Publicerad 2012-02-06 22:15:28 i Bara Patricia,

Egoistisk!?



Ska jag tala om för er vad jag verkligen saknar?
Jag saknar mig själv! Jag saknar min kropp, jag saknar att titta mig i spegeln och själv känna: fan idag är det en bra dag! vet inte när jag hade den känslan senast. Jag saknar den känslan av att vara duglig med andra ord! Att vara gravid är helt ofattbart underbart som ni alla vet. Men samtidigt så känner man sig nog som osexigast! Magen är överallt och ingenstans! Fötter & händer är svullna. Att ens försöka sig på att kolla down there är helt omöjligt! Jag skär mig varje gång den ska trimmas! Men jag bara måste, jag hatar hår. Och då finns det verkligen inga hinder! Man blir anfådd när trosorna ska på.. Vätska överallt, håret hänger och finnarna blossar upp.

Jag SAKNAR att vara en glad och välmående mamma, en SNYGG mamma! :D Mår man bra i sig själv, så smittas det. Som korten ovan! Självklart finns de saker man gnäller på då också, men att få känna sig fin IBLAND. Det är oerhört viktigt, iallafall för mig. Jag skulle ALDRIG kunna gå omkring ständigt i mjukisar! skulle ALDRIG kunna gå på stan mjukisklädd, inte ens här i lilla Bålsta! Även hur trött jag är, så vill jag hoppa in i en dusch på morgonen, lägga på mig lite mascara åtminstonde! För MIN skull, för att JAG inte ska känna att jag faller.

BARA för att man är mamma så betyder de inte att de är okej att se ut som hur som haver i mina ögon.
Att ge sig SJÄLV 20 minuter på en dag är inte för mycket begärt! :)

Även så saknar jag sommar, ett glas vin och en förbannad cigarett!! ....

Postat av: Emma

Publicerad 2012-02-06 22:27:22

Tycker absolut INTE att du är egoistisk!! Man saknar "sig själv" som gravid och det tror jag alla gravida kvinnor gör. Även de som säger att de inte gör det. Det är inte en dans på rosor att vara gravid och man saknar "enkelheten" som ogravid. Iaf gjorde jag det, även om jag fullkomligt älskar att vara gravid.

Det är dubbelt som busen, jag vet att jag flummar i den här kommentaren men jag tror att det som har varit eller är gravida förstår hur jag menar :)

Postat av: Johanna - mamma till 3

Publicerad 2012-02-06 22:42:09

Jag förstår dig precis. Klart som bara f-n att man ska få känna sig snygg när man är mamma! Jag dömer inga människor, dom får gärna gå omrking i mjukiskläder så länge dom mår bra av det. JAG däremot är som du, jag vill inte heller gå omkring så. Fine, hemma en städdag eller en dag då man är obotligt trött och ´bara är inomhus, men annars är det inge roligt.



Visst, jag kan gå utan smink, inget att föredra då jag alltid använder brynpenna och mascara men jag kan om jag måste. Dock är jag då mer medveten då att ha något snyggt på mig bara för att inte känna mig genomsliten om du hajjar vad jag menar:)



Snart har du lilla fröken hos dig och du kommer bli exakt lika snygg som förr:) Man är vacker när man är gravid men som sagt, det är inte på samma sätt.



kram

Postat av: ENDENISE

Publicerad 2012-02-06 23:02:25

Jag som tycker du är sjukt vacker nu ♥ Men jag förstår dig till fullo!

Postat av: carro

Publicerad 2012-02-06 23:06:28

Nova-lee har inte ätit på nätterna på jag vet inte hur länge. Hon behöver med andra ord inte det. Hon brukar få välling när hon är sjuk för att hon äter så dåligt med mat då. Igår åt hon gröt innan läggdags och jag visste att hon inte var hungrig utan sugen. Nu när hon inte åt på natten har hon ätit bättre under dagen också :-) kram

Postat av: Josefine - Mamma till Molly

Publicerad 2012-02-06 23:12:46

sv: Den kommer ifrån H&M, tror den var på pojkavdelningen. 99:- :)



Haha nejdå! Va duktig Wilja var :) Kram

Postat av: Helena

Publicerad 2012-02-06 23:40:04

kan säga att som 2 barns mamma kommer du sakna det ännu mer, liksom vars finns det tid för sånt? iallafall de första året. min tjej är snart 1 år och jag har inte gjort något för mig själv än. fick ett present kort på massage när jag fyllde år så jag ska försöka nyttja det innan det går ut.

Postat av: Kimberley

Publicerad 2012-02-07 07:23:00

förstår precis hur du känner! kände exact likadant när jag vänta andra flickan, och hade världens värsta skuldkänslor för jag inte gick på moln hela tiden haha. Det är ju det som förvantas av en!?



Har följt din blogg sen november, och tycker du gör ett jätte bra jobb och ni verkar ha det så bra =) Det är viktigt att komma ihåg att man själv är en person och inte bara mamma...även om många tycker att man ska offra sig 200% och glömma vem man va innan. konstiga människor! ;)



Postat av: nathalie 17 år och gravid

Publicerad 2012-02-07 08:31:00

Du är så vacker, du får aldrig tro någonting annat! Men jag förstår precis hur du menar. Jag känner likadant just nu. Magen är i vägen och man kan inte göra någonting utan att bli andfådd.

Men du är vacker, med eller utan bebismage, glöm aldrig det! :)

Postat av: Charlotte - Ensamstående 2barnsmamma

Publicerad 2012-02-07 10:10:51

Det är de här jag älskar med din blogg, ärligheten! Och du verkar vara en så otroligt härlig tjej, och dessutom har du världens goaste unge som man bara vill komma och kidnappa! Snälla sluta aldrig blogga! <3

Postat av: Cornelia

Publicerad 2012-02-07 10:16:07

Kan helt och hållet förstå hur du känner! Men jag tycker att du är jättefin med din bebismage! Verkligen så här perfekt-gravid. Men fattar hur det känns, även om alla säger att man är fin så känner man det inte själv.. Men du är fin!

Postat av: Sofi - mamma till Linus

Publicerad 2012-02-07 11:01:44

HÅLLER MED ! Kan man känna sig mer osexig än vad man gör när man är gravid ? Lusten att förföra sambon i tex sexiga underkläder är som bortblåst, haha ! Alla delar av kroppen känns tio gånger större och både hår och naglar går av. Ja men njut för sjutton det är så vacker att vara gravid.. ja tills man har varit de i 7-8mån sen är man ganska trött på det hela och vill tillbaka till sin vanliga kropp som inte är bebodd av en bebis och 10liter vatten ;)

Postat av: beatrice - mamma till William

Publicerad 2012-02-07 15:40:24

Åh herregud vad jag känner igen mig! Jag var så jävla trött på att också i slutet. Jag hade inte problem med svullna händer, men med fötterna. De växte två skostorlekar. Hoppas verkligen att du slipper lidandet snart, för att det tär.

Men jag måste säga att du är otroligt fin även med jättekulan! :)

Postat av: Helena

Publicerad 2012-02-07 22:13:04

självklart, jag menade nog mer i allmänhet att det finns inte lika mycket tid eller snarare ork att fara iväg och göra något själv. men visst nog kan man om man vill. själv är jag dålig på det tyvärr och jag får helt klart skylla mig själv.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela