svarar tillbaka :) Och göra några videoinlägg :D


Svar:
Hej Anna!
Tack så jätte mycket för din kommentar :) Jadå, helt frisk och hon äter som en liten häst!

1. Vi hade inte riktigt tänkt på hur folk skulle uttala hennes namn. Men vi utalar namnet (Novaliiii) och inte (Novalieeee) även om så hennes stavning är! :)

2. Det var nog jag som tyckte det va fint! Det tog ett tag innan Linus började gilla det, vi var rätt inställda på ett annat namn innan. Men ju mer vi sög på namnet, destå mer fastnade vi för det! Och tillslut så va de bara Novalie, och det kändes alldeles rätt!

3. Jag har för mig att Novalie betyder Stjärna?

4. Jag har lagt ut en förlossningsberättelse om det är intressant att läsa! Det är helt otroligt, och går knappt att beskriva. En helt fantastisk upplevelse!

5. Självklart kan jag ta ett kort på när flickorna sitter i vagnen så småningom!
Massa Kramar.


Mathilda:
Grattis!! Jag har en fråga bara, hur uttalar ni namnet med tanke på apostrofen?

Svar:
Tack så jätte mycket! :D Ja, nu till alla som har denna undran! Till en början tänkte vi inte på apostrofen, utan tyckte de såg fint ut. Men efter lite tänk här hemma! så har vi nu valt att tabort det, de ska inte bli ett långdraget E på slutet.


Bala:
ohh vad VACKER hon är!!
Men har lite frågor och kan inte du ha en lite frågestund?
Hur uttalar man hennes namn?
Vem kom på namnet?

Hon är så vacker!!


Svar:
Åh, ja! De är en bedårande liten tös. <3

1. Novaliiiii uttalar vi hennes namn!
2. Det va nog Mamma till en början, men Pappa fastnade även han för namnet.


Betty:
Vad hade ni för andra namnförslag till Novalie och varför blev det just Novalie? Stort GATTIS till er! Kram


Svar:
Hej! :)
Tack så jätte mycket! Novalie skulle ha hetat Ofelia! Men det kändes inte riktigt rätt i slutet, så vi tänkte sen på Novalie som skulle bli hennes andranamn! Fastnade mer för det, och de blev bara så! Namn vi hade i tanken va:

Ofelia
Novalie
Tyra
Charlie
Lilly


Carro:
På vilket sätt var förlossningen lättare den här gången ?


Svar:
Hej :) Gå in och läs förlossningsberättelsen så kommer du nog förstå! Kramar.


Melissa:
1) hur träffades du å linus?
2) hur länge va du singel innan du träffade linus?
3) är du och wiljas pappa bra vänner, har ni alltid vart de sen de tog slut mellan er?
4) hur stort bor ni nu?
5) framtidsplaner, hur ser livet ut om 5år?
6) när du inte är mammaledig va gör du då, jobbar/pluggar?
7) dina 10 i top bloggar du följer?
8) hur ser en vardag ut hemma hos er?
9) va jobbar Linus med?
10) varför har barnen dom namn dom just har?


Svar:
1) Jag och Linus träffades genom en av mina bästa tjejkompisar! Han visste redan om vem jag var innan, men jag hade aldrig sett honom. Men när vi väl började prata, så kunde de inte bli bättre. När man hittar 'hem', då vet man bara. Då blev valet enkelt!

2) Jag och Wiljas Pappa hade försökt igen efter ett uppehåll, men när Linus kom in mer i bilden så blev valet enkelt för mig.. Det var han jag ville vara med!

3) Vi försöker, och nu efter så pass lång tid så håller vi en bra kontakt till varandra! enligt mig själv iallafall. Klart att man kan gnabbas. Det va jobbigare innan han träffade sin tjej. Då va de mest bråk och skrik vid varje samtal!

4) Vi bor inte allt för stort! Vi bor i en tvåa tillsammans :)

5) Förhoppningsvis så har vi köpt något större, kommit på fötter mer i livet. Och jag vill helst av allt vara färdigutbildad frisör! Och att tjejorna ska växa upp och bli stora.

6) Jag har varit hemma med Wilja till nu, och har inte hunnit ut och jobba mellan. Under graviditeten så var de rätt svårt att hitta ett nytt jobb då magen syntes. Och att gå tillbaka till ett tidigare tog emot rätt mycket.

7) Oj, svårt! en fråga jag faktiskt inte kan svara på. Har mer favoritbloggar än så! Läser de som faller mig i smaken.

8) En vardag hemma hos oss! Oj, just nu är det rätt svårt att svara på. Vi har ju inte riktigt skaffat oss någon rutin här hemma med 2 barn! så vi tar dagarna som dom kommer. Så den frågan svarar jag gärna på om några veckor! :D Kan skriva ett inlägg om det då.

9) Linus är grävmaskinist!

10) Wiljas namn är unikt och speciellt då det hade en stor betydelse för oss! vi satt och pratade en dag, om att vi klarat allt på vägen utav ren Vilja. Och där omkring, så brast det bara ut för oss! De va bara så självklart att Wilja skulle få heta så! Novalie har de namnet hon har, för att vi älskar det lika mycket båda två! tycker det är så innerligt mjukt & fint. Vår lilla nova.


Bala:
1. Vill du ha flera barn?
2. hur ser ditt liv ut om 10 år?
3. Vad tycker wilja om den lilla bebisen?

Svar:
1. JA, haha! (hemskt...) Men jag vill gärna ha 1 eller 2 barn till inom sin tid! nu är det ingen stress, vill ge mina barn lika mycket. Men jag har alltid velat ha en stor familj, dock så ska man kunna tahand om dom också. Så om 5-10 år skulle jag gärna kunna ha en liten till! då flickorna blivit lite större.
Det är ju inte så att jag är för gammal för att 'starta' om, även om det kanske är skönt då att småbarnslivet är ÖVER! De är en svår fråga.. Men ja, jag skulle kunna ha en till snart. Och kanske den sista om 5 år! äsh :P Fråga mig inte!

2. Så långt fram i tiden vågar jag inte ens drömma om. Att jag är kapabel till att ge mina barn ett liv som jag själv aldrig fick! en villkorslös kärlek, oavsett vad.

3. ÄNNU så är hon helt fantastisk! Har inte visat en glimt utav svartsjuka, kan ha o göra med att Nova faktiskt är så snäll, och inte tar mycket 'tid' av mig just nu.


Jennifer:
FRÅGOR:
1. du kan väll inte säga att en förslossning är enkel även om det gick bra o snabbt? måste väll ändå gjort jävligt ont? har fött barn själv o säger man att det inte gör ont så ljuger man ;)!
sen kan det ju gå mer eller mindre bra från förlossning till förslossning med olika barn!

2.Kan inte du skriva en förlossningsberättelse?

3. kan inte du läga in bilder på din mage såhär dagen efter förlossningen (utan tröja) hade varit kul å se hur de serut redan dagen efter =)

4. hur startade förlossningen?? och hur märkte du att det var "på riktigt" / riktiga värkar ??Svar:
1. Klart att det gjorde ont! Från jag va öppen 7 cm så började mina ordentliga värkar sätta fart, om du läser min förlossningsberättelse så kommer du förstå. Jag upplevde aldrig de tidigare stadet som värkar! därav kändes min förlossning väldigt kort, men då va den väldigt intensiv och utan smärtlindring!

2. Gå in och kika! en förlossningsberättelse är nu upplagd :)

3. Även en bild har nu kommit upp dagen efter! nu har vi bara mycket att jobba på.

4. Det förstod jag väl på plats! När jag va öppen 7 som sagt efter ett bad, så började de trycka! Då visste jag, nu är det på G.


Bala:
1. efter en liten tagg kan int du visa bilder på lilla Novalié och när Wilja var liten. Så man kan se om man ser skillnaden. Eller när du tar på wiljas kläder när hon hade när hon var liten. Sen så visar du en bild på Wilja när hon var liten och du tog kort på kläderna. Jag hoppas du förstår vad jag menar. Tycker det är så spännande att se likheten. Sen så kan du kanske lägga ut en bild på dig när du var liten och en bild på Linus! Så kan man se vem hon liknar mest :)

Svar:
Självklart skulle jag kunna göra det! ska knåpa ihop något nu i veckan :)


Anonym:
Tog ni namnet Novalie samma som din kompis snodde ifrån er?? eller bytte ni till något annat istället? eller ny kanske bytta namn i sista sek? :)


Svar:
Hej! Nej vi tog inte det namnet som vi tänkt från början! Utan valde ett annat :)


Emelie:
Hur kom ni på namnet? Vad heter hon mer? :)

Svar:
Novalie kom jag bara på från ingenstans! har hört det innan, men inte lagt så mycket märke till namnet. Men en dag så! Då kändes de bara rätt.
Hon heter: Novalie Ofelia Carlsson.


Rebecca:
vad söt hon är!
Vad kommer hon att heta mer än Novalié?

Grattis till alla er!


Svar:
Tack så mycket! Läs kommentaren ovan så kommer du att se <3


Anonym:
Hur ska namnet uttalas när ni stavar de med apostrof?
Novalieee alltså att man betonar lie med långt e mjukt i (låter lite franskt) (rätta formen när apostrof används)
Eller Novaliiiie med långt i och ett hårt e på slutet? (fel form när apostrof används men namnet låter svenskt)

Väldigt nyfiken :)

Grattis!

Svar:
Åh, tänka sig att så många undrade över apostrofen :D haha, vi har valt att inte ha någon nu.
Så de kommer bli Novaliiiiii.

Kramar!


Emma:
Jag tänkte fråga det här med bebis storlekar, hört lite olika om vad som ska passa. Men har du kunnat använda 50 till båda dina flickor i början eller har du fått ha 56?


Svar:
Åh, de är nog helt beroende på hur stort/litet barn du har! Wilja DRUNKNADE i strl 50, och jag hade alldeles för lite kläder i den strl. De hade hon fram till iallafall 1-2 månader, vissa plagg kortare tid och vissa längre! olika stora i modeller från olika butiker. Men nova har både 50 som är stort i vissa, och i vissa kläder redan 56 som sitter bra! kanske får vika lite, men inga konstigheter.
Kram, och lycka till :)

Ramona:
hur ser din tatueringar ut nu efter graviditeten?
visa gärna bild :)

Svar:
Jag la ut en bild på magen hur den ser ut nu efter 2 barn, (dagen efter dock) och tatueringen på sidan har klarat sig utan problem! Nu ska den fyllas i, de va ändå över 3 år sedan nu. Men eftersom jag klarat mig från bristningar, så har den nog hållt sig lite extra fin :)

Johanna:
Hej! Grattis igen till eran sötnos! :)
Wilma är säkert en jättebra storasyster! :)

Jag undrar var du köpt den rosa Svea dressen som du visade för nån vecka sedan? :)


Svar:
Ja, Wilja är en jätte fin storesyster! Den rosa dressen finns att köpa på lager 157.


Amanda:
Grattis! Vilken sötnöt!
Har ni tänkt ut några gudföräldrar?

Svar:
Jajjemen, vi har det nog utklurat :)
Kram


Anonym:
Ska du o linus skaffa fler barn innom den närmsta framtiden??

Svar:
Det är en fråga som återstår att se! Inget som finns i planerna nu, nu ska vi njuta av de två tjejer vi har och ge dom all tid. Men eventuellt inom sin tid så.


Karolina:
Vad kul med frågestund!
Jag undrar; vill du ha fler barn? (kanske lite svårt att svara på så tidigt efter en förlossning) - men har du någon dröm om hur många? hr du något drömyrke?

Längtar efter att få se fler bilder på Novalié!
Kramar till er ♥


Svar
Åh, ja! Jag vill ha iallafall 1 barn till..... MINST! helst 2, men då menar jag om 5-10 år kanske :)
Jag vill bli färdig hos Björn Axén, så ja! Frisör, de är precis det jag vill. Kramar <3


Rebecca:
En till fråga :) kommer wilja fortsätta på dagis fast du är hemma? Varför sådana fall :)

Svar:
Ja! Wilja kommer få gå på dagis hennes 15 timmar i veckan för chans till en större utveckling! Att hon får det lite extra som jag kanske inte kan ge henne här hemma. Även om ett barn under 3 kanske inte riktigt BEHÖVER det, så får man nog se från barn till barn! Wilja är en sån aktiv och sprudlande tjej, och att dras med mig här hemma var eviga dag kanske inte är det roligaste :) Det är ju bara 5 timmar om dagen 3 dagar i veckan, varav sovtid 1.5 timma! :) Så det är så lång tid om man slår ut det.
Kram!

Therese:
Jag undrar vad flickorna och för mellannamn och vart ni tagit dem ifrån, t ex mormor/farmor? :)


Svar:
Wilja Cornelia Lindh
Novalie Ofelia Carlsson


Flickorna har verkligen fått de namn som vi gillat, och vi har inte gått tillbaka i tiden i namn. Vi har inte haft så i vår familj, och känner inte att vi vill börja med det nu heller.
Kramar!


Ellinor:
Får man se en bild på pappa Linus och hans dotra!? :)

Svar:
Självklart så kommer de bilder på Pappa och dotra hans :) <3


Anna:
Underbart söt tös du fått! :)
Vem liknar hon mest?
På allra första kortet du publicerade så liknar hon nog mest Linus men sen är det nog lättare för er att se. :)
Stort Grattis i allafall och jag ser framemot att få höra din förlossningsberättelse! :)


Svar:
Åh, hon är verkligen sin Pappa rätt upp i dagen! kan inte finna en enda likhet med mig ännu <3 men senare kanske! Tack så himlans mycket, och förlossningsberättelsen är uppe nu!
Kramar.

Anonym:
Hur känns det att Mimmi härmar dig hela tiden?
Menar, först blir du på smällen med W o plötsligt kommer mimmi oxå lite senare o är gravid...o samma sak nu, du blir gravid o får barn o då blir hon oxå gravid? skumt.
känns ju som hon blir avis på dig å måste skaffa barn abra för att du gör det. kan ju knappast vara ett sammanträffande med TVÅ graviditeter lixom!!


Svar:
Självklart så kommer det in en kommentar utav detta påhopp anonymt! lite trist :/ antagligen känner du oss båda!
Klart och tydligt så har Mimmi inte härmat mig i något! De är ett sammanträffande, och ett väldigt roligt sådant. Hon har gett mig en fantastisk liten Gudson som jag är så stolt upp över öronen över. Så tycker denna kommentar är riktigt tråkig! :( är jätte glad för henne och emils skull, att han har tagit till sig Liam som sin egna son, och att dom snart ska få tillökning! :) bitterheten äter upp en snart! upp med hakan och önska dom lycka till.


Amanda:
Kan vi inte få se ett videoinlägg med skönheten? Syskonen tillsammans kanske. Jag vill höra hur man uttalar hennes namn!
KRAMEN!


Svar:
Åh ja, snart så kommer de upp ett inlägg! <3
Kram!


Malou:
Fick du bristningar på magen under någon av graviditeterna? Och tycker du eda hjälper mycket under förlossningen, nu när du provat med och utan?


Svar:
Nej jag har klarat mig från bristningar med båda tack och lov :) Är jätte glad över det, även om en hit och dit inte skulle göra mig något. Får jag någon gång ett till barn i livet, så vill jag ha de så naturligt igen som möjligt! Det är fantastiskt hur kroppen sköter sitt, trots all smärta! <3
Kramar.

Frida:
Jag har en fråga, när min dotter föddes sa de på BB att man skulle väcka dom och amma varannan-var tredje timme första tiden, hur funkar det med Novalie?
Hon verkar ju sova väldigt mycket på nätterna tänkte jag:)


Svar:
Haha! Ja, man känner nog sitt barn som bäst själv! Och de andra barnet hänger med på rutin mest.
Oroar mig inte speciellt mycket över något, hon vaknar när hon är hungrig! Och ställer inte klockan för att hon 'borde' äta vid en viss tid. Men slår man ut hennes 2-3 matpauser under en natt, så äter hon ju faktiskt oftare än var tredje timma :)
Kramar!

Publicerad 2012-02-28 15:32:16 i Novalie 0-3 månader,

Dagen & ny bilbarnstol.


Ännu en natt har passerat, & även den har gått strålande!♥
Vaknat för matpaus 3 gånger (då somnar vi båda såfort hon snuttat en stund & tutten i mun!)
Hur kunde jag tycka att Wilja va ett lugnt barn? Herrans! Undra när jag får ta tillbaka mina ord. Njuter nu innan stormen! en tjej som är vaken, men väldigt väldigt nöjd!

Kanskee är de därför Wilja inte visat ett spår utav ilska eller svartsjuka!
Jag behöver inte sätta hene åt sidan, eller behövt att välja.. Självklart när vi ammar & så, eller myser i soffan. Men då vill ju hon bara vara med! fantastiskt snälla & duktiga syster som hjälper. Ska bli intressant att se när vardagen kommit mer, se hur allr förändras!♥

Idag så va vi iväg till Barkarby & har köpt en ny bilbarnstol till W :) Så nu har flickorna likadana.
Jädranns så mycket bättre hon sitter i den, de behövdes verkligen!
Nu ska vi klä på oss och åka ut till landet. Ut & leka med Wilja hos fammo & faffa! Sitta inne i detta fina väder går inte för sig.

Publicerad 2012-02-28 15:22:49 i Novalie 0-3 månader,

Tårta & Champange!

Nu spricker vi snart här hemma!♥
Så mycket som vi fikat här hemma dessa dagar gör vi inte på ett år! Men ack så mysigt. Igår så kom ju min fina mamma på besök från Gnesta! Barnen fick presenter, Wilja en docka & nova fick en massa fina kläder! ska ta kort på allt & lägga ut sen. Pappa Linus fick en flaska Champange, sen kom hon med denna fina tårta! Dock så hann vi inte ta några kort, och tårtan glömdes bort bland allt gos med barnen :)
Mamma stannade i ett par timmar, efter de så kom underbara Gudfar totte och myste med sessan!
Wilja passade på att äta upp all marsipan också, skitunge♥

Igår blev de en mysig dag hemma! Mer sånt, de uppskattas.
Skruttan gjorde sitt PKU-test också! Hembesök av barnmorskan på morgonen, gick alldeles toppen.


Publicerad 2012-02-27 13:15:41 i De bästa av Bålsta! <3,

Wilja & Novalie


Mina fina flickor!

Dagarna nalkas utav fina besök och grattisönskningar, helt fullt upp har vi det!
Men mellan stunderna och besöken så passar vi på att bara vara med varandra, njuta alla vi här hemma. Igår så kom min underbara storesyster och barnen och hälsade på. Lämnade en jätte fin jacka till prinsessan och wilja fick också en liten väska i paket! Fikade, åt korv med bröd och hade de jätte mysigt. Pappan visade stolt upp sin lilla skatt! Mot kvällen så styrde vi en sväng mot den stolta farmorn och farfarn! Drack en kopp kaffe innan vi landande lugnt i vår soffa här hemma, Wilja somnade efter lite pippi koll. Sen satt vi där, jag och Linus! Och stirra oss mätta. Vid 22 sov hela huset och vi fick sova fram till 8 imorse! Mamma vakna me 2 matpauser och känns som jag kan ta och springa ett marathonlopp just nu. Tack gode gud för att energin kommer tillbaka och ORKEN att vara den person som jag vill vara! Wiljas och Novas GLADA och aktiva mamma!♥

Snart kommer Wiljas saknade Mormor och hälsar på!

Så som ni förstår, att sitta här nu kanske inte riktigt prioriteras, men jag är inne och läser era fina kommentarer och svarar i etapper! Alla grattis om lillans Födelse är helt omöjligt att svara på, så alla ni! Ta åt er av vårt STORA tack! från hela hela familjen♥

Har börjar knåpa på svaren till frågestunden som jag la in dagen efter! Åh, så spännande frågor.
Så kul, hoppas att jag hinner bli klar till kvällen :) Är det något mer ni undrar över, så välkomna att ställa era frågor. Alltid lika roligt!

Publicerad 2012-02-27 10:19:00 i Viktresan nedåt efter Nova,

Målet tillbaka till mig själv.
Några har frågat om hur magen ser ut efter förlossningen! Hm, här har ni degen.
Den ser lite smått läskig ut måste jag säga!
Utan att tvekan så känns det att jag lagt på mig 20 kg denna resa! På förlossningen så kom vågen upp i 73 kg och ångesten flög upp i halsen må jag säga.

Här kommer jag nu visa bilder varje Fredag, om hur magen har återställt sig efter 2:a graviditeten.
Nu kommer även snart viktresan nedåt börja, målet om att bli fin i kroppen igen!
Träning, kost & hälsa med andra ord.

EFTER... Vi har fikat klart alla fikor med alla nära & kära, nu skiter jag i vilket♥

Publicerad 2012-02-27 08:24:57 i Novalie 0-3 månader,

Hur dagarna ser ut för oss!

Nu har dagen börjat här hemma, solen lyser in genom fönstret och myset är igång!♥
Nå, så hur funkar det här hemma hos oss än sålänge?
Hur har Wilja reagerat på sin roll som storasyster?

ÄN sålänge så har det inte varit något alls som varit jobbigt! Hon är så ininorden snäll. Och förstående! Trodde att detta med amningen skulle bli känslig & jobbig, då de inte var sålänge sen som hon slutade. Men inte, nova lelling är de hon säger! Tror det har mycket att göra med att lillasyster hittils är en väldigt nöjd bebis! och gör inte många läten ifrån sig alls! De blir inte så att Wilja behöver kämpa för min uppmärksamhet.
Wilja är dock orolig över vart Novalie tar vägen, såfort vi går med henne till skötbordet, sängen etc så ska Wilja hålla koll på vart hon är! Hon är väldigt mån om henne, pussar, kramar, håller bara henne i handen i soffan.

ÄN sålänge, så har hon inte visat någon tendens på ilska eller svartsjuka! Vi fårse när det väl kommer.
Eller om det ens behöver komma, det beror nog mycket upp till föräldrarna också.

Men det är dag & natt mellan Wilja och Novalie som små!
Nova känns så otroligt trygg, och så otroligt lugn. Inga problem lixom! Medans Wilja va på spänn hela tiden om man ser tillbaka. Jag trodde då hon va en lugn bebis, men ack så fel jag hade! Hon vaknade var 20:e minut och ville bara vara nära! kunde inte lägga henne själv - då vaknade hon. Hon hade ju tjorvigt med magen från natt 1 till hon va någon månad! Så Novalie märker vi inte ens av här hemma.

Hur tar mamma det ännu?
JAG känner mig helt utvilad, får äntligen SOVA på nätterna! tack gode gud att denna graviditet är över, nu får jag SOVA! Vaknar 1-2 gånger per natt och ammar nova! Men hon sover, och jag sover! Det är Wilja som varit lite hostig nu dessa nätter, så de är hon som haft de lite kämpigt.
Men i överlag så har jag fått sova mer än på månader! Då jag vaknade av kisserier minst 10 gånger, och vakna för att jag hade så jävla ont.

Linus...
Ska lägga in ett speciellt inlägg, men hur han är mot Wilja! Hur han tar sig till Novalie, det är helt otroligt.
Hade inte en aning, och jag.. Jag kan inte förklara min stolthet!♥

Publicerad 2012-02-26 20:08:48 i Förlossningsberättelse med Novalie,

Förlossningsberättelsen.
Jag tänkte nu sätta mig ner och skriva min förlossningsberättelse med våran ängel med hjälp utav Linus och medans minnet fortfarande är alldeles nytt!
Det va en förlossning utöver det vanliga, och jag är så stolt över mig själv & att ha Linus vid min sida. En bättre start kunde det inte bli, vår dröm. Vår resa! Den börjar nu. ♥

Morgonen den 24:e Februari så åkte jag in på en kontroll vid 09.00 på MVC, när vi kom in så kollade vi så allting såg okej ut. Och vi bestämde oss för att göra en undersökning då jag gått öppen 3 cm i en vecka, men att tappen fortfarande va 3 cm lång. Barnmorskan bestämde sig för att göra en lätt hinnessvepning! Dock så sa vi det, att förmodligen kommer inget att hända, då den va så liten.

Åkte hem till mina svärföräldrar och va där hela dagen med Wilja och lekte, i all sin ordning!

16.30
När vi kommit hem så började sammandragningarna komma! Dock inte så dom gjorde 'ont,ont'. Hela tiden så jämförde jag min känsla utav värkar med Wilja (vilket jag INTE skulle ha gjort!) Men Linus säger att nu åker vi hem, och vi vägrar helt enkelt att åka hem. Du spelar på att du har ont, eller vad som! för nu ska hon komma. Så vi sätter oss i bilen och styr mot uppsala! Väl i bilen så börjar sammandragningarna komma var 4:e minut ca. Men gjorde fortfarande inte ont, utan andades utan problem igenom allt och skrattade!

17.20
Så kom vi in på en undersökning/bedömning! Läget oförändrat, inget hade hänt med tappen den va fortfarande 3 cm. Men buktande hinna, och öppen 3 cm i omfång! hemgång tänkte jag. Men hade världens bästa barnmorska som sa åt oss att vi fick stanna, eftersom vi hade en liten flicka på 2 år, och lång väg att åka.

18.00
Fick vi komma in på ett rum! Fick en rock, och där skrattade vi på som vanligt! hade sammandragningar, men inget som jag upplevde som jobbiga. Andades igenom varje som varade i ca 40 sekunder bara.

19.10
Frågade barnmorskan mig om dom skulle tappa upp ett bad åt mig! Tände ljus där inne, hett hett vatten! Otroligt skönt. Myste med älskling som verkligen hjälpte mig när dom steg till graden värre! men de satt i rumpan, inte i magen. Och gjorde ännu inte ONT!

20.20
Så klev jag upp för jag kände att jag höll på att bli överkokt! va så varm, och satte på mig en ny rock och började att gå ute i gången med hjälp utav ett gåbord! Helt plötsligt från INGENSTANS så kände jag jordens tryck! där tappade jag nästan andan, fyfan! Skrek efter barnmorskan och bad henne göra en undersökning för att se hur läget var!

20.35
Gjordes undersökningen! Tappen va utplånad och jag hade öppnat mig 7 cm! UTAN att ha haft speciellt ont alls! Helt chockad va jag, jag bad om att få bada nu. Dom skrattade bara och sa: nu är de dags att förbereda dig för att föda barn! De va väl där omkring vi bara kollade på varandra och frös till. DÄR började de göra pissigt ont! Började andas lustgas, och skrek efter eda. Men nej, det va självklart försent!

Sen tiden mellan har jag inte någon koll på, inte Linus heller. Ont gjorde de, och så intensivt! Kändes aldrig i magen denna gång, allt jag skrek om var att svanken och ryggen snart skulle gå av! Skjut mig, de var allt jag tänkte på.

21.45
Började TRYCKET nertill komma! Och fick nu börja krysta, de tog en stund innan fröken åkte ner i kanalen helt.

21.55
Så såg dom hjässan, och talade om för mig att hon inte hade något hår! Värken efter, så kom hela paketet. Som Linus sa, Novalie bara FLÖG ut! Hela huvudet, kroppen hela stora fantastiska tjejen flög ut under en och samma krystvärk!♥ De va helt... fantastiskt!

21.59
Föddes de andra miraklet i mitt liv, de sötaste jag någonsin sett! vår dotter Novalie, en frisk och helt fullt utvecklad stor prinsessa!

Efter undersökningen så hoppade jag in i duschen, fick inga bristningar, inget stygn behövdes! Utan jag kunde kissa på en gång utan att de sved, upp och gå! (bajsade!) helt utan problem.
Mer eller mindre, en helt fantastisk upplevelse! Och från o med de jag kände som smärta så tog det knappt två timmar, och utan komplikationer eller smärtlindrning förutom lustgas! Är så stolt över mitt hjärta som hjälpte mig att hålla mig så lugn, så otrolig på alla sätt och vis.

Den här förlossningen va mycket smärtsammare under de två timmar de varade! Då allting var så intensivt (till skillnad från Wiljas) , även om den gick snabbt. Men känslan, helheten och upplevelsen kommer jag aldrig att glömma! Aldrig någonsin. När Novalie kom upp på bröstet så kände jag mig så pigg! Jag hann aldrig bli trött, utan hade en sån enorm kraft! Därav va känslan att få upp henne på bröstet så mycket mäktigare än vad jag upplevde med Wilja! Då kräktes jag fortfarande. Och de tog en stund, eller någon dag innan jag faktiskt förstod. Detta va en annan känsla på en gång, går kanske inte att beskriva!

Men såhär i efterhand! Jag har inte ont någonstans, verkligen ingenstans! Är inte svullen där nere ens. Med Wilja hade jag svårt att sitta ner i veckor! att gå, att göra saker. Lyfta etc! De gjorde ont att kissa i närmre en månad, hade alltid en vattenflaska med vatten brevid toaletten.

Jag upplevde aldrig att jag blödde mycket efteråt med wilja! Men nu inser jag, de gjorde jag. Jag har en liten tunn binda i, och de kommer som en ljusrosa flytning! inte mer än så. Hade mycket kougelerat blod igår och i fredags kväll. Men nu är allt de borta! Känns verkligen inte som jag har fött barn.

Publicerad 2012-02-26 12:43:05 i Novalie 0-3 månader,

En bild säger mer än tusen ord.


Det blir inte mycket i text, bilderna får tala för sig själv!

Underbara små barn.
Att jag någonsin tänkte tanken: Hur kan man älska sina barn lika mycket?
Det är en villkorslös kärlek! Jag är helt förälskad, från första stund.
Ska berätta mer om det när jag skriver ner min förlossningsberättelse!♥

Publicerad 2012-02-26 10:41:39 i Novalie 0-3 månader,

Dagen planer! <3
Det går för bra här hemma!
Lillasyster är vaken, men inte ett ljud från henne! så nöjd & så himlans fin. Wilja somnade lite senare igår vid 09, sen fick vi sova alla fram till 06 då lillan vakna och ville ha tutten. Sen gick hela familjen upp kring 08! Så riktigt utvilade har vi fått bli. Fröken syster har pussats hela morgonen, har kollat på Pippi & ätit en dunder frukost! Snart ska familjen liten ta en promenad ner till centrum för att införskaffa ett litet nöd-proviant-apotek! :D koksaltsdroppar, hostmedicin till Wilja och lite så!

Sen får vi finbesök utav min syster med Familj♥
Hittils så har vi inte känt på de jobbiga, men de är antagligen lugnet före stormen!
Jag mår hur bra som helst, och har inte ont över huvudtaget! och jag är så tacksam över den lätta förlossningen! Som man säger, efter en JOBBIG graviditet så blir förlossningen som en belöning.

Kommer börja svara på alla era frågor ikväll, så ROLIGT att ni kommit med så mycket! :) <3
Ska även sätta mig och godkänna alla underbara kommentarer som kommit in.

Publicerad 2012-02-25 23:38:02 i Novalie 0-3 månader,

Kan aldrig önska mig mera!
Blir alldeles.. alldeles full av kärlek!
Det går bara inte att förklara.
Så liten, men så förståndig.
"Min nova" - Ja älskling, det är din syster! föralltid din syster.♥

Har inte tid idag, kanske inte imorgon. Men snart så! Bara är - och njuter. I mitt bubbel just nu!

Publicerad 2012-02-25 15:39:13 i Novalie 0-3 månader,

Frågestund <3
Eftersom jag njuter här hemma med min familj så tänkte jag passa på att fråga er om en FRÅGESTUND nu! Många har frågat, så varsegoda att komma med de ni undrar över så ska jag sätta mig ner och svara på allting som jag kan till imorgon! ♥

För övrigt så har Wilja varit helt exemplarisk.. Bästa stora tjej, fan så stolt jag är över er! ♥

Publicerad 2012-02-25 13:01:43 i De bästa av Bålsta! <3,

Lilla Novalié, vår kärlek.
Vill börja med att säga tack till alla gratulationer!  ♥
Nu har två väldigt överlyckliga men chockade föräldrar hamnat på plats hemma med en bedårande liten Novalié! Känslan över allt går inte att sätta finger på, hon är äntligen hos oss! efter all längtan.
Nu saknar vi storasyster som kommer hem alldeles strax!

Lilla Novalié kom i rasande fart igår, och vi hann knappt med själva!
Haft en helt makalös förlossning och en helt underbar upplevelse, men ack inte i våra planer!

Lilla loppan va inte så liten som vi trodde!
52 cm kärlek, och hon vägde 3830 gram och kom på Beräknat BF enligt ultraljud från uppsala!♥

Kan inte tro att jag har fått barn! Inte ett enda stygn, kan kissa utan att ens känna av det! har inte ont någonstans, de är helt otroligt! Vilken förlossning, ska de va såhär kan jag göra de miljoner gånger om!

Så att föda ett litet barn kan enligt mig göra mycket mycket mycket ondare!
Ska ta och berätta mer om förloppet, och hur allting är här hemma när vi landat lite.

Än sålänge så har fröken inte gjort ifrån sig många knyst! Tussan tog tutten de första hon gjorde, äter bra och har sovit mestdels. Hörde hennes vackra stämma när klockan slog 6 imorse, fröken kunde låta hon också!

Nu väntar mamma på sin stora prinsessa!
Jag är helt salig, jag har nu TVÅ underbara, friska och helt fantastiskt fina tjejer.
Kan jag begära mer? och en helt otrolig man!
Tack Linus, du kommer aldrig förstå vilket stöd du va för mig. Jag älskar dig!♥

Publicerad 2012-02-24 23:03:07 i Novalie 0-3 månader,

En liten ängel.En liten ängel har idag landat på jorden, på mammas och pappas ettårsdag! <3 kunde vi få en vackrare present? Vi är helt tagna av denna lilla tjej, en aningen chockade! lilla Novalié föddes 21.59 efter 5 timmars värkar! Nu ska vi passa på att njuta, vår lilla skatt. Vi saknar Wilja, och vill inget annat än att få komma hem med våran skatt.

 

Publicerad 2012-02-24 10:44:47 i De bästa av Bålsta! <3,

Våran 1-årsdag, Bf+3.
Idag så är det våran ettårsdag!
Fantastiska människa, så som jag älskar dig♥
Är hemma hos Farmor Gunilla nu, så tar en gammal bild! Bara så ni vet. Dåligt med uppdatering idag, kommer ha full rulle.

Inte ett tecken på att bebis vill komma!
Flickorna mina har visat tendens på att mammas mage är en väldigt mysig plats.
Ha en fin Fredag alla! För de ska vi, pannkakor till lunch nalkas de nu ute vid Ekilla :)

Publicerad 2012-02-23 15:53:35 i Svärmors smycken.,

Smycken!
Gör lite 'reklam' för min Svärmor om man får säga det så! Inte lätt att komma ut med att man sysslar med detta till Hobby. Men då är de bra att ha en blogg-galen svärdotter som mer än gärna skryter om hennes fina smycken.
Gå in och kika om ni hittar något intressant!
Hon gör inte bara armband, utan även ringar, halsband, armband etc.
Ni hittar henne: HÄR.

Publicerad 2012-02-23 11:57:55 i De bästa av Bålsta! <3,

Tagit mig en vals!

Nu har jag haft mig en redig vals med både dammsugare & golvmopp! Nu skiner hemmet från golv till tak! Tycker snart synd om våra stackars golv, jag gör ju inget annat om dagarna än att STORSTÄDAR var eviga dag! :D Men nu är de gjort, och har alltid en lika skön känsla i hela kroppen efteråt!♥

Nu har jag två timmar till att passa på o vila innan lilla månstret kommer hem från förskolan!

Föresten! ni som längtar, alla mina sammandragningar & förvärkar är borta med vinden! :D
De blir nog aldrig bebis här inte.

Publicerad 2012-02-23 09:29:10 i De bästa av Bålsta! <3,

Gårdagen, dagen & morgondagen!

Igår så passade jag på att ta igen lite sömn som jag missat de senaste nätterna!
Får jag lov att säga att de va en helt makalös känsla när den där huvudvärken släppte och när febern försvann från kroppen? har nog aldrig varit lyckligare! Igår så lagade mannen middag här hemma, kände mig som en prinsessa hela dagen. Efter de så tog vi oss ner till apoteket och köpte oss ett MINI apotek! Halstabletter, vitaminer i mängder. Ja och allt som behövs när dessa sjuktider härjar!

När vi kom hem kände jag mig genast lite piggare. Och ville umgås med Wilja lite!
Så vad kan vara bättre än att knåda degar och baka små kakor? Speciellt nu när lillan kommer snart! Perfekt att plocka fram när man sitter och fikar och smuttar på sitt kaffe :) Wilja blev glad, och mamma likaså.

Det här med övertid har lugnat sig, just nu tror jag andra tycker de är jobbigare att vänta än jag! :D
Bara jag inte är sjuk, då är de lugnt. Imorse så vaknade vi strax efter sju, och ALLT wiljas slem hon haft, snor, whatever hostades upp i tre omgångar! vet ni hur GLAD hon blev efter? Mamma borta!! sen peka hon på halsen. Sen sa hon också: Näsan mamma, borta!♥ Ja gumman, allt dumt snor som täppt igen allt är nu BORTA! Nu kanske vi kan få bli friska?? Snälla!!

Imorgon är det en SPECIELL dag för oss alla! En makalös dag♥
Imorgon är de 1 år sedan jag frågade 'chans' på min prins... efter månader av längtan, så vågade jag äntligen fråga om han ville bli min. Vet ni va jag fick till svar?: Vah? ah... - vände sig om och fortsatte att sova! Har jag sagt att han är världens ocharmigaste nattetid? De visste jag dock inte då! ;) ♥

Med andra ord så firar vi ett år TILLSAMMANS! och sen är det Elliots 2-årsdag.
Och en till speciell speciell sak.
NOG OM DET! Tids nog. ♥

Publicerad 2012-02-23 08:15:24 i New in - barnshopping!,

Hemklickat till storhjärtat.
Till er besvikelse så uppdaterar jag även denna morgon utan att ha fött fram en liten prinsessa!
Men ett STORT Grattis till kungafamiljen som fick en liten riktig sessa denna natt :)

Nu är de ju så att Wonkan vår blir 2 år nästa månad! Och eftersom hon verkligen badar blans leksaker, så har mamma nu klickat hem en uppdatering! allt från Zara, h&m till lindex.
NU LÄNGTAR VI TILLS ALLT FINT KOMMER! ♥

Igår så va de vilans dag för Mamma!
Ska lämna Wilja på förskolan nu, skriver en uppdatering sen när jag kommer hem.

Publicerad 2012-02-22 10:40:32 i Gravid med lillasyster<3,

MVC Kontroll, BF+1
Hjärtljud: 125 (Sist 130)
Blodtryck: 125/80
Järnvärde: 112 (Sist 111)
SF-Mått: 37(!!) (Sist vecka 38+0 36)
Huvudläge: Fixerat

Efter kontrollen så visade de sig tack och lov att de bara är dumma herr sjuka som kommit och invarderat min kropp! Gick även igenom vad dom hade skickat från akademiska!
Tydligen så har jag en buktande vattenhinna, och är öppen 3 cm i omkrets! Men har 2 cm kvar av tappen. De gjorde mig inte speciellt klokare! Men DÄRAV blödningen. Kunde dom bara inte förklarat de på plats? Känner mig lättad efter kontrollen, och jag har verkligen jordens bästa barnmorska!
Nu ligger jag i sängen, och ska sova. Vila! Sen väntar jag på samtal till efter 14, hoppas hoppas hoppas.

Publicerad 2012-02-22 08:29:10 i De bästa av Bålsta! <3,

Katastrof
Åh snälla.. ge mig vår & sommar

Jag höll på att slita av mig allt hår jag har på huvudet inatt!
Sova, vad är det? tror jag sovit 10 minuter åt gången, sammanhängande sömn max 2 timmar denna natt. Wilja har varit förjäklig, stackars älskade! hon måste verkligen känna på sig hur jag är just nu.

Jag är så innerligt ledsen! Huvudet bara bankar, en kopp kaffe nu och hoppas att de känns bättre.
Febern håller sig i, men är strax över 38 bara. Så den va högre igår/inatt.
Snart ska jag ner till Barnmorskan på kontroll, hoppas att allting ser bra ut. Vill bara vila & må bra nu.
Inte nog med att jag har ont som de redan är, så kom det här som ett paket på posten!
Känns förjäkligt :(

FAN vilken gnällblogg detta blivit, jag ber om ursäkt.

Publicerad 2012-02-21 23:10:34 i De bästa av Bålsta! <3,

Mår skit!
Pricken över iet, verkligen.
Har precis kravlat mig upp ur sängen, har legat konstant sen efter middagen! Började få så otroligt ont i kroppen, fingrarna har bara dunkat och har inte kunnat sluta händerna. Har väntat in i de allra sista för att gå och kissa, för de gör förjäkla ont när jag ska röra på mig! Har legat still i samma position för att minimera varje jäkla rörelse! Molande jäkla huvudvärk och alvedonen hjälper inte mot skallen eller kroppen! NU tempade jag mig, hej och välkommen dumma jäkla feber! 38,4. Ta och försvinn!

Hur ska jag orka med dig nu? jag orkar knappt med vardagen som den är, nu kom du på besök. Och halsen trilskas, känns som jag ätit taggtråd till middag. PÅ det så vaknar Wilja var 30:e minut och skriker mamma. Då får jag sätta mig där med henne, för hon vill upp i famnen och att jag ska 'bära' henne, (fast vi sitter) så somnar hon. Sen får jag lägga ner henne igen! Känt om hon är varm, men inte. Åh, låt mig bara va! Så känner jag nu.

Låt mig ligga och sova i hundra år, låt mig vara helt själv utan en kotte tills att detta är över.
Hur fan kunde jag gnälla när jag va gravid med Wilja, hur fan VÅGADE jag gnälla! Jag har haft ont VARJE dag nu i över 20 veckor, varje jävla dag. Jag skiter i det här snart!

Publicerad 2012-02-21 15:38:33 i De bästa av Bålsta! <3,

Wilja & Cupcakes!Underbara, fantastiska VÄDER! Blir så glad i hela kroppen♥
När jag hämtade Wilja från dagis så värmde solen mina kinder! 7+ ute och snön smälter bort, så mysigt! fick ett rus genom hela kroppen. Äntligen mot varmare tider! Som jag längtar.
Jag och Wilja har sysslat och pysslat här hemma! :) Baktider, mysigt. Älskade unge!
Nu blir de att förbereda middagen tills hjärtat kommer hem.

Blir inte ni såhär extra glada när solen tittar fram?

 

Publicerad 2012-02-21 13:02:22 i Extensions,

Extension nr 2 på Päivi.
Typ aj min stackars stackars rygg!
Men den som är dum nog o tar på sig saker, får nog skylla sig själv! :D
Päivi har iallafall bytt ut sina gamla extensions och satt i 100 st nya. Hon hade operation: Ta ut alla slingor själv igår, som gick sisådär! Så vi kämpade i en timma innan vi fick ut allt vax, och sen i med de nya. Har alltså stått upp.... liiite för länge!
Dagens lunch har nu intagits, SOFFLÄGE i 30 minuter innan de är dags att gå till dagis & hämta sess.

Publicerad 2012-02-21 09:31:17 i De bästa av Bålsta! <3,

Tantjäkel.
Phu! Efter en natt med en grinig tjej så är maman i huset rätt mör i kropp & själ måste jag säga!
Idag lämnades de iallafall en glad liten tös på dagis, första gången på en vecka! hon bara sprang in till alla leksaker & barnen, så kul att hon trivs så bra!
Gled vidare ner mot affären, då menar jag verkligen GLED! Jävlar va halt de är ute.

Väl inne på hemköp så vill jag slå ihjäl en gammal tant, ursäkta mig!
Men hon brast:"
MEN HJÄLP VILKEN STOR MAGE, DU MÅSTE SPRICKA SNART! De va dags redan förra veckan va???"
Ne du lilla gumma! Jag vet att jag är kolosal, men håll truten stängd.

Nu sitter jag här med bryn & fransfärg!
Inpackning i håret, nu blir de att röja av lite smått här hemma. Sen kommer Päivi för en extensions!
Sen hämta tuss från förskolan. Effektiva dagar nu gillar jag, så slipper jag tänka.

Föresten, vill inte hota dig vackra bebis eller nått!
Men kommer du inte idag, så lovar jag dig att Pappa kommer strejka med veckopengen!! :DPublicerad 2012-02-21 07:48:25 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 41, 41+0! Färdigbakad bebis <3
Nu har vi kommit fram hit, till den dagen som vi väntat på så oerhört länge!
Den 21:a februari, och vi som trodde vi skulle få ha dig i våra armar för flera veckor sedan♥
Idag går mamma in i vecka 41, 41+0! Och lilla du är förmodligen så färdigbakad som du bara KAN bli!
Men visst är de varmt och mysigt?
Passa på att vila därinne. För snart ska vi gå igenom en resa som jag iallafall sent kommer glömma!
Men vi längtar så efter dig nu flicka lilla.

Mamma orkar snart inte vänta, även om man tror att: Nu är de nog! Så finns de alltid alltid lite till där bakom. Jag undrar så vem du är nu! Jag är så nyfiken på vem du är lik! Är du lik Pappa? Har du Pappas fina drag? Liknar du din syster något? Hur stor du är! Just nu snurrar miljoner tankar, och jag bara önskar mig så innerligt att du vore en PUNKTLIG bebis och kom på beräknat! ♥ Men tjii fick jag, och ställer nu återigen mig på att få gå in på övertid.

Ni som hängt ut från när Wilja låg i magen vet att dessa 11 dagar efter BF va bland de värsta i hela mitt liv! Så håll nu för öronen, här kommer de vankas spya & gnäll.
Stackars min fina Linus! snart är de över, snart snart snaaart slipper du hjälpa mig upp från soffan♥
Och snart får du snosa på din lilla tjej som du längtar så efter! De lovar jag dig.

Publicerad 2012-02-20 22:03:56 i Wilja 17-24 månader,

Kidnappad!
Du ditt hemska trots, ta och försvinn och lämna tillbaka min dotter!
Åh hujedamig... Jag känner inte längre igen den lilla flicka som en gång kallades för Wilja! eller ja, VILJAN har verkligen gjort sig påmind. Men min snälla lilla flicka är som bortblåst! Sedan i helgen så har hon varit som förbytt. Simon sa de när han lämnade henne, att ett sjuihelsikes humör hade växt fram. Och att ungen nästintill blivit ondskefull! Fortfarande i samma vackra lilla skepnad, men med ett hjärta av sten! (skämt åt sido).
Va i tusan hände! Min lilla fröken blir numera så arg argarg... För minsta lilla, dockan sitter inte - då testar man att bita på den! slita i håret, kasta den i golvet. Mamma kommer inte tillräckligt fort med vatten - Då biter man sig själv de hårdaste man kan i fingrarna och stampar i golvet!

Man blir inte buren vart man vill, då är de skrikorkester tills ungen bokstavligen nästan kräks för hon skriker sådant! Hon ger sig inte - men inte mamma heller. Där är vi nog lika jävla envisa båda två! Och de ger nog trassel. Men när de gäller sånna saker som hon VET är fel, eller som hon VET att man inte gör. Då finns de inge botten i mig heller, då ger jag mig tusan inte. Rätt ska vara rätt! De måste hon lära sig.

Men de är fortfarande så jobbigt och det verkligen skär i hjärtat att se henne så förbannad, ledsen även om jag vet att de bara är för stunden. Men det går inte, måste vara konsekvent! Hoppas de går över, och hoppas att de har samband med att vi varit dåliga så länge nu, trötta, feber hit & dit, ögonen. Ja, att allt hör ihop!

Hon känner nog av att jag är på bristningsgränsen också, förbannar sig över att jag må vara den tråkigaste som någonsin gått i ett par skor. Så jag förstår henne! Hade också varit arg på mig.


Men, glöm aldrig! Att mamma älskar dig så, så mycket.

Publicerad 2012-02-20 14:44:45 i New in - barnshopping!,

Nära döden upplevelse!


Som ovan! Jag ångrade mig redan när jag gick halvvägs, jag har gjort något som jag inte gjort på läänge. Jag tog vagnen och gick dessa 1.6 km med Wilja ner till Centrum på iiisbanan! haha, nedrans va duktig jag kände mig när jag kom fram!!♥ Dock så känner jag nu att: ajaj, de borde jag inte ha gjort! Mitt bäcken strejkar totalt med Mama. Blev inte lika hurtigt påväg hem, utan vi tog bussen! ;) Stannade utanför och lekte i parken! Såg på Wilja hur roligt hon tyckte de va att vara ute så länge med mamma och faktiskt leka! nu längtar jag ännu mer tills jag kan göra det obehindrat!

In på Lindex iallafall och köpte lite nödvändiga saker till Wilja! Har blivit så mycket till bebisen nu, och Wilja är den som verkligen BEHÖVER kläder i större strl. Allt detta nu i 86, perfekt nu i vår!
Så fina saker dom fått in, vill in på H&M nu också såfort jag kan. De skriker efter tights/tröjor för Wiljas del! Som tur är fyller ju fröken 2 år alldeles snart! önskelistan kommer enbart att bestå av kläder eller presentkort! Leksaker har hon till förbannelse, men attans så dåligt med kläder! Bara POFF, så har hon behövt så mycket från att ha HUR mycket som helst. Blir en ordentlig rensning i garderoben!

När vi kom hem så värmde vi på lite sen lunch och en kopp varm choklad till Emil! ♥
Både mamma & wilja sov inom 30 minuter, och har sovit i 1½ timma. Nu har vi ätit lite mellis & frukt! Inväntar Linus, som han är saknad när han är borta! Snart får vi njuuuuta de 10 dagarna med honom hemma, även om HAN lär klättra på väggarna! så ska JAG njuta :D

Publicerad 2012-02-20 08:21:51 i De bästa av Bålsta! <3,

1 Dag kvar! <3
Sitter och väntar på samtal från barnmorskan nu!
Ringde in nu på morgonen, missade ju tiden jag hade i fredags! Så ska se till att jag får komma in på en ny kontroll. Nästan 2 veckor sedan nu, så kan bli spännande & se om detta blir den sista eller inte:)
Solen skiner ute och gör humöret lite lättare känner jag. Ska in en sväng på Lindex också hade jag tänkt.

ÅH , verkligen längtar tills den dagen då jag vågar mig in med tåget till stan igen!
Känner mig rätt så jäkla låst här i Bålsta nu må jag säga. Att ta mig med vagn, en 2 åring och HÖGGRAVID in mot stora staden känns aningen riskabelt må jag säga! ;)

Imorgon är de den dagen vi väntat på sedan vi fick reda på att lilla bodde i magen!♥
De känns som igår, men samtidigt som de va flera år sedan.Publicerad 2012-02-20 07:42:23 i De bästa av Bålsta! <3,

Den nya soffan!
Oh så himlans härligt!
Den ack så STORA soffan står på plats, men äntligen får vi alla faktiskt stjärterum!♥ Wilja är som en liten prick i soffan! Likaså jag, haha.

Nu blir de att klura ut bordet, om vi har en annan lösning! De där såg ju inte riktigt bra ut! hmm.
Natten va väl sådär för oss alla! Wilja har vaknat hela tiden känns de som, och varje gång jag har vaknat till så har jag blivit pigg & önskat mig morgon! :D nu när vi väl är vakna, ja då vill jag bara sova.

Väntar på att ringa farbror Doktor! Wiljas ögoninflammation har inte riktigt släppt taget.
Vi tvättar & tvättar! de är inte så jätte allvarligt & har aldrig varit, men de är nog riktigt irriterande & jobbigt för henne. Dag 6 med skiten i ögonen nu!
Hur hade ni gjort?

Ingen bebis inatt heller!
Men idag är det dagen då jag gissat att fröken öppnar sina stora blå! :D
Den 20/2 och
50 cm lång, 3550 gram♥
De lär jag få hoppa upp & kyssa mig någonstans om! hon har de bra där hon är helt enkelt.

Publicerad 2012-02-19 18:55:39 i De bästa av Bålsta! <3,

Första tårarna.
Idag så kom nog mina allra första graviditetstårar..
De bara brast när hjärtat kom hem! Har haft en sån ständig molande värk där nere sedan imorse, och jag bara orkade inte! Alvedon kan ta och kyssa sig i röven. Har inte värkar, ingenting sånt! utan bara en kraftig smärta down there som håller på att göra mig galen. Det och samband med att ha haft en dotter som inte velat veta av mig under förmiddagen gjorde sitt! ♥ Efter att få gråta ut mot den bästa, så lättade de lite. Och mitt lilla hjärta är glad på mamma! Så då är jag glad igen.

Linus gick och beställde Pizza! Så nu har vi ätit en riktig söndagsmiddag!
Snart kommer min fina svärmor och tröstar mig lite. Linus och svärfar ska åka iväg och hämta hem den nya soffan! :D iiih, så härligt.
Jag hoppas på en bättre dag imorgon!♥

Publicerad 2012-02-19 18:38:53 i Wilja 17-24 månader,

Björnen sover!
Mitt egna lilla charmtroll ♥
Lik Pappa, men söt ändå! eller vad säger man?
Hittade den sura lilla ungen på golvet! Tyckte de blev lite tyst. Wilja har varit på världens sämsta humör sen hon kom hem, och ingenting va speciellt roligt! men efter en liten powernap så blev livet genast mycket roligare & den efterlängtade Linus kom hem igen.


Publicerad 2012-02-19 10:55:31 i Dagens Mama,

Dagens Mama!
Vill bara säga tack till er alla som klickar in här, lämnar era kommentarer! Just nu kunde dom inte betyda mer än vad dom gör. Helt otroliga är ni alla!
Dock känner jag mig verkligen less idag, läser era kommentarer men att svara.. Det kommer jag göra så småningom! Idag är jag bara låg, riktigt låg! är trött på de här, är trött på att gnälla.
Vill inte ha ont längre! Samtidigt som jag vet att det är värt precis allting!

Vill bara att ni ska veta att jag är så oerhört tacksam! ni klickar er in här, önskar oss lycka till när det väl är dags.
Just nu så känns mitten på mars..... ja, förjävligt! och de känns som hon aldrig kommer komma!
och de blir ingen igångsättning förens i MAAAAAAAARS! tänker bara på de, hujedamig!

Publicerad 2012-02-19 09:17:16 i Gravid med lillasyster<3,

Tack fina Farmor!
Kolla vilken fin & underbart söt liten koft/bolero som farmor har stickat! ♥
Nu är hjälmmössan på gång, och jag hoppas den snart blir färdig! så nedrans sött så jag dör verkligen.

Morgonen började efter en kämpig natt!
Detta såg jag på min facebook när jag vakna... Att du alltid är så charmig älskling! :D

"Blundar man så låter de som ett helt logement som snarkar men kollar man så ser jag bara dig! :) hur mycket kan en tjej snarka egentligen?!?♥"

Ja en liten liten människa med noll plats kvar i kroppen, tryck och press överallt! klart FAN att jag snarkar ;) Så linus hade buffat på mig hela natten, men jag har inte vaknat. Förvärkar inatt igen dock! 08 så gav jag upp, upp och plockade lite. Blev genast bättre! Frukost har ätits, de har rensats! Snart ryker våran soffa och nu blir jag sofflös fram till kvällen! Wiho eller något.

WILJA KOMMER HEM VID 12, Längtar så jag dör!

Publicerad 2012-02-18 23:54:30 i De bästa av Bålsta! <3,

Vad i helvete hände?!
Okej, vad i helvete hände lixom?!
Har varit lite öm i ben & fötter idag, men inte tänkt på det. När byxorna åkte av så stod jag och stirra med STORA ögon på mina ben som nu förvandlats till STOCKAR! mina vrister går inte ens att skåda, så svullna är det. Och de läskigaste va när strumporna åkte av! Mina fötter är större än störst! Ser ut som jag har skaffat mig SVULLNA 41or och tår lika tjocka som vårrullar. Vart försvann mina nätta små 36or, borta med vinden! Typ AJ! Det ser helt hemskt ut, nästan lite brutalt.

Har ni fått så? bara POFF så har allt vatten i världen funnit dig!
Hade aldrig detta med Wilja, så har inget att jämföra med. Men de ser inte klokt ut!

Antar att trippen till Barkarby gjorde sitt för mig idag!
En sväng på Ikea, åt en trerätters!^^, skagen till förrätt, KÖTTBULLAR till middag & chokladmousse till efterätt! haha, gourmé, eller hur? sen har vi äntligen köpt kakel till köket! Kan bänkskivan bara komma nuuu?

Åkte sen till svärföräldrarna och stannade på kaffe & massa mys! Linus bror Lucas va där också, så de va roligt att ses :) fick med mig världens sötaste kofta som farmor stickat hem! Ska ta kort på den imorgon♥

Har även städat ut heeela förrådet då våran nya soffa kommer imorgon! YEY :D Äntligen får vi mer plats. Jag och linus kommer inta en varsin divan med stort stort stort nöje. Imorgon så blir de full rulle, mammas PRINSESSA kommer hem igen! Linus ska på möte & sen på match! så jag och fröken ska aktivera oss bäst vi kan hela dagen. Blir nog en storstädning har jag på känn! ett litet ryck sådär.

Nu har jag intagit sängläge med fötterna HÖGT upp i luften!
Tackar för ännu en dag, och som gravid. Jag bara älskart nu! ;) ♥

Publicerad 2012-02-18 13:50:47 i Bara Patricia,

Jag är dig evigt tacksam!

Jag älskar er alla mina tre runt jorden tusen gånger och tillbaka!♥
En bild på våra våra ringar, och en bild på halsbandet som Linus fick av mig på alla hjärtansdag!

Kan aldrig bli mätt på kärlek från er.

Sista dagarna har Linus visat mig vilket otroligt starkt stöd han är för mig när det är tufft! Han har funnits där, pratat, lyssnat! Vi har blivit vettskrämda båda två, men varit ännu starkare tillsammans.
Du är en helt otrolig plastpappa, och du kommer bli en helt fantastisk Pappa!

Våra tjejor. Du gör mig hel, du gör så att jag orkar lite till! Du får alltid mig att känna mig speciell.
Tack!♥

Publicerad 2012-02-18 11:32:16 i De bästa av Bålsta! <3,

Stiffler aka Linus?
HAHA! förlåt älskling, kan inte låta bli! ♥
Jag har fått in ett par kommentarer där folk tycker att Linus påminner om Seann William :D Aka Stiffler i american pie! ;) Tycker ni er finna några likheter? nu hittar jag inte världens bästa kort på någon utav dom! men i överlag. Finns de likhet?

Publicerad 2012-02-18 10:00:33 i De bästa av Bålsta! <3,

Brakfrukost, de är jag värd.
Här hemma så satsa vi på en mysfrukost bara vi!
Värmde på baguetten i ugnen så den blev alldeles färsk & god♥
Har även hittat de godaste pålägget någonsin! En BREDBAR briéost, alldeles mjuk och rund i smaken! Köpte den igår, och den är verkligen himmelsk!

Idag blir de bara lugnt, men mot kvällen så kanske jag och hjärtat åker till Kista och går på bio!
Vore himlans mysigt. Bara få rå om varandra.

Publicerad 2012-02-18 09:18:17 i Gravid med lillasyster<3,

När kommer lillasyster?
Vi har ju fått tre olika datum, så ska bli så spännande o se när hon faktiskt är färdigbakad.

21 Februari, 24 Februari & första UL 1 Mars.

Den som är närmst den RÄTTA gissningen få något fint som jag ska knåpa ihop!♥

Februari:
14/2: Mandy 2960 gram 48 cm
14/2: 3600 Sofia
14/2: Karolina 3545 gram 50 cm
14/2: Linnea 3135 gram 46 cm

15/2: Malou 3150 gram 49 cm
15/2: Katinka 2960 gram 47 cm

16/2: Rebecca 3200 gram 48 cm
16/2: Jessica 49 cm lång 3380g
16/2: Denise 46 cm 3050 gram
17/2: Michelle 49 cm 3271 gram
17/2: Tant Joey

18/2: Nilma 3250 gram
18/2: Emma

18/2: Marie 3230 gram 50 cm

19/2: Em 49 cm, 2967 gram
19/2: Jennie 49 cm 3550 gram
19/2: Hannah 50 cm, 2900 gram
20/2: Matilda 48 cm 3700 gram
20/2: Sofia 3400 gram 49 cm
21/2: Caroline 49 cm 3450 gram
21/2: Viola 3150 gram 49 cm

22/2: Sara 47 cm 3320 gram
22/2: Johanna 3120 gram
22/2: Li 49 cm 3100 gram
23/2: Mia 3440 gram 58 cm
23/2: Linnea 4100 gram 52 cm
23/2: Mia 3120 gram 49 cm
23/2: Lovisa 3124 gram 48 cm
23/2: Sandra 3325 gram
23/2: Johanna 47 cm 3030 gram
23/2: Madde 48 cm 2890 gram
24/2: Josephine 3395 gram 50 cm
♥ 24/2: Therese 24/2 3455 gram 48 cm

♥ 23/2: Emelie 47 cm 2921 gram
♥ 25/2: Sanna 48 cm 3150 gram
♥ 25/2: Evelina 49 cm 3450 gram
♥ 25/2: Hannah J
♥ 26/2: Tina 3050 gram 48 cm

♥ 26/2: Carro 50 cm 3410 gram
♥ 27/2: Mica 48 cm 3050 gram

27/2: Ida 3150 gram 49 cm
♥ 28/2: Gudmor Mimmi: 49 cm 3200 gram
♥ 28/2: Sandra 3370 gram 50 cm

♥ 29/2: Ida 49 cm 3460 gram
28/2: Jenna 3560 gram 49 cm
♥ 29/2: Carro
29/2: Jenny 3650 gram 49 cm

Mars:
♥ 1/3: Sofia 48 cm 3250 gram

1/3: Lea 3600 gram 50 cm
1/3: Sandra 3320 gram
♥ 2/3: Li 49 cm 3100 gram
3/2: Isabell 3220 gram 48 cm
3/3: Hannele 2750 gram 49 cm
♥ Nathalie: 48 cm 3350 gram
Sandra: 49 cm 2980


Så himlans roligt med era gissningar! och som de flesta gissar på, så tror ni att de är en liiiiiten tjej i magen! De återstår att se. Jag ska våga mig på min egna gissning.... Oj!

20/2: 50 cm lång, 3550 gram

Publicerad 2012-02-18 09:12:00 i Bloppis,

Soffa från Asko, 2500:-
Vi tänkte nu sälja vår soffa från Asko möbler, 3 sits. Den är i ett ljusbeige lite grövre tyg.

Med två stora dynor istället för 3. Soffan är 2 meter, och är 82 cm djup. Otroligt bekväm att sitta & ligga i. Inga skador eller permanenta fläckar på den! har bevarat den väldigt väl.

Vi har även en två sits som tillhör 3:an, men en liten deffekt under tyget på ena armstödet! Den får ni med för 1000:- om ni vill. Det är ingenting som syns eller hindrar funktionen på soffan, utan det blev ett tryck på armstödet under flytt utav soffan! (klädseln till den soffan bör tvättas då den stått nere i förrådet sedan i September).

2500:- kan disskuteras vid snabb affär! MÅSTE HÄMTAS SENAST SÖNDAG 19/2 då vi får hem en ny soffa men ingen plats kvar för denna.

Soffan/sofforna finns att hämta i bålsta.
Med vänlig hälsning!

Publicerad 2012-02-18 08:52:02 i De bästa av Bålsta! <3,

Som ett paket på posten!
Åh, idag skulle mamman i familjen vilja vakna upp till ett STOOORT och mjukt paket levererat från Odd molly!! ♥ Känns som de skulle sitta riktigt fint. Få hoppa ner i denna underbara mjukisdress, som en smäck! Det värsta är att butiken nere här i Bålsta säljer denna dress för HALVA priset(!!) likaså koftan har dom fått in. *hjärtsnurr!*

Morgonen började innan 8 för mig här! Vaknade, stel som en liten gris sprang jag på toa! Bytt binda.
Ursäkta för vidrig info, men jag läcker! och vad fan de är, de är en annan fråga. Ser inte mysigt ut!
Och slemproppen verkar det inte vara. Huja, iallafall.
Morgonen har börjat med ett glas Cola! wtf?! Tror aldrig jag har svept ett glas. Men idag va de förbannat gott ska jag tala om för er, de satt fint!

Pratat med Simon imorse, Wiljas ögoninflammation är kvar! så blir de inte bättre under eftermiddagen så åker han in med henne så får hon antibiotika! Mammas skrutt♥ Saknar henne till tusen, känns som jag varit så himlans stressad sista dagarna och lixom inte hunnit med något. Lilla fröken bus, du är värd att få all all all all kärlek i hela vida världen! Men imorgon så, då ska du bli bortskämd!

Dagen har inte en enda plan! Rätt skönt måste jag säga :) men ändå liiite rastlös! Nu vill jag ha saker att göra, så jag slipper tänka & fundera. Allra skönast så! :D

Hoppas ni har en fin Lördag alla, och tusen tack igen för era peppande & värmande ord!
Ni skulle bara veta vad de betyder när ni lämnar en liten kommentar.

Att ett så litet ord, kan göra någon så glad! Tack vare er så ser jag faktiskt fram emot denna dag.

Publicerad 2012-02-17 19:12:30 i Gravid med lillasyster<3,

Då sitter man här igen.Efter sex timmar på Akademiska så är vi återigen hemma, utan ordentligt svar! Vilket gör mig tokig.
Barnmorskan vi träffade på igår, vill jag strypa lite lätt må jag säga. Kom in på undersökning vid klockan 13.00, och läkaren kunde inte konstatera om det var vattenavgång eller inte. Hon såg ingenting, men bindan va både 'blöt & färgad. Fick en ny binda, och skulle gå omkring med den fram tills nästa undersökning vid 16.00 då jag skulle få träffa en annan läkare!
En igångsättning kan ju inte ske om vattnet inte gått, vilket jag självklart förstått. Tappen va mjuk och redo, men inte öppen! Efter det andra besöket så är dom fortfarande lika osäkra på vad de är som hände igår! Varför jag blödde så som jag gjorde. Lillan har nu iallafall fixerat sig! (en positiv sak!) Bindan var återigen blöt, och färgad. Men vattnet tros inte ha gått! Fin mängd fostervatten kring liten, vilket glädjer mig. Men nu har dom varit inne och grävt i mig x antal gånger med dessa sterila verktyg! och jag är helt öm. Känner mig bara gråtfärdig, och varför de kom så mycket blod och VART ifrån vet ingen!

Känner mig rätt runtskickad, och är fortfarande lika orolig! Om inte värre, vad var de som hände?
Som Linus sa, man känner sig rätt låg.. Som om något har hänt, fast ändå inte! Det viktigaste är att skruttan mår bra, och det gör hon ju. Men man hamnade i någon slags chock igår, och sen fick den barnmorskan oss att verkligen bli förberedda på igångsättning!

Nu är vi hemma, i väntan på värkar! Och börjar jag blöda igen måste vi åka tillbaka till uppsala.
Känner mig bara låg, inte ledsen! Är jätte glad, samtidigt så har väl allt som hänt lagt sig och jag är tröttare än någonsin just nu. Tänker bara på om något kommer hända! vi har ändå en TIMMA in till uppsala! Och i detta väder? då tar de sin tid. Tänk om, tänk om. Så går mina tankar nu! Sammandragningar som inte blir bättre eller sämre, nu är det verkligen bara att ta de lugnt.

Vill tacka till er alla som lämnat så fina kommentarer! Känner att jag ska svara på dom så snart jag orkar, men ikväll så blir det bara soffläge och en massa ompyssel. Ledsen Patricia!

Publicerad 2012-02-17 09:24:04 i Gravid med lillasyster<3,

Allt bara försvann & svartnade.
Kanske de sista bilderna på den stora stora magen..♥
Igår vid klockan 22 så fick jag ett sms av min svärmor, där frågade hon hur läget va! och om hon kunde åka iväg idag på förmiddagen. Jajjemen, inga konstigheter skrev jag tillbaka! 10 minuter senare när vi ligger i sängen så känner jag hur de bara blir alldeles blött och de bara rinner från mig! - där gick vattnet fick jag i tanken. Men när jag kollar ner, så ser jag att det är rött, och inte vatten! Det bara rann blod ur mig! Kände hur allt bara försvann och en klump kom i magen. Sprang till toaletten, där fortsatte det att rinna! Skakade, linus står brevid med mobilen och ringer till förlossningen! Ombedda att ringa ambulans på en gång, men eftersom det var totalt snökaos så bestämde vi att det tar längre tid för dom att hämta oss i bålsta och tillbaka till Uppsala! Så vi satte oss i bilen såfort Gunilla kom hit.

Väl framme så är jag skärrad, och under hela bilresan så fanns de hemska tankarna, att något riktigt fel hade hänt. Såhär ska det inte va! De förbjudna började bara snurra, och där släppte den första chocken och tårarna bara rann! Linus va lika rädd han, men fokuserade på att inte köra av vägen! Va isbana hela vägen till uppsala och snön bara vräkte ner!

När jag kom in så va alla förberedda, de rann inte längre! Utan de kom lite blod vid sammandragningarna som kom, men inte som 'locket' som släppte här hemma.
På med CTG, och där hör vi de ljuvligaste i hela världen! Lilla skruttans hjärta tickade på så fint! Och mina sammandragningar va täta, men gick inte upp över 60 på skalan. Så helt under kontroll!

Stannade kvar i 2 timmar för kontroll, precis innan vi fick åka hem så kommer en barnmorska in och säger att vi får ett rum om vi vill. För det va antagligen vattenavgång! Men medans så brast ett blodkärl, därav den kraftiga blödningen! Där stod vi, helt stumma! skratta eller gråta efter allt som hänt?
Men eftersom jag inte hade några värkar så ville vi hem till Wilja och ordna det sista! Lämnade henne i chock, och allt blev så fel.

Så nu vid 13 så ska vi på bedömning, om det blir igångsättning eller inte!

Dessa tankar som for, denna rädsla.. Det är de absolut värsta jag känt i hela mitt liv! Jag har aldrig varit så uppgiven, så förstörd. När all kontroll bara försvinner från dig, och allt du kan göra är att: hoppas! Hoppas att allting fortfarande är bra, att fortfarande få höra de där lilla hjärtat. Eller känna dessa sparkar! Min lilla flicka, jag älskar dig så! Har aldrig hållt dig i min famn, men du finns i mig! Och är en av de största delarna av mig♥

Publicerad 2012-02-16 19:37:08 i De bästa av Bålsta! <3,

Gnäll Morsan!
Åhw, idag har mammsen haft en gnälldag! Men jag tänker inte ursäkta mig, med all rätt just nu.
Älsklingen kom hem och underlättade dagen till tusen! Hämtmat från thaien, ♥ så gott! Wilja låg och sov en sen lunch så vi fick äta i lugn och ro.
När fröken vaknade så hade vi en gnällig tjej här hemma i ca 2 timmar! Ingenting passade, förutom att jag skulle bära omkring på henne. Kan lova att de känns nu! attans alltså. Linus skulle iväg och träna, men beslöt sig för att vara hemma med oss! TACK hjärtat. Sen har jag sprungit upp & ned till tvättstugan! phu, allt är tvättat & klart. Två maskiner körda här hemma! Och tvättkorgen är tom. Älskart!

Ikväll blir det mys med Wilja för imorgon åker fröken till Pappa.
Den här helgen ska jag sova sova och sova lite till, så känns det. Verkligen vila upp mig, känner mig mörbultad & trasig! Imorgon förmiddag är det dags för en kontroll hos barnmorskan.
Önskar innerligt att de är de sista besöket!

Men känner jag mina barn rätt, så är även denna tös ENVIS! Vilket resulterar i en härlig övertid! ;)
Och efteråt, kommer de va värt dessa dagar över 10 gånger om. Men nu? Så UUUUUT med dig!

Publicerad 2012-02-16 15:20:23 i Gravid med lillasyster<3,

Som en gummiboll....
Gummibollen idag!
Ja, man blir ju inte direkt vackrare nu. Hyn är katastof, naglar, katastrof, kroppen, KATASTROF!
20 kgs viktuppgång, jajjemen! It feels.
Att jag bara gick upp 8 med Wilja, vilken jäkla lättnad! Väger dock lika mycket nu som jag gjorde med henne. Men denna gång KÄNNS 20 kg i knän, rygg & allt därtill. Det är många kg på 9 månader! huja.
Nu blir de att svettas sönder! ska träna som en jävla blådåre!

Äsh, jag har ryckt upp mig! De är bara att leva med de ;)
Så har tvättstugan nu! rensat ut allt som ska tvättas, lakan etc som tar tid att torka här hemma.
Snart kommer hjärtat hem, då känns de lite lenare där allt de ledsna sitter! Han får mig på bra humör, alltid. ♥ Wilja har äntligen efter hela dagen varvat ner och krypit ihop i soffan till Emil! Hon som alltid, alltid sover innan 12. Tur att vi har helg nu, och att vi är hemma från förskolan!♥

Publicerad 2012-02-16 13:50:23 i Bara Patricia,

Jag är ur funktion.
Jag känner verkligen hur min kropp är ur funktion, humöret ligger nere på botten också.. Jag försöker att andas och tänka positivt! Jag är bara så trött hela tiden, och jag tar varje tillfälle i akt som jag kan till att sova.

Igår så sov jag både på dagen, fått en ordentlig sömn nu inatt! sov yttligare en timma imorse när Wilja satt snällt och kolla på barnprogram, det händer aldrig! Va medvetet borta, om ni förstår vad jag menar.
Wilja har inte velat sova ännu, men jag är helt slut och återuppstod nyss från de döda igen! vilket innebär att jag legat på soffan med halva ögat öppet och vilat i över timman. Men jag känner mig ändå mer död än levande!

Wilja är hur snäll som helst, de är hon verkligen! Samtidigt är hon gnällig för att ögonen kliar, febern är tack och lov helt borta! Men jag bara orkar inte upp och aktivera! Jag bara orkar inte gå omkring och känna den brinnande jäkla känslan mellan benen! Såfort jag går bränns de de där nere.

Ska inte klaga, försöker att inte gnälla! Men det är jävligt illa att inte orka med sitt barn när man är hemma såhär! Känner mig förjävlig och har dåligt samvete så de skriker om det!
Att städa denna dag? fy i helvete, så känner jag. Wilja släpar fram, jag bara stirrar på allt. Och jag orkar inte!

Publicerad 2012-02-16 11:30:00 i Recept, mat & bakelser,

Dagens lunchtips från oss!
För lata dagar så får man äta sånt här till lunch! ♥

Knaperstekt Bacon
1 filé stekt kyckling
Ruccola
Majs
Stekta krutonger (skiva bröd i små bitar och stek i smör/olja).
Pasta
Skivad mandelpotatis

Sås

Creimfresh
Citron
Persilja
Olivolja
Vitvinsvinäger/vitlöksvinäger
Salt & Peppar!


SMAKAR HIMMELSKT!♥

Publicerad 2012-02-16 08:27:43 i De bästa av Bålsta! <3,

12 Mars (!!)
Ouff, känns som jag och den här lilla ongen har bråkat med varandra hela natten! ♥
Hon har velat skrika, och mamma har bara velat sova. Hua! Feber kom inatt igen, sen så kladdades ögonen. Men helt under kontroll! Varken sämre eller bättre än första dagen.

Fick lite sovmorgon idag iallafall :D Så har ätit en mysig frukost till en lite gladare onge! Men fortfarande gnällig, och vill ha precis allting på sitt vis! Annars blir det ett j ä k l a liv.
Vad ska man göra idag? Kallt ute! Men solen verkligen SKINER! Vill ta oss ut någonstans, bara de inte blåser. Fröken får sitta i vagnen så inget kommer i ögonen på henne! Frisk luft har aldrig skadat även om man är sjuk. Bara hon inte är ute och leker & toksvettas! Nej, så en promenad ska vi iallafall hinna med tycker jag.

Nu är det bara att sudda suuuudda bort sin trötta min & göra de bästa utav denna dag också!
Ska nog få den att gå på ett eller annat sätt.


Och ingen bebis inatt heller! Kan inte låta bli att känna mig lite besviken när jag vaknar upp, har fortfarande en molvärk.. Men ingenting har skett! Grr.
Satt här och tänkte! Jag KAN alltså vara gravid ända till den 12 jäkla MARS! Har ni förstått?
Då blir jag igångsatt... 17 dagar här har dom i Uppsala! Det innebär att jag ska gå gravid i en MÅNAD till om ingenting sätter fart på riktigt. Hur ska det gå till? hur är det ens möjligt? Att känna så som man gör, och sen den långa övertiden? Hade jag bara fått må BRA så inga problem!
Att jag gnällde med Wilja kommer jag aldrig förstå nu, ingen foglossning, inga krämpor alls.

Denna gång har jag ju fått allt! Och de är NÄSTAN så att jag vant mig vid att högerhanden ständigt är bortdomnad! kan lixom inte göra något åt det alls.

Publicerad 2012-02-15 21:43:36 i De bästa av Bålsta! <3,

Finaste Svärmor.
Världens bästa Svärmor kom förbi på kvällen & gjorde iordning en hel drös med Fattiga Riddare åt oss!
Alldeles underbart när Wilja varit krasslig, min näsa rinner & en jätte trött linus. Tusen tack!
Wilja blev så glad när hon såg fammo komma in innanför dörren! Wilja va snabbt framme och skulle bjuda in henne på hennes rum. Sen satt vi alla vid hennes bord & åt hennes små 'kakor!' :)

Stannade kvar ett tag, drack en god kopp te! Sen ringde det på dörren igen.
Käre Farbror Totte & Millan kom förbi med ännu mera fika!
Behöver jag säga att fröken somnade ovaggat denna kväll?

Nu är de lite myshäng i soffan innan ögonen ska vila på kudden.
Älskling tog Wilja en stund på eftermiddagen och jag S L O C K N A D E i sängen kan jag lova! Så himla skönt. Sparar alla krafter jag kan få nu ;)

Publicerad 2012-02-15 14:19:36 i De bästa av Bålsta! <3,

Febern är på besök!
Hej och välkommen feber, var snäll & försvinn!
Wilja började bli trött & gnällig, när hon la sig brevid mig i soffan så kände jag att febern har kommit.
Attans! hon somnade på två minuter i min famn, och jag har nu satt mg brevid henne i soffan och käkar upp älsklingens geléhjärtan.. Ush, dumma sjuka tider! Sen blåser det orkan ute, tempen är snäll men såfort man sticker ut huvudet så känns de som man ska blåsa bort! (har då BARA varit ute en snabbis på balkongen) hämtade in tvättställningen. Så är glad att vi inte behöver gå ut och härja!

Läser man sig omkring så är nästan alla sjuka nu, förkylningar, hosta & feber!
Välkommen lillasyster i världens dummaste period, nu får du gärna stanna tills alla blivit friska.

Publicerad 2012-02-15 10:16:12 i Wilja 17-24 månader,

Fikastund i snöstormen.När snön vräker ner och när man har en liten bebis med ögonen gula som smör så har vi en fikastund♥
Här blåser de snöstorm, så att gå ut känns lite sådär! Även om jag vill ut en sväng med fröken.
Blir så rastlösa av att sitta hemma! huja, men lika bra att bli friska. Nu är vi hemma från dagis hela veckan, så de blir låångledigt för fröken. Dumt att gå dit, då barnen kladdar ännu mer och de sprids till allt och alla. Känner mig liiiiite bitter att ingen sa att de gick ögoninflammation! hm, inte värt att ha Wilja där då. Speciellt nu innan lillasyster kommer!

Lovar att vi alla åker på de här hemma nu! :) tvätta, tvätta hääänder! De har vi också sysslat med idag.
Äsh, de får bli en lite långtråkig dag idag för Wilja! Ibland måste man ha sånna dagar också. De skadar inte, destå roligare att hitta på något :) Hon roar sig iallafall må jag säga!

Publicerad 2012-02-15 09:35:35 i Gravid med lillasyster<3,

Magbilder vecka 40.
Okej lilla piga!
Du envisas om att stanna kvar, då får du väl allt göra de! Din Mamma går snart av på mitten, hela jag är en enda stor mage. Och jag förstår inte hur i helskotta jag klarat mig från bristningar!
Jag är helt enorm till min lilla kropp. Under första bilden så har jag en sammandragning! därför den ser lite sne och skev ut ;) Ja, vecka 40 är vi i nu. 6 dagar tills du är beräknad! Hur är de MÖJLIGT att du ska få plats där inne?

Börjar tippa på en 4-5 kgs bebis nu alltså....

Publicerad 2012-02-15 07:39:33 i De bästa av Bålsta! <3,

Pill i näsan & tack för tipsen!
(Stoppa inte fingrarna i näääääsan Wilja, stoppa inte in köttnbullarna i näsan där! :D )
Förlåt älskling, du kommer alltid hata mig för denna bild. Studentskyld nästa?

De här är något Wilja har börjat med! Att pilla i näsan. Och sen blir hon överlycklig & skitstolt om hon får ut snor? eh... jahapp, vad gör man åt det lixom? förstår att de måste vara en befrielse att få ut sina kråkor själv när dom sitter i vägen. Men kom igen, va i tusan! Hur gör ni? Pillar barnen i näsan obehindrat eller får dom inte göra det? Jag tycker hon är så liten! så självklart måste hon få pilla så. Hon förstår ju ännu inte att de ser otrevligt ut i andras ögon (om hon skulle var äldre) jag tycker mest de ser kul ut! :D Och ni ska se hennes min... haha!

Nog om pillningar.
Natten har varit sisådär med skrutt! hon har vaknat ett par gånger och pekat på ögonen, så har tvättat dom rena. Men tycker verkligen inte dom blivit värre (tack gode gud). Tvättar med dessa servetter, en för var öga ganska ofta. Sen har jag kokat upp vatten nu som jag har! fått in jätte fina tips om allt från kamomillté och kaffe? haha! bröstmjölk. Massor! Och de tackar vi för.

Har beslutat att hålla fröken hemma idag! Kommer bli en jäkla liv att hålla fröken liten sysselsatt.
Vad ska alla ni göra idag? :)

Publicerad 2012-02-15 07:30:02 i Gravid med lillasyster<3,

Shit, vi är här! Vecka 40, 39+0.Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!

Egna tankar:
Huh! kan inte ens tänka klart, trodde de skulle ha dragit igång så som jag känt de sista dagarna. Förvärkarna blir varken bättre eller sämre, dom håller sig på en jämn nivå! (inte alls som den natten häromdagen). Utan mest en molande mensvärk har jag! Strålningarna på insida lår har jag fortfarande, antagligen för hon ligger så långt ner.
Nu börjar de kännas lite som: skitsamma! är ju en rutinerad övergångsmamma^^, 11 dagar med Wilja! så ska inte hänga läpp nu, lillan kommer när hon är redo. Men ska inte säga att vi INTE längtar! :D
De är ju så man håller på att bli knäpp såhär dagarna innan.
Man vill ju så gärna veta vem den lilla är som bott i magen i 9 månader ÄR! KOM UUUUUT ♥

Och nu börjar överstrykningarna av BF-listan! Ni som gissade på en alla hjärtans bebis, gissade HEELT fel.

Publicerad 2012-02-14 18:58:05 i De bästa av Bålsta! <3,

Föräldramöte & ögoninflamation!


Min lilla stolthet efter dagis!♥
Idag så har mitt mammahjärta blivit lite extra varmt! Varit på samtal om hur det går för Wilja på förskolan, hur hennes utveckling gå! hur hon är och så.
Kan säga att jag gick därifrån med ett leénde som pröd hela mitt ansikte! Du fantastiska lilla tjej.
Wilja är en liten flicka med mycket vilja, som visar tydligt vad hon vill eller inte.
Hon är väldigt omtänksam och hjälper alla andra barn, hon har ännu inte varit elak! då menar jag med att ha puttat, bitit eller slagit någon annan.
Wilja är väldigt fingerfärdig för att vara så liten! De har vi alltid vetat. Hon sätter på korkar, skruvar på och av. Alla dessa 'farliga' små saker har hon älskat sen hon va liten. Denna fröken har ju aldrig varit en sån som stoppat saker i mun, därför har hon alltid pillat me dessa små!

Hon är väldigt duktig på att lyssna! Och dom glömmer ofta att hon faktiskt inte ens är två.
Hon är en liten människa, men hon förstår himlans mycket! Och talet hennes har exploderat.

Inte en enda negativ sak fick jag höra idag! Hon sover bra, äter bra, leker bra! Är inte ledsen.
Kan inte bli bättre♥

MEN!
Idag hämtade jag hem skrutt som sagt, och med sig hem har hon en ögoninflamation(!) attans.
Stackars lilla! jag misstänkte något i morse, men trodde mest det va morgongrus! men lite mer än vanligt. Men nu när jag hämtade henne så va båda ögonen irriterade, och nu under dagen/kvällen har dom verkligen börjar slemma! och de kliar ju så förbaskat i hennes ögon.

Linus for iväg till apoteket för att hitta en salva! Men de är slut?! Så han fick med sig några sterila servetter vi ska torka ögonen med i 4 dagar, blir de inte bättre så måste vi till doktorn.
Har ni något knep ni brukar använda??

Publicerad 2012-02-14 17:34:16 i Recept, mat & bakelser,

Jag <3 dig!
Behöver jag säga att jag hade en glad pojkvän när han kom hem?♥
Middag bestående av hasselbackspotatis med färsk timjan, bea & kött till. Och en goood sallad av ruccola och körsbärstomater!

Efterätten bestod av Pannacotta med två lager smält chocklad (stelnat i kylen). Färska jordgubbar, ett lager av passionsfrukt! Grädde med smak av hallon och tillbehör! ♥

Sen fick Linus öppna sitt paket, ett litet litet paket.
Ingraverat: Älskade dotter, ett smycke till hans halsband! nu kan han alltid bära henne med sig.
Han blev glad, väldigt glad.

Publicerad 2012-02-14 12:45:43 i Extensions,

Extensions på Lee.
Idag så kom Lee hit och skulle sätta i sina extensions!
Det blev snabba bud, fick ett sms av henne igår vid 23 och frågade om jag hade tid någon dag framöver.
Och eftersom vi går i väntanstider som aaalla vet så beslöt vi att denna dag passade bäst! :D
Så imorse vid 09.00 så stod hon utanför Rapunzel och fick sitt hår.

Hon har som ni ser totalt blekt sitt hår, och det va i slitet skick och höll på att göra henne galen!
Vi alla har nog gått genom den resan, från mörk till blond på ett par dagar? inte hälsokost för håret!
Men vi satte i 100 st nailhairslingor. Klippte av hennes egna, toppade det rätt rejält.
Så nu ser hon iallafall ut att ha ett friiskt och lite längre hår :)

Löshåret är i något ljusare (om ni kollar längderna) men i med en silverschampo kur så ska de nog göra susen! Jätte fin blev hon iallafall.

Vill ni kolla mer för och efterbilder så klicka in: HÄR.

Publicerad 2012-02-14 10:38:04 i De bästa av Bålsta! <3,

Ibland är du värd det! <3
Efter den här dagen kan jag VERKLIGEN ge mig själv titeln: Världens bästa fru! ♥
Kan lixom inte riktigt skriva varför, för har en man som läser min blogg under arbetstid! (FY SKÄMS!)
Nu, extensions! Har typ gjort HUR mycket som helst på den lilla stunden efter Wilja lämnats på dagis.

Publicerad 2012-02-14 08:32:52 i En annan del av Stockholm!,

Kärlekens dag är här!
A l l a  ♥  D a g!
Idag är det egentligen en vanlig dag, men en dag som är utsett för att sprida lite exra kärlek! En perfekt dag i mina ögon. De personer som faktiskt inte är speciellt romantiska av sig kanske ger sin käreste en bukett med rosor eller en ask choklad. Och för just denna är nog denna dag ganska fin :)

Hur firar vi denna dag hemma idag?
Blir nog inte att fira alls! Kommer laga lite gott tills hjärtat kommer hem, sen har har fått en liten liten present. Men det är något som han ändå skulle ha fått i 'bara-för-att' present! ♥ Han ska iväg på träning ikväll, så de blir som en annan dag! Vi ar de rätt mysigt även om det bara är vardag måste jag säga. Jag har en extensions som jag ska sätta i nu på förmiddagen! Ska upp och lämna Wilja till dagis nu.
Ingen hjärtans bebis blev det inatt heller, utan har bara förvärkar som sitter i.
Den lilla flickan kommer när hon är redo, undrar bara varför de ska göra så ont till ingen nytta.
Ut kommer dom ju alltid! men när, de är den stora frågan.
En mammas iver & längtan är rätt obotlig nu på slutet!
7 dagar kvar enligt vår beräkning.

Publicerad 2012-02-13 19:25:38 i Bara Patricia,

Så lite, men så betydelsefullt.
Att så lite kan ge så mycket!♥
Efter middagen så gick jag raka vägen till sängen och somnade till. Vaknat upp, och känns som jag har ett helt nytt liv! åh så skönt de va att få samla lite krafter. De finns nog inge bättre än att lägga sig en stund efter hela dagen och slumra in i soffan eller sängen! Kommer ihåg att jag aalltid gjorde det innan Wilja kom. Nu är det mer än sällan! Men fy så man uppskattar den lilla stunden nu.

Kvällen blir mer än lugn! Ska baka lite kladdkaka till kvällens ära och kolla på Sofias änglar! Handlar om ett par från Gnesta och sorgen efter deras 1-åriga lilla pojke som gick bort efter en olycka.
Eftersom det är därifrån jag kommer, så tänkte jag slå på kanalen och gråta en skvätt som alltid till de fina programmet.

Läget är lugnt! Sammandragningar, men ingen skillnad från under dagen! Det ligger på en jämn nivå.
Lillasyster är inte redo för världen ännu, men den dag hon väljer att komma! Är vi mer än redo.
Mamma, Pappa & Syster längtar så otroligt mycket efter dig. ♥

Ha en fin Måndag allesammans!


Publicerad 2012-02-13 14:31:12 i Gravid med lillasyster<3,

Inom snar framtid! <3
Kom nyss hem från Barnmorskan!
Ja, som jag haft i tanken. Hon trodde att de är på gång! Men nu vet man inte hur lång tid det kan ta. Lillan ligger nu så långt ner hon bara kan, och hade aktivitet och sammandragning under hela tiden. Magen blir lixom inte mjuk nu, utan allt är en lång sammandragning, de gör inte direkt ont! (inte som inatt). Men det ilar fortfarande i låren, vilket beror på att hon ligger nu nere i bäcknet och är startklar!
Nu är det bara kroppen som ska säga: KOM UUUUT.

Så rådet var att ringa in till förlossningen och berätta situationen! Vi har ändå en TIMMA dit ifall något händer, och speciellt eftersom Wiljas förlossning gick så snabbt.

Och börjar de täta sammandragningarna komma igen som inatt, så ska vi åka in direkt. Spelar ingenroll om vi får åka hem sen efter en kontroll. Bättre att åka in :) Och tarmöppningen fortsätter, 5 gånger hittils. De kommer lixom lite lite... finns inget kvar nu!!
Men som hon sa, Wilja blir nog storasyster inom snar framtid. Är det ikväll, eller om en vecka! Ja, de återstår att se♥

Publicerad 2012-02-13 11:48:19 i Wilja 17-24 månader,

Kontroll hos barnmorskan!Jag har världens mysigaste lilla flicka som krupit ner i våran stora säng med sina älskade!♥
Hela morgonen har hon verkligen lekt med sig själv, mamma har mest setat och försökt ritat fula katter och hundar! De jag blivit beordrad om att göra. Jag bara älskar att wilja kan ta de lugnt, och faktiskt mysa av det också. Är inte hundra hela dagarna! Känns som hon nu förstår att jag inte mår så bra.
Lilla fina tjej, snart så ska mamma leka som en toka med dig!♥

Jag ska ner på en kontroll, pratade med barnmorskan och hon ville att jag skulle komma ner så hon fick känna lite på magen. Så svärmor kommer och plockar upp mig, ska handla de sista till imorgon också!

För imorgon är de INGEN vanlig dag, för imorgon är det ALLA hjärtans dag!
Har ni några planer hur dagen ska spenderas?
Vad ska ni göra för era män där hemma? ♥

Publicerad 2012-02-13 10:07:24 i Dagens Wilja,

Dagens Wilja!
Dagens lilla Wonka är iklädd i en Jeansskjorta, tights & en t-shirt!

Skjortan: Lindex
Tights: H&M
Tshirt med rosor: H&M
Som ni ser, Wiljas garderob är inte baaara helt rosa! ♥

Publicerad 2012-02-13 09:05:39 i Bara Patricia,

Några få små dagar!
Vi är vakna här hemma och har precis kokat upp lite mannagrynsgröt och in med frallorna en sväng i ugnen! Mamma och Wilja har ätit och myst. Underbara unge vav mig sovmorgon till 08.20
Bävade verkligen mig för att gå upp inatt, tänkte bara på klockan och på att Wilja brukar vakna innan 7 slaget! Men inte idag inte, ibland känner hon sin Mamma väl.

Dagen till ära så har vi inga planer alls!
Jag har fortfarande 'mensvärk' och känner mig inte riktigt hundra ännu. Men måste försöka ta mig ner till centrum för ett ärende eller två. Solen verkligen skiner, och även om jag vill vara inne så kan jag inte svika mig lilla strumpa! Så ut måste vi en sväng i solskenet iallafall, i vilken bredd jag kan röra mig i är ju en helt annan femm. Idag är de 8 dagar kvar tills lillan är beräknad!♥

Publicerad 2012-02-13 08:57:32 i Gravid med lillasyster<3,

Så nära!Igår så gick jag och la mig vid 23, vid 01.10 gav jag verkligen upp!
Jag hade sånna förbannade förvärkar, men visste inte hur det skulle kännas! Eftersom jag aldrig haft de innan så började jag självklart bli orolig. Gjorde iordning en kopp te, men sammandragningarna blev bara värre och nu började dom göra lite smått ont.

02.20 så ställde jag mig i duschen! De hjälpte för stunden, i ca 30 minuter blev de lugnt och de där trycket började försvinna!

03.05 så trodde jag verkligen att hon skulle komma! Va så nära på att väcka Linus, då gick jag omkring här hemma och kunde varken sitta eller stå! Ni vet när man börjar svettas mellan sammandragningarna, när hela kroppen lixom är varm och man är lite anfådd! Så gick jag runt, och då TRODDE jag verkligen att allt skulle gå med rasande fart och började bli lite orolig! La mig ner igen.

03.40 så började allt lugna ner sig! Sammandragningarna som kommit var 8-5 minut började komma mer sällan.

04.10 kollade jag senast på klockan! Då kändes allting okej ändå.

Hur fan kan de va såhär? De gjorde inte ONT ONT som värkar! (de sägs ju att man vet skillnaden). Men hur länge ska kroppen förbereda sig innan? Är ju som sagt inte ALLS van av att ha ont innan!
Blev fan tokig inatt.

Lilla lillasyster som spelar sin mamma fnatt!♥

Publicerad 2012-02-12 20:49:41 i Bara Patricia,

Kommer aldrig önska mig något mer.
Tankarna snurrar!
Om några veckor, några dagar till några timmar så kan vårt liv ha förändrats helt. Ett till livet liv kommer in i våran lilla familj, hur kan det vara möjligt & sant?
Allt som jag gått igenom i mitt liv, har vänt till detta? Hur kan det ha blivit så bra?
Hur hade jag den turen att jag fann Linus, att han tog sig an min dotter.. Att han och jag valde ett liv tillsammans, att vi har valt ett beslut, att vi har de så som vi har det. Att jag första gången är riktigt jävla lycklig! Snart kommer Wilja att bli storasyster.
Jag har en fantastisk fästman som jag älskar så hjärtat brinner!
Vi har snart två underbara flickor här hemma som fyller våra dagar. Jag kommer aldrig önska mig mera! ♥

Publicerad 2012-02-12 20:16:37 i De bästa av Bålsta! <3,

Charmtrollet mitt.
Mitt lilla hjärta är hemma igen, och mitt hjärta är numera helt! ♥
Idag har det varit rätt tufft, känner mig lite små irriterad över att ha denna molande värk! De blir dock varken bättre eller sämre! Så ska inte klaga :) Har ätit gooood tacogratäng på kvällen! Dock så har jag bara pillat i maten, har småätit istället och druckit i massor.

Hade en trevlig kväll med Svärmor! Har dock setat och åmat mig mest.
Så jobbigt att inte ha känt detta under tidigare graviditet, vet lixom inte vad det är.
Här hemma så började de droppa och nått gick igenom byxorna! Men verkar inte vara slemproppen?! de är inte ljusrosa eller så, utan bara slemmigt..... men vattnigt?

To mucho information!
Men skönt om någon kanske kan tala om vad de kan vara.
Tror iallafall att lillasyster är här till nästa Söndag om dessa förvärkar fortsätter såhär!

Publicerad 2012-02-12 12:48:42 i Bara Patricia,

Flera färger på 9 månader.
Känns som under denna graviditet så har jag hunnit med 1000 olika hårfrisyrer & färger! :D
När jag ser tillbaka på den där varma brun/röda färgen så kan jag inget annat än att ÄLSKA den!
Sommar, lite lättare & finare i kroppen, en BRUN hy... Ja, då är de rätt hett! Samtidigt så gillar jag den där pagen.. Hm! Från blond, till röd, till brunröd, till mörkbrun, till mellanblond. Bra jobbat!

Vilken färg & frisyr har ni gillat?? :D

Publicerad 2012-02-12 12:24:58 i De bästa av Bålsta! <3,

Rännskita & ilningar!
Okej, förvärkarna sitter fortfarande i...  Inte så dom gör ont oooont, utan dom är jävligt irriterande och de bränner lixom. Sen klockan 10 imorse så har dom kommit, två alvedon för en timma sen, men de hjälper måttligt! :/
Har någon konstig känsla som strålar ner på insidan av låren som sitter i när jag står upp, eller när jag går. Allt de här känns jätte konstigt då jag aldrig hade några förvärkar med Wilja, eller sammandragningar över huvudtaget! Inga ilningar mellan låren.. Vattnet gick från no where, 8 timmar senare låg hon på mitt bröst. Jag har gått på toa typ.. 5 gånger sen imorse(!) hoppas vi inte har fått hem något skit! :/ har inte ont i magen så, så jag hoppas att de inte är någon magsjuka inte.
Ligger och läser en bok och myser iallafall♥ Vill nu att klockan ska bli SEEEX så jag får träffa mitt lilla troll, så som mamma saknar dig!

Vid 2 så ska svärmor plocka upp mig, sen är de dags för ett större homeparty där alla pantertanter står och säljer diverse! Sexleksaker blandat med underkläder & smycken! detta kan bli intressant ;) Linus spelar match i Enköping! sen hämtar han skrutt från tåget ♥

Underbara fina dag! är fortfarande på TOPPEN humör :D

Publicerad 2012-02-12 08:54:09 i De bästa av Bålsta! <3,

Åhw, underbara morgon!
När jag vaknade imorse, så kände jag att de här är en bra dag! ♥
Vaknade, och känner mig mer utvilad än vad jag har gjort på riktigt länge! Har sovit till halvnio, de kan vara orsaken! Jag är som en automatisk väckarklocka precis innan 7 slaget! Vaknade av att jag hade solen i ansiktet! åååh, underbara vinterväder! Inte ens kallt är de ute. -0.4 ingenting! Så ska ner och handla lite goda frallor till frukosten tänkte jag, hjärtat mitt sover så gott! så ska sätta på lite kaffe & överasska honom med lite frukost på sängen!
Bland de första jag tänkte va: åh! idag kommer min PRINSESSA hem! Känns som jag går lite på nålar här hemma och vill att klockan ska bli 18 så jag får pussa, pussa & pussa på henne!

Gårkvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men 100 gånger mysigare!♥
Jag fick ett sms av Madde som frågade om hon och Elliot fick komma och göra mig sällskap här hemma! självklart, va så himla längesen vi sågs! Dom kom strax innan sex, blev tacosmys! MASSA mys med fina lilla Elliot! Som jag saknat honom :/ Kollade på idol och pratade lite till.
En kväll som verkligen behövdes, men man inser hur sällan man ses! och saknaden sätter verkligen sina spår. Fina underbara vän!

Sen tack till alla er som lämnat så fina ord om den idiotiska kommentaren som trillade in.
Till er som jag inte kan svara, så kan jag bara säga att jag vet bättre själv att inte ta åt mig! Men självklart vänds taggarna utåt. Tycka och säga vad man vill om mig, men att ge sig på ett litet barn som inte kan tala för sig själv är så läskigt fegt så jag inte finner några ord.
Bara att ruska av sig den bittra och avundsjuka kommentaren, för det finns inget annat än avundsjuka i den! Att någons lycka kan bli någon annans olycka, de är jobbigt att se för många!
Speciellt dom som försöker att ha det så "bra".

Publicerad 2012-02-11 17:06:30 i Bara Patricia,

Äckliga jävla människa!

I alla lägen så är du din mammas prinsessa, och det finaste i världen för mig.
Att en människa kan säga något sådant, en vuxen människa! Får mig att bli illamående.

Marilyn:
Tyvärr så tycker jag som den anonyma. Hon var inte söt, och ser ut och ha lite down syndrom på den ena bilden.


Att det ska börjas igen! Du vet att det är ett litet barn du pratar om? Du pratar om MIN Wilja!
Att du kan sjunka så långt ner är helt ofattbart! Tycka vad man vill, men skriver man på det här viset? att mitt barn ser ut att ha en SJUKDOM? Barn med DENNA sjukdom är lika unikt som ett annat barn! De ska du ha jävligt klart för dig! Sjukdom som inte. Jävla människa, att de finns folk som du.

Se dig själv i spegeln, granska dig själv. Hoppas du aldrig får barn och för över detta på dina barn!
Har inget mer att säga. Fyfan!

Publicerad 2012-02-11 16:04:05 i Gravid med lillasyster<3,

JÄVLAR!

Dagens kort (över) magen är verkligen ner till knäna nu! Inte konstigt att de känns som hon snart ska ta och ramla ut! Tusan va låg den är, har inte haft en tanke på de själv förens jag såg dessa nu!
Antingen låg hon tokigt bara nu, eller så är hon l å n g t ner.

Publicerad 2012-02-11 14:14:48 i Bara Patricia,

Nya stolarna & bordet till flickorna.

Utan att tveka så har nog barnrummet blivit de bästa i hela lägenheten!♥
Älskling hittade stolarna & bordet från Mammut! aldrig tänkt på de tidigare, då jag faktiskt inte tyckt att dom varit så fina! Men väl på plats så lyftes hela rummet. Och som sagt, det är ett BARNRUM! De ska inte vara stelt & alldeles för stilrent, eller?

Flickornas rum går utan tvekan i rosa & grön i de stora hela! :D men älskar de verkligen.
Sen hittade jag en söt liten kruka som är perfekt att ha på bordet till alla pennar & kritor! Rita och måla är bland de bästa fröken vet.

Tycker ni jag fått de fint där inne??

Publicerad 2012-02-11 14:11:20 i Bara Patricia,

Lite nytt från Ikea! <3

Igår när vi strosade runt på Ikea så kollade Linus på de manliga sakerna, alltså de som inte är lika roligt att plocka ner i kundvagnen! ;D (köket..)

Så jag passade på att ta min egna lilla korg och fyndade ett gäng med fina saker! ♥

Eftersom nästan allt.. allt i vår lägenhet går i brunt, beige, svart & vitt så kände jag... att FÄRG ska vi ha! :D Nu när vi snart går mot ljusare tider. Så köket fick sig en liten knuff i rätt riktning med mycket blommor & när jag väl kom hem så insåg jag att de blev rätt mycket rosa! Men vad gör de?? hur fint som helst.

Kan verkligen rekommendera dessa små burkar! (3 st i en, 3 storlekar för 29:-) Perfekt för kaffe, välling socker etc :) Sen fick två söta koppar följa med hem, en sockerskål, blommor! lite krukor.
Älskar att ikea har fått de lantliga! :D Så förbaskat mysigt.

Publicerad 2012-02-11 12:41:15 i De bästa av Bålsta! <3,

Ändrade planer inför dagen.
Dagens plan var ju att ta mig ner till Gnesta för en massa mys!♥
Men väl på plats här hemma så känner jag att jag borde lyssna på kroppen och verkligen vila medans jag faktiskt kan! Linus är iväg, Wilja är iväg! Får nu chansen att bara lägga mig ner bäst jag vill, sova, städa undan, pyssla och rå om mig själv lite grann! Va nyss och köpte en bra bok som jag tänkte lägga mig ner och läsa! Har inte läst en bok på över TVÅ år snart? herregud, jag som älskar böcker!
Har köpt tacos & dipp till mig själv, lite godis & choklad! Om jag orkar så ska jag kika på melodifestivalen och bara mysa.

Skönt att faktiskt känna så ibland, att man vill vara hemma! Att man vill vara ensam.

Publicerad 2012-02-11 08:27:12 i De bästa av Bålsta! <3,

Trotsar lagen & åker till Gnesta!
Iiiiiih! nu kan jag inte låta bli att bli lite småååått frustrerad över att alla som har BF efter mig, ligger och föder bebis eller till o med HAAAR fött barn!!♥ Envisa lilla tjej, ska vi gå in på övertid denna sväng också? haha! GRATTIS till er alla som fått era små knyten! Ska inte påstå att jag inte längtar nu.

Är redan färdiga här hemma & redo ut på nya äventyr!
Idag så ska jag även försöka mig på nånting. Som KAN vara riskabelt... Men eftersom jag förväntar mig övertid nu så skiter jag i de, och trotsar! Jag SKA åka ner till min Gudson i Gnesta idag♥ Och där med basta! Men FÖRST, mot uppsala.
Ska sätta mig på tåget och åka den 2 timmars långa resan. (de går snabbare med bil för er som undrar).
Och OM det förmodan skulle hända någonting så tar sig Linus till Södertälje (där Wilja föddes) , och det tar honom knappa timman! och 20 minuter för mig :D Så de är inte hela världen.

Ska faktiskt stoppa ner lillans väska i Bilen så vi ändå har den redo! När jag och Linus stressar blir det lixom inte alltid så bra! Vi glömmer hjärnan innanför dörren om man säger så.
Och ikväll så ska jag på lite Tjejkväll hemma hos Maria! Ska bli hur mysigt som helst, HUR mysigt som helst. Den ni!♥

Publicerad 2012-02-11 00:19:45 i De bästa av Bålsta! <3,

Ikea, & kvällen i sig!Full fart heeeela dagen lång, och jag är helt slut som artist!
När hjärtat kom hem så åkte vi nästan på en gång! Mot barkarby och lämnade Wonka, sen in på Ikea.
Japp japp, där hamnade vi. Köttbullarna slank ner fint vill jag lova!
Nu har vi även köpt oss en blandare & en ny diskho! nu väntar vi bara på bäääänkskivan som kommer till nästa vecka! (förhoppningsvis) SEN ska vi bara riva kaklet & upp me de nya! Känner att de är perfekt tajmat allting! Kan inte bli smidigare med tiden, eller? ;)

Kom även hem med lite nytt till flickornas rum! Ska ta lite kort imorgon, men nu är de ett riiiktigt mysigt flickrum! nästan klara, men bara nästan.

När vi kom tillbaka till Bålsta så åkte vi hem till svärföräldrarna en stund! Blev bjudna på en god bit kaka och drack lite kaffe! Satte oss ner en sväng i soffan. Wiljas säng är bäddad brevid deras nu ifall något skulle hända, Farmor hade köpt så fina saker till lillan! Världens bästa farmor & plastfarmor har flickorna! Det kan jag lova med handen på hjärtat♥

Nu blir det att SOVA!
Klockan är ställd på 8. Dags för nya äventyr!^^, nog om det.
Imorgon ska linus på grabbkväll... :/ hm!

Publicerad 2012-02-11 00:13:13 i Bloppis,

Säljes äkta Remy Clips från SoCap.

Säljer nu äkta hår från So-Cap! Säljes pga fel färg, och nu lägger jag ut det istället för att krångla med returer. Som ni ser så är det Clips i sex delar, just DENNA är helt jäkla fantastisk då ni ser hur tunna och smala remsorna är! Känns inte i huvudet, och syns absolut inte. Istället för att ha den tjocka sydda tränsen.

(Har endast öppnat och kollat på håret för att se färg, men för mig så va de för ljust!)
Kan ta en bild på håret i dagsljus då de är lite ljusare än på bild, men snarlikt! :)

Håret kan färgas, tonas, permanentas, lockas, plattas och fönas. Varje clip-in är 7 cm lång och hålls samman av ett tunt band av keratin i samma färg som håret. Keratinbandet formar sig efter ditt huvud och är mycket bekvämt att bära. Håret sköts om på samma sätt som vårt övriga hår med de skötselprodukter vi rekommenderar.


Nypris: 820:- inkl frakt, mitt pris: 650? Går att disskutera vid snabb affär!

Publicerad 2012-02-10 14:20:56 i De bästa av Bålsta! <3,

11 dagar kvar till BF <3
Soppa har lagats! Nu myser vi en sväng framför Tv:n!♥
Ska lämna lillan vid 4, antingen i Barkarby eller här i Bålsta beroende på när Pappa är klar!
Sen så ska jag & raring strosa omkring på Ikea, äta en köttbullleeeeemiddag & ha de bra!

En fin fredag, KANSKE den sista helgen tillsammans bara vi?♥
11 dagar till BF, eller 15, ELLER 21....

(Ni som undrat över hur vi räknat!) Enligt de FÖRSTA ultraljudet vi gjorde, då dom ville att vi skulle komma tillbaka fick BF den 1:a MARS, 2 veckor senare åkte vi dit igen. Och fick då den 24:e FEBRUARI, och sen på de sista vi va på! (Tittut och såg lillasyster i 3D) så fick vi BF 21 FEBRUARI! :D
Så nååååånstans där emellan kommer fröken.

När spelar egentligen ingenroll, hon kommer när hon är redo!

Publicerad 2012-02-10 12:23:15 i Dagens Wilja,

Dagens Wilja.
Jag tänkte att de kunde vara roligt att börja med lite Outfits for the little one?
Mammas kläder suger ju just nu, så mig är de inge roligt att lägga upp på! :D

Tunika: Lindex
Tights: Pippi
Kofta: H&M

Publicerad 2012-02-10 12:15:13 i Wilja 17-24 månader,

Förmiddagsbuuus!

Jag och min vackra flicka på förmiddagen! Vi har duschat, lagat lunch & myst!♥
Vi har lekt med aaaalla djur i hela hennes rum! Kaosartat just nu, men väntar med en röjning tills hon åkt! kommer se likadant ut snart iallafall ;) Men de är så skönt att hon inte släpar med alla leksaker ut i vardagsrummet! allt hålls verkligen i hennes rum, sen är hon ju BENHÅRD på att vi ska leka där inne :D Lika bra det!

Såg att ögonen började bli trötta kring 11, så kasta i oss lite mat! sen gick vi ut i snön och lekte en sväng. Efter ca 30 minuter så la hon sig i vagnen, och bums! Slockna.
Nu har jag gjort mig en kopp té och njuter av att få siiiitta still en stund.

Saknar dig redan busunge!

Publicerad 2012-02-10 08:16:26 i Wilja 17-24 månader,

Fantastiska flicka.
Åh idag är det dags för en Pappa-helg.. Jag vet att hon kommer få de jätte kul! ♥
Betydligt roligare än vad hon har med mig just nu, men vi har de ändå så mysigt! kanske inte full rulle. Men vi har verkligen myst på vårat sätt! Och jag är så glad över att hon inte är arg på mig, att hon inte trotsar de jag säger. Känns som hon förstår. När jag sitter på golvet tar hon mig i handen och säger: ååååh upp! åååååh uppp! Eftersom jag antagligen åmar mig när jag reser mig? men hon hjälper sin stackars mamma! Igår så skrattade jag och linus mer än någonsin!

Vi låg i sängen och myste tillsammans bara för att allihop!
Wilja sitter i mitt knä, plötsligt drar hon upp tröjan och SKRIKER: **** UUUUUT, ruskar på magen! säger lillasysters namn och uuuuuut **** ♥ Vi bara kolla på varandra och brast ut i skratt!
Så mycket dessa små liv gör som får ens hjärta att slå dubbelt. Helt otroligt!
Utan tvekan, världens bästa systeryster.

Men på Söndag får jag hem detta lilla troll igen, och då är allt precis så som det ska vara!
Helt.

Publicerad 2012-02-10 08:06:02 i Bara Patricia,

Viktigt med frukost för mig!
Att frukost alltid kommer vara något speciellt för mig! ♥
För mig så är de nästan det viktigaste på hela hela dagen! När jag vaknar, är jag så himlans hungrig! Beror väl på att vi kanske äter en rätt så tidig middag kring 16 här hemma, sen försöker vi inte att äta något annat än kanske en frukt mot kvällen! Iallafall vi som är stora, Wilja dricker sin välling & får ofta gröt innan hon somnar.
Så frukosten för mig är dagens bästa intag! Helst ska de vara både juice, kaffe, frallor, yougurt! äggröra, bacon! Ja ni förstår. En BRAAAKFRUKOST! Men jag har inte alltid varit en sån som gillat frukost.
I Tonåren så kan jag räkna på händerna hur många gånger jag åt innan skolan? Det hände aldrig!

Men nu? oh! dödar om jag inte får frukost.
Därför så blir alltid lunchen väldigt nätt, räcker med någon knäckesmörgås, kanske en laxskiva på och lite grönsaker till! Sen äter jag någon frukt på eftermiddagen när Wilja äter sin mellis! Och sen blir de middag.

Men jag STÅR mig verkligen på frukosten, hela dagen! Där märker jag VERKLIGEN skillnad mot när jag inte hinner med frukosten, eller ska iväg och göra något! då går jag och småäter en hel hel hel dag och blir aldrig riktigt mätt!

Hur är ni när det kommer till mat? :D Frukost eller inte frukost?

Publicerad 2012-02-09 18:45:22 i Recept, mat & bakelser,

Dagens middagstips!

När man är riktigt lat & när middagen blir sen så svänger man ihop något enkelt men
som ändå blir så himlans gott :)
Pasta med Bacon/lök & grönsakssås!
Man slänger ner de man har hemma i kastrullen (stek baconet och löken innan), sen ner me de man vill ha. Riktigt gott, smaskigt & SNABBT!
Sås av creimfresh, lite sambalolek, persilja, matlagningsgrädde & dolmiiiiosås!

Nu blir de en luuugn kväll utan större ansträngningar!
Vi har gjort helg här hemma jag & Wilja! Imorgon så åker hon till Pappa tills på Söndag igen, så ikväll är det megamys som gäller. Linus kom nyss hem från banken! :D Så nu kan vi slå oss ner och inte resa oss upp förens det är dags för sängen!

SÅ underbara namn ni lämnat och hjälpt med.
Ska svänga ihop en liten lista sen med alla förslag! Kan säkert hjälpa någon som har klurigheter som vi.

Publicerad 2012-02-09 13:01:45 i Dagens Mama,

Dagens Mama & NAMNFÖRSLAG!

Dagens maaami är redo för nya äventyr! (de nya är att hämta hem prinsessan i pulkan levandes!)
Den där omtalade backen tar verkligen död på mig, och jag hostar sönder lungorna påvägen upp, snoret rinner och de känns bokstavligen som lillasyster ska ramla ut genom smufflan.... :D

Nä, nu sitter jag här och tänker! Lillasysters namn... De har vi EVENTUELLT redo!♥ Man vet ju inte.
Även om man relaterar lite nu, så kanske de kommer något nytt namn som vi känner: HEEY! alldeles rätt! Har ni några namn som passar ihop med Wilja? Som inte är AAALLT för vanliga! :D

Kom gärna med namnförslag, så mycket ni bara kan!!


Wilja & ......?

Här är några som Mamma gillar:

♥ Lilly
♥ Lykke
♥ Othilia
♥ Ofelia
♥ Svea
♥ Thyra

De svåraste är att hitta ett namn som faktiskt BÅDA gillar! fram till efter vecka 30 hade vi bara ett namn i tanken, och det var Ofelia! Men nu så känns de inte riktigt hundra, och har därför ett annat speciellt i tanken. Men dessa namn brottas jag lite med :)

Publicerad 2012-02-09 11:13:56 i Recept, mat & bakelser,

Mysmorgon.
Har nog en glad pojkvän som kommer hem från jobbet kan jag gissa!! ♥
Små små kärleksbollar med en massa kaffe i, iiih! nu ska vi bli höga på socker och kaffe :)

Publicerad 2012-02-09 11:12:53 i De bästa av Bålsta! <3,

Effektiva Patricia är i farten!
Morgonen började som sagt super, och har nog gjort mig på ett jätte bra humör! ♥
Klockan är 11.10, och jag har hunnit med en s t o r s t ä d n i n g då menar jag inte bara flytta på lite saker, utan har verkligen STÄDAT! rivit ur alla sängkläder, på med nya! Rivit bort soffklädseln, den är nu i tvätten. Tvättat alla golv, dammat, städat undan! Ordnat hela köket, OCH jag har bakat!! :D
Känns som hela kroppen är full med MASSA energi även om halsen spökar & näsan rinner!
Vilken härlig känsla.

Inte känt mig såhär glad på flera flera dagar! Kan jag säga veckor? har varit rätt låg måste jag säga!
Men nu så fick jag ett riktigt ryck. Så förbannat härligt att få arslet ur vagnen tidigt på morgonen! har nu hela dagen framför mig, nu så kallar duschen! :D

Publicerad 2012-02-09 11:10:04 i Wilja 17-24 månader,

Min fina lilla fröken på morgonen!
Jag och Wilja hade nog verkligen en av de mysigaste mornarna någonsin!♥
Jag vaknar upp utav att Wilja kommer fram och säger: Massa tilla Pussar, drar den varma lilla kroppen till mig och pussar hela hela henne! Sen så började hon med att säga: Panna puss, en puss där, kinden pussa, en puss där, andra! en puss där, hakan pussa, munnen pussa! De har hon fått från Pappa sin som alltid gör så innan han lämnar henne/eller när han hämtar henne!
Han ber om en puss, och hon pussar på alla dessa ställen! Gosunge.

Låg i sängen kanske i 20 minuter innan vi tillslut gick upp och satte oss i soffan! gjorde iordning en flaska välling till fröken, plocka fram kläder.

Kokade iordning gröten! och skivade på lite bananer & en klick sylt, de gick hem!
Sen hade vi 40 minuters lek med alla djuren & klossarna innan de va dags för att åka pulka till dagis! Vilken HIT den blev :D hon springer till overallen och skorna såfort jag säger: Pulka! :D Hon som va så rädd för den första gången, lill fröken.

Mamma älskar dig!
Notera... Att diademet VERKLIGEN skulle vara på under mössan...
Hon måste ju få upp allt hår från ögonen sina ;)

Publicerad 2012-02-09 07:53:23 i Wilja 17-24 månader,

Whiskeyrösten from hell på morgonen.
Jag har verkligen en Whiskeyröst & halsen tar snart kål på mig!
Hur länge ska man vaara sjuuuuk? I över 1½ vecka nu, bättre blir de inte. Snarare åt motsatt håll!

Som ni vet har ju Willy teckenspråk på förskolan! och hon använder sig av de varenda dag! Och varje dag så kommer de något nytt. Nu har hon lärt sig färgerna, blå gul & röd :) Likadant som tecknen för: docka & gräs som är veckans nya! :D

Tycker de är så bra för de barn som är lite senare i talet, då dom faktiskt också har en chans att snappa upp och göra sig mer förstådda! Både hemma och på förskolan. Dom sjunger ju varje morgon, men gör tecken till varje låt. Så varje gång mamma sjunger så kommer de något tecken jag aldrig sett :D

Är verkligen så förbannat nöjd med Wiljas lilla grupp på förskolan. Sedan starten i September så har jag INGET ont att säga! aldrig gjort sig illa, aldrig kommit hem smutsig, alltid bra mat! Aldrig tunga blöjor, inga problem vid hämtning eller lämning, och har en så förbannad TRYGG tjej på förskolan.
Som dom säger 'hon är något speciellt:)' som mamma, då värmer det.

Helt plötsligt så har fröken lärt sig att räkna, igår va de noga med att de va TVÅ hundar ute när dom va på promenad & inte en! Likadant som filmen med råttor, en råtta, tvåååå råttor! Hur liten & duktig får man va? Lite stolt är mamma allt! <3

De får man väl :D
Nä, nu ska vi ta på oss kläder och gå till dagis om en sväng.

Publicerad 2012-02-08 19:26:05 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 39, 38+0 <3


(och en sak som är så inibomben säker.... MINA TUTTAR SKA GÖRAS! Efter denna tösabit, så är de dags för dessa påsar att få ett lyft. 17 månaders amning tog ut sin rätt, nu en till på det. Längtar tills de kommer lite mjölk i dom!^^, de blir iallafall lite fylligare & runda igen. Nu är dom som två tömda påsar.. :/)
Barn:
Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då de tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Socer du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur der sjunker ner i bäckenet.

Mamma:
Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi "boar" och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar:
åh ja underbara ni.. ni har hört mitt gnäll, ni vet att jag har ont! Ni vet att vi längtar, behöver inte säga så mycket mer! försöker bara att njuta av tiden som är kvar, allt från imorgon till om 4 veckor. Ingen som vet! Men lillasyster är verkligen efterlängtad till tusen♥

Publicerad 2012-02-08 19:08:05 i De bästa av Bålsta! <3,

Ett litet piff!

Dom där tråkiga kartongerna fick även sig en liten piff och ställdes upp på Wiljas hylla!
Kolla på bilderna där nere, så ser ni dom uppe :) Blev kanske inte de bästa! Wilja satt med mamma på golvet och klistra, klippte me sin leksakssax och skulle göra precis som mamma! hjälpte mig med all tejp snuttan, så vi kan säga. Att vi BÅDA har gjort dessa lådor! ;)♥

Phu!
Ligger i sängen för första gången med datorn i knät, jag & Wilja har duschat och myst tillsammans! Sen har vi lagat en hejdundrans många pannkakor idag, och njutit till lite sylt & glass :) Ja ni hörde rätt, jag gav min dotter en klick med vaniljglass en Onsdag bara sådär! :D gott som tusan va det!

Blir nog tidigt för oss alla idag, är helt döda här hemma.

Publicerad 2012-02-08 09:16:31 i Wilja 17-24 månader,

Att förbereda Wilja på bästa sätt? hjälp tack!Jag tror verkligen innerligt att vi har förberett våran lilla tjej här hemma på de bästa sätt som vi bara kan. Att lillasyster ska komma till världen! Kan ni kanske slänga in något tips själva om hur ni har gjort?

 

Varje dag så sitter jag här som ett litet fån när vi kommit hem från dagis med en av hennes dockor i famnen! Jag förklarar att när en liten bebis är ledsen så behöver den tröstas av mamma. Men att Wilja jätte gärna får hjälpa till! Då kommer hon och lägger på filten & hämtar sin egna katt och lägger brevid. Och där kan jag sitta med den där lilla dockan en kvart-20 min åt gången vid tutten, så hon bara ska SE att det faktiskt är så det kommer att bli.

Och det är inga problem! Har även tagit ner tröjan lite. (Eftersom wilja har ammat så pass länge, så har jag velat att hon ska se att det inte är hennes tuttar längre, utan att dom nu ska ge mat åt lillasyster!) tyck vad som, men hon ammade faktiskt till 17 månader nattetid. Och ni hör själva, de är inte allt för längesen hon slutade. Men inte en min, hon bekymrar sig inte alls över det.

När jag säger till Wilja: Nu är bebisen hungrig och skriker! Vad ska man göra då?
Då kommer hon fram och lämnar bebisen och sen säger hon: *lillasysters namn och äta*, sen sätter hon sig oftast brevid med en egen filt. Det har blivit som en liten 'nervarvningsstund' för oss.

Hon pratar ju med lillasyster i magen varje dag! Även om hon inte riktigt FÖRSTÅR vad som kommer att hända, så känner jag att vi inte kan göra så mycket mer än att prata om det varje dag. Förklara för henne att mamma kommer mata bebisen, och att bebisen kan skrika & vara ledsen! Men att man inte får vara elak mot bebisen.

Det oroar jag mig inte alls för! Wilja har aldrig någonsin varken slagit till, bitit, eller puttat ett annat barn! hon är verkligen snäll. Så de bekymrar jag mig inte för, MEN! Jag bekymrar mig för en trots. Där hon blir jätte arg på mig! För att JAG inte är med henne, och att jag måste vara någon annans.
Hon har aldrig visat tendens på svartsjuka hittils! Varken när jag eller Linus hållt i ett annat barn. Och de kan vara i längre stunder, men hon får sitta brevid. Efter en stund räcker de, sen går hon och leker med sitt. Sen är de SJÄLVKLART att det blir annorlunda när det är på hemmaplan.

Men vi ska försöka hålla oss till att när Linus kommer hem från jobbet, så ska jag försöka vara så mycket jag kan med Wilja! Att gå ut en sväng med BARA henne, så hon får känna att jag också BARA är hennes Mamma! Att få den där lilla egna tiden, även om den kanske bara är 20 minuter lång.
Att sätta mig ner i hennes rum själv med henne och bygga med lego, eller läsa lite böcker. Och att Pappa är med lillasyster! DÄRFÖR så ska vi försöka få henne att ta flaska rätt skapligt, vill självklart pumpa & amma det viktigaste. Men jag vill INTE bli lika fast som jag blev med Wilja när jag även har henne att ta hand om! Samt att Linus ska få en stark relation redan från början.
Han ska kunna trösta precis lika mycket som jag!
DÄR ska jag vara glad över hans jobbtider, att han är hemma till 16 varje dag & ledig helger! Passar utmärkt, och de innebär att jag kommer få mycket hjälp här hemma med två barn.


Har ni några tips om vad jag kan förbättra, eller hur jag kan förbereda mer?

 


Publicerad 2012-02-08 07:50:30 i De bästa av Bålsta! <3,

Toner utav svart & vitt på morgonen.
Här hemma har morgonen startats med en pigg & glad liten tjej i nattlinne!♥
Idag så hämtar hjärtat upp Wilja och lämnar henne på dagis, tack underbara du!

Känner att krafterna efter inatt är rätt nere på botten. Sovit så illa! Vaknade vid 03, och va helt klarvaken fram till fem. När jag väl somnade så vaknade jag av att blodet bara spruta ur näsan! så sprang snabbt som attans till toaletten och satte in en propp, eller två. Somnade om efter en stund! Vaknade vid 06.40 av att Wilja gnydde på sig! Hade då lite blod i sängen och på fingrarna som jag måste missat att få bort! kände mig sådär lagom fräsch.

O N T  I  H A L S E N  . N U
Ja, & inte blir denna sjuka bättre här hemma! Wilja hostar inte längre, inte jag heller. Men för i tusan va ont i halsen de gör! hur länge ska man gå och va såhär smådålig? Kan de inte bara braka helvetet lös så vi får bli friska? Sitter iallafall här nu en sväng och dricker en STOOOR kopp varmt té med smak av rabarber & vanilj, mumma!

Är glad att lillasyster inte har dykt upp ännu på ett sett. Hade ju varit hemskt att föda utan att kunna använda näsan att andas med! munnen måste ju vara fri för allt skrik ;) ♥
Föresten! nu närmar sig vårat 1:a BF datum med stormsteg. Vecka 39 en dag som denna!

Publicerad 2012-02-07 21:31:55 i Gravid med lillasyster<3,

Bästa styvpappan i världen! <3
Godnatt säger jag och magen! Linus och Wilja gick och la sig för ett tag sen, skruttan ville så gärna vara vaken när han kom hem! Och de fick hon, men bumsade ner med honom i sängen och en flaska välling! inte ofta hon är vaken när hans träningar slutar, men idag har hon varit en riktig linus-tjej♥

Det är en sån obeskrivlig lycka för mig att dom tagit till sig varandra på det sättet som dom har gjort.
Att Linus ser henne som en del av sig, även om det inte är hans biologiska dotter! Att Wilja vet att hon har sin Pappa, men att hon ändå har sin Pappa Linus. Vilken otrolig trygghet för denna lilla fröken? så många kring henne som verkligen älskar henne!
Som jag vet, att är de något så skulle Linus gå genom eld & vatten för henne.
Sen den första tanden, de första steget hon tog! Han har varit med sen hon kröp, sen hon va så liten.
Tror det har en betydande roll, att han faktiskt fick vara med!
Han är med och uppfostrar, och jag är så tacksam för att hon har den fina extrapappan som hon har.
Att han lämnar, hämtar från dagis! går upp på nätterna med henne, att han köper saker till henne. Bryr sig om henne jämt och ständigt, ringer för att höra hur HON mår! Att han är närvarande, att han bryr sig.. Att han kommer på två sekunder om det är något.
Att han älskar henne precis lika mycket som jag.

Att han inte kommer särbehandla sina flickor som han säger, de kommer jag aldrig tveka på♥

Och även så är jag så glad att Wilja har sin kontakt med sin Pappa! Att dom träffas regelbundet nu, att hon saknar Pappa. Att hon ringer till Pappa i telefonen här hemma, och att hon blir så glad när jag säger att Pappa ska komma! Hon packar sin lilla väska, packar ner sin nalle & kisse och vet precis vart hon ska nånstans. Att hon pussar mig hejdå, och vinkar! Linus får även extra många pussar.

Eller som Wilja själv säger:
Massa tilla pussar ♥

(Massa mer pussar)

Publicerad 2012-02-07 19:51:59 i En annan del av Stockholm!,

Vaknar & brister ut i tårar!
Det märks att de är såhär på slutet, och att orken är nere på noll och vandrar! Hujeda.... ni vet vad jag ska säga. Efter middagen så gick jag raka vägen till sängen och la mig! fick sova i lite mer än en timma innan hjärtat skulle iväg på träning! Men de va verkligen så himlans skönt.
När jag vaknade så började tårarna verkligen bara spruta! gjorde så himla ont i högerhanden! :( kändes verkligen som någon stod på den, och stått där och stampat under hela sömnen! Den va alldeles slut. Jag har ingen som helst kraft i den högra, kan inte knipa! ingenting, och som sagt domningarna är en sak! men de här med att vakna upp och ha så förbannat ont är verkligen inge roligt :(

Älskade hjärtat bara höll om mig, jag förbannade mig en stund över allting!
Sen tog vi fram stödet & lindade handen. Nu när den är rak så känns de aningen bättre, känns som en bedövning bara i hela handen. Känner ingenting, känns som man kan bita den hur hårt som helst utan jag skulle känna något! :/ Två alvedon senare så känns de iallafall bra!

Wilja och Mamma har ätit lite kvällmys! nu blir de soffan en sväng innan vällingdags♥
Jag har verkligen världens mest förstående & underbaraste pojkvän.. Tack att du hjälper mig, står ut med mig, stöttar mig genom vått och torrt. Jag älskar dig så hjärtat värker!

Publicerad 2012-02-07 15:04:13 i De bästa av Bålsta! <3,

Bästa tjejen & högsta unika läsarna!
Som tur är, så är min dotter världens underbaraste som tyckte att pyjamasmys va en bra idé!♥
Skruttan har ätit lite mellis, och snart ska vi kika på en massa Disney! Har kurerat mig här nu i soffan.
Kollade en snabbis på blogg.se Ser även att min STATISTIK av unika läsare är högre än någonsin?!

SÅ FÖRBANNAT ROLIGT!
Men vilka är alla ni nya läsare?
Är det något ni har missat? Ska jag köra någon slags kort men lång uppdatering?
Hur hittade ni in till oss?♥

Publicerad 2012-02-07 13:39:33 i De bästa av Bålsta! <3,

New in, jag bara dog.
Idag efter kontrollen så va jag sådär ömklig och rätt slut..♥
Så jag bara råkade gå in på Highligt, drömde mig bort när jag såg alla fina oddmolly tunikor , jackor & allt annat vårfint som översvämmar lilla butiken! Sen gick jag runt hörnan och bara såg den.
Den mysiga, den fina! Den som jag kollat efter, en mysdress! En FIN mysdress som jag tjatat om i veckor.
OCH DEN PÅ HALVA REA PRISET!!!! Skojar ni om jag känner en glimt av skitstor lycka?!
Även om den är i en M som jag kommer drunkna i så kommer jag inte ta av mig den. De lovar lovar lovar jag!

För övrigt så är de den jag ska bo i hela dagen!
Hämta hem min älskling. Sen ska jag & förkylningen från helvetet, & den nya pyjamasen lägga oss under täcket med en kopp te, nässdukar & nässpray. Korar mig själv till dagens tråkigaste mamma! (igen..)

Publicerad 2012-02-07 13:31:12 i Gravid med lillasyster<3,

MVC kontroll & stödskena.
Efter dagens besök hos barnmorskan så fick jag allt från gråta till att skratta! Är verkligen ett känslomonster & en riktig bitterfitta nu. Ingenting känns roligt, jag är trött! så inihelvete trött, och jag har fruktansvärt ont i händerna, det värker nu hela dagarna & inte bara på nätterna.

Värdena såg iallafall jätte bra ut!♥ Lillan va lite sur i magen idag, sparkade och buffade såfort gunilla skulle höra efter hjärtljuden & mäta magen! idag ville hon inte alls sammarbeta. Men efter en stund så!
Magen mätte 1 cm mindre än förra veckan! Kan ha o göra med att hon kanske sjunkit en del, eller att den andra barnmorskan & Gunilla mätte olika! De syntes på kurvan iallafall, hack ner, plant hack upp, hack ned igen! Men nu ligger jag iallafall på min normala kurva, en liten dipp bara.

Järnvärdet har ökat tack gode gud! så som jag kämpat på med tabletterna trots ena dagen as hård i magen, till andra då allt rasar ut.. till den tredje, då allt är helt stopp! Men de är du lilla värd.

Jag fick även tala med sjukgymnasten idag efter att barnmorskan bröt ut i OJ, så svullna händer du har!
Och jag tog upp detta med problemen, att jag numera känner av värk under dagtid, och inte bara nattetid. Att domningarna i fingerspetsarna inte försvinner, utan de finns där hela tiden! att jag nu inte kan skära i maten, har ingen kraft i högerhand etc.
Så nu har jag fått stödskena att ha under nattetid då de är som värst! Alvedon under dagtid.. finns ingenting man kan göra åt de! och smärtan varierar från dag till dag.

VILA... VILA... VILA... VILA va rådet! hur i tusan ska jag hinna med det? :/

För övrigt så kunde vi inte kolla tappen idag! för är de en eventuell sippring som är på G så FÅR dom inte kolla! Då måste vi in till förlossningen och be dom kika på hur tappen ser ut, eller om de är fostervatten som läcker. Så inte de blir någon inflamation! Men med största sannolikhet så är det bara ökad mängd av flytningar vilket är väldigt normalt såhär i slutet! så misstänker jag att de är något annat så ska vi åka in :) annars ska jag vänta tills nästa Fredag för att se om de blivit skillnad i mängd.

Publicerad 2012-02-07 10:45:55 i De bästa av Bålsta! <3,

Mysis från SVEA!

Åh, se våra små hjärtan springa omkring i dessa mysiga dressar! finns från strl 62/69 uppåt.
Nu är jag iordning här hemma, lägenheten är mindre ordnad känner jag.
Men jag orkar inte bry mig mindre! Förkylningen från helvetet håller i sig, blir ju bara värre & absolut inte bättre! Vad är det här? fick två blåsor på tungan & nu har jag fått en till längst bak i käften! så att tugga är en omöjlighet, blir flytande föda för mig nu. Testa att tugga ett tuggummi! borde jag inte ha gjort, har spottat blod då jag tuggar på själva äckelblåsan! Den ligger vid visdomstanden, fy bövelen.

Nej det är ingen tipptopp start på dagen inte!
Wilja va iallafall överförtjust i att få åka pulka hela vägen till förskolan! Lämnade mig med ett superstort leénde. Jag känner mig inte ett dugg förvånad! Jag är ju inte den roligaste hon kan hitta o leka med just nu.

Nu får denna långa väntan gärna vara över!
Och säg inte nu: Njut, för du kommer att sakna det! Jag VET att jag kommer sakna det.
Men att vara en aktiv mamma för Wilja, det är de viktigaste för mig just nu. Hatar den tråkiga stela tanten jag är nu!

Publicerad 2012-02-07 08:40:39 i Gravid med lillasyster<3,

- 14 dagar kvar till BF <3
Idag blir det lite ändring! Ska till BM idag istället för imorgon, idag är de också bara 14 DAGAR kvar till BF ♥ Känns som magen inte gör annat än & sjunker nedåt heller! och DET känns mellan benen må jag säga. Sen sitter jag och tänker såhär: Med Wilja va jag nästan gravid i en HEL månad till från och med nu! Och nu i skrivande stund förstår jag inte hur jag eller min kropp ska orka med de, ifall det blir så denna gång också. Jag kommer verkligen att gå av, inuti & utanpå!

Ska till barnmorskan och kolla upp de som lixom är väldigt blött ...
Flytningar har börjat komma, och det i massor! vattniga, och helt utan lukt? Jaja, ni som är känsliga håll för ögonen! Här skriver jag vad jag vill. Så ska kolla om de hänt något där inne, eller jag ska försöka få min barnmorska att göra de iallafall.

HÅLL FÖR TUMMARNA ATT JÄRNVÄRDET HAR ÖKAT FRÅN 100.... Vill inte få de genom armen! "/
Nä nu är de på med kläderna och iväg till förskolan och lämna de hoppande lilla trollet här hemma!

Publicerad 2012-02-06 22:15:28 i Bara Patricia,

Egoistisk!?
Ska jag tala om för er vad jag verkligen saknar?
Jag saknar mig själv! Jag saknar min kropp, jag saknar att titta mig i spegeln och själv känna: fan idag är det en bra dag! vet inte när jag hade den känslan senast. Jag saknar den känslan av att vara duglig med andra ord! Att vara gravid är helt ofattbart underbart som ni alla vet. Men samtidigt så känner man sig nog som osexigast! Magen är överallt och ingenstans! Fötter & händer är svullna. Att ens försöka sig på att kolla down there är helt omöjligt! Jag skär mig varje gång den ska trimmas! Men jag bara måste, jag hatar hår. Och då finns det verkligen inga hinder! Man blir anfådd när trosorna ska på.. Vätska överallt, håret hänger och finnarna blossar upp.

Jag SAKNAR att vara en glad och välmående mamma, en SNYGG mamma! :D Mår man bra i sig själv, så smittas det. Som korten ovan! Självklart finns de saker man gnäller på då också, men att få känna sig fin IBLAND. Det är oerhört viktigt, iallafall för mig. Jag skulle ALDRIG kunna gå omkring ständigt i mjukisar! skulle ALDRIG kunna gå på stan mjukisklädd, inte ens här i lilla Bålsta! Även hur trött jag är, så vill jag hoppa in i en dusch på morgonen, lägga på mig lite mascara åtminstonde! För MIN skull, för att JAG inte ska känna att jag faller.

BARA för att man är mamma så betyder de inte att de är okej att se ut som hur som haver i mina ögon.
Att ge sig SJÄLV 20 minuter på en dag är inte för mycket begärt! :)

Även så saknar jag sommar, ett glas vin och en förbannad cigarett!! ....

Publicerad 2012-02-06 19:02:00 i Bara Patricia,

Drömmar om kläder!
Sitter här på nätet & kollar lite kläder!
Blir alldeles TOKIG! Vill verkligen ha.nu. Längtar till våren, längtar till den smalare kroppen! Längtar till att få på mig mina kläder, längtar till att SHOPPA! ♥
Sitter och kollar inne på Odd Molly..... Och jag dör, ända in i hjärtat! så förbaskat fina kläder.
Därav priset! visade linus en dress, han höll på att svimma! ja..... Kan nog fortsätta drömma vidare :D

Publicerad 2012-02-06 17:15:50 i Recept, mat & bakelser,

Kvällens middagstips!
Middagen har ätits, och gud så gott de va!♥

Torsk filéer, 1½ paket (då räcker det till två matlådor)
Potatisar
1 Dl grädde
Persilja/dill & citron, ströbröd.
Salt, peppar, vitpeppar.

Salta och peppra torsken och lägg ner den fryst eller tinad i en form häll över ströbröd, klä, över lite citron, in i ugnen på 175 grader.
Tillsätt två matskedar smör över! Den ska stå inne mellan 25-45 minuter beroende på tinad eller ej.
Skyn som blir ska över torsken då & då!

Koka upp potatisen, och när det är ca 10-15 minuter kvar så vispa grädde i en skål med salt, peppar, dillen och persiljan! häll över och höj värmen i ugnen så de får en fin liten yta.
Koka valfria grönsaker till :)
NOOOM NOM! Uppskattas av både stora som små.

Hjärtat är hemma, nu börjar Måndagsmyset i de mörka vädret!
Älskar min fina familj♥

Publicerad 2012-02-06 15:13:52 i Recept, mat & bakelser,

Rosa Ballerinabollar! <3


I Fredags så blev vi bjudna på något som jag aldrig innan smakat, men oj så gott de blev!
Och idag så testade jag ett eget recept, eller med andra kakor! :D
Tack fina Klara för tipset.

För er som gillar Ballerina-kakor är detta rena drömmen, och de smakar himmelskt! ♥
Du behöver:
Paket Ballerina, kladdkaka - eller som jag tog, med vanilj.
1 paket Philadelphia
Vit choklad , eller block. Helt efter smak!
& strössel i valfri färg.


Börja med att krossa kakorna till små små bitar, när de är helt krossat så bänd ner lite av philadelphian och rör runt till en smet.
Värm chokladen under vattenbad! (mörk eller ljus choklad) , jag hade i några droppar karamellfärg!
MEN, skulle ha haft en till kaka med choklad då de inte doppades ordentligt! Den tog slut.
SÅ TVÅ PAKET CHOKLAD!

Rulla 'smeten' till bollar och doppa i den smälta chokladen och lägg på en tallrik. Strö på de ni vill och i med en tandpetare, in i kylen en sväng! VOLIA. Helt underbart fint, och gott till en kopp kaffe.

Något som varenda KAKMONSTER kommer älska! :D

Men som sagt, ha en till kaka med choklad. Som ni ser så ser man igenom till själva kakan på mina, de ska man inte göra. Utan dom ska vara helt doppade! men till nästa gång så.
För första gången äre heeelt okej :)

Säg gärna till om ni testar, om de är gott! eller ge mig tips på hur ni gjort era.

Publicerad 2012-02-06 11:52:38 i Wilja 17-24 månader,

Wilja tittar på Wilgot & Bebis!

Haha, kan inte sluta skratta! :D innan jag började filma så satt vi och kollade på lilla Wilgot inne hos Denise! Wilja satt och sa: Meja Wiljo, meeeja Wiljo! Nästa gång vi satte på, så ville hon se: Meja bebis! ♥

När vi stängde av så blev fröken ur ledsen! och 2 minuter senare så somnade hon gott.

Publicerad 2012-02-06 11:35:46 i De bästa av Bålsta! <3,

Varm choklad ute i solen! <3
Attans!!
Nu känner jag mig liiiiite arg på mig själv! jag glömde minneskortet till kameran....
Jag och Wilja bestämde oss för att trotsa blåsten! (de är trots allt jätte soligt & fint väder ute): Jagkokade upp en termos med varm choklad! Tog med pulkan ut, va ute i nästan en timma nu! Dragit omkring på prinsessan som bara skrattat i pulkan! (YES!) sist skrek hon. Idag va de jätte roligt! När vi stannade av i solen på en bänk så ville jag ta fram kameran och fota lilla hjärtat, PERFEKT väder, PERFEKT unge... Kameran sattes på och där står de: sätt i minneskortet! ATTANS.

Så inga kort blev de! Men rosiga kinder och magen full av varm choklad :D
Wilja har precis ätit lax, broccoli & pastastuvning! De va de bästa hon visste när hon åt burkar, men mammas egna är mycket godare ;)

Nu ligger fröken inlindad under filten och kollar på Emil. Sovklockan börjar närma sig!
Och mamma ska ta och baka också.

Publicerad 2012-02-06 08:39:48 i De bästa av Bålsta! <3,

Hur länge är era barn ute i detta kalla väder?
Eländiga förvärkar! Vaknat av dom hela morgonen, sen när ja väl somnade! ja, då vakna skrutt♥
Sitter en stund här medans fröken kollar på barnkanalen! Vi har ätit en god frukost bestående av yougurt & två goda TOASTS! Vi lyxade till de lite, och Wilja tyckte den smälta osten va hur god som helst! Hela mackan åts upp (alltså två!!) + yougurt på det, och juice. Lilla duktiga du!

Den här dagen söker vi som febrilt efter leksällskap känns de som, dock är vi rätt strandade här.. Attans! så vi får se vad vi hittar på denna dag. Fint väder är de ute iallafall, så in i en dusch för oss! mysa en sväng, och gå ut till lunch. Låter som en bra plan! :D Fortfarande förkyyylda.... blöh! men inte allt för kallt idag, BARA -10 grader! ;)

Hur länge är ni ute med era barn i denna temp?
På dagis har dom en gräns på -10, eftersom de är riktigt kallt om man blir stående en liten sväng.

(Vill då även tillägga att jag pratar om de SMÅ barnen! mellan 0-2 år. Att det finns en gräns! Wilja brukar gå ut en stund iallafall, men barnen som inte kan gå ännu eller som blir stilla ute på gården får vara inne och busa med annat. Vilket JAG tycker är bra! Att vara ute när de är kallt, blåsigt som det ofta är nu så är de förjäkligt om man inte rör på sig. Barnen som rör sig och leker, är aktiva blir ju varma! men den lilla som inte kan gå ännu i snön som bara gråter, nä de är fan en plåga och tvinga ut barnen då.) Enligt vad JAG tycker!

Man märker det att de 45-70 minuterna dom är ute så räcker det! wilja kommer hem och är alldeles rosig om kinderna och de sitter i till mot kvällen.

Vad anser ni är ett FÖR kallt lekväder? (om dom inte är nedstoppade i åkpåse & vagn) då är det ju en skillnad.

Publicerad 2012-02-06 08:22:52 i Frågor & Svar,

Frågor & Svar om mattan och de nya.Anonym:
Gud så fint ni har det! Vart kommer hallmöbeln ifrån? :) kram


Svar:
Åh så kul att många frågat om denna hallmöbel både nu & innan.
Ni som inte fått något svar, så kommer denna från IKEA.
De som jag gillar me just denna, är att den inte känns som en typisk ikea-möbel.
Först ville vi båda ha en Hemnes byrå att ha där ute! Men eftersom vi har en så smal hall, så skulle den ta alldeles för stor plats. Denna byrå är rätt smal, men får plats med HUUR mycket som helst i!
Både lillasysterskläder på vänstra sidan och alla mössor, vantar etc på andra! + allt annat som hamnar i Patricias små lådor! ;) man kan finna precis ALLT!

Sofi:
vilken mysig gardin, jätte fin !
Förresten, spegeln i hallen är det ikea ?


Svar: Åh, tack så massa! Jajjemen, spegeln är från början en SVART/BRUN spegel från hemnes.
Men vi tröttnade, och målade över med lite färg! Voila.


Susanne:
Vilken ifn matta. Vart hittade ni den?


Svar:
Hej Susanne! Ja, den köptes på de här outletet som jag talat om. Som säljer kläder allt från VILA till vrakpriser, allt från heminredning till sängkläder! (där jag köpte filten & bäddsetet till lillasyster). filten är 3.5 meter och kostade ENBART 199:- Vet inte alls va den kostat innan, men betydligt mer!
Den fanns i Svart, rött & beige.

Venna:
vilken mysig gardin, jätte fin !
Förresten, spegeln i hallen är det ikea ?


Svar:
Åh, läs kommentaren ovan! <3 Och ja, spegeln heter Hemnes och kommer från Ikea!

Amanda:
Vart har du köpt ert köksbord? Om jag minna rätt va de mörkt först men den målade du de? :)

Svar:
Hej! :D vi köpte detta köksbord från Ikea bara för ATT när vi bodde i 1:an!
Det finns kvar på ikea, bord + 4 stolar för 899:- eller liknande? Verkligen ingen kostnad alls! Och bordet fungerar utan problem? Det är rätt litet! Men har man ett litet kök som oss, så får vi inte in ett så mycket större. Hellre lite yta i köket än ett enda stort bord! :D och med lite färg på bordet, så ser de faktiskt helt OK ut :D

Lena:
var kommer gardinen och mattan ifrån. Snygga, framförallt mattan.

Svar:
Kolla kommentarerna här ovan! Från Hedlandet kommer allt, som ligger i närheten utan Strängnäs/mariefred.

Publicerad 2012-02-05 18:34:21 i De bästa av Bålsta! <3,

Hjärtat mitt är hemma & slutets tankar!
Att du mitt hjärta är hemma igen, det gör din mamma hel!
Idag som ni ser har vi inte gjort mycket alls! vi har knatat omkring hemma i pyjamas och myst från att hon kom hem. Har byggt med lego, vi har läst en drös med böcker! Myst i soffan framför tvn. Jag och Wilja somnade en sväng i soffan, och vaknade till nyserverad middag! Fläskfilé i ugn med tomatsås, lök & sen couscous och sallad till. Tack underbara hjärtat!

Annars har dagen varit rätt jobbig för mig! Har haft förvärkar sen jag vaknade, dom kommer till och från. Sitter i ett tag, sen släpper dom. MEN foglossningen har de senaste dagarna känts bättre (!!) är jätte glad över det.
Dock så har händerna blivit värre, känns som jag tappat all styrka i dom över huvudtaget. Och de kryper i händerna hela tiden nu, inte bara ibland.
Kan inte skära min egna mat längre! :( Känns lite sådär måste jag säga, men snart är det över. De är bättre på dagarna, då jag ändå kan ruska liv i händerna. När jag sover vaknar jag av att de gör så himla ont... och de tar ett bra tag igen innan jag kan somna om.

Idag är det 16 dagar kvar till beräknat BF, bara att hålla ut dessa dagar och förmodligen några till♥
Sen är lillasyster här hos oss, och mamma kan återgå till de normala.

Publicerad 2012-02-05 11:36:16 i Bara Patricia,

Att ha sex, hur ofta?

Det är en fråga som jag tänkt på länge!

Detta känsliga för många, detta som handlar om den intima närheten.

Jag har haft dessa tankar, eftersom det kan vara så olika i olika perioder i livet! Att man har varit med om båda känslor, att känna igen sig i båda parter. Det är rätt så häftigt! att ha förståelse från båda sidorna.

Hur ofta hinner ni med att vara varandra nära?
Har ni känt under graviditeten: O nej, jag vill verkligen inte! Vad ska jag säga denna gång?
Eller har ni känt: Att ni vill verkligen HELA tiden?

Hur hittar ni tid för varandra?
Eller varför använder ni anledningen: De finns ingen tid?

Svara gärna anonymt om ni inte vill skriva ut era namn. Det kan nog hjälpa många andra som kanske har dessa funderingar! men som inte vågar fråga kanske.


Ska berätta nu för er mina egna tankar om detta. Dessa två graviditeter har verkligen inte varit sig lika! Lusten till sex när jag var gravid med Wilja var som bortblåst, den fanns inte! Och jag mådde verkligen dåligt av att känna: Jag vill verkligen inte! Men i det läget, att ändå HA det ibland.. Det va hemskt! man kände sig så elak mot sin parter, men främst kände man sig tvingad för att stilla någon annans behov! för i det fallet kunde jag lika gärna vara utan. Efter varje gång fick jag så otroligt ONT! Sammandragningarna kom och kändes som knivar i hela magen efter.

Denna gång så har jag haft MER lust! Om Patricia själv har fått bestämma så har jag velat haft var & varannan dag! inga sammandragningar alls efteråt, har bara känt ett så stort behov av närhet, av kärlek. Har verkligen känt att jag behövt det för att må bra! Och när jag då ibland har fått ett 'nej' har jag känt mig så otillräcklig, så oattraktiv.. (vilket är ändå förståligt) men för mig har de varit så himla himla viktigt denna gång! Att få känna den där uppskattning, dessa berörelser.
Denna gång är det jag i förhållandet som velat mer, Linus har tyckt att magen varit rätt obehaglig! med all förståelse. Men då har jag känt mig fruktansvärt oälskad? De är då hormonerna slagit spratt.

Att det kan vara så olika!

Men det jag tänker på helt spontant är nog: Att har man aktivt & regelbundet sex så behöver man ha det oftare & mer i vardagen! Har man sex sällan, så är det ingenting som du saknar? och lusten kan kännas krystad. Och allt kan lätt bli tvingat!
Det gäller nog verkligen att hålla UPPE gnistan, att vara nära varandra. Att visa för varandra att man fortfarande vill vara nära, även om man är trött, att man har mycket att göra!

Att skylla på: att de inte finns någon tid, de tror jag inte på.
Man TAR sig tid för varandra! Disken kan vänta 20 minuter, det kan kanske inte ett förhållande varje gång. Jag anser att vårda om äktenskapet/förhållandet är de viktigaste man kan göra!

Hur anser ni? tänker jag fel? =)Publicerad 2012-02-05 11:22:07 i De bästa av Bålsta! <3,

Det nya från igår <3
Här är en bild på gardinen som vi hittade igår! Äääntligen en som va 140 cm bred♥
Nu tänker ni som ser mattan: men dom döljer heeela golvet!
Ja, jag vet. Men vi tänkte även på att skydda golvet så mycket vi kan! har en stor matta både i v-rummet och nu i hallen. Leksaker dras, och för att hindra allt för många repor så rullade vi ut den!
Den är fortfarande lite skrynklig som ni ser! ;D men men, de är en hall. Och där ligger nu en MATTA!

Publicerad 2012-02-05 11:19:26 i De bästa av Bålsta! <3,

Mysfrukost med mig själv!
Gomorgon alla underbara!
imorse vaknade jag och dimman låg tätt ute, vaknade och kände mig risigare än vad jag har gjort på hela veckan! Förkylningen släpper verkligen inte, och halsen börjar nu krångla! Känns som huvudet är fyllt med snor, och hjärnan likaså. Efter klockan 07 så bestämde jag mig för att gå upp! Hade legat och vridit mig i sängen sen innan fem, så de va på tiden. Kokade mig en kopp med varm té, tog fram en brustablett som för övrigt smakar helt himmelskt! Ifrån apoteket och smakar smultron & hallon.
Gjorde iordning en smörgås och satt med den stora filten vid köksbordet och myste ♥

Började plocka lite smått! Och vid 09 så vaknade raringen till liv. Och då började städningen!
Så skönt, svabbat golven, torkat iordning alltid! dammat, dammsugit. Ordnat i garderoben! Nu är det klart. En dusch senare, ett tappert försök till att bli mänsklig (lägga på liiite smink) känns som allt rasar av, näsan rinner & ögonen likaså! attans alltså, nu hoppas jag verkligen på att bli FRISK.

Är liiiiiite sur på morgonen! tagit så fina bilder, sen rensade jag datorn.  Och POFF så råkade jag radera bilderna...... iiiiih! attans.

Snart ska vi åka iväg och hämta hem PRINSESSAN! Nu börjar livet igen, äntligen. ♥

Publicerad 2012-02-04 20:44:39 i En annan del av Stockholm!,

Melodifestivalen & mys!Vi fruar får tydligen inte vara med och mysa i soffan! ;) har precis avnjutit en middag bestående av hasselbackspotatis, rostbiff, en underbar sallad & hemmagjord bea idag igen! Nu sitter vi och kollar på melodifestivalen och jag förstår verkligen inte hur de kan ha spårat! Torsten flink, wtf?!! :D

Publicerad 2012-02-04 16:43:57 i De bästa av Bålsta! <3,

Lördagen & melodifestivaalen!
(Jag saknar dig min skatt!) ♥

Phu! Hemma, och snart ska vi iväg igen. 10.00 så stod vi utanför Klara & Robin!
Satte oss i bilen och åkte mot Strängnäs! Ett besök på Hedlandet, några hundra kronor fattigare så är vi återigen hemma.
Fick med oss en matta till hallen, pyjamas till Wilja! En tröja till Mamma, mössa till Linus! Haklappar till lillasyster och en massa bra-ha-saker. Ny gardin till köket! Ja, hittade oss några kap. 

En sväng in på donken för matning av bebis och hamburgare för oss! Snart ska vi iväg igen, ska möta elle, anders klara & robin på ica. Ikväll blir det middag & melodifestivalen!

Ska ni kolla?

Imorgon kommer äntligen sessan hem! Som Mamma längtar♥

Publicerad 2012-02-04 08:30:48 i De bästa av Bålsta! <3,

Och så kom Lördagen!
När tempen  ute visar -18 grader så känns de lite sååådär att stiga upp? Dock så är ögonen pigga och mamma känner sig riktigt utvilad! Sitter i köket medans älskling sover ut, har stekt mig två äggmackor och har gjort min en kopp te! ♥ Välkomnar denna dag, för idag känns de som en BRA dag!
Igår så hade vi det jätte trevligt. Åkte till Klara & Robin för lite middag & mys, satt och pratade! åt världens godaste små bakelser. Blev bjudna på Klyftpotatis, rostbiff i ugn med rotmospuré och hemmagjord örtkryddsbea! Sån mat blir de om kocken själv får välja! :D

Vi va hemma till ca 12, myst med bebis! eller jag har mest kollat då jag fortfarande känner mig lite snorig, så ville inte hålla i den lilla! men fingrarna kliade, men fick mätta mig med ögonen!♥

Blir att hoppa in i duschen alldeles strax & få denna dag att vandra förbi också!
Ha en fin Lördag allesammans!

Publicerad 2012-02-03 12:57:50 i Gravid med lillasyster<3,

Magbilder med lillasyster vecka 38.


Kalaskulan & Mamma är också redo för nya äventyr!
Magen är verkligen som en BOLL. Alla som inte vet va de är i magen, tror att de är en pojke :D
Med Wilja så va jag mycket bredare överallt 'en typisk flickmage' men inte denna gång inte!
Den är verkligen rund, mer runt i verkligheten än på kort :D
Vecka 38...
När ska du kolla lilla lillasyster? ♥

Publicerad 2012-02-03 12:52:25 i Recept, mat & bakelser,

Dagens Lunch!
Dagens lunch för mamma fick bli två knäckesmörgåsar med lite lax på!
Till Wiljas stoooora förtjusning fick även hon lax, kokt dillstuvad potatis! tror ni hon är mätt? ohja!
Lax i alla former är nog bland de bästa hon vet.

Publicerad 2012-02-03 12:50:23 i Wilja 17-24 månader,

Har inga ord för hur mycket jag älskar dig.


Snart ska den här lilla skiten åka till Pappa! Vi har haft en jätte mysig morgon tillsammans♥
Som ni ser så har alla nallar lekt med oss också! Wilja har även packat sin Pappa-väska! Och valt ner sina gossedjur. Nu försöker jag hålla henne vaken lite tappert! Pappas tåg har bråkat, såfort de blir kallt så ska ju ingenting fungera.... Fasiken! :/ Klä på henne jätte jätte varmt ifall dom blir stående någonstans en stund. Dock finns de ju alltid vänthallar! men ändå. När de är -12 blir man rätt kall av sig fort.

Tanka kärlek, tanka kärlek.

Publicerad 2012-02-03 08:57:40 i Wilja 17-24 månader,

Morgonmys med Wonka hemma!
(Att fota detta lilla troll har verkligen blivit en utmaning i sig, passade på i stillhet till bompa på morgonen!)

Första kortet är fotat utan blixt, vilket jag verkligen föredrar! Man får till så fina bilder i de rätta ljuset. Men Wilja vägrar att sitta still, så att fota så är nästan omöjligt. De andra kortet är taget med blixt.
Vilken skillnad! dock så gillar jag inte att fota med blixt dagtid, gillar inte att fota kvällar i huvudtaget! Bilderna blir inte rättvisa tycker jag!:D

Ska bli så kul att fånga lite fina kort på systeryster som kommer ligga still mest dels och sussa! ;) lite enklare! men då är de ingen SPORT på de viset.

Nu ska jag tanka kärlek i ett par timmar innan det är dags för en Papi-helg!♥
Till kvällens ära har vi blivit bjudna på middag hos fina Klara & Robin! Blir lite mat & filmkväll. Inte helt tokigt att bli serverad mat utav en riktig kock inte! Perfekt Fredag.

Publicerad 2012-02-03 08:52:36 i Bara Patricia,

Mina mål & boosten.

Morgonens frukost består av en fllaska kaaallt vatten (dricker som en idiot just nu) , C-vitamin i brus.
Har ökat min dos med Niferexen nu från 1 tablett per kväll, till 2 om dagen fram till nästa kontroll för att se om de hjälper. Herregud, kan inte ha ett järnvärde som ligger nere på 100. Sen har jag köpt mig B-vitaminer som jag tar för mitt hår är kaaaasst nu. Likaså naglarna! Sen en stor tallrik med havregrynsgröt & rårörda lingon! finns de nå bättre? MUMS!

Ska verkligen fortsätta med massa vitaminer och boosta mig hela våren för att se om de gör mig till ett piggare jag! ska dra igång och utesluta socker snart. Äta bra, näringsrik mat! Nu är de snart dags för ett nyare & piggare jag! Som tvåbarnsmama så vill jag verkligen orka. Och kan jag då hjälpa de på traven med bra kost, samt motion så ska jag göra de för barnen! Om inte mig själv.

Ska vara så glad över att jag har en så duktig & träningsinriktad fästman som verkligen kommer att puscha mig i det här! Ut på promenader, röra på sig! nu jäklar.

För övrigt så har jag följt de 'stora' bloggerskernas råd om att använda ricinolja i hårbotten 3 gånger i veckan. Så nu sitter jag me detta feta i skallen! aaallt för att mitt hår ska börja må bra igen.

Tror ni det funkar?

Publicerad 2012-02-03 08:47:03 i De bästa av Bålsta! <3,

Matchen i Bro!
Gårdagen spenderades i fotbollshallen! ♥
Så kul att de börjat lite smått igen. Tycker de är så mysigt att åka och kolla på när stjärnan min spelar. Svärmor hämtade oss, sen åkte vi! Kvällens höjdpunkt va nog när 'farfar' kom. Det är verkligen Wiljas favorit! Kan man säga så? lillan lyser upp! ska va med honom hela tiden, går efter & ska sitta i knät.
Raringen! Så satt vi där en sväng, drack lite kaffe & fikade. Trevlans!

Efter en stund så kom de andra fotbollsfruarna och ungarna! ;)
Klara & Elle kom med lilla Dylan och satte sig hos oss! snosade lite bebis, Wilja vaggade som vanligt & stoppa in och ut nappen. Mamma försökte hålla, men jag har kommit fram till att de inte GÅR för magen är verkligen ivägen. Men svärmor va där snabbt och lyfte upp skrutten och tankade lite kärlek!
Men nu får hon allt komma hör jag henne säga!♥

Matchen avbröts då ambulans va tvungen att tillkallas, en olycka i andra laget. Ajaj, så hem fick vi åka.
Wilja somnade i bilen och jag fick lyfta upp henne i sängen, bytte blöja tog av alla ytterkläder och hon SOV! hon brukar vakna såfort en mus fiser. Trött? - oja!

Publicerad 2012-02-02 15:12:28 i Wilja 17-24 månader,

Är hon inte fin?


Att få vara din mamma underbara lilla tjej, är en så stor lycka för mig! ♥
Lillan är hämtad, mellis i magen! lite goa kort tog vi när vi höll på att byta om från dagiskläderna. Nu ligger hon på golvet och har hämtat aaalla gossedjur hon har inne i sitt rum och myser me dom.
En trött tjej idag! Dom hade varit inne och pysslat hela dagen, Wilja hade färg från topp till tå! blir nog att slänga henne i ett bad ikväll ;) Imorgon så är de Pappa-helg! två veckor sen är de nu. Lustigt att de blir jobbigare när de går längre tid mellan att lämna bort henne.. hua! imorgon, inte idag! så idag ska vi mysa.

Publicerad 2012-02-02 12:46:22 i Dagens Mama,

Dagens Mama!

Jag undrar allt hon stor du är där inne, just nu känns de som jag ska föda ut en heffaklump!♥
Känns verkligen som magen är okapabel till att bli de minsta större! De kommer den ju, men hur i tusan? känns som den ska spricka nu! bokstavligen, att allt ska gå sönder. Lilla jag, hur kan den bli så stoor! :D

Ska vila en sväng innan lillan ska hämtas! är helt ur funktion idag.
Ikväll blir de att åka till Bro för att kolla på Linus första match för iår! spännande ♥

Publicerad 2012-02-02 12:35:40 i Nagelförlängningar,

Dagens nagelförlängning!


Imorse när jag vaknade så kände jag mig rätt låg & trött efter att ha ont!
Så direkt efter jag lämnade Wilja, så hoppade jag in i en varm varm dusch, gjorde allt de där som är rääätt svårt att göra nu på slutet! speciellt i en liten duschkabin ;) men de gick! fötterna filades, så nu är dom också mjuka & lena.
När jag va färdig så kollade jag ner på mina hemska naglar, små korta stumpar som såg mer döda ut än levande! så plockade fram alla saker, och satte mig ner och gjorde en liten förlängning på mig själv.

Många har frågat om hur jag gör mina naglar, vad jag använder och så.
Till och börja med så använder jag inga 'riktiga' saker, utan jag har köpt Depends egna kit med förstärkning! sen använder jag tippar från kiss (likaså lim) olika filar, puts. Men inga avancerade saker alls! Tycker de är hemskt roligt att pyssla.

HÄR hittar ni mer naglar som jag gjort :)


De är så olika hur länge dessa håller! mina har setat ruskigt bra, då jag ändå tvättar dagligen, diskar, städar! på och avklädning på en trotsig unge! :D , har slagit av någon men inte så dom ramlat av. Och efter kanske 2-3 veckor börjar gelen se rätt trist ut. Mammas va fina i en hel månad, vet inte hur hon lyckades!

Men för 159:- kitet kan man inte begära så mycket! Så jag är iallafall JÄTTE nöjd över hur de blir för den lilla kostnaden. Självklart önskar jag mig en utbildning och ordentligt material! för liiite potensial har jag allt.

Publicerad 2012-02-02 12:29:33 i Gravid med lillasyster<3,

New in till lillasyster!
Igår så fick lillasyster med sig en liten påse hem från sin Farmor! ♥
Så söta saker så, de tackar vi så jätte mycket för! Nu ska kläderna tvättas, så dom är redo tills hon kommer. Så mycket fint de finns att köpa! man blir ju helt galen när man går i alla butiker nu... vill helst köpa med mig precis allt till båda flickorna! men icke sa nicke.

Publicerad 2012-02-02 08:35:30 i De bästa av Bålsta! <3,

Morgonstund & tankar.
Morgonstund.. Natten för mig har varit allt annat än rolig, jag har verkligen inte kunnat sova!
Armarna och händerna har domnat bort precis hela tiden. Ibland gör de riktigt ont, andra gånger är de mest obehagligt och irriterande. Gör så man inte kan somna! Sträcker jag på mig så krampar hela benen på mig. Varför hade jag inte en enda krämpa med Wilja föör? Allt kommer nu! poff har de sagt. Känner mig som en 90-årig gammal kärring med ont i varje lem som finns att ha ont i! Och nu på morgonen så kan jag beskriva känslan som: träningsvärk!

Nej fy tusan vilket gnäll de är på mig! Men nu är de fanimej illa. Men nu är vi nere på 19 dagar kvar, hör ni? 19 till beräknat.. De är inte alldeles för lång tid kvar! så jag ska nog allt stå ut, och försöka mig på mindre gnäll.

Nu visar tempen -16 grader och vi ska spatsera till dagis! Vilket väder, dock så skiner solen och de får upp humöret lite! Ska passa på att vila lite här hemma medans skrutt leker för fullt♥

Publicerad 2012-02-01 21:52:49 i De bästa av Bålsta! <3,

Inga barn gjorda här inte!
C-vitamin, dubbeldos utav Niferex, b-vitaminer! Jag har boostat mig själv sen igår, och kommer att göra de tills skrutt är ute. Tre tuber med c-vitamin köptes från apoteket igår! De bör räcka tills hon är här.
Ikväll så åkte vi ut till Svärisarna en sväng! alltid lika mysigt att komma dit på kvällen på en fika! Wilja byggde med sina klossar och sprang runt me fammo & faffa :) hon trivs!

Nä, nu är de sängen som kallar! Här blir de inga barn gjorda... attans!

Publicerad 2012-02-01 17:20:49 i Recept, mat & bakelser,

Bruna små skönheter.
Innan middagen så svängde husmor ihop lite kladdkaksmuffins här hemma!♥
Och ja, jag kommer verkligen r u l l a fram snart. Men sen är de STOP på onyttigheter! Just nu skiter jag blanka fan i de känns de som, har nått den punkten då jag hatar de jag ser oavsett vad jag gör.
Så vad gör en muffins mer eller mindre! :D mer att kämpa bort sen, men de ser jag bara fram emot.

Nu sitter vi som slagna hjältar alla i soffan och kollar på djungelboken! Wilja myser hos Linus och  jag har satt mig ner nu för en stund. Har hunnit med matlagning, bakning, legolek, springbus och killattacker.
Nu är mammsen trött, och ryggen säger: nej nej, sitt stilla.

Publicerad 2012-02-01 17:13:30 i Recept, mat & bakelser,

Dagens middagstips!

Idag så serverades de en urgod kasslergratäng hemma hos oss! :)

För detta behöver du:

En bit kassler
Broccoli
Tomat
Purjolök
Lök
Zuccini
Burgur

Sås:
Matlagningsgrädde
Vispgrädde
Ost
Salt
Peppar etc.

Börjar med att tärna kasslern och bryner lätt! Hackar ner löken och häller i pannan tillsammans med kasslern.
Häller i lite av matlagningsgrädden och sänker värmen på ettan så de bara får koka ihop lite, häller i kryddor eventuellt lite soya för saltare smak. Sen skivar jag zuccinin, purjolöken & allt som ska i ugnen.

Börjar med såsen, matlagningsgrädde till så mycket kassler du ska ha, eller till hur många portioner.
När den börjar bli varm så häller jag i osten och rör runt, kryddar så mycket som jag önskar!
Sen är de bara att hälla i kasslern, alla grönsaker och såsen i formen och in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Kokar upp Burgur medans! voila. SKIT gott verkligen! :)

Publicerad 2012-02-01 17:08:47 i Recept, mat & bakelser,

Middagstips för er som gillar lax.

Det va längesen som jag la upp lite recept här, har ni saknat de? :D Mer hittar ni HÄR.


För detta behöver du:

4 st laxfilér
1 st Citron
Matlagningsgrädde (använd så mycket som ni önskar).
Dill
Ris
Tillbehör.

Började med att bryna laxen på båda cidor och pressade citron på, peppra och på med HAVSSALT för lite knaprigare känsla. Så gott så! Bara någon minut på vardera.
Koka upp såsen, grädde + citron. Salta, peppra och använd de kryddorna du önskar.
Lägg fileérna i ungsformen, och häll över redningen/såsen. Strö över dillen och in i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Koka ris medans, och servera med en god sallad till :D
Smakar himmelskt för de som gillar fisk/lax. Går lika bra att använda torsk om man önskar!

Publicerad 2012-02-01 14:50:04 i De bästa av Bålsta! <3,

Den där tjejen är hemma!
Mitt lilla godis är nu hämtad från förskolan! Och som ni ser, sen imorse har hon inte släppt sin läskiga
råtta. Sen Wilja va liten har hon haft sina leksaksråttor från ikea (ni vet dom gråa & vita) och hon verkligen ÄLSKAR dom! Fasiken, kan man inte älska nått annat än en råttjäkel? huja!
Mellis har vi redan ätit, ska förbereda inför middagen om en stund.

Har städat hela lägenheten, rensat i alla lådor slängt fleeera kassar med skräp!
Hur mycket skit har man som man inte vet om? som man trycker ner någonstans... papper på papper, kvitton och prislappar! haha, äsh. Den som spar, han har satt säga. Sen har vi hunnit med o hänga tvätt, tvätta lite nytt! Snart ska lillasysters maskin köras också, de känns plötsligt så verkligt.

Som fler av er skrivit, jag hoppar innerligt att hon inte är lika envis som syster sin som stannade 11 dagar över BF. Jag tar verkligen bokstavligen nääästan LIVET av mig då! ♥
Och hallonbladstéet är en stor besvikelse för mig, inte en enda sammandragning....

Publicerad 2012-02-01 09:39:34 i Wilja 17-24 månader,

Solstrålen själv! <3


Mammas egna lilla solstråle påväg till Dagis imorse!♥
De va så härligt ute, men riiktigt kallt! Vi gick 30 minuter innan, så vi va  ute en sväng och lekte lite! Wilja gick stolt omkring i sina nya skor och sa hela tiden: nyyya sko, nyya sko! Sen fick filten INTE ligga på skorna, utan hon skulle se dom hela tiden. Kul att saker iallafall uppskattas! ;)

Är det någon mer än jag som känner sig rätt dräggig vid lämningar på mornarna? haha! alltid osminkad och i mjukisar.. Sen kommer man som en ny människa vid hämtningarna! :D Jag är helt död på morgonen, och allt som heter smink och tajta kläder kan fara så långt ögat kan nå!

Nu blir de att kika lite bloggar, svara på kommentarer och sen städa lite här hemma! Duscha, måla tånaglarna (ett projekt i sig...) och fixa dom andra tio! De ska nog gå.

Publicerad 2012-02-01 08:18:11 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 38, 37+0 <3

Barnet & Mamman:


Vikten är oftast mer än 3 kg. Barnet räknas alltså som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programerad i arvsanlaet. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att göra det. Låt den stå redo så du inte behöver tänka om du fått med dig allt när värkarna börjar.

Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut. Du kan känna att barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar.

Egna tankar:

Som de står här ovan så går man och letar efter smååå små ledtrådar till att de är på G! Även om jag är inställd på övertid igen, så finns de en litet hopp.... ett liiitet! De är väl inte helt fel?
Förutom att de är rätt tungt som ni förstår, så har jag fått något som heter 'Karpaltunnelsyndrom' Vilket gör att händer, fötter & ben domnar! I mitt fall så är de värst med hela högerarmen ner till fingertopparna. Svårt att öppna vällingflaskan eller bre en skiva ost! Har ingen känsel och de sticker hela tiden. Men de ska tydligen försvinna efter förlossningen tack & lov! Hört om många som krossar MYCKET porslin den sista tiden ;) Magbilderna ovan är morgonens mage med tröja & utan!
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

Patricia.extensions@hotmail.se


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela