Publicerad 2012-01-17 21:33:29 i Bara Patricia,

Tankar kring bloggandet.


Idag bjuds de på en liten Maaama-bild. Har faktiskt inte tagit fram kameran sen Wilja hämtades hem.
Har faktiskt knappt setat vid datorn heller, ooootroligt va?. Har haft en jätte mysig dag med skruttan! Passa på att njuta innan hon åker till Pappa fre-mån. Måste faktiskt säga att de känns som jag är otrogen mot Linus med datorn & framförallt BLOGGEN dygnet runt! och det känns rätt tragiskt må jag säga. Jag har ETT barn, och de känns som jag knappt hinner med att svara på kommentarer som kommer in! :D ändå får jag inte mycket mycket så som andra bloggerskor får. Hur HINNER man när man har barn hemma är min fråga?

Hur HINNER man, eller hur PRIORITERAR man sin tid på dagarna?! Att sitta och svara på kommentarer som närmar sig 100-strecket. Obegripligt! all cred, men frågan är vad barnen får göra?
Jag får ångest när jag kanske har 20-40 att svara på! och sätter mig då oftast under kvällarna när hon sover och svarar. Att ens KUNNA kommentera i andras är skitsvårt! De gör jag verkligen bara när jag har ro till de och när hon sover lunch om hon är hemma, eller sover på kvällen.

Jag är nog ingen riktig bloggare som lägger precis ALL min lediga tid här inne! Jag skriver mina rader, sen är det bra. Även om jag inte är speciellt upptagen i mitt liv just nu så känner jag att det faktiskt finns andra saker också! :D

Hur ser ni på detta med bloggandet? Skriver ni för att det är KUL? att få gensvar! Självklart skriver jag även för ER skull. Samtidigt mest för mig själv! Klart att det är roligt att få kommentarer. Men jag tycker inte att 'det' ska vara anledningen?
Försöker ni får er blogg så STOR som möjligt? :D
Vad är MÅLET med erat bloggande?

Postat av: Viola 22årig tvåbarnsmamma

Publicerad 2012-01-17 22:07:39

Jag har bloggat i nästan sju år på olika bloggar (började på lunarstorm haha) så att ha en blogg har liksom blivit lika självklart som att ha en mobiltelefon. Ibland har jag haft pauser men så har det kommit något jag bara måste få utlopp för och då har det varit grymt frustrerande att inte ha något forum att få ut det på. Skriver ogärna personligt på FB.



Men mycket av det som gör bloggandet extra roligt hänger ju såklart på att man märker att man blir läst liksom :P Sen är ju kommentarer mest en bonus :)

Postat av: venna

Publicerad 2012-01-17 22:14:29

nej det gick inte bra :( men men .. du behöver inte säga mer än så om du inte vill såklart :)



DETSAMMA! <3

Postat av: Elin

Publicerad 2012-01-17 22:15:50

Fina du!:) Så kul att lillan faktiskt kan komma snart! :D

Jag skriver blogg för mig själv, kul att komma ihåg dagar och kolla bilder. Men också för att fler ska läsa såklart :) Men inspirationen sviker ju verkligen en ibland, men då låter man bara bli ;)



Ska bli så kul att läsa om lillan sen:) Fortsätt blogga bara för det är så kul att läsa!

Postat av: Sofi - mamma till Linus

Publicerad 2012-01-17 22:16:59

Skönt att vet att man inte är ensam, att det är fler som gjort det här och det har trotts allt slutat bra. För när jag läser här hos dig så får jag faktiskt säga att ni ser ut att vara både lyckliga och ha det bra :)



Ja shit hur mår man, det går ju till och från. Jag är så säker på att det är det här jag vill, att det är det här som är det bästa för oss alla men trotts de så kommer det ju stunder då man tvivlar och då gråter jag mest hela tiden. Mycket beror säkerligen på hormonerna också men jag vet inte riktigt hur jag ska hantera alla känslor om inte med gråt ?



Men nu är det i alla fall klart att vi delar på oss, han har flyttat sin adress och letar lägenhet. Vart vi står i våran relation är ganska oklart men jag tror det kommer med tiden. Jobbigast nu är nog att inte veta hur allt kommer se ut längre fram..



Hur var det när du och Wiljas pappa valde att gå delade vägar ? Tog det lång tid innan det kändes "normalt" igen, eller som en del av vardagen kanske man kan säga ?

kram :) <3

Postat av: Amanda - Blivande mamma i februari

Publicerad 2012-01-17 22:49:31

sv. jasså? :) jag tycker den verkar så himla bra, är verkligen supernöjd med den!! åkpåsen är köpt på babyproffsen, om jag inte minns helt fel så sa dom där att det är "deras" och att den finns på alla deras affärer :)



nej nu är det inte långt kvar, längtar som tusan !!! :D <3

Postat av: ENDENISE

Publicerad 2012-01-17 22:52:32

För mig tar det oftast flera timmar att gå igenom alla kommentarer, idag hade jag nog 300 att svara på men då hade jag kvar från igår också. Jag gör det OM tiden finns för att jag tycker att det är roligt och givande. Brukar oftast ta tag i kommentarerna om kvällen men ibland tar jag även lite på dagen om det finns någon tid över. Men det är alltid när barnen sover som jag gör det. Oftast så har jag inlägg i utkast som jag postar, om det inte handlar om vad vi gjort under dagen förstås. Det tar tid, jäkligt mkt tid och speciellt när kommentarerna bara bli fler och fler. Ibland känner jag att jag inte orkar och då brukar jag bara svara på folk som undrar något osv.



Att få bloggen att bli stor är inget jag försöker med, det räcker nu haha. Målet med mitt bloggande är att kunna minnas små stunder ur vårt liv, fota och skriva. Sen att jag tycker det är så himla kul är en annan femma :D



HUR känner du själv? :)

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2012-01-17 22:59:11

jag som tycker du bloggar mycket ;)



jag bloggar för min familj/vänner. Och absolut för min egen skull. För att det är roligt att kolla tillbaka på hur vira växer osv.

Jag får absolut inte sådär många kommentarer som du får. är glad om jag ens får en. haha.



kram kram.

Postat av: Johanna - mamma till 3

Publicerad 2012-01-17 23:30:29

Jag får aldrig så mycket kommentarer så det är väl svaret på frågan^^ bloggandet däremot gör jag för min skull och visst fan är det ju kul om man får respons:D sen att hinna är lite sådär. Ibland blir det mycket och ibland lite. Jag kör ofta på tidsinställda inlägg då jag kanske bara bloggar två gånger per dag men då skriver jag flera inlägg och placerar ut dom under dagen.



Sen vad barnen får göra när mammorna bloggar vette sjutton, det är väl lika och sitta och dricka kaffe och läsa tidning, men det är ju min syn på saken, självklart sitter man ju inte vid datorn hela tiden. Däremot känner iallafall jag mig mer låst i iphonen, man har ju allt där, så himla lätt att kolla allt med den.



Sen är det säkert annat med dig som har blivit så stor bloggare (du är väääääldigt stor jämfört med mig tex) och alla kommentarer.. Men många skriver ju samma sak till alla så det är ju ett sätt.

Postat av: Angelica

Publicerad 2012-01-18 09:15:30

Mitt mål med mitt bloggande är för min egna skull..

Jag har haft nytta av den att gå tillbaka från graviditeten med Leia och sen är det roligt att läsa hur dagarna varit tillsammans med henne..

Och sen vill jag få ner hur jag mår och känner under denna graviditet, sen slänga upp bilder som jag älskar att ta förstås :)



sen är det jätteroligt med respons man får :)

men bloggen är mest för mig själv!

och jag har också bara ett barn, men hinner nästan aldrig blogga när hon är hemma, Jag prioriterar henne =)



Kram

Postat av: Lisa

Publicerad 2012-01-18 10:35:32

Min första förlossning tog 9h från första värk.

och min andra 5,1/2h från att vattnet gått!



så för mig gick det fortare 2:a gången..

de sägs ju att det oftast gör det, men bara

för det sägs kanske det inte gäller i alla fall!

beror ju också på om man kanske tar eda..

och det kan ju hända att de stannar av värkarna.

så jag tog inget, för jag ville det skulle gå fortare..



kram!

Postat av: Emma

Publicerad 2012-01-18 11:51:51

Jag förstår stressen med kommentarer. Jag blir stressad när jag har tre stycken som jag skulle vilja svara på. Och då har jag en liten, liten blogg jämfört med din.

Jag tror att man får välja lite bland kommentarerna man får. Vilka kräver ett svar och vilka har "bara" kommenterat. Läsarna försvinner inte om du inte hinner svara! Inte jag iaf :)

Postat av: Linnéa - Mamma till Ludwig

Publicerad 2012-01-18 16:30:47

Jag bloggar mest för min egen skull, för jag är så himla vimsig och glömmer lätt saker jag gjort för nån dag sen. Sen bloggar jag för min mormor som bor på annan ort, så hon ser vad vi gör om dagarna och självklart för resten av familjen som man inte träffar jämt.

Självklart är det jätteroligt när andra kommenterar och så, men det är inte därför jag bloggar. Jag tror många skriver för att få mer läsare och sedan tro att dom ska tjäna storkovan. Vilket jag tycker är fel, fel, fel. Särskilt om man har barn. Men alla är ju olika och som jag sagt förut är jag väldigt glad i din blogg.

Du försöker inte vrida allt och försöker inte få det att framstå som att mammalivet är superlätt, för det är det inte alla dagar.

Kram påre.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela