Publicerad 2011-07-14 17:01:11 i Frågor & Svar,

- Hål i öronen på ettåringar?


Måste fråga er!

Vad tycker ni om att 1-åringar har hål i öronen?
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka! Har nog lite blandade känslor om det. Tycker varken det är rätt eller fel. Dock tycker jag att man ska få bestämma det själv! Om man vill ha eller inte. Samtidigt så kan man ju bara plocka ut de.
Jag fick själv hål i öronen när jag va liten! Och det har inte skadat mig, kommer inte ens ihåg det. Och de gör ont för sekunden, sen är det över?

På så sätt är de väl bättre nu när dom är så små än senare?
Vad tycker ni?
Och hur tänker ni kring det? :)

För eller emot, och varför.

 

Postat av: okså mama

Publicerad 2011-07-14 17:29:24

min dotter va 6 monate så jag tycker de ok:-)))

Postat av: Sofia

Publicerad 2011-07-14 17:53:16

Jag tycker väl mest att det är en onödig infektionsrisk och att det måste vara väldigt opraktiskt att behöva hålla koll på så att de inte river ur örhänget och stoppar det i munnen...eller fastnar med örhänget i något och river upp hålet.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-07-14 18:01:14

Jag tog hål i öronen när jag var runt fem år gammal och det ville jag själv. Jag tycker väl det är okej så länge barnet kan tala för sig själv och förstår vad det handlar om.

Postat av: Johanna Olsson

Publicerad 2011-07-14 19:05:43

Emot. Av den vettiga anledningen att jag anser att det är något man själv ska välja att ha. Och av den kanske mer känslomässiga anledningen att det ser "white trash" ut. För det gör det. Och som ung mamma skulle jag verkligen vilja motbevisa alla som tror att man skaffar ungen som en accessoar, och därmed inte tvinga på den massa bling-bling. Därmed inte sagt att man är en dålig mamma för att man tar hål i öronen på ungen, men det är det folk kommer tänka.

Postat av: Jessica mamma till ella o linus

Publicerad 2011-07-14 19:15:15

Jag tycker verkligen att de är helt upp till var o en! Ja själv ångrar att ja inte gjorde de på ella vid typ 6 mån ålder eller nnått.. Nu är hon 2,5 år och vägrar ta hål för hon tror de gör ont. Hon kommer nog inte ändra sig i försra tager heller;( men alla på hennes pappas sida var emot mig så de va därför ja avstod. Men lyssna på va du vill o skit i va alla andra säger:) lycka till:)

Postat av: Wilja, mamma till Jamie!

Publicerad 2011-07-14 19:27:49

Jag tycker man ska vänta tills barnet bestämmer själv och säger att dem vill ha hål i öronen! :) Tycker det är onödigt att ta innan, för vem vet dem kanske inte ens vill ha? Sen tror jag att om dem får göra det när dem förstår så blir dem nog jätte stolta över det också! Det kan man ju inte vara när man är så liten :) Så om jag får en dotter hade jag väntat tills hon själv vill ta hål :)

Postat av: Denise

Publicerad 2011-07-14 19:36:43

Hej!

Grattis till lilla pyret, är så glad för din, Linus och Wilja's skull!

Mina föräldrar tog hål i öronen på mig när jag var 1år och jag har absolut inte ångrat det :P Jag tycker att det är helt okej att göra det :)

Lycka till och ha det superbra!

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-07-14 20:19:57

Jag är starkt emot att man ska få "göra hål" på sitt ettåriga barn för att man själv tycker att det är fint. En ettåring kan absolut inte föra sin egen talan och en sådan sak ska vara frivillig.

Postat av: Nathalie - Medinas`s mamma

Publicerad 2011-07-14 21:11:05

medina har hål :) tog dagen innan 11 månaders dagen :)

DET ÄR SÅ SÖTT :D



smärtan går ju över på dirren, inte värre än vaccinationsspruta =) haha

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-07-14 21:43:09

Att vara liten är okej tycker jag.. men vid 1 år måste det vara lätt att fastna och råka rycka i de så de gör riktigt ont.. Tycker barnet ska kunna förstå vad det är innan iaf så 3-4 tycker jag kan vara okej

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-07-15 00:18:55

Jisses. Hur kan man ens jämföra ett "mindre skönhets ingrepp"med vaccinationsspruta som kan rädda liv. Världen är ju på tok förstörd och upp och ner... Och barn får inte ens vara barn. Usch.

Postat av: Grynet

Publicerad 2011-07-15 14:22:18

Usch det fuuuuulaste som finns på ett barn! barn är fina och oförstörda och ska inte ta efter vuxna ideal! Så jag är fett emot, men allt är ju upp till en själv om man vill behandla ens dotter som en liten docka. Men jag tycker det är jätte fult och skulle aldrig göra det på mina barn. :)

Postat av: Johanna Olsson

Publicerad 2011-07-15 17:46:22

Ja tycker det är i samma klass som bikini på småflickor. Så himla töntigt, barn ska få vara barn!

Postat av: Therese

Publicerad 2011-07-15 20:13:49

Alltså, ursäkta, men jag tycker att alla som gör hål på sina små bebisar är helt knäppa! Det är ju barnens kropp, och barnens öron. Inte ska väl föräldrarna bestämma över det, barnen måste få känna efter själv och vara nog gamla att säga om de vill. Och att man blir ledsen över att en 2,5-åring inte vill göra hål i öronen? Det är ju hennes val, bara att acceptera! Det är inte snyggt heller när de är så små, jag tycker bara det är sjukt! Vad kommer härnäst, stringtrosor och piercad bröstvårta vid två års ålder? Usch!

Postat av: Malin - mamma till Elise & Alva

Publicerad 2011-07-16 01:05:54

Jag tycker det är FEL att ta hål i öronen på ett litet barn dels för att dom inte kan säga själv om dom vill ha det eller inte och så för infektions risken.



Mina döttrar kommer får ta hål i örat då dom själv kan säga att dom vill göra det.

Postat av: MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma <3

Publicerad 2011-07-17 09:28:51

Nej. Barn är inga dockor. Vad ska en bebis med örhängen till? Alla vill ju inte ens ha hål i öronen som vuxna. Jag har det inte t.ex. Varför inte låta barnet få be om det själv, kanske önska till skolstarten?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela