Publicerad 2012-03-31 19:10:08 i En annan del av Stockholm!,

Tack säger Wilja <3







Skruttan har fått så mycket fina saker så det inte är klokt!
Och sommar garderoben är lite uppdaterad ♥
Här är en del av vad hon har fått! Sen är det allt från en spelande gitarr, pennor, ritblock, lera! Böcker, massa smått och gott.
Tack ännu en gång från oss alla!


Publicerad 2012-03-31 17:59:47 i Wilja 17-24 månader,

Wiljas födelsedag i bilder <3










Som ni ser har Wilja haft en UR mysig födelsedag!♥
Vill tacka alla som kom och träffade Wilja på sin stora dag. Jag är så tacksam!
Kalaset är över, och hemmet ser ut som sju svåra år! så kasta en alldeles ÖVERTRÖTT unge i sängen och sen blir det att sanera hemmet.

Wilja är helt ÖVERLYCKLIG över sina alla presenter!
Lilla Gubben, Pippi & lillagubben... De kan de inte bli bättre än så♥

Publicerad 2012-03-30 11:10:53 i Wilja 17-24 månader,

Den glada 2åringen <3





Hipp hiiipp huurraa!!
Wilja har busat omkring här hela morgonen och lekt med sina såpbubblor! Eftersom kalaset är imorgon så har hon bara fått öppna nått litet nu, och imorgon ska vi kasta i oss tårta och gosaker! De betyder: att mamma ska baka hela dagen lååång! :) Har bara lite stopp i skallen på vad jag ska göra.
Och vilken tårta jag ska göra! Hjälp?^^,

Morgonen började lite smått... obehagligt! höll på att bajsa ner mig.
Jag va på toaletten och badade barnen! Wilja i duschen och Novis i baljan! Ja, eftersom man blir rätt blöt så va jag rätt lättklädd... trosor och bh, thats it! Sen när jag tagit upp Novis så skulle jag hämta ett par strumpbyxor åt henne, i hallen möter jag RÖRMOKAREN! i helvete, skrek som en brud! ... Han blev lika rädd han, han hade knackat! men jag hade inte hört något, och då gått in. Hade helt och hållet glömt att dom skulle komma idag! När jag kom tillbaka till toan kolla jag mig i spegeln, liknade en tomat! på riktigt.

Publicerad 2012-03-30 08:25:27 i Wilja 17-24 månader,

Grattis lilla rara Wilja på din stora dag!




GRATTIS MIN LILLA RARA LOPPA!♥
Jag kan inte förstå att det är sant, idag har du funnits vid min sida i två år.. Du kom och gav mig mening med mitt liv, du räddade mig på många sätt. Du kom och var den största räddningen som någonsin hänt mig! Och jag kommer alltid vara dig tacksam över det, min fina skatt.
ÅÅÅH! Kan inte ens tänka klart, två jäkla år! De har varit de snabbaste åren i hela mitt liv ska jag tala om för dig. Så mycket som vi gått igenom tillsammans på denna korta tid!

Du är en bestämd liten tjej som vet hur du ska göra för att få din vilja igenom. Som alla säger, vi gav dig ett passande namn. För vilja, o hujedamig! De har du. Vill du inte något, ja då krigar du till döden! Men vilken tur att mamma är lika tjurskallig hon! Så vi ryker mest ihop, och sekunden senare så står vi och kramas. Den här lilla tjejen är väldigt klok! hon upplevs som mycket äldre än vad hon faktiskt är.
Nu pratar Wilja för fullt, och man kan ha små dialoger här hemma med henne! Och hon svarar tillbaka med meningar. Hon är väldigt lik sin Pappa på många sett, ser honom i henne varje dag!

Wilja är nu även storasyster fast hon är så liten!
Och över alla tankar, över alla förväntningar som jag har haft.. Hon är så duktig och snäll så det inte är klokt! Jag förväntade mig krig. Svartsjuka, att hon skulle vara elak!
peppar,peppar.
Men INGENTING har visats! förstår om ni inte tror mig, men hon har inte ens gett ett hum om att vara förbannad på mig eller nova för att hon tar tid. Det är helt sjukt, underbara snälla unge♥ Hoppas de håller i sig en stund till så Novis hinner tuffa till sig och kan ge tillbaka om svartsjukan smyger sig på!
Att bli tvåbarnsmamma har hittils knappt känts som någon skillnad! Trodde att det skulle bli en pina första tiden. Därför är jag så glad när allt varit så lätt! att rutiner föll på plats såfort, att allt hinner göras hemma fast jag har två små. Nä! lycka, lycka är att ha två snälla barn.

GRATTIS MAMMAS PIGA PÅ DIN DAG!
Idag blir de bara familjemys, men imorgon så blir de kalas!♥

Publicerad 2012-03-29 18:42:05 i De bästa av Bålsta! <3,

Kvällen <3




De blir inte alltid som man har tänkt sig!
Men de kan bli bra ändå. Skulle nämligen göra kyckling, ris & currysås! de som är så fantastiskt gott. Speciellt om man gör såsen själv, med extra grädde, extra curry och skyn som blir kvar från kycklingen!
Men till vår besvikelse så visade de sig att riset va slut.... och vad gör man då? jo! Man tager vad man haver. Men de smakade inte illa alls! Och Wilja åt som hon aldrig sett mat tidigare, så de blev ett plus.

Pappa Nunus är hemma så som Wilja säger! men snart far han iväg igen, HA! hoppas de spöregnar ;)
Träning nalkas! Jag ska bunkra upp med en massa MYS med jäntorna! Utanför är de alldeles grått och tråkigt. Wilja och jag har precis duschat tillsammans, och jag sitter redan i pyjamas!
Ikväll är det även Biggestlooser finalen, och jag har känn på att jag inte är ensam som kommer gjo!

Idag har de varit en sjukt bra dag!
Och jag är så inivassen stolt över mina otroligt snälla barn.


FÖRESTEN!
Idag kom alla mina 550 kort från FUJIIII...
Gissa vem som ska åka till Åhléns och köpa album! Jo , the MAMA!

Publicerad 2012-03-29 15:21:40 i De bästa av Bålsta! <3,

Mys efter dagis!





Nu har vi mellis & Wilja ritar!
Förbereda inför middagen, sen blir det bara lugnt hela dagen lång :) ♥
Kommer sätta mig ner ikväll och svara på så mycket kommentarer som jag bara kan! Hoppas att barnen mina är snälla och tillåter mig ;)

Publicerad 2012-03-29 13:15:56 i En annan del av Stockholm!,

Full rulle <3





Full rulle från morgon till nu!
Lämnade Wonkan på dagis vid 09, sen tog jag och lillan oss en promenad ner till Centrum! så skönt att gå på morgonen, men attans så det blåste! Mindre mysigt. Satte oss och tog en kaffe, smulan fick lite mat! Sen började vi inhandla till allt kalasande på Lördag♥ Ballonger, serpentiner, ljus, muffinsformar! Ja massa saker blev det. Sen in en sväng på leksaksaffären! hittade lite smått till Wilja. Sen in på Söder och köpte en: Mina första år bok till Novalie! så himla fin. Jag ska ju göra en egen till henne så som jag gjorde till Wilja också, men båda flickorna har en första åren bok, så är alltid roligt att fylla i och ge sen.

Har glömt bort hur lätt det är att handskas med en liten bebis på stan!
Byta blöja i vagnen - inga problem - mata lite snabbt - inga konstigheter, inge trots, inge gnäll! Ligger snällt och sött i vagnen och sover för de mesta. Med Wilja så är man svettig halvvägs in på ICA.

Köpte mig nytt puder, foundation, foundationborste. Våren är här, och färgen som satt sig i ansiktet har gjort så att mitt gamla inte längre funkar! ser tokigt ut.. Apoteket, köpte en hujedamig många våtservetter. En flaska åt nova, ja! lite smått och gott!
Köket fick sig två nya dukar, och en lampskärm. Visar sen!

Nu ska jag klä på oss igen och hämta syster! Inte hunnit duscha har jag gjort heller, de drog ut lite på tiden lixom.... :D

Publicerad 2012-03-28 21:53:36 i Recept, mat & bakelser,

Middagstips :)




Jag ♥ Mat
De är de bästa jag vet! Men jag har haft noll aptit på sista tiden & bara tryckt i mig socker kolhydrater & SKRÄP! Nu börjar suget efter matlagningen komma igen, fräsch mat. Så ska de va!
Gårdagens intag. Färsbiffar med ruccola, fetaost & svamp! MUMS. Så enkelt & GOTT!

Publicerad 2012-03-28 21:45:30 i Renovering av lägenheten.,

Renovering utav kök!




Bilder på vårt nya kök!
Jag börjar med att den översta bilden lurar ögat. De såg INTE så fräscht ut... De där e en bild från visningen när vi köpte lägenheten. Luckorna va då INTE vita, utan ljus gula! Såg ut som någon rökt inne i hundra år. Och luckorna var påklistrade & spruckna, kaklet vill jag inte ens tala om... Hon va bara vidrig! Och de låg en brun plastmatta på golvet, N a s t y!

Så vad har vi gjort?
Tog ner luckorna & slet bort plasten, Slipat, målat om dom & nya handtag! Ny bänkskiva i samma nyans som golvet. Ny diskho&spis! Målat tak & väggar, mer bilder kommer. De är inte färdigt en! Spottarna ska upp, men vi har haft annat nu. Kakel är satt också :)

Publicerad 2012-03-28 14:43:57 i De bästa av Bålsta! <3,

Nytt har flyttat in i köket.




Dessa underbara formar fick flytta hem till oss idag!
Vill ha dom till på Lördag när Wilja har sitt lilla kalas, för ynka 29:- de tyckte jag va värt! Sen köpte jag en liten mjölk-kanna istället för att ha hela tetran framme :) så sött så!
Sen fick Wilja en liten present också. Hon har ju fått alla sina paket av mig... dumma mamma som inte kan hålla sig! hon fick ju sitt stora klädpaket från h&m, sen sin nya jacka och lite annat. Hon har ju verkligen BEHÖVT kläder.. Så kunde inte hålla mig när solen börjat titta fram! Men något litet till får hon allt. Gosan min blir ju faktist två hela år♥

Publicerad 2012-03-28 14:33:06 i Wilja 17-24 månader,

Goa rara Wilja imorse.









Åh, mitt hjärta smälter♥
Du milde va rar du är unge! ibland vill jag slänga ut dig på balkongen, men sekunden senare har du fått mitt hjärta som smör igen. Lilla going! Trots, ja. De hör till. Men även då är du rätt snäll! Just nu är Wilja i en period då hon är överallt och ingenstans, och lyssnar inte ett dugg. Enda som hjälper är att skrämma henne om att trollet kommer! Men de vill jag ju inte ta till... men ibland så!
Hon är så ininorden snäll mot Nova så jag finner inga ord, så som jag oroade mig innan Novalie föddes!
Hur de skulle bli med svartsjuka, att hon skulle slå henne, äta på henne. Inte en enda gång hittils har det hänt något! även om jag fortfarande håller två ögon på henne när Nova ligger någonstans. Men jag oroar mig inte speciellt. Svartsjukan kommer komma på besök, det vet jag. Men hittils!
Så skönt att inte bråka de första man gör med henne. ♥

Har hämtat fialotta på dagis nu!
Så nu sitter vi i soffan och kollar lite pippi en sväng, intar mellis här :) mys!

Publicerad 2012-03-28 11:48:53 i Viktresan nedåt efter Nova,

En månad efter förlossningen!




Har helt och hållet inte tänkt på att uppdatera er om hur det går med vikten och kroppen.
Nu har det gått 4 veckor, och 22 kilo är borta! Nu ska jag ner 4 till (som är målet) innan sommaren förhoppningsvist! och sen TRÄNA på det, muskler ska skaffas.

Hittils så har jag inte gjort ett korvöre! första promenaderna har jag gjort i veckan. Vi har haft annat att tänka på! och kosten, ja ni kan tänka er.. sjukhusvistelsen så åt man bara snabbmat och godis! så har inte ändrat på något, utan kilo för kilo så har de försvunnit.
Nu är kroppen 'degig' och lös, så den ska stramas åt! Magen har gått tillbaka OTROLIGT fint tycker jag! Där är huden helt över alla förväntningar! och som ni ser, min navel... DEN GICK TILLBAKA♥

Så nu är målet att gå ner till ca
: 50, 52.

Publicerad 2012-03-28 07:39:15 i Wilja 17-24 månader,

Wiljas sparkcyckel!





Behöver jag säga något mer än att jag har en skitlycklig tjej här hemma över sin sparkcyckel?♥
När vi va i stan så träffade vi Wiljas gudmor en sväng som ni vet. Hon tyckte inte att de räckte med två ungar, syskonvagn! utan jag skulle nämligen släpa med mig DENNA på tåget hem med hjälm! och jag ska tala om för er, att den faktiskt väger & är inte utav plast!!
Men Wilja älskar den verkligen. Står på den hela tiden, och nu har hon lärt sig att ta lite fart! ska ta med den ut nu såfort gruset sopas bort lite mer.

Världens bästa tvåårspresent! Hon fick den då eftersom dom inte kan komma i helgen.♥

Publicerad 2012-03-27 19:18:14 i Novalie 0-3 månader,

Loppans BVC-kontroll.







Har skrattat så jag kiknat! lilla loppan har upptäckt alla grejer på babygymmet och stirrat sig blind♥
Vi hämtade hem storasyster från dagis idag, sen tog vi en promenad bort till vårt underbara BVC.
Ann tog Nova ifrån mig och krama om henne, sen satt hon där en stund! alla va så oroliga över skruttan då dom hört allt som hänt.
Det va vårat FÖRSTA BVC-besök sedan Novalie föddes!
Varje gång vi ska ha kommit dit, så har vi åkt in. På dagen alltså! Hua.

Våran prinsessa är otroligt stark och väldigt 'med' som dom sa. Fixerar blicken jätte fint och följer med!
Hon väger nu: 4900 gram och är 56.5 cm lång!
Alltså så har hon ökat ett KILO sen hon föddes, och vuxit 4.5 cm♥ Så även om hon varit sjuk så har hon växt precis så som hon ska, och följer sin kurva fint! Men den ligger över medel ;) Stor jänta!

Publicerad 2012-03-27 12:13:37 i Novalie 0-3 månader,

Dagens Novis!







Schärlek♥
Lilla skrutt på morgonen! Jag undrar lite, de känns som våran lilla på en månad är väldigt stark i nacken. Har inge minne som helst utav arr Wilja bar upp sig så som Nova gör & framför allt så länge. Hur är era enmånaders?

Publicerad 2012-03-27 09:26:14 i De bästa av Bålsta! <3,

Promenixa!



Då är man ute i solskenet på en långpromenad <3 barnen och jag gick ut strax efter 8 och lekte en stund innan jag lämnade fröken ÖVERLYCKLIG på dagis! Hon har tjatat om dagis sen igår nämligen.. Linus stal datorn imorse när han for till jobbet, känner av abstinensen nu! ;) sen tog jag och smulan en långpromenad och utforskade den lilla byn jag bor i. Men de slog mig rätt snabbt, de finns inte så mycket nytt att beskåda! Ja - jag lider av lite storstadsabstinens för tillfälligt, hoppas de rinner av mig snart. Just nu är de fan jobbigt. Lite besök i stan så jag tröttnar på de, och uppskattar landet;) ska städa undan lite här hemma! Sen åker jag ut till svärföräldrarna. Hjärtat jobbar på hemmaplan så istället för att sitta hemma och uggla kan jag vara ute och mysa!

 

Publicerad 2012-03-26 19:43:22 i De bästa av Bålsta! <3,

Mama!





Kvällens mami efter en hel dag... phu! Hann inte ta något under dagen :)
Sminket har smält ut i hela ansiktet, men vad gör de om hundra år! Kvällen har bara varit LUUGN och mysig. Idag stod hjärtat för middag som bestod av: Pasta i gräddsås, svartpeppar, lövbiff & purjolök! Verkligen hur gott som helst, han kan om han vill den här mannen! Har en sovande liten på mig. Snart ska Wilja hoppa i säng! Blir nog tidigt för mig med idag, är helt slut i skallen. Imorgon blir de att handla till Wiljas kalas! ÅÅÅÅH, TVÅ ÅR... Kan inte förstå♥

Publicerad 2012-03-26 19:38:47 i De bästa av Bålsta! <3,

Stockholmsdag <3







Phu vilken dag!
Men jag lyckades♥
Satt här hemma imorse och kände mig riktigt uttråkad! Så jag frågade min fina vän Mimmi om hon ville träffa mig och flickorna. Jajjemen!

Så vi hemma hoppade in i en dusch alla tillsammans, Wilja satt och lekte i duschen och jag hade Novis i famnen! gick alldeles strålande. Klädde på oss kläder allihop, åt en lätt lunch! (lovade Wilja en korv vid tåget....) borde jag inte ha gjort! Återkommer :P Höll Wilja vaken så hon skulle sova på tåget! tajma in hela kalaset lixom, kan ju bli en svettig historia med två barn varav den ena som AVSKYR tåg! de är ju ändå 45 minuters enkel resa.

Så när vi va klara så höll jag Wilja vaken hela vägem (20 minuter att gå till tåget), hon skrek och skrek! men jag lovade henne korven, de fick henne liiite gladare. Går in och beställer allt, när jag ska betala så inser jag: Hey! vart i helvete är kortet? jo i den andra jackan hemma....... AAARRRGH!
Så fick smått panik, men ställde mig vid bussen för att komma hem lite snabbare, Wilja var vid denna punkt hysterisk!
Ska gå in på bussen. Kommer vagnen in? Svar NEJ! På riktigt, bor jag så jävla off ute på landet att inte ens VANLIGA bussar finns..? De är ju fan LAG på att bussarna ska göras så att ALLA vagnar kommer in fick jag reda på idag också. Aja, bara att gilla läget!

Fick mig 60 minuters promenad fram och tillbaka, och fram till tåget igen! ^^, Wilja somnade sur som en liten ättika! Väl på tåget så vaknade hon när vi kom till Bro! en station sov fröken.
Men mamma hennes hade köpt en korv, så de va de första hon fick när hennes ögon slogs upp!

Resten av dagen har varit hur mysig som helst! Novis sov under hela dagen, alltså 5 timmar! Men med en matpaus i stan. Träffade min fina Mimmi & Liam! Wilja fick sina PAKET, åh! underbara going. Dom ses ju inte när hon fyller två! Så mamma fick vackert släpa med en SPARKCYCKEL och hjälm hem♥
Träffade även Mormor en snabbis som också va i stan.

Två hur snälla barn som helst, inga konstigheter! Och Wilja satt fint i vagnen både dit & hem. De gick bra de här! :D De som börja i kaos sluta i en jätte fin dag. Humöret va nere på botten och simma ett tag ;)

Publicerad 2012-03-26 08:07:55 i De bästa av Bålsta! <3,

Boosta!




Smaskens, PRECIS den boosten jag behövde efter all sjukhussnabbmat.
MUMS! ♥

Ha en fin dag alla mina underbara läsare, för de ska vi försöka att ha.

Publicerad 2012-03-26 08:06:44 i New in - barnshopping!,

New in till Novis!




Gårdagens söta Novalie i new in som Pappa inhandlat♥
Så söt i små shorts, tror jag dör! Svimmar ju när man går bland alla små söta kläder.
Nu ligger vi alla här i soffan med täcken och kollar på pippi, eller Wilja! Novis sover fortfarande, och jag passar på att skriva ner några rader. Idag kommer de bli fullt upp! Ska till BVC, sen försöka få tag på mor min och kolla om vi skulle ses. En sak är säker, ute ska jag vara med barnen oavsett sällskap!
Solen skiner redan nu, och de kliar i mig över att vi sitter inne.

Någon som vill leka? så är jag inte den som är den! ♥

Publicerad 2012-03-26 08:03:01 i Novalies sjukhustid,

Båda på plats!




Alltong är precis så som det SKA!
Den stora & den lilla är hemma, hela familjen på samma plats! då mår man som bäst. Igår så fick vi oss en redig sovmorgon här hemma! Fick en CHOCK när jag kollade på klockan och såg att den stod på 11.00. Men rackarns så skönt! lillan har tjorvat lite i två nätter nu, slemmet kommer ju upp och de är jobbigt för henne. Sen tror jag att de knorrat lite i kistan! För en van veteran från tiden med Wilja, så masserade jag magen i två-tre minuter! därefter hade vi ett redigt pruttkalas! Sen kunde vi alla somna.

Igår hämtade vi den vackra flickan på Södra hemma hos hennes Pappa! Som den lilla solstråle, värmde i hela kroppen när jag såg henne och hon skrek: mamma när hon såg vår bil.
Sen blev de raka vägen hem till Farmor & Farfar som bjöd oss på nygräddade våfflor, sylt & grädde.
Lite lyxigt må jag säga!

När vi kom hem så slängde vi storfröken i ett bad, sen blev de mys & tv för hela slanten.

Publicerad 2012-03-24 19:50:43 i New in - barnshopping!,

Underbara dag!




Dagen spenderades ute i solen på promenad i Uppsala! Har inte vistas där så mycket innan.
Men jag bara ÄLSKAR staden! skulle kunna flytta dit på två röda, gudarnas så mysigt♥

Vi har varit ute och gått, känns inte som jag fått luft på veckor! 5 minuter om dagen, MAX. Missat denna energi med all vårsol, så nu måste vi ta igen en massa sol och promenader. Och som doktorn ordinerat, luft luft luft ska flickan lilla ha. Tackar och tar emot dessa dagar när solen skiner!

Linus har skämt bort sin lilla tjej idag med kassar med kläder! Har nu en hel garderob i strl 62. Mamma fick sig lite kläder från VILA, byxor, tunika. Sen ett jättefint halsband och örhängen.
Köpte även presenter till min storing som blir TVÅ HELA ÅR på Fredag!!♥

Kvällen här hemma kommer spenderas i lugn med ett glas vin, jordgubbar, chips & mys.
N J U T N I N G.

Jag har även smått glömt bort hur man bloggar! Känner mig rätt handikappad. Och känner att jag måste komma in i banan igen, de kanske tar ett tag, men jag försöker! ;)

Får så dåligt samvete över detta med alla kommentarer, att de är svårt för mig att svara på ca 70 sidor OLÄSTA kommentarer.. får panik när jag tänker på det!

Publicerad 2012-03-24 19:44:44 i Novalies sjukhustid,

Att få vara hemma.




Hur kan man någonsin gnälla över att vara hemma?

Jag finner inte ett ord som kan beskriva lyckan över att veta att man INTE behöver åka tillbaka.
Att ligga inne på ett isoleringsrum med en liten säng, ett fönster.. en liten toa! och sen inget mer. Att bara vistas inom dessa väggar gör känslan värre, och bara den lilla saken tar knäcken på en. Det känns som de där 7 kvadratmeterna bara krymper och krymper, att dom kommer närmre dig ju längre tiden går. Att inte få gå ut! Att sitta där inne, stirra på klockan som aldrig går.. En minut känns som en hel dag! Att bara vänta tills någon kommer. Att bara stirra på den lilla som ligger brevid, då kommer tankarna! Så mycket tankar som snurrat.

Men jag är glad, jag är glad över att vi fick gå igenom allt det här! Vi har blivit starkare av det, vi har fått lära oss att man inte ska ta livet för givet. De kan gå fort, man kan bli sjuk.. Man kan bli riktigt sjuk!
Att jag har haft Linus och hans familj vid min sida, har gjort så jag orkat.

Publicerad 2012-03-24 19:39:14 i Novalies sjukhustid,

Novalie, äntligen är du hemma hos oss!




Lycka för mig stavas: N o v a l i e ♥
Idag kan det nog vara bland den bästa dagen i hela mitt liv!
Imorse så åkte vi tillbaka till Uppsala, och vet ni? Mitt lilla gryn är nu i våra händer! ingen permis, nu får vi komma hem. Nu får vi komma hem och landa, vi får hämta hem den efterlängtade stora prinsessan! tror mitt hjärta har gått sönder 1000 gånger dessa veckor! för bådas skull. Saknar den stora så jag spricker! men vet att hon har de bra, och de lugnar. Samtidigt så kommer ångesten: tänk om hon saknar mig.. Vill kunna finnas här lika mycket för båda, men ibland kommer de sånna här situationer och man måste bara göra de som krävs.

Våran lilla kämpe har haft en jobbig start, men hon har visat oss gång på gång hur stark hon är! Hon är 31 dagar idag, men har varit svårt sjuk i över 22 dagar! hör ni hur ofattbart orättvist det är? har velat ta allt de onda från henne! har kunnat offra hela mig själv. Läkarna har varit helt makalösa och varit så otroligt varma! Och, vi har verkligen varit på bästa möjliga plats för all vård. Jag är så glad!

Vi har nu fått veta att Novalie både drabbades av RS-viruset OCH influensa A. Nu har vi fått all information, om hur framtiden kan se ut. Eftersom hon va i de minsta laget att sjukna till, så kommer hon med stor risk ha de kämpigt de närmsta året. Och hon löper nu risk för astma. En förkylning kan lättare sätta sig på hennes lungor, så nu ska vi vara försiktiga med förkylningar från andra osv.

Vill informera nu vad läkarna har talat om, så de inte kommer mer påhopp eller liknande.
Att separera två syskon även om den ena är sjuk ska man INTE göra. Vi ska inte hålla Wilja borta från dagis, hennes baciller är de bra att hon får! för att bygga upp sitt immunförsvar, likaså mitt, likaså Linus. Likaså alla de vi håller nära och träffar ofta! MEN inte andra. Så att påstå att det är mitt fel, eller Wiljas fel att nova blev sjuk är inte hållbar, och så otroligt elakt. Vi har inte kunnat gjort på annat sätt!

Så framöver så kommer vi få komma till barnspecialisten i Enköping då & då för kontroller.
Likaså tätare BVC besök! Novalie har nu ökat i vikt äntligen tack vare sonden! Min MÅNADSBEBIS väger nu 4600 gram, så hon har gått upp 800 gram sedan födelse♥

Jag har fått in så många kommentarer så de inte är klokt, att jag har så många läsare som verkligen lämnat ärliga och innerliga kommentarer djupt från hjärtat har hjälpt mig! Det ska ni veta. Utan er, hade det här varit så mycket svårare. Att svara på era kommentarer kommer jag göra tids nog, men just nu vill jag avsluta sjukhuskapitlet och öppna upp för framtiden.

Att jag gör allt för mina barn, de har verkligen kommit upp för mig.
Jag är den bästa mamman jag kan, för mina flickor.
Herregud vilken kärlek..

Publicerad 2012-03-23 23:45:46 i Novalies sjukhustid,

Min dotter, min hjälte.






Älskade lillasyster♥
Vilken kämpe, vilken stark liten tjej i en så liten kropp.
Imorgon blir du en hel månad, i en hel månad har vi fått lära känna dig! Vet du vilken lycka du gett oss?
Vi har haft en tuff start, men vet du? De har gjort oss starkare. Vi klarar av allt, bara vi är tillsammans.
Mamma älskar dig så! Du och din syster, ni ger mig mening med livet.

Publicerad 2012-03-23 16:20:47 i Novalies sjukhustid,

PERMIS!!!!



Ser ni?? Mitt hjärta det bubblar!
Vi får komma hem en natt, har lärt mig sköta om sonden. Imorgon blir de att åka tillbaka igen! Men vi får åka hem och njuta av kvällssolen med farmor & farfar till en grillning! <3 jag behöver det.

Ska skriva ett ordentligt inlägg ikväll om hur läget är, hur allt utvecklade sig och hur planen är för vår tjej framöver. De kommer bli tufft, men vi klarar det! Allt för min dotter.

NI ÄR HELT JÄKLA MAKALÖSA! Alla... Tack, jag kan inte säga mer än så<3

 

Publicerad 2012-03-21 19:02:57 i Novalies sjukhustid,

Avdelning 95, vår nya plats.




Jag känner mig lite starkare, har fått lite mera ork, har fått lite ljus i allt just nu.
Mitt hjärta och Wilja kom förbi och lämnade allt som jag behöver här, lämnade även datorn så jag har nått att göra! Att stirra in i väggarna i ett isoleringsrum kommer göra mig galen.. Känns som jag kommer ha mycket tid att tänka här, och jag vill inte ens känna efter. Är livrädd för att börja känna! efter allt vi gått igenom nu, i över en månad så har de varit något hela tiden och känns som jag kommer få magsår gånger tusen snart. När allt är över, är de då jag kollapsar, eller fortsätter jag att vara stark?

Wilja och Pappa kom och åt lite med mig, betydde så mycket att få krama om Wilja en stund! bara en liten, de värmde i hela mig♥ Nu har dom åkt hem igen, och jag kollar ner på min lilla starka kämpe som ligger i sin säng här brevid mig. Jag bara tänker, de är så orättvist! att någon så liten kan bli så sjuk :( Skulle göra vad som helst för att tabort allt de onda hon har..

Jäntan lilla har nu fått sond, maten orkar inte riktigt att ätas! och nu har febern kommit som ett brev på posten. Nu är den tillbaka! vart kom den ifrån? jävla skit! Hon har grimma och får hjälp med andningen. Nu har hon bara haft 2 andblock sedan vi las in, adrenalinet gör verkligen sitt. Men hon har sovit mest hela dagen, och sover fortfarande. Vill bara ta upp henne och krama om henne, men nu ska hon få vila tills hon vaknar upp själv. Hon behöver all sömn för att orka arbeta bort de sjuka!

Tack till er alla som lämnat en kommentar här inne åt oss, vet inte vad jag hade gjort om jag inte fick höra era värmande ord. Ni hjälper mig så mycket mer än vad ni tror! Tack..

Publicerad 2012-03-21 18:53:46 i Novalies sjukhustid,

RS-Virus.



Ja, Äntligen efter flera tester har det nu visat sig att våran tjej har drabbats av rs-viruset. Imorse åkte vi på kontroll efter en bökig natt, väl framme hos barnspecialisten iEnköping så lyssnade läkaren på lungorna! Det lät bra, 10 minuter senare så kom ett andblock igen, och jag sprang ut i korridoren med Nova i famnen, läkaren såg allt och hjälpte henne tillbaka.

Därefter så åkte vi in till Uppsala! 3:e inläggningen, och älsklingen vår är inte ens en månad gammal. Nu fick vi alla svar. Näsproverna har tidigare inte visat någon RS-infektion! Men prov från ryggmärgen visade positivt. Kan inte låta bli att känna mig så förbannad! Senast igår så sa dom att de inte va något, MEN då hade provsvaren redan kommit, men de tidigare papprena hade aldrig kollats!!

Nu vet vi äntligen vad de handlar om iallafall! Även om de förbaskade viruset har borrat sig in i vår bebis, så VET vi ändå varför hon slutat andats titt som tätt! och nu slipper tankarna gå om de har varit apné eller liknande.

Nu blir vi inlagda på lite obestämd tid. Hon ska repa sig, och allt ska bli bra.. Vågar inte känns efter hur allt känns, jag går på auto just nu. Min dotter är viktigast!

Jag saknar min stora tjej så jag spricker. Jag vet att hon har de bra, men ångesten över att jag inte kan vara med henne hela tiden äter upp mig! Även om jag vet att Nova behöver mig lite mer nu, Wilja har de bra! De får jag intala mig <3

Jag kan inte tacka min fina familj tillräckligt för all hjälp all stöttning! Novalies farmor har varit helt fantastisk och hjälpt oss med allt dessa dagar! körningar hit och dit, lämningar. Köpt mat hit, ersättning till skruttan! På sin självaste födelsedag så spenderades all tid här.

Jag har fått en helt underbar familj, och de kommer jag aldrig kunna tacka gud tillräckligt för.

Publicerad 2012-03-20 15:28:50 i Novalies sjukhustid,

För tusan :(



Nu är vi här igen.. Orken är som bortblåst och ögonen svider! Idag täppte slemmet till igen som ett lock och Novalies färg försvann från kroppen. Sekunderna som tickar innan man hör andningen ta fart igen känns som en evighet! Denna gång vart de värre, allting tog längre tid. Men ännu en gång så hade flickan vår en ängel som vakade över henne. Som sist så tröck jag in fingrarna i halsen på henne och sög ut allt slem hon hade kvar med min mun. Ut kom en del, och därefter så hördes de finaste skriket man kan tänka sig! Nu är det nog med de här, i ambulansen så fick hon hjälp med lite syre men allt såg ändå bra ut.

Väl framme så har vi ännu en gång fått inhalera adrenalin två gånger, och får nu inhalera koksalt. Nu har vi pratat med läkare, min rädsla är nu större än själva faran. Ska jag inte kunna kissa utan att vara rädd för de ska hända igen! Jag kan inte vara där konstant hela tiden. Jag har Wilja att tänka på om dagarna också! :(

Nu är de bestämt att vi ska ha kontakt med batnspecialisten i Enköping i ett par dagar framöver. Att få komma dit varje dag och inhalera! Eftersom de inte finns någon hjälp att ta med sig hem när hon är så liten.

Nu har adrenalinet hjälpt luftvägarna, men blir hon det minsta rosslig vid andning under kvällen så ska vi åka in och bli inlagda igen för förebyggande syfte. Andstoppet ska inte hända igen!

Att se sitt barn börja försvinna, det finns inga ord som kan förklara den känslan. När tankarna lämnar kroppen och man gör allt man kan för att rädda den lilla.

 

Publicerad 2012-03-20 08:22:53 i Novalie 0-3 månader,

Novalies dop.




Åh ja, nu är det dags att börja planera in för Novalies dop som kommer äga rum den 10:e Juni♥
De ska bli så roligt att få planera igen! Hur dukningen ska vara, vilka bakelser man ska ha. Vilka som ska komma?! Ska vi ha dop för bara de närmsta, eller större? De som blir så mysigt är att nova ska döpas i samma lilla kyrka som Linus & hans syskon♥

Börja planera dopfikat! Hur vi ska göra med lunch, dryck etc!
Sen kläder till oss alla! Dopkort ska skickas ut, ja jag har mycket att se fram emot nu.

Publicerad 2012-03-20 07:58:12 i De bästa av Bålsta! <3,

Mamma & Wiljabus!





Förlåt för dålig kvalité på bilderna! De va mörkt, och vi fotade utan blixt!♥
Igår så hade Mamma och Wilja en liten mysdag! Efter hon vaknade så blev tösen en liten bebis! hon skulle ha snutten, kissen och bara bäras, lilla gumman. Ibland glömmer man bort så lätt att hon också fortfarande är en liten bebis! Igår gick dagen toppen med barnen, Nova är snäll som vanligt. De är Wilja och hennes trots som pendlar lite hit och dit! Men sen Nova föddes har den blivit MYCKET bättre. Ett tag där va hon hemsk, och jag va nära på att göra ett rum åt henne ute på balkongen! ;D hoppas att den håller sig borta och att Wilja får va den goa hon är! :D

Ungarna är rena, påklädda, frukost i magarna! Bilder har redigerats, nu väntar vi på dagis.
Effektiv morgon? jomenvisst! en maskin tvätt är påsatt också. Behöver jag säga att jag älskar de ljusa tiderna? RULLGARDIN va namnet ja... klockan 06 bestämde sig den stora för att göra morgon.

Sen blir de hem och slänga sig i duschen med ett barn mindre hemma! Sen traska iväg i snön till BVC.

När jag ändå är nere i centrum så ska jag in på lindex och kika efter pyjamas åt skruttan! hon har växt ur sina. Sen blir de storhandling på Fredag när jag åker in till stan!
Ny garderob åt skruttan, de behövs. Hitta sista presenterna åt Wilja som fyller TVÅ år om 10 dagar.

Publicerad 2012-03-19 13:15:23 i De bästa av Bålsta! <3,

Flickorna 3 veckor.




Mina älskade prinsessor!
På korten ovan är de enda som jag hittar där de nästan är lika gamla! Wilja va 24 dagar, lite över tre veckor! Och Novalie va 18 dagar.
Men ändå så ser man hur liten Wilja är i jämförelse med sin lillasyster! Där vägde Wilja 4050 gram, och va 51.5 cm lång! Dock hade hon ökat nästan kilot från födelsevikten, medans nova bara ökat 300.

Så lika, men ändå så olika!
Tycker man ser någon likhet kring munnen, hakan? kan de stämma? :)

Publicerad 2012-03-19 12:35:06 i Novalie 0-3 månader,

Att ge flaska & ersättning!




Nappar, flaska & ersättning!

För mig så känns detta som en helt annan värld! När Wilja va liten så kämpade vi skiten ur oss med nappar, vi köpte runda, platta, knottriga, med latex, med silikon! testade alla nappar i hopp om att jag skulle sluta vara napp för Wilja. Men hon vägrade! spottade, de gick verkligen inte. Även likaså med flaska! gick aldrig att pumpa ut om man skulle göra nått en kväll, hon tog den verkligen inte! Hon va över året när hon började lära sig suga på flaskan. Vi började introducera vällingen i en sportflaska från början! Men nu dricker hon utan problem.

Men den här lilla tösabiten suger nu på vilken napp som helst! Dock inte vid vaket tillstånd eller när hon sover under nätter. Utan bara efter måltider då hon tror sig vara hungrig, så snuttar hon en stund. Ska inte bli ett nappbarn 24/7 inte.

SEN.
Har vi blivit ordinerade från läkaren att ge Novalie ersättning efter varje amning... ca 40-60ml, eftersom hon gått ned i vikt så måste vi se till att hon får i sig de som hon ska. Jag har så sjukt blandade känslor över detta med att ge ersättning när man KAN amma som ni säkert vet. Jag ammade Wilja för länge, det är jag medveten om. Men jag VILL amma Nova, för att det är de bästa helt enkelt. De gör förbannat ont i början, de första veckorna! Men står man då bara ut för barnets skull, så är de värt det.

Men efter allt som hänt så känner jag att efter en måltid så är det SLUT på mjölk! de finns ingenting mer, sen tar de en evighet innan de fylls på igen :( har en sån ångest över att de inte finns tillräckligt! hur kan de va så? ena barnet fanns de i ÖVERFLÖD! och nu knappt något? de finns! men bara precis på håret så hon blir mätt. Och hon glupsar i sig minst 40 ml efter varje måltid utan problem.
Ska se vad dom säger på BVC imorgon om vikten, om allt ser bra ut.
Kan det vara så att kroppen reagerar över att vi haft det rätt stressigt sista veckorna? att mjölken lixom hämmas?

Publicerad 2012-03-19 09:57:40 i De bästa av Bålsta! <3,

Morgonhyss!




Godmorgon gott folk!
Vet ni vad vi ska införskaffa så snart som möjligt? Jo för de ska jag tala om för er! PERSIENNER eller den svartaste rullgardinen som man kan finna på marknaden. Har ingen lust med att Wilja vill ha morgon strax efter fem på morgonen! ;) De känns inte riktigt ok måste jag säga. Dock fick vi en mysig stund med Linus innan han for iväg till jobbet! Sen på morgonen har Wilja hittat på en massa hyss medans jag och Nova har småsovit i sängen. Har ju kollat till henne hela tiden, pippi har varit påslagen så hon har setat bänkad mer eller mindre.

Men en tub med vaselin har smetats ut på bordet! Hon har rivit ur sin garderob, så fann henne med två par byxor på sig och en tröja, tre strumpor på en fot. Ja! ni förstår ;)
SEN....
Wilja kommer till mig i sängen och säger: Mamma, vakna, vakna mamma! Vad är de Wilja?
Kom, titta. Så jag följer med henne upp! Sen tittar jag i toan och ser två bajskorvar..... sen tittar jag på Wilja, ingen blöja! De betyder att hon tagit av sig blöjan, råkat bajsa.. men har slängt korvarna i toan och hällt papper på. HAHAHA! Okej, äckligt kanske! Men hur sött? Jag dör :) så in i duschen ifall de fanns någon annanstans. Sen ny blöja, sen myste hon ner sig i sängen med mig och novis!

Nu har vi haft lite fruktstund, och läst en bok.
Vad bjuder denna dag på må tro?
Jag är inte den enda som har sett snön falla lätt på marken kan jag tro? ;) Ser hur träden verkligen svajar sida till sida... promenad? eller håller vi oss inne! de är frågan.

Publicerad 2012-03-18 22:23:12 i De bästa av Bålsta! <3,

Mina flickor! <3






Mina fina vackra tjejor!
Hämtade hem den min lilla bebis från sin Pappa, när vi kom hem till Bålsta så tog vi varann i hand och gick och handlade lite! fröken har varit exemplarisk hela kvällen, så gosig & underbar! hon känns alltid så stor efter jag hämtat henne. Eller så är man då så van att ha en liten ;)
Kvällen har annars spenderats i köket! mamma och Wilja har lagat mat tillsammans och stoppat in i diskmaskinen. Ligger i soffan och kollar på BB nu, barnen sover! och nu är de mamma & pappamys.

Har inga som helst planer inför veckan!
Blir att ta de lugnt med mycket promenader me lillan, de ska jag se till. Ska till BVC på tisdag med skruttan! Är försiktig nu med att träffa folk! Känner att de är för riskabelt, utan nu blir de att träffa dom närmsta som är friska! Farmor, farfar, moster, mormor, ja ni förstår. Så får hon bli frisk ordentligt♥

Publicerad 2012-03-18 15:56:53 i Dagens Mama,

Dagens mama!






Här hemma så har jag röjt av allt under hela dagen, storstädat & fått de fint och rent♥
Nu är vi klara för att åka iväg och hämta hem Wilja i Älvsjö! kan bara tacka att hon va hos sin Pappa under helgen när allting hände. Lilla fröken har fått vara med om tillräckligt! Saknad stor tjej..

Att lilla loppan ser så stooor ut på kort? :D Vår lilla padda! hon väger ju bara 4100 så så stor är hon ju inte, men strl 50 på kläder sjunger nu på sin sista refräng om ni ser på bodyn! Någon vecka till.
Har redan börjat plocka bort de första bebiskläderna, så sorgligt! De går ju så fort.
Lilla Novalie firade ju sin treveckorsdag på akademiska! Födelse, 2 veckorsdagen & tre veckorsdagen!
Nu får det allt vara nog.

Det är 4 helgen i rad vi är på besök där! blödningen veckan innan förlossningen, sen förlossningen och efter har Nova varit där 2 v i rad :( Nu får de va NOG! Som Linus sa, ska vi börja se helgerna med skräck nu? usha!

Publicerad 2012-03-18 13:30:58 i Novalies sjukhustid,

Finns inga ord som kan beskriva min tacksamhet!




När jag kom in här och började läsa så hamnade jag i en chock!
Jag har gråtit mig igenom era kommentarer, hulkat och önskar att jag kunde ge varenda en av er en stor och varm kram! Tacka er, krama om er och visa för er hur tacksam jag är över att jag får dela med mig så mycket till er.

Vi har nu hamnat hemma med en liten Novalie som är på bättringsvägen!♥
Hur jag känner efter allt går inte att förklara, jag måste få komma hem och landa lite. Så rädd jag varit! går inte att förklara. När det händer ens barn något ont, så skär det i hela hjärtat. Men i tron om att förlora någon, är de värsta jag någonsin tvingats gå igenom! alla tankar kommer fram: Tänk om vi hade sovit, vad hade hänt då? hade vi hunnit? hade dom där få sekunderna varit sena? De går inte att tänka så! Det vet jag. Och jag är glad över att vi agerade så snabbt.

Och till er andra som kommenterat, jag har inga ord för hur lågt ner en människa kan sjunka.
Att mitt barn tar skada för att jag 'ruskar' om henne när hon inte får någon luft! hade jag INTE gjort det, hade hon garanterat inte andats. Jag mår illa av er, jag mår illa av bara tanken på att man som människa kan skriva de ord som ni gjorde när man sitter i denna situation!

Nova fick den absolut bästa hjälpen på Akademiska! Nu är vi hemma och repar oss, hon har inget virus i kroppen och är inte sjuk på de viset. Utan de va slemmet som har satt sig som 'block' i luftvägarna, därav hennes två andstopp hon har fått. Men adrenalinet har vidgat luftvägarna, och koksaltet hon andats in har hjälpt.
Här hemma håller vi fyra vakande ögon på vår skatt.

Hur kan man älska någon så litet så mycket?
Min kärlek till denna lilla flicka är oändlig, en så stark kärlek så långt in i hjärtat man kan komma.
Min älskade dotter, min Novalie.
Önskar att du bara får vara frisk nu.

Publicerad 2012-03-17 10:08:55 i Novalies sjukhustid,

Akademiska, mitt hjärta går sönder.



Vet inte vad jag ska skriva, lägger in ett inlägg lite snabbt och uppdaterar mer imorgon.. Igår så låg vi i soffan som vanligt, helt plötsligt börjar nova hosta.

Hon hostar och hostar, och när jag kollar ner på henne är hon helt blå! Läpparna va illblå, händer och armar började blekna. Försöker ruska om henne men hon va helt ledlös! Ringer ambulans som kom på en gång, sekunderna innan hon börja kippa efter luft kändes oändliga som ni förstår!

La henne på mage och tröck in mina fingrar i hennes mun, slemmet forsa ut. Och kort därefter så kom andetaget! Hon va okontaktbar och blek när ambulanspersonalen kom, så hon fick syre på en gång. Allt gick så snabbt och plötsligt satt vi i ambulansen påväg till akademiska! Väl framme så fick hon syre, hon har fått adrenalin 1 gång i timman hela natten, som ska vidga hennes luftvägar som är igentäppta. Natten såg inte så bra ut då hon inte syrsatte sig bra trots syre. Dock en aning bättre nu på morgonen.

Hon har även gått ner 300 gram i vikt, och väger bara 4100. Så vi amningsväger innan varje amning och sen får hon flaska efter varje måltid för att få i sig extra.

Jag har inga ord till allt nu, jag känner mig helt förstörd! Jag orkar inte :( min lilla piga, bli frisk snart. Mammas hjärta går sönder av att se dig såhär.<3

 

Publicerad 2012-03-16 08:41:53 i De bästa av Bålsta! <3,

Fredagslyx åt mina älsklingar!




Morgonen började här strax kring 7! Jag erkänner, jag hade gärna velat få sova en liiten stund till♥
Linus gick upp och gjorde iordning välling till storfröken, sen hade vi mys i den stora sängen en stund med Novis!
Gick ut till köket och undrade vad vi skulle äta till frukost, då kom jag på den briljanta idé att överasska mina fina i vardagsrummet med lite gofrukost! Fattiga riddare med kanel, socker, jordgubbar & lite sylt! hade velat haft banan och lite grädde till. Men man tager vad man haver!

Förmiddagen här hemma fortsätter i lugnets tecken! ute är de grått, och de ser inte speciellt lockande ut att gå ut.
Sen vid klockan 13 så ska vi styra bilen mot Älvsjö! Wilja ska till Pappa i helgen.

När ska man någonsin börja känna att det är okej att hon åker?
Tycker de är så fruktansvärt jobbigt! Och jobbigare har de blivit sedan Novalie föddes! fan alltså.
Missförstå mig inte, jag är så himla glad över att Wilja och sin Pappa har den relation de har. Men samtidigt så är det riktigt jobbigt att behöva lämna! Att det ska vara så långt ifrån. Att de inte kan ses en sväng på vardagar, och att hon finns HÄR om jag vill träffa henne. Nu är hon 2 timmar bort, och de äter upp mig! Kommer ALDRIG kunna förstå varannanvecka! JAG skulle aldrig klara mig ifrån henne på de sättet. Att se sitt barn TVÅ veckor på en hel månad? ett HALVT år på ett år? nä fy!
Har inte skaffat barn för att inte få va med dom.. När hon blir äldre kanske de blir lättare, men att lämna min bebis för en vecka ger mig en sån ångest.

Publicerad 2012-03-16 08:29:52 i De bästa av Bålsta! <3,

Min Pippilotta.





Mammas prinsessa igår!
Ser ni så gulligt? tror jag smäller av! Samlade äntligen ihop alla hennes 3 hårstrån på huvudet och satte dit en toffs! har jag sett en lyckligare unge? nej! TOFFSEN sa hon och ville känna på den! Satte upp en till på andra sidan. Gofia! tyvärr med våra hårgener så lär du inte få hår på något år, minst ;)

Nu vet jag va mamma menade med att alla andra barn hade fina flätor & frisyrer, medans mamma fick knåpa och kämpa ihop till en liten fjuttig toffs! åh, men de är underbart iallafall. Hon förbli bebis liiite längre! Skrutt.

Gårdagen va jätte lugn & mysig! Wilja kom hem från dagis och såg ut som hon hade hamnat i slagsmål. Rivmärke på kind och under öga! skitungar som ska slåss. Sen hennes otroligt fina blåmärke i pannan från när hon for rätt in i garderobskanten! ajaj. Linus va på träning igår, så jag och mina flickor hade en mysig tjejkväll.♥
Men sen vid 19.30 så va de MAMAS kväll & barnen sov sött.

Föresten!
Under inlägget jag la in på Pappa och Nova så fick jag nog den mest onödiga och svartsjuka kommentaren jag någonsin skådat. Snälla människa! bespar dig själv dina ord.
För jag vet, att jag har den finaste killen jag kan hitta vid min sida! Och de är mer än vad du någonsin kommer att ha. Som älskar mig för den jag är, älskar både mina dåliga & mina bra sidor! som älskar Wilja som om hon vore hans egna. Hur kan jag någonsin begära mer?
Far åt pipsvängen.

Publicerad 2012-03-15 12:07:32 i Novalie 0-3 månader,

Pappa & Nova!







Pappa & Novis mys på morgonen..♥
Här ser ni att Nova verkligen är sin Pappa rätt upp i dagen! mina barn har då inte fått mycket från mig inte.
Morgonen har spenderats med lugn i soffan! Inatt är de första natten som nova har bråkat med oss. Hon har vaknat upp och varit jätte ledsen de gånger hon vaknat! varit vaken 20 min åt gången och gnytt, lilla strumpan.
Förkylningen släpper inte, och hostan är kvar! en vecka idag, och jag upplever de som att hostan blir värre. Eller den blir iallafall slemmigare, kanske för att allt börjar komma upp nu? ush, skrutt! tycker så synd om henne när hon inte kan hosta upp allting. Wilja har iallafall fått sova och har inte vaknat av lillasyster! tacka gud för det.

Så dagen kommer bara bli lugn! ut i sandlådan och leka lite när Wilja hämtas från dagis. Har faktiskt inte ens masat mig till duschen ännu, de får bli en sån dag idag! & ute är de grått. MYS.

Idag är det redan en vecka sen vi låg inne på Akademiska, och imorgon blir hon 3 veckor! herre...♥

Publicerad 2012-03-15 11:20:32 i Bara Patricia,

Fantastiska läsare är vad ni är.




Morgonlyx på en Torsdag..♥

Att jag har fantastiska läsare, det visste jag. Men jag tror inte att ni förstår hur mycket ni betyder för mig.
Era värmande & stöttande ord, ni är helt otroliga. Kan inte tacka er alla tillräckligt! Jag har många läsare som klickar sig in här dag efter dag och som snart har gjort det under 3 år, sålänge som jag har bloggat. Många har försvunnit, men många har stannat kvar och följt hela vår resa dagligen. Sen har jag så många nya läsare som kommer in här & lämnar små spår efter er. Ni ska veta att era ord går rakt in i hjärtat och stannar därinne alla.
Hade det inte varit för alla er så hade jag aldrig bloggat sålänge, det är ni som fått upp ,ig igen när jag haft alla mina downs. Är er alla evigt tacksam!
Hoppas att ni alla får en jätte fin dag, för när jag kikade in här på morgonen så gjordes hela min dag.

Publicerad 2012-03-14 21:25:16 i Bara Patricia,

Jävla bloggvärld!





Låt mig bara börja! Att jag drar upp och visar din kommentar offentligt här, har ingenting med att just du fick mig ledsen att göra. En kommentar som kommer in av denna låga nivå visar bara vilken idiot du faktiskt är, en avundsjuk liten människa som antagligen inte har något viktigt i livet.

Man kan inte tycka att alla är vackra, att alla är söta, att alla är snälla what so ever! Men att ens yttra sig överhuvudtaget förstår jag inte. Vad får man ut av det?
Mina barn är det vackraste för MIG! Och jag skiter blanka fan i vad folk tycker. Blir bara så förbannad att man kan skriva så om ett litet BARN som inte kan försvara sig själv! Tycka vad man vill om mig, men blanda fan inte in mina barn.

Publicerad 2012-03-14 16:04:01 i De bästa av Bålsta! <3,

Dagens barn!






Lillan är iklädd i den sötaste koftan från Newbie, och ett par tights från h&m som W hade när hon va liten.

Morgonen började med att lämna storfröken på dagis! Linus gick iväg, och Wilja kastade iväg
en massa pussar vid dörren åt mig! Att det alltid kan värma lika mycket?♥
Hon har blivit så stor eller så är de för att man har en så liten hemma! Men sista veckorna har talet & meningarna bara bubblat ut. Hon härmar precis allt man säger, en riktig liten pappegojja. Så nu får man akta sig för vad man säger på riktigt!

Numera blir jag kallad för MORSAN här hemma av min 2 åriga tjej?! tack Linus...♥

Under dagen så åkte vi ut till Ekilla! fikade med Novas farmor & myste. Skruttan är fortfarande förkyld och kämpar med snoret, försvinn dumma baciller försvinn! Om 2 veckor är det dags för Wiljas kalas. Herregud, 2 år redan! vart tog dessa två år vägen? stora tjejen.

Imorgon så ska vi ringa och boka dop också, börja med alla förberedelser! så fantastiskt♥

Publicerad 2012-03-14 09:08:32 i Novalie 0-3 månader,

Livet som tvåbarnsmamma!



Mysbebis!♥
Tänkte skriva en liten uppdatering här nu hur det går med två små flickor här hemma.
Det går bättre än vad jag någonsin har kunnat drömma om! Jag förväntade mig det värsta, och de här har blivit som en barnlek! HITTILS (notera att jag skrev det!) lugnet före stormen säkert.
Som ni vet så oroade jag mig så mycket över Wiljas reaktion, om vi hade förberett henne tillräckligt osv.

Kan med handen på hjärtat säga att de är som om att Nova alltid har varit här! Wilja har inte visat sig svartsjuk alls hittils, hon är så kärleksfull mot sin Nova så det är helt galet. Hon har inte ens råkat gjort henne illa omedvetet ännu, hon är så försiktig och så förbannat mysig med Nova! Ska lägga sig brevid, bara hålla handen och klappa på henne. Stoppa in nappen, sätta på strumporna. Nova ska äta säger Wilja och drar ner tröjan på mig, MAMMA NOVA ÄTA! Bara de, jag trodde de skulle bli hysteriskt med tutten! då Wilja ammades så länge.
Men inte.. Underbara storfia! så duktig så de inte är klokt.

Jag lägger fortfarande inte ifrån mig nova inom räckhåll till Wilja om jag går ut i köket osv! De känns lite för riskabelt, vill hålla koll på bägge ifall något skulle hända. Men jag är absolut inte rädd för att Wilja ska nypa, bita, eller slå till Nova! Det finns lixom inte, inte ÄN.

Jag tror att Wilja är så som hon är för att Nova är så ininorden snäll. Hon är ju snart 3 veckor, så de går inte att säga hur de kommer att bli. Men en skrikbebis, de är hon verkligen inte! Hon har inte hållt oss vaken en enda natt sen hon föddes, hon har gett mig mer sovtimmar än vad jag fått på 9 månader. De som varit tokigt är ju att vi varit sjuka! :( Annars så!

Vad vill jag säga med detta? att jag är en otroligt stolt Mamma till min snart 2-åriga dotter.
Lilla Nova väger nu 4330 gram! Så hon va aldrig liten när hon föddes, men nu börjar hon bli stor♥

Publicerad 2012-03-13 15:02:35 i De bästa av Bålsta! <3,

Utebus!






Fröken är hämtad & påvägen hem stannade vi i parken en sväng :)
U n d e r b a r a  f i n a  v ä d e r ♥

Nu blir det mellis & mys här hemma!

Publicerad 2012-03-13 08:59:18 i Bara Patricia,

Sex efter förlossningen?




Ja, nu tar jag upp en fråga som många kanske inte skriver om! Men jag vill veta, och därför så frågar jag. Det kanske är fler än jag som undrar! så alla svar är oehört tacksamma :)

Ja, de här med sex är det kanske många som bäver sig inför efter en förlossning! att man är rädd för smärta, det va jag också med Wilja! För efter henne, så hade jag verkligen ont down there väldigt länge! första gången vi försökte så var de efter 12 veckor , och då gick det inte hela vägen. Om jag ska vara ÄRLIG så kunde jag inte njuta av sex förens kanske i December... och hon är född i Mars! Det säger sig själv, jag hade ont... även om jag bara sydde 2 stygn med Wilja, så gjorde de ont 'i' mig, och de hade jag även under dagarna!

Men denna gång har jag varken haft ont dagen efter förlossning eller nu! Har verkligen inte känt något där nere alls, och blödningen denna gång har varat i 2 veckor! Nu har jag bara ett trosskydd ifall de kommer en blodfärgad tunn flytning eller dylikt. Och med Wilja blödde jag minst i 10 veckor, och det va rikligt.

HUR KAN DET VARA SÅ OLIKA?

Så min fråga är.
När började ni ha sex efter förlossningen?
För som jag känner nu kunde jag ha haft det redan förra veckan! och jag VILL. Men de känns ändå: de bör vi inte ha... ni förstår hur jag menar kanske?
Eftersom jag inte har ont, eller blöder eller något liknande så känns de ju inte som att jag fött ut ett barn.
Men, de HAR jag ju.

Ska man vänta till återkontrollen? den är ju efter 8 v. Vi kommer ju dö alltså :(

Publicerad 2012-03-13 08:40:21 i De bästa av Bålsta! <3,

Godmorgon säger vi <3







Gomorgon säger vi här hemma med två glada tjejor!♥
Har precis pratat med dagis & alla barn är tillbaka och är friska! Vi beslöt oss för att Wilja ska få gå dit och leka idag, dom ska vara ute hela dagen ändå! och de är ju så fint väder ute. När jag sa de till Wilja blev hon helt överlycklig och sprang till garderoben & ville ha sina kläder! fröken har ju inte varit där på över 2 veckor nu.
Vaknade precis innan 8, båda flickorna påklädda! frukost, de ha ammats! Fotomys i soffan, ja. Vi hinner den här lilla familjen :D

Nu får vi se vart dagen tar oss någonstans!
Jag och Linus ska ut på en långpromenad, det är allt vi har inplanerat. Ut och få frisk luft! Solen lyser fortfarande med sin frånvaro! Dock är de över 10+ redan. GALET! Hej, jag älskar dig mest av allt underbara vår.

Publicerad 2012-03-12 20:53:56 i Novalie 0-3 månader,

Att dela kärleken rättvist mellan sina barn.




Jag ska bekänna en sak..
När jag väntade Novalie så var jag helt livrädd över en sak.
Varje dag, varje kväll kom dessa tankar: Hur kan jag älska henne lika mycket som Wilja? Hur ska jag kunna ta till mig ett till barn på de viset så som jag älskar Wilja? Dessa tankar for omkring varenda dag! Och jag kände mig så hemsk som ens tänkte tanken på att om jag ens KUNDE älska Nova.

Men när hon väl kom.. När hon väl las på mitt bröst så kände jag något som jag aldrig någonsin upplevt! Det va så enormt, och så starkt från första första stunden. Att få föda fram sitt barn är de största man gör i sitt liv, de mest betydesefullaste du gör. MEN, samtidigt så känner man inte de lilla barnet som läggs i din famn! Alla känner inte den där känslan på en gång, och det är väl inte fel?

När Wilja föddes så va de så extremt nytt allting, hela livet ställdes om på ett helt annat sett. Så många intryck! Så mycket nytt helt enkelt, så med henne så växte allt fram. Självklart så älskade jag henne redan när hon fanns i magen! Men denna resa har haft ett helt annat lugn över sig..  Hur jag har mått, allt har varit tryggt! Wilja har haft det bra, livet har lixom kommit i balans. Och när Nova föddes så visste man redan allting, så de kanske var därför de kändes på ett annat sätt? Förlåt för mitt jätte luddiga inlägg!

Men att jag ens tänkte tanken: Kan jag älska dom lika mycket?
Oja.. Hjärtat har plats för sina barn, precis lika mycket!♥ Jag bara njuter. Mina flickor!
Och ja, dom är helt förbannat bedårande BÅDA två.

Publicerad 2012-03-12 14:40:26 i De bästa av Bålsta! <3,

Spritter av kärlek.




Fantastiska väder! Det spritter lixom i hela kroppen♥
I skrivande stund så sitter jag här hemma hos mina svärföräldrar & har varit ute och lekt hela förmiddagen med Wilja!
Nova har fått vara inne en stund med farmor, så har jag fått en stund med min prinsessa själv. Har bakat kakor i sandlådan och Wilja har även tagit fram sin trehjuling hon fått :D liiite liten ännu då hon inte riktigt når ner. Har setat på altanen och har känt hur solen verkligen har stekt i mitt skinn! jäklar va varmt och skönt de är ute, helt galet. Man blir ju SÅ glad.

Med andra ord så är detta verkligen en perfekt dag! Och självfallet så glömdes kameran hemma :/ nedrans!
Ska nog ta med kameran ut någon dag på riktigt fina vårbilder, har fått ett sånt sjukt fotosug sista veckan. Men har vart usel på att bry mig om den just nu. Kanske inte konstigt! Men inte ett enda kort är tagna på barnen ens. Då är det något som inte riktigt stämmer!

Nä nu kallar kaffekoppen på mama!

Publicerad 2012-03-12 07:58:48 i De bästa av Bålsta! <3,

Hela familjen samlad.<3




Godmorgon världen!
Här började morgonen tidigt, solen lös in genom fönstret så det va bara att sätta på sig den glada minen och gå upp med lilla fröken! Vi la oss och mös en stund, och jag har bara snosat på min goda fina stora tjej.
Igår så åkte vi ner och hämtade fröken som ni vet! Jag möttes av en sovande Wilja, mamma som ville kramas!:D attans! Blev bjudna på bullar & lite kaffe hemma hos systra mi. Efter en stund så satte vi oss i bilen och styrde mot Jakobsberg! stannade en stund hos Linus mormor som fyllde 80. Fyllde magarna med lite mat & fick äta god tårta! Wilja blev helt överlycklig och ropade: Famooo & faffaa hela bilresan :D ♥

Dagen får vi se vad den kommer att bjuda på!
De blir ju fortfarande lungt för lilla Novis! Linus är hemma idag, så snart så ska vi äta en god frukost! Verkar verkligen vara toppen väder idag, så inne kommer vi nog inte sitta iallafall.

 

Publicerad 2012-03-11 10:47:31 i Dagens Mama,

Hämta hem en syster.





Efter att ha fått vila både kropp & nerver så känner jag mig nu som en ny människa! :) ♥
Kunde inte sova längre imorse, för jag insåg att det va dags att åka och hämta hem storasyster! Så kläderna är på, frukost i magarna! duschade och fixade. Nu så ska vi styra ner mot dom sörmländska skogarna!
MIN FLICKA SKA KOMMA HEM, 3 nätter utan! fyfyfyfy♥ Men hon har som sagt haft de bra, och ingen nöd har gått på henne.

Jag vill tacka varmt för alla fina kommentarer som kommit in om Novalie! Ska sätta mig ner sen när vi kommer hem och läsa igenom alla och svara.
Ser att de är många som är kvar här inne och läser fast jag inte är speciellt aktiv som förut! Det har varit mycket, och hoppas verkligen ni förstår det och har lite tålamod. Snart så kommer vi nog alla på banan igen.

Publicerad 2012-03-10 21:10:27 i Dagens Mama,

Våran dag <3




Dagen har spenderats här hemma till att vila efter allt som hänt!♥
Morgonen började med att kolla en massa BB, alltid kul att kolla när man badat i samma babypool med någon som är med när man va liten :) Även om jag måste säga att årets deltagare känns otroligt valpiga och tråkiga!
Liknar en bordell på lågstadienivå och tjejerna är så skrämmande oattraktiva när dom inte lämnar ett jota åt fantasin. Nä, annica! henne gillar jag, må vara den enda.

Svärföräldrarna mina fina kom förbi under dagen!
Inte träffat nova sen i måndags, så farmor fick smått sig lite abstinens efter Nova! Linus och hans Pappa har nu äntligen gjort klart vårt kök, så ska lägga in bilderna strax så får ni se både för/efter-bilder.
RIKTIG skillnad har det blivit :) Har ätit lite god mat som vi blev bjudna på här hemma!

Nu saknar vi storasyster så vi spricker, men hon är hemma hos storasyster min med alla barn och busar! har blivit uppdaterad med både filmer & bilder hela hela dagen, känns så bra! och wilja är så glad över att få busa med sina kusiner. Hon kunde inte vara i bättre händer, och känner mig aldrig så trygg som jag gör när jag lämnar henne till Gosia! Tack, tack för att ni ställt upp dessa dagar då vi haft det så jobbigt! Att Wilja har kunnat få vara hos er och känna sig trygg har varit oerhört tryggt för oss! Tack ännu en gång♥

Publicerad 2012-03-10 13:26:38 i Viktresan nedåt efter Nova,

Magbilder 14 dagar efter förlossning.




Nu har det gått två veckor sedan den stora magen försvann!
Och kvar har nu detta lämnats, nu tror jag de kämpiga börjar :) Att få kroppen FAST! Att få kroppen att sitta där man vill att den ska sitta.
Hittils så har jag inte gått en enda långpromenad *fyskäms*, men kan skylla på att vi varit sjuka & dåliga här hemma! + första dagarna så ville jag inte lämna sofflocket.
Men såhär ser jag ut i kroppen!

ÄRLIGT, så måste jag säga att magen har försvunnit SNABBARE med barn nummer 2 än med första.
Med Wilja tog de längre tid för magen att dra ihop sig, även om jag gick ner väldigt mycket.
Denna gång har de gått extremt snabbt, och jag upplever ingen 'hängande' eller lös hud på magen heller! De är naveln som är problemet, den är helt sönder. Men annars! Så är jag helt nöjd :)

Publicerad 2012-03-10 13:16:27 i Novalies sjukhustid,

Avdelning 95E på Akademiska.




Sitter hemma och tankarna bara hinner ikapp en.. Ska försöka skriva ner allt som hänt, mammas lilla hjärta! Man kan aldrig förstå känslan förens den väl träffar en själv. Den lilla, om så korta kampen! När man inte vet.

Allting började i Torsdags när vi vaknade.. Som ni vet har vi alla varit sjuka här hemma! Och nova började bli snorig under Onsdags kvällen. Hosta lite, men inget märkvärdigt! Hade koksaltsdroppar hemma, och lät henne sova på mitt bröst under natten.
När vi vaknade på morgonen så kände jag på henne, och hon kändes lite väl varm! Tog fram tempen, och den visade: 39,4. Och på en liten flicka som inte ens hunnit bli 2 veckor är det rätt farligt! Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom bad mig åka in till Vårdcentralen med henne. Så jag ringde hem Linus, tog med Wilja i bilen sen åkte vi ner. Då hade jag ingen oro alls i kroppen, hon åt fortfarande bra! verkade inte speciellt 'tagen' om man säger så utav febern. När vi kom in, så kollade dom inte ens henne! Utan vi fick en akutremiss till barnakuten på Akademiska! Så vi satte oss i bilen hela familjen och åkte upp.

Vi kom fram vid 10.00 och på en gång så kom alla läkare och började titta på henne! Och som ni förstår, pratar även doktorer i termer och man förstår inte ett jota av allt dom säger! Prover togs hit & dit, nova blev allt mer slöare under hela dagen vi va där! Kan inte ens räkna hur många stick dom tog, inget blod kom. Hälarna är helt stuckna, händer, armar, överallt! Nova skrek och skrek, och ÄNNU visste jag inte att det skulle bli tio gånger jobbigare. Att se sitt barn ha ont! - utan att veta varför, och att INTE kunna göra något åt de! Är bland de värsta jag varit med om.

Vi satt inne i bedömningsrummet mellan 10-17.00, som ni förstår! Wilja va med, hon blev orolig, ledsen, trött, förstod inte vad som hände. Men vi kunde ju inte åka förens vi fått reda på något!
Helt plötsligt från ingenstans så blev vi skickde in i ett akutrum dom tog Nova och jag förstod inte alls vad som skulle hända! Vi skulle sova kvar, Linus & Wilja åkte hem. Allt blev så hastigt, där stod jag och tårarna bara forsade! Det bestämdes att dom skulle sticka hål i urinen för att ta ett säkrare prov (eftersom hon hade vita blodkroppar i urinen från koppen vi samlat upp allt i). En sån sak! HÅLLA i sitt barn medans en stor nål tränger ner rätt i blåsan, fan.. en bebis! min lilla bebis som bara skrek.

Fick även ta ett ryggmärgsprov, och de va nog de värsta. Nova va vid de här laget så utmattad, kl va 21.00!
trots de.. så har jag aldrig hört ett barn skrika på de viset! Någonstans i mig brast de, jag kände mig som ett skal. Jag vågade knappt titta åt henne, jag bara höll, höll och visste att jag aldrig skulle släppa. Där någonstans förstår man hur mycket man älskar sitt barn! att skulle hon försvinna, så försvinner jag. Hur orkar man?

Vi blev tilldelade ett rum på avdelningen! Nova fick hjälp med både syre & sond.. Hon va så trött av febern, och ja! infektionen i kroppen. Hennes CRP hade höjts markant från morgon till kväll, men fortfarande inget svar på VAD de var som gjorde henne så dålig.

Så där inne låg jag brevid henne, kollade på henne hela tiden. Maskinen visade att hon fick syre som hon skulle, maten behövde vi inte tänka på. Där låg min lilla bebis och samlade alla sina krafter för att bli stark igen! ♥

Från en förkylning på morgonen, till att ligga med sond.. De va inte de jag trodde, och så snabbt det kan gå!
Hela natten så låg jag på spänn, hon hade fått 4 olika sorters antibiotika under kvällen via dropp, och under natten kom dom in och gav mer, ordnade med sond & dropp.

11.00 på morgonen så började fröken piggna på sig! hon öppnade ögonen för första gången, och febern hon hade haft under natten hade nu släppt. Dom kopplade bort sond och la henne för första gången hos mig, och ja! Tutten tog hon på en gång! POSITIVT♥ Nu orkade hon iallafall själv. Provsvaren trillade in under dagen, INGET RS tack gode gud. Men en öroninflammation & influensa! Och på en sån liten.. så kan till o med en förkylning alltså vara livsfarlig! Vi va kvar fram till 17.00. Blöjorna hade vägts under hela dagen för att se att hon kissade som hon skulle, dom kollade hennes syressättning under hela dagen och de blev bara bättre & bättre. Så vi fick åka hem, och nu har vi antibiotika med oss som hon tar 3 gånger om dagen nu i 4 dagar.

Kan säga de, att de här ÄR de värsta jag varit med om! så hjälplös.. Och man vill vara så stark, men man bryter ihop inombords. Att man kan vara så rädd! känner mig helt slö idag, känner mig så jäkla... tom bara! Men jag är så glad över att de gick så bra som det gick ändå♥
På gott och ont. Nu är jag hemma med min lilla tjej, och jag släpper henne inte med blicken.
Min lilla nåldyna! Hon har plåster på varje lem man kan ha just nu, har räknat till över 22 stick bara i fötter & händer! :(

Och jag är så tacksam över alla läkare som gjorde allt dom kunde för att ta reda på va de var som spökade!


Mammas lilla skatt som piggnat på sig under dagen, jag älskar dig Nova! över allt annat.
Lägger inte ut andra kort, då dom är för känsliga för mig att lägga ut. Nu börjar vi bli friska, de är det viktigaste♥

Du fick en tuff start lilla gumman..

Publicerad 2012-03-07 16:29:33 i Dagens Mama,

Dagens Mama!






Älskling kom hem med en bukett med blommor! Kan man bli gladare? Tack hjärtat! De behövdes♥
Vi har duschat allihop, gjort iordning här hemma! nu ska de lagas lövbiff & massa gott.

Juste, la upp en bild på magen idag. Ska göra en egen kategori så man får se hela resans gång! Kanske inte lika spännande att följa en graviditet, men ändå! :D Kan vara peppande för någon annan. Magen kanske drar ihop sig, men naveln kommer aldrig bli sig lik igen! :D haha, den såg förjävlig ut efter W. Men nu? ojjjjjjjh.

ÄN sålänge har jag inte brytt mig om kosten a l l s. Äter fortfarande tårta dagarna igenom! Men snart är de dags att ta tag i de, Novalie är ändå snart 2 veckor! Man kan inte firas aaalldeles för länge! Snart fyller faktiskt storskrutt hela TVÅ år! Herrejesus♥

Publicerad 2012-03-07 11:47:36 i De bästa av Bålsta! <3,

Att något så litet, gör så mycket.









Idag så värmdes mammahjärtat till tusen! Att nått så litet kunde göra henne så glad♥
Tog med vagnen, bäddade ner lillasyster sen gick vi ut på en liten promenad! Ca 15 minuter bara, gick in på hemköp och handlade med oss lite mellis. Nu när Wilja varit sjuk så har mat inte riktigt... varit de hon velat ha!
Så köpte en smoothie, banan & risifrutti. Sen satt vi där i solen och åt tillsammans, så glad hon va! :D
Sen baka vi små kakor av sanden, hade med oss hink & lite saker till sandlådan. Gungade en sväng & åkte kana!
Vi va inte ute mer än 40 minuter, men de räckte för dagen tycker jag! Satt även i lä, så de inte blåste på oss. RIKTIGT varmt och skönt! ♥ Jag fick mig även lite ny energi och känner mig redan mycket gladare.

Mötte även på Wiljas fröknar & barnen! Kan ni gissa om hon blev glad?
Jag frågade om dom hade delat på barnen: Nä, säger dom. Vi har bara 4, resten av alla 10 barn är hemma! VA?! Tydligen så är de flesta hemma för tung hosta & förkylning!

Det är även en som fått RS-viruset! :/ Så nu blir det att vara hemma för Wilja tills detta har lagt sig!
Ska hålla stenkoll på barnen nu, vi verkar ju helt vara på bättringsvägen! men man vet ju aldrig, lugn före stormen. Jävla helvete, och jävla sjukdomar! :(

Nu blir det ännu mera Pippi & mys här hemma! Vika min garderob kan vara dagens: TO DO...
Att kunna använda sina gamla kläder är jävligt kul :P MEN.... man river omkring för att hitta!
Vilket resulterar i: RENT KAOS!

Publicerad 2012-03-07 09:08:12 i De bästa av Bålsta! <3,

Sjukguden kom.





Åh jag kan inte tacka sjukgudarna tillräckligt!♥
Wilja är nybadad & lycklig såhär på morgonen, frukost i magarna!

Igår kväll så hade jag så ont i kroppen och febern matade på, i med alvedon i kroppen och när jag skulle lägga mig i sängen så hade den börjat värka och allting lixom sakta men säkert släppte.. Då kom mina tårar! Fy, har tyckt så synd om Wilja! Man själv klarar sig, men att förklara för henne varför de gör ont i näsan, eller varför man hostar, eller varför kroppen är alldeles kokhet är inte det lättaste! Och som ni förstår, har inte hon varit på speciellt gott humör, eller har sovit speciellt bra dessa nätter. Och själv hemma när man är sjuk med två barn varav den ena nästan ny! Ja, de har varit en utmaning.

Meeeeeeen!
När vi vakna imorse är de som att inget hade hänt (lite hosta kvar!) men både feber & allt elände är helt borta. Så idag blir de att se solens sken en liten stund på lunchpromenad tänkte jag, så Wilja får frisk luft och sova en sväng i vagnen! likaså Nova. Vara ute och gå i en timma eller något bara! Varmt är de ute också, ska bli så skönt så.

Här hemma är jag utvilad, fått sova fram till 8 idag! vaknade ett par gånger för Wilja ville lägga sig brevid mig, och Nova har ätit lite. Annars så känns de helt toppen!
Sängkläderna har åkt i tvättkorgen, nu ska allt saneras här hemma. Bort med sjukstugan!
Fly din väg och kom INTE tillbaka på länge.

Publicerad 2012-03-06 09:01:43 i De bästa av Bålsta! <3,

Dag numero två på sjukstugan, & pancakes!






Här hemma så hostar vi snart lungorna ur oss jag och Wilja! Blir det inte bättre till imorgon så åker jag in med oss på en koll. De här funkar inte, snoret rinner på Wilja så hon inte kan andas! Febern kryper sig på under nätterna. Har sprungit fram och tillbaka till hennes rum hela hela natten, och för en stund så la hon sig med oss i stora sängen. Men ingen sammanhängande sömn för oss där inte! Vågar inte ens tänka på hur lite jag sovit inatt. Även om det känns 'okej' så tar de så jäkla hårt att se sin skatt må så dåligt! fan alltså, nu räcker det.

Känns som vi haft RIKTIGT mycket otur med sjuka på sista tiden! Nu får de bannemig vara bra.
Vi kan bara skatta oss lyckliga över att den lilla flickan i familjen är en ängel och sover sig igenom krig! ♥ Att höra syster när hon låg i magen gjorde nog sitt, hon vaknar verkligen inte för nått! Tack Nova.

Till morgonens ära så blev de lite american pancakes med skivad banan, grädde, sylt & jordgubbar!
De tyckte jag allt vi va värda. Får se hur dagen blir. Får jag säga att jag längtar efter Pappan i familjen något oerhört när alla är dåliga, inklusive mig! :(

Publicerad 2012-03-05 16:04:58 i De bästa av Bålsta! <3,

Sjukstuga! :(




Just nu godisar.. ♥
Jag är hemma själv med töserma idag! Och hur börjas det? En mama som hostar & har feber, en Wilja som har feber, snorar & hostar, och en Nova som är täppt :/
Känner mig rätt orkeslös & Wilja är gnällig! Har iallafall städat, hängt tvätt! Båda flickorna badade, lunch är lagad.. Nu är det soffläge, är helt svettig! Mutad w med en glass fruktsallad & glass! Funkade för en sekund.

Nova både äter & sover som en ängel, fortfarande jordens snällaste bebis.

Publicerad 2012-03-05 15:58:58 i New in - barnshopping!,

New in till flickorna & Mama!






Flickorna har äntligen fått en massa nytt i garderoben! Skriker efter våren, så som jag längtar!♥
Har även tagit kort på Novalies gåvor som hon fått (nedersta), vill tacka återigen till alla så himlans mycket för allt fint vi fått! Helt perfekt, kan inte bli gladare.

Wilja har även fått en massa nytt utav Mamma då verkligen är tomt i hennes storlek i garderoben!
så som jag sagt, när hon fyller år är de det enda hon (jag) önskar sig! :D Leksaker har hon från golv till tak, men kläder. Ja, de behövs! Och det i massor :) Både till dagis & hem! Köpte även ett nytt fleaceställ till henne igår som hon kan ha under regnkläderna nu när de börjar bli varmt och + ute. En ny fin lila Funky mössa fick hon också! :D

Gårdagen spenderades i en BIL för min del :D
Först följde jag med svärmor till Uppsala för en antikmässa (smycken också!) riktigt mysigt. In en sväng på lager 157, och sen åkte vi till Bålsta. Kastade ihop en sen middag, sen tog vi bilen och åkte ner till Gnesta och hämtade en SJUK och trött Wilja! :( fy bövelen, inte igen♥ Wilja somnade i bilen och vi va tillbaka hemma efter 21.
Vem har blivit dundersjuk nu då? .....

Publicerad 2012-03-03 21:29:02 i De bästa av Bålsta! <3,

Dagen ute på landet!





Dagen har spenderats ute på landet hemma hos mina svärföräldrar!♥
Har haft en jätte mysig dag, och lilla novalie har fått träffa sin Gammelfarmor för första gången! Linus farmor. Linus storebror var hemma också, så farbror fick träffa lillan! och yttligare lite presenter har hon fått, kan inte tacka tillräckligt till alla fina saker som vi fått till lilljäntan.

Svärmor stod för årets första grillning också! och oj så gott de blev, biff med friterade pommes, sallad & bea!
Och ja, lukten av nygrillat! Ni kan bara tänka er ;)

Nu vill jag bara s o v a , för imorgon ska prinsessan hämtas och jag kan knappt vänta! Vill somna, så de blir morgon. Saknar ihjäl mig efter lilla kråkan! Men de blir mot kvällskvisten jag får se hennes stora blå.
Dagen ska spenderas me de sista i köket (bänkskiva är nu på plats! Likaså den nya hon & blandaren) imorgon så ska de nya kaklet sättas! Och så småningom ska elen dras (spottarna ska upp). Jag följer med svärmor till Uppsala och kikar på en smyckesmässa! :D Vill inte vara här i allt kaos med Nova! Så mamaa flyr fältet och låter Pappa arbeta hårt.

Publicerad 2012-03-03 21:02:59 i Viktresan nedåt efter Nova,

Personligt, magbilder.




Tycker det är rätt jobbigt det här, men det är bra för mig att kunna se på!

Såhär ser jag ut i kroppen 8 dagar efter förlossningen. 'Deget' på magen är borta, men känns som organen är helt svullna och flyttade! är så himla svankryggad nu efter så jag inte finner några ord. Och som ni ser så buktar magen fortfarande ut, inte konstigt efter 9 månader dock.
Längtar verkligen tills jag kan få börja träna, för ryggen har tagit S T R Y K denna graviditet. Och de känner jag nu efter, har ontontontont. Det eviga gnället! När ska de ta slut? :D Är de inte de ena, så är de tamejfan de andra!

Vikten på den fantastiska vågen visade på förlossningen 73.3, HALLELUJAH! Höll faktiskt på att tappa hakan, på riktigt. Men så sant så sant! Idag ställde jag mig på vågen, 63 kg visade den (med kläder på), så alltså har jag gått ner 10 kg på en vecka! Och har då kvar: 6 kg till INSKRIVNINGSVIKTEN och 10 kg kvar ner till 53. Det kommer bli en resa i sig! Hejaheja.

Publicerad 2012-03-02 19:06:18 i Novalie 0-3 månader,

En liten skönhet.




Precis... Just nu, så myser vi♥
Gosfia! så liten, men så himla älskad.

Sen saknar vi storasyster så vi spricker här hemma. Att de kan bli så tomt! Och de gör mig så ledsen att behöva lämna henne, de gör mig så ledsen över att jag inte får ha henne hos mig precis hela tiden! Även om jag vet att hon har de bra, så tar de emot. Vill ha min tjej hos mig.

Publicerad 2012-03-02 18:44:03 i Wilja 0-3 månader,

Novalie 1 vecka idag! <3




Kan inte förstå att det är sant!
Grattis lilla Novalie på din veckodag♥
Idag är det en hel vecka sedan vi åkte in, och snart började mina värkar... och klockan 22 så kom du till oss, vi fick äntligen hålla dig i vår famn! Hjärtat.

Dagarna bara flyger fram! och bloggen är (förlåt) men det sista jag tänker på just nu! Känner att den inte ska få styra vardagen, eller vill inte känna något 'måste' över att skriva.

Så hur har veckan gått?
Lilla Novalie är snäll som en liten ängel! Det är inte många gånger vi har hört hennes stämma, så nöjd liten flicka! Hon är vaken timman åt gången, men hon ligger bara och kollar. Gnyr till när de är dags för mat eller lite gos! annars så är hon så trygg & lugn. Verkligen dag och natt från Wilja! och även hon va i mina ögon ett väldigt 'snällt' och nöjdt barn. Men denna lilla skapelse? Helt otroligt! ♥ 
Amningen fungerar susen, jag är så utvilad jag kan bli!

Storasyster är nog världens stoltaste. Så skönt att är sig själv igen, hon har varit saknad!♥

Igår så kom Klara, Kakan & Dylan på fika! Va jätte mysigt att ses, men OJ så stor Dylan blev på en gång! Som man sagt, ta vaaaara på tiden! för snart är även Nova en trotsig tonåring! men nu är vi inne i bebisbubblan.

Köket är i totalrenovering! Allt kakel är borta, bänkskivorna borta! Allt fix håller på att tas bort. Imorgon så sätts allt de nya på plats! Ska med Svärmor till Uppsala en sväng och kika in på lager 157! :D

Till dagens ära så kom min fina mimmi & familj och hälsade på! Så mysigt så jag finner inga ord.
Har ätit pizza, busat med Liam! (saknar dock min skrutta lite extra mycket nu). Har bara myst järnet! Ikväll blir det att bunkra upp med jordens största godispåse, fruktsallad & GLASS!

Ha en jätte fin Fredag alla!

Publicerad 2012-03-01 15:15:33 i Novalie 0-3 månader,

Smälter till i hjärtat.





Genom eld & vatten.
Finns det något finare?

Idag är de den första dagen sen våran lilla tjej föddes som vi fått höra hennes stämma! Idag på förmiddagen så började hon gny lite, och fått höra 2 st raseriattacker! strax därefter har hon dunderbajsat och blivit nöjd igen.
Men är man inte van att höra henne gråta, så blir man lite kallsvettig måste jag erkänna! Man undrar ju sådant va de är, nu är de bara att försöka ställa sig in på de.

Fröken är vaken nu en timma, en och en halv åt gången! Fröken, 6 hela dagar redan. 1 vecka imorgon!
Känns som dagarna bara har sagt POFF, kan inte graviditetens dagar gå såhär fort?
Jag har sagt de förr, men jag säger det igen.... TA VARA PÅ TIDEN FÖR DEN FLYGER FÖRBI!
Det är nog den största skillnaden på barn nr 1 och 2, allt får nu ta sin tid. Man bara njuter järnet, för man vet att dom snart är stora.

Hela morgonen har spenderats att knacka kakel! :D Äntligen är de på G, köket ska nu få sitt lyft.
Älskling kämpar på medans jag sitter här en liten snabbis! Ska lägga mig ner och vila en stund med lillgos snart.

Till er alla som kommenterat och grattat oss, så TACK!
Finns bara inte en chans på miljonen att jag kan gå in och svara på alla precis just nu, men ni ska veta att jag är så oerhört tacksam!

Publicerad 2012-03-01 15:07:40 i De bästa av Bålsta! <3,

Dessa glesa uppdateringar!






Saknar ni mina uppdateringar? :D ♥ Här kommer en liten iallafall.
Mammahjärtat är lite känsligt idag! Lämnade över en ack så glad flicka till sin Pappa, och ska inte få se hennes lilla ansikte förens på Söndag!
Lillan har kommit tillbaka senaste veckan, de där monstret som intog Wilja för ett tag är borta med vinden!
Kan tänka mig att de va mycket för henne, mamma va ledsen, irriterad, sur.. Hade ont, hon kände nog att något va på G även om jag försökte undvika att hon skulle se de med allt jag bara hade! Men nu, åh. Min tuss♥ Min fina stora bebis, som också är en fantastisk storasyster & som är så himlans snäll!

Igår kväll så kom fina Rebecca hem till oss med presenter till barnen! (ska ta kort på allt) så småningom! Men både Wilja & Nova fick två stycken handgjorda canvastavlor, me personliga tryck.
Lill snorpan fick en jätte fin Body & en liten tunika till våren! Åh, tack fina du.

Jag känner att ja dock kunde ha varit piggare! Va helt död mot kvällen, och de har hänt något med min rygg. (alltid ska de vara något) är man inte gravid så kommer nästa! För någon dag sen så 'small' det till på högra sidan av ryggen när jag lyfte upp Wilja från vagnen! De går som ett bälte kring, och fram mot mellangärdet. Vissa rörelser så får jag kippa till efter andan för de hugger sådant! Hoppas att det snart släpper.

Men kvällen bestod av en massa mys! Rebecca tog den lilla, och mamma hann att mysa järnet med den stora.
Wilja somnade inte förens 21 igår!! Trött tjej idag på dagis? ohja! hon sov 1.45 idag, hon som max sover i en timma. Rebecca sov över, så imorse hade vi lite frukostmys!♥
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela