Publicerad 2010-07-14 10:34:07 i Livet i Gnesta,

Arghaaa natt.


Nu vaknade vi upp här hemma, och de är SVALT och skönt! frös till å med imorse, alla fönster är öppna, men ack! Har det regnat, eller va är grejen? helt fantastiskt är det! :D
Jag har en aktiv liten dam här hemma! Hon vill inte ligga ner en sekund nu, och ja kan inte lägga henne ner själv då blir hon alldeles tokig! Hon vill vara med, sitta & stå, annars kan det vara. Hon pratar, jollrar och blir förbannad om ja inte gör likadant tillbaka. Hon dregglar mer än någonsin förr! Hon börjar bli som en liten kamphund i miniformat, men OJ så mamma älskar dig! :D
Fårse hur man ska få denna dag att gå då? Simon sover fortfarande, och börjar kl ett. Rolig natt han å jag hade då! Fan att vi är så dumma och envisa båda två! Hatar de men älskar de på samma gång.
Klockan va väl mot halvtre när vi la ner stridsyxan inatt? Iallafall då ja senast kollade på klockan och sa för: 33:e gången hur mycket jag avskydde honom.
Säger man inte de, kärlek börjar alltid med bråk?
Men innerst inne vet han att jag älskar honom mer än något annat.
Men ibland.... Men ibland vill jag slita huvudet långsamt av honom! Han kan irritera mig mer än någon annan NÅNSIN lyckats med. Han kan få mig så förbannad att ja vill slita av mig håret! Han fortsätter och fortsätter, ger ALDRIG upp. Han vet exakt vilka knappar han ska trycka på.. Jag gråter, han gråter, alla skriker!

MEN VI VET ATT DET ÄR VI, mot ALLT!<3
Älskar dig. Du är nog fortfarande förbannad där inne, men jag kan inte. Du är ju faktiskt den bästa!

Postat av: Sofia

Publicerad 2010-07-14 11:19:05

Jag ska bara ge Er ett enda tips: Bråka inte!



Meningslösa gräl tär bara på förhållandet. Att somna arga och ledsna känns inte bra. Ta upp de känsliga diskussionerna på dagen när ni båda har tid att slutföra dem och inte är trötta och måste sova.



Mitt ex och jag bråkade sönder förhållandet. Många gånger handlade det om helt meningslösa saker. Saker som faktiskt inte är så viktiga i efterhand...



Till mitt nya förhållande (som varat 11år hittills) tog jag med mig en del lärdomar som jag gärna delar med mig av:



* Ibland är det faktiskt bättre att hålla tyst.

* Att försöka förstå vad konflikten egentligen handlar om.

* Att jag inte alltid måste få rätt eller ens få sista ordet.

* Att inte fråga om saker som jag innerst inne inte vill veta svaret på.

* Att vi inte behöver tycka likadant om saker och ting.

* Att inte höja rösten - för då gör den andra det.

* Att sluta tjafsa om meningslösa saker.

* Att inte etablera ett dåligt beteende - utan bryta mönster som jag inte är nöjd med (tex. sluta trycka på de där berömda "knapparna" som får min sambo att gå i taket)

* Att inte såra - dvs. att ALDRIG säga kränkande saker (Typ: "Du är dum i huvudet", "Stick härifrån!")



Grunden i ett bra förhållande är att visa varandra respekt, ingen människa vill tappa ansiktet/känna sig i underläge eller känna sig som en "förlorare" i en diskussion.



Jag skriver inte för att vara ngn moralkärring, utan för att jag följt din blogg och att jag sett ett par liknande inlägg förut. Jag tycker själv att jag lever i ett väldigt sunt förhållande utan gräl eller tjafs. Kanske kan några av mina råd även hjälpa er att se på er relation till varandra på ett nytt sätt :)

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-07-14 16:23:45

sv: haha jag har aloe vera :) Men det var inte så farligt som det såg ut, allt har lagt sig nu :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela