Publicerad 2011-10-10 15:42:46 i Wilja 17-24 månader,

- Att barn kan vara så olika.




Att inte veta.
Som min barnmorska sa till mig en gång: Patricia, du vet ännu inte hur det är att ha barn! Wilja har från att hon kom till nu varit ett så enkelt barn! Aldrig skrik på nätterna, låtit oss sova. Inga problem under förlossningen, inga problem efter! hon har ökat i vikt, hon har tagit bröstet, hon har ätit. Inte varit sjuk förutom förkylningar och så såklart. Men jag har haft en sån himla tur! Och i min värld så är Wilja inne i en trots, men i andras? Så är de verkligen inte så! Wilja är bestämd de kan man inte ta ifrån henne. Men hon är inte jobbig eller elak! hon är inte elak mot andra, aldrig hänt! Hon lyssnar, hon lär sig. Har ingenting alls att gnälla över egentligen! Jag kan bara med stolthet säga att jag har en förjäkla snäll unge! Visst kan hon skrika till högt, visst kan hon bråka någon natt hit och dit! Men jag KAN inte gnälla! Dessa 1½ år med henne har varit rena drömmen. För mig, och för många andra mammor som inte haft det lika enkelt. Men jag tror verkligen på de, en trygg mamma ger ett tryggt barn.
Utan att tveka till!

Men nu till det.
Lillasyster bakas! Och hujedamig... Nu kanske jag får vara med om dessa slitna småbarnsår utan sömn. Lillasyster är ju faktiskt en egen liten person, och ingen Wilja! Så jag har verkligen förberett mig på det värsta! :D
Hittils så kan jag säga de att lillasyster är MYCKET lugnare än sin storesyster i magen! små små mjuka buffar ger hon mig, medans Wilja krigade i magen redan vid denna tid!

Ska bli så otroligt att få följa dessa flickors liv och utveckling! Mina flickor, mina perfekta oavsettt vad som händer. Kommer glädjas åt alla fina stunder, kommer gråta tillsammans och kommer att uppleva tillsammans! De viktigaste, att alltid ha varandra! <3

Postat av: Veronica, Mamma till Leo ♥

Publicerad 2011-10-10 16:45:25

Samma här. Har haft (har det) så otroligt lätt med Leo. Det har aldrig varit några problem! Och förlossningen var verkligen en drömförlossning.

Postat av: I

Publicerad 2011-10-10 20:20:53

Det är väl ofta så, att man inte riktigt vet vad det är att ha barn förrän de är 2-3 år och trotsandet kommer... :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela