Publicerad 2011-05-04 12:34:17 i Bara Patricia,

Smink-skola med PATRICIA!




Så! Eftersom jag är hemma hos Linus, och som vanligt så glömmer jag alltid hälften hemma när jag åker hit! Så varje gång jag ska sminka mig så blir de: Men va ffaaaaaaaaaaaan! :D Funderar på att köpa TVÅ uppsättningar av smink, så jag alltid har det här. Blir ju tokig! Har glömt både ögonbrynspenna (och skugga från makeupstore) som är det VIKTIGASTE för mig. Utan snygga bryn blir ingenting bra! Sen min ögonfransbörjare, och den rätta ögonskuggan. Så eftersom allting är hemma! Så tänkte jag köra på en väldigt naturlig look idag.

  

Som osminkad så har jag en väldigt ojämn hy, och absolut ingen lyster! Men nu när man börjar bli brunare så känner man sig automatiskt mkt piggare och fräschare.
Under sommaren så använder jag aldrig foundation förutom när man ska gå ut etc. Brukar använda en dagkräm som kommer från ACCO går att köpa på vilket apotek som helst. I den så är det en Bronzer som gör hudtonen mera jämn, den döljer ingenting med den. Men man blir lite slätare och finare i hyn.

Idag har jag enbart lagt foundationen i T-Zonen där man lätt blir lite glansig efter hela dagen, den är mkt ljusare än vad jag egentligen skulle behöva. Under sommaren så ändras min foundation med ca: 2-3 nyanser mörkare.

Börja ALLTID från hakan/halsen och sudda ut sen så det inte blir linjer.

Jag har en MÄNGDER med överblivna och gamla som ligger och skräpar. Måste bli bättre på att rensa!


(Fel steg, men bilden passade enbart in här, ni kommer fatta!)

Sen lägger jag en Primer under ögonen för att få dom pigga! Och tabort dom mörka ringarna, pigga och fräscha ögon är alltid de bästa. Har användt en primer för män faktiskt, som tar bort mörka ringar med koffein i. Och tro mig, sjukligt effektivt! Man ser pigg ut direkt. Testade en av Magnus, och sen gick jag och köpte mig en egen. Men nu är den borta! AVSKYYYR att ta me saker hit & dit, allt försvinner från mig.

  

Grunden är nu lagd, och som ni ser så va den rätt ljus för mig. Så nästa investering är i en mörkare nyans!
På andra bilden så har solpudret från Dior lagd i grund, och den från Nivea på kinderna för den ger mer lyster.
Har lagt ytterst lite rouge, bara för att få den här lite rosiga looken. Och de sista som är kvar på borsten drar jag lätt över nästippen och på hakan.

  

Mina ögonbryn är de heligaste jag har, och idag har jag ingenting som jag borde till dom. Varken penna eller skuggan! och inte ens färgade eller noppade är dom.
Enligt mig så är ögonbrynen de allra viktigaste, även på killar! har man välvårdade ögonbryn så är man alltid snygg. Ett par buskiga ögonbryn för mig är BIG Nono!

Jag noppar mina ögonbryn jävligt sällan, kanske varannan månad? dom växer nämligen aldrig. Så jag kan inte byta form, vilket är skittrist! Jag vill ha dom rätt stora men det kan jag inte. Jag får helt enkelt leva med dessa tills jag stupar! MEN det jag gör för att lura ögat, de är att använda en skugga som kommer från makeupstore som är susen! Suddar dom lixom, och sen tar jag pennan och suddar med en TRUBBIG TRUBBIG udd, och mest drar på håren för att göra dom mörkare.

Men idag fick det duga såhär! med en enkel ögonskugga från isadora.....

  

Sen så applicerade jag ljus skugga över hela ögat, även nedre kant längst in mot ögonvrån! Hade ingen vitkajal, de gör så att ögat också öppnas och att de blir piggare. Så jag tog och suddade lite neutral/beige färg under ögonfransarna istället.
På andra bilden är mascaran lagd! Jag har ALDRIG Mascara på nedre fransarna, om jag inte går ut. Tycker om den här : Marilyn monrooe looken mer. Lägger vikten på dom övre! Två lager, medans de ena torkar går ja till de andra och tvärtom. Viktigt att inte ta mascara på TOPPARNA för mkt, utan jobba från vrån och utåt! Ett lager på topparna räcker, annars blir dom klumpiga. Och så kan man INTE gå! :D

Hoppas detta va liiite roligt iallafall?
Nästa gång kan ja göra en mer Party makeup!
GE MIG TIPS om ni gillade de :D

Postat av: Teresa - Mamma till Melwin 090918

Publicerad 2011-05-04 13:29:29

SV: Åh va kul att jag kunde hjälpa till! (: Hoppas du får nytta av de lösenordsskyddade inläggen nu ;p Fin blogg btw (: Kram!

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-05-04 14:09:49

Jag tyckte det va jättekul :D

Postat av: Moa

Publicerad 2011-05-04 14:48:45

Tjohooo va roligt. Nu måste jag snart inhandla lite nya sminkgrejer, typ en primer :)

Postat av: karro

Publicerad 2011-05-04 14:58:56

Åh roligt inlägg :) Alltid kul och se hur folk lägger grunden, jag är nämligen rätt kass på det. :)

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-05-05 10:46:14

Wow! Du funderar inte på att bli makeup-artist?:) kram

Postat av: Sara

Publicerad 2011-05-09 11:19:52

Vad heter ansiktskrämen från aco och vad kostar den? =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela