Publicerad 2011-12-21 08:11:49 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 32, det tar sig.


Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt: ca 1,8-2 kg.
Längd: ca 40 cm.

Mamma
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner
Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Egna tankar
Okej, nu börjar jag bli gnällig. Det här är inte roligt längre! Jag sover dåligt (notera dåligt som fan) min rygg bokstavligen brinner! Går inte sitta, ligga eller stå för länge. Såfort jag ska ändra position så dödar mitt bäcken mig! Vill knappt ställa mig upp efter att ha setat ner en stund. Känner mig som en tråkig & bitter själ just nu!

Även om graviditeten i sig är helt fantastisk! Så känns den av nu, speciellt att det är två gånger så tätt inpå varandra. Klart att kroppen tar mer stryk! Efter denna lilla underbaring så blir de se till att RÅ om mig själv! träna upp min kropp igen, har inte en enda muskel kvar i någon av mina lemmar... Kanske därför all denna värk i ryggen? Fy tusan! tung och andas är de också, men de är de värt.... i slutändan!♥

Men denna vecka har gått fruuuuktansvärt sakta! låt tiden bara säga POFF nu.
Tänka sig, nu var jag redan en vecka när jag själv föddes.

Postat av: Sanna - Mamma till Embla

Publicerad 2011-12-21 09:02:23

Vid tiden går fort,känns som det var nyss som du gick ut med att ni väntade en liten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela