Publicerad 2010-08-27 01:21:44 i Livet i Gnesta,

Fixar dag!


Tack för era TIPS och kunskaper angående försäkringskassan! Ni anar inte hur mkt det har hjälpt, och ni förklarar tusen gånger bättre än vad dom nånsin gjort! Nu fattar jag kruxet.
Simon kan flyyytta sina 240 dagar till mig OM han vill, annars får han vara hemma och jag jobba! Och jag har tagit ut 7 dagar i veckan, därför så har jag bara fram tills i Dec.
Varför kunde dom inte förklara de tidigare?:P

JESUS vad jag har fixat idag!
Beslutade oss för att åka till Södertälje jag och Louise. Så åkte in, kom nog hem med 6 olika kassar, och ALLT till dopet! Men nu är varenda PRYL kirrad, servetter är vikna (70 st) DOPKLÄNNINGAR, limmat fast rosetter på alla. Ja... De tog hela kvällen! ;D Har fixat klart Gudföräldrarnas presenter vill så gärna lägga in en bild, men det kan jag inte då Wiljas gudmor besöker denna blogg oftare än ni nånsin kommer hinna göra på EN dag.

Så ni får allt vänta tills på Lördag! Och kan inte lägga in bilder på de andra heller, för de ska ju bli en liten suuuplise till dom som läser denna och som kommer.

Imorgon blir det städning, STORSTÄDNING! Wiljas Gudfar Jim kommer hit imorgon också, ska ut till prästgården och duka färdigt, och sen ska han kramas lite med lillan! :)

Så det enda jag glömde handla är: Margarin (till tårtbottnarna) sylt, och..... KRISTYR! Sen så är vi färdiga.

Hur mycket la ni ner på era barn/ert barn dop?

Postat av: josephine - mamma till Vira

Publicerad 2010-08-27 07:27:27

svar: härligt att du förstod nått :)



Men dom är jobbiga att ha å göra med.



Ni kommer att få det kanon på dopet!

kram kram

Postat av: josephine - mamma till Vira

Publicerad 2010-08-27 07:39:27

hihi såg nu att det står på dina länkar. Josephine och bebis i magen :P lite fel nu. vira är ju redan 11 veckor å 3 dagar. tiden går såååååååååå fort :)



kram kram

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-08-27 08:22:25

sv: Jo jag förstod inte ett skit innan jag fick en underbar människa som hjälpte mig att förstå när jag ringde försäkringskassan. Jag skulle föreslå att du räknar på hur många dagar du behöver ta ut.. Om du tarbort 2 dagar i veckan så blir det ju ca 8 dagar i månaden. Alltså behöver du göra så i 3 månader för att du skall komma upp i en måndad, den måndaden kan du vara hemma.. Ring till försäkringskassans hjälpcenter och be någon hjälpa dig med detta. För dom kan se hur många dagar du behöver tabort i veckan för att vara hemma den tiden du vill. Om inte Simon vill ge bort dagar dvs :) Men om du ringer till FK så börja inte snacka om du inte känner dig nöjd med personen på andra sidan, så gjorde jag.. Då ringde jag upp igen haha :D

Postat av: Trixie

Publicerad 2010-08-27 08:36:05



Använd äkta smör till baket istället, mycket godare och nyttigare! Margarin innehåller fett som sätter sig i ådrorna... Lycka till och hoppas dopet blir fantastiskt!

Postat av: Nicole

Publicerad 2010-08-27 09:52:15

Vi la ner mycket planering och pengar på dopet. Tid var det inte så mkt med tanke på att vi hyrde en resturang på söder. Så all mat o dricka fixade dom. Vi ville ha väldigt traditionellt på vissa plan men nytänk på annat. Typ inte vanligt dopfika. Ha det bra!!

Postat av: Frida

Publicerad 2010-08-27 13:10:45

Minus 60 dagar som han måste behålla själv :D Jag blev också hjälpt av alla kommentarerna, skitbra, nu fattar man lite mer och jag vet att jag helst inte ska ta ut 7 dagar i veckan för då försvinner dem fort som tusan :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-08-27 14:47:40

UÄK

Postat av: Sara

Publicerad 2010-08-27 15:57:48

Du kan inte ta alla dagar av din kille, han måste ta MINST 60 dagar själv, så han kan ge dig 180 dagar. Men för att få det så måste du ringa till försäkringskassan och be dem skicka hem ett papper som heter "överlåtelse av föräldrardagar" och sedan måste ni skicka in det igen, men gör det snabbt för dem har 60dagars handlägningstid när det ska ske.



Jag har precis gjort detta själv. Lycka till

Postat av: Ebba's mamma (Angelica)

Publicerad 2010-08-27 23:46:45

Inga problem, men jag kan lova dig man blir ALDRIG riktigt klok på FK...



Måste säga att du verkar vara en super mamma till Wilja, tar ingen skit från nån! Och så ska det vara. Stå på dig!



Hoppas ni får ett fint dop :)



Kram,

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela