Publicerad 2012-03-13 08:59:18 i Bara Patricia,

Sex efter förlossningen?



Ja, nu tar jag upp en fråga som många kanske inte skriver om! Men jag vill veta, och därför så frågar jag. Det kanske är fler än jag som undrar! så alla svar är oehört tacksamma :)

Ja, de här med sex är det kanske många som bäver sig inför efter en förlossning! att man är rädd för smärta, det va jag också med Wilja! För efter henne, så hade jag verkligen ont down there väldigt länge! första gången vi försökte så var de efter 12 veckor , och då gick det inte hela vägen. Om jag ska vara ÄRLIG så kunde jag inte njuta av sex förens kanske i December... och hon är född i Mars! Det säger sig själv, jag hade ont... även om jag bara sydde 2 stygn med Wilja, så gjorde de ont 'i' mig, och de hade jag även under dagarna!

Men denna gång har jag varken haft ont dagen efter förlossning eller nu! Har verkligen inte känt något där nere alls, och blödningen denna gång har varat i 2 veckor! Nu har jag bara ett trosskydd ifall de kommer en blodfärgad tunn flytning eller dylikt. Och med Wilja blödde jag minst i 10 veckor, och det va rikligt.

HUR KAN DET VARA SÅ OLIKA?

Så min fråga är.
När började ni ha sex efter förlossningen?
För som jag känner nu kunde jag ha haft det redan förra veckan! och jag VILL. Men de känns ändå: de bör vi inte ha... ni förstår hur jag menar kanske?
Eftersom jag inte har ont, eller blöder eller något liknande så känns de ju inte som att jag fött ut ett barn.
Men, de HAR jag ju.

Ska man vänta till återkontrollen? den är ju efter 8 v. Vi kommer ju dö alltså :(

Postat av: katinka, mamma till Elias och Nora

Publicerad 2012-03-13 09:14:37

Vi hade inte sex på tre månader men detta pga av personliga ting, dock så frågade jag min BM om vi fick ha det trots att vi inte hade varit på efterkontroll och det får man givetvis :) Jag sydde ju några sygn nu med nora och visst kändes det lite men mest som om man var oskuld igen haha.

Använd kondom om du fortfarande får avslag och om du vill minska risken för att bli gravid igen;)

Postat av: Linnea

Publicerad 2012-03-13 09:28:16

Vi har haft sex första gången ca 2v efter varje förlossning, (varit med om 4) Vi har varit väldigt noga med hygienen och det har aldrig varit nå problem efteråt, var försiktig i början å genomför inget som känns dåligt eller gör ont.

Postat av: Marina

Publicerad 2012-03-13 09:41:06

Efter en månad ca, så fort jag sluta blöda mycket... Gick toppen ;)

Postat av: Hannah

Publicerad 2012-03-13 09:42:18

Har fött två barn o vi hade "sexuella aktiviteter" efter ett par dagar. Men fullgånget sex höll vi oss i nästan tre veckor till. Använde kondom (suck!) de första gångerna, eftersom de säger att det finns risk för infektioner...

Postat av: lisa

Publicerad 2012-03-13 09:45:28

efter barn nr 1 tog det långtid innan jag o min sambo hade sex. och när vi väl hade det gjorde det ont! efter barn nr 2, tog det inte så jätte långtid. kanske en månad efteråt. och man va super rädd för att de skulle göra så jävla ont. MEN det gjorde det inte! det kanske sved lite bara, sen gick de över. och det kändes precis som vanligt! :)



jag behövde inte sys vid någon av förlossningarna.

Postat av: Johanna- mamma till 3

Publicerad 2012-03-13 09:48:12

Ha sex när ni vill, se bara till och skydda er då man är ganska fertil med "ren" livmoder;)



Jag hade så ont som du hade med wilja när jag hade fått pigan, och då behövdes jag ute sys. Men min bm sa att det va sköra slemhinnor.

Postat av: CANDY DARLING

Publicerad 2012-03-13 09:52:19

enligt min barnmorska är det lugnt så länge avslaget slutat, om inte annat får ni använda kondom för infektionsriskens skull. Vi lyckades vänta i 2 veckor, samma dag som stygnen lossnade. Lite ont gjorde det allt, men det var värt det!

Postat av: wiljanattlyckas

Publicerad 2012-03-13 09:57:24

Vi väntade några veckor bara, och det var med första barnet! Känner ni er redo så varför inte! Gör det ont är det ju bara avbryta :)

Postat av: Paulina

Publicerad 2012-03-13 09:58:59

Det enda är väl att du är mer mottaglig för infektioner men att vänta tills återbesöket tror jag inte är ett måste. Jag har inte gjort det men fick inga komplikationer.

Postat av: beatrice - mamma till William

Publicerad 2012-03-13 10:03:18

Vi väntade kanske fyra-fem veckor, vi kunde inte hålla oss. Men jag tror du ska vänta tills blödningarna har upphört. Vi började med kondom och väldigt försiktigt.

Vissa säger att man "måste" vänta till efterkontrollen, men den har jag inte varit på än (skulle varit för 2 månader sedan men så har det inte blivit).

Jag tror ni ska lyssna på er själva och köra på om det är det ni känner för :)

Kram!

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2012-03-13 10:04:11

vi hade sex rätt fort efter att Vira kom ;) hihi

Postat av: Sanna - Mamma till Embla

Publicerad 2012-03-13 10:04:21

Blev sydd några stygn och när vi har sex vilket inte är ofta då min kille sitter i fängelset.. Så jag vet inte fall det gör ont för att vi inte har det så ofta eller på grund av själva grejen med att fött barn och blivit sydd..



Jag var sååå nervös första gången och jag hade rätt det gjorde ganska ont,men mest obehagligt :)

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-03-13 10:08:34

Hejsan! Jag blev sydd efter förlossningen och hade endast ont i några dagar efter. Men efter två veckor kunde vi inte hålla fingrarna borta från varandra. Om jag ska vara ärlig så var sexet nästan bättre än innan, det var absolut inget som gjorde ont, tvärtom!! Så jag tycker att vill ni och du känner dig redo, kör på bara! ;) finns ingen anledning till att vänta i 8 veckor?!

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-03-13 10:15:53

Vi hade sex 17 dagar efter förlossningen, då hade jag slutat blöda. Jag sydde två stygn i ena blygdläppen, men de stygnen hade också ramlat av då efter 17 dagar. Vi använde mycket glidmedel, och då gjorde det inte ett dugg ont.

Postat av: Emma

Publicerad 2012-03-13 10:21:14

Åh, du är för härlig!

Älskar dig ärlighet och uppriktigthet!



Jag har inga barn så jag kan inte uttala mig men vafan, ha sex när ni blir sugna? Det har ju ändå gått några dagar sedan förlossningen och som du säger, du känner ju knappt av att du fött barn så why not try?



Men som sagt, jag har inga barn så du får ta mina ord med en nypa salt ;)



puss & kram

Postat av: Emeli

Publicerad 2012-03-13 11:53:42

Hej!

Jag jobbar som barnmorska och jag brukar informera mina patienter innan hemgång från BB att om de har lite avslag kvar skall de nvända kondom för att minska risken att få en infektion i livmodern. Det tar ganska många veckor för såret i livmdern att läka. Man kanske inte blöder men en sårvätska har man tills det är läkt. Ca 6-8 veckor tar det att läka, såret är ju lika stort som moderkakan. Men för vissa går det lite fortare att läka och för andra lite längre. Men du kan ABSOLUT ha sex nu om du vill, men med kondom =). Lycka till!

Postat av: jessica

Publicerad 2012-03-13 12:27:42

Fick första barnet i November & efter 2 veckor :)

Postat av: Sara

Publicerad 2012-03-13 12:36:46

Efter förlossningen med Nathalie sa dom till oss att vänta med sex tills det slutat blöda eftersom risk för infektion va hög men med skydd kunde vi naturligtvis göra det.

Men pga jag är allergisk mot gummit i kondom vi vi snällt vänta :/

Men ca 3 veckor efter så hade vi sex första gången efter förlossningen och visst kändes det.

Hade inte spruckit eller nåt utan endast fått en liten rispa inne vid själva slidVägen.

Men känner ni för att ha sex så ha det och vänta inte :)

Du känner din kropp bäst så.



Kramar

Postat av: Mica - Änglaförälder till Nicholaj & gravid

Publicerad 2012-03-13 13:32:31

Om ni är bekväma och känner fört, go fore it. Men känn av dig själv ordentligt. Man ska ju inte slutföra något om det börjar göra ont.

Postat av: Friiidaaay.blogg.se

Publicerad 2012-03-13 13:34:29

Så länge det inte gör ont, så kör på! Precis som någon sa tidigare, så är det ju bara att avbryta :) Dock är ju typ kondom det man ska ha tills man absolut inte blöder lr nåt och det för infektionsrisken.. Prova er fram & lycka till (;

Postat av: Carolin

Publicerad 2012-03-13 13:55:49

Vi hade sex 3 veckor efter,tror det är inviduellt hur man känner och hur man uppleft sin förlossning. Men känner du dig okej så kör,det är nog man själv som sätter gränser för jag tror alla känner olika.

Njut av livet och härligt att du mår så bra!

Jag mådde också superbra efter att jag fött min son som nu blir 1 år.

Stor kram och Tack för en rolig blogg!

Postat av: Cissi - mamma till Cornelis & gravid

Publicerad 2012-03-13 14:31:45

När jag hade fött Cornelis så tog det väääldigt lång tid. Dels för att jag hade så jävla ont. Jag blev klippt och sydd en massa så det gjorde sitt. Samtidigt så var allt så nytt och man kände sig som en matmaskin och det kändes så konstigt att någon annan än Cornelis skulle vara nära min kropp just då.

Det låter konstigt kanske nu i efterhand men det var så svårt just då..



Jag hoppas att det blir bättre sen när tvåan har kikat ut! :)



Kram på er!

Postat av: Jennifer - mamma i maj

Publicerad 2012-03-13 14:41:59

Riktigt intressant fråga! undrar också hur länge efter man måste vänta innan man kan ha sex igen. jag tänkte mest på infektionsrisken?

Postat av: sofia

Publicerad 2012-03-13 14:42:33

Ja jag har ju skrivit i tidigare inlägg att vi inte börjat ha sex ännu min dotter fyller 1 år nu i april och min sambo verkar nästan ha tröttnat på att vänta. han har frågat flera gånger om när vi ska börja ha sex igen. vems ansvar är det att se till så att man skyddar sig? Han hatar det där med kondomer så det känns som att det ligger hos mig hela lasset.

Postat av: kelli -

Publicerad 2012-03-13 16:18:34

nu har jag ju inte fött.. än, haha. Men ni ska absolut inte vänta till efterkontrollen om det känns bra för dig! :) Det är ju skönt att vänta tills blödningarna slutat som du har gjort, min barnmorska sa att det var bara att köra på när man kände sig redo :D



om det gör ont, inte känns bra eller vad som helst - sluta. men ni ska ju helt klart göra det :) Lycka till :D haha

Postat av: Jennifer - mamma i maj

Publicerad 2012-03-13 17:46:16

Riktigt intressant fråga! undrar också hur länge efter man måste vänta innan man kan ha sex igen. jag tänkte mest på infektionsrisken?

Postat av: Alexandra - Mamma till Mio <3

Publicerad 2012-03-13 18:11:48

Vi väntade i 6v. Då hade blödningen slutat. Hade ont där nere innan också. Men hade jag inte haft det så hade vi haft det tidigare. :)



Känner du dig redo så är de bara att köra på. Men jag hade använt kondom för infektionsriskens skull :)

Postat av: Martina

Publicerad 2012-03-13 19:33:28

Hade precis som du beskrev det med våran första, gjorde ont, stramade, as ont i magen osv men inte nå med nr 2:) men vi väntade endå 6-7 veckor, fick lite blickar från bm på efterkontrollen över det men men;)

Postat av: Jessica mamma till V och V

Publicerad 2012-03-13 20:12:23

Haha så kul att du frågar :). Efter min första förlossning sydde jag ca 2-3 stygn och jag ville ha sex direkt men mer av närhetens skull och jag behövde verkligen det för att få känna mig som jag igen det var nog för mycket som hände med en bebis för mig. Vi hade sex efter 8 dagar jag blödde men inte så mycket. Det gick bra men kändes lite annorlunda sedan var vi igång som vanligt 3-4 ggr per vecka.

Efter andra förlossningen då jag varken sprack hade en jobbig förlossning eller blödde särskilt mycket så hade vi sex efter 7 dagar och allt kändes och var "som vanligt". Vi har inte använt kondom.. Jättedumt och inget jag förespråkar men det har gått bra för oss :). Jag har inte varit särskilt rädd för infektionsrisken egentligen.

Gör vad som känns rätt för er och pröva er fram lite om det känns bättre. Vad skönt och bra att du hade en sådan lätt förlossning och inte blöder knappt. Härligt!

Lycka till med det andra ;)!

Postat av: Emma - mamma till Demian

Publicerad 2012-03-13 20:38:44

Vi fick vårat första barn nu den 16 februari och jag hade samma tankar. Men efter tre veckor prövade vi när jag tyckte det kändes bra down there, och det gick bra med glidmedel!

Postat av: Kattis

Publicerad 2012-03-13 22:29:28

Vi hade sex efter tio dagar. ser inte heller varför man ska vänta i åtta veckor om man har lust på sex. lycka till! ;)

Postat av: Annika

Publicerad 2012-03-13 23:14:44

Med första barnet blödde jag 3 veckor, men var rädd att jag skulle få ont eller att man skulle kännas vanskapt och förstorad där nere ;-) Men det gick ju bra!

Med andra barnet blödde jag destå mer och längre säkert 6 veckor har jag för mig, men efter avslaget var helt slut dvs. att jag inte hade haft en enda flytning med blod i i EN vecka så körde vi igång. Ville inte riskera infektion och därför tycker jag att du ska vänta en vecka efter att du senst blött oavsett om det är lite eller mycket!



Tänk på att du är fertil trots amning!



Good Luck!

Postat av: Mandy & River

Publicerad 2012-03-13 23:22:17

Jag sprack massor och hade stygn kvar i 7-8 veckor och blödde längre än det. Sen hade jag såååå ont så det tog ett tag innan jag vågade mig på det där med sex igen :P

Postat av: Anna - mamma till Alva

Publicerad 2012-03-13 23:26:09

Vi hade sex första gången på dotterns femveckorsdag, och jag tror det va perfekt för oss. Den infon vi fick på BB va helst inget sex så länge man hade avslag. Bra att du tar upp detta! Borde inte vara så tabu som det är. Starkt! :-)

Postat av: elin - mamma till olivia

Publicerad 2012-03-14 11:14:47

Vår dotter föddes för tre veckor sedan och vi har inte haft sex än. Nog har vi varit sugna och varit nära ett par gånger men har alltid slutat med att det inte blivit av. Mina stygn är fortfarande kvar så jag är jätterädd att det ska kännas obehagligt, men samtidigt kan jag nog inte vänta till efterkontrollen.. Ack vilket dilemma

Postat av: Mariana-mamma till Milo & William

Publicerad 2012-03-14 11:47:13

De var 9 veckor sen jag fick mitt andra barn. Har inte alls haft ont där nere. Efter 6 veckor så slutade jag blöda i 2 dagar så då hade vi sex. Gick jätte bra. Men sen började jag blöda igen. O så håller de på hela tiden. Så nu väntar jag iallefall med sexet tills jag har blivit undersökt! Men känns allt bra o du har slutat att blöda. Så KÖR :)

Postat av: Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Publicerad 2012-03-14 21:26:08

Efter min första förlossning hade vi sex efter ca 3 v.. DÅ hade jag slutat blöda, och vi var väldigt försiktiga, för man var ju otroligt nervös.



Efter barn nr två blödde jag i typ 8 veckor, men efter det så hade vi sex och det var inget konstigt denna gången heller...



Men tror inte man behöver vänta tills man varit på efterkontroll. Om allt känns bra och man inte blöder så är det nog lugn =)



Kram

Postat av: Kondomtorget

Publicerad 2012-03-16 00:48:24

Som katinka skrev så är kondomer kanske ett tips. Tänkte därför tillägga och tipsa om RFSU Power som sägs göra sexet skönare för både honom och henne. Kanske värt att experimentera med? :p

Postat av: Maria

Publicerad 2012-03-22 15:13:48

Med kondom och glidmedel är det ingen fara alls. Vi hade sex kanske 10-14 dagar efter. Det var ingen fara alls. =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela