Publicerad 2012-02-14 18:58:05 i De bästa av Bålsta! <3,

Föräldramöte & ögoninflamation!





Min lilla stolthet efter dagis!♥
Idag så har mitt mammahjärta blivit lite extra varmt! Varit på samtal om hur det går för Wilja på förskolan, hur hennes utveckling gå! hur hon är och så.
Kan säga att jag gick därifrån med ett leénde som pröd hela mitt ansikte! Du fantastiska lilla tjej.
Wilja är en liten flicka med mycket vilja, som visar tydligt vad hon vill eller inte.
Hon är väldigt omtänksam och hjälper alla andra barn, hon har ännu inte varit elak! då menar jag med att ha puttat, bitit eller slagit någon annan.
Wilja är väldigt fingerfärdig för att vara så liten! De har vi alltid vetat. Hon sätter på korkar, skruvar på och av. Alla dessa 'farliga' små saker har hon älskat sen hon va liten. Denna fröken har ju aldrig varit en sån som stoppat saker i mun, därför har hon alltid pillat me dessa små!

Hon är väldigt duktig på att lyssna! Och dom glömmer ofta att hon faktiskt inte ens är två.
Hon är en liten människa, men hon förstår himlans mycket! Och talet hennes har exploderat.

Inte en enda negativ sak fick jag höra idag! Hon sover bra, äter bra, leker bra! Är inte ledsen.
Kan inte bli bättre♥

MEN!
Idag hämtade jag hem skrutt som sagt, och med sig hem har hon en ögoninflamation(!) attans.
Stackars lilla! jag misstänkte något i morse, men trodde mest det va morgongrus! men lite mer än vanligt. Men nu när jag hämtade henne så va båda ögonen irriterade, och nu under dagen/kvällen har dom verkligen börjar slemma! och de kliar ju så förbaskat i hennes ögon.

Linus for iväg till apoteket för att hitta en salva! Men de är slut?! Så han fick med sig några sterila servetter vi ska torka ögonen med i 4 dagar, blir de inte bättre så måste vi till doktorn.
Har ni något knep ni brukar använda??

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-02-14 19:10:33

Koka upp vanligt vatten, låt det svalna och skölj sedan ögonen med det ett par ggr om dagen.

Postat av: Elin Thejas Mamma + Lillasyster i Magen!

Publicerad 2012-02-14 19:19:16

jag bruka koka vatten med salt sedan låta det svalna sen badda och dra utifrån och in mot öga alltså mot näsan hoppas du förstår det hjälpte mot theja sist hon hade det hade det i 2 dagar bara.. hoppas de ordna sig kram kram

Postat av: Katti

Publicerad 2012-02-14 19:19:26

Stackars liten, jag fick ofta ögoninflammation när jag var liten, och när vi var på landet och inte hade tillgång till apotek, så kokade hon saltvatten och sköljde ögonen med. det fungerar superbra och det gör jag ännu idag!

vi hade en liten slags "plastögonkopp" som man hällde i vattnet, sen håller man den mot ögat och böjer bak huvudet och blinkar några gånger så det sköljer hela ögat.

Kan vara obehagligt på ett litet barn dock men det är faktiskt väldigt skönt efter, då det slutar klia så hemskt, och det läker fort!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-14 19:30:38

åh så söt hon är och fattar fortfarande inte hur man kan skriva så där om din dotter.

hälsa en krya på sig kram till Wilja

kram på dig!<3

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-14 19:35:25

Det är bara att torka utifrån och in mot näsan. Vara noga med att tvätta händer och även att byta örngott! Min lille har haft det ett par gånger sen han började dagis, man vänjer sig d;

Postat av: Jenny

Publicerad 2012-02-14 19:57:07

Kom och tänka på en sak.. ang. rännskitan och sammandragningarna

visst pratade du om att använda dig av ricinolja till håret för ett tag sen?

Vad jag hört/läst är det en typ av laxermedel och vissa använder det för att "dra igång" en förlossning men som resulterar i "sammandragningar" och rännskita. jag tänkte att om du nu använde dig av ricinolja kanske det var den som gjorde att du böev dålig i magen och fick starkare sammandragningar för några dagar sedan...?

du kan ju söka på det på internet för att läsa lite om det.. ville bara berätta min teori eftersom det kom så plötsligt! :) kram på dig!



Postat av: ENDENISE

Publicerad 2012-02-14 20:06:37

servetterna är det ända rätta då dom är så små, det där lilla paketet med ett öga på? Wilgot är ett riktigt ögonbarn så vi vet exakt haha :D En servett per öga och torka ofta. Allt hon gosar med (sängkläder, kläder, filtar, kuddar osv) måste tvättas med desamma då smittan lätt sitter kvar. Vi brukar bädda rent varje dag då han har det. Tänk lite som med magsjuka :) Samma sak om hon har en filt på förskolan. Sen bör de vara hemma en-två dagar efter att man blitt frisk :)

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-02-14 20:16:50

Hej! Usch vad tråkigt med ögonibflammation! Dessvärre går det på Leas dagis med just nu. Ett tips: tvätta med kamomillte, finns stt köpa på vanliga mataffärer! Brukar hjälpa lite grann! :)

Postat av: Sofi - mamma till Linus

Publicerad 2012-02-14 21:01:46

En mammas dröm att få höra sånt om sina barn :)

Hoppas verkligen dom ska vara lika possitiva om min lille när vi ska på samtal.

Postat av: Monica

Publicerad 2012-02-14 21:06:03

Åhh, va go hon är!

Postat av: tessan

Publicerad 2012-02-14 21:07:45

badda med kamomillté då brukar de gå över rätt snabbt... man kan ställa en burk färdigt té i kylen och använda!

Postat av: Emma

Publicerad 2012-02-14 21:49:54

Inget annat än att torka torka torka!! Och att torka utifrån och in. Tyckte det lät knas när jag hörde det första gången med så ska man tydligen göra..

Sedan är det ju att försöka så att hon inte ska klia eller ta i ögonen men det är ju lättare sagt än gjort med så små. Men för att förhindra smittspridning så är det också viktigt att tvätta händerna ofta..

Hoppas att det går fort över!



Roligt att du fick höra så mycket bra om din lilla tjej. Som förälder är man ju lite partisk så det är alltid kul att höra från andra :)

Postat av: MANDY- Mamma till River!

Publicerad 2012-02-14 22:17:44

Men hejja Wilja, så duktig du är! :) Men ajajaj, hoppas ögonen läkaer fort för dig så du är frisk och kry när du ska titta på lillasyster för första gången :)

Postat av: Melissas Prinsar

Publicerad 2012-02-14 22:19:29

hoppas hon blir bättre snart

när mina barn haft sånt så har de räckt med att tvätta med vatten så man fått ut allt klet

och sen va super noga med tvätta händerna och att dom inte får klia i ögonen

Postat av: Malou

Publicerad 2012-02-14 23:36:18

Jag hade det senast nu i höst och gick till läkare, fick skölja som in i helskotta med koksalt, båda ögonen. Skölja hela hela hela hela tiden och byta handdukar och örngott och tvätta händerna så fort jag kom åt ansiktet. Gick över efter ca 5 dagar. Fått det ett par ggr tidigare och fått samma rekommendation av läkaren, är ju linsanvändare och jobbat mycket med barn så rätt oundvikligt att få det :-)

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-02-15 00:03:18

Åå, hon är Så himla söt!! :) kan förstå att man känner sig extra stolt efter att fått höra så bra saker! Fina Wilja!



Tråkigt med ögoninflamation :( hoppas det går över snabbt!

Postat av: Caroline- Mamma till Wilda

Publicerad 2012-02-15 21:31:01

Tråkigt att hon ska bli sjuk nu =) Åhh det är INTE långt kvar nu, har väl sagt det tidigare =) Haha. det är säkert massor runt om dig som nu frågar om hon kommit.. =) Måste bara säga att jag inspirerars av alla fina bilder som du tar på allt =) Vackra färrika och otroligt fina =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela