Publicerad 2012-02-06 08:39:48 i De bästa av Bålsta! <3,

Hur länge är era barn ute i detta kalla väder?



Eländiga förvärkar! Vaknat av dom hela morgonen, sen när ja väl somnade! ja, då vakna skrutt♥
Sitter en stund här medans fröken kollar på barnkanalen! Vi har ätit en god frukost bestående av yougurt & två goda TOASTS! Vi lyxade till de lite, och Wilja tyckte den smälta osten va hur god som helst! Hela mackan åts upp (alltså två!!) + yougurt på det, och juice. Lilla duktiga du!

Den här dagen söker vi som febrilt efter leksällskap känns de som, dock är vi rätt strandade här.. Attans! så vi får se vad vi hittar på denna dag. Fint väder är de ute iallafall, så in i en dusch för oss! mysa en sväng, och gå ut till lunch. Låter som en bra plan! :D Fortfarande förkyyylda.... blöh! men inte allt för kallt idag, BARA -10 grader! ;)

Hur länge är ni ute med era barn i denna temp?
På dagis har dom en gräns på -10, eftersom de är riktigt kallt om man blir stående en liten sväng.

(Vill då även tillägga att jag pratar om de SMÅ barnen! mellan 0-2 år. Att det finns en gräns! Wilja brukar gå ut en stund iallafall, men barnen som inte kan gå ännu eller som blir stilla ute på gården får vara inne och busa med annat. Vilket JAG tycker är bra! Att vara ute när de är kallt, blåsigt som det ofta är nu så är de förjäkligt om man inte rör på sig. Barnen som rör sig och leker, är aktiva blir ju varma! men den lilla som inte kan gå ännu i snön som bara gråter, nä de är fan en plåga och tvinga ut barnen då.) Enligt vad JAG tycker!

Man märker det att de 45-70 minuterna dom är ute så räcker det! wilja kommer hem och är alldeles rosig om kinderna och de sitter i till mot kvällen.

Vad anser ni är ett FÖR kallt lekväder? (om dom inte är nedstoppade i åkpåse & vagn) då är det ju en skillnad.

Postat av: lisa

Publicerad 2012-02-06 08:57:51

bara -10 ?? hehe vi har -22!! :p

Postat av: Johanna - mamma till 3

Publicerad 2012-02-06 09:17:57

Du måste skoja! Har do en köldgröns på -10? På vårt gamla dagis uppe i Gällivare hade vi köldgräns 25 fr de små och - 30 för de större.. för våra fröknar resonerade att alla barn ska få vara ute, givetvis var de inte ute 9-11 som de är annars men bara kunna vara ute ett tag.



Jag tycker -10 känns väldigt fjösigt för en vinterdag, jagmenar hur ofta är det inte så kallt en vinter? Det är ju kläder efter väder?



Nä.. det där gillade jag inte:/ tycker barnen har RÄTT till att gå ut.



Nå väl, hoppas du och Wilja får kul ut när ni går ut.. vi ska också kila ut i dag när Lillemans feber nu äntligen har släppt.



Ha en fin dag. Kramar

Postat av: Johanna - mamma till 3

Publicerad 2012-02-06 09:43:40

sv: Jag tycker ändå att minus 10 är lite lite. För barn som inte kan gå så är det ju minusgrader kul alls, men det kan ju räcka med att sitta i en vagn fast i en kvart, det är ju den friska luften man vill åt.



Ja jag är van vid väldit höga grader som jag tycker är på tok för höga, men man kan ju ha olika åsikter om det. Men som sagt, frisk luft är ändå viktigt. Barnen runt 1 år hade man ju kunnar bädda ner i pulkor/vagnar och som jag nämnde ovan, bara vara ute fast 15 minuter. Men men, alla dagis gör som dom vill och förhoppningsvis gör dom det bästa för sina barngrupper.

Postat av: Hanna - Mode, smycken och min vardag

Publicerad 2012-02-06 10:07:45

Tycker gränsen går vid 10 minus även för de större. Det biter så dant i kinder och näsa.

Postat av: Sara - Mamma till Maja

Publicerad 2012-02-06 10:22:18

Jag jobbar som förskollärare och vi har en gräns på - 10. Det är rekommendationer från BVC faktiskt. Just som du säger så är mindre barn mer stilla än de större. små kinder blir lätt köldskadade i så många minus det märker man först när man kommer in.



När jag och Maja är ute så brukar vi också inte vara det när det kryper under 10-12 där nåt. och OM vi går ut så är det en kanske en 15 min det handlar om och då smörjer jag hennes kinder med WELEDAS väder och vind kräm, den är kanon! tips!



Lycka till med Magen! Snart är liten här ju! :D

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-06 10:49:41

Seriöst -10? Alla barn borde få komma ut oavsett grader. Det är bara köpa BRA vinter kläder. Även om det bara handla om 15 min så måste dom ju få komma ut i friskluften!!! I helgen har vi haft mellan -27 till som kallast -37 och min flicka på 22 man har fått komma ut iaf 10 min..

Postat av: Emma

Publicerad 2012-02-06 10:50:28

Gud vad magen sjunkit! Har följt din blogg sedan du var i typ vecka 20 kanske? Så spännande. Älskar din inredningsstil (inredningsnörd som man är) och jag bara tokälskar att du har så mycket bilder och relevanta texter. Keep on going!



Kramkram

Postat av: Sissela

Publicerad 2012-02-06 10:55:38

Jag tycker -10 är en lagom gräns,den har dom på Måns dagis också... Att vara ute en stund och leka eller ligga nerbäddad i en vagn när det är kallare är nog ingen fara,men det är nog ganska jobbigt för lungor och ansikte.... Ha en mysig dag i snön!!'kram Sissela och Måns

Postat av: PATRICIA - Wiljas Mamma & gravid med lillasyster.

Publicerad 2012-02-06 11:30:22

På de flesta förskolorna så verkar det iallafall finnas en gräns! Tycka vad man vill om det. Men jag håller helt och hållet med! Bra vinterkläder sätter nog de flesta föräldrar på sina barn, även om man bor längst ner eller längst upp i Sverige!

Det är inte humant väder för en 1-åring att vara ute i, -27 grader! Det säger sig själv.



Hitåt hittar ni nog ingen förskola som tillåter den gränsen! SKILLNAD är om föräldrarna väljer att ta ut barnen i det vädret. Då ligger det inte hos förskolepersonalens axlar!



Anonym: Så du menar att dra med en grupp barn ut för TIO minuter, klä av, klä på ca 12-14 barn? Tycker du då inte att man som förälder kan gå ut TIO minuter efter hämtning? :S

Postat av: Jenny - mamma till Milo och gravid med Liten ♥

Publicerad 2012-02-06 11:39:59

När Milo är hemma från dagis så är vi inte ute så värst mycket och på dagis är dom kanske ute en gång i veckan och åker pulka men annars är dom heller inte ute så mycket just nu när det är kallt. När det är under -5 så brukar dom nog hålla sig inne :) Dock sover barnen ute i sina vagnar i vilket väder som helst.

Postat av: Linda

Publicerad 2012-02-06 11:57:00

Personligen håller jag med Johanna, -10 är ju jättevarmt, här uppe hade inte barnen då fått gå ut på hela vintern.



Barn som inte kan gå får väl sitta i vagnen ett tag, 20 minuter går ju bra. Utevistelse hör ihop med en dag på dagis. Är det -25 får man anpassa, barn är ju olika och fryser olika fort men 20 minuter klarar man om man har bra kläder, och det ska ju alla barn på dagis ha.



Vi har haft runt -30 i flera dagar nu, idag är det blida på -28 och min ettåring sover i vagnen...

Postat av: monia

Publicerad 2012-02-06 12:19:11

Hej! Jag har precis startat en ny tävling hos mig i samarbete med 4mom.se :) Titta gärna in och var med!



http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/february/vinn-thermobaby-body-med-varmeindikator.html

Postat av: Karolina, gravid i v. 37 ♥

Publicerad 2012-02-06 13:25:40

Haha, vad skönt att jag inte är ensam om att sno killenskläder :)



Ska kika in i ditt arkiv och kolla hur erat blev, spännande!

Åh så fint gravid du är!! ♥

Postat av: Sara

Publicerad 2012-02-06 13:27:45

Vilka korkade mammor som tycker att ett barn kan vara ut i -25. Och hur kan man låta sitt barn ligga ute i -28 o sova i vagn? Helt idiotiskt.

Postat av: Johanna - mamma till 3

Publicerad 2012-02-06 16:48:41

Sara verka inte vara mamma själv om hon kan uttala sig så, för det första är det väldigt barnsligt att kalla andra för korkade om

Man Bill ha barnen ute och sova i vagn. I vagnen är man nerbäddad i åkpåse och har det varmt och gosigt, i vagnen är barnet i lä. Alla människor har olika åsikter och alla här väl vad som känns bäst för sitt barn och vill någon ha sitt barn sovandes ute i -28 så är det väl upp till den mamman? Bor man i Norrland, Lappland, stockholm eller grönland spelar väl ganska stor roll? På vissa ställen skulle barn ALDRIG få vara ute på hela vintern om man drog såna gränser! Kylan är olika, fuktig och torr lika så kläder och väder och ALLAS ÅSIKTER utan att folk ska få knivar i rygg!



Jäklar vad jag blir irriterad på folk som inte kan inse faktum att alla är vi olika! Sluta döm för tusan!

Postat av: Linda

Publicerad 2012-02-06 18:21:06

Sara--> Hon sov ute i -33 också och tog ingen skada av det, det finns kläder och voksipåsar. Betackar mig för påhopp av anonyma personer, vågar man inte stå för vad man skriver kan man lika gärna strunta i det.



Våra äldre barn har inte heller tagit skada av att vara ute och leka när det är -25, du kanske ska skaffa dig lite erfarenhet i ämnet innan du anser att du är expert?

Postat av: PATRICIA - Wiljas Mamma & gravid med lillasyster.

Publicerad 2012-02-06 18:29:24

Att det alltid ska bli tråkigheter!

Man kan alltid tycka och tänka, självklart. Som ovanstående skrev! Men då ska man varken vara anonym eller liknande.



Alla har sina egna åsikter! Att JAG inte vill att Wilja ska vara ute när hon är så liten när det blåser & viner är mitt ansvar.



DÄRFÖR tycker JAG det är bra att dagis faktiskt HAR en gräns! Då är det tillslut upp till föräldrarna att vara ute med barnen eller inte.

Postat av: Hanna - Mode, smycken och min vardag

Publicerad 2012-02-06 18:40:17

Tycker det låter helt vansinnigt att gå ut med barnen i 25 minusgrader.

Postat av: PATRICIA - Wiljas Mamma & gravid med lillasyster.

Publicerad 2012-02-06 18:42:27

Sv: Jag kan inget annat än att hålla med om att det låter vansinnigt! Samtidigt är de upp till var och en. Vi är nog inte vana vid de temperaturerna! och lyssnar man till både BVC och övriga så ska SÅ små barn inte vara ute en längre stund när det är -10 grader.

Postat av: Johanna- mamma till 3

Publicerad 2012-02-06 19:38:35

Nä och det är säkert Bvc i nedre delarna i landet då kylan är fuktigare. Ni som har varit i ex norraste norr och i Stockholm vet att det känns mycket kallare i Stockholm än i Kiruna då kylan

Är FUKTIG och inte torr som den är i norr.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela